آلودگی سازه

مديران انجمن: najm134, najm134, najm134

Re: آلودگی سازه

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه فبريه 01, 2020 7:43 pm

چرا عمر ساختمان ها در ایران پایین است؟


چرا عمر ساختمان ها در ایران پایین است؟ متوسط عمر ساختمان‌ها در کشور حدود ۳۰ سال و در کلانشهرها پایین‌تر از این عدد است، در حالی که عمر مفید ساختمان باید دست‌کم ۱۰۰ سال باشد.

Image

به گزارش مهر، در حال حاضر عمر ساختمان ها در کشور بین ۲۵ تا ۳۵ سال است، در حالی که در برخی از کشورهای دنیا عمر مفید ساختمانها بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال است؛ عدد و رقمی که با آمار داخلی فاصله بسیاری دارد.

عمر مفید ساختمان در ایران یک سوم استاندارد جهانی است. درحالی که هر روز بر تعداد ساختمان های با عمر بیش از ١٠٠ سال در دنیا افزوده می شود، عمر مفید ساختمان در ایران به طور میانگین ۳۰ سال عنوان می شود. حتی پیش‌بینی می‌شود که با ورود افراد فاقد صلاحیت و غیرمتخصص به بازار ساختمان‌سازی این رقم به کمتر از ٢٠‌سال هم نزول پیدا کند.

این زنگ خطر درحالی به صدا درآمده که ماده ۴ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان هرگونه دخالت افراد فاقد صلاحیت را در امر ساخت‌وساز منع کرده است.

محمد احمدی رئیس هیئت مدیره انجمن طراح و ناظر ساختمان در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: اگر قانون، قانون باشد می باید برای همه قابل اجرا باشد. طبق ماده ۴ قانون نظام مهندسی، یک شخص حقیقی باید در قالب دفتر فنی مشغول کار شود، اما این امر اتفاق نمی افتد.

وی ادامه می دهد: همچنین توافقنامه های غیرکارشناسی در جهت تضعیف شرکت ها صادر می شود که با وجود نامه نگاری های متعدد پاسخی در قبال آنها دریافت نکردیم.

عمر بالا برای سازندگان، صرف اقتصادی ندارد

اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به دلایل عمر کوتاه ساختمان ها در تهران و کلانشهرها می گوید: از نظر عمومی مهمترین دلیل این امر، ارزش افزده ساخت و ساز در کشور است، به طوری که اصلا صرف نمی کند که به عنوان مثال ساختمانی عمر ۵۰ ساله داشته باشد.

وی می گوید: شما اگر بعد از ۲۰ سال هم یک ساختمان را تخریب کنید، باز هم به لحاظ اقتصادی کلی سود کرده اید و به نفع شماست؛ با این حساب عامل اصلی را باید در مسائل اقتصادی دنبال کرد. هر چه عمر ساختمان کوتاهتر باشد، سود حاصل از آن بیشتر می شود.

این عضو شورای شهر تهران می افزاید: یکی از اصلی ترین انتقادهای ما بحث هدر رفت و به اصطلاح پرت مصالح در ساختمان هاست که بسیار بالاست، اما متاسفانه در شرایط فعلی سودآوری ساخت و ساز آن قدر بالاست که این نوع اسراف اصلا دیده نمی شود و برای همه تبدیل به شوخی است.

شاکری ادامه می دهد: دومین مطلب مهم در این زمینه، مصالح نامرغوب، اجرای بد و عدم نظارت صحیح است؛ این سه عامل هم در کار ساخت و ساز باعث کاهش جدی کیفیت شده است.

آغاز مشکل/ هر کس می تواند در حوزه ساخت و ساز ورود کند

محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران نیز با انتقاد از عمر پایین ساختمان ها و کیفیت نامطلوب بسیاری از ساختمان های نوساز در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: ما در این زمینه مسئولیت سنگینی داریم، در واقع همه مجموعه های مرتبط مسئولیت خطیری دارند. متاسفانه ما هنوز شاهدیم در حوزه ساخت و ساز همه مردم بدون هیچ پیش نیازی می توانند ورود کرده و به ساخت و ساز اقدام کنند.

وی می افزاید: قسمت عمده سرمایه ملی در این حوزه به کار بسته می شود و قطعا ورود به آن نیاز به پیش نیازهایی دارد و باید توسط متخصصین این حوزه این امر صورت گیرد.

سالاری ادامه می دهد: الان بحث مجری های ذی صلاح پیش بینی شده اما عملیاتی نمی شود. البته این موضوع برای بناهای بالای ۲هزار متر عملیاتی می شود آن هم ناقص، از سوی دیگر مجریان به صورت تمام وقت در پروژه ها حضور ندارند. در زیر ۲هزار متر هم که اصلا مجری ذی صلاح نداریم. مجموع این ها می طلبد که ما اصلاحات جدی را در مقررات ملی ساختمان داشته باشیم.

بافت فرسوده مدرن را در مسکن مهر مشاهده می کنیم

این عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه می گوید: مخصوصا در حوزه مسکن مهر متاسفانه عمر پایین ساختمان و مصالح نامرغوب را مشاهده می کنیم. ما در حوزه مسکن مهر شاهد ایجاد بافت های فرسوده مدرن هستیم. در شهر تهران هم متاسفانه شاهد هستیم که کیفیت واقعی ساخت و ساز هم به لحاظ مصالح استاندارد و هم تکنولوژی های نوین و هم نظارت درست و اجرای مناسب انجام نمی شود و به همین دلیل متوسط عمر ساختمان در کشور ما بسیار پایین است.

سالاری تاکید می کند: این موضوع یعنی ضایع کردن انرژی و سرمایه ملی کشور و نیروی متخصص که به نظر هم نمی رسد با توجه به سود فراوان در حوزه ساخت و ساز به این زودی ها رفع شود.

رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر تهران اولین گام را برای اصلاح شرایط، بهره گیری از افراد متخصص در حوزه ساخت و ساز خواند و گفت: این فرهنگ باید نهادینه شود که ورود به حوزه باید فقط توسط مختصصان صورت گیرد.

وی ادامه می دهد: از سوی دیگر نظارت بر این متخصصان هم باید جدی باشد و با متخلف برخوردهای محکم تر صورت گیرد. نبود این ها باعث شده که کیفیت ساختمان ها بسیار پایین بیاید و عمر ساختمان های ما به یک هفتم و یک هشتم عمر مفید برسد.

سالاری تاکید می کند: اگرچه در سال های اخیر وضعیت از قبل بهتر شده است و این جا افتاده که اگر ساختمان خوب نسازند خریدار مناسب هم نخواهند داشت، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب راه بسیاری در پیش است.

ساختمان سازی در کشور هنوز مدرن نشده است

مهیار فرنیا عضو هیئت مدیره نظام مهندسی تهران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره می گوید: متأسفانه هنوز ساختمان سازی در کشورما به روش سنتی صورت می گیرد و استفاده از روش های مدرن هنوز نتوانسته به صورت جامع جابیفتد لذا عمده ساختمان سازی ها در ایران بومی و سنتی است.

این عضو هیئت مدیره نظام مهندسی تهران می افزاید: ما در تهران و در حوزه ساختمان سازی، شرکت های نوپایی داریم و قوانینی که توسط وزارت راه، شهرداری و نهادهای دیگر وضع می شود که باید براساس آنها، این شرکت ها را تقویت کنیم.

فرنیا ادامه می دهد: قانون نظام مهندسی در سال ۷۴ تصویب شد اما از آن زمان تاکنون شاهد آئین نامه های خلق الساعه هستیم خیلی از شرکت های حقوقی نمی توانند برنامه های بلند مدت داشته باشند. زیرا آئین نامه های جدید یک شبه صادر می شود. سوال من این است که چه کسانی از توسعه شرکت های حقوقی ساختمان آسیب می بینند؟

حسن قربانخوانی رئیس سازمان نظام مهندسی تهران نیز می گوید: ما ۸ هزار و ۶۰۰ پرونده ساخت و ساز در سال گذشته ارجاع دادیم این در حالی است که فقط ۱۵ هزار نیروی حقیقی در این حوزه وجود دارد. همین مقایسه نشان می دهد چقدر نیروی ما بیکار مانده است.

قربانخوانی با طرح این سوال که وضعیت اشتغال مهندسان ما چه می شود، می افزاید: یکی از ایرادات بزرگ ما بحث اجرای ساختمان است. هر کسی از هر صنفی اجازه دارد ساختمان بسازد الا مهندسان. باید برای برون رفت از این موانع اقدام کرد.

باید ناظران برتر معرفی شوند

«قوانین نظام مهندسی که مربوط به سال ۷۴ است»، موضوعی است که اقبال شاکری آن را از دایره اصلی برای کیفیت پایین ساختمان ها خارج می کند و می گوید: درست است که ما نیاز به قوانین جدید داریم اما همان قوانین سال ۷۴ هم متاسفانه رعایت نمی شود و نظارت ها درست و کیفی نیست.

رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران می افزاید: نظارت شهرداری نظارت شکلی است نه ماهیتی. اصل نظارت با نظام مهندسی است که متاسفانه نظارت ها خوب انجام نمی شود، در بسیاری مواقع دقت نمی شود و مهندسان ناظر وارد جزئیات نمی شوند؛ انگار کنترل از راه دور است. البته آن ها برای مصالح نامرغوب نمی توانند کاری کنند و این به تولیدکنندگان ما باز می گردد. درواقع در این دور تعداد مقصر بسیار بالاست.

شاکری می گوید: برای بالا بردن استاندارد نظارت باید پول خوب پرداخت شود. ممکن است ساخت یک ساختمان ۴ سال طول بکشد، در این شرایط ناظر هم باید منتظر باشد.

وی با اشاره به بیکار شدن مهندسان ناظر نیز می افزاید: متاسفانه میزان ساخت و ساز در کلانشهرها بویژه تهران یک سوم شده و حتی کمتر از این میزان رسیده است. رونق در بازار مسکن به دولت بستگی دارد که امیدواریم با سیاست های درست این حوزه را از رکود خارج سازد.

خروج از بافت فرسوده نیاز به جهادی همه جانبه دارد

این روزها یکی از تاکیدات شهرداری و دولت، خروج از بافت فرسوده است. عبادالله فتح اللهی مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران می گوید نوسازی بافت های فرسوده به جهادی همه جانبه نیاز دارد و با صرف شعار دادن و ابراز احساسات نیز حل نخواهد شد. استمرار، توجه، نگاه سیستمی و مطالبه گری عمومی در حل معضلات و مشکلات نوسازی در بافت های فرسوده ضروری و حائز اهمیت است.

اما واقعیت این است که در کنار توجه به این موضوع و تمرکز بر آن نیاز است که ساختمان های جدید هم آن قدر کارآیی داشته باشند و عمر مفیدشان به میزانی باشد که خود آن ها تبدیل به بحرانی برای آینده نشوند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: آلودگی سازه

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه مارس 06, 2020 1:27 pm

تعميرات عمارت كهن بطور ناشيانه


روزنامه ایران نوشت: اعتراض به مرمت مسجد شیخ لطف الله، «علی اصغر مونسان» نخستین وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور درعمارت آزادی را به میدان نقش جهان برد تا او در اظهارنظر رسانه‌ای بگوید: «هرکس می‌تواند درباره مرمت این مسجد نظر بدهد، اما کسی که کار را خوب بلد است، استادانی هستند که رشته آن‌ها مرمت آثار تاریخی است.»
حرف‌های مونسان باعث شد تا «ایران» با دو نفر از مرمتگران بنام اصفهان «هوشنگ رسام» و «علی اصغر نجف پور» به گفتگو بنشیند. این دو مرمتگر پیشکسوت اصفهانی بحث را با این سؤال از مسئولان وزارت میراث فرهنگی آغاز می‌کنند که چرا مرمت مسجد شیخ لطف‌الله را به یک «طاق زن» سپردند نه یک معرق تراش؟

چرا بین کاشی‌ها را کف مال کردند؟
هوشنگ رسام ۳۶ سال پیش به‌همراه استاد محمد مصدق‌زاده، رجبعلی حدادی و رمضان ابوذری گنبد شیخ لطف‌الله را به‌صورت موضعی مرمت کرد.
وی می‌گوید: «بسیاری از استادان معرق تراش اصفهان که در کار معرق تراشی تبحر دارند معتقدند که مرمت گنبد و بازسازی مسجد شیخ لطف‌الله به خوبی انجام نگرفته است.»
او می‌افزاید دلیل عدم مرمت اصولی شیخ لطف‌الله را می‌توان در میان مصاحبه رئیس و کارشناسان میراث فرهنگی اصفهان هم یافت. رسام، معرق تراشی را با کاشی تراشی و کاشی پزی متفاوت می‌داند و می‌گوید: «گنبد مسجد شیخ لطف‌الله با دیگر گنبد‌ها فرق دارد، گنبد‌های این مسجد برخلاف گنبد‌های دوپوسته مساجد دیگر، یک پوسته است.»
به گفته او، تزئینات روی گنبد مسجد شیخ لطف‌الله از آجر و کاشی پر شده است که به آن گنبد «معرق معقلی» می‌گویند.

رسام می‌گوید: «زمینه اصلی گنبد شیخ لطف‌الله «آجر» و اسلیمی‌ها، گل و بوته‌ها و... کاشی لعاب دار است. وقتی می‌خواهند کاشی بزنند گنبد را تقسیم می‌کنند و اسمش را «تَرک بندی» می‌گذارند.» گنبد مسجد شیخ لطف‌الله ۸ تَرک و نیم تَرک را دارد.
به گفته او، معرق معقلی مثل یک تابلو پازلی است. تکه‌های کاشی آنچنان در کنار هم قرار می‌گیرند که هیچ روزنه و فاصله‌ای بین این کاشی و کاشی کناری نیست. او تأکید می‌کند: «یک مو فاصله نباید بین کاشی‌ها و زمینه کار که آجری است باشد.» رسام می‌گوید: «اما بعد از مرمت یکی از تَرک (قاچ)‌های مسجد شیخ لطف الله، متوجه شدند بین کاشی نره‌ها (یک نوع کاشی که در گنبد مسجد شیخ لطف‌الله به کار رفته است) فاصله است. اسناد این فاصله هم وجود دارد؛ بنابراین آمدند گچ درست کردند و به اصطلاح بین کاشی را کف مال کردند. با این کف مالی درز‌ها پر شد، اما کار سفید از آب درآمد.»

Image

به گفته این استاد کهنه کار مرمت، به‌هیچ وجه نباید معرق را کف مال کرد. وقتی کار سفید شد، آمدند گچ‌های روی کاشی را با گونی پاک کنند، اما با گونی پاک نشد. بعد تمام کار را با «برس سیمی» تمیز کردند.
او می‌گوید اشکال بعدی همین جا اتفاق می‌افتد. رسام می‌گوید: «وقتی آجر‌ها توی کوره می‌روند یک لعاب طبیعی روی آن‌ها ایجاد می‌شود که این لعاب نباید از بین برود. وقتی برس سیمی روی کار کشیدند این لعاب از بین رفت و کار باز هم سفید شد. آن زمان متوجه شدند چه وضعیت بدی به وجود آمده است.»
پای مواد نانویی در این مرحله به روی گنبد مسجد شیخ لطف‌الله باز می‌شود. رسام می‌گوید: «آمدند و روی آن روغن نانویی (بَرزَک) کشیدند. این روغن باعث شد تا رنگ سفید تغییر کرد و نخودی و مات شد.
به گفته وی، مسأله به همین جا ختم نشد: «با این روغن مالی، راه نفوذ آب به آجر‌ها و تنفس را هم از بنا گرفتند؛ به‌همین دلیل است که برف دی ماه روی این بخش از گنبد مسجد نماند! چون روی بنا را روغن زدند!
یکی دیگر از مرمتگران که نمی‌خواهد نامی از او به میان بیاید به «ایران» می‌گوید: «بستن راه تنفس، باز کردن راه تخریب آن است. بنا اگر تنفس نکند ویران می‌شود همان اتفاقی که در یکی از آثار قزوین اتفاق افتاد.
به گفته وی، در مرمت نقاشی‌های چهلستون قزوین نیز از رنگ روغن استفاده کردند درحالی که طبق قوانین مرمت باید از آبرنگ استفاده می‌کردند. او می‌گوید: «مرمت باید قابل برگشت باشد، چون زمانی که یک اثر با آبرنگ، رنگ آمیزی می‌شود با آب از بین می‌رود، اما برای از بین بردن رنگ روغن از آستون استفاده می‌کنند که هم رنگ مرمتی را از بین می‌برد هم نقش اصلی را!»

اصل برگشت‌پذیری در مرمت!
ازنگاه رسام، اشتباهات در مرمت گنبد مسجد صفوی‌ها به‌همین جا ختم نمی‌شود. طرح‌های روی ترک‌ها با هم جفت نشده و سربند طرح‌ها بالاو پایین شده است!
رسام می‌گوید: «قبل از مرمت هر اثر تاریخی باید یک کارگروه تشکیل داد و یک طرح مطالعاتی نوشت؛ بنابراین مسئولان باید نقشه راه ترسیم می‌کردند. ابتدا باید ۱۰ نفر معرق تراش را دعوت و با آن‌ها مشورت می‌کردند.» به گفته وی، همیشه وقتی یک گنبد نیاز به‌مرمت داشته به «معرق تراش» مراجعه کردند نه طاق زن. اومی گوید: «کسی که گنبد مسجد را مرمت کرد یک طاق زن ماهر است نه معرق تراش.»

علی اصغر نجف پور کارشناس مرمت نیز در گفتگو با «ایران» مرمتگر گنبد شیخ لطف‌الله را یک طاق زن بسیار ماهر می‌داند و تعجب می‌کند که چرا او مرمت گنبد را پذیرفته است.
نجف پورمعتقد است؛ آنچه که از سوی میراث فرهنگی به رسانه‌ها گفته می‌شود دارای تناقض‌های فراوان است.
کارشناسان مرمت می‌خواهند بدانند دقیقاً چه اتفاقی در مرمت گنبد افتاده و از چه موادی استفاده کرده اند؟ هنوز کارشناسان به پاسخ سؤالات خود نرسیده‌اند. او می‌گوید: «مسئولان بدون شفاف‌سازی تنها می‌گویند مرمت مسجد شیخ لطف الله، بهترین مرمت دنیا است، این استاد کار بهترین استاد کار دنیاست.»
او می‌افزاید: «مسئولان به او گفتند ما از گچی استفاده کرده‌ایم که از سیمان محکم‌تر است. علم مرمت مبتنی بر یک سری مبانی نظری است. یکی از اصلی‌ترین اصول مرمت، اصل «برگشت پذیری» آن می‌باشد. یعنی هر زمان که تشخیص داده شد این مرمت اشتباه است یا راه‌های بهتری برای مرمت وجود دارد، مرمت انجام شده باید قابل حذف و شرایط قابل برگشت به قبل از مرمت باشد؛ بنابراین وقتی از گچی استفاده می‌شود که از سیمان محکم‌تر است به‌طور طبیعی اصل برگشت‌پذیری زیر سؤال می‌رود.»
او به لزوم ایجاد تیمی به‌عنوان تیم ناظر در مرمت‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: «این تیم در مرمت مسجد شیخ لطف‌الله به یک نفر محدود شد وآن یک نفر هم از کار کنار گذاشته شد.» او می‌پرسد: «چرا ناظر کار برکنار شده آیا به مرمت در حال انجام اعتراض داشته است؟» او عدم پذیرش کسی که در مناقصه دو بار برنده مرمت مسجد شیخ لطف‌الله می‌شود را هم از نکات پر ابهام مسجد شیخ لطف‌الله می‌داند.

برش
«فاطمه خطابخش» مدیر پایگاه میراث جهانی نقش جهان درباره علت ایجاد فاصله بین کاشی‌های گنبد هم می‌گوید: وقتی مراحل مرمت کل گنبد تکمیل شود همه کاشی‌ها سر جای خودشان برمی‌گردند و آن‌وقت دیگران می‌توانند درباره آن اظهارنظر کنند. در حال حاضر سایر کاشی‌ها از بستر جدا هستند و به خاطر همین بین آن‌ها با ترک مرمت و بندکشی شده فاصله وجود دارد.
او درباره استفاده از روغن برزک هم، استفاده از این روغن و تأثیر آن بر تغییر رنگ کاشی‌ها را رد می‌کند و می‌گوید: این تغییر رنگ به خاطر بندکشی است.
اگر از روغن برزک استفاده شده بود باید رنگ کاشی‌های ترک مرمت شده تیره می‌شد درحالی‌که اکنون رنگ آن روشن‌تر از سایر ترک‌هاست. ما تنها از یک تثبیت‌کننده بدون رنگ استفاده کرده‌ایم تا کاشی‌ها را از تخریب بارندگی‌ها حفظ کنیم.
خطا بخش در پاسخ به انتقاد از تغییر رنگ دو ترک مرمت شده هم می‌گوید: «تفاوت رنگ عنوان غلطی برای تفکیک کاشی‌های مرمت شده از مرمت نشده است؛ امیدواریم با تأمین اعتبار و اتمام ۱۴ ترک باقیمانده تمام کاشی‌ها مرمت شود و این شائبه تغییر رنگ هم در جامعه از بین رود.»
او درباره چرایی تغییر پیمانکار هم می‌گوید: «متأسفانه پیمانکاران شرایط مناقصه را در سایت مناقصات کشوری بخوبی نمی‌خوانند و وقتی ما شرایط را از آن‌ها می‌خواهیم آن شرایط را ندارند و ما می‌توانیم آن‌ها را رد کنیم.

به همین دلیل شکایت‌هایی پیش می‌آید و من با توجه به این شکایت‌ها موضوع را نزد استانداری و بازرسی مطرح کردم و آن‌ها قبول کردند که پروژه‌های شاخص میراثی حتماً ترک تشریفات شود.»
رحمت الله رضایت استادی که مرمت گنبد مسجد شیخ لطف‌الله را به عهده گرفته نیز درباره کف مالی بین کاشی‌ها می‌گوید: «ما لای بند‌ها را خالی کرده و گچ می‌مالیم، کف‌مال می‌کنیم تا بعد از شستن طبله نکند، پوسته نکند و اکنون گنبد ذره‌ای بار سنگین ندارد.»
تلاش‌های روزنامه ایران برای گفت وگو با معاون میراث فرهنگی و مسئولان استانی اصفهان به جایی نرسید. «فریدون اللهیاری» مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان سؤالات روزنامه ایران را پرسش‌های فنی دانست که باید کارشناسان فنی سازمان به آن پاسخ بدهند. تماس با مدیر پایگاه میراث فرهنگی نقش جهان و معاون فنی میراث فرهنگی استان بی‌پاسخ ماند.

=======
به صرف اينكه فلان چسب بيشرفته ساخته اند؛ يا فلان مصالح نانو ابداع شده مجوز بكار بردنش در ساختمانهاى ارزشمند نيست اين مال ناداني جوزده هاى صنايع جديد است؛ نتيجه آني و كوتاه مدت آن؛ دليل صحت عملكرد آن نيست.
====
هفتاد سال قبل مسجداعظم قم را ساختند
بخاطر عظمت بنا اين نام پيدا كرد
انوقت تازه سيمان و تيراهن مد شده بود و علامت تمدن و مدرن بودن سازه هاى تيراهن و سيمان بود
ساختمان مسجد را هم با تيراهن و اجر و سيمان ساختند و تقريبا اولين ساختمان معظم ديني بوده با مصالح جديد ساخته شده بود
سالها بعد ما كودك بوديم مرحوم پدرمان به عنوان تعليقه بر اين ساختمان مي گفتند
بعد از ساختمان مسجد مهندسيني خارجي خيلي بلندمرتبه اي را آورده بودند نشان داده بودند بعد مرحوم آيت الله بروجردي ضمن اعجاب از بنا
از مهندسين خارجي پرسيده بودند چطور ديديد بناي مسجد را؟
مهندسان عاليرتبه خارجي كه تحصيلاتشان روي مصالح جديد بود و از صدسال قبلش در كشورهايشان فقط همينها را بكار مي بردند به اقاي بروجردي گفته بودند:
ما تعجب مي كنيم كه كشور شما كه تجربه معماري چند هزار ساله دارد چطور آن همه تجربه درخشان و مصالح و روش ساخت كه نتيجه اش طي هزارسال معلوم شده است و موجود است را رها مي كند و آمده ايد از روش ساخت و مصالحي كه هنوز صدسال تجربه اش را پس نداده استفاده مي كنيد و اين ساختمان معظم را با روش و مصالح جديد با ريسك انجام داده اند
نكته اين اظهار نظر قدمت تجارب خيلي قيمتي است كه قابل تعويض با نتايج كوتاه مدت براى ساخمانهاى معظم و ماندگار نيست و نبايد باشد


والحمدلله رب العالمين
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

ضعفهاى عمارت رايج

پستتوسط pejuhesh232 » چهارشنبه نوامبر 03, 2021 3:46 pm

آلودگي سازه: ضعفهاى عمارت رايج
ریزش مجتمع مسکونی 12 طبقه در فلوریدا حاوي 140 آپارتمان در 12 طبقه و كشته و مفقود شدن صدنفر از جمله 20 اسرائيلي در سواحل تفريحي ميامي


Image

العالم ـ آمریکا

بعد از فرو ریختن بخشی از یک ساختمان مسکونی ۱۲ طبقه در شهر تفریحی «سرفساید» نزدیک شهر میامی در ایالت فلوریدا در ساعات بامدادی روز پنجشنبه (به وقت آمریکا)، «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا با اعلام وضعیت اضطراری در فلوریدا موافقت کرد و دستور داد کمک‌های فدرال برای تکمیل تلاش‌های محلی و ایالتی ارائه شود.

کاخ سفید اعلام کرد این اقدام رئیس‌جمهور به وزارت امنیت داخلی و آژانس مدیریت امور اضطراری فدرال این امکان را می‌دهد که در زمینه کمک‌رسانی هماهنگی کنند.

در پی این حادثه، ۵۵ واحد آپارتمانی تخریب شد و طبق گزارش‌ها، گرچه ده‌ها نفر تخلیه شدند، هنوز بین ۵۱ تا ۹۹ نفر سرنوشت مشخصی ندارند و مفقود تصور می‌شوند.

طبق گزارش رویترز، گروه‌های امداد و نجات روز پنجشنبه عملیات جستجو برای یافتن افراد گرفتار شده در زیر آوار ناشی از فرور ریختن این ساختمان را شروع کردند.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، تاکنون مقامات از جان باختن دستکم یک نفر، زخمی شدن ۱۱ نفر که چهار تن آن‌ها بستری شده‌اند و نجات دستکم ۳۷ نفر از زیر آوار خبر داده‌اند.

به گزارش فارس، مقام‌های محلی در کنفرانس خبری پنجشنبه شب اعلام کردند حدود ۱۰۲ نفر مورد سرشماری قرار گرفته‌اند اما آمار رسمی از زخمی‌ها و قربانیان نامشخص است زیرا اوضاع همچنان ثابت نشده است.

«چارلز بورکت» شهردار سرفساید گفت که مدیر مجتمع به او اطلاع داده هنگام این حادثه فاجعه‌بار، مجتمع پر بوده و احتمال این که افراد زنده از زیر آوار خارج شوند، بسیار کم است.


بنابر گزارش های منتشر شده علت ریزش این ساختمان ۴۰ ساله در عرض چند ثانیه هنوز مشخص نیست اما به گفته مقام‌های محلی، این ساختمان از ناحیه سقف و بخش‌های دیگر در دست تعمیر بود.

https://fa.alalam.ir/news/5669343/%D8%B ... 8%B1%DB%8C

Image

فيلم لحظه فروريختن
https://www.youtube.com/watch?v=jyQAgI_DwWc

Image
Image
Image
Image


در فيلم لحظه فروريختن اگر دقت شود ابتدا گويا مشت و نيرويي عظيم به ميان ساختمان از بيرون وارده شده و توده غبارغليظ در ميان موجب ريزش بخش مركزي شده سپس بخش كناري فرو مي ريزد در وقت سحرگاه بوده است اللهم ارحمنا وآمنا من عذابك وسخطك

بررسي علل فني ريزش از نظر فني و مقالات علمي مهم است كه ساختماني بعد چهل سال در امريكا ريزش كند كه برجهاى بلند چندين طبقه به عمر صد ساله دارد و برقرار ند و در آن نظام كنترل مهندس و ساختمان انجا چه ضعفهايي را رعايت نكرده كه موجب سقوط 12 طبقه و 55 اپارتمان ويريي تفريحي شده است


توضيحاتي درباره علل ربزش ساختمان

گزارش مهندسان مشاور درباره سلامت ساختمان در سال ۲۰۱۸ را شهرداری سِرفساید در کنار یک رشته اسناد دیگر علنی کرد.
فرانک مورابیتو، مهندسی که آن گزارش را تهیه کرد، گفته بود که عدم تخلیه درست آب یک "مشکل سیستماتیک" است که از ایرادی "در اسناد اصلی پیمانکاری" نشات می گیرد.
او در آن گزارش به آنچه "آسیب عمده ساختاری" توصیف کرد اشاره کرده بود.

اکنون معلوم شده است که گزارشی در سال ۲۰۱۸ به وجود "ایرادی اساسی" در طراحی اولیه ساختمان هشدار می داد.

آن گزارش مهندسی که اکنون علنی شده می گفت که این ایراد مانع تخلیه آب از شالوده برج های ساحلی چمپلین می شود.

در آن گزارش آمده بود: "ناکامی ناتراوایی (ضد آب بودن) باعث خسارت عمده ساختاری به تخته سیمانی در زیر ساختمان می شود. جایگزین نکردن سیستم ناتراوایی در آینده نزدیک باعث خواهد شد ابعاد وخامت بتنی ساختمان رشد تصاعدی پیدا کند."

این مهندس همچنین به "ترک های فراوان... در ستون ها، تیرهای ساختمان و دیوارهای" پارکینگ اشاره کرده بود.
او در آن گزارش نمی گفت که این ساختمان ۴۰ ساله در معرض خطر قریب الوقوع فروریزی قرار دارد، اما خواستار تعمیر "به موقع" بتن ساختمان شد.

این ساختمان حاوی ۱۳۶ آپارتمان بود که ۵۵ دستگاه آن در ساعات نخست روز پنجشنبه ریخت و تلی از آوار به جا گذاشت.

طبق گزارش‌هایی که پیش از این منتشر شده، سه سال قبل از سقوط مرگبار مجتمع مسکونی فلوریدا، یک مشاور ساختمانی با اشاره به ترک‌خوردگی و فرسودگی ستون‌ها و دیوارهای محوطه پارکینگ این ساختمان ۱۳ طبقه و همچنین آسیب‌های وارد شده به سازه‌های بتونی زیر استخر آن، نسبت به لزوم تعمیر این موارد هشدار داده بود
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

توقف مرمت مشجد شيخ لطف الله

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه نوامبر 16, 2021 3:59 pm

توقف مرمت مشجد شيخ لطف الله


Image
توقف مرمت مشجد شيخ لطف الله / حتی از دور هم پیداست که سربندهای گنبد مسجد شیخ لطف‌الله با هم نمی‌خواند و ترک‌ها فاصله پیدا کرده است./ متأسفانه تمام ناکش‌هایی که در این قسمت وجود داشت، کور کردند و دیوار کشیدند و از آن زمان مسجد شیخ لطف‌الله مثل آدمی شده که دم دهان و بینی او را گرفته‌اند؛ معلوم است که عن‌قریب خفه می‌شود و می‌میرد؛ معلوم است که سقف این بنای نفیس ریزش می‌کند.

وی افزود: از وقتی این حرکت اشتباه را انجام دادند مدام کاشی‌ها ترک می‌خورد و روی آن را می‌پوشانند. بخشی از این زیرزمین را هم به کافی‌شاپ تبدیل کرده‌اند و برای آن آب و فاضلاب کشیده‌اند. اگر عباس بهشتیان زنده بود و این چیزها را می‌دید از غصه خودش را می‌کشت.

https://www.khabaronline.ir/news/1530977
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

طرحهاى مسكن سازي ملي: منزل ۵۰ متری برای خانواده‌ای ۱۱ نفره

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه مارس 07, 2022 5:46 pm

طرحهاى مسكن سازي ملي: منزل ۵۰ متری برای خانواده‌ای ۱۱ نفره



مسئول گروه جهادی و موسسه خیریه ام‌المومنین حضرت خدیجه کبری(س) با اشاره به اینکه فعالیت این گروه جهادی در استان سیستان و بلوچستان متمرکز است، تصریح کرد: هم‌اکنون جهادگران ما در حال احداث دو باب منزل ۵۰ متری یکی برای خانواده‌ای ۱۱ نفره ساکن در شهرستان هیرمند و دیگری برای خانواده‌ای ۷ نفره ساکن روستای ناصرآباد شهرستان نیمروز هستند.


Image
معلوم نيست آغل است يا منزل؟
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

آسیب ۵۰ مدرسه بر اثر زلزله اندیکا خوزستان

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه سپتامبر 03, 2022 1:10 pm

[b]
آسیب ۵۰ مدرسه بر اثر زلزله اندیکا خوزستان
[/b]

Image
Image
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

ریزش برج مسکونی22 طبقه مجلل درحال ساخت

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه سپتامبر 03, 2022 2:54 pm

ریزش برج مسکونی22 طبقه مجلل درحال ساخت در پايتخت نیجریه ، ۱۰۰ نفر كارگران ناپدید شدند



الودكي عمارت = تقلب
ریزش برج مسکونی22 طبقه مجلل درحال ساخت در پايتخت نیجریه ، ۱۰۰ نفر كاركران ناپدید شدند
ارزانترين واحد اين برج 1.2 مليون دلار پيشفروش شده بود
https://www.irna.ir/news/84526619


تهران - ایرنا - رئیس خدمات اورژانس دولتی «لاگوس - Lagos»، پایتخت تجاری نیجریه، روز سه‌شنبه از کشته شدن دست‌کم ۶ نفر و ناپدید شدن یکصد نفر دیگر بر اثر ریزش یک برج مسکونی بلند مرتبه در دست ساخت در این شهر خبر داد.

به گزارش ایرنا، رویترز گزارش کرد ریزش ساختمان‌ها در نیجریه پرجمعیت‌ترین کشور قاره آفریقا، جایی که علاوه بر اجرای مقررات ضعیف، از مصالح ساختمانی نامرغوب نیز در این کشور استفاده می‌شود، به طور مکرر اتفاق می‌افتد.

Image

به گفته «اولوفمی اوکه اوسانینتولو - Olufemi Oke-Osanyintolu» از مقامات دولتی نیجریه، تلاش‌ها برای برای جستجو و نجات بازماندگان حادثه از روز دوشنبه آغاز شده است و عملیات امدادگران ادامه دارد.

ریزش برج مسکونی در نیجریه ، ۱۰۰ نفر ناپدید شدند

او از نجات ۴ نفر خبر داد و افزود: سه نفر دیگر هم که جراحات جزئی برداشته بودند در محل حادثه تحت مداوا قرار گرفتند.

به گفته شاهدان، به دنبال ریزش این ساختمان مسکونی مجلل و گرفتار شدن کارگران در زیر آوار بیش از یکصد نفر ناپدید شده‌اند.

Image

در شرایطی که خدمات اورژانسی از جمله بیمارستان‌ها هم وارد عمل شده‌اند، «محمد بوهاری» رئیس جمهوری نیجریه خواستار شدت‌بخشی به تلاش‌ها برای نجات بازماندگان شده است.

ریزش برج مسکونی در نیجریه ، ۱۰۰ نفر ناپدید شدند

Image
ساختمان مزبور بخشی از سه واحد برجی بود که توسط شرکت خصوصی «فورسکور هومز -Fourscore Homes » که در بروشورتبلیغاتی مشتری خود وعده «سبک زندگی بدون استرس، کامل با طعم هتل» را داده بود،‌ ساخته شده و ارزان‌ترین واحد آن به قیمت ۱.۲ میلیون دلار به فروش رفته بود. پیمانکار ساختمان پاسخگوی هیچ یک از شماره‌هایی که در بروشورش قید شده بود نیست.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

قبلي

بازگشت به آلوده شناسى


cron
Aelaa.Net