آگاهي طبي = خطرات

مديران انجمن: najm134, najm134, najm134

تحقیقات نشان میدهد که پروتئین گیاهی، میزان مرگ و میر را کاهش

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه اکتبر 18, 2014 12:03 am

تحقیقات نشان میدهد که پروتئین گیاهی، میزان مرگ و میر را کاهش میدهد


تحقیق اخیر از محققان در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد از آمریکا و گروه هایی از دانشگاه ملی سنگاپور نشان داده است که رژیم دارای کربوهیدارت کم و پروتئین زیاد بر اساس چربی ها و پروتئین های حیوانی احتمال مرگ در اثر مشکلات قلبی و سرطان را افزایش میدهد.

Image

این تحقیق فراگیر که در "سالنامه پزشکی داخلی" چاپ شده با بررسی بیش از ۸۵ هزار زن و ۴۴۵۰۰ مرد بین ۲۲ و ۲۶ سال به این نتایج دست یافته است.

نتایج ها بیان میدارد که در مقایسه با کسانی که مصرف پروتئین و غذای آنها بیشتر از منابع گیاهی است، افرادی که مقدار زیادی چربی و پروتئین حیوانی مصرف میکنند، % ۲۳ بیشتر در معرض مرگ در اثر همه عوامل اند، و % ۱۴ بیشتر احتمال مرگ در اثر بیماری های قلبی و % ۲۸ بیشتر احتمال مرگ در اثر سرطان را دارند.

در توضیح این تحقیق، پروفسور تغذیه و نویسنده اصلی این تحقیق، دکتر فرانک بی هو از دانشکده بهداشت عمومی هاروارد بیان داشت: "ما به این دو نوع رژیم غذایی نگاه کردیم، و دریافتیم که اثر این دو به شدت متفاوت است. کسانی که از رژیم های دارای کربوهیدرات کم تبعیت میکنند، بیشتر در معرض خطر مرگ و میر و بویژه مرگ در اثر سرطان هستند."
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

دانشمندان برای درمان دود وارد شده در ریه، میوه ها و سبزیجات

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه اکتبر 26, 2014 9:25 am

دانشمندان برای درمان دود وارد شده در ریه، میوه ها و سبزیجات تازه را توصیه می کنند

Image

در پی هزاران آتش سوزی از جمله در مناطق تورب بسیاری از مردم روسیه همچنان در حال بهبودی از استنشاق دود هستند.

یک هیئت متخصصان پزشکی روسی همچون متخصص تغذیه و عصب شناس "دکتر اولگ لنوف" با رسانه ها صحبت کرده و برای سم زدایی بدن به مردم توصیه می کنند بیشتر از مواد غذایی تازه و گیاهی سلامتی بخش مصرف کنند. مواد غذایی ای مانند سیب سبز، گردو و مرکباتی همچون پرتقال و گریپ فروت. ویتامین ث موجود در مرکبات علاوه بر آنکه در ترمیم رگهای خونی موثرند گفته می شود بر روحیه نیز تاثیر میگذارند و آرامش خیال می بخشند...

میوه ها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدانت ها و فیبرهای سلامت بخش نیز هستند. پرهیز از فست فود و گوشت توصیه می شود به خصوص گوشتهای دودی زیرا به سهولت قابل هضم نیستند و بدن را خسته می کنند. به منظور پاکسازی بیشتر باید از لبنیات نیز پرهیز کرد.
فرد باید به ورزش منظم بپردازد و برای رفع تشنگی، آب و چای سبز بنوشد. همچنین متخصص سم شناس دکتر گئورگی لیوانوف از سن پترزبورگ توصیه می کند که باید از عادات بد همچون مصرف دخانیات پرهیز شود.


a. http://en.rian.ru/infographics/20100821/160276524.html
b. http://rian.ru/infografika/20100809/263422839.html
c. http://rian.ru/society/20100817/266209773.html
d. http://en.rian.ru/infographics/20100811/160157198.html
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

شیر نوشیدنی ای کشنده

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه نوامبر 14, 2014 5:18 pm

شیر نوشیدنی ای کشنده


Image

مطالعات ژنتیکی می تواند به ما در تفسیر ارتباط بیولوژیک محتمل اما مقدماتی کمک کند؛ دستورالعمل های بالینی به طور فزاینده ای مبتنی بر شواهد تجربی حاصل از آزمون قرار می گیرند. چند آزمون تصادفی اثر رژیم غذایی و یا مواد غذایی بر نتایج مهم سلامت را نشان می دهند.

دستورالعمل ها و یا توصیه های رژیم غذایی به جای اینکه بر اثرات رژیم غذایی و یا مواد مغذی خاص مبتنی باشد بر مشاهدات مطالعات همگروهی آینده نگر استوار است که احتمالا عادات غذا خوردن مردمی را توصیف می کند که به دلایل بسیاری زندگی طولانی تر داشته باشند.دستورالعمل های غذایی نیز ممکن است به این دلیل طراحی شوند تا مصرف توصیه شده از مواد غذایی خاص را پیشنهاد کنند که گاهی اوقات مبتنی بر پایین ترین سطح از شواهد است (یعنی نظر شخصی) و این فرض را منعکس می کنند که میزان مصرف معمول در اروپا و شمال امریکا نشان دهنده مطلوب ترین حالت است.به این ترتیب، تعجب ندارد که دستورالعمل های رژیم غذایی همیشه با شواهد تجربی حاصل از آزمایش ها از جمله اثرات مضرچربی های اشباع و یا مزایای کلسیوم تایید نمی شوند.

نتایج آخرین پژوهش های پزشکی، که از سال ها پیش در دانشگاه اوپسالای سوئد آغاز شده، نشان می دهد که بر خلاف تصور ما، شیر یک نوشیدنی کشنده است که می تواند باعث مرگ زودهنگام کسانی که بطور متوسط در هر روز ۳ لیوان شیر می نوشند بشود (يعني يك ليتر با يك چهارم لیتر تقریبا در هر 48 ساعت).

این تجارب و تحقیقات شگفت آور را بخش جراحی دانشگاه معتبر اپسالا در سوئد با مشارکت برجسته ترین استادان این دانشگاه انجام داده که 8 نفر از دانشمندان ان دارای جایزه نوبل در رشته های علمی شده اند؛ آنها ۱۰۶ هزار نفر را، طی ۲۰ سال برای زنان و طی ۱۱ سال برای مردان، مورد آزمایش قرار داده است.

نتایج به دست آمده نشان می دهد آنچه که در این مایع سفید کشنده است، “گالاکتوز” یا قند ساده است، که خوردن آن باعث استرس اکسیداتیو (oxidative stress)، به معنی پیروزی رادیکال های آزاد بر دفاع آنتی اکسیدانی بدن می شود، که نوعی حمله های بیولوژیک به اُرگانیسم بدن بحساب می آید

.به نوشته سایت “۰۲۰” تمام واکنش های شیمیایی بدن ما از ترکیب با اکسیژنی که تنفس می کنیم، حاصل می شود. اما واکنش های شیمیایی، از این اکسیژن، رادیکال های آزاد تولید می کند، که مقدار بیش از حد آن خطر سمی شدن بدن را به همراه دارد.بنابراین، سیستم دفاعی بدن ما مولکول هایی تشکیل شده از آنتی اکسیدان ها را در اختیار دارد، که این مولکول هایِ آنتی اکسیدان وظیفه دارند رادیکال های آزاد اضافی را از بین ببرند. این سیستم دفاعی دائماً در یک حالت تعادل قرار دارد، از یک سو رادیکال های آزاد تولید می کند و از سوی دیگر این رادیکال های آزاد را به وسیله آنتی اکسیدان ها از بین می برد.
هر گونه ناهنجاری در این زمینه، مانند وجود رادیکال های آزاد بیش از حد یا نبودن آنتی اکسیدان به مقدار کافی، اختلال های زیان آوری برای بدن به همراه خواهد داشت. این ناهنجاری می تواند بر اثر برخی بیماری ها، پیری و حتی یک تغذیۀ نامتعادل به وجود آید

یادآوری می شود دانشگاه سوئدی اپسالا که این پژوهش را انجام داده در شهری به همین نام قرار دارد و در قرن ۱۵ میلادی تاسیس شده و یکی از ۱۰۰ دانشگاه معتبر جهان است

در یک مقاله مرتبط (DOI: 10.1136 / bmj.g6015)، مایکلسون و همکارانش نقش شیر را زیر سوال بردند، آیتمی که اغلب در رژیم های غذایی برجسته است.
بر اساس شواهدی تجربی، مایکلسون و همکارانش احتمال این که شیر می تواند باعث افزایش خطر شکستگی به خصوص لگن در زنان و مرگ و میر قلبی عروقی و مرگ کلی در هر دو جنس شود را مطرح می کنند.

به گزارش العربیه.نت به نقل از هفته نامه بریتانیایی “بریتیش میدیکال ژورنال”، پرفسور سوئدی کارل میکالسون، یکی از دست اندرکاران این پژوهش به زبان ساده تر می گوید بدني كه توازن خود را از دست داده قدرت دفع سموم را از دست می دهد. در دستورالعمل های غذایی، محصولات لبنی از جمله شیر پرچرب یا خصوصا کم چرب به عنوان منبع پروتئین و کلسیم برای سلامت استخوان توصیه می شود، و در برخی از رژیم های غذایی به عنوان پیشگیری در برابر فشار خون بالا.
شواهد آینده نگر مشاهده ای موجود، عمدتا حاصل مطالعات همگروهی در کشورهای غربی، نشان نمی دهد که مصرف بیشتر شیر به طور مداوم به کاهش خطر شکستگی لگن، مرگ و میر قلبی عروقی، و مرگ مربوط باشد.

ارزیابی دقیق تفاوت رژیم غذایی دشوار است چون به طور بالقوه تفاوت ها را پنهان می کند. استفاده گسترده از شیر کم چرب موضوع نسبتا جدیدی است و شواهد کمتر در مورد نقش آن در دسترس است . مایکلسون و همکاران بین شیر کم چرب و پرچرب تفاوتی قائل نشده اند.
با این حال نگرانی در مورد نقش شیر برای دهه ها وجود داشته است، به طور خاص لاکتوز، که شیر منبع اصلی آن است، قبلا به عنوان علت بیماری ایسکمیک قلب عنوان شده است.
کشورهایی، به طور عمده در اروپا و شمال امریکا، که میزان بالاتری از تداوم لاکتاز دارند (توانایی هضم شیر بعد از دوران کودکی دارند) و بنابراین با مصرف شیر بیشتر نرخ بالاتر از شکستگی لگن و بیماری های ایسکمیک قلب را دارند
.
مطالعات زیست محیطی شواهد قوی برای یک فرضیه فراهم نمی کنند، اما این مشاهدات نیاز به توضیح دارد. مصرف کم شیر در کشورهایی با نرخ پایین شکستگی و بیماری ایسکمیک قلب ممکن است با یک عامل حفاظتی مانند فعالیت های جسمی مربوط باشد ، یا شیر ممکن است همراه با دیگر عوامل ناشناس عمل کند.
دستورالعمل های غذایی مشخصا بین شیر و سایر محصولات لبنی تمایزی قائل نمی شوند. مایکلسون و همکارانش نشانه های آسیب زا به طور خاص از شیر ارائه میدهند اما نه از محصولات لبنی تخمیر شده با لاکتوز کم (از جمله ماست و پنیر)، که در آن مفاهیم مرتبط در جهت دیگر بود.

آنها دریافتند که افرادی که شیر مصرف می کنند شبیه به کسانی هستند که ماست یا پنیر مصرف می کنند نیستند، که این احتمال را از بین می برد که این یافته ها نتیجه مشابه تفاوتهای دیگری باشد که در ارتباط با مصرف شیر از جمله مصرف الکل است.
حتی کمتر احتمال دارد این اشتباه به وجود بیاید اگر مصرف کنندگان محصولات شیر تخمیر شده و مصرف کنندگان شیر خطرات مرگ مشابهی ناشی از یک علت نامربوط به مصرف لبنیات مثلا تصادفات داشته باشند. محققان آینده باید این امکان را بررسی کنند.

با نوشیدن هر لیوان شیر خطر مرگ ۱۵% بالا می رود
میکالسون می گوید حیواناتی که مورد آزمایش علمی قرار گرفته اند پس از تزریق ماده ” گالاکتوز” به بدنشان پیش از حیوانات دیگر می میرند.
در این آزمایش ۶۱۴۳۳ زن ۳۹ تا ۷۴ ساله و ۴۵۳۳۹ مرد ۴۵ تا ۷۹ ساله شرکت کردند. آنها مقدار شیر مصرفی روزانه خود را- طی ۲۰ سال برای زنان و ۱۱ سال برای مردان- ثبت کردند.
از این تعداد ۱۵۵۴۱ تن فوت کرده و ۱۷۲۵۲ دچار ترک خوردگی و یا پوکی استخوان شده اند. همچنین ۴۲۵۹ نفر از آنها از شکستگی استخوان لگن رنج بردند، در حالیکه همیشه تصور می شده که شیر باعث تقویت استخوان می شود.

پژوهشگران دریافتند تعداد زنانی که روزانه سه لیوان شیر مصرف کرده اند ۱.۹۳ بار ديكر بیش از تعداد زنانی است که روزانه یک لیوان شیر نوشیده اند. به این ترتیب نسبت خطر مرگ زودرس برای آنان ۱۵% بیش از زنانی است که طی بیست سال تنها روزانه یک لیوان شیر مصرف کرده اند.

اما مردان بر خلاف زنان دچار interleukin 6 شده اند. اینترلوکین ۶ از سایتوکاین های ساخته شده توسط گلبولهای سفید خون است. این پروتئین یکی از محرک های سیستم ایمنی بدن است. ظهور این پروتئین در مردان نشان دهنده وجود التهاب در آنان است. بر اساس پژوهش دانشگاه اپسالا مردانی که بیش از دیگران شیر مصرف کرده اند با این عارضه روبرو شده اند، اما مصرف دیگر فرآورده های لبنی مانند ماست، پنیر و دوغ چندان خطرناک نیست

شیر و سرطان پستان
از سوی دیگر یک سایت علمی فرانسوی به نام “سونتی- نیتریسیون” هفته گذشته با انتشار نتایج یک پژوهش اعلام کرد که ۷۰% از مردم جهان نمی توانند ” گالاکتوز” قندی را هضم کنند، در نتیجه می توان گفت که اشاره ای طبیعی است مبنی بر این که شیر ماده ای غیر قابل مصرف است. به ویژه از سال ۱۹۶۰ به بعد نوع شیر نوشیدنی در نتیجه تغییر روش تغذیه در گاوداری ها دگرگون شده است و به جای علوفه مواد دیگری به لیست خوراک دام افزوده شده است.
این سایت فرانسوی از کاربران خود خواسته است به مدت چند هفته نوشیدن شیر را متوقف کنند تا نتایج مثبتی در سلامتی بدن خود مشاهده کنند.
این سایت متخصص در زمینه بهداشت و تغذیه هم چنین هشدار داده که مصرف شیر میتواند منجر به سرطان پستان شود، زیرا ترکیب سرطان زای شیر بگونه ای است که برای مصرف انسان مناسب نیست.

این سایت پرسشی را بر این اساس مطرح کرده که چرا زنان در چین کمتر از دیگر زنان جهان دچار سرطان پستان می شوند؟ بطوریکه از هر ۱۰۰ زن در غرب ۱۰ زن دچار این بیماری می شوند در حالی که در چین از هر ۱۰۰ زن تنها ۱ زن به سرطان سینه مبتلا می شود. پاسخ این است که چینی ها شیر و فرآورده های لبنی مصرف نمی کنند و حتی زنانی که در این کشور دچار این بیماری شده اند متعلق به طبقات بالای جامعه هستند که طی مسافرت های خود به خارج زندگی و شیوه مصرف غربی را تقلید کرده اند.
سایت “سونتی- نیتریسیون” در عین حال تاکید کرد که شیر مادر یک خوراک ایده آل برای کودکان است. اما شیر مصرفی بزرگسالان که از چهارپایان گرفته شده برای انسانها خطرناک است و در برخی از کشورها 40 درصد ار رژیم غذایی انها را شامل می شود.

مایکلسون و همکارانش ارتباط قوی تر بین شیر و خطر در زنان نسبت به مردان یافته اند، شاید به دلیل تفاوت در طرح مطالعه بین گروه های مرد و زن، و یا شاید در نتیجه یک این چنین ارتباط دادن های اشتباه.
مایکلسون و همکارانش نشان می دهد که شیر مضر است، زیرا متابولیت لاکتوز، دی - گالاکتوز، از طریق التهاب و استرس اکسیداتیو در مدل های حیوانی پیر شدن را وانمود می کند.
نویسندگان نشان می دهد که شیر، اما نه محصولات لبنی تخمیر شده، با نشانگر استرس اکسیداتیو (8-ISO-PGF2α) ارتباط دارد، اما آنها نمی توانند تست کنند آیا ارتباط بین شیر با شکستگی لگن، مرگ و میر قلبی عروقی، و مرگ به طور خاص با میانجی گری دی - گالاکتوز است یا نه. دی-گالاکتوز مربوط به سوخت و ساز استخوان در حیوانات است. شواهد مربوط به اثرات قلبی و عروقی دی-گالاکتوز محدود است.

تداوم لاکتوز به طور مستقل چند بار تکامل یافته و نشانه ای از انتخاب های ترجیحی دارد و نشان می دهد که تداوم لاکتاز ممکن است به بقا تا سن بلوغ رشد و باروری بیانجامد اما نه لزوما به طول عمر. عدم توانایی در پردازش دی-گالاکتوز، galactosemia ، با اختلالات باروری همراه است، بدین معنا که دی-گالاکتوز یا metabolities آن می تواند اثرات باروری داشته باشد. با این حال، یک نظریه می ماند یا رد می شود بسته به اینکه پیش بینی های آن در برابر آزمون دوام بیاورند نه با توجه به توجیه پذیری مکانیسم آن.
مایکلسون و همکارانش احتمال جذابی در مورد مضرات بالقوه شیر با مکانیزم داخلی جالبی که شامل دی-گالاکتوز است مطرح می کنند که با شواهد زیست محیطی و مطالعات حیوانات همراستاست. با این وجود، باید یافته های آنها با احتیاط تفسیر شوند چون این محققان بر شواهد مشاهده ای تکیه کرده اند نه تجربی ، که به طور بالقوه منعکس کننده ارتباط هم عرضی است نه علت و معلولی.

چون شیر در بسیاری از دستورالعمل های غذایی برجسته است و هر دو شکستگی لگن و بیماری های قلبی عروقی در افراد مسن نسبتا شایع است، می تواند بر اساس شواهد فواید قابل توجهی در توصیه های غذایی برای همه داشته باشد.
همانطور که مصرف شیر ممکن است در سطح جهانی با توسعه اقتصادی و افزایش مصرف مواد غذایی منبع حیوانی افزایش یابد، نقش شیر در مرگ و میر نیاز دارد در حال حاضر مشخص شود.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

علت مرگ زودرس ایرانی‌ها چیست؟

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه نوامبر 28, 2014 1:20 am

علت مرگ زودرس ایرانی‌ها چیست؟

صراط: دکتر بهزاد دماری در همایش ارتقای سلامت محصولات غذایی که صبح امروز در محل انستیتو تحقیقات تغذیه‌ کشور انجام شد، درباره ضرورت اجرای ماده 37 برنامه توسعه پنجم با محور کاهش قند، نمک و چربی در مواد غذایی گفت: گزارشی را در شورای معاونین وزارت بهداشت مطرح کردیم و پس از آن نیز راهبردهایی برای تعیین استانداردهای صنایع غذایی با مشارکت وزارت بهداشت تعیین شد.

وی افزود: زمانی که ماده 37 قانون برنامه پنجم توسعه تصویب شد، این قانون ذاتا یک قانون تشویقی بود تا تنبیهی و همکاران ما در این مورد ما را راهنمایی می‌کردند. علت آغاز انجام اقدامات در جهت اجرایی شدن این ماده قانونی آن است استانداردها را در مواد غذایی تغییر دهیم و اگر کسی آنها را رعایت نکرد، از مفاد این ماده قانونی جهت ملزم کردن به رعایت استانداردها استفاده کنیم.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت همچنین با استناد به آخرین پیمایش کشوری که در مورد عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر با حجم نمونه 30 هزار نفردر کل کشور و در تمام استان‌ها صورت گرفته، گفت: این پیمایش آخرین مرتبه در سال 90 انجام شد که طبق آن حدود 60 درصد مرگ‌های زودرس بین 30 تا 70 سال کشور به این عوامل خطر منتسب است. به عنوان مثال یکی از این عوامل، مصرف سیگار است به طوری که از شیوع 10 درصدی برخوردار بوده و یا به عبارتی دیگر پنج میلیون و 300 هزار نفر در کشور سیگار می‌کشند. این عامل خطر رو به افزایش است و سن مصرف آن نیز کاهش یافته است.

وی گفت: براساس پیمایش انجام شده تعداد مرگ و میر منتسب به این عامل خطر 60 هزار نفر در سال است.

دماری همچنین تغذیه ناسالم را از دیگر عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر خواند و گفت: یکی از شاخص‌های جهانی مصرف روزانه پنج نوبت میوه و سبزی است. این درحالیست بر اساس نتایج پیمایش انجام شده، در کشور ما 88 درصد و معادل 47 میلیون نفر این شاخص را رعایت نمی‌کنند.

وی ضمن اشاره به «کم‌تحرکی» به عنوان دیگر عامل خطر بیماری‌های غیرواگیر افزود: بر اساس نتایج پیمایش انجام شده، 33 درصد جمعیت کشور کم‌تحرکند و این روند رو به افزایش است. یکی از مشکلات دیگر بحث اضافه وزن در افراد است. در سنین 15 تا 64 سال، 24 تا 25 میلیون نفر یعنی حدود 50 درصد این سن دچار اضافه وزن هستند.

به گفته دماری، بر اساس پیمایش انجام شده، فشارخون بالا نیز از شیوع بیش از 19 درصدی برخوردار است؛ به عبارت دیگر حدود 10 میلیون نفر فشار خون دارند و سالانه حدود 86 هزار مرگ به این عامل خطر منتسب شده است.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت آمار شیوع اختلال قند خون را حدود 14 درصد در جمعیت 14 تا 64 سال اعلام کرد و گفت: سالانه حدود 34 هزار مرگ به دلیل این عامل خطر اتفاق می‌افتد.

دماری مرگ و میر به دلیل کلسترول بالا را سالانه 34 هزار نفر در سال دانست و شیوع آن را 14 درصد عنوان کرد و گفت: البته این عامل رو به کاهش است.

وی در ادامه تاکید کرد: در سال 2011 اولین شاخص خطر جمعیت ایرانی، تغذیه ناسالم و پس از آن سایر عوامل بوده است که باعث مرگ زودرس در سنین 30 تا 70 سال می‌شود.

دماری افزود: برهمین اساس در مرکز بیماری‌های غیرواگیر برنامه‌ریزی برای کاهش عوامل خطر و جلوگیری از مرگ‌های زودرس را آغاز کردیم. طبق نشست‌هایی که در سازمان ملل انجام شد، همه کشورها از جمله ایران متعهد شدند که تا سال 2025، 25 درصد از مرگ‌های زودرس را کاهش دهند.

دماری راه رسیدن به این مهم را پیگیری استراتژی‌هایی مانند کاهش نمک، قند و چربی در محصولات غذایی عنوان کرد و ادامه داد: جهت مدیریت نظام سلامت باید پیشگیری اولیه را آغاز کنیم و بی‌تردید در این زمینه نخستین کار مربوط به سلامت غذایی مردم است. سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت بر روی این موضوع کار می‌کنند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت سه راهبرد اصلی برای کاهش مرگ و میرهای زودرس را افزایش سواد سلامت مردم به صورت ارائه پکیج‌های آموزشی در جامعه، ارائه خدمات سلامت به مردم در مراکز بهداشتی و درمانی به این معنی که برای هر فرد ایرانی کارت سلامت ایجاد شده و شرایط رژیم غذایی فرد مشخص ‌شود و همچنین همکاری‌های بین ‌بخشی دانست. بنابراین باید عوامل خطر مردم را ارزیابی و روی آن نظارت کنیم.

وی با بیان اینکه باید مواد مضر در موادغذایی را کاهش داد، گفت: در کشورهای دیگر مواد غذایی مفید مانند میوه را در دسته‌بندی‌های کوچک قرار داده و در اختیار مردم می‌گذارند تا مردم از این مواد استفاده کنند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت در مورد برچسب‌گذاری مواد غذایی نیز گفت: باید این طرح را عملیاتی کنیم تا مردم با یک نگاه متوجه شوند که آیا این ماده مفید است یا خیر. همچنین باید این عوامل خطرزا را که پراکنده هستند و مدیریت آنها دشوار است، در کل کشور تجمیع و روی آنها نظارت کنیم. به این منظور آیین‌نامه‌ای در حال تدوین است.

دماری در مورد شیرین‌کننده‌ها و قندهای جایگزین نیز گفت: جایگزینی این شیرین‌کننده‌ها به این معنی نیست که مصرف شیرینی افزایش یابد. البته باید نوع شیرین‌کننده‌هایی را که به کار می‌بریم، مشخص کرده و ببینیم شرایط کشت کدام یک در کشور وجود دارد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

درمان طبیعی برای دندان درد

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه دسامبر 19, 2014 9:30 pm

درمان طبیعی برای دندان درد


در مواقعی که دندان درد دارید به جای استفاده از اسپری لیدوکائین از این ۸ درمان طبیعی استفاده کنید.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، لیدوکائین بهترین مسکن برای آرام کردن درد دندان نیست، گاهی درمان های طبیعی بهتر از هر داروی شیمیایی، درد دندان شما را آرام می کنند. هیچ دردی را نمی توانید با آن قیاس کنید؛ وقتی می گیرد، تمرکز، آرامش و حواس تان را فلج می کند و رمق انجام هیچ کاری را برای تان باقی نمی گذارد. دندان درد؛ همان دردی که بعید است بارها و بارها گریبان شما را نگرفته باشد و یک روز آرام را برای تان سیاه نکرده باشد. اگر برای آرام کردن دردهای گاه و بی گاه دندان، همیشه انواع مسکن ها و اسپری های بی حس کننده را در کابینت آشپزخانه نگه می دارید، این مطلب را بخوانید.

ما برای آرام کردن درد شما، نسخه های طبیعی، ارزان و بی ضررتری را در اختیار داریم. پس به این نسخه ها اعتماد کنید و همه داروهای پرضرری که به خاطر ترس از دندان درد در خانه نگه داشته اید را دور بریزید.

داروی شماره یک
روغن میخک
میخک، یک داروی گیاهی برای تسکین دندان درد است. در این گیاه، یک مسکن طبیعی وجود دارد که البته در صورت استفاده درست، به آرام شدن درد شما کمک می کند. اگر بافت لثه یا زبان تان حساس باشد، ریختن روغن روی منطقه درد می تواند حال تان را بدتر کند، پس برای گرفتن نتیجه دلخواه تان از این روش کمک بگیرید:

دو قطره از روغن میخک را روی یک پنبه بریزید و آن را تا زمان فروکش کردن درد، پشت دندان تان قرار دهید. اما می توانید سراغ راه طبیعی تری هم بروید. کافی است یک دانه میخک را آنقدر بجوید که روغنش بیرون بیاید. میخک را می توانید به مدت نیم ساعت یا تا زمانی که دردتان آرام بگیرد، در دهان خود نگه دارید.

داروی شماره دو
سس زنجبیل و فلفل
زنجبیل و فلفل هر دو داروهای ضد درد هستند. شما می توانید هر کدام از این دو ادویه را به طور جداگانه مورد استفاده قرار دهید، چراکه هر دوی این مسکن ها، پیام تسکین درد را به مغز می فرستند. اما برای گرفتن نتیجه بهتر، می توانید مخلوطی از این دو ادویه را تهیه کنید. از روش زیر کمک بگیرید:

میزان مساوی از این دو ادویه را با آب مخلوط کنید و یک سس بسازید. توپ کوچکی از پنبه درست کنید و به میزان کافی به سس مورد نظر آغشته اش کنید. بعد هم آن را درست روی دندان تان (جایی که لثه و زبان شما به آن برخورد نکند) بگذارید و تا زمان فروکش کردن درد یا حداقل تازمانی که طاقتش را دارید، پنبه را از دهان تان خارج نکنید.

داروی شماره سه
محلول آب نمک
نمک یک ضدعفونی کننده قوی است؛ پس اگر درد دندان شما به خاطر عفونت ایجاد شده باشد، استفاده از نمک می تواند زودتر از هر راه دیگری شما را آرام کند. آب نمک دور دندان را ضدعفونی می کند و مایع هایی که باعث التهاب می شوند را خارج می کند. از این روش درمانی می توانید هر زمان که به آن نیاز پیدا کردید، به روش زیر استفاده کنید:

یک قاشق چای خوری نمک را در یک فنجان آب جوش حل کنید تا داروی فوق العاده ای بسازید. این محلول التهاب را کم کرده و بقایای آلودگی را از دهان شما پاک می کند. ۳۰ ثانیه آن را در دهان تان بچرخانید و بعد بیرون بریزید. اگر هم حوصله درست کردن آب نمک را ندارید، یک سرم نمکی از داروخانه بخرید و تا چند روز از محلولی که در سرم وجود دارد مضمضه کنید.

داروی شماره چهار
دم کرده نعناع
دمنوش نعناع هم عطر خوبی دارد و هم می تواند به عنوان یک بی حس کننده خوب مورد استفاده قرار بگیرد. البته تنها دمنوش نعناع نیست که درد شما را آرام می کند، بلکه چای سیاه هم خاصیت ضد التهاب دارد و با کم کردن تورم می تواند به کاهش درد هم کمک کند. برای گرفتن نتیجه بهتر از این دو نوشیدنی، به شیوه زیر عمل کنید:

یک قاشق چای خوری نعنا خشک را در یک فنجان آب جوش بریزید و برای دم کشیدنش ۲۰ دقیقه صبر کنید. وقتی که دمنوش تان خنک شد، آن را در دهانتان بچرخانید و بعد بیرون بریزید. اگر هم نعناع در دسترس ندارید و می خواهید از چای سیاه استفاده کنید، یک تی بگ را خیس کنید و روی ناحیه دردناک بگذارید و یا اینکه چای سیاه گسی را درست کنید و پس از خنک شدن، آن را چند بار در دهان تان مضمضه کنید.

داروی شماره پنج
آب اکسیژنه
اگر درد دندان شما با بدمزگی دهان و حتی تب همراه بود، بهترین راه برای کم کردن مشکل، استفاده از آب اکسیژنه است. اما مثل تمام روش های طبیعی، این هم یک روش موقتی است و تنها تا روز ویزیت پزشک شما را آرام نگه می دارد و عفونت دندان تان را کمتر می کند. اگر چاره ای جز تسکین خانگی درد ندارید، از این روش کمک بگیرید:

برای کشتن باکتری ها و کم کردن ناراحتی تان، کمی آب اکسیژنه ۳ درصد را مضمضه کنید.
از این محلول تنها برای شستشو استفاده کنید و پس از چرخاندن آن در دهان تان، محلول را بیرون بریزید. بعد هم چند بار دهان تان را با آب خالی شست وشو دهید.

داروی شماره شش
یخ
فرقی نمی کند درد دندان شما را کلافه کند یا پا درد عذاب تان دهد؛ یخ همیشه مسکن موقتی خوبی برای انواع درد ها بوده است. اگر می خواهید تا رسیدن به مطب دندانپزشکی سرپا بمانید، از این روش کمک بگیرید:

چند قالب یخ را در یک کیسه پلاستیکی بریزید، پارچه نازکی را روی کیسه بپیچید و برای بی حس شدن دندان تان، ۱۵ دقیقه آن را روی قسمتی از صورت خود که دندان دردناک در محدوده آن قرار دارد، بگذارید. قدیمی ها می گفتند اگر دست تان را با یخ ماساژ دهید، درد دندان تان آرام می شود. آنها ادعا می کردند وقتی یخ را بین انگشت سبابه و شست می گذارید، اعصاب انگشت شما پیغام سرما را به مغزتان می فرستند و پیغام آرام شدن درد هم به دندان شما می رسد.

داروی شماره هفت
صمغ مر
شیره درخت مرمکی یا همان صمغ مر می تواند دندان درد شما را آرام کند، پس اگر تا امروز نامش را نشنیده بودید، همین حالا برای تهیه کردنش به عطاری محله تان بروید. این صمغ التهاب دهان تان را کم کرده و به از بین رفتن باکتری ها کمک می کند. اگر یک عطاری کاردرست می شناسید که این صمغ در آن پیدا می شود، پس از تهیه کردن، آن را به این شیوه مصرف کنید:

یک قاشق چای خوری از پودر مر را در دو فنجان آب به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید و اجازه دهید محلول تان خنک شود. بعد هم برای هر بار استفاده، یک قاشق چای خوری از این دارو را در یک فنجان آب بریزید و ۵ تا ۶ بار در روز مضمضه این محلول را ادامه دهید تا به نتیجه مورد نظرتان برسید.

داروی شماره هشت
سیر
خوردن سیر تنها سیستم ایمنی بدن تان را تقویت نمی کند. این داروی طبیعی علاوه بر اینکه نمی گذارد هر نوع بیماری سراغ تان بیاید و بیهوده درد بکشید، مسکن خوبی برای درد دندان هم به حساب می آید. برای گرفتن بهترین نتیجه از سیر درمانی، به این توصیه عمل کنید:

یک حبه سیر را روی دندان تان بگذارید و آن را بجوید. درد شما چند دقیقه بعد از جویدن سیر آرام می شود. پس اگر نتیجه را فورا مشاهده نکردید، به جویدن سیر ادامه ندهید. این گیاه نه تنها درد شما را آرام می کند، بلکه مصرف مداومش دندان تان را محکم تر هم می کند
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

خمیر دندان حس چشایی را نابود می‌کند

پستتوسط najm134 » شنبه دسامبر 27, 2014 7:53 pm

خمیر دندان حس چشایی را نابود می‌کند

گزارش انجمن شیمی آمریکا نشان داده است که خمیر دندان باعث نابودی سلول‌های گیرنده طعم و مزه موجود در زبان و منجر به احساس مزه تلخی می‌شود. این حالت به ویژه زمانی بارز است که شخص بعد از شستن دهان با خمیر دندان، آب پرتقال می‌نوشد و مزه تلخی تندی را حس می‌کند. تصوير

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، بر اساس بررسی‌های کارشناسان انجمن شیمی آمریکا این طعم تلخی تند در نتیجه اثر مواد تشکیل‌دهنده خمیر دندان است که از چهار ترکیب اساسی یعنی آب، مواد رسوب‌زدا و سفید‌کننده، فلوراید و مواد تمیز‌کننده برای تولید آن استفاده می‌شود.

مهمترین ماده تمیزکننده موجود در خمیر دندان سدیم لورت سولفات (Sodium laureth sulfate) است که از همین ماده شیمیایی در شامپوها و رنگ‌ها نیز استفاده می‌شود. سدیم لورت سولفات گیرنده‌های سلول‌های حس‌گر طعم شیرین را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد و ترکیبات روغنی به نام فسفولیپید (phospholipid) در غشای سلول‌های حس‌گر زبان را نابود می‌کند.

وظیفه اصلی این ترکیبات روغنی جلوگیری از احساس طعم تلخی تند است و نتیجه تأثیر مخرب این ماده تمیزکننده احساس طعم تلخی تند در نتیجه نوشیدن آب پرتقال شیرین است.

گفتنی است، زبان انسان دارای بیش از 10 هزار جوانه چشایی است که مسئولیت تشخیص انواع مزه‌های شیرین، شور، ترش و تلخ را علاوه بر مزه جدید به نام «لذیذ» را بر عهده دارند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

همبرگر انسان را خنگ و كودن می کند!

پستتوسط najm134 » سه شنبه دسامبر 30, 2014 4:34 pm

همبرگر انسان را خنگ و كودن می کند!

محققان می گویند: مصرف همبرگر و غذاهای سرخ شده نه تنها انسان را چاق بلکه خنگ نیز می کند.
خبرگزاری ایرنا: محققان می گویند: مصرف همبرگر و غذاهای سرخ شده نه تنها انسان را چاق بلکه خنگ نیز می کند.

جای تعجب نیست که مصرف همبرگرها و غذاهای سرخ شده نه تنها باعث افزایش دور کمر می شوند بلکه می تواند بر مغز نیز اثر بگذارند.

محققان در یک مطالعه متوجه شدند که رژیم غذایی غربی در 14 سالگی بر عملکرد فراگیری و حافظه فرد در 17 سالگی اثر می گذارد.

محققان متوجه شدند: افرادی که مقدار زیادی غذاهای آماده، سیب زمینی سرخ شده، گوشت قرمز و گوشت های فراوری شده، نوشیدنی های گازدار مصرف می کردند عملکردهای حافظه ای و فراگیری منفی داشتند.

این در حالی است افرادی که مقدار زیاد میوه و سبزیجات برگدار مصرف کرده بودند عملکرد فراگیری و حافظه مثبتی داشتند.

دکتر «آنت نیرادی» گفت: این موضوع به دلیل مقادیر زیاد ریزمغذی ها در سبزیجات برگ سبز است که باعث افزایش تکامل شناختی (حافظه و فراگیری) می شود.

دکتر نیرادی گفت:چند عامل با کاهش مهارت های شناختی مرتبط با رژیم غذایی دست دارند که از جمله آنها می توان به سطح اسیدهای چرب امگا 6 در غذاهای سرخ شده و گوشت قرمز اشاره کرد.

دکتر نیرادی متذکر شد: مصرف بالای چربی اشباع شده و کربوهیدرات های ساده با اختلال در عملکرد هیپوکامپ ارتباط دارد؛ هیپوکامپ یک ساختار مغز است که با یادگیری و حافظه ارتباط دارد. حجم هیپوکامپ در دوران بلوغ افزایش می یابد.

محققان می گویند: نوجوانی یک دوره زمانی مهم برای رشد مغز است و رژیم غذایی نامناسب یک عامل مهم خطر ساز در این دوره محسوب می شود.

آنها افزودند: نتایج این مطالعه پیامدهای مهمی برای سیاست های بهداشتی آینده و برنامه های ارتقاء سلامت در بر دارد.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

درصد ميزان مرگ و مير در ايران

پستتوسط najm134 » چهارشنبه ژانويه 28, 2015 12:54 am

درصد ميزان مرگ و مير در ايران

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی میزان عمر متوسط در ایران 73 سال و پنج ماه تخمین زده می‌شود، بنابراین جایگاه ایران در بین 193 کشور جهان 106 و بالاتر از حد متوسط جهانی است. اما آمار کاهش امید به زندگی به مردم جنوب آفریقا تعلق دارد. تنها در این منطقه از جهان است که امید زندگی به میزان پنج سال و یک ماه کاهش یافته و دلیل این امر، چیزی جز ترکیب «ایدز» و «سل» نیست. در میان کودکان زیر پنج سال کشورهای فقیر، عفونت‌های تنفسی، اسهال و مالاریا از عوامل مرگ زودرس هستند. البته هر سال دو میلیون کودک از یک ماهه تا پنج ساله در جهان می‌میرند.
Image

این گزارش می‌افزاید: افزایش امید به زندگی در کشورهای مختلف بسیار ناموزون است، به عنوان مثال در اروپای شرقی میزان افزایش یک سال و هفت ماه بوده که در مقایسه با افزایش پنج سال و نیمی در اروپای مرکزی ناچیز به نظر می‌رسد، اما تغییر غیرمنتظره مربوط به آمریکای شمالی است که تنها سه سال و نیم افزایش نشان می‌دهد. در این پژوهش، اطلاعات مربوط به 188 کشور و 240 مورد متفاوت مرگ و میر جمع‌آوری و ارزیابی شده‌اند.

افزایش امید به زندگی در عین حال پیشرفت بیماری‌های خاص مانند سرطان کبد مربوط به هپاتیت C، مصرف داروهای مخدر، اختلالات ریتم قلب یا دیابت را در سایه قرار می‌دهد. این پژوهش نشان می‌دهد که برخی از بیماری‌های مزمن مهم مورد غفلت قرار گرفته و در حال افزایش‌اند؛ به‌ویژه مشکلات سلامت در پیوند با مواد مخدر، سیروز کبد، دیابت و نارسایی مزمن کلیه از مهم‌ترین آنها است.
تصوير

این گزارش خاطر نشان می‌کند: 10 عامل مرگ و میر در ایران به قرار زیر هستند؛ بیماری ایسکمیک قلب، عوارض زایمان زودرس، بیماری‌های مادرزادی، تصادف رانندگی، سکته مغزی، عفونت ریوی، سایر بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری قلبی ناشی از فشار خون بالا، بیماری مزمن انسداد ریه، آسیب‌رسانی به خویش (خودکشی، اعتیاد ...) این عوامل بر داده‌های دانشگاه‌های «علوم پزشکی ایران» و موسسات و مراکز بهداشتی و درمانی استان‌های مختلف استوار شده‌اند. مراکز و سازمان‌های مختلفی در اعلام رده‌بندی شاخص امید زندگی مشارکت دارند که سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی برخی از آنها هستند. پژوهش «GBD» یا Global Burden of Disease برای اولین‌بار در سال 1992 توسط دانشگاه «هاروارد»، سازمان بهداشت جهانی و بانک جهانی انجام گرفت.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

«سنگ پا» زدن انسولین خون را تنظیم می کند؟

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه آپريل 16, 2015 8:50 am

«سنگ پا» زدن انسولین خون را تنظیم می کند؟


Image

آتشفشان شناسان می گویند سنگ پا از صخره های درحال انفجار آتشفشان ها به دست می آید. این سنگ ها وقتی به بیرون از دهانه پرت می شوند حین سرد شدن از خود گازی متصاعد می کنند که سبب سوراخ سوراخ شدن سنگ می شود. همین بافت اسفنجی شکل و زبراین سنگ است که باعث شده خاصیت سایش و لایه بردار داشته باشد، اما این سنگ هاخواصی شگفت انگیز دارند که شاید بسیاری از ما ندانیم.

استفاده از سنگ پا پدیده ای جدید نیست. در زمان قرون وسطی ابتدا در رم و سپس درخاورمیانه مردم به استفاده از این سنگ رو آوردند. امروز از سنگ پا در درجه اول برای زدودن بافت ها و سلول های مرده و به عنوان یک لایه بردار در پاشنه پا استفاده می شود. دیگر فواید استفاده از سنگ پا این است که چرک پا را تمیز می کند و در نتیجه خستگی و کوفتگی پا برطرف می شود. همچنین جهت برخی انواع سردرد و اکثر بیماری های مغزی بسیار سودمند است، به خاطر اینکه ماده را از قسمت های بالا تر به سمت قسمت های پایین بدن می کشاند و اگر سنگ پا خشن تر (سنگ پای قزوین) باشد جذب ماده زیاد تر است.

سنگ پا باید خشن و متخلخل باشد و کف پا و پاشنه پا را با آن بمالند.
اگر می خواهید پاهای زیبایی داشته باشید توصیه می شود حداقل دومرتبه در هفته و بهتر است شب هنگام از سنگ پا استفاده کنید تا بعد از سنگ پا کشیدن پوست پا بتواند استراحت کند.

هشدار: حتما از سنک پای مخصوص و تمیز استفاده کنید و آن را در معرض آلودگی قرار ندهید. زیرا ممکن است خراش هایی در کف پا ایجاد شده و باعث انتقال میکروب شود. حتما بعد از استفاده از سنگ پا آن را با برسی شست وشو دهید تا خلل و فرج آن تمیز شود و آن را در محیط خشک نگه دارید زیرا محیط مرطوب باعث تجمع انواع مخمر و قارچ ها و استفاده از آن باعث آلودگی و انتقال بیماری به کف پای انسان می شود.پس تمیز و خشک کردن سنگ پا بعد از هر بار استفاده الزامی است.

هشدار: در بعضی از موارد مانند بیماری پسوریازیس استفاده از سنگ پا می تواند موجب تشدید بیماری شود بنابراین توصیه می شود افراد قبل از استفاده به یک پزشک متخصص مراجعه کنند، این دسته از افراد می توانند از ترکیبات کراتولیتیک که باعث نرم شدن لایه های کلفت شاخی کف پا می شود، استفاده کنند.

تنظیم انسولین قندخون: آیا می دانستید که بیشترین مقدارانسولین در پاشنه پاست، کسانی که دچار دیابت نوع ۲ هستند، اگر روزانه به مدت ۱۰دقیقه سنگ پا بزنند، باعث تنظیم انسولین خونشان خواهدشد. همچنین این عمل باعث چربی سوزی بیشتر و تناسب اندام خواهد شد، در بیماران دیابتی در نیمه تحتانی بدن پا ها خون رسانی به طرز صحیح انجام نمی شود و ممکن است که فرد دچار مشکلاتی نظیر ترک کف پا و امثالهم بشود. در واقع استفاده از سنگ پا موجب بهبود سیستم خون رسانی شده و به این طریق به دیابتی ها کمک کند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

سرنگ بدون درد ترس شما را از آمپول زدن می‌ریزد

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه آپريل 27, 2015 5:54 pm

سرنگ بدون درد ترس شما را از آمپول زدن می‌ریزد

پرینترهای 3 بعدی اینبار برای تولید نسل جدید سرنگهای تزریق داروی بدون درد مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، کارشناسان برای افرادی که از تزریق آمپول می‌ترسند یک دستگاه جدید و منحصر بفرد ابداع کرده‌اند که در عرض 60 ثانیه می‌تواند تمامی داروی مورد نیاز را به پوست تزریق کند.

Image

گفتنی است، این دستگاه توسط پرینتر 3 بعدی طراحی شده است و تولید یک واکنش شیمیایی سریع برای خنک نگه داشتن پوست بیمار در طی زمان تزریق یعنی در عرض 60 ثانیه می‌کند.

بررسی‌ها نشان می‌دهند، قیمت این آمپول منحصر بفرد تنها 2 دلار است و می‌تواند به میلیون فرد که از تزریق آمپول می‌ترسند کمک فراوان کند.

این اختراع توسط یک تیم از دانشجویان دانشگاه رایس در هوستون صورت گرفته است.

از مزایای استفاده از این دستگاه به هنگام تزریق می توان به بی حسی و کاهش احساس درد را نام برد.
علاوه بر آن در این شیوه تزریق بیمار دچار عفونت نیز نخواهد شد.

Image

مواد شیمیایی استفاده شده در این دستگاه نیترات آمونیوم و آب است که از یک محفظه در مجاورت پوست قرار می‌گیرند تا مانع از بروز احساس درد و فعال شدن سیستم عصبی بدن شوند.

کارشناسان استفاده از این وسیله را بویژه برای سالمندان و کودکان مفید می‌دانند.

سازندگان این دستگاه در نظر دارند از آن برای موارد کاربردی دیگر مانند سوراخ کردن گوش و یا حتی انجام خالکوبی در آینده استفاده کنند.

Image
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

قبليبعدي

بازگشت به آلوده شناسى


cron
Aelaa.Net