آگاهي طبي = خطرات

مديران انجمن: najm134, najm134, najm134

Re: آگاهي طبي = خطرات

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه مارس 23, 2020 10:34 pm

پنج خوراکی‌ که پوست را پیر می‌کند


Image

شکر، نمک، گوشت فراوری شده، پاپ کورن و چیپس، قهوه (بيش از 25 ليوان)، از جمله خوراکی‌هایی هستند که پوست شما را کسل و پیر می‌کند.

به گزارش ایمنا، فرادید نوشت: کارشناسان ۵ محصول خوراکی را که موجب پیری زودرس پوست می‌شوند، معرفی کردند.

1- آنها بر این عقیده هستند که یکی از مضرترین محصولات شکر است. حضور مداوم آن در رژیم غذایی فرآیند سنتز کلاژن (پروتئینی که وظیفه محافظت از حالت انعطاف‌پذیری پوست را بر عهده دارد) را کند می‌کند.

2- در جایگاه دوم در این لیست گوشت فرآوری‌شده قرار گرفت. کارشناسان خاطرنشان می‌کنند که استفاده بیش از حد از این نوع محصول بر سوخت و ساز بدن تأثیر منفی می‌گذارد، پوست را کسل می‌کند، رنگ آن را خراب کرده و احتمال بروز آکنه را افزایش می‌دهد.

3- همچنین به گفته متخصصان، نمک برای پوست مضر است و موجب بروز ورم و وخامت کیفیت پوست می‌شود.

4- محصولات ذرت از جمله برشتوک ذرت برای صبحانه، چیپس و پاپ کورن قرار دارند. کارشناسان بر این عقیده هستند که مصرف زیاد این محصولات تعادل اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ را در بدن بر هم می‌زنند.

5- قهوه (بيش از 25 ليوان) از دیگر مواد غذایی است که در این لیست دیده می‌شود. تایید شده که مصرف بيش از 25 ليوان این نوشیدنی بدن را کم‌آب کرده و از این طریق در ایجاد چین و چروک در پوست نقش ایفا می‌کند.

لازم به ذکر است که در تاریخ ۳ ژوئن، دانشمندان دانشگاه سلطنتی لندن اعلام کردند هیچ ضرری از مصرف مقادیر زیاد قهوه ایجاد نخواهد شد. به گفته آنها حتی ۲۵ فنجان قهوه در روز تاثیر قابل توجهی روی بدن نمی‌گذارد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

ابلهان دیجیتال

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه دسامبر 17, 2020 12:53 pm

ابلهـــــــــــــــــــــــــــان ديجــــــــــــــــيــــــتــــــــال


Image
تاريخ چند هزارساله بشر گواه بالاتربودن ضريب هوشي نسل جديد نسبت به قبلي بوده است
اما در بررسيها و رصد نسل جديد = براى اولين بار نسل جديد ضريب هوشي پائينتري نسبت به نسل قبلي دارد


اشكال در استفاده از فناوري و ديجيتال نيست
اشكال در استفاده از فناوري ديجيتال دوره رشد مغز (كودكي تا جواني) براى سرگرمي بلكه مطلق استفاده از مونيتور از تلويزيون تا رايانه تا مونيتور گوشي موبايل است


دانشمند فرانسوی متخصص ضريب هوشي:
فناوری دیجیتال مانع رشد مغزی کودکان می‌شود
ایرنه ولاسکز هرناندو
میشل دسمورژه ادعا می‌کند افزایش میزان استفاده از ابزارهای دیجیتال در میان کودکان و نوجوانان،‌ به کاهش میانگین بهره هوشی در آن‌ها منجر شده است

میشل دسمورژه، عصب‌شناس فرانسوی می‌گوید:‌ "صرفا هیچ توجیهی برای بلایی که داریم بر سر بچه‌هایمان می‌آوریم، وجود ندارد. ما داریم آینده آن‌ها را به خطر می‌اندازیم."


او ایننظريه را در جدیدترین کتاب خود با عنوان "کارخانه ابلهان دیجیتال" مطرح کرده است. عنوانی که دسمورژه انتخاب کرده شاید دلنشین نباشد اما او می‌گوید نظراتش مستدل هستند.
دسمورژه که مدیر تحقیقات موسسه سلامت ملی فرانسه است و سابقه کار در معتبرترین دانشگاه‌های دنیا (از جمله موسسه فناوری ماساچوست و دانشگاه کالیفرنیا در آمریکا) را هم دارد، با کتاب خود بحث‌های زیادی در رابطه با نحوه فرزندپروری در دنیای امروزی بوجود آورده است.

شبکه‌های اجتماعی باعث افسردگی کودکان می‌شود

کودکانی که بعد از عمومیت یافتن اینترنت به دنیا آمده‌اند، با نام "بومیان دیجیتال" شناخته می‌شوند
او البته بیرون از محیط دانشگاهی هم تا حد زیادی محبوب است؛ کارخانه ابلهان دیجیتال یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌ها در فرانسه است که به زبان‌های ایتالیایی و اسپانیایی هم ترجمه شده.

یکی از تکان‌دهنده‌ترین بحث‌های کتاب دسمورژه این است که "بومیان دیجیتال" - کودکانی که بعد از عمومیت یافتن اینترنت به دنیا آمده‌اند - آی‌کیو یا بهره هوشی پایین‌تری نسبت به والدین خود دارند.

او می‌گوید پیش از دوران ديجيتال و " بومیان دیجیتال"،
همه نسل‌های جدید بهره هوشی بالاتری نسبت به نسل‌های پیش از خود داشتند. او در گفت‌و‌گو با بی‌بی‌سی توضیح می‌دهد چرا چنین چیزی در حال رخ دادن است.

جوانان امروز اولین نسل در تاریخ هستند که نسبت به نسل قبل از خود بهره هوشی پایین‌تری دارند
بهره هوشی از طریق آزمون‌های استاندارد اندازه‌گیری می‌شود
. البته این آزمون ثابت نیست و به طور مداوم بازبینی می‌‌شود. برای مثال آزمون والدین من با من یکسان نبود اما می‌توان یک گروه را با نسخه قدیمی آزمون امتحان کرد.

پژوهشگران در بسیاری نقاط دنیا با استفاده از این روش قبلا متوجه شدند آی ‌کیو از نسلی به نسلی دیگر افزایش یافته است. این پدیده "اثر فلین" نام دارد که اسم روانشناسی که برای اولین بار آن را توضیح داد، روی آن گذاشته شده است.
اما اخیرا این روند در چندین گروه معکوس شده است.

درست است که که عواملی نظیر نظام سلامت،‌ سیستم مدرسه و تغذیه در بهره هوشی تاثیر زیادی دارد. اما اگر به کشورهایی که عوامل اجتماعی- اقتصادی در آن‌ها برای چندین دهه نسبتا پایدار بوده‌اند نگاه کنیم، خواهیم دید " اثر فلین" در آن‌ه رو به کاهش گذاشته است.
در این کشورها، "بومیان دیجیتال" اولین کودکانی هستند که بهره هوشی پایین‌ترین نسبت به والدین خود دارند. این روند در کشورهایی نظیر دانمارک، نروژ، فنلاند، هلند، فرانسه و … به ثبت رسیده است.

به نظر می‌رسد "اثر فلین" یعنی افزایش بهره هوشی از نسلی به نسل دیگر که از دهه ۱۹۴۰ به طور مداوم مشاهده شده، در برخی کشورها روندی معکوس به خود گرفته است
استفاده از فناوری دیجیتال باعث کاهش بهره هوشی شده است

آنچه به طور قطع می‌دانیم این است که استفاده از این ابزار، حتی اگر تنها عامل نباشد، تاثیر قابل توجهی در بهره هوشی کودکان دارد.
برخی مطالعات نشان داده‌اند با افزایش استفاده از تلویزیون و بازی‌های ویدئویی، میزان بهره هوشی و رشد شناختی کاهش می‌یابد.
استفاده از این ابزار پایه‌های اصلی هوش ما یعنی زبان،‌ تمرکز، حافظه و فرهنگ را تحت تاثیر قرار می‌دهد.( این‌‌ها به عنوان مجموعه‌ای از دانش‌ها تعریف می‌شوند که به ما در سازماندهی و درک جهان کمک می‌کنند.)
این تاثیرات در نهایت به افت قابل توجه در عملکرد تحصیلی منجر خواهند شد.

Image
چرا استفاده از ابزارهای دیجیتال چنین تاثیری دارد؟
دلایلش کاملا مشخص هستند: کاهش کمیت و کیفیت تعامل با خانواده که برای رشد کلامی و عاطفی ضروری است. همین‌طور کاهش زمانی که برای فعالیت‌های سازنده‌تر ( انجام تکالیف خانه، موسیقی، هنر، مطالعه و …) اختصاص داده می‌شود، داشتن سبک زندگی بیش از حد بی‌تحرک که علاوه بر رشد جسمی، تکامل ذهنی را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.

محققان می‌گویند میان میزان استفاده از صفحه‌های نمایش و رشد شناختی رابطه‌ای معکوس وجود دارد

صفحه‌های نمایشگر چه آسیبی به سیستم عصبی می‌زنند؟
ذهن یک اندام 'ثابت' نیست و ویژگی‌های 'نهایی' آن بر اساس تجربیات شکل می‌گیرند.
جهانی که در آن زندگی می‌کنیم و چالش‌هایی که با آن‌ها روبرو هستیم هم ساختار و هم عملکرد ذهن ما را تغییر می‌دهند. در این روند بخشی از مناطق مغز برای عملکردی خاص تخصص پیدا می‌کنند،‌ برخی شبکه‌‌ها ایجاد و تقویت می‌شوند، برخی دیگر از بین می‌روند، برخی ضخیم‌تر و برخی نازک‌تر می‌شوند.

طبق مشاهدات، زمانی که برای تفریح و سرگرمی مقابل صفحه نمایش صرف می‌کنیم، تکامل ساختار و عملکرد مغز در درون شبکه‌های شناختی گوناگون مرتبط با زبان و دقت را به تعویق می‌اندازد.
باید تأکید کرد که همه فعالیت‌ها به یک اندازه در تقویت رشد مغزی موثر نیستند.


فعالیت‌های مربوط به مدرسه، مطالعه، موسیقی، هنر، ورزش و … در مقایسه با ابزارهای دیجیتالی که به منظور تفریح و سرگرمی استفاده می‌شوند، قدرت بیشتری برای سازماندهی و تغذیه مغز دارند. مشکل این صفحات نمایش این است که که در روند رشد مغزی کودکان‌مان تغییر ایجاد می‌کنند و باعث ضعف آن می‌شوند.

کارشناس فرانسوی می‌گوید فعالیت‌هایی مثل مطالعه، تحقيق، هنر، ورزش و … تاثیر بسیار سازنده‌تری بر مغز دارند

در یک مطالعه تجربی جالب‌توجه، به کودکانی که درس‌شان خوب بود کنسول‌ بازی داده شد. بعد از ۴ ماه، مشخص شد آن‌ها زمان بیشتری را صرف بازی می‌کنند و وقت کمتری برای انجام تکالیف خود می‌گذارند. نمرات این دانش‌آموزان نزدیک به ۵۰ درصد افت داشت که در طول ۴ ماه میزان زیادی به حساب می‌آید.

در مطالعه‌ای دیگر، کودکان باید فهرستی از کلمات را یاد می‌گرفتند. یک ساعت بعد به برخی از آن‌ها اجازه بازی ویدئویی داده شد. دو ساعت بعد آن‌ها به رخت‌خواب رفتند.
صبح روز بعد، کودکانی که بازی نکرده بودند نزدیک به ۸۰ درصد و آن‌هایی که بازی کرده بودند، ۵۰ درصد از درس را به یاد داشتند.
به این ترتیب پژوهشگران دریافتند که بازی در خواب و قدرت حافظه اختلال ایجاد می‌کند.

آیا همه صفحه‌های نمایش به یک اندازه مضر هستند؟
هیچکس نمی‌گوید "انقلاب دیجیتال" بد است و باید جلویش را گرفت.
آیا مهارت‌های اساسی کار با ابزارهای کامپیوتری را باید به دانش‌آموزان یاد داد؟ شکی در آن نیست.
آیا تکنولو‌ژی دیجیتال می‌تواند ابزاری مرتبط در زرادخانه آموزشی معلمان به حساب بیاید؟
البته، اگر بخشی از یک پروژه آموزشی سازمان‌یافته باشد و همین‌طور اگر بکارگیری برخی نرم‌افزارها در ارتقا کیفیت انتقال مفاهیم آموزشی موثر عمل کند.

با این حال، وقتی یک ابزار دیجیتال در اختیار یک کودک یا نوجوان قرار می‌گیرد، تقریبا همیشه برای سرگرمی‌هایی به کار برده می‌شود که بیشترین اثرات مخرب را دارند. این کاربردها به ترتیب اهمیت عبارتند از: تلویزیون که صفحه نمایش شماره یک برای همه سنین است ( و برای تماشای فیلم‌ها، مجموعه‌های تلویزیونی، کلیپ‌های ویدئویی و … به کار می‌رود )، بعد بازی‌های ویدئویی (که اغلب هیجانی و خشن هستند) و در نهایت موردی که بیشتر در نوجوانان وجود دارد و جنون خودنمایی بیهوده در شبکه‌های اجتماعی است.

محققان می‌گویند طبق مشاهدات آن‌ها مدت استفاده از ابزارهای دیجیتال به منظور تفریح و سرگرمی، در رشد مغز تاخیر ایجاد می‌کند


کودکان تا چه اندازه مجاز به استفاده از ابزارهای دیجیتال به منظور تفریح و سرگرمی هستند؟
باید به آن‌ها گفته شود که استفاده از این ابزارها به مغز آسیب می‌زند،‌ در خواب‌ و فرایند اکتساب زبان اختلال ایجاد می‌کند، باعث افت تحصیلی و اختلال تمرکز می‌شود، خطر چاقی را بالا می‌برد و بسیاری موارد دیگر. برخی مطالعات نشان داده وقتی با ارائه دلیل از کودکان و نوجوانان خواسته شود به مقرراتی عمل کنند، آن‌ها آسان‌تر آن را می‌پذیرند.

قبل از۶ سالگی ایده‌آل این است که کودک به هیچ وجه در معرض صفحه‌های نمایشگر ابزارهای دیجیتال قرار نگیرد. (البته معنایش این است که نمی‌توانید هر از گاهی با کودکانتان کارتون تماشا کنید.)


از ۶ سالگی به بعد کودکان می‌توانند تا نیم ساعت و یا حتی یک ساعت از صفحه‌های نمایشگر استفاده کنند. در صورتی که محتوا مناسب باشد و به اندازه کافی بخوابند، این مساله تاثیر منفی قابل ملاحظه‌ای رویشان نخواهد داشت.
علاوه بر این صبح‌ها پیش از رفتن به مدرسه، شب‌ها قبل از رفتن به رخت‌خواب، وقتی در کنار دیگران هستند و مهم‌تر از همه در اتاق خواب نباید اجازه استفاده از ابزارهای دیجیتالی را داشته باشند.

اما پدر و مادرهایی که خودشان به طور مداوم به گوشی‌های تلفن همراه و کنسول‌های بازی چسبیده‌اند،‌ احتمالا برای فهماندن مشکلات استفاده از این ابزارها به کودکان‌ خود کار سختی پیش رو خواهند داشت.

برخی کشورها روند وضع مقررات برای محدود کردن استفاده کودکان از ابزارهای دیجیتال را آغاز کرده‌اند
ظاهرا برخی کشورها شروع به وضع قوانینی در رابطه با استفاده از ابزار دیجیتال کرده‌اند؟
بله، به خصوص در آسیا.
به عنوان مثال در تایوان استفاده بیش از حد از صفحه نمایش نوعی کودک‌آزاری تلقی می‌شود. این کشور قانونی تصویب کرده که بر اساس آن والدینی که کودکان زیر ۲۴ ماه خود را در معرض هرگونه ابزار دیجیتال قرار می‌دهند‌، جریمه‌های سنگینی دریافت خواهند کرد. همین‌طور والدینی که زمان استفاده از این ابزارها را برای کودکان بین ۲ تا ۱۸ سال خود محدود نمی‌کنند.

در چین هم تدابیر سختگیرانه‌ای برای نظارت بر میزان استفاده از بازی‌های ویدئویی در میان افراد زیر سن قانونی، اعمال شده است. کودکان و نوجوانان دیگر شب‌ها (از ساعت ۱۰ شب تا ۸ صبح) اجازه بازی ندارند و در طول روز هم طی هفته تا ۹۰ دقیقه می‌توانند از ابزارهای دیجیتال استفاده کنند که البته در آخر هفته‌ها و روزهای تعطیلی مدارس این میزان تا ۱۸۰ دقیقه افزایش می‌یابد.

واضح است که گزینه‌های آموزشی فقط در صورتی می‌توانند به شکلی آزادانه اعمال شوند که اطلاعات صادقانه و جامعی در اختیار والدین قرار بگیرد.
به نظر من کارزاری که به شکلی منصفانه در رابطه با تاثیر استفاده از ابزارهای دیجیتال بر رشد، اطلاع‌رسانی کند و دستورالعمل‌های واضحی داشته باشد، یک شروع خوب به حساب می‌آید. از جمله این که استفاده از صفحه‌های نمایش برای کودکان زیر ۶ ممنوع شود و سنین بالاتر هم اجازه نداشته باشند بیشتر از ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در روز از آن‌ها استفاده کنند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: آگاهي طبي = خطرات

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه دسامبر 14, 2021 7:43 pm

وحشت طاعون در آمریکا/ سنجاب ها قاتلان جدید مردم کالیفرنیا/ آیا یک پاندمی وحشتناک در راه است؟



در کالیفرنیای آمریکا یکی از قدیمی ترین دشمنان بشر که شاید بتوان آن را جد بزرگ همه پاندمی ها دانست مجددا ظهور کرده است. طاعون، قاتل قدیمی انسان ها بعد از مدتی دوباره سر و کله اش پیدا شده است.

Image

https://www.khabarfoori.com/detail/2822806
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: آگاهي طبي = خطرات

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه دسامبر 14, 2021 7:48 pm

جریان "عقیم‌کردن یک ‌میلیون زن ایرانی" در دهه ۷۰ چیست؟!


مرحوم علامه محمد‌حسین حسینی طهرانی(ره) در پی‌ اجرای سیاست‌های کاهش جمعیت در دهه هفتاد، در مقطعی درس خود را تعطیل کرد و به نگارش و تدوین کتاب "کاهش جمعیت ضربه‌ای سهمگین بر پیکر مسلمین" پرداخت.
در این کتاب در بخشی با عنوان "مضرات عمل توبکتومی" (بستن لوله‌های زنان) به اقدام قابل تأملی اشاره شده است که دولت وقت به اسم کاهش جمعیت کشور و به‌طور مخفیانه انجام داده است! اقداماتی که نه توجیه علمی دارند و نه اخلاقی؛ این شد که طی تنها 20 سال ایران در جهان، رکورددار کاهش نرخ باروری از 6 به زیر 2 فرزند شد(!) اقداماتی که واقعاً ضربه‌ای سهمگین بر پیکر جمعیت کشور بود.

جالب است اين سايت وابسته به مركز سخت حاكميت؛ الان روضه عقيم كردن ان هم از كتاب علامه طهراني را مي خواند، اما وقتي اين كتاب منتشر چنان برخورد با آن شد كه فقط در كتابفروشي بيت ايشان پيدا مي شد و مي گفتند نظام را زير سؤال برده و آقا و بي بي زير سؤال مي روند با اين كتاب
در آن وقت كه اين عمل مجرمانه انجام شد، دولت رفسنجاني سركار بود (كه انوقت گفتند هيچكس براى من مثل آقاى هاشمي نمي شود) با وزير غربزده طبي همان كه الان پزشك مخصوص رهبري است

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/05/24/2554385
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

خوراك گوشت با چه چيزهايي نمي سازد

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه دسامبر 14, 2021 8:15 pm

خوراك گوشت با چه چيزهايي نمي سازد:
سيب زميني، سالاد گوجه خيار، شير، قهوه، = با هم يا پشت سره هم خورده نشود


ترکیب سمی گوشت و سیب زمینی را هرگز نخورید

Image

قهوه با شیر و سیب زمینی با گوشت، این ترکیب محصولات معمولی خطرناک است.
به گزارش اسپوتنیک، دکتر سولوماتینا در مقاله ای می نویسد که خوردن سیب زمینی با گوشت هضم را مشکل می کند.

حتی ترکیبات غذایی آشنا می تواند باعث ناراحتی در معده شود. النا سولوماتینا ، متخصص تغذیه می گوید که رژیم غذایی ناسالم چه عواملی را می تواند به دنبال داشته باشد.
گوشت با سیب زمینی، گوجه فرنگی با خیار، قهوه با شیر، انچنان ترکیب خوبی نیستند. همه تصور نمی کنند که چنین ترکیبات غذایی رایج و آشنا می تواند برای هضم مضر باشد. با این حال، بسیاری از مردم پس از خوردن ترکیب این غذاها ناراحتی را تجربه می کنند و دقیقاً به دلیل ناسازگاری برخی از غذاهای آشنا یا مواد تشکیل دهنده آنها، با اختلالاتی در کار دستگاه گوارش مواجه می شوند.
وی گفت: "بسیاری از مردم گوشت با سیب زمینی یا ماکارونی را نمی توانند هضم کنند. یک توجیه برای این وجود دارد: گوشت، محصولی که در معده هضم می شود، نیاز به اسید کلریدریک دارد، اما غذاهای نشاسته ای در معده هیچ واکنشی بر روی انها انجام نمی شود (هضم چنین غذاهایی عمدتا در روده رخ می دهد)".
به همین دلیل، افرادی هستند که پیراشکی گوشت و سیب زمینی برای آنها منع مصرف دارد.
او ادامه داد که برخی از سبزیجات با دیگر مواد غذایی در معده مخلوط نمی شوند. به عنوان مثال، از سالاد گوجه فرنگی و خیار بیش از حد استفاده نکنید.
سولوماتینا می افزاید: "بسیاری نیز گوجه فرنگی با خیار را توصیه نمی کنند. اما همه چیز در اینجا فردی است و بسیاری از مردم سالاد خیار و گوجه را در حجم زیاد می خورند."
این متخصص تغذیه همچنین از نوشیدن زیاد قهوه با شیر به دلیل ویژگی های ترکیب شیمیایی این محصولات منع می نماید.
سولوماتینا توضیح داد: "اگر شما یک فنجان قهوه و شیر بنوشید، چنین چیزی اتفاق نمی افتد. اگر در مقادیر زیاد، قهوه مانند چای قوی به پروتئین های شیر متصل می شود و این امر هضم غذا را پیچیده می کند."

https://ir.sputniknews.com/misc/202110108356525
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

رابطه میان اختلال در حس بویایی و خطر مرگ تا پنج سال!

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه مارس 15, 2022 3:34 pm

رابطه میان اختلال در حس بویایی و خطر مرگ تا پنج سال!


فلذا هرگونه ضعف و اشكال در بويايي را پيگيري كنيد و بى اهميت نباشيد
https://fa.shafaqna.com/news/1251629/

شفقنا- نواندیش نوشت: دانشمندان می‌گویند بویایی در تشخیص خطر مرگ در پنج سال آینده می‌تواند نقش بسیار مهمی داشته باشد.

به گزارش شفقنا، نشریه ساینس به نقل از تحقیقات محققان دانشگاه شیکاگو که اولین بار سال ۲۰۱۶ منتشر شد، نوشت: در تحقیقی که روی سه هزار فرد ۵۷ تا ۸۵ ساله انجام دادند به این نتیجه رسیدند که کاهش قدرت بویایی در سالمندان بیش از هر عامل دیگری از احتمال مرگ در پنج سال آینده خبر می‌دهد.

به اعتقاد این پژوهشگران، این تحقیق نشان می‌دهد این حس خاص و از نظر تکاملی کهن، ممکن است با مکانیسم مهمی در زمینه طول عمر انسان ارتباط داشته باشد.

برای این تحقیق پنج بوی نعنا، ماهی، پرتغال، گل سرخ و چرم را در اختیار شرکت کنندگان قرار دادند.

پنج سال بعد، ۳۹ درصد کسانی که در این تست بو پایین ترین نمره را گرفته بودند، در قید حیات نبودند. از بین آنها که تا حدی بویایی‌شان کم شده بود ۱۹ درصد از دنیا رفته بودند و تنها ده درصد کسانی که بویایی سالم داشتند دیگر زنده نبودند.

پروفسور جایانت پینتو که این تحقیق زیر نظر او انجام شده می‌گوید: معمولا قدر سیستم بویایی به اندازه کافی دانسته نمی‌شود در حالیکه در زندگی روزمره نقش بسیار مهمی دارد.

کاهش بویایی مستقیما باعث مرگ نمی‌شود اما منادی آن است، زنگ خطری که بسرعت درباره آسیب وارده هشدار می‌دهد. محققان فکر می‌کنند اختلال در بویایی نشانگر اختلال در نظام ترمیم سلولی در بدن است چون بویایی سالم به تولید و جایگزینی سلول‌های بنیادی در مخاط بینی بستگی دارد. اختلال بویایی هم پیش از هر چیز دیگر خبر از نقص ترمیم در بدن و شتاب گرفتن پیری می‌دهد.

دستگاه بویایی، این حس منحصر به فرد، وابسته به سلول‌های بنیادی است بنابراین ممکن است نمایانگر قابلیت بازسازی بدن در زمان تغییرات تخریبی پیری و یا علامت توانایی بدن در ترمیم فیزیولوژیک باشد.

علاوه بر این بویایی نخستین سیستمی است که تاثیر یک عمر آسیب سموم و آلاینده‌های محیطی یا عوامل و میکروب‌های بیماری‌زا را بر بدن نشان می‌دهد: عصب بویایی (زوج اول اعصای مغزی) تنها عصب مغزی است که با دنیای بیرون در ارتباط مستقیم است. بنابراین آلودگی، سموم و عوامل بیماری‌زایی که از راه تنفس وارد بدن می‌شوند، از راه این عصب به دستگاه عصبی مرکزی (مغز) می‌رسند و آسیب مستقیمی وارد می‌کنند که منجر به مرگ می‌شود.

محققان معتقدند این آلاینده‌ها، میکروب‌ها و ویروس‌ها بطور غیر مستقیم به عصب بویایی آسیب می‌زنند چون باعث بیماریهایی مثل بیماری‌های ریوی و قلبی عروقی می‌شوند و این بیماری‌ها نیز به عصب بویایی آسیب می‌زنند.

تحقیقات قبلی نشان داده‌اند که آلودگی ذرات معلق، مرگ یا عوارض بیماری افزایش می‌دهد در عین حال که قدرت بویایی را کاهش می‌دهد.

دکتر پینتو می‌گوید نتیجه این تحقیق، یک تست بالینی مفید، سریع و ارزان را برای شناسایی افراد در معرض خطر در اختیار پزشکان می‌گذارد.

او می‌گوید باید اهمیت بیشتری برای سلامت بویایی قائل شد با این حال تاکید می‌کند که ما نمی خواهیم مردم را وحشت زده کنیم. سرماخوردگی، آلرژی و بیماری سینوس می‌توانند بر بویایی تاثیر بگذارند. بنابراین مردم نباید نگران شوند، اما اگر مشکل بویایی مزمن شد باید به پزشک مراجعه کنند.

انتهای پیام
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

تب کریمه کنگو در ایران

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه سپتامبر 11, 2022 12:38 pm

تاخت و تاز تب کریمه کنگو در ایران / چه شد که این بیماری امسال شیوع بیشتری پیدا کرد؟



1- عليرغم اسم غلط انداز خارجي آن كه القا مي كند خارجيها كشف كردند!!!؟ آن هم در افريقا!!!!؟
اما در طب كهن مطرح بوده و نواحي كشورهاى فلات ايران تا ماوراء النهر (آسياي ميانه) هم مبتلا مي شدند نسخه هايي هم در منابع طب كهن از جمله به زبان فارسي هم ذكر شده است

2- نقطه ابتلا بجز محشورين با دام زنده و محيطهاى نگهداري آنها
براى عموم = دست زدن به گوشت گرم تازه ذبح شده يا مصرف آن مي تواند سبب ابتلا شود
كه بايد پرهيز شود و 24 ساعت در جاى سرد گوشت تازه نگهداري شود تا اگر مبتلا باشد بدينوسيله ساده آلودگيش از بين برود


شرح جزئيات و تكميل نكات
https://www.entekhab.ir/fa/news/688825/

آخرین آمار‌ها نشان می‌دهد که تعداد مبتلایان به بیماری تب کریمه کنگو در ایران رو به افزایش است. در حال حاضر بر اساس آخرین آمار اعلام شده توسط وزارت بهداشت ۵۱ نفر در کشور به این بیماری مبتلا شده‌اند که سه نفر از آن‌ها فوت شدند. یکی از فوت شدگان دامپزشکی اهل کرمان بوده که در جریان انجام وظیفه مبتلا شد و جانش را از دست داد. البته مسعود مردانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با رسانه‌ها بر این باور است که آمار مبتلایان چندین برابر آمار‌های رسمی اعلام شده است. موضوع افزایش آمار ابتلا به این بیماری در شرایطی نگران کننده‌تر می‌شود که گزارش‌ها حاکی از توسعه تب کریمه کنگو در عراق و انتقال آن به ایران است. آن‌طور که کارشناسان می‌گویند، شیوع بیماری در کشور‌های همسایه مخاطرات ایران را بیشتر می‌‎کند. اگرچه یگانه نسخه سازمان دامپزشکی برای کنترل این بیماری سمپاشی است، اما حمید ابراهیم زاده دکتر دامپزشک بر این باور است که سمپاشی باید آخرین تجویز باشد، زیرا ممکن است اثر معکوس داشته باشد. آن طور که او می‌گوید با یک برنامه مشترک بین چند دستگاه، علاوه بر اینکه جمعیت دام و کنه و ... باید پایش شود، برنامه‌های آموزشی برای ترک عادت مصرف گوشت تازه نیز باید در دستور کار تصمیم‌سازان قرار داده شود.

آمار‌ها نشان می‌دهد آمار ابتلا به بیماری مهلک و کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در ایران رو به افزایش است. این بیماری اولین بار در سال ۱۳۷۸ به طور رسمی و قطعی در کشور ما تایید و شناسایی شد. از ابتدای شناسایی اولین مورد ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو تا کنون یکهزار و ۶۰۹ مورد بیمار مبتلا در کشور شناسایی و ثبت شده است. از آن زمان تاکنون ۲۰۹ نفر یعنی ۱۳ درصد از جمعیت مبتلا به این بیماری در کشور فوت شده‌اند. در ۱۸ تیر ۱۴۰۱ بهزاد امیری رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با ایسنا از افزایش آمار مبتلایان به تب کریمه کنگو به ۵۱ نفر در کشور خبر داد که سه نفر آن‌ها فوت شدند. یکی از فوت شدگان علی اکبر باقری از دامپزشکان شاغل در استان کرمان بود که در منطقه رفسنجان در حال انجام وظیفه به این بیماری مبتلا شد.

اما مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با رسانه‌ها اعلام می‌کند که سالانه ۵۰ تا ۱۵۰ مورد ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور داریم. به اعتقاد او، مطمئنا تعداد واقعی مبتلایان نسبت آمار‌های اعلامی بیشتر است. به این دلیل که افراد با داشتن علائمی مانند بدن درد و تب، فکر می‌کنند که به کرونا مبتلا شدند. به گفته مردانی ویروس تب کریمه کنگو با توجه به شرایط بین ۳۰ تا ۵۰ درصد ممکن است موجب مرگ‌ومیر شود.

بیماری بومی، نه نوظهور
بیماری کشنده تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و عامل آن ویروسی است که از طریق نیش کنه به انسان منتقل می‌شود و زمینه بروز تب‌های خونریزی دهنده را در انسان فراهم می‌کند. این بیماری از انسان به انسان هم قابل انتقال است و این روز‌ها به جز در ایران، در کشور‌های همسایه هم شیوع آن گزارش شده است. آیا این مسئله می‌تواند برای مردم کشور مخاطرات جدی ایجاد کند؟

آن‌طو رکه حمید ابراهیم زاده دکتر دامپزشک در گفتگو با انتخاب اعلام می‌کند: سابقه این بیماری به امروز و دیروز باز نمی‌گردد. در کتاب ذخیره خوارزم شاه نوشته جوزجانی شاگر ابن سینا، نام این بیماری آورده شده و راه درمان آن شرح داده شده اشت.

به گفته او، در طب سنتی از گل میخک و ... برای درمان تب کریمه کنگو استفاده می‍‌‎‌شده است.

ابراهیم زاده اضافه می‌کند: حدود ۶۰ تا ۷۰ سال پیش خانم دکتر سعیدی در انستیتو پاستور همزمان با روس‌ها در ایران روی این بیماری کار می‌کند و نتایج را به دانشگاه هونولولوی هاوایی به‌عنوان بیمارستان مرجع در ارتباط با تب کریمه کنگو ارسال می‌کند.

او می‌گوید: بر خلاف آنچه این روز‌ها مطرح می‌شود و تب کریمه کنگو را بیماری نوظهور می‌دانند، این بیماری یک بیماری بومی در غرب آسیا و آسیای میانه است.

این دامپزشک به تاریخچه شناسایی بیماری در ایران اشاره کرده و عنوان می‌کند: در دهه هفتاد یک خانم و آقای دکتر در شهرکرد به تب کریمه کنگو مبتلا شده و خانم دکتر فوت می‌کند. چون این بیماری در قشر پزشک دیده شد، شاخک‌های وزارت بهداشت حساس می‌شود. پس از آن دکتر مردانی روی این بیماری کار می‌کند، بورس می‌گیرد و در تگزاس دوره می‌بیند.

به گفته او، دام مخزن این ویروس است. این مخزن تقریبا بدون علائم است و در صورتی که ایمونوگلوبین نداشته باشد، یک هفته تب مختصری کرده و در این زمان ترشحات دام شامل خون، ادرار و ... می‌تواند بسیار خطرناک باشد و بیماری را به انسان منتقل کند.

ابراهیم زاده این بیماری را در انسان دارای سه فاز اولیه معرفی می‌کند که علائمی شبیه به آنفلوانزای و کرونا دارد. فاز نخستین بیماری یک فاز انتقالی است، فاز بعدی با خونریزی نقطه‌ای است که گاهی روی پوست کشیده می‌شود و در نهایت وارد فاز سوم و خونریزی هنده می‌شود. سازمان بهداشت جهانی هم سه تعریف برای این بیمای شامل «فرم محتمل»، «فرم ممکنه» و «فرم تایید شده» تعریف کرده است. فرم محتمل مربوط به افرادی است که در منطقه دارای دام حضور دارند.


اگر علائمی داشته باشند، پزشک باید درباره ابتلا به تب کریمه کنگو شک کند. فرم ممکنه وقتی است که همراه با علائمی مثل تب و خونریزی وجود داشته باشد. در اینجا باید شاخک‌های پزشک حساس شود. فرم تایید شده و ثابت شده علائم اپیدمولوژی بالینی و آزمایشگاهی دارد.

او تاکید می‌‎کند: این ویروس وقتی وارد یک کلونی -در اطراف دام و چراگاه و یا هرچه باشد- شود، تا ۷۵۰ روز باقی می‌ماند.

اثر معکوس سمپاشی
تجویز شایع دامپزشکان برای کنترل تب کریمه کنگو سمپاشی است، اما این دامپزشک تاکید می‌کند که سمپاشی آخرین راه کنترل این بیماری است.

او می‌گوید: این اطلاعاتی که می‌دهند درست نیست. اولین راه کنترل شیوع تب کریمه کنگو پایش است. هر سال باید بررسی شود تا ببینند وضعیت دام، کنه و مرز‌ها به چه صورت است. ورود دام قاچاق به کشور شرایط را دشوار می‌کند البته این پدیده نسبت به یک دهه قبل کاهش یافته است.

ابراهیم زاده عنوان می‌کند: این ویروس سه سیگمنت F و M و L دارد. در این سه تا ممکن است تغییرات جهشی بوجود آید و حدت بیماری‌زایی را بالا ببرد. باید یک برنامه منسجم چند سازمانه بین دامپزشکی و علوم پزشکی و محیط زیست وجود داشته باشد تا دائما این مسئله پایش شود.

او یادآور می‌شود: سمپاشی آخرین مرحله برای مبارزه و کنترل کنه عامل انتقال بیماری است. ما یک دهه قبل در شهرک دام زاهدان سمپاشی کردیم و این کار باعث گسترش بیماری شد، زیرا کنه زنده، لارو و شفیره آن از محل زندگی دام به خانه‌های کارگری منتقل شدند و تماما آنجا را آلوده کردند.

به گفته این دامپزشک، تعدادی از کنه‌ها در زمان سمپاشی از بین می‌روند، اما این حشره به طور کامل از بین نمی‌رود و می‌خواهد از محل سمپاشی شده دور شود به همین دلیل به خانه کارگری می‌روند.

اصلاح فرهنگ، مهمترین راه مقابله با ابتلا
ابراهیم زاده مهمترین راه مقابله با این بیماری را ایجاد فرهنگ عدم استفاده از گوشت تازه معرفی می‌کند. او می‌گوید: استفاده از گوشت تازه یک کار غیر علمی است. گوشت حتما باید ۲۴ ساعت و امعاء و احشا به خصوص کبد (جگر) را باید در دمای یخچالی تا ۷۲ ساعت نگه داریم. تا بعد از مرگ با تغییر درجه اسیدی شدن گوشت، ویروس از بین برود.

او ادامه می‌دهد: راه دیگر این است که کشتار دام قاچاق متوقف شود. کشتار از داخل خیابان‌ها به کشتارگاه‌ها منتقل شود و کارکنان کشتارگاه‌ها هم سیستم خودحفاظتی داشته باشند.

این دامپزشک پایش برای کنترل این بیماری را امری ضروری دانسته و در مرحله آخر سمپاشی را توصیه می‌کند.

بیماری تابستانه به دلیل افزایش فعالیت کنه‌ها
این بیماری کشنده عموما در فصل تابستان بروز می‌کند، اما دلیل آن چیست؟ آراسب دباغ مقدم دامپزشک متخصص بهداشت و کنترل مواد غذایی و عضو کمیته بهداشت عمومی جامعه دامپزشکان ایران در گفتگو با «انتخاب» در این رابطه بیان می‌کند: ناقل این بیماری کنه‌ها هستند و از آنجا که این حشره به‌طور عمده در تابستان فعال می‌شود، این بیماری عموما در این فصل رخ می‌دهد.

او روند ابتلا به تب کریمه کنگو نسبت به سال قبل را افزاینده توصیف کرده و می‌گوید: ما هر سال این بیماری را یک مقدار کمتر یا بیشتر داریم و وضعیت به گونه‌ای نیست که اتفاق غیر عادی در کشور افتاده باشد.

دباغ مقدم درباره دلیل روند افزایشی ابتلا به تب کریمه کنگو عنوان می‌کند: سال گذشته سال خیلی خاصی بود. پارسال تابستان شاهد موج‌های سنگین کرونا بودیم به همین خاطر مسافرت‌ها کاهش پیدا کرد. کشور به شدت درگیر بحث کرونا بود و خیلی از پرسنل مراکز بهداشت متمرکز بر بیماری کرونا بودند به همین دلیل آمارگیری و مبارزه با دیگر بیماری‌ها خیلی کمرنگ شده بود.

او می‌گوید: کاهش فعالیت‌های روزمره و انجام سفر، احتمال گزش توسط کنه یا برخورد با فرآورده‌های دامی را به حداقل رسانده بود. این عوامل در کنترل بیماری بسیار اثرگذار بود. ضمن آنکه شست‌وشوی مرتب دست‌ها فقط بر کرونا تاثیرگذار نبود بلکه هرآنچه بیماری ویروسی و میکروبی هست را کنترل می‌کرد.

چرخه تب کریمه کنگو چگونه است؟
عضو کمیته بهداشت عمومی جامعه دامپزشکان ایران درباره چرخه بیماری تب کریمه کنگو می‌گوید: مخزن ویروس کنه است. کنه، گوسفند و گاو یا برخی حیوانات وحشی که ما کمتر با آن برخورد داریم را نیش می‌زند و ویروس را وارد بدن حیوانات می‌کند. این بیماری در دام علائمی ندارد و به ظاهر دام سالم و فرآورده‌های آن هم سالم است، اما داخل خون آن ویروس هست و ترشحات حیوان آلوده هستند که می‌تواند انسان را مبتلا کند.

او اضافه می‌کند: کنه هم اگر انسان را نیش بزند، این بیماری به انسان منتقل خواهد شد. بیماری از انسان به انسان هم قابل انتقال است. ولی عموما این اتفاق در بیمارستان‌ها رخ می‌دهد.

دباغ مقدم می‌گوید: چند سال پیش در یک بیمارستانی در مشهد، یک انترن پزشکی در جریان مراقبت از یک بیماری که قصاب بود و در حال سقوط از روی تخت بود، مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو شد.

به اعتقاد او از لحاظ دامپزشکی خیلی پایش خاصی برای کنترل تب کریمه کنگو نمی‌توان انجام داد، اما باید تمام کشتارگاه‌ها به سردخانه‌های پیش سرد مجهز شوند و گوشت قبل از ورود به بازار مصرف، ۲۴ ساعت در داخل سردخانه یخچال بماند و سپس وارد بازار شود.

عضو کمیته بهداشت عمومی جامعه دامپزشکان ایران عنوان می‌کند: تا هفت یا هشت سال پیش تمام کشتارگاه‌ها مجهز به اتاق پیش سرد نبودند، اما در حال حاضر این امکانات برای آن‌ها فراهم شده است.

او همچنین آموزش به دامداران و خانواده‌های آن‌ها برای ارتباط با دام و تماس با کنه را یکی دیگر از اقداماتی می‌داند که دامپزشکی باید در دستور کار خود قرار دهد ضمن آنکه این مجموعه باید به شهروندان آموزش دهد تا در هنگام مواجه به فرآورده‌های دامی چگونه برخورد کنند.

افزایش مخاطرات با گزارش تب کریمه کنگو در کشور‌های همسایه
در حال حاضر بیماری تب کریمه کنگو فقط در ایران قربانی نمی‌گیرد. این بیماری در عراق هم گزارش شده است. این مسئله چقدر در شیوع بیشتر بیماری در ایران تاثیرگذار خواهد بود؟ دباغ مقدم در این رابطه می‌گوید: این مسئله مخاطرات را بیشتر می‌کند. متاسفانه در کشور‌های همسایه ایران عموما سطح بهداشت پایین‌تر است و بسیاری از بیماری‌های دیگر مثل وبا که وارد کشور شده است، عموما از کشور‌های همسایه می‌آید.

او ادامه می‌دهد: ما مرز‌های گسترده‌ای داریم و شاید پست‌های قرنطینه سفت و سخت عمل نمی‌کنند یا کنترل‌ها درست انجام نمی‌شود. خیلی وقت‌ها دام قاچاق به خصوص از مرز شرقی می‌آید و تا قلب کشور می‌رسد. این مسئله در سنوات قبل هم بوده است که دامی را در اصفهان کشتار کرده‌اند، اما اصل دام از مرز شرقی سیستان و بلوچستان وارد کشور شده بود و عملا این مسئله باعث می‌شود که بیماری تا قلب کشور ما بیاید و در ایران پخش شود.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

قبلي

بازگشت به آلوده شناسى


cron
Aelaa.Net