صفحه 9 از 9

با هر وعده غذایی بیشتر از 100 الیاف پلاستیک می‌خورید

پستارسال شده در: دوشنبه آپريل 30, 2018 2:35 pm
توسط pejuhesh232
با هر وعده غذایی بیشتر از 100 الیاف پلاستیک می‌خورید


Image

تکثیر ریزپلاستیک ها در اقیانوس به تشدید این نگرانی ها انجامیده است که به احتمال زیاد این مواد از زنجیره غذایی ما سردرخواهند آورد.

به گزارش مشرق، تکثیر ریزپلاستیک ها در اقیانوس به تشدید این نگرانی ها انجامیده است که به احتمال زیاد این مواد از زنجیره غذایی ما سردرخواهند آورد.

اما حتی محققان دانشگاه هریوت وات که برای تحقیق پیرامون این نگرانی دست به کار شده اند، دریافته اند که پلاستیک هایی که در خانه های خود ما وجود دارند تهدیدی به مراتب بزرگ تر را متوجه سلامت ما انسان ها می کنند.

نتایج این مطالعه که در 29 مارس در «آلودگی زیست محیطی» منتشر شده، نشان می دهد که احتمالا انسان ها در هر وعده غذایی حدود 114 ریزالیاف پلاستیکی مصرف می کنند که منشا آنها غبارهای خانگی نشسته روی ظرف و ظروف است.

پژوهشگران صدف های سیاهی را از نقاط مختلف ساحل اسکاتلند گردآوری کرده اند تا ارزیابی کنند که انسان ها با خوردن این صدف ها احتمال دارد چه مقداراز ریزپلاستیک ها را وارد بدن خود کنند.

به عنوان یک ابزار برای کنترل آزمایش، آنها چند ظرف آزمایشگاهی پر از تله های غبارچسبان را نیز در نزدیک بشقاب های غذا در سه خانه جداگانه قرار دادند.

بعد از 20 دقیقه یعنی طی مدت زمانی که صرف خوردن یک وعده غذا می شود، 14 تکه پلاستیک در بشقاب ها یافت شد. با توجه به تفاوت اندازه ها، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که 114 تکه از این مواد در طی همین مدت مشابه در بشقاب قرار خواهند گرفت. جمع این رقم 13731 تا 68415 تکه برای هر سال می شود.
در مقایسه، پژوهشگران نتیجه گیری کردند که مصرف صدف سیاه تنها به بلعیده شدن 100 ریزپلاستیک در هر سال برای انسان ها منتهی می شود. هر یک از صدف های سیاهی که آنها مورد مطالعه قرار دادند تنها حاوی دو ذره پلاستیک بود.

نویسنده ارشد این گزارش دکتر تد هنری در نشست مطبوعاتی دانشگاه هریوت وات گفت: «این نتایج شاید برخی از افرادی را که احتمالا انتظاردارند مقدار الیاف های پلاستیکی در مواد خوراکی دریایی بیشتر از غبار خانگی باشد شگفت زده کند.»

نویسندگان این مطالعه فکر نمی کنند که این پلاستیک ها از غذاهای پخته شده درخانه هایی که در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفتند یا اشپزخانه های محل طبخ آنها آمده باشند. هنری گفت: «ما نمی دانیم که این الیاف ها از کجا می آیند، ولی به احتمال زیاد منشا آنها از داخل خانه و محیط بزرگ تر هستند.»

جولیان کربی عضو سازمان «دوستان زمین» اطلاعاتی را درزمینه چگونگی راه گشودن ذرات پلاستیک به درون غبار خانگی را در اختیار این دانشگاه گذاشته است. او در مراسم دانشگاه هریوت وات گفت: «ریزالیاف های پلاستیکی که در غبار درون خانه هایمان و در هوایی که تنفس می کنیم یافت می شوند، می توانند از تایر اتوموبیل ها، فرش ها و اسباب اثاثه نرم و همچنین پوشاکی مثل ژاکت های پشمی آمده باشند. این لوازم همزمان با کهنه و فرسوده شدن، دائما تکه های ریز و خرد شونده ای از پلاستیک را وارد محیط زیست می کنند.»

بر اساس مطالعه ای که در «سلامت سیاره لنست» در اکتبر 2017 منتشر شده، تکثیر ریزالیاف ها در محیط زیست به یک دلیل یک نگرانی محسوب می شود که اثرات آن بر سلامت انسان هنوز نامعلوم است.
با این حال حتی اگر ریزالیاف های دریایی منبع اصلی مصرف این مواد برای انسان نباشند، همچنان مشکلی بزرگ برای حیات دریایی به شمار می روند. این مطالعه همچنین برای اولین بار مشخص می کند که ریزالیاف هایی در گونه های حفاظت شده صدف های سیاه نیز یافت شده اند.

منبع: yon.ir/OzaGm

فيله ماهي تيلاپيا (وارداتي) نخريد

پستارسال شده در: دوشنبه مه 07, 2018 2:49 pm
توسط pejuhesh232
فيله ماهي تيلاپيا (وارداتي) نخريد


يكي از محصولاتي كه جزو اقلام مهم واردات دولت ايران است فيله ماهي تيلابيا مي باشد

حجم واردات فیله منجمد ماهی تیلاپیا
Image

ماهي تيلاپيا اكرجه از نظر فلس داشتن حلال است
اما بخاطر مضراتي كه دارد
و نيز تغذيه از فضولات حيواناتي مثل خوك (كه جزو حيوانات اهلي كشورهاى توليد كننده "مثل جين" است) جزو طيبات محسوب نمي شود


ماهی تیلاپیا، نوعی ماهی به نسبت ارزان‌ و خوشمزه است و چهارمین غذای دریایی پرمصرف در ایالات‌متحده محسوب می‌شود. این ماهی دربین مردم طرفداران زیادی دارد؛ زیرا هم مقرون به‌صرفه است (در ايران كيلو 22000 تومان) و هم طعم ماهی در آن چندان محسوس نیست. بااین‌حال براساس مطالعات علمی انجام شده، نگرانی‌هایی درزمینه‌ی محتوای چربی این ماهی وجود دارد. همچنین گزارش‌های به‌دست‌آمده درباره‌ی تیلا‌پیای پرورشی تردیدها را درمورد مصرف آن افزایش می‌دهد. درنتیجه بسیاری از افراد ادعا می‌کنند که در مجموع، ماهی تیلاپیا برای سلامت انسان مضر است و نباید مصرف شود. در این مطلب تاریخچه، فواید و مضرات مصرف تیلاپیا را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

تیلاپیا متعلق به‌گونه‌ی خاصی از ماهی‌های آب‌های شیرین است و از اعضای خانواده «سیکلیدماهیان» (cichlid) به‌شمار می‌رود. باوجود اینکه گونه‌ی آزاد تیلاپیا، بومی کشورهای آفریقایی است، بااین‌حال درتمام مناطق دنیا شناخته شده است و درحال حاضر در ۱۳۵ کشور پرورش داده می‌شود.

ماهی تیلاپیا چیست؟

تیلا‌پیا یک ماهی پرورشی بسیار ایده‌آل است، زیرا به مراقبت زیاد نیاز ندارد، سریع رشد می‌کند و رژیم‌غذایی آن از سبزیجات ارزان‌قیمت تأمین می‌شود. همین ویژگی‌های تیلا‌پیا سبب شده است، این محصول غذایی کاملا مقرون‌به‌صرفه باشد، به‌طوری‌که می‌تواند به‌راحتی با سایر غذاهای دریایی رقابت کند.

Image

فواید و مضرات ماهی تیلاپیا تاحدزیادی وابسته به محل پرورش آن است. چین بزرگترین پرورش‌دهنده‌ی ماهی تیلاپیا در دنیاست. این کشور سالانه ۱٫۶ میلیون تن ماهی تیلاپیا تولید می‌کند و بیشترین ماهی تیلاپیای واردشده به ایالات متحده از کشور چین تأمین می‌شود.

محتوای موادمغذی تیلاپیا

Image

ماهی تیلاپیا منبع بسیار خوبی از پروتئین و مواد‌مغذی است. هر ۱۰۰ گرم تیلاپیا، حاوی ۲۶ گرم پروتئین است. این درحالی است که فقط ۱۲۸ کالری دارد.

این ماهی همچنین سرشار از ویتامین‌ها و موادمعدنی مانند نیاسین، ویتامین ب۱۲ (B12)، فسفر، سلنیوم و پتاسیم است.

هر ۱۰۰ گرم از ماهی تیلاپیا شامل مواد مغذی زیر است:

۱۲۵ کالری؛
کربوهیدرات ندارد؛
۲۶ گرم پروتئین؛
۳ گرم چربی؛
نیاسین: ۲۴٪ از مقدار توصیه‌شده‌ی روزانه؛
ویتامین ب۱۲ : ۳۱٪ از مقدارتوصیه‌شده‌ی روزانه؛
فسفر: ۲۰٪ ازمقدار توصیه‌شده‌ی روزانه؛
سلنیوم: ۷۸٪ ازمقدار توصیه‌شده‌ی روزانه؛
پتاسیم: ۲۰٪ ازمقدار توصیه‌شده‌ی روزانه.

تیلاپیا منبع پروتئینی بدون چربی نیز محسوب می‌شود، چراکه در هروعده‌ی مصرفی فقط ۳ گرم چربی دارد که بسیار ناچیز است.

اما باوجود موادمغذی زیاد و چربی بسیارکم، چه‌چیزی سبب نگرانی ما از مصرف ماهی تیلاپیا می‌شود؟ واقعیت این است که ماهی تیلاپیا حاوی انواع چربی‌های زیان‌آور است.

نسبت امگا۶ به امگا۳ آن، می‌تواند باعث التهاب شود

ماهی به‌عنوان یکی از غذاهای سالم در دنیا شناخته شده است. یکی از دلایل اصلی این موضوع این است که ماهی‌هایی مانند سالمون، ماهی قزل‌آلا، ماهی تن و ساردین منابع غنی از چربی امگا۳ هستند. درواقع یک ماهی سالمون آزاد دارای ۲۵۰۰ میلی‌گرم چربی امگا۳ در هر وعده‌ی ۱۰۰ گرمی است.

امگا۳، چربی مفیدی است که سبب کاهش التهابات و پایین‌آمدن تری‌گلیسیرید (چربی خون) می‌شود. همچنین مصرف این نوع چربی، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

متأسفانه ماهی تیلاپیا فقط حاوی ۲۴۰ میلی‌گرم چربی امگا۳ در هر وعده‌ی مصرفی است و این میزان حدود ده برابر کمتر از میزان موجود در ماهی سالمون است. اما این موضوع به‌تنهایی سبب نگرانی نمی‌شود؛ مشکل این‌جاست که امگا۶ موجود در تیلاپیا بسیار بیشتر از مقدار امگا۳ در آن است.

درمورد چربی امگا۶ و سالم‌بودن آن اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد، اما به‌طور کلی به‌نظر می‌رسد امگا۶ کمتر از امگا۳ مفید باشد. حتی برخی افراد براین باورند که امگا۶ مضر است و مصرف بیش‌ازاندازه‌ی آن سبب افزایش التهاب در بدن می‌شود.

به‌طور معمول توصیه می‌شود که تاحدامکان، نسبت امگا۶ به امگا۳ در رژیم‌غذایی به نسبت یک‌به‌یک وجود داشته باشد. مصرف ماهی‌هایی با میزان امگا۳ بالا (مانند سالمون) کمک می‌کند تا این نسبت در رژیم‌غذایی رعایت شود، اما درمورد ماهی تیلاپیا با میزان امگا۶ بسیار بالا به‌این نتیجه دست نخواهیم یافت.

درحقیقت بسیاری از کارشناسان براین باورند: به‌منظور کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی مانند بیماری‌های قلبی، باید از مصرف تیلاپیا پرهیز کرد.

روش‌های پرورش ماهی تیلاپیا نگران‌کننده است

Image

ازآنجاکه تعداد متقاضیان ماهی تیلاپیا روند روبه رشد دارد، روش‌هایی برای پرورش آن ارائه می‌شود که هم مقرون به‌صرفه باشد و هم با قیمت مناسب در اختیار مشتریان قرار گیرد.

بااین‌حال گزارش‌هایی درباره‌ی جزئیات روش‌های پرورش این ماهی (به‌ویژه در چین) ارائه شده است که نگران‌کننده به‌نظر می‌رسد.

تیلاپیا اغلب فضولات حیوانی (مثل خوك) را می‌خورد

گزارشی از سازمان غذاوداروی ایالات متحده آمریکا (FDA) منتشر شده است که نشان می‌دهد: تیلاپیای پرورشی در چین از فضولات حیوانات اهلی (از جمله خوك) تغذیه می‌کند.

اگرچه استفاده از این روش سبب می‌شود تیلاپیا به قیمت ارزان‌تر وارد بازار شود، اما خطر آلوده‌شدن آن نیز وجود دارد. باکتری‌هایی مانند سالمونلا که در فضولات حیوانی یافت می‌شوند، به‌راحتی می‌توانند آب و ماهی پرورش‌یافته در آن را آلوده کنند. مصرف ماهی آلوده نیز خطر ابتلا به بیماری‌های ناشی از مسمومیت غذایی را افزایش خواهد داد.

در این گزارش استفاده از فضولات حیوانی به‌عنوان غذا، به‌طور مستقیم به‌گونه‌ی خاصی از ماهی ارتباط داده نشده بود. بااین‌حال، ۷۳٪ از تیلاپیای وارداتی به ایالات متحده از چین وارد می‌شود که استفاده از این روش پرورش ماهی در آن متداول است.


تیلاپیا ممکن است آلوده به مواد شیمیایی مضر باشد

مقاله‌ی دیگری از سازمان غذاوداروی ایالات متحده (FDA) گزارش داد: ۸۰۰ محموله از غذاهای دریایی وارد شده از چین به ایالات متحده در سال ۲۰۰۷-۲۰۱۲، برگشت داده شدند که ۱۸۷ مورد از آنها حاوی تیلاپیا بودند.

این مقاله خاطر نشان کرد که در این ماهی‌ها استانداردهای سلامت گوشت رعایت نشده بود، چرا که همه‌ی آنها به مواد شیمیایی مضر مانند پسماندهای داروهای دامپزشکی و افزودنی‌های غیرمجاز آلوده بودند. گزارش دیگری نیز مصرف ماهی‌های چینی آلوده به موادشیمیایی را عامل ابتلا به سرطان دانست.

نکاتی درباره‌ی مصرف ماهی تیلاپیا یا جایگزین‌کردن آن با ماهی‌های دیگر

بهتر است به‌جای تیلاپیای پرورشی، از نوع طبیعی آن استفاده کنید. البته تیلاپیای طبیعی به‌سادگی یافت نمی‌شود، بنابراین سعی کنید بهترین نوع آن را بخرید یا از ماهی‌های دیگر استفاده کنید.

به‌دلیل نگرانی‌های موجود درباره‌ی تیلاپیای پرورشی چینی، بهتر است از تیلاپیای پرورشی کشورهای دیگر استفاده کنید. بهترین مناطق پرورش ماهی تیلاپیا ایالات متحده، کانادا، هلند، اکوادور یا پرو هستند.

به‌جای تیلاپیا از ماهی‌هایی مانند سالمون، قزل‌آلا و شاه‌ماهی استفاده کنید که میزان امگا۳ خیلی بیشتری نسبت به تیلاپیا در هر وعده‌ی غذایی دارند. ازآنجاکه نوع طبیعی این ماهی‌ها راحت‌تر پیدا می‌شود، فاقد مواد شیمیایی مضری هستند که در تیلاپیای پرورشی وجود دارد.

آمار تلفات قارچ سمی در غرب ایران: 8 کشته و 481 مسموم

پستارسال شده در: سه شنبه مه 22, 2018 1:09 pm
توسط pejuhesh232
آمار تلفات قارچ سمی در غرب ایران: 8 کشته و 481 مسموم


Image

حال 47 نفر وخیم گزارش شده و عده‌ای نیز در صف پیوند کبد هستند. تاکنون 8 نفر جان باخته اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور از مسمومیت 481 نفر و فوت 8 نفر به دلیل خوردن قارچ سمی در روزهای گذشته در برخی استان‌های کشور خبر داد.

به گزارش عصرایران به نقل از ایسنا؛ مجتبی خالدی در مورد جزئیات این اتفاق گفت: افراد زیادی به دلیل استفاده از قارچ خودروی سمی در استان‌های کرمانشاه، کردستان، لرستان، زنجان و آذربایجان غربی دچار مسمومیت شدند و حتی عده‌ای از هموطنان جان خود را از دست دادند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور با اشاره به جزئیات این اتفاق گفت: تاکنون 481 نفر دچار مسمومیت شدید شدند که حال 47 نفر وخیم گزارش شده و عده‌ای نیز در صف پیوند کبد هستند. همچنین بر اثر استفاده قارچ‌های سمی خودرو تاکنون هشت نفر نیز جان خود را از دست دادند.

نانی که از آرد سوسک درست شده

پستارسال شده در: جمعه نوامبر 16, 2018 5:57 pm
توسط najm134
نانی که از آرد سوسک درست شده



Image

عکس بالا را خوب نگاه کنید. نان است. ظاهرش مثل همه نان‌هاست. فقط از سوسک درست شده. یا اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم، از آرد سوسک.
این نان ابتکار گروهی از کارشناسان تغذیه برزیلی است که برای حل معضل کمبود خوراکی، از یک نوع سوسک آفریقایی آرد درست کرده‌اند.
چند سالی است برخی کارشناسان هشدار می‌دهند که با رشد جمعیت جهان، خیلی‌ها دچار کمبود پروتئین حیوانی خواهند شد. حتی سازمان ملل متحد هم توصیه کرده مردم حشرات را به رژیم غذایی روزانه‌شان اضافه کنند.
جریمه عجیب شرکت چینی: ادرار بنوشید و سوسک بخورید
نان جیرجیرک در نانوایی فنلاندی
آیا خوردن حشرات می‌تواند کره زمین را از فاجعه نجات دهد؟

رشد سریع جمعیت

سازمان ملل متحد تخمین زده که تا سال ۲۰۵۰ میلادی جمعیت زمین به ۹/۷ میلیارد نفر برسد. کارشناسان این سازمان معتقدند برای مقابله با کمبود خوراک مغذی، می‌توان به حشرات رو آورد.
حشرات سرشار از پروتئین‌اند و در طبیعت فراوان. در نتیجه به عنوان غذا ارزانند. در کشورهای مختلف، به ویژه در آسیای جنوب شرقی، جزو رژیم غذایی مردم‌اند.
نانی که محققان برزیلی درست کرده‌اند، از سوسک‌هایی که در فاضلاب می‌بینید نیست. از گونه‌ای سوسک است معروف به سوسک خرچنگی که در شمال آفریقا یافت می‌شود. کسانی که حیوان‌های خانگی عجیب‌غریب مثل رتیل و مارمولک دارند، گاهی از این سوسک به عنوان خوراک زنده برای حیوان خانگی‌شان استفاده می‌کنند.
یک ویژگی مهم سوسک‌ خرچنگی این است که در اسارت هم به آسانی و به سرعت تولیدمثل می‌کند.

Image
خمیر نانی که درست کردند، نود درصد آرد معمولی است و فقط ده درصد آرد سوسک دارد. با این حال، با همین ده درصد هم به نتایج جالبی رسیدند
این نوع سوسک را به دو علت برای تولید آرد انتخاب کرده‌اند: اول اینکه ۷۰ درصد ترکیب‌شان پروتئین است، یعنی ۵۰ درصد بیشتر از گوشت قرمز، دوم اینکه این حشره میلیون‌ها سال روی زمین بوده و بسیاری ویژگی‌های ژنتیکی‌اش را در فرایند تکامل حفظ کرده.
اندرسا جانتزن، از متخصصان تغذیه در دانشگاه فدرال ریوگرانده در جنوب برزیل، می‌گوید: "حتما یک چیزی داشته‌اند که لازم نشده در فرایند تکامل خودشان را با محیط اطراف تطبیق بدهند."
سرگین غلتان‌هایی که به شکار هزارپا روی آورده‌اند
گیاهان از آنچه فکر می‌کنیم باهوش‌ترند
سازمان ملل: خوردن حشرات به مقابله با گرسنگی در جهان کمک می‌کند

منبع پروتئین
خانم جانتزن و همکارش لورن منگون، سوسک خشک شده را در آزمایشگاه آسیاب و آرد کردند. هر کیلو سوسک خرچنگی خشک حدود ۵۱ دلار است.
خمیر نانی که درست کردند، نود درصد آرد معمولی است و فقط ده درصد آرد سوسک دارد. با این حال، با همین ده درصد هم به نتایج جالبی رسیدند.
آنطور که خانم جانتزن می‌گوید، "با همان ده درصد آرد سوسک، ارزش پروتئینی نان ۱۳۳ درصد بیشتر شد".
هر صد گرم نان سنتی خانگی حدود ۹/۷ گرم پروتئین دارد، اما صد گرم نان سوسک، حدود ۲۲/۶ گرم. ضمن اینکه، به گفته خانم جانتزن، چربی نان سوسک حدود ۶۸ درصد کمتر از نان معمولی است.

Image
۵۱ دلار برای یک کیلو گرم آرد سوسک خرچنگ
او می‌گوید: "ما هم آزمایش‌های حسی کردیم، هم جنس و بو و رنگ و طعم را مقایسه کردیم. تفاوت قابل ‌ملاحظه‌ای بین دو نان نیست. بعضی‌ها ممکن است حس کنند نان ما کمی مزه بادام زمینی می‌دهد."
برخی متخصصان معتقدند بسیاری حشرات را می‌شود خورد، مثلا جیرجیرک، زنبور، مورچه، پروانه، کرم ابریشم و حتی عقرب.
یکی از مدافعان این نظر پروفسور انیو ویرا است، از متخصصان برجسته در حوزه مصرف غذایی حشرات. او می‌گوید: "مشکل ما با خوردن حشرات مشکل فرهنگی است. در حالیکه حشره پودر می‌شود و اصلا متوجه وجودش در غذا نمی‌شویم."

Image

۷۰ درصد این نوع سوسک از پروتئین است، ۵۰ درصد بیشتر گوشت قرمز
پروفسور ویرا همچنین معتقد است با خوردن حشرات آسیب کمتری به محیط زیست وارد می‌کنیم. می‌گوید: "برای تولید یک کیلوگرم گوشت گوساله، ۲۵۰ متر مربع زمین لازم داریم. در حالیکه همان میزان حشره را در ۳۰ متر مربع می‌توان تولید کرد. در مورد آب هم همین‌طور: برای یک کیلو حشره ۱۰۰۰ لیتر آب لازم است، برای یک کیلو گوشت ۲۰ هزار لیتر."

عجیب یا عادی؟
ممکن است حال شما با خواندن این گزارش بد شده باشد. اما باید بدانید که طبق آمار سازمان ملل متحد، بیش از دو میلیارد نفر در دنیا دستکم بخشی از مواد مورد نیاز بدن‌شان را از حشرات تامین می‌کنند.

چرا آنجلینا جولی حشره می‌خورد؟
اندرسا جانتزن و لورن منگون می‌خواهند بعد از نان خوردنی‌های دیگری هم با حشرات درست کنند: مثلا کیک و نوعی روغن. اما بعید است تولیدات‌شان به این زودی‌ها به فروشگاه برسد. در برزیل، خوردن حشرات ممنوع است. صرفا برای خوراک حیوانات دیگر می‌شود به کارشان گرفت.
اما در بعضی کشورها خوردنی‌های حشره‌دار را می‌شود فروخت. مثلا فروشگاه زنجیره‌ای کرفور در اسپانیا یه خوراکی از جیرجیرک و بعضی گونه‌های کرم می‌فروشد. یا در بریتانیا، ملخ و کرم بوفالوی سرخ‌شده به فروش می‌رسد.
یک شرکت آمریکایی تحقیقات بازار پیش‌بینی کرده در پنج سال آینده ارزش بازار خوردنی‌های حشره‌دار از ۷۰۰ میلیون دلار بگذرد.
بد نیست کم‌کم خودتان را برای نان سوسک‌ آماده کنید!

۳۶کالایی که تبلیغ آنها در تلویزیون ممنوع اعلام شده است.

پستارسال شده در: دوشنبه دسامبر 17, 2018 7:34 pm
توسط najm134
۳۶کالایی که تبلیغ آنها در تلویزیون ممنوع اعلام شده است

به گزارش اسپوتنیک، ۳۶ کالا از سوی وزارت بهداشت انتخاب شده است که تبلیغ آنها در تلویزیون ممنوع می باشد.
این کالاها شامل سوسیس و کالباس و فرآورده های آنها ، انواع پیتزای آماده، انواع نوشابه های گازدار و انرژی زا، انواع روغن سرخ کردنی،مارگارین، چیپس سیب زمینی، انواع فرآورده‌های سرخ شده غلات و حبوبات، انواع نوشیدنی میوه ای گازدار و بدون گاز، نوشیدنی مالت طعم دار، فلافل و الویه آماده و پنیر پروسس است.

Image

برای بسیاری از کاربران این سوال پیش آمده که چرا تبلیغات این کالاها ممنوع اعلام شده است چرا که اگر ناسالم هستند پس نباید مجوز فروش داشته باشند.
بسیاری از کاربران نیز عنوان کردند که قبل از این تذکر، آنها از این کالاها استفاده نمی کردند.

Re: آلودگي غذايي

پستارسال شده در: سه شنبه فبريه 26, 2019 9:20 pm
توسط pejuhesh232
پرده‌برداری از یک حقیقت پنهان و خطرناک درباره "ذرت‌های مکزیکی" موجود در بازار کشور


در این مطلب به ۳ نکته پنهان، تلخ و خطرناک درباره چرایی افزایش چشمگیر مصرف "ذرت‌های مکزیکی" در ایران اشاره شده است که تقریباً تمام این ذرت‌ها در بازار مصرف کشورمان، تراریخته و وارداتی است؛ با ما همراه باشید ...

Image
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ متأسفانه سالیان سال است که "محصولات غذایی تراریخته وارداتی" مانند ذرت و سویای تراریخته وارد سبد غذایی خانوارهای ایرانی شده و طیف زیادی از خانواده‌ها بدون آنکه اطلاعی از ماهیت دستکاری‌شده ژنتیکی این محصولات غذایی داشته باشند، اقدام به مصرف آن می‌کنند.

تا به امروز مطالعات مستقل و دانشگاهی زیادی در سطح جهان درباره عوارض قطعی و احتمالی مصرف محصولات تراریخته انجام شده است که این مطالعات حکایت از عوارض متعدد این محصولات به‌روی سلامت انسان، حیوانات و محیط زیست دارند.

"تسنیم" تا به امروز در قالب اخبار، گزارشات و مصاحبه‌های مختلف با اساتید برجسته حوزه بیوتکنولوژی و امنیت غذایی، به بررسی جوانب مختلف محصولات تراریخته و معرفی چهره‌های اصلی و ذی‌نفع واردات یا کشت تجاری این محصولات در کشورمان پرداخته است که رجوع به این مطالب، می‌‌تواند گویای گوشه‌ای از خطرات و عوارض مصرف این محصولات برای سلامتی انسان باشد؛ فقط به‌طور نمونه پاتریک دبویسر، استاد "دانشگاه اروپایی پارما" درباره سلامت محصولات تراریخته اظهار داشته است: «استفاده از محصولات GMO (دستکاری ژنتیکی) نه‌تنها به‌عنوان محصول خوراکی بلکه برای خوراک دام هم مناسب نیست؛ بخشی از محصولاتی که در اتحادیه اروپا وارد می‌شود، باید برچسب GMO زده شود و به این دلیل، مردم رغبتی برای استفاده از آن نشان نمی‌دهند چرا که مردم اروپا ذهنیت خوبی درباره محصولات تراریخته ندارند؛ در بازار اتحادیه اروپا 2 میلیون تن آرد سویا (تراریخته) از آرژانتین، آمریکا و کانادا وارد می‌شود که به‌عنوان خوراک دام استفاده می‌شود».

متأسفانه تا به امروز به‌دلیل عدم اجرای "قانون برچسب‌گذاری" محصولات تراریخته و عدم درج عنوان GMO یا همان عنوان "دستکاری‌شده ژنتیکی" به‌روی محصولات تراریخته باعث شده که در سایه عدم اطلاع و آگاهی مردم، این محصولات به‌راحتی در بازار مصرف کشورمان به‌فروش برسند! چرا که در صورت مشخص شدن محصولات تراریخته در بازار مصرف، بسیاری از مردم کشورمان به‌واسطه اطلاع از مضرات و عوارض مصرف این محصولات از خرید و مصرف آن امتناع خواهند کرد.

اما یکی از محصولات تراریخته موجود در بازار مصرف کشورمان که متأسفانه به‌‌وفور هم به‌فروش می‌رسد، "ذرت‌های تراریخته" است؛ دانستن این نکته ضروری است که در حال حاضر تقریباً تمام ذرت‌های وارداتی به کشورمان تراریخته است!

از آنجایی که تمام ذرت مصرفی در کشورمان از طریق واردات تأمین می‌شود لذا ذرت‌هایی که همه‌روزه در صنایع مختلف غذایی کشورمان مصرف می‌شود یا ذرت‌هایی که هر روز مردم کشورمان در قالب "ذرت مکزیکی، پاپ‌کورن، پفک" و... خرید و مصرف می‌کنند، ذرت‌های تراریخته هستند که به‌شدت برای سلامتی مضر و خطرناک هستند!

متأسفانه تا به امروز، نه‌تنها هیچ نهاد نظارتی و بهداشتی در کشورمان نسبت به خطرات و عوارض مصرف ذرت‌های تراریخته وارداتی به مردم هشدار نداده است بلکه تبلیغات دروغ و اغوا‌کننده‌ای نیز درباره "فواید و محسنات(؟!) همین ذرت‌های کاملاً تراریخته" موجود در بازار کشورمان انجام می‌شود و از رهگذر همین تبلیغات دروغ و بدون کوچکترین نظارتی، متأسفانه مصرف ذرت‌های تراریخته در اشکال مختلف آن طی سال‌های اخیر به‌شدت افزایش یافته است و حتی در سبد مصرف روزانه خانوارهای ایرانی قرار گرفته است!

همچنین اشاره به این نکته ضروری است که قطعاً در پس تغییر رفتار خانوارها در سبد مصرفی آنها، می‌توان ردپای جریانات وارداتچی این دست از محصولات تراریخته را مشاهده کرد که تنها با هزینه‌کرد بخش کوچکی از درآمدهای هنگفت و افسانه‌ای خود برای امر "تبلیغات" در اشکال مختلف و از طریق کانال‌ها و ابزارهای متنوع رسانه‌ای، ذهن مصرف‌کنندگان را برای خرید و مصرف محصولات وارداتی خود به‌راحتی مجاب می‌کنند.

آیا تا 10 سال پیش، در الگوی مصرف خانوارهای ایرانی، ذرت تراریخته که تا به امروز عوارض و مضرات متعددی برای آن اثبات شده، جایگاهی داشته است؟! پس چطور طی این سال‌ها کشورمان به یکی از وارد‌کنندگان اصلی چنین محصولی در سطح جهان تبدیل شده و مصرف ذرت تراریخته در کشورمان طی یک دهه گذشته، ده‌ها برابر شده است؟!

پاسخ به این سؤال را باید در حجم گسترده تبلیغات دروغی جست‌وجو کرد که دائم در اشکال و طرق مختلف از فواید و خواص اعجاب‌انگیز مصرف "ذرت" برای مخاطبان خود می‌گویند اما کوچکترین اشاره‌ای به "تراریخته" بودن این دست از محصولات و عوارض خطرناک آن نمی‌کنند! تبلیغاتی که دائم ذهن مخاطبان را با ذکر فواید افسانه‌ای ذرت بمباران می‌کنند اما این حقیقت را پنهان می‌کنند که تمام ذرتی که در حال حاضر در سطح فروشگاه‌های کشور به‌عنوان "ذرت مکزیکی" به‌شکل خام و پخته آن به‌فروش می‌رسد، تراریخته است و حتی بخش زیادی از این ذرت‌ها با تعرفه و استاندارد "علوفه و خوراک دام" وارد کشور شده است اما امروز به‌راحتی به مصرف انسانی می‌رسد!

در ادامه برای نمونه، تنها به گوشه‌ای از این دست تبلیغات که در یکی از کانال‌های تلگرامی شناخته‌شده آمده، اشاره شده که اتفاقاً عنوان "پزشکی" را هم یدک می‌کشد و تعداد بالایی از مخاطبان را هم جذب کرده است:
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Re: آلودگي غذايي

پستارسال شده در: شنبه آپريل 27, 2019 12:00 pm
توسط pejuhesh232
کیک‌های آلوده به مخدر گل در جشن‌ها توزیع می‌شد


رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ جزئیات انهدام چندین باند توزیع‌کننده موادمخدر را تشریح کرد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، سرهنگ محمد بخشنده، با اعلام خبر انهدام پنج باند توزیع موادمخدر در دو هفته گذشته درباره جزئیات این خبر اظهار کرد: با رصد اطلاعاتی توسط مأموران مبارزه با موادمخدر پایتخت و همکاری پلیس مبارزه با موادمخدر فرودگاه امام خمینی (ره)، محموله شیشه جاسازی شده در انواع کنسروهای خوراکی کشف شد.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ با بیان اینکه کنسروهای خوراکی حاوی بسته‌های ماده مخدر شیشه به مقدار 17 کیلوگرم بود، افزود: سه نفر از قاچاقچیان قصد داشتند، کنسروهای حاوی بسته‌های موادمخدر شیشه را از کشور خارج و به کشور اندونزی منتقل کنند.

وی تصریح کرد: این محموله فقط برای قاچاق موادمخدر در حال توزیع بوده و به هیچ عنوان در فروشگاه‌های کشور چنین محصولات آلوده‌ای وجود ندارد.

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر فاتب درباره شناسایی چهار توزیع‌کننده کیکهای آغشته به ماده مخدر گل در فضای مجازی نیز گفت: با رصد اطلاعاتی دایره فتا پلیس مبارزه با موادمخدر در فضای مجازی، مقدار دو کیلو و 750 گرم کیک آغشته به ماده‌مخدر گل کشف و چهار نفر در این رابطه دستگیر شدند.

وی درباره کشف کیکهای آلوده به ماده‌مخدر شیشه نیز گفت: متهمان کیکهای آلوده را در مهمانی‌ها‌، پارتی‌ و تولد توزیع کرده به طوریکه در هر یک کیلوگرم از کیکها مقدار 500 گرم ماده مخدر شیشه مخلوط کرده بودند.

بخشنده با اشاره به باند توزیع‌کننده ماده مخدر هروئین، تصریح کرد: با اشرافیت و رصد اطلاعاتی چهار ماهه همکارانم، یک باند توزیع‌کننده هروئین در جنوب پایتخت منهدم و چهار عضو اصلی باند دستگیر شدند.

وی افزود: در بازرسی از مخفیگاه این افراد مقدار 250 کیلوگرم ماده مخدر هروئین کشف و دو خودرو نیز توقیف شد.

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر پایتخت با اشاره به کشف 178 کیلوگرم ماده مخدر تریاک جاساز شده در لوله پلیکا در باک یک اتوبوس مسافربری در ترمینال جنوب، اظهار کرد: با رصد اطلاعاتی چند ماهه همکاران، یک باند پنج نفره توزیع کننده موادمخدر که قصد انتقال و توزیع ماده مخدر تریاک از جنوب کشور به پایتخت را داشتند، شناسایی و منهدم شدند.

بخشنده درباره عملکرد پلیس مبارزه با موادمخدر فاتب طی دو هفته گذشته خاطرنشان کرد: با اشرافیت کامل اطلاعاتی همکارانم و کنترل محورهای مواصلاتی به پایتخت، 43 قاچاقچی در قالب پنج باند توزیع‌کننده موادمخدر و 3 هزار و 54 خرده فروش، معتاد متجاهر دستگیر و جمع‌آوری شدند که مقدار یک تُن انواع موادمخدر کشف و 198 دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیف شد.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

نقش پررنگ سیاسیون در واردات محصولات تراریخته

پستارسال شده در: يکشنبه مه 12, 2019 1:51 pm
توسط najm134

نقش پررنگ سیاسیون در واردات محصولات تراریخته


آنزان نیوز گزارش می‌دهد؛
طرفداران تراریخته‌ها هنوز در هیچ‌یک از محافل علمی دنیا نتوانسته‌اند اثبات کنند، محصولات دستکاری شده ژنتیک بی‌خطر است.
به گزارش خبرگزاری آنزان نیوز، گره‌زدن موضوعات به مسائل سیاسی یکی از شگردهایی است که زمان می‌خرد و کارها را پیش می‌برد حتی درباره موضوعاتی کاملاً علمی همچون «محصولات تراریخته». دانش دستکاری ژنتیکی محصولات کشاورزی و موجودات زیستی، بومی کشور ما نیست.

Image
شبیه‌سازی‌های ژنتیکی یکی از مصادیق دستکاری ژنتیکی است که اتفاقاً کشور ما هم در این حوزه موفق بوده و پژوهشگران مؤسسه رؤیان سال‌ها پیش توانستند شنگول و منگول را با روش شبیه‌سازی ژنتیکی تولید کنند. در حوزه محصولات کشاورزی هم بحث دستکاری ژنتیکی و تولید گونه‌های پرمحصول‌تر یا با مقاومت بیشتر در برابر آفات سابقه‌ای چند ۱۰ ساله دارد، اما طرفداران تراریخته‌ها هنوز در هیچ‌یک از محافل علمی دنیا نتوانسته‌اند اثبات کنند، محصولات دستکاری شده ژنتیک بی‌خطر است.

به همین خاطر بسیاری از کشورهای اروپایی واردات و کشت این قبیل محصولات را ممنوع کرده‌اند. کشورهایی هم که محصولات تراریخته را عرضه می‌کنند با برچسب‌هایی GMO روی این محصولات تراریخته بودن آن‌ها را مشخص می‌کنند. نکته قابل تأمل اینجاست موادغذایی تراریخته با قیمت‌هایی به مراتب ارزان‌تر از محصولات عادی و ارگانیک به فروش می‌رسد.

اما در ایران سال‌هاست روغن‌های استحصال شده از ذرت و سویای تراریخته به بازار عرضه می‌شود و سهم تراریخته‌ها در این حوزه حدود ۱۰۰ درصد است. تاکنون عرضه روغن‌های تراریخته به بازار بدون هیچ برچسب یا اطلاع‌رسانی خاصی صورت می‌گرفت و حالا هم که روی برخی از این محصولات تراریخته بودن درج شده در عمل انتخاب دیگری برای مردم وجود ندارد!

این در حالی است که واردکنندگان دانه‌های روغنی به کشور می‌توانند محصولات ارگانیک یا عادی را وارد کنند، اما تفاوت قیمت تراریخته با محصولات عادی آن‌ها را به سمت سوی واردات این محصولات سوق می‌دهد به‌خصوص اینکه دانه‌های روغنی تراریخته به قیمت محصولات عادی در کشور به فروش می‌رسد، اما حالا بحث واردات نیست و برخی طرفداران تراریخته برای کشت این محصولات برنامه دارند و از سوی دیگر با گره‌زدن ماجرای تراریخته با سیاست و تضعیف دولت می‌کوشند تا دهان مخالفان این محصولات را ببندند.

نمونه‌اش اظهارات اخیر بهزاد قره‌یاضی، رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران که گفت: برخی قصد دارند برای توجیه مخالفت خود با تولید ملی و داخلی محصولات تراریخته، تعرفه یا ممنوعیتی روی این محصولات گذاشته شود تا دولت نتواند این محصولات را تأمین کند و تضعیف شود. این ادعا در حالی است که مخالفت با محصولات تراریخته تنها به ایران اخصاص ندارد و مخالفان آن از چهره‌های علمی هستند و بر مبنای مدارک مستدل مخالفت‌شان را اعلام می‌کنند و گره‌زدن این ماجرا به سیاست پشت‌پرده‌های اقتصادی و منافعی که در این میان رد و بدل می‌شود را پوشش نمی‌دهد.

زولبیای رنگی سبب ابتلا به سرطان می شود!

پستارسال شده در: سه شنبه ژوئن 18, 2019 12:58 pm
توسط najm134

زولبیای رنگی سبب ابتلا به سرطان می شود!


Image
به گزارش اسپوتنیک، در آستانه ماه "رمضان"، شیرینی زولبیا و بامیه به عنوان یکی از ارکان اصلی سفره های افطار خانواده های ایرانی است. بسیاری از پزشکان بر این عقیده هستند که زولبیاهایی که رنگ طبیعی زعفران ندارند و به رنگ های دیگری هستند بسیار سرطان زا می باشد و باید از خوردن آنها امتناع کرد.

Image
گفته شده است که در اینگونه زولبیا‌ و بامیه‌ها از رنگ غیرمجاز و یا از ژله‌های رنگی با حجم بالا استفاده می‌شود که بسیار خطرناک و سرطان زا می باشد.

Image

"محمدحسین‌ عزیزی‌" رییس انجمن صنایع غذایی‌ ایران با اشاره به ناسالم‌ بودن زولبیا‌ و بامیه معتقد است که برای تهیه زولبیا‌ و بامیه به ویژه نوع رنگی آنها متأسفانه مسائل بهداشتی بطور کامل رعایت نمی‌شود و روغن بکار رفته در آن چند بار مصرف بوده که همین امر سبب بروز سرطان در بدن می‌شود.

Image

همچنین گفته شده است که زولبیای رنگی به علت استفاده از رنگ های غیرمجاز باعث آسیب جدی به کلیه، کبد و قلب و عروق می‌شود.عده ای از کاربران عنوان کردند که ظاهر زولبیاهای جدید رنگی بسیار جذاب است و همین امر آنان را تشویق کرده است تا آن را امتحان کنند.در مقابل عده ای دیگر از کاربران معتقدند که زولبیا به رنگ و روش سنتی برای آنان مطلوبتر و خوشمزه تر است و رغبتی به خوردن زولبیاهای جدید رنگی ندارند.
توضيح:
1- سرطانزا بودن رنگهاي صنعتي در محصولات غذايي؛ به مناسبت زولبيا مطرح شده اما محدود به آنها نيست و هر نوع شيريني و خوراكي حاوي رنك صنعتي به همين حكم است؛
2- كما اينكه بهداشتي نبودن نحوه و محل فرآوري و نيز استفاده از روغن بطور مكرر از اشكالات ديگر است كه باز محدود به زولبياي رنگي نيست و در هر سرخكردني شيريني و غيرشيريني از جمله زولبياي زعفراني مطرح است .