آلودگي ابزار

مديران انجمن: najm134, najm134, najm134

آلودگي ابزار

پستتوسط najm134 » شنبه مارس 27, 2010 12:20 pm

عناوين گزارشاتي كه تا كنون در اين باره منتشر شده است: عليرغم برهيز جهاني در استفاده از ظروف پلاستیکی پخت غذا در ظروف آلومينيومي باعث آلزايمر مي‌شود - استفاده از بطري‌هاي پلاستيكي و سرطان سينه و بروستات - ظروف يك ‌بار مصرف ، قاتلان خاموش - خطرات استفاده از ظروف پلاستیکی - ممنوعيت استفاده از کیسه‌های پلاستیکی در استرالیا

مرسولاتي كه تا كنون جداگانه در اين باره منتشر شده است:
تفلون

http://aelaa.net/110.aspx?id=1952
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگي ابزار

پستتوسط najm134 » جمعه آپريل 16, 2010 6:17 am

عليرغم برهيز جهاني در استفاده از ظروف پلاستیکی
در شرایطی كه در تمام دنیا استفاده از پی‌وی‌سی‌ صنعتی برای مصارف غذایی و بسته‌بندی به طور كامل منسوخ شده است و حتی اخیرا برای لوازم منزل و اسباب‌بازی نیز این محدودیت در جهان به وجود آمده، به گفته كارشناسان، در ایران به ‌رغم نظارت وزارت بهداشت، همچنان به دلیل صرفه‌های اقتصادی، گروهی از تولیدكنندگان همچنان از موادی استفاده می‌كنند كه تاثیر آنها بر سلامت مردم در درازمدت آشكار می‌شود.
صاحبان صنایع بهداشتی و غذایی كشور به هزینه كمتر ظروف تولیدی با این نوع پی‌وی‌سی توجه دارند، در حالی‌كه به تاكید كشورهای پیشرفته بر مصرف مواد food grade و رنگ‌های مورد مصرف در ظروف پی‌وی‌سی توجهی نمی‌كنند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگي ابزار

پستتوسط najm134 » جمعه آپريل 16, 2010 6:22 am

پخت غذا در ظروف آلومينيومي باعث آلزايمر مي‌شود
آلومينيم يكي از فلزاتي است كه به نظر مي‌رسد با بيماري آلزايمر ارتباط داشته باشد ،مطالعات نشان مي‌دهد كساني كه آلومينيم در رژيم غذايي آنها به واسطه استفاده از ظروف پخت آلومينيمي وارد مي‌شود ‪۶/۸‬ برابر بيماري آلزايمر در آنها بيشتر ديده مي‌شود.
محققان دانشگاه علوم پزشكي رفسنجان با بررسي آثار آلومينيم خوراكي بر موش‌هاي صحرايي دريافتند كه ورود آلومينيم به همراه غذا مي تواند سبب اختلال در متابوليسم كربوهيدرات شود كه بصورت افزايش در قند خون ناشتا و نارسايي در گلوكز بروز مي‌كند.
ظروف پخت آلومينيمي كه بيشتر از آن استفاده مي‌كنند علاوه بر اينكه سبب بروز آلزايمر مي‌شوند آهن قابل جذب مواد غذايي را كاهش مي‌دهند.
شايد همه گير بودن ظروف آلومينيومي شما را به تعجب وادارد كه با وجود اين عوارض چطور اين ظروف همه جا بكار مي‌رود اين هم از مواردي است كه آلودگي در بطن خانه‌هاي ما رسوخ كرده و ما از آن غافل هستيم و به سادگي از كنار آن مي‌گذريم .بسياري از زنان مواد غذايي را در ظروف منجمد كرده و غذا را در ظرف‌هاي آلومينيمي طبخ مي‌كنند .
آلومينيم محلول در آب آثار خطرناكي را سبب مي‌شود و هنگام پخت غذا كه آب و آلومينيم در كنار هم قرار مي‌گيرند.

بر اساس گزارش سازمان جهاني بهداشت ،هنگام پخت غذاهاي اسيدي آلومينيم در اسيدهاي اكسيدناپذير حل شده از ظرف آزاد مي‌شود و به داخل مواد غذايي راه پيدا مي‌كند.
تنفس كردن و تماس پوستي با آلومينيم نيز بسيار خطرناك است اگر فردي براي مدت زمان طولاني در تماس با غلظت زيادي از آلومينيم باشد از دست دادن حافظه ،سستي ،بيحالي و لرز شديد بروز مي‌يابد.
فريبا ابراهيمي كارشناس مسوول آزمايشگاه شيمي مواد غذايي معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشكي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ظروف آلومينيمي به دليل اينكه خود آلومينيم در ساخت آن بكار مي رود، در اثر عوامل مختلف وقتي غذا در آن به مدت طولاني پخت مي‌شود بوسيله غذا جذب بدن مي‌شود.
وي افزود:در مواد غذايي كه گوجه فرنگي و يا از چاشني‌هايي مانند سركه و آبليمو در ظروف آلومينيمي پخت مي‌شوند مقدار مهاجرت يونهاي آلومينيم از ظرف به داخل مواد غذايي افزايش مي‌يابد.
ابراهيمي تصريح كرد: خود آلومينيم حتي در موادي مانند سبزيجات و منابع حيواني وجود دارد و وقتي هنگام پخت از ظروف آلومينيمي جدا مي‌شود بر مقدار غلظت عناصر موجود در آلومينيم افزوده شده واز طريق گوارش ،جذب كلسيم و فسفات شده و باعث پوكي استخوان ،راشيتيسم ،بيماريهاي زخم معده ، روده ،خشكي دهان ،يبوست ،تغيير رنگ در دهان مي‌شود .
وي تصريح كرد: جذب آلومينيم در مغز افراد باعث ايجاد آلزايمر مي‌شود و اگر مقدار جذب بيشتر باشد در فراموشي تاثيرگذار است .
ابراهيمي به مردم توصيه كرد از ظروف آلومينيمي براي پخت غذا استفاده نكنند و اين ظروف فقط براي نگهداري مواد خشك مناسب هستند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگي ابزار

پستتوسط najm134 » جمعه آپريل 16, 2010 6:25 am

استفاده از بطري‌هاي پلاستيكي و سرطان سينه و بروستات
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از ساينس ديلي، گزارش NTP به طور عمده روي تاثير احتمالي BPA روي توليد مثل و رشد (مانند تغيير در ميزان باروري، وزن نوزاد و رشد مغز) تاكيد دارد و تاكيد آن روي سرطان نيست، با اين وجود اين گزارش مي‌نويسد: تحقيقات روي حيوانات تاثير BPA روي بافت سينه و پروستات را به همان ميزان تاثيري كه روي بروز بلوغ زودرس دارد‌، نشان داده است.
بنابراين گزارش، اين تاثيرات ممكن است به سرطان ارتباط پيدا كند.همچنين تاثير BPA بر سلامتي از آن جهت مورد مطالعه قرار گرفته است که افراد زيادي در طول روز با اين ماده سر و كار دارند، اين ماده به ميزان گسترده‌اي در توليد بطري‌هاي آب، شيشه‌هاي شير بچه، بسته بندي مواد غذايي، لوح‌هاي فشرده و بسياري مواد مصرفي ديگر مورد استفاده قرار مي‌گيرد، معمولا عدد 7 در زير پلاستيك‌هايي كه از BPA در ساخت آنها استفاده شده است، حك مي‌شود.
تحقيقي كه در مركز كنترل و پيشگيري بيماري‌هاي ايالات متحده انجام گرفته، نشان داده كه در ادرار 93 درصد از افراد 6 سال به بالا وجود داشته است .
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگي ابزار

پستتوسط najm134 » جمعه آپريل 16, 2010 6:41 am

ظروف يك ‌بار مصرف ، قاتلان خاموش
جام جم آنلاين: وقتي تشنه مي‌شويم و به آب سردكني مي‌رسيم، با ولع عجيبي ليوان يك‌بار مصرف حاضر و آماده را از جايگاه مخصوص آن برداشته، آن‌را پر كرده و خود را سيرآب مي‌كنيم. تصويروقتي گرسنه مي‌شويم و امكان دسترسي به بشقاب و قاشق و ديگر وسايل غذاخوردن نيست، به خوردن غذا در ظروف يك‌بار مصرف راضي شده و لذت هم مي‌بريم اما در شرايطي كه به نظر مي‌رسد استفاده از ظروف و ليوان‌هاي يك‌بار مصرف به امري اجتناب‌ناپذير در كشورمان تبديل شده است، مي‌توان اين سوال را مطرح كرد كه استفاده از اين ظروف چقدر مي‌توان براي سلامتي انسان ضرر دارد؟
در اين باره عليرضا خاكي‌فيروز - مدير امور پژوهشي سلولزي و بسته‌بندي موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران - در گفتگو با ايسنا، به وجود 3 هزار واحد مجاز و غيرمجاز توليد ظروف يك‌بار مصرف در كشور اشاره مي‌كند: كارهاي تحقيقاتي درباره مضرات استفاده از ظروف يك‌بار مصرف به ويژه روي دو نوع ظرف پلي استايرن و PVC انجام شده است. به اين دو نوع ظرف، مواد شيميايي زيادي مانند پايداركننده‌ها، روان‌كننده‌ها، نرم‌كننده‌ها، رنگ‌دانه‌ها، پركننده‌ها، مواد ضدالكتريسيته، مواد مات‌كننده اضافه مي‌كنند كه كليه اين مواد براي سلامتي انسان مضر هستند.
وي وجود منومر آزاد در ظروف‌ يك‌بار مصرف نوع PVC را عامل خطرناكي براي سلامتي انسان‌ مي‌داند:«مونومر در واقع يك واحد ساختار پليمر و مولكول اوليه پليمر است. همچنين در ظروف PVC وينيل كلرايد كه سمي بودن آن براي انسان به اثبات رسيده است، وجود دارد. ضمن اين‌كه مولكول اوليه پلي استايرن، استايرن است كه داراي حلقه آروماتيك بوده و اين حلقه‌ براي سلامتي انسان فوق‌العاده خطرناك است و در جهان نيز سرطان‌زا بودن آن به اثبات رسيده است. به اين ترتيب به نظر مي‌رسد ظروف يك‌بار مصرف از نوع PVC و پلي‌استايرن بايد از چرخه بسته‌بندي مواد غذايي حذف شوند».
«خاكي‌ فيروز» سرايت مواد سمي از ظروف يك‌بار مصرف به بدن انسان را محتمل مي‌داند:«اين مواد به مرور زمان در بدن جمع مي‌شوند و بارها شده كه مي‌شنويم فردي به ظاهر سالم بوده، اما در عرض يك ماه از پا در آمده است كه دليل اصلي آن نيز مي‌تواند گذشتن ميزان اين مواد در بدن انسان از سطح مجاز باشد».
وي درباره علائم تشخيص اين ظروف توضيح مي‌دهد:«پشت ظروف‌ پلي استايرن علامت PS حك شده كه اين علامت براي ظروف PVC نيز همان علامت PVC است. هر دو نوع ظرف شفاف هستند. ظروف پلي‌استايرن خش‌پذير نيست و PVC هم اگر به آن نرم‌كننده نزنند، خش‌پذير نيست؛ ضمن‌ اين‌كه هر دو كاملا شكننده هستند. به PVC نيز اگر مواد نرم‌كننده نزنند، شكننده نخواهد بود. همچنين اگر ظروف PVC گرم شوند، در صورت تماس با فلزات به آن‌ها مي‌چسبند. هنگامي كه ظرف نوع PVC را در مقابل شعله آتش نگه مي‌داريم، با شعله زرد مي‌سوزد، اما وقتي كه شعله را دور مي‌كنيم به واسطه اين‌كه ظروف PVC داراي كلر هستند، به سرعت آتش خاموش مي‌شود. در عوض پلي‌استايرن در هنگام سوختن با شعله دوده مي‌كند».
او درباره موارد مصرف ظروف يك‌بار مصرف PVC و پلي‌استايرن مي‌گويد:«ظروف پلي‌استايرن در ليوان‌هاي آب، كارد، چنگال، قاشق و ظروف غذايي مورد استفاده قرار مي‌گيرند. به عنوان مثال در چلوكبابي‌ها ظروفي كه به صورت فوم هستند، نوعي پلي‌استايرن هستند كه به آن‌ها گاز هگزان مي‌زنند. اين گاز در دماي 160 درجه آزاد مي‌شود و دماي غذاي داخل ظرف نيز چون 200 درجه است، بنابراين اين گاز به همراه غذا به بدن انسان منتقل مي‌شود».
گفتني است كه گاز هگزان عوارضي مانند سر درد را به همراه دارد.
مدير امور پژوهشي سلولزي و بسته‌بندي موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران درباره ظروف‌ يك‌بار مصرف PVC در بسته‌بندي مواد غذايي نيز توضيحاتي مي‌دهد: ظروف‌ يك‌بار مصرف PVC در بسته‌بندي مواد غذايي مانند گوشت مرغ و ماهي و بسته‌بندي كپسول‌هاي دارويي، آدامس و باتري به كار مي‌روند. بسته‌بندي با اين نوع ظروف در مورد مواد خشك زيان چنداني ندارد، اما براي مواد غذايي مرطوب امكان مهاجرت مونومر آزاد به داخل مواد غذايي و سپس بدن بسيار محتمل است.
اما «خاكي‌فيروز» به نكته جالبي نيز اشاره مي‌كند: ضرر ظروف يك‌بار مصرف پلي‌استايرن در هنگام مصرف مواد نوشيدني اسيدي و چرب مانند نوشابه و كاكائو بسيار بيشتر از مصرف چاي داغ است. در شرايطي كه هنوز ضرر انواع ديگر ظروف يك‌بار مصرف مانند پلي‌اتيلن و پلي‌پروپلين به اثبات نرسيده است، در مورد ويژگي‌هاي آن‌ها مي‌توان گفت كه هر دوي اين نوع ظروف مات بوده و به ترتيب علامت‌هاي PE و PP پشت آن‌ها حك شده است؛ شكننده نبوده و با شعله آبي و زرد مي‌سوزند و در هنگام سوختن چكه هم مي‌كنند.
وي در ادامه درباره دليل اصلي توليد اين مواد در كشور علي‌رغم زيان‌بار بودن مصرف آن‌ها توضيح مي‌دهد:به اين دليل كه استاندارد ظروف يك‌بار مصرف اجباري نيست، واحدهاي توليدي مي‌توانند بدون مجوز به توليد اقدام كنند. در اين زمينه بايد تقاضاي اجباري شدن استاندارد ظروف يك‌بار مصرف به موسسه ارايه شود تا در اين مورد تصميم‌گيري شود، اما متاسفانه تاكنون هيچ تقاضايي نشده است.
همچنين لزوم همكاري ميان موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران و معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت در زمينه استفاده از ظروف يك‌بار مصرف كاملا حس مي‌شود.
وي با بيان اين‌كه استفاده از ظروف يك‌بار مصرف شيشه‌اي و كاغذي بهتر از ديگر انواع آن‌هاست، تصريح مي‌كند كه در دنيا استفاده از ظروف پلي‌استايرن و PVC منسوخ شده و بايد از رده خارج شوند.

آلودگي ظروف یكبار مصرف در ایران
ناظری وجود ندارد! ظروف یك‌بار مصرف در ایران حاوی پلیمرهایی هستند كه وقتی گرما می‌خورند، رادیكال آزاد تولید می‌كنند.علاوه این كه تولید این ظروف در كشور استاندارد نیست و هیچ نظارتی روی تولید آن‌ها نمی‌شود، مواد افزودنی موجود در آن‌ها هم به هیچ وجه كنترل نمی‌شود و متخصصان شیمی به هیچ عنوان روی تولید این ظروف نظارت ندارند.

غیر‌واگیر‌ها با اهمیت‌ترند اما با وجود این كه به عقیده‌ عده‌ای از متخصصان، استفاده از ظروف یك‌بار مصرف از بروز و شیوع بیماری‌های عفونی جلوگیری می‌كنند، كارشناسان شیمی و بهداشت محیط ، نظر كاملا مخالفی دارند. شاید این ظروف از بروز بیماری‌های عفونی جلوگیری ‌كنند، چون با یك بار مصرف دور انداخته می‌شوند، ولی باید توجه داشت كه پی‌وی‌سی‌ هم منجر به بروز انواع اختلالات گوارشی و ریوی، علاوه بر سرطان و سایر بیماری‌های غیر‌واگیر می‌شود. اهمیت این موضوع هم زمانی روشن‌تر می‌شود كه بدانیم ما برای بیماران سرطانی و گوارشی هزینه‌های بالایی صرف می‌كنیم، ولی برای بیماری‌های واگیر‌داری كه قابل كنترل است، مثل تب روده و حصبه، احتیاج به صرف هزینه‌های بالایی نداریم.
معمولا بیماری‌های ناشی از این ظروف دیر تشخیص داده می‌شوند و حتی در صورت تشخیص به راحتی درمان‌پذیر نیستند، چون مواد شیمیایی روی بدن، انواع و اقسام تاثیرات را دارند. علاوه بر این به عقیده كارشناسان بهداشت محیط در ساخت ظروف یك‌بار مصرف، به منظور جلوگیری از شكنندگی ظروف، از مواد پلاستیكی لایزر استفاده می‌شود. بنابراین اگر درون این ظروف آب جوش یا غذای داغ مانند آش ریخته شود، این مواد حل شده، وارد بدن می‌شوند و به دلیل داشتن تركیبات خاص، منجر به بروز سرطان‌های مختلف می‌شوند. البته كارشناسان اذعان می‌كنند که این خاصیت به خصوص در مورد ظروف یك‌بار مصرف شفاف كه درصد بالاتری از مواد سرطان‌زا را دارا هستند و در جامعه كاربرد بیشتری هم دارند، بسیار حائز اهمیت است.
در عین حال علاوه بر انواع پلاستیك‌هایی كه به عنوان ظروف یك‌بار مصرف در سرو چای یا غذا مورد استفاده قرار می‌گیرند، دسته‌ای دیگر از این مواد به عنوان ظروف آشپزخانه، ظروف نگهداری غذا در یخچال، ظروف بسته‌بندی مواد غذایی به خصوص لبنیات مانند ماست و پنیر و همچنین بطری‌های آب معدنی استفاده می‌شوند كه استفاده از این ظروف نیز مستلزم رعایت نكات ایمنی خاصی است.
به طور كلی پلاستیك‌ها، پلیمرهایی هستند كه از سنتز مواد اولیه‌ای به نام مونومر تهیه می‌شوند. مونومرها موادی سمی و برای سلامت انسان مضر هستند؛ در حالی كه پلیمرها خنثی هستند و مشكلی ندارند. اما اشكال كار اینجاست كه معمولاً در فرایند تهیه پلیمرها، مقداری مونومر باقی می‌ماند.
اگر این فرآیند، اصولی و مطابق استانداردهای لازم صورت گرفته باشد، مشكلی برای سلامت افراد به وجود نمی‌آورد. برای همین در استفاده از پلاستیك‌ها به عنوان ظروف غذا باید بسیار محتاط بود و در ضمن به هر نوع پلاستیكی نباید مجوز بسته‌بندی مواد غذایی داده شود.
در میان تمام انواع ظروف یك‌بار مصرف، شاید بتوانیم از بطری‌های آب آشامیدنی به عنوان پرمصرف‌ترین انواع این ظروف نام ببریم. بطری‌هایی كه حتی اگر حاوی آب معدنی نباشند، به طور مرتب از آب شهری پر می‌شوند و درون یخچال قرار می‌گیرند تا آب خنك مصرفی خانواده را تامین كنند. معمولا جنس این بطری‌ها از ‌پی‌وی‌سی است كه مشكلی هم برای سلامت انسان به وجود نمی‌آورد، اما اگر آب بیش از 6 ماه در این ظروف نگهداری شود، آلوده می‌شود. بنابراین خانواده‌ها باید از استفاده مكرر این ظروف برای نگهداری آب در یخچال خودداری كنند.

چرخه ناسالم بازیافت با این حال عوارض ظروف یك‌بار مصرف تنها به سلامت انسان ختم نمی‌شوند، چون به عقیده كارشناسان برگشت‌پذیری این ظروف به محیط بین 100تا 200 سال است و از همه مهم تر، این مواد دوباره بازیافت می‌شوند.علاوه بر این، همین مواد بازیافت شده باعث بروز انواع بیماری‌های دیگر می‌شوند،در حالی‌كه خیلی از مردم در هنگام استفاده از این مواد بازیافتی از عوارض آن‌ها كاملا بی‌خبرند.
پی‌وی‌سی‌های استاندارد در ظروف یك‌بار مصرفی كه داخل هواپیما در دسترس مردم قرار می‌گیرند، بی‌ضرر هستند،این ظروف به صورت فوم هستند، ولی آنقدر هزینه‌هایشان بالا ست كه باز هم تولید همان ظروف غیر استاندارد ترجیح داده می‌شود، در حالی‌كه در ساخت همین ظروف غیر استاندارد هم حتی یك متخصص تغذیه و یا یك كارشناس شیمی وجود ندارد. بسته‌بندی مواد غذایی سرد با این ظروف چون حرارتی نمی‌بینند، مشكلی ایجاد نمی‌كنند، اما این ظروف گاهی آنقدر داغ می‌شوند كه ماده غذایی در آن‌ها حالت ظرف را به خود می‌گیرد، بخصوص در مراسم و عزاداری‌ها.
یكی از دلایلی كه سرطان در گذشته اینقدر سر زبان‌ها نبود و حالا اینقدر شایع است، به خاطر همین مواد شیمیایی است.
متاسفانه مسئولان توجه ندارند كه هزینه‌های سلامت مردم، مقدم برهزینه‌های تولید ظروف استاندارد است، چون حاضرند سالانه میلیاردها دلار دارو وارد كنند، ولی برای استاندارد كردن تولیداتشان هزینه اضافی تقبل نمی‌كنند.

توضيح: در كشورهاى بيشرفته جهان؛ امروزه ظروف يكبار مصرفي را از جوب يا مواد خوراكي مانند سيب زميني يا سبوس غلات مي سازند

تصوير
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگي ابزار

پستتوسط najm134 » جمعه آپريل 16, 2010 6:46 am

خطرات استفاده از ظروف پلاستیکی
در شرایطی كه در تمام دنیا استفاده از پی‌وی‌سی‌ صنعتی برای مصارف غذایی و بسته‌بندی به طور كامل منسوخ شده است و حتی اخیرا برای لوازم منزل و اسباب‌بازی نیز این محدودیت در جهان به وجود آمده، به گفته كارشناسان، در ایران به ‌رغم نظارت وزارت بهداشت، همچنان به دلیل صرفه‌های اقتصادی، گروهی از تولیدكنندگان همچنان از موادی استفاده می‌كنند كه تاثیر آنها بر سلامت مردم در درازمدت آشكار می‌شود.
صاحبان صنایع بهداشتی و غذایی كشور به هزینه كمتر ظروف تولیدی با این نوع پی‌وی‌سی توجه دارند، در حالی‌كه به تاكید كشورهای پیشرفته بر مصرف مواد food grade و رنگ‌های مورد مصرف در ظروف پی‌وی‌سی توجهی نمی‌كنند.

ناظری وجود ندارد!
ظروف یك‌بار مصرف در ایران حاوی پلیمرهایی هستند كه وقتی گرما می‌خورند، رادیكال آزاد تولید می‌كنند.علاوه این كه تولید این ظروف در كشور استاندارد نیست و هیچ نظارتی روی تولید آن‌ها نمی‌شود، مواد افزودنی موجود در آن‌ها هم به هیچ وجه كنترل نمی‌شود و متخصصان شیمی به هیچ عنوان روی تولید این ظروف نظارت ندارند.
غیر‌واگیر‌ها با اهمیت‌ترند
اما با وجود این كه به عقیده‌ عده‌ای از متخصصان، استفاده از ظروف یك‌بار مصرف از بروز و شیوع بیماری‌های عفونی جلوگیری می‌كنند، كارشناسان شیمی و بهداشت محیط ، نظر كاملا مخالفی دارند. شاید این ظروف از بروز بیماری‌های عفونی جلوگیری ‌كنند، چون با یك بار مصرف دور انداخته می‌شوند، ولی باید توجه داشت كه پی‌وی‌سی‌ هم منجر به بروز انواع اختلالات گوارشی و ریوی، علاوه بر سرطان و سایر بیماری‌های غیر‌واگیر می‌شود.
اهمیت این موضوع هم زمانی روشن‌تر می‌شود كه بدانیم ما برای بیماران سرطانی و گوارشی هزینه‌های بالایی صرف می‌كنیم، ولی برای بیماری‌های واگیر‌داری كه قابل كنترل است، مثل تب روده و حصبه، احتیاج به صرف هزینه‌های بالایی نداریم.
معمولا بیماری‌های ناشی از این ظروف دیر تشخیص داده می‌شوند و حتی در صورت تشخیص به راحتی درمان‌پذیر نیستند، چون مواد شیمیایی روی بدن، انواع و اقسام تاثیرات را دارند.
علاوه بر این به عقیده كارشناسان بهداشت محیط در ساخت ظروف یك‌بار مصرف، به منظور جلوگیری از شكنندگی ظروف، از مواد پلاستیكی لایزر استفاده می‌شود.
بنابراین اگر درون این ظروف آب جوش یا غذای داغ مانند آش ریخته شود، این مواد حل شده، وارد بدن می‌شوند و به دلیل داشتن تركیبات خاص، منجر به بروز سرطان‌های مختلف می‌شوند.
البته كارشناسان اذعان می‌كنند که این خاصیت به خصوص در مورد ظروف یك‌بار مصرف شفاف كه درصد بالاتری از مواد سرطان‌زا را دارا هستند و در جامعه كاربرد بیشتری هم دارند، بسیار حائز اهمیت است.
در عین حال علاوه بر انواع پلاستیك‌هایی كه به عنوان ظروف یك‌بار مصرف در سرو چای یا غذا مورد استفاده قرار می‌گیرند، دسته‌ای دیگر از این مواد به عنوان ظروف آشپزخانه، ظروف نگهداری غذا در یخچال، ظروف بسته‌بندی مواد غذایی به خصوص لبنیات مانند ماست و پنیر و همچنین بطری‌های آب معدنی استفاده می‌شوند كه استفاده از این ظروف نیز مستلزم رعایت نكات ایمنی خاصی است.
به طور كلی پلاستیك‌ها، پلیمرهایی هستند كه از سنتز مواد اولیه‌ای به نام مونومر تهیه می‌شوند. مونومرها موادی سمی و برای سلامت انسان مضر هستند؛ در حالی كه پلیمرها خنثی هستند و مشكلی ندارند. اما اشكال كار اینجاست كه معمولاً در فرایند تهیه پلیمرها، مقداری مونومر باقی می‌ماند.
اگر این فرآیند، اصولی و مطابق استانداردهای لازم صورت گرفته باشد، مشكلی برای سلامت افراد به وجود نمی‌آورد. برای همین در استفاده از پلاستیك‌ها به عنوان ظروف غذا باید بسیار محتاط بود و در ضمن به هر نوع پلاستیكی نباید مجوز بسته‌بندی مواد غذایی داده شود.
در میان تمام انواع ظروف یك‌بار مصرف، شاید بتوانیم از بطری‌های آب آشامیدنی به عنوان پرمصرف‌ترین انواع این ظروف نام ببریم. بطری‌هایی كه حتی اگر حاوی آب معدنی نباشند، به طور مرتب از آب شهری پر می‌شوند و درون یخچال قرار می‌گیرند تا آب خنك مصرفی خانواده را تامین كنند.
معمولا جنس این بطری‌ها از ‌پی‌وی‌سی است كه مشكلی هم برای سلامت انسان به وجود نمی‌آورد، اما اگر آب بیش از 6 ماه در این ظروف نگهداری شود، آلوده می‌شود. بنابراین خانواده‌ها باید از استفاده مكرر این ظروف برای نگهداری آب در یخچال خودداری كنند.
چرخه ناسالم بازیافت
با این حال عوارض ظروف یك‌بار مصرف تنها به سلامت انسان ختم نمی‌شوند، چون به عقیده كارشناسان برگشت‌پذیری این ظروف به محیط بین 100تا 200 سال است و از همه مهم تر، این مواد دوباره بازیافت می‌شوند.علاوه بر این، همین مواد بازیافت شده باعث بروز انواع بیماری‌های دیگر می‌شوند،در حالی‌كه خیلی از مردم در هنگام استفاده از این مواد بازیافتی از عوارض آن‌ها كاملا بی‌خبرند. پی‌وی‌سی‌های استاندارد در ظروف یك‌بار مصرفی كه داخل هواپیما در دسترس مردم قرار می‌گیرند، بی‌ضرر هستند،این ظروف به صورت فوم هستند، ولی آنقدر هزینه‌هایشان بالا ست كه باز هم تولید همان ظروف غیر استاندارد ترجیح داده می‌شود، در حالی‌كه در ساخت همین ظروف غیر استاندارد هم حتی یك متخصص تغذیه و یا یك كارشناس شیمی وجود ندارد. بسته‌بندی مواد غذایی سرد با این ظروف چون حرارتی نمی‌بینند، مشكلی ایجاد نمی‌كنند، اما این ظروف گاهی آنقدر داغ می‌شوند كه ماده غذایی در آن‌ها حالت ظرف را به خود می‌گیرد، بخصوص در مراسم و عزاداری‌ها.
یكی از دلایلی كه سرطان در گذشته اینقدر سر زبان‌ها نبود و حالا اینقدر شایع است، به خاطر همین مواد شیمیایی است.
متاسفانه مسئولان توجه ندارند كه هزینه‌های سلامت مردم، مقدم برهزینه‌های تولید ظروف استاندارد است، چون حاضرند سالانه میلیاردها دلار دارو وارد كنند، ولی برای استاندارد كردن تولیداتشان هزینه اضافی تقبل نمی‌كنند...
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگي ابزار

پستتوسط najm134 » جمعه آپريل 16, 2010 6:52 am

ممنوعيت استفاده از کیسه‌های پلاستیکی در استرالیا
دولت استرالیای جنوبی پنجشنبه 17 آوریل (30 فروردین) اعلام کرد از سال آینده کیسه‌های پلاستیکی را در این منطقه کشور ممنوع خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه این تصمیم پس از آن اعلام می‌شود که اجلاس وزرای محیط‌ زیست دولت‌های محلی استرالیا نتوانست به در مورد یک برنامه ملی در این مورد به توافق برسد. ایالت استرالیای جنوبی پس از اینکه پیتر گارت، وزیر محیط‌زیست فدرال استرالیا، بستن مالیات بر روی کیسه‌های پلاستیکی را رد کرد و به جای آن یک گروه کاری برای بررسی این موضوع تشکیل داد، گفت به تنهایی به مسیر خود ادامه می‌‌دهد. وزیر محیط‌ زیست ایالت استرالیای جنوبی، گیل گوگو گفت: "پس از شش سال ... ما هنوز نمی توانیم به یک رویکرد یکنواخت ملی برسیم. اما استرالیای جنوبی راه خودش را می‌رود. ما ممنوعیت کیسه‌های پلاستیکی را به اجرا درخواهیم آورد." دولت فدرال در کانبرا، پایتخت استرالیا در ماه ژانویه گذشته اعلام کرده بود که امیدوار است که به تدریج تا پایان سال کیسه‌های پلاستیکی را از مراکز فروش جمع‌آوری کند."
دولت فدرال استرالیا نگفته‌است که چگونه چنین کاری را انجام خواهد داد. این موضوع در حالی‌است که وزیر محیط زیست آن با مالیات بستن بر کیسه‌های پلاستیکی مخالف است. گارت به خبرنگاران گفت: "مسلماً ما می خواهیم اقدامات برای کاستن از مصرف کیسه‌های پلاستیکی افزایش یابد. ما نیاز به ایجاد فوری یک کمیته کاری را تشخیص داده‌ایم تا با استقرار در میان دولت و صنعت اطمینان حاصل کند فروشندگان همه گزینه‌ها را در نظر دارند."
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی ابزار

پستتوسط najm134 » چهارشنبه آپريل 13, 2011 9:19 pm

لامپ های LED از نظر مصرف كمتر بهتر هستند اما ضايعات انها مانند ساير وسايل برقي مي تواند سمي باشد
طبق بررسي‌هاي جديد محصولات LED كه تحت عنوان محصولات ايمن و سازگار با محيط‌زيست فروخته مي‌شوند، حاوي مقادير قابل توجهي سرب، آرسنيك و مواد خطرناك ديگر هستند.تصوير
اين محصولات، نسل جديد لامپ‌هاي روشنايي محسوب مي‌شوند. دكتر اولادل اوگونسيتان، از دانشگاه يوسي ايروين مي‌گويد: زماني كه به‌دنبال صرفه‌جويي در منابع انرژي و جلوگيري از گرمايش زمين هستيم، بايد نسبت به سمي بودن اجناسي هم كه مصرف مي‌كنيم، هوشيار باشيم.
تيم تحقيقاتي، ميزان مواد سمي را در لامپ‌هاي كوچك رنگي كه در اعياد و جشن‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرند، چراغ‌هاي راهنمايي و چراغ‌هاي خودروها اندازه گرفتند. آنها دريافتند كه فقط لامپ‌هاي كم نور قرمز، 8 برابر بيش از ميزان استاندارد سرب دارند.
سرب، آرسنيك و فلزات ديگر كه در لامپ‌ها و اجزاي مرتبط با آنها يافت مي‌شوند، مي‌توانند باعث انواع سرطان، آسيب‌هاي عصبي، بيماري كليه، فشار خون و التهابات پوستي بشوند. همچنين مس كه در بعضي از اين محصولات يافت مي‌شود براي آبزيان، رودخانه‌ها و درياچه‌ها خطرناك است.
دكتر اوگونسيتان اضافه مي‌كند كه شكستن يك لامپ به تنهايي عامل ايجاد سرطان نيست ولي مي‌تواند در نوك هرم عوامل مزمن سرطان‌زاي ديگر قرار بگيرد. بايد توجه داشت كه چون سرب شيرين مزه است، اين احتمال وجود دارد كه كودكان لامپ‌هاي كوچك رنگي را با آب‌نبات اشتباه بگيرند.

خطرات اين مواد در تمام اجزاي لامپ‌ها و در هر مرحله از توليد، استفاده و انهدام آنها وجود دارد. زماني كه يك لامپ LED مي‌شكند بايد بقاياي آن را با يك جاروي دسته بلند در حالي كه از ماسك و دستكش استفاده مي‌كنيم، جمع كنيم و نيز رفتگران كه بعد از حوادث ترافيكي خيابان‌ها را تميز مي‌كنند، بايد به پوشش‌هاي ايمني مجهز باشن
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

مواد شیمیایی در پلاستیك موجب ابتلا به دیابت

پستتوسط najm134 » چهارشنبه ژوئن 13, 2012 12:16 am

مواد شیمیایی موجود در مواد پلاستیكی موجب ابتلای فرد به دیابت می شود
بررسی محققان سوئدی نشان می دهد كه افرادی كه میزان نسبتا كمی از این مواد شیمیایی موسوم به' فتالات ها' را در خونشان دارند دو برابر دیگران به دیابت مبتلا می شوند.
فتالات ها برای ایجاد خاصیت نرم كنندگی در پلاستیك مورد استفاده قرار می گیرند اما از آنها در مواد آرایشی- بهداشتی مانند عطرها و كرم های برنزه كننده نیز استفاده می شود.
محققان داده های 1000 فرد بالای 70 سال را بررسی كردند كه 114 نفر از آنها دیابت داشتند.
محققان پس از در نظر گرفتن عواملی كه موجب بروز دیابت نوع دو می شود مانند چاقی و كلسترول بالا، دریافتند افرادی كه میزان بیشتری فتالات در خونشان دارند بیشتر در خطر ابتلا به دیابت هستند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Diabetes Care منتشر شده است.
'مونیكا لیند' استادیار پزشكی محیطی در دانشگاه آپسالا در سوئد گفت: اگرچه باید تحقیقات بیشتری برای تایید یافته های این تحقیق انجام شود اما همین یافته ها بخشی از نظریه هایی كه براین باورند كه مواد شیمیایی محیطی خاصی می تواند در بروز دیابت موثر باشند، اثبات می كند .
وی افزود: بررسی های دیگری در مورد تاثیر فتالات ها انجام دادیم و كشف كردیم افرادی كه در معرض این مواد هستند بیشتر در خطر چاقی قرار دارند. در مطالعه ای كه سال گذشته انجام شد نیز دریافتیم آفت كش ها نیز موجب چاقی و پوكی استخوان در افراد می شوند .
لیند اظهار داشت: مواد آلاینده حاوی فتالات موجب چاق شدن مردم می شوند و اكنون دریافتیم این مواد ابتلا به دیابت را نیز در پی دارند.
وی خواستار آزمایش این محصولات شد.
هركس به نوعی در معرض این مواد قرار می گیرد. افراد می توانند این مواد را در هنگام استفاده از افشانه مو استنشاق كنند و یا به واسطه بسته بندی مواد غذایی با فتالات ها، این مواد را از طریق مواد غذایی وارد سیستم گوارش خود كنند.
منبع : ايرنا به نقل از ایندیپندنت
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

مواد سمی در لوازم مدرسه

پستتوسط najm134 » سه شنبه سپتامبر 18, 2012 1:20 pm

هشدار: اگر برای کودکان خود لوازم مدرسه می‎خرید، مراقب این مواد سمی باشید
پزشکی - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که بسیاری از لوازم مدرسه، حاوی حدی از نوعی ماده‌ شیمیایی هستند که چندین برابر میزانی است که در صنعت اسباب‌بازی، ‌سمی و ممنوعه محسوب می‌شود.
Image
با نزدیک شدن زمان آغاز مدارس،‌ خانواده‌ها و بچه‌ها برای سال تحصیلی جدید آماده می‌‌شوند. بچه‌ها نگران قرار گرفتن در کلاس جدید و معلم تازه هستند،‌ اما ظاهرا والدین باید به لیست نگرانی‌هایشان،‌ یک مورد تازه را نیز اضافه کنند. مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که میزان مواد شیمیایی موجود در بسیاری از لوازم تحصیل،‌ به حدی زیاد است که در اسباب‌بازی‌ها، ‌به عنوان سمی شناخته می‌شود.
به گزارش دیسکاوری، برخی ظرف‌های تغذیه، کوله‌پشتی‌ها و حتی برخی کلاسورها در بین 75 درصد از وسایلی قرار دارند که آزمایشگاهی مستقل برای سی.اچ.ایی.جی، مورد آزمایش قرار داده و نشان داده که سطوح بالایی از موادی دارند که فعالیت غدد درون‌ریز بدن را مختل می‌کند. این مطالعه بین فتالیت (ماده‌ای که برای نرم کردن پلاستیک به کار برده می‌شود) و نقص‌های مادرزادی، چاقی مفرط، آسم و نازایی،‌ ارتباطی پیدا کرده است. برخی از این مواد از سال 2008/1387 برای استفاده در اسباب‌بازی‌ها ممنوع شده‌اند. تصوير
کیتی روجاس جان،‌ از کمپین میراث سلامت مینه‌سوتا و از همکاران این برنامه در موسسه سیاست‌گذاری کشاورزی و تجارت در این‌باره می‌گوید: «این خیلی جالب است که ما استفاده از فتالیت‌ها را در ساخت اسباب‌بازی‌های کودکان ممنوع کرده‌ایم، ‌اما همچنان از آن‌ها،‌ آن هم در سطوح بسیار بالا، در ساخت لوازم مدرسه کودکان استفاده می‌کنیم، به میزانی خیلی بالاتر از میزان ممنوعه در اسباب‌بازی‌ها.»
این گروه،‌ 20 محصول را مورد آزمایش قرار دادند و در 16 مورد، فتالیت پیدا کردند،‌ در حالی که روی برچسب‌های هیچ‌کدام از این محصولات، اسمی از فتالیت برده نشده است. بدتر این که در بسیاری از این محصولات،‌ میزان فتالیت خیلی بیشتر از حدی است که در اسباب‌بازی‌ها ممنوع شده است، برای مثال در کوله‌پشتی اسپایدرمن شگفت‌انگیز، ‌میزان این ماده 52 برابر بیشتر از میزان مجاز در اسباب‌بازی‌ها بود.
تام زولر، متخصص مختل‌کننده‌های غدد درون‌ریز و محقق سابق موسسه ملی علوم سلامت محیطی، در این‌باره می‌گوید: ‌»خب اگر من یکی از والدین بودم،‌ به این موضوع فکر می‌کردم، که اولین چیزی که باید درک کنم این است که نمی‌توانم مواجهه با این مواد را به طور کامل در زندگی کنترل کنم، بنابراین وقتی در موردی،‌ امکان و شانس کنترل مواجهه فرزندم با چنین موادی وجود دارد، مثل مورد لوازم مدرسه در این‌جا، باید خیلی ساده بتوانم تا حدی جلوی چنین مواجهه‌ای را بگیرم و در نتیجه از مزایای آن استفاده کنم.»
وی می‌افزاید: «در برخی موارد، ما باید استفاده از یک سیستم منظم را آغاز کنیم که با استفاده از اندازه‌گیری‌های دقیق، از تاثیر مواد شیمیایی بر بیماری‌های مزمن جلوگیری کند،‌ چون اغلب این موارد در دوران جنینی یا سال‌های اولیه کودکی به وجود می‌آیند. واقعیت این است که هنوز هیچ تلاشی در این زمینه به معنای واقعی انجام نگرفته است.»
در این میان، سی.اچ.ایی.جی،‌ راهنمایی برای استفاده از محصولات فاقد پی.وی.سی منتشر کرده است. این راهنما را می‌توانید در این آدرس پیدا کنید. http://www.chej.org/publications/PVCGui ... 2012_1.pdf
با این وجود، برخی هنوز بر این باورند که در مورد نتایج این مطالعه و بحث‌های بعدی آن، ‌اغراق شده است. برای نمونه، کنسول سلامت و علم آمریکا، گروهی که البته به دفاع از مواد شیمیایی هم معروف است، معتقد است که هیچ مدرکی مبنی بر آسیب‌زا بودن این مواد وجود ندارد.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

بعدي

بازگشت به آلوده شناسى


Aelaa.Net