آگاهي طبي = خطرات

مديران انجمن: najm134, najm134, najm134

کاهش عمر با ترس از پیری

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه ژانويه 21, 2017 3:14 pm

کاهش عمر با ترس از پیری


Image

بر اساس گفته سازمان بهداشت جهانی، افرادی که از رسیدن به سن پیری میترسند نسبت به افرادی که ترسی ندارند از طول عمر کوتاهی بهره مند هستند.
کاهش عمر با ترس از پیری

طبق داده های بدست آمده از بیش از ۸۳ هزار نفر با سن ۱۸ سال به بالا و در ۵۷ کشور جهان، این نوع نگرش به مرگ در بین سالمندان کشورهای ثروتمندتر بیشتر است.محققان هشدار می دهند دیدگاه منفی و تبعیض آمیز نسبت به افراد مسن می تواند پیامدهای بدی را برای افراد جوان تر به همراه داشته باشد.

افراد جوانی که دیدگاه منفی ای نسبت به پیری خود دارند عمرشان کوتاه می شود.اخیرا نیز سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده بود، افرادی که نگرش منفی نسبت به پیری خودشان دارند زودتر دچار ناتوانی شده و به طور میانگین ۷.۵ سال کمتر از افراد دارای نگرش مثبت عمر می کنند.

در حال حاضر جمعیت بالای ۶۰ سال جهان، ۶۰۰ میلیون نفر برآورد شده است، رقمی که طبق پیش بینی سازمان بهداشت جهانی تا سال ۲۰۲۵ دو برابر خواهد شد و تا سال ۲۰۵۰ به دو میلیارد نفر خواهد رسید.تعریف فرد سالمند در هر کشور متفاوت بوده و براساس سن امید به زندگی در آن کشور تعیین می شود. به عنوان مثال سن امید به زندگی در کشور بریتانیا ۸۱ سال است، و در این کشور افراد بالای ۴۱ سال جزء افراد میانسال و مسن تعریف می شوند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

ماده‌ای خطرناک در سیب زمینی سرخ‌کرده!

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه فبريه 11, 2017 4:04 pm

ماده‌ای خطرناک در سیب زمینی سرخ‌کرده!


پوسته قهوه ای روی سیب زمینی های سرخ شده یا رنگ تیره نان تست برشته حاکی از وجود یک ماده شیمیایی است که می تواند برای سلامت بدن انسان مضر باشد.

Image

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "تودی"، آکریلامید، آلاینده ای است که هنگام سرخ کردن، کباب کردن، پختن یا روش های دیگر پخت در دماهای بالا - بیش از 120 درجه سلسیوس - تولید می شود.

مطالعه ای جدید که توسط پژوهشگران انگلیسی انجام شد، نشان می دهد که بیشتر مردم از وجود آکریلامید هیچ اطلاعی ندارند. اما آیا باید نگران آن باشید؟ در ادامه بیشتر به این موضوع می پردازیم.

چه چیزی موجب نگرانی است؟

بر اساس مطالعات صورت گرفته روی حیوانات، آکریلامید به عنوان یک ماده سرطان‌زا احتمالی برای انسان در نظر گرفته شده است، اما مطالعات انسانی همچنان ناقص هستند.

کدام مواد غذایی تحت تاثیر قرار گرفته اند؟

آکریلامید بیشتر در غذاهایی که از محصولات گیاهی و غلات تهیه شده و در دماهای بالا پخت می شوند، یافت می شود. همچنین، این ماده شیمیایی زمانی که دانه های قهوه بو داده می شوند نیز در قهوه شکل می گیرد.

سازمان استاندارد غذایی بریتانیا بیشترین میزان تراکم آکریلامید را در تنقلات، سیب زمینی ها - به ویژه سیب زمینی های سرخ شده - و غلات صبحانه یافته است. مطالعات دیگر به این نکته اشاره داشته اند که چیپس های سیب زمینی و سیب زمینی سرخ شده سطوح بالاتری از آکریلامید را نسبت به مواد غذایی دیگر دارا هستند.

از سوی دیگر، لبنیات، گوشت و ماهی، یا غذاهایی که بخارپز یا جوشانده می شوند، کمترین میزان آکریلامید را داشته یا فاقد آن هستند.

آیا باید مصرف غذاهای سرخ شده یا کباب شده را متوقف کنید؟

پاسخ سازمان غذا و داروی آمریکا منفی است. این سازمان به مردم توصیه کرده است که یک رژیم غذایی سالم را دنبال کنند و از مصرف غذاهای بیش از اندازه سرخ شده یا کباب شده پرهیز کنند. پخت سیب زمینی تا زمانی که رنگ زرد طلایی به خود بگیرد و به رنگ قهوه ای درنیاید، به کاهش شکل گیری آکریلامید کمک می کند و این مساله درباره نان تست شده قهوه ای روشن در برابر قهوه ای تیره نیز صادق است.

همچنین، توصیه می شود از نگهداری سیب زمینی در یخچال پرهیز شود زیرا می تواند سطوح آکریلامید را افزایش دهد. بهتر است سیب زمینی ها را در مکانی تاریک و خنک نگهداری کنید.

اگر نگران آکریلامید هستید، مصرف مواد غذایی آب‌پز یا بخارپز، به ویژه برای سبزیجاتی مانند سیب زمینی، به جای سرخ یا کبابی کردن آنها می تواند اقدامی عاقلانه باشد. اگر به غذای سرخ کرده یا کبابی علاقه دارید، این کار را گاه به گاه انجام دهید و اندازه وعده های غذایی را کوچک انتخاب کنید و از مصرف بخش های بسیار قهوه ای یا سوخته پرهیز کنید.

کنار گذاشتن سیب زمینی سرخ کرده یا چیپس برای کاهش مواجهه با آکریلامید، به ویژه برای افرادی که مصرف زیادی دارند، مفید است و همچنین، این کار فضای بیشتری را برای مصرف انواع مختلف سبزیجات، میوه ها و پروتئین های بدون چربی مانند ماهی و مغزهای خوراکی فراهم می کند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

مسواک را داخل دستشویی نگذارید

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه مارس 05, 2017 3:22 pm

مسواک را داخل دستشویی نگذارید


محققان می‌گویند هرگز مسواکتان را در توالت نگذارید. بررسی‌های محققان آمریکایی که مشروح نتایج آن در مجمع عمومی انجمن میکروبیولوژی آمریکا ۳۱ می‌تا ۲ ژوئن مطرح شد نشان می‌دهد قرار دادن مسواک در توالت مخصوصا توالت‌هایی که بیش از ۹ نفر از آن استفاده می‌کنند باعث آلوده شدن مسواک می‌شود.

Image

محققان دانشگاه quinnipac پس از بررسی‌ مسواک‌هایی که در توالت گذاشته می‌شدند اعلام کردند از هر ۱۰ مسواک ۶ مورد آلوده است وحتی اگر فرد مصرف‌کننده کاملا نکته‌های بهداشتی را رعایت کرده باشد و مسواک را خوب شسته و خشک کرده و در محافظ قرار داده باشد مسواک تا ۸۰ درصد آلوده به ویروس و انگل‌هایی است و می‌تواند بر سلامت دهان و دندان فرد مصرف‌کننده اثر منفی بگذارد. متخصصان پیشنهاد می‌کنند برای پیشگیری از هر نوع مشکل و ابتلا به بیماری‌هایی مانند اسهال، هرگز مسواکتان را در توالت قرار ندهید و قبل و بعد از مصرف نیز آن را با آب گرم بشویید . بعد از هر بار مسواک زدن نیز برای آنکه از سلامت دهان و دندان خود اطمینان یابید حتما از دهانشویه استفاده کنید.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

تکان دادن شدید نوزاد ممنوع!

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه آپريل 04, 2017 1:13 pm

هشدار؛ تکان دادن شدید نوزاد ممنوع!


پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
والدین تا هجده ماهگی نوزاد باید از تکان دادن شدید وی اجتناب کنند، زیرا این تکان‌ها می‌تواند عوارض بسیار ناگواری به همراه داشته باشد.

به گزارش انتخاب به نقل از تسنیم، احسان شریفی‌پور استادیار دانشگاه علوم پزشکی قم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص تکان‌های شدیدی که به خردسالان و به خصوص نوزادان وارد می‌شود، بیان کرد: ساختار جمجمه انسان تا هجده ماهگی به یک ساختار محکم و قابل استحکام می‌رسد. بنابراین پیش از آن ارتباط بین استخوان‌های جمجمه به صورت کامل نیست همچنین بافت‌های نگه دارنده عضلات در سنین کودکی هنوز توانایی حمایت کامل از بافت‌های حساس مغز و استخوان را ندارد.

وی اظهار داشت: از آنجایی که ساختار مغز نوزاد شامل مقادیر زیاد آب است، حساس و آسیب‌پذیر بوده همچنین عروق خونین که در مغز وجود دارد نیز استحکام لازم را ندارد.

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه تکان‌های شدید در سنین کودکی به دو علت حتی می‌تواند منجر به مرگ نوزاد شود، افزود: ساختار جمجمه، ستون فقرات و عضلات خیلی قوی و حمایت‌گر نبوده و از طرفی بافت مغز نخاع در حال رشد و بسیار حساس است بنابراین تکان‌های شدید نوزاد علاوه بر اینکه می‌تواند سبب آسیب مستقیم به بافت عصبی شود ممکن است پارگی عروق خونی و ایجاد خونریزی در فضای جمجمه و نخاع را به همراه داشته باشد.

شریفی‌پور تاکید کرد: از یک سو سیستم‌های کنترلی بدن نوزاد ضعیف است، وقتی نوزاد به بالا پرتاب می‌شود نمی‌تواند به درستی خودش را حس کند و این امر سبب می‌شود که عکس‌العمل مناسبی از خودش بروز ندهد. از سوی دیگر، تکان‌های شدید منجر به هراس کودکان می‌شود و این موقعیت از نظر روحی و مغزی به نوزاد آسیب می‌رساند.

وی تصریح کرد: برخی اوقات والدین نمی‌توانند نوزادی را که به بالا پرتاب شده، بگیرند بنابراین کودک به زمین برخورد می‌کند و با توجه به اینکه ساختارهای بدنش بسیار حساس است، این زمین خوردن می‌تواند صدمات بسیاری ناگواری مانند شکستگی، ضربه مغزی و آسیب به نخاع کودک را به همراه داشته باشد.

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه آسیب وارد شده به بافت مغز شامل دو نوع است، یادآور شد: هنگامی که نوزاد به بالا پرتاب می‌شود یا بافت مغز مستقیما دچار آسیب می‌شود و یا اینکه پارگی عروق (ICH)، هماتوم‌های ساب دورال یا اپی دورال سبب خونریزی‌های کشنده می‌شود.

شریفی‌پور توصیه کرد: والدین باید از پرتاب کردن نوزاد به بالا و تکان‌های ناگهانی وی به خصوص در دو سال اول زندگی‌اش به طور اکید اجتناب کنند، زیرا از آنجایی که بافت مغز بسیار حساس است این تکان‌های شدید می‌تواند منجر به قطع آکسون‌ها (رشته‌های عصبی بسیار نازک) شود. در چنین شرایطی پیام عصبی به مراکز پایین‌تر انتقال پیدا نمی‌کند و این مورد حتی در عکس‌های معمولی هم قابل مشاهده نیست در نتیجه بیمار دچار اختلال عملکرد، فلج‌های حرکتی و حسی می‌شود.

وی یادآور شد: بافت هوشیاری، اختلال رشد تکامل مغزی، هوشی، فلج‌های حرکتی و حسی، اختلالات تعادلی و صدمات نخاعی از عوارض جبران‌ناپذیر و ناگوار آسیب‌های شدید نوزاد محسوب می‌شود.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

مرگ ۶۷ نفر بر اثر مسمومیت با قرص برنج

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه ژوئن 30, 2017 1:27 am

مرگ ۶۷ نفر بر اثر مسمومیت با قرص برنج


مدیر کل پزشکی قانونی استان مازندران گفت : در سال گذشته تعداد ۶۷ نفر بر اثر مسمومیت با قرص برنج در استان جان خود را از دست دادند، این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل كه آمار فوتی ها ۶۰ نفر بود ۱۲درصد افزایش داشت.

به گزارش پایگاه خبری تیک (Tik.ir) ؛ علی عباسی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان تصریح کرد: در سال گذشته از كل فوتی های مسمومیت با قرص برنج در استان ۳۵ نفر زن و ۳۲ نفر مرد هستند.

وی شهرستان های ساری با ۱۶ ، بابل با ۱۴ فوتی را به ترتیب بیشترین و شهرهای رامسر ، عباس آباد و فریدونکنار را با یک مورد کمترین آمار تلفات قرص برنج اعلام کرد.

مدیرکل پزشکی قانونی استان مازندران همچنین گفت: بر اساس این گزارش خرداد با ۹ ،بهمن ،اسفند واردیبهشت هر کدام با ۷ مورد بیشترین فوتی و دی با ۳ مورد کمترین فوتی در آن گزارش شده است.

این مقام قضایی اضافه کرد: بر اساس این گزارش از این تعداد ۴۱ نفر متاهل و ما بقی مجرد هستند.

عباسی افزود: سنین ۲۱ تا ۳۰ سال با ۲۱ مورد و سنین ۵۱ تا ۶۰ سال با ۱۳ مورد بیشترین و سنین ۶۱ سال به بالا و کمتر از ۱۶ سال هر کدام با ۲ فوتی ناشی از مسمومیت با قرص برنج گزارش شده است.

هر چند طی سال های گذشته و طبق آمارهای موجود شاهد كاهش تلفات قرص برنج در استان بودیم اما متأسفانه در سال جاری آمار مسمومیت با قرص برنج مجدد روند افزایشی را در پیش گرفته و شاید همین امر اعمال تدابیر ویژه و سختگیرانه تر برای جلوگیری از ورود غیرقانونی قرص برنج به كشور و ممنوعیت فروش آن را دو چندان می كند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

بدترین خوراکی‌هایی که می‌توانید برای صبحانه میل کنید

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه جولاي 15, 2017 11:03 pm

بدترین خوراکی‌هایی که می‌توانید برای صبحانه میل کنید


شاید شما هم شنیده باشید که صبحانه مهم‌ترین وعده‌ی غذایی است. برخی از افراد این گفته را جدی می‌گیرند، اما بعضی دیگر ترجیح می‌دهند صبحانه نخورند و به کارهایشان برسند. البته بدترین چیز (حتی بدتر از صبحانه نخوردن) خوردن صبحانه‌ی ناسالم است. یک صبحانه‌ سالم و مقوی باید محتوی فیبر، پروتئین و چربی‌های سالمی باشد که انرژی‌تان را تأمین و شکم‌تان را سیر کند. در طرف مقابل، یک صبحانه‌ی ناسالم می‌تواند باعث سنگینی، بی حالی و کسالت، افزایش وزن و بیماری‌های مزمن شود. در این مقاله می‌خواهیم ببینیم بدترین خوراکی‌هایی که می‌توانید در وعده‌ی صبحانه میل کنید، چه هستند.

۱. غلات صبحانه

Image

رخی تصور می‌کنند غلات صبحانه برای کودکان و بزرگسالان انتخاب مغذی و سالمی است. معمولا بر روی بسته‌ی غلات صبحانه ادعا بر سالم بودن و مغذی بودن این غذاها می‌شود. به‌عنوان مثال ممکن است بر روی آن عباراتی مانند حاوی ویتامین A و آهن را ببینید.

در واقع غلات صبحانه محصولات فرآوری‌شده‌ هستند. این محصولات فیبر کمی دارند و مواد مغذی موجود در آنها نیز در هنگام فرایند غنی‌‌سازی به‌طور مصنوعی به آنها افزوده می‌شود.

براساس مطالعه‌ای که در این زمینه صورت گرفت، میزان ابتلا به بیماری در کودکانی که غلات صبحانه‌ی غنی‌شده مصرف می‌کردند، در مقایسه با دیگران تفاوتی نداشت.

غلات صبحانه معمولا حاوی غله‌ی تصفیه‌شده (غله‌ای که در فرایند استخراج، فیبر و بسیاری از مواد مغذی از آن جدا شده‌اند) و شکر است. معمولا شکر در ترکیبات تشکیل‌دهنده‌ی غلات صبحانه اولین یا دومین مورد است. ترتیب نوشتن مواد تشکیل‌دهنده، نشان از مقدار آن ماده‌ در محصول دارد.

براساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۱ بر روی چند محصول رایج صبحانه انجام گرفت، مشاهده شد شکر دریافتی کودکانی که روزی یک فنجان غلات صبحانه مصرف می‌کردند، بیشتر از کودکانی بوده است که روزانه سه عدد کوکی شکلاتی مصرف می‌کردند.

حتی درصورتی‌که در این محصولات از غلات کامل استفاده شود، باز هم به‌دلیل شکر زیادی که دارند، بسیار مضر هستند. مصرف بالای شکر احتمال بروز چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و سایر بیماری‌های مزمن را افزایش می‌دهد.

۲. پنکیک و وافل

پنکیک و وافل محتوی آرد سفید، تخم‌مرغ، شکر و شیر هستند. هرچند ممکن است این محصولات از برخی موارد موجود در فهرست، پروتئین بیشتری داشته باشند، ولی در تهیه‌ی آنها از آرد سفید استفاده می‌شود. بسیاری از پژوهشگران معتقدند استفاده‌ی زیاد از غلات تصفیه‌شده‌ مانند آرد گندم، ممکن است مقاومت به انسولین را در بدن افزایش بدهد و موجب چاقی شود.

علاوه بر اینها، معمولا بر روی این مواد غذایی محصولاتی مانند سس شکلات ریخته می‌شود که سرشار از قند است. مصرف زیاد شکر می‌تواند باعث افزایش مقاومت به انسولین شود. این امر می‌تواند درنهایت منجر به بروز پیش‌دیابت و دیابت نوع ۲ شود.

اگر قصد مصرف پنکیک و وافل دارید، بهتر است تا حد امکان از افزودن مواد غذایی سرشار از شکر به آنها بپرهیزید. براساس اعلام انجمن قلب آمریکا، میزان مصرف شکر بیشتر افراد، ۲ تا ۳ برابر مقدار مجاز روزانه است.

۳. نان تست با کره‌ی گیاهی (مارگارین)

Image

شاید مصرف نان تست با کره‌ی گیاهی، به‌علت نداشتن شکر و چربی‌های اشباع صبحانه‌‌ی سالمی به نظر بیاید، درحالی‌که این غذا به دو دلیل صبحانه‌ای ناسالم است:

آرد تصفیه‌شده‌ی موجود در نان تست حاوی فیبر و مواد مغذی پایینی است و به‌دلیل دارا بودن کربوهیدرات زیاد و فیبر کم، می‌تواند به‌سرعت قند خون‌تان را بالا ببرد. افزایش قند خون می‌تواند باعث بازگشت گرسنگی و پرخوری در وعده‌ی غذایی بعدی شود. نتیجه‌ی این امر، افزایش وزن و چاقی است.
شرکت‌های صنایع غذایی برای اینکه روغن‌های گیاهی را شبیه به چربی‌های اشباع کنند، به آنها هیدروژن می‌افزایند تا محصول موردنظر در دمای اتاق حالت جامد داشته باشد. همچنین کره‌ی گیاهی محتوی چربی ترانس است که ناسالم‌ترین چربی موجود در میان چربی‌هاست.

مدارک زیادی مبنی بر مضر بودن چربی‌های ترانس، افزایش التهابات و ارتباط آن با بیماری‌های قلبی وجود دارد. فراموش نکنید حتی اگر بر روی کره‌ی گیاهی عنوان بدون چربی ترانس نوشته شود، باز هم این محصول محتوی چربی ترانس است!

۴. مافین (کیک)

برخلاف شهرت مافین به‌عنوان غذایی سالم، در واقع مافین کیک کوچکی است که لباسش را عوض کرده است. مافین از آرد تصفیه‌شده، روغن نباتی، تخم‌مرغ و شکر درست شده است. تنها ماده‌ی مغذی موجود در آن، تخم‌مرغ است.

علاوه‌ بر این، بیشتر مافین‌هایی که به‌طور تجاری در بازار وجود دارند، اندازه‌شان بسیار بزرگ است. براساس اعلام وزارت کشاورزی ایالات متحده، اندازه‌ی اغلب مافین‌های موجود در بازار حدودا سه برابر اندازه‌ای است که باید در هر وعده خورده شود.

در سی سال گذشته افزایش حجم مواد غذایی مصرفی در هر وعده، نقش مهمی در افزایش معضل چاقی بازی کرده است. بعضی اوقات بر روی مافین شکر، چیپس شکلات یا میوه‌ی خشک می‌ریزند که این کار باعث افزایش بیش از پیش شکر و کالری‌ مافین می‌شود.

۵. آبمیوه

Image

اگر به‌دنبال خوراکی‌ای هستید که از گرسنگی، افزایش وزن و بروز بیماری‌های مزمن جلوگیری کند، آبمیوه یکی از بدترین انتخاب‌هاست. بسیاری از آبمیوه‌های موجود در بازار، مقدار کمی میوه‌ی طبیعی دارند و سرشار از شیرین‌کننده‌ها، شکر و شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند. مقدار بالای شکر موجود در آبمیوه، احتمال بروز چاقی، سندروم متابولیک، دیابت نوع دو و سایر بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

حتی اگر به آبمیوه شکر اضافه نشود، باز هم آبمیوه به‌خودیِ‌خود محتوی مقدار زیادی قند است. مصرف زیاد آبمیوه (حتی طبیعی) می‌تواند موجب افزایش وزن‌ شود و همان تأثیرات مخرب آب‌میوه‌های صنعتیِ پُرشکر را داشته باشد.

در آبمیوه چربی و فیبر وجود ندارد که سرعت جذب را کاهش بدهد، بنابراین آبمیوه‌ها قند خون را به‌سرعت افزایش می‌دهند. نتیجه‌ی این امر افزایش ناگهانی انسولین خون، کاهش قند خون و احساس خستگی و گرسنگی مصرف‌کننده است.

نکات کلی

مواردی که به آنها اشاره کردیم، تنها چند نمونه از صبحانه‌های ناسالم هستند. غلات برای سلامتی مفیدند، اما به شرطی که سبوس و فیبرشان در طی فرایند تصفیه از آنها خارج نشود. بهتر است برای صبحانه، از نان‌هایی مانند نان سنگک که حاوی سبوس و فیبر هستند، استفاده کنید.

مصرف زیاد چربی (به‌خصوص چربی‌های اشباع) می‌تواند خطر بسیاری از بیماری‌های قلبی را افزایش بدهد. بهتر است مصرف چربی‌تان را کاهش بدهید و تا حد امکان از چربی‌های سالم‌ استفاده کنید.

مصرف شکر علاوه بر افزایش چاقی، می‌تواند احتمال بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن را افزایش بدهد. بهتر است مصرف شکر را کاهش بدهید. شکر نباید بیشتر از ۵٪ کالری دریافتی روزانه‌تان را تشکیل بدهد.

صبحانه باید محتوی پروتئین، فیبر و مقداری چربی باشد. پروتئین‌هایی مانند تخم‌مرغ و شیر و نیز نان‌های سبوس‌دار و فرآورده‌های تولیدشده از غلات کامل، برای صبحانه عالی هستند. میوه‌های کامل نیز در کنار این مواد غذایی می‌توانند صبحانه‌ای مقوی را برای‌تان فراهم کنند. بهتر است صبحانه‌ را خودتان آماده کنید و تا حد امکان از مصرف خوراکی‌هایی مانند کیک، آبمیوه‌ها، سوسیس، کالباس و سایر غذاهای تجاری خودداری کنید.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

ماهي سرطانزا سالانه سبب 20 هزار مرگ در تايلند

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه جولاي 24, 2017 2:18 pm

ماهي سرطانزا سالانه سبب 20 هزار مرگ در تايلند


سالانه ۲۰ هزار نفر به دلیل مصرف نوعی ماهی در تایلند می‌میرند

Image

یک پزشک مدعی شد مصرف یک نوع ماهی در تایلند دلیل اصلی ابتلای هزاران شهروند این کشور به سرطان است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، یک پزشک تایلندی عامل اصلی ابتلا به سرطان کبد در میان اهالی مناطق شمال شرقی این کشور را مصرف نوعی ماهی به نام «کوی پلا»(koi pla) می‌داند.

مردم این مناطق این ماهی را به صورت کوبیده شده در وعده‌های غذایی خود استفاده می‌کنند که علاوه‌بر مصرف به عنوان یک ماده غذایی، بخشی از فرهنگ این کشور نیز محسوب می‌شود.

Image

بر اساس گزارش شین‌هوا، این پزشک تایلندی که خود به دلیل مرگ والدینش از سرطان یکی از قربانیان این ماهی است، می‌گوید:"مردم تایلند این ماهی محلی را به صورت خام با ترکیبی از ادویه و لیمو ترش به عنوان غذا مصرف می‌کنند."

طبق این گزارش، مصرف خام این ماهی به این دلیل است که پختن آن منجر به گرفتن طعم شوری می‌شود و به این دلیل به‌ صورت خام استفاده می‌شود.

پخت این غذا آسان است و سریع آماده می‌شود و در عین حال ارزان و خوشمزه است و در بین مردم بخش‌هایی از تایلند محبوبیت ویژه‌ای دارد، اما باعث ابتلا افراد به سرطان کبد و مرگ بیش از 20 هزار نفر در سال می‌شود.

این در حالی است که اهالی منطقه‌ای در شمال تایلند از ماهی «کوی پلا» به عنوان شام استفاده می‌کردند و اکنون بالاترین میزان ابتلا به سرطان مجرای صفراوی را در جهان به خود اختصاص داده‌اند.

یکی از دلایل اصلی این سرطان یک نوع کرم (حلزون) انگلی است که در منطقه «مکونگ» تایلند و همچنین در بسیاری از ماهی‌های رودخانه‌ای وجود دارد.

این کرم‌ها پس از ورود به بدن به تدریج مجرای صفراوی را تحت تاثیر قرار می دهد و با متورم شدن خود باعث شکل گیری سرطان می‌شوند.

طبق این گزارش، از آنجایی که این بیماری پس از پیدا شدن علائم باعث مرگ سریع بسیاری از افراد می شود، هیچ فردی از ابتلای خود به آن آگاهی پیدا نمی‌کند.

اعتقاد پزشکان بر این است که مقابله با این مشکل برای مردمی که عادات غذایی به بخشی از فرهنگ آنها تبدیل شده کار مشکلی است و به سادگی نمی‌توان بر این مشکل غلبه کرد.

Image
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

۹ گل زیبا و فریبنده که به راحتی جانتان را می‌گیرند

پستتوسط pejuhesh232 » چهارشنبه آگوست 30, 2017 10:35 am

۹ گل زیبا و فریبنده که به راحتی جانتان را می‌گیرند


Image

برخی از گیاهان، همانطور که می‌دانیم دارای گل‌های بسیار زیبایی هستند که در زیر نور خورشید زیبایی‌شان دو چندان می شود. تصور ما از گل‌ها و گیاهان علاوه بر زیبایی و عطر آنها، خواص درمانی‌شان نیز هست. اما به یاد داشته باشید که همه گیاهان دارای چنین خصوصیات خوبی نیستند. در طبیعت گیاهانی وجود دارند که اگر با دست شما تماس پیدا کند بی‌شک باعث پشیمانی شما می‌شود. در برخی موارد با دست زدنشان چنان بوی بدی از خود متصاعد می‌کنند که مجبور می‌شوید موقعیت را ترک کنید. در این مطلب ما شما را با ۱۰ گیاه عجیب و خطرناک روی زمین آشنا می‌کنیم.

۱. گیاه کرچک
عصاره گیاه کرچک در کتاب رکوردهای گینس به عنوان سمی‌ترین ماده در جهان لقب گرفته است. به گفته کارشناسان تنها یک میلی گرم از عصاره این گیاه برای پایان دادن به زندگی یک شخص بالغ کافی است. تمام قسمت‌های این گیاه سمی هستند. دانه‌های آن حاوی برخی از سموم بسیار قدرتمند بوده که برای انسان کشنده است. نام این سم‌ها آلکالوئیدهای ریسینین و ریکین توکسالگوین هستند، سم دومی حتی از سیانید هم سمی‌تر است.

Image

۲. اقونیطون (ملکه سمی)
اقونیطون در ایران معروف به تاج‌الملوک است. گول ظاهر خیره کننده این گیاه را نخورید چون یکی از خطرناک‌ترین گیاهان در جهان است. گفته شده است که در زمان باستان از سم این گیاه برای کشتن گرگ‌ها استفاده می‌شد.

Image

۳. خرزهره
این گل با زیبایی برجسته خود شناخته شده است. اما نباید ظاهر زیباییش شما را فریب دهد. این زیبایی کشنده است. دیده شده است که یک برگ از این گل قادر است انسان جوانی را از پا در بیاورد. حیواناتی که از این گیاه مصرف کنند غروب آفتاب را نمی‌بینند. ترکیبات سمی متعددی در این گیاه وجود دارد که بسیاری از آنها کشنده است. سم این گیاه مستقیم بر قلب و مغز تاثیر می‌گذارد.
Image

۴. گل دراکولا
وقتی شاخ و برگ این گل را بشکنید، از خودش بوی متعفنی همچون گوشت گندیده منتشر می‌کند. البته این گیاه با این روش مگس‌ها را برای گرده افشانی خودش ترغیب می‌کند. تمام قسمت‌های این گیاه سمی است. در صورت مصرف و یا لمس این گیاه دچار تحریک شدید پوستی و واکنش آلرژیک می‌شوید. این گیاه در مناطق سایه دار رشد می‌کند و در مناطقی که دارای آفتاب مستقیم باشد، رشد نمی‌کند.
Image

۵. گل چشم خرچنگ (لوبیا مرگبار)
نام علمی گل چشم خرچنگ Abrus precatorius است و اعتقاد بر آن است که این گیاه از جنوب شرق آسیا به دیگر نقاط جهان گسترش یافته است. دانه‌های آن حاوی، یک ماده شیمیایی بسیار سمی است. این سم قادر است عملکرد سطح سلولی بدن را دچار اشکال کند. اگر به طور ناخواسته از دانه‌های این گیاه مصرف کنید، در شرایطی که جویده نشود و به طور سالم قورتش بدهید، دچار هیچ مشکلی نمی‌شوید اما اگر با دندان خوردش کنید، سپس مصرف کنید، این دانه می‌تواند بسیار مرگبار باشد. در هلند دانه‌های آن را با مروارید مخلوط می‌کنند و در جواهر سازی از آن استفاده می‌کنند.

Image

۶. گیاه Drosera rotundifolia
این گیاه از نوع گوشتخوار است و اغلب در کنار باتلاق، مرداب و زمین‌های آبگیر رشد می‌کند. طبق گفته ویکی پدیا حشرات جذب رنگ قرمز روشن و قطره‌های جادویی آویزان آن می‌شوند. این قطره‌ها حاوی مقادیری شیرینی است که روی برگ‌های این گیاه نیز وجود دارد. وقتی حشره تصمیم می‌گیرد که از شهدهای شیرین آن مصرف کند، بین برگ‌های ساندویچی آن پیچیده می‌شود و به مرور زمان توسط گیاه تجزیه می‌شود. این حشره با شاخک‌هایش شبیه به هشت پا نیز هست.

Image

۷. گل بد بو (گل جسد)
تیتان آرام یا گل بدبو از آن جمله گیاهانی است که به راحتی دیده نمی‌شود. این گل وقتی به طور کامل باز می‌شود، نمایی از یک گل عظیم‌الجثه با لبه‌های ضخیم را در معرض چشم بینندگان قرار می‌دهد. بویی که از این گیاه ساطع می‌شود، بسیار ناخوشایند است. بوی بد این گیاه ناشی از ترکیبات گوگرد درونش است. این گل برای اولین بار در طول شب باز می‌شود. این گل آنقدر گرما تولید می‌کند که بخار حاصل از آن را می‌توان به راحتی مشاهده کرد.

Image

۸. گل شوکران زهر آلود
گل شوکران زهرآلود معرف به گل قاتل این گل در یونان بسیار معروف است. عده‌ای معتقدند که این گل مسئول کشته شدن فیلسوف معروف سقراط است. این گیاه حاوی آلکالوئیدهای نوعی کنیین و پرییدین در ریشه و بذر است. سم این گیاه با حمله به اتصالات عصبی عضلانی در بدن باعث مرگ می‌شود.

Image

۹. شوکران آبی
این گیاه حاوی سیوکوتوکسین، یک ماده شیمیایی سمی است که در کل گیاه یافت می‌شود، اما عمدتا در سیستم ریشه‌اش جاسازی شده است. این گل ظاهری جذاب دارد و به آرامی رشد می‌کند. برگه‌های آن مرطوب و دارای گل‌های سفیدی است. این گل بیشتر در امتداد رودخانه و در کنار بسترهای سنگی رشد می‌کند. اگر عصاره این گیاه به شخصی تزریق شود باعث تشنج شدید و دردناک، استفراغ، تب و لرزش عضلانی و حالت تهوع کسانی که در معرض آن قرار گرفته‌اند، می‌شود

Image

۱۰. درخت مانچینل
مانچینل (Manchineel)کاملا کشنده است، بنابراین شما حتی لازم نیست آن را لمس کنید تا مرگبار بودن آن را احساس کنید. دود حاصل از سوختن آن نیز می‌تواند باعث نابینایی شود. این درخت دارای شیره‌ای است که در صورت تماس با پوست باعث واکنش شدید آلرژیک می‌شود. میوه Manchineel نیز خطرناک است. در هنگام مصرف می‌تواند باعث استفراغ، حالت تهوع، اسهال، و تشنج شود.
Image
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

۷۰ درصد ایرانیان اضافه وزن دارند

پستتوسط najm134 » سه شنبه سپتامبر 05, 2017 4:29 pm

۷۰ درصد ایرانیان اضافه وزن دارند

رئیس انجمن متخصصین گوارش و کبد ایران گفت: متأسفانه ۷۰ درصد مردم ایران دچار اضافه وزن هستند.

رضا ملک زاده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: عواملی همچون کم تحرکی، زندگی ماشینی، تغذیه‌های نامناسب و پرچرب، استفاده غلط از مواد غذایی، ریزه خواری و بسیاری عوامل دیگر متاثر از سبک زندگی ایرانیان در سال‌های اخیر موجب شده است که بیش از ۷۰ درصد مردم کشور دچار اضافه وزن باشند.

وی گفت: این در حالی است که ۲۸ درصد مردم نیز دچار چاقی اند و تن‌ها دو درصد نه چاقند و نه اضافه وزن دارند.

ملک زاده با بیان اینکه این شرایط بسیار تأسف بار و نگران کننده است افزود: همین اضافه وزن و چاقی مفرط در جامعه موجب بروز ۳۵ درصدی کبد چرب در کشور شده است.

وی با اشاره به اینکه این آمار نه تن‌ها در شهرهای بزرگ بلکه در تمام مناطق کشور وجود دارد گفت: پرخوری در ایرانیان شایع شده است و ۳۵ درصد از کالری که ما ایرانیان دریافت می‌کنیم اضافی است.

رئیس انجمن متخصصین گوارش و کبد ایران افزود: صرفه جویی در خوردن علاوه بر حفظ سلامتی موجب پیشگیری از بیماری‌ها نیز می‌شود.

وی گفت: مصرف بیش از حد برنج و نان در بروز کبد چرب بسیار موثر است و چاره آن چیزی جز کم خوری نیست.
*خبرگزاری صدا و سیما
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

خطر جدی که زنان خانه دار و پرستاران را تهدید می کند

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه سپتامبر 22, 2017 1:44 pm

خطر جدی که زنان خانه دار و پرستاران را تهدید می کند


محققان با مطالعه روی گروهی از پرستاران، هشدار داده‌اند که هفته‌ای یک بار استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن انسدادی ریه را تا ۳۲ درصد افزایش می‌دهد.

Image

بیماری ریوی در کمین کاربران مواد پاک‌کننده به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مطالعات اخیر نشان می‌دهد که استفاده مداوم از سفیدکننده‌ها و سایر مواد ضدعفونی‌کننده با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مهلک ریوی در ارتباط است. این محققان پس از بررسی‌هایی که بتازگی روی بیش از ۵۵ هزار پرستار انجام داده‌اند، هشدار داده‌اند که استفاده مداوم از مواد سفیدکننده و ضدعفونی‌کننده خطر بروز بیماری مزمن انسداد ریوی را تا حد قابل توجهی بالا می‌برد.

به نقل از گاردین، مطالعات ۳۰ ساله دانشگاه هاروارد و مؤسسه ملی بهداشت و مطالعات پزکشی فرانسه حاکی از آن است افرادی که تنها یک بار در هفته از محصولات بهداشتی ضدعفونی و سفیدکننده استفاده می‌کنند تا ۳۲ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های ریوی قرار می‌گیرند.

تنها ۱/۲ میلیون نفر در انگلیس به بیماری مزمن انسداد ریوی مبتلا هستند. این بیماری، مجموعه‌ای از بیماری‌هایی چون آمفیزم و برونشیت مزمن را دربرمی‌گیرد که به دلیل باریک شدن راه‌های هوایی، ورود و خروج و به طور کلی تبادل هوا از طریق ریه‌ها را سخت می‌کند و سالانه نیز قریب ۲۵ هزار نفر در این کشور بر اثر بیماری مزمن انسداد ریوی جان خود را از دست می‌دهند که سومین آمار بالا در اروپا را تشکیل می‌دهد.

محققان پیش از این، ارتباط بین استفاده از ضدعفونی‌کننده‌ها و خطر بروز مشکلات تنفسی از قبیل آسم را هشدار داده بودند. با وجود این، تحقیقات جدید برای اولین بار ارتباط میان ترکیبات شیمیایی موجود در ضدعفونی‌ و سفیدکننده‌ها و بیماری‌های مزمن انسداد ریوی را نشان داده است. عوارض ناشی از قرار گرفتن در معرض این قبیل مواد شیمیایی روی این نوع بیماری‌ها کم‌تر مورد توجه قرار گرفته است.

در آزمایش‌های صورت گرفته مشخص شد پرستارانی که به طور مداوم از محصولات ضدعفونی‌کننده استفاده می‌کنند ۲۲ درصد در معرض ابتلا به بیماری‌های مزمن انسداد ریوی قرار دارند. طبق مطالعات، ۳۷ درصد پرستاران به طور هفتگی و منظم از ضدعفونی‌کننده‌ها برای تمیز کردن سطوح استفاده می‌کنند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

قبليبعدي

بازگشت به آلوده شناسى


cron
Aelaa.Net