فلينظر الإنسان الى طعامه
هركسي بايد خودش ناظر طعامش باشد نه شهرت مارك و محل عرضه
گوشت فاسد در رستوران معروف پایتخت
گشت تعزیرات حکومتی به همراه نمایندگان دستگاه های نظارتی به صورت سرزده از رستوران معروفی در جنوب تهران بازدید کرد که این رستوران تخلفات متعدد بهداشتی و صنفی داشت.
بازدید سر زده گشت تعزیرات حکومتی به همراه نمایندگان دستگاه های نظارتی عصر سه شنبه در یکی از مناطق اصیل جنوب تهران انجام شد.
رستوران قدیمی و معروفی که با وجود ظاهر بسیار تمیز و مرتب اما تخلفات بهداشتی و صنفی بسیاری در حین بازدید توسط عوامل گشت، کشف شد.
با حضور تیم بازرسی در آشپزخانه این رستوران و بررسی سردخانه آن، گوشت های فاسد چرخ شده ای که تغییر رنگ داده بود و همچنین جوجه کباب های پخته شده ای که در سردخانه نگهداری می شد و نشان از مانده بودن آنها داشت، مشاهده شد.
در سردخانه این رستوران کیسه زباله حاوی مواد دورریختنی مشاهده شد همچنین لباس های کارگران آشپزخانه نیز داخل سردخانه بود که برای همه جای تعجب داشت.
سردخانه ای که جلوی درب ورودی آن مرغ های بسته بندی شده در محیط بیرون و شرایط نامطلوبی نگهداری می شد به طوری که در بسته های مرغ خونابه جمع شده بود این درحالی بود که جلوی درب سردخانه نیز چاه فاضلاب وجود داشت و کاشی های آن کنده شده بود و زمین کاملا خاکی بود که به گفته مدیر رستوران در حال بنایی بودند.
ماهی های قزل آلای پاک نشده ای که در ظرفی کثیف در سردخانه بود و کاملا سیاه و متعفن شده بود، سیخ های کباب برگی که رنگ آن سبز شده بود و بوی بسیار نامطلوبی داشت، ماهیچه های پخته شده و یخ زده که در شرایط غیربهداشتی نگهداری می شد همه حکایت از عدم نظارت و مدیریت بر عملکرد این آشپزخانه داشت.
نماینده بهداشت در مورد وضعیت بهداشتی این رستوران به خبرنگار ایرنا، گفت: وضعیت بهداشت محیطی در این رستوران نامطلوب است چرا که در زمان فعالیت، اقدام به بازسازی و بهسازی محیط آشپزخانه کرده است این درحالیست که بهسازی محیط در زمان فعالیت رستوران نباید انجام گیرد تا آلودگی های محیطی به مواد غذایی سرایت نکند.
وی اظهار کرد: کارگران آشپزخانه در زمان فعالیت باید روپوش، کلاه و دستکش داشته باشند و با توجه به شیوع تب کریمه کنگو توصیه جدی به استفاده از دستکش می شود که در این رستوران اگرچه برخی از کارکنان روپوش دارند اما لباس های آنان بسیار کثیف است و از دستکش و کلاه استفاده نکرده اند.
رحیمی اظهار کرد: این رستوران با وجود فضای مناسب اما مکانی برای تعویض لباس کارکنان ندارد و باید جایی مخصوص برای لباس های کارگران تعبیه شود.
نماینده بهداشت گفت: همه کارگران باید کارت بهداشت داشته باشند که در این رستوران اغلب کارت بهداشت ندارند و یا مدت اعتبار آن گذشته است.
وی با اشاره به ماده ١٣ قانون مواد خوراکی، آشامیدنی و افزودنی ها، ادامه داد: افزودنی های غیرمجاز سلامت عمومی را تهدید می کند و در این رستوران از سنگ نمک استفاده می شود که به دلیل ناخالصی هایی که دارد، حاوی عناصر شیمیائی سنگین است و از اینرو سرطان زا و غیربهداشتی است و باید از نمک تصفیه شده یددار استفاده شود.
نماینده بهداشت به ویژگی مثبت این رستوران اشاره کرد و افزود: یکی از تخلفات رستوران ها استفاده از رنگ های غیرمجاز در غذا است اما خوشبختانه این رستوران از زعفران اصل استفاده می کند.
وی اضافه کرد: افزودنی های غیرمجاز مانند استفاده از جوش شیرین در کباب ها، سنگ نمک، رنگ ها و افزودنی های غیرمجاز از جمله مواردی است که در صورت استفاده و تکرار تخلف از سوی رستوران ها به دلیل اینکه سلامت مردم را تهدید می کند، ٤٨ ساعت اخطار و بعد هم اقدام به پلمپ می شود.
نماینده بهداشت با اشاره به نگهداری نامطلوب مواد غذایی، مرغ و گوشت هایی که بیرون از سردخانه و در محیط آزاد گذاشته شده بودند، گفت: اگرچه بررسی سلامت فراورده های خام دامی برعهده نماینده سازمان دامپزشکی است و در صورت نیاز به بررسی بیشتر باید نمونه ها به آزمایشگاه داده شود، اما با دقت در شیوه نگهداری و تغییر رنگ و ماهیت گوشت ها می توان به فاسد بودن آنها پی برد.
وی با اشاره به گرمای فصل تابستان و همچنین گرم بودن محیط آشپزخانه به دلیل روشن بودن اجاق های پخت و پز، گفت: رستوران ها باید دقت داشته باشند که در تابستان هیچ گونه مواد غذایی فاسدشدنی را در محیط نگهداری نکنند چون زودتر فاسد می شوند.
همچنین محمد جعفری مسئول اجرای احکام گشت های مشترک اظهار کرد: این برند با وجود قدیمی و معروف بودن اما به طور رسمی در اداره ثبت علائم تجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت نشده است و موارد مشابه اسم آن زیاد است، که این امر می تواند یک خلاء برای فرصت طلبان از اعتبار برندهای اصیل باشد.
بهانه تراشی های متعدد برای تخلف های بی شمارمدیر این واحد صنفی نیز اغلب مشکلات را برعهده کارگران و سهل انگاری آنان قرار داد و با بهانه تراشی های متعدد سعی در توجیه تخلفات این مجموعه داشت.
بهروز طالبیان رئیس شعبه ٤٦ تعزیرات به صاحب این رستوران گفت: سهل انگاری کارگران توجیهی برای ارتکاب تخلفات این رستوران نمی تواند باشد چرا که مدیریت مسئول و پاسخگو با نظارت دقیق و مدام بر اجرای کار کارکنان، از وقوع بسیاری از این تخلفات می تواند جلوگیری کند.
وی ادامه داد: چطور جرات می کنید از اعتماد مردم سو استفاده کنید وغذاهای فاسد به خورد مردم می دهید زمانی که آنان به شما اطمینان می کنند و براساس ظاهر تمیز سالن غذاخوری و برند معتبر به شما مراجعه می کنند.
طالبیان افزود: دسترسی مردم به آشپزخانه ها و کم و کیف تهیه غذا امکان ندارد و اطلاعی از شرایط نگهداری و پخت غذا ندارند و به رستوران ها اطمینان می کنند و انتظار دارند در مقابل پولی که می پردازند، غذای با کیفیت بگیرند .
در پایان این بازدید همه مواد غذایی فاسد و تاریخ مصرف گذشته ای که تغییر ماهیت و رنگ داده بود، توسط تیم گشت تعزیرات معدوم شد.
اخطار پلمببهمن حسن بیگی رئیس گشت های ویژه تعزیرات تهران پس از بازدید این رستوران گفت: گشت مشترک تعزیرات حکومتی تهران با حضور دستگاه های نظارتی سرزده از بسیاری از واحدهای صنفی بازدید می کند و در صورتی که تخلفاتی را مشاهده کند در چارچوب قانون با متخلفان برخورد می کند.
وی ادامه داد: این رستوران معروف با مشتریان زیاد است که به عنوان برند معتبر در ذهن مردم شهرت و قدمت دارد و نباید از اعتماد مردم سو استفاده کند و سلامت آنان را به خطر بیندازد.
حسن بیگی اظهار کرد: رستوران بازدید شده به دلیل تخلفات متعدد بهداشتی و صنفی از سوی سازمان بهداشت و درمان اخطار 48 ساعت پلمپ خواهد گرفت و این واحد پلمپ خواهد شد.
وی با اشاره به تخلف گرانفروشی این رستوران معروف،اضافه کرد: پرونده تخلف گرانفروشی این رستوران به مبلغ 44 میلیون و صد هزار ریال از سوی بازرسان اتاق اصناف تشکیل شد و برای رسیدگی به تعزیرات ارسال می شود.
حسن بیگی یادآور شد: شهروندان می توانند از طریق سامانه ١٣٧ سازمان تعزیرات حکومتی و یا سامانه ١٢٤ سازمان صنعت، معدن و تجارت تخلفات را برای رسیدگی اعلام کنند تا گشت های مشترک تعزیرات حکومتی به همراه دستگاه های نظارتی در اسرع وقت و به صورت سرزده به تخلفات و شکایات رسیدگی داشته باشند.
*ایرنا
گوشتهای فاسد در سرشناسترین کبابی تجریشدر شرایطی که شیوع بیماری هایی نظیر تب کریمه کنگو، تب مالت و وبا در کشور به تیتر داغ اخبار تبدیل شده است، نظارت بر رستورانها و فست فودیها به طور دقیق تری انجام میشود تا علاوه بر نظارت بر مشکلات بهداشتی این اماکن، از سلامت مواد غذایی مصرفی در شرایط بروز بیماریهای واگیر دار و خطرناک اطمینان حاصل شود. بنابر این بازدید از کبابیها، فست فودیها و آش وحلیم فروشیهای منطقه تجریش در حالی انجام شد که با تجهیز تیم نظارتی به تجهیزات مکانیزه بازرسی، تمامی شرایط بهداشتی و سلامت مواد بررسی، و با متصدیان خاطی برخورد شد. فارس این خبر را منتشر کرد.
در پی نظارت بر غذافروشی های سرشناس منطقه تجریش، مواد غذایی فاسد مصرفی معدوم و پرونده رسیدگی به جرم متصدیان خاطی تشکیل شد.
نظارت بر غذا فروشیهای تجریش با حضور جمعی از ناظران بهداشت محیط شمیرانات صورت گرفت.
در شرایطی که شیوع بیماری هایی نظیر تب کریمه کنگو، تب مالت و وبا در کشور به تیتر داغ اخبار تبدیل شده است، نظارت بر رستورانها و فست فودیها به طور دقیق تری انجام میشود تا علاوه بر نظارت بر مشکلات بهداشتی این اماکن، از سلامت مواد غذایی مصرفی در شرایط بروز بیماریهای واگیر دار و خطرناک اطمینان حاصل شود.
بنابر این بازدید از کبابیها، فست فودیها و آش وحلیم فروشیهای منطقه تجریش در حالی انجام شد که با تجهیز تیم نظارتی به تجهیزات مکانیزه بازرسی، تمامی شرایط بهداشتی و سلامت مواد بررسی، و با متصدیان خاطی برخورد شد.
در طی بازدید از فست فودی سرشناس تجریش، تمامی مواد غذایی مصرفی از جمله پنیر پیتزا، کالباس و جوجههای مواددار که در ظروف شکسته و بدون محافظ و تاریخ تولید و انقضا، نگهداری شده بود، مورد بررسی قرار گرفته و معدوم شد.
کارت بهداشت، وضعیت بهداشت فردی، نظارت بر روپوش، دستکش و کلاه، تعیین سطح بهداشت سطوح و دست کارکنان مرتبط با مواد غذایی نیز مورد بررسی قرار گرفت.
سعید جعفری مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت شمیرانات در طی این نظارتها از مصرف سسهای غیر قانونی خبر داد و گفت: سسهای قاچاق بدون داشتن تاریخ و آرم استاندارد درفست فودیها مصرف میشود و میتواند منجر به مسمومیت مصرف کنندگان شود بنابر این در صورت رؤیت هر گونه سس غیر قانونی در فست فودیها با متصدیان امر برخورد و جهت رسیدگی به تخلف به قوه قضاییه معرفی میشوند.
بنابراین تمامی سس های قاچاق و نامعتبر در این فست فود، معدوم و صورت جلسه صادر شد.
به دنبال ادامه بازرسیها از مغازههای غذا فروشی در یک مغازه کبابی مقدار زیادی گوشتهای پاکسازی نشده از رگ و ضایعات گوشتی، تاریخ گذشته، کشف شد. علارغم تأکید مالک مغازه بر خرید گوشت ها از کشتارگاه های معتبر، با اطمینان از عدم سلامت آنها توسط تجهیزات مکانیزه، گوشت های آماده به مصرف، معدوم شد.
همچنین زیتون پرورده، ماست، سالاد، دوغهای محلی بدون تاریخ و بسته بندی معتبر، در این مغازه جهت بررسیهای بیشتر به آزمایشگاه ارسال شده و قانون مربوطه نسبت به تخلف اعمال شد.
بنابر این با توجه به میزان تخلف، اخطاریه لازم برای متصدی غذا فروشی صادر و با شرط مهلت نسبت به رفع نواقص، ارجاع پرونده به محاکم قضایی به بعد ازدموعد مقرر موکول شد. این در حالی است که درصورت عدم رفع مشکلات در مدت زمان ذکر شده، نسبت به پلمپ مغازه اقدام میشود.
بازدید از سومین مغازه کبابی در حالی انجام شد که دمای یخچال نگهداری از گوشتها نامناسب و منجر به فساد گوشتهای مصرفی شده بود.در این حین بوی نامطبوع و رنگ تیره گوشتها ناظران را به تست میزان سلامت آن ترغیب کرد و بعد از بررسیهای انجام شده تمامی گوشتهای آماده به طبخ مسموم و تاریخ گذشته اعلام شده و توسط ناظرین معدوم گردید. اناگفته نماند سطح بهداشت محیط، میز کار، یخچال و سلامت مواد غذایی در وضعیت نامناسب قرار داشته و برخلاف دستورالعملهای وزارت بهداشت عمل شده بود. بنابراین با ثبت اخطار، پرونده رسیدگی به تخطی متصدی صادر و مغازه مورد نظر به مدت یک هفته پلمپ شد.
بازدید چهارمین مغازه در راستای بررسی سلامت آش و حلیمهای مصرفی شهروندان درماه مبارک رمضان انجام شد که با بررسیهای انجام شده سلامت گوشتهای برزیلی مصرفی در آش وحلیم مورد تایید قرار گرفت و تنها بر رعایت بهداشت و تمیزی محیط طبخ این اقلام اخطار لازم صادر شد.
نظارت بر غذا فروشیهای منطقه تجریش در حالی پایان یافت که هشدارهای لازم به متصدیان داده و در برخی پرونده رسیدگی به تخلفات تشکیل شد . همچنین با صدور مهلت تعیین شده، بازرسیها مجدد از سرگرفته و در صورت عدم رفع نواقص بهداشتی، برخوردهای جدی تری از جانب مراجع قضائی صورت خواهد گرفت.