آلودگی تكنولوزي و زندگی مدرن

مديران انجمن: najm134, najm134, najm134

آلودگی تكنولوزي و زندگی مدرن

پستتوسط najm134 » شنبه مارس 27, 2010 12:00 pm

عناوين گزارشاتي كه تا كنون در اين باره منتشر شده است: چاپگرها مانند دود سیگار برای ریه مضرند - انواع مسموميت‌ها دستاورد زندگي پيچيده مدرن - عوارض اجتماعي سوخت هاي زيستي حاصل از مواد خوراكي - بلوتوث با دندان؟! - تجارت کثيف؛ صدور زباله فناوريهای برتر به کشورهای جهان سوم
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی تكنولوزي و زندگی مدرن

پستتوسط najm134 » پنج شنبه آپريل 08, 2010 10:08 am

چاپگرها مانند دود سیگار برای ریه مضرند
چاپگرهای اداری می‌توانند تأثیری مشابه دود سیگار بر ریه‌ انسان بگذارند.
تحقیقات دانشمندان استرالیایی نشان داد كه مدل‌هایی از چاپگرها نشان دادند كه مواد خطرناكی را در فضای اطراف خود پخش می‌كنند.
دانشمندان دانشگاه تكنولوژی «كوئینز‌لند» از وزرا خواستند تا استفاده از اینگونه چاپگرها را قانونمند كنند و اعلام كردند كه بر روی بعضی پرینترها باید علائم هشداردهنده برای سلامتی نصب شود. این تحقیق بر روی بیش از ۶۰ ماشین چاپگر انجام شده است. در هنگام كار حدود یك سوم این چاپگرها، میزان ذرات ریز معلق در هوا كه مربوط به فعالیت چاپگرها بوده ۵ برابر شده است. این مشكل زمانی كه كارتریج‌ها تازه عوض شده و یا كیفیت موضوع مورد چاپ بالا می رفت بیشتر می شد. این محققین از دولت خواسته‌اند تا قوانینی را برای كیفیت هوای محیط كار تهیه كنند و همچنین از شركت‌ها خواسته‌اند تا سلامت چاپگرهای خود را تضمین كنند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی تكنولوزي و زندگی مدرن

پستتوسط najm134 » پنج شنبه آپريل 08, 2010 10:09 am

انواع مسموميت‌ها دستاورد زندگي پيچيده مدرن
هر چند كه كشف انواع داروها ، راه‌هاي درمان ، توليد محصولات شوينده و مواد غذايي متنوع روز به روز بخشي از مشكلات بشر را از مقابل برداشته و رفاه و آسايش براي آن به ارمغان آورده است اما بعضي از اين دستاوردهاى عصر مدرن ها مصداق ضرب المثل "آمد ابرويش را مرتب كند جشمش را كور كرد" مي باشد، كم توجهي به استفاده صحيح از اين مواد و داروها گاهي اوقات عوارض و پيامدهاي ناگواري براي انسان‌ها دارد.
فراواني و در دسترس بودن انواع داروها، مواد شوينده و ضدعفوني‌كننده ، تغيير شيوه زندگي از سنتي به پيشرفته ، تغيير الگوهاي تهيه و مصرف مواد خوراكي ، توليد و استفاده از انواع آفت كش‌ها و حشره‌كش‌ها ، رعايت نشدن موارد ايمني در استفاده از انرژي گاز شهري، نگهداري انواع گياهان و گل هاي تزييني سمي خطرناك و نظاير اين‌ها از مواردي هستند كه ممكن است به سبب رعايت نشدن نكات ايمني انسان را دچار مسموميت كرده و سلامتي او را تهديد كنند.
اين مواد به همان اندازه كه شفا بخش و مفيد هستند و رفاه و آسايش انسان ها را تامين مي‌كنند در صورت مصرف و استفاده غير اصولي از آن‌ها به شدت خطرناك و حتي كشنده براي بشر خواهند بود.
فراواني و تنوع اينگونه مواد در جامعه امروزي به اندازه‌اي است كه دوري از خطرات آن‌ها كار آساني نمي‌باشد و توجه و كنترل دقيق و مستمر خانواده‌ها را مي‌طلبد.
كاربرد بعضي از مواد شيميايي از قبيل آفت كش‌ها ، حشره كش‌ها ، پساب‌هاي كارخانه‌هاي صنعتي و بطور كلي آلاينده‌هايي كه سبب افزايش ميزان آلودگي آب و هوا مي‌شوند تهديدي ناخواسته براي ساكنان شهرهاي بزرگ و صنعتي مي‌باشند.
در اين ميان كودكاني كه در بعضي از خانواده‌هاي بي‌دقت زندگي مي‌كنند به علت سهل‌انگاري والدين و افراد بزرگتر بيشتر در معرض خطر مسموميت‌هاي ناشي ازخوردن مواد غذايي فاسد ، انواع داروها ، آفت كش‌ها ، حشره كش‌ها ، اسيدها و تركيبات شيميايي ديگر قرار دارند.
از سويي كم‌توجهي به رعايت مسايل زيست محيطي از نيم قرن گذشته با ايجاد پيامدهاي نامطلوب در آب و خاك به عنوان اصلي‌ترين منابع تامين غذا سلامتي انسان‌ها را به خطر انداخته است.
اين پيامدها با تلاش‌هاي علمي بشر براي افزايش ميزان توليد مواد غذايي به منظور پاسخگويي به جمعيت روز افزون به آرامي شروع شده و به همين دليل تاثيرات آن براي انسان ناملموس بوده است.
اما انسان امروزي در دامي كه سال‌ها ازآن در ذهن‌اش تصوير نوعي پيشرفت را داشته است گرفتار شده و رهايي از آن با ادامه روند كنوني بسيار مشكل به نظر مي‌رسد.
آلودگي‌هاي ناشي از سموم دفع آفات گياهي ، آلودگي آب‌ها و خاك‌هاي كشاورزي و به كارگيري بي‌رويه كودهاي شيميايي در كشتزارها و باغ‌ها از جمله اين گرفتاري‌هاست.
براساس آمارهايي كه از سوي كارشناسان ذيربط ارايه شده است در هر ساعت ‪ ۵۵‬نفر درجهان براثر آلودگي‌هاي ناشي از آفت‌كش‌ها كه بطور مستقيم به داخل خاك و آب نفوذ مي‌كنند و يا از اين طريق وارد چرخه غذايي انسان مي‌شوند جان خود را از دست مي‌دهند.
به گفته آنان سالانه سه ميليون نفر در جهان براثر عوارض ناشي از استفاده بي‌رويه از آفت كش‌ها مسموم مي‌شوند.
ميوه و سبزي ‪ ۲۵‬درصد از ميزان استفاده از آفت كش‌ها را به خود اختصاص داده‌اند كه بالاترين رقم استفاده از اين مواد در بين محصولات كشاورزي محسوب مي‌شوند.
به‌اعتقاد كارشناسان چون ميوه و سبزي پس از برداشت از باغات بطور مستقيم به دست مصرف‌كنندگان مي‌رسد احتمال مسموميت ناشي از به‌كارگيري آفت كش‌ها در اين فرآورده‌ها در افراد بسيار زيادتر از ساير محصولات كشاورزي است.
باوجود تلاش‌هاي انجام شده توسط ارگان‌هاي ذيربط در ايران هنوز مشكلات زيادي در اين زمينه وجود دارد و باقي مانده سموم در بعضي از محصولات كشاورزي به ويژه محصولات گلخانه‌اي بيشتر مشاهده مي‌شود.
استفاده از آفت كش‌هاي با درصد اثرات زيانبار كمتر براي محيط زيست ، كاهش دز مصرفي و استفاده از اين مواد به اندازه اصولي از راهكارهاي اساسي براي پيشگيري از اثرات نامطلوب سموم باقي‌مانده در محصولات كشاورزي و به خطر افتادن سلامت انسان‌ها مي‌باشند.
همچنين رعايت نشدن موارد ايمني در استفاده از وسايلي كه با گاز شهري كار مي‌كنند به ويژه درفصول سرد سال همه ساله سبب مسموميت ناشي از استنشاق گاز منواكسيد كربن و در مواقعي موجب مرگ افراد مي‌شود.
اهميت موضوع مسموميت‌ها درجامعه امروزي به اندازه‌اي است كه هفته نخست اسفند ماه به عنوان هفته مسموميت‌ها و راه‌هاي پيشگيري از آن و اطلاع رساني به مردم در اين زمينه نامگذاري شده است.
كارشناسان بهداشتي در استان اردبيل معتقدند كه بايد اغلب مردم با مواردي كه منجر به ايجاد مسموميت در افراد مي‌شود بيش از پيش آشنا شوند تا درحد امكان سلامت جامعه در اين زمينه تامين شود.
روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان اردبيل در اين زمينه اقدام به تهيه مطالب و پيام‌هاي پيشگيري و آگاهي‌دهنده كرده است.
در اين پيام آمده است كه استفاده از قرص برنج براي جلوگيري از آفت زدگي برنج در منازل به دليل سمي بودن و توليد گاز سمي ممنوع مي‌باشد.
رعايت اصول ايمني هنگام استفاده از هرگونه تركيبات حشره كش و دوري از تماس طولاني با اينگونه مواد ، خودداري از مصرف داروها در مقابل كودكان به خاطر جلوگيري از تقليد آنان ، دور از دسترس كودكان قرار دادن داروها و مواد شيميايي و اسيدي خطرناك ، جوشاندن دست كم ‪ ۲۰‬دقيقه كنسروهاي غذايي قبل از مصرف ، خودداري از مخلوط كردن مواد سفيدكننده و شوينده با محلول هاي جرم گير و لوله باز كن به خاطر جلوگيري از توليد گاز خفه‌كننده ، مشخص كردن محتوي ظروف شيشه‌اي با برچسب و خودداري از نگهداري گياهان تزييني مانند ديفن باخ و خرزهره در منزل به خاطر سمي بودن آن‌ها از مواردي هستند كه در اين پيام‌ها به آن‌ها تاكيد شده است.
در اين پيام همچنين از خانواده‌ها خواسته شده است كه از وادار به استفراغ كردن افرادي كه موادي مانند فرآورده‌هاي نفتي ، محلول اكاليپتوس ، اسيد ، قليا ، دارو و يا هرگونه مواد سمي و خطرناك ديگر مصرف كرده‌اند، خودداري كنند و فرد را در اسرع وقت به مركز درماني انتقال دهند .
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی تكنولوزي و زندگی مدرن

پستتوسط najm134 » پنج شنبه آپريل 08, 2010 10:14 am

عوارض اجتماعي سوخت هاي زيستي حاصل از مواد خوراكي
بلأخره پس از تلاش های فراوان، هواپیما، با سوخت زیستی از لندن به آمستردام به پرواز درآمد.
به گزارش خبرگزاری CNN، هواپیمای جمبوجت هواپیمایی ویرجین آتلانتیک (Virgin Atlantic) آمستردام هلند را به مقصد لندن درحالی ترک کرد، که یکی از مخزن های سوختش از نفت باباسو (babassu oil) و نارگیل پر بود. تصوير
به عقیده ی سر ریچارد برنسون (Sir Richard Branson)، مدیرعامل شرکت ویرجین آتلانتیک، این اتفاق، گام بزرگی در جهت رسیدن به سوخت های پاک است: " امروز شرکت ویرجین آتلانتیک، پیش قراول حرکت به سمت استفاده از سوخت های پاک است. درحالی که تلاش های ما جهت رهایی کامل از وابستگی به سوخت های فسیلی همچنان ادامه دارد. این پرواز، موتور محرکه ای بود برای حرکت به سمت جلو و به ما نشان داد که چگونه می توان اثر کربن را از سوخت ها از بین برد."
تولید گازهای گلخانه ای و پدیده ی گرم شدن زمین، خطری است که همچنان کره ی زمین را تهدید می کند و کشورها و سازمان های مختلف در تلاش برای کاهش این اثرات مخرب زیستی هستند.
یکی از این تلاش ها که کشورهای آمریکای جنوبی پرچمدار آن هستند، استفاده از سوخت های زیستی، یعنی سوخت هایی که از گیاهانی چون ذرت، باباسو و... به دست می آید، به جای سوخت های فسیلی است.
طبق تحقیاتی دانشمندان، تولید سوخت زیستی، انتشار گاز دی اكسید كربن را در مقایسه با بنزین بسیار كاهش می دهد. امّا جنجالی که به تازگی برسر این مورد در سطح جهانی به وجود آمده است، نتایج جدید تحقیات است:
سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی (OECD) هشدار داد تولید سوخت های زیستی همچون اتانول موجب افزایش قیمت غذا در جهان شده و در عین حال به محیط زیست نیز لطمه وارد می کنند!
این هشداری جهانی است که استفاده از سوخت های زیستی را، با وجود هزینه های زیاد تولید، با چالش روبه رو کرده است.
شاید هوای تازه، بهترین سوخت باشد...!
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی تكنولوزي و زندگی مدرن

پستتوسط najm134 » پنج شنبه آپريل 08, 2010 10:18 am

عوارض زندگی الکترونیکی
گر بپذیریم که روند زندگی مردم در قرن حاضر به سوی هرچه بیشتر الکترونیکی شدن است و نیز زندگی الکترونیکی(Life-E) را یک واقعیت در حال شدن بدانیم آنگاه درخواهیم یافت که هیچ وجهی از وجوه زندگی بشری از تاثیرات این پدیده به دور نخواهد ماند.
بر اساس پیش بینی ITU جهانی، کاربران رو به رشد اینترنت در دنیا تا پایان سال ۲۰۰۸میلادی از مرز ۸۰۰میلیون نفر خواهد گذشت. کافی است به اطرافمان بنگریم تا مشاهده کنیم که زندگی الکترونیکی چگونه همه عرصه های زندگی بشری را یکی پس از دیگری به احاطه خود درآورده و به همراه ویژگی های مثبت و مفید خود، اثرات سو» و مخربی را نیز به دنبال آورده است.
اگرچه همه اقشار جوامع بشری در سطوح گوناگون از منافع و راحتی های(Facilities) زندگی الکترونیک بهره مند و یا دست کم از آن سخن به میان می آورند اما کمتر کسی به آسیب های ناشی از همه گیر و فراگیر شدن این پدیده پیچیده و غامض که ابعاد آن ناشناخته و حیرت انگیز است، توجه داشته است. در قاموس فرهنگ مدرن، وقتی سخن از زندگی الکترونیک می شود منظور کلیه حوزه هایی است که به تسخیر آن درآمده و یا به عبارت دیگر سخن از همه چیز الکترونیک (everything-E) است. به هر حال گویا دستاوردهای زندگی الکترونیک در سرعت بخشی و خدمت رسانی و افزایش دقت عمل در کارهای گوناگون امکان پذیر نیست ولی این پدیده نیز مانند همه دستاورد های بشری همواره دو کفه ترازو دارد که با بالا رفتن یکی، دیگری رو به پائین میل خواهد کرد. کفه منافع و کفه مضرات. اگرچه ما در این مطلب که برگفته از شبکه فن آوری اطلاعات ایران است بر موضوعات محوری مضرات این پدیده تاکید خواهیم کرد ولی منافع و ویژگی های مثبت زندگی الکترونیک از جمله مباحثی است که نیازی به اثبات و تفصیل ندارد و یا کفه مثبت آن به عینه برای همگان لمس شدنی است، ولی آن کفه مضرات است که از چشم بسیاری پنهان خواهد ماند. این مضرات شامل موارد زیر است:
● دکوراژه الکترونیک: اولین عارضه در دکوراژه کردن آدمی که از قضا اندام فیزیکی کاربران را مورد تهدید قرار می دهد، کار مداوم با ابزار الکترونیک است که ارمغان زندگی مدرن و عجین شده با E است. به عنوان مثال می توان از دردهای عضلانی، درد مچ دست، خمیدگی پشت و دردهای موضعی در نزد اغلب کاربران کامپیوتر و اینترنت نام برد که هر روزه بر شمار آنها افزوده می شود.
مشکلات بینایی نیز به دلیل کار زیاد با رایانه از قبیل سرخی و سوزش و آبریزش چشم که به کاهش قدرت بینایی، خستگی و سردرد منجر می شود.
چشم های انسان قادر است برروی اشیای دور و نزدیک متمرکز شوند که این کار باید به تناوب در طول بیداری فرد تکرار شود ولی از آنجایی که کاربران برای کار با صفحه نمایش مجبور هستند اغلب اوقات به نزدیک خیره شوند، قدرت تطابق را به مرور از دست می دهند.
کار مداوم با رایانه خطرات دیگری نیز به همراه دارد که ابعاد آن به درستی شناخته شده نیست، مانند: خطر انتشار امواج الکترواستاتیک، خطر انتشار امواج نوری و تشعشعات، خطر انتشار گازهای سمی ناشی از گرم شدن قطعات رایانه و... برای مبارزه با این مشکلات علم نوینی در دنیا مطرح شده است که به ارگونومی(Ergonomy) یا کارپژوهی جهت استفاده بهینه از ماشین در جوامع انسان محور تاکید دارد.
● انزوای الکترونیک: فردگرایی از دیگر آسیب های زندگی الکترونیکی است که در بطن خود به تدریج ایجاد حصاری برای فرد خواهد کرد که گریز از آن به سادگی میسر نخواهد بود. زندگی الکترونیک خاصیت بی نیازی را در آدم ها افزایش و در عوض تعامل طبیعی در روابط اجتماعی را به شدت خواهد کاست. تنهایی ناشی از طبیعت کار با وسایل و ابزار الکترونیک از جمله رایانه که دنیای خصوصی و یا مجازی را به ارمغان می آورد، افراد جامعه را هر چه بیشتر به کام خود کشیده و اثرات زیانبار و عمیقی را برجای خواهد نهاد که ابعاد آن به روشنی قابل تبیین نیست. انسان موجودی است اجتماعی که به طور حتم هر آنچه که به این خصیصه لطمه وارد کند بخشی از ابعاد شکوفایی اش را در چرخه زندگی طبیعی(Cycle life) با مشکل مواجه خواهد ساخت. جذابیت دنیای مجازی به قدری است که پس از مدتی کاربران زندگی الکترونیک، مصاحبت با دیگران را تحمل نکرده و مانند فرد معتادی که همواره به سوی همدم و مخدر خود کشیده می شود در اولین فرصت به سراغ فردیت و ابزار الکترونیکی خود خواهد رفت. در این حالت تنها ارتباطات مجازی از طریق امواج است که بر ارتباطات فردفرد جامعه سایه افکنده و به تدریج طبیعت آدمیان را معیوب خواهد ساخت. برای نمونه به روابط والدین و فرزندان که جز» اولین قربانیان زندگی الکترونیک هستند می توان اشاره کرد. در دنیای الکترونیک کانون خانواده شدیدا آسیب دیده و اعضای آن از بسیاری منافع طبیعی که نتیجه تعامل های منطقی آن است محروم می شوند که صدالبته دامنه های آن فراتر از روابط والدین و فرزندان رفته و حتی روابط زناشویی را مورد مخاطره و هدف قرار می دهد. فردمحوری با سنگ بنای دیجیتالی و مدرن با شدت هرچه تمامتر در حال گسترش است.
● بمباران اطلاعات الکترونیک: با آمدن اینترنت که به تعبیری همه چیز را به شکل الکترونیک در اختیار کاربرانش قرار می دهد و چندین رسانه را به صورت مجتمع در خود گرد آورده است، به شکلی بسیار آرام و خزنده کاربران را دچار خستگی و یا بعبارت بهتر گرفتار سرسام الکترونیک خواهد کرد. میلیون ها سایت و میلیاردها وبلاگ و تریلیون ها صفحات اینترنتی و موضوعات گوناگون به یکباره در کمین کاربر نشسته و با اشاره ای ده ها صفحه حاوی انواع اطلاعات راست و دروغ به سمت استفاده کننده هجوم می آورند. قدرت پردازش و تجزیه و تحلیل آدمی به هر میزانی که باشد از چنبره این پدیده رهایی نداشته و در آن واحد صدها و هزاران اشاره(hint) او را بسوی خود فرا می خواند. بدین شکل انسان ها تبدیل به موجوداتی خواهند شد که از یک سو با گستره و انبوهی از اطلاعات مواجه شده و از سویی دیگر اجازه و امکان تفکر و تعمق و بالطبع پردازش را نخواهند یافت که عارضه طبیعی آن دل نگرانی(stress) و خستگی الکترونیک است.
● خشونت الکترونیک: از جمله غرایز بشری که مانند سایر غرایز در ساختار آدمی نهادینه است، غریزه خشونت است که در اثر ترغیب و رشد دادن آن، انسان را به هیولایی غیرقابل پیش بینی و خارج از تصور تبدیل خواهد کرد. گذشته از ترویج خشونت در رسانه های ماهواره ای و تلویزیونی، هم اکنون ده ها هزار سایت برروی اینترنت به انحای مختلف تبلیغ خشونت می نمایند تا از این رهگذر به اهداف مادی خود که سالیانه بالغ بر میلیارد ها دلار است دست یابند. براساس تحقیقی که توسط یونسکو درسال ۱۹۹۸ انجام شد مشخص شد که ۸۸درصد کودکان و نوجوانان، شخصیت آرنولد شوارتزنگر را به سبب ایفای نقش اش در فیلم ترمیناتور که مملو از صحنه های خشن است می شناسند. نکته جالب دیگری که تحقیق یونسکو بدان اشاره می کند آن است که نیمی از خشونت های به تصویر کشیده شده در بازی های رایانه ای توسط نقش های مثبت این بازی ها رخ می دهد. این عمل با وجاهت بخشیدن به خشونت و به نوعی تشویق مخاطب به خشونت، زمینه های بروز نگرش ها و رفتارهای خشونت آمیز در کودکان و نوجوانان را فراهم می سازد. بسیار بدیهی است که صحنه های خشن در فیلم های تلویزیونی، سینمایی و بازی های رایانه ای، عملکرد مغز کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد که منجر به تغییرات رفتاری خاصی در آنها خواهد شد.
● پورنوگرافی الکترونیک: دستیابی به تصاویر و فیلم های غیراخلاقی به خصوص برای کودکان و جوانان در بزرگراه اطلاعاتی یا اینترنت از مباحث بسیار جدی و نگران کننده ای است که خانواده ها و سایر اقشار فرهنگی و فرهیخته جوامع را به چالش کشیده است. این موارد ضدفرهنگی و ضداخلاقی الکترونیک که تنها در اینترنت شامل ده ها میلیون صفحات الکترونیکی است، کانون خانواده ها و در راس آن کودکان و جوانان را هدف خود قرار داده است.
● اعتیاد الکترونیک: تحقیقات و آمار نشان می دهد که الگوهای رفتاری اعتیادگونه در بین کاربران دائمی اینترنت وجود داشته و بی وقفه بر تعداد آنها افزوده می شود. نگران کننده ترین جنبه اعتیاد به اینترنت، آسیب دیدن کودکان و نوجوانان است که آنها را با ایجاد جذابیت گوناگون در کام خود فرومی برند. بدین ترتیب کودکان و نوجوانان براحتی بسوی بازی های چندنفره(Games Group) و حتی بخش های مبتذل آن کشیده می شوند. اعتیاد به اینترنت ساعت های بسیار زیادی از طول شب و روز این قبیل افراد را به باد نیستی داده و آنها را به ولگردی الکترونیک و گشت و گذارهای بی هدف(Surface) می کشاند. کارشناسان استفاده غیرطبیعی از اینترنت را اصطلاحا اعتیاد به اینترنت می نامند. علت اعتیاد به اینترنت در بسیاری از این افراد، دستیابی به راهی برای سرکوبی اضطراب ها و تنش های زندگی است. به گفته پژوهشگران درصد اعتیاد به اینترنت در افراد منزوی و همچنین افرادی که در ارتباط های اجتماعی و بین فردی خود مشکل دارند بیش از سایرین دیده می شود.
برخی از علائم شناخته شده این اختلالات به شرح زیر هستند:استفاده از کامپیوتر برای خوشگذرانی، شادی یا وقت گذرانی، احساس افسردگی به هنگامی که از کامپیوتر استفاده نمی کنند، صرف زمان طولانی در شبانه روز با کامپیوتر، صرف هزینه زیاد برای نرم افزار و سخت افزار و فعالیت های مرتبط با آن بدون توجیه منطقی، بی توجهی نسبت به کار، مدرسه و خانواده. خواسته و ناخواسته جوامع بشری در آینده ای نه چندان دور شاهد خانه های دیجیتالی خواهند بود.
● نتیجه: این پدیده نه قابل حذف است و نه امکان مقابله چکشی در قالب های رایج که منجر به پاک کردن صورت مسئله می شود، راه حلی است اساسی. تنها باید شرایطی فراهم شود که فرهیختگان و متخصصین آن را بشناسند، تجزیه و تحلیل و آسیب شناسی کنند و آنگاه راهکارهای انسان محور ارائه نمایند.
توضيح: البته نوع موارد فوق الذكر در ميان افرادي اتفاق مي افتد كه ارتباطشان با رايانه و اينترنت از روي كنجكاوي يا سركَرمي يا به تبعيت محيط و مد روز مي باشد، اما افراد مؤمني كه به توفيق حق بطور هدفمند با رايانه و اينترنت آشنا شده و براى ايشان تنها به عنوان وسيله و ابزاري براى نشر معارف حقه و رساندن آن به تشنكَان حقيقت باشد؛ به لطف حق و مدد مولا منه السلام از آفات آن مصون خواهند بود.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی تكنولوزي و زندگی مدرن

پستتوسط najm134 » پنج شنبه آپريل 08, 2010 10:20 am

بلوتوث با دندان؟!
در دنياي امروزي كه علم هر روزه شاهد ابداع ها و اختراع هاي جديد است. ساخت تجهيزات شگفت انگيز نيز بسيار رواج يافته است .
دانشمندان به تازگي دستگاه بلوتوث كوچكي ساخته اند كه آن را مي توان درون دندان ها قرار داد . اين دستگاه با فرستادن سيگنالهايي به دستگاه بيرون از دهان اطلاعات را مي خواند و مي تواند به وسيله هدست صداهاي مورد نظر تان را نيز ارسال كند . تصوير
البته اين دستگاه بايد توسط دندانپزشكان درون دندان ها جا سازي شود .
برخي از دندانپزشكان معتقدند اين دستگاه نمي تواند براي مدت طولاني درون دهان دوام بياورد و بزاق دهان سيستم آن را از كار خواهد انداخت . اما سازندگان اين وسيله فكر تمام شرايط را كرده اند و آن را به گونه اي طراحي كرده اند كه در برابر بزاق دهان هم مقاوم باشد .

توضيح: وقتي خطرات موبايل كه بيرون از بدناست آنجنان وسيع است ديكر شدت خطرات و عوارض اين وسيله كه در داخل بدن نصب مي شود؛ خيلي واضح بوده و نيازي به شرح آن نمي باشد!!!!
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی تكنولوزي و زندگی مدرن

پستتوسط najm134 » پنج شنبه آپريل 08, 2010 10:23 am

تجارت کثيف؛ صدور زباله فناوريهای برتر به کشورهای جهان سوم
نتايج تحقيقات يک موسسه ارائه دهنده گزارشات مربوط به آلودگی زباله های ابزارهای فناوريهای برتر نشان می دهد که کشورهای چين، نيجريه و هند سالانه ميليون ها تن زباله فناوری توليد می کنند که بيشتر اين زباله ها از آمريکا به اين کشورها صادر شده است. به گزارش خبرگزاری مهر، همه ساله در چين بيش از يک ميليون تن زباله مربوط به فناوری توليد می شود. به طوری که در استان "گويئو" چين در حدود 150 هزار نفر در استخدام صنعت زباله های الکتريکی هستند که همگی اين افراد در شرايط بهداشتی و محيطی بسيار نامناسب، مواد قابل استفاده از ابزارهای الکترونيکی را بازيافت می کنند.
اين درحالی است که اصطلاح "صنعت e-waste" (زباله های الکترونيکی) نخستين بار در آمريکا شکل گرفت. در حقيقت مصرف کنندگان آمريکايی معتقدند که با تجارت زباله های تکنولوژيکی می توان به سياره زمين کمک کرد!
موسسه Basel Action Network که از سالها قبل به ارائه گزارش مربوط به ميزان آلودگی زباله های فناوری های برتر می پردازد، آمريکا را متهم کرده است که از طريق کشتی اين نوع زباله ها را به ساير نقاط دنيا می فرستد.
همچنين "کنث چان" از دپارتمان حفاظت محيط زيست هنگ کنگ در اين خصوص توضيح داد که غير ممکن است بتوان هر کانتينری را که وارد بندر هنگ کنگ می شود متوقف و کنترل کرد.
در هر حال، اين بازيافت تنها در کشور چين انجام نمی شود، بلکه بسياری از اقتصادهای در حال توسعه از اين صنعت استفاده می کنند. به طوری که کشورهای ثروتمند زباله های فناوری های برتر خود را به سوی کشورهای جهان سوم می فرستند.
کشورهای صنعتی با ارسال اين محموله ها، مسئوليت بازيافت و در کل سرنوشت اين زباله ها را بر عهده کشورهای فقير می گذارند.
به اين ترتيب رايانه، تلفن های همراه و تلويزيون هايی که مواد قابل استفاده آنها جدا شده است گوشه ای رها شده و يا سوزانده می شوند و مواد سمی بسيار خطرناکی را در محيط زيست آزاد می کنند.
علاوه بر چين، بندر لاگوس در نيجريه هم يکی از مناطقی است که از اين صنعت آسيب های زيادی ديده است. همچنين مناطق مختلفی از هند و آفريقا هم از اين آسيب ها دور نمانده اند.
براساس گزارش Melbourne Herald Sun ، نتايج تحقيقات نشان می دهد که بين 50 تا 80 درصد از 300 تا 400 هزار تن زباله های الکترونيکی توليد شده در آمريکا به کشورهای درحال توسعه صادر می شود و به اين ترتيب يک تجارت خطرناک و غيراخلاقی شکل می گيرد.
سمی ترين مواد دستگاه های الکترونيکی سرب و آرسنيک برای لوله های کاتدی و سلنيوم و کادميوم هستند.
برای ساخت يک رايانه شخصي، 10 برابر وزن محصول نهايی به مواد سمی نياز است که اين ميزان می تواند باعث آلودگی محيط زيست کشورهای بازيافت کننده اين محصولات شود.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

امواج ماکروويو باعث کاهش تستوسترون

پستتوسط najm134 » دوشنبه مارس 14, 2011 4:01 am

امواج ماکروويو باعث کاهش تستوسترون
امواج ماكروويو ناشي از اجاق ميكروفر سبب كاهش توليد تستوسترون مي شوند و اين كاهش مي تواند به دليل اثر مستقيم بر سلول هاي ليديگ بيضه يا اثر غيرمستقيم بر هيپوفيز و هيپوتالاموس باشد . تصوير
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا علوم پزشکي تهران، هدف از اين تحقيق بررسي تاثير امواج نشتي از اجاق ميكروويو بر ميزان هورمون تستوسترون مترشحه از بيضه ها در موش صحرايي در دو مقطع سني بالغ و نابالغ بود که توسط دکتر حبيب الله ناظم، دانشيار گروه بيوشيمي و بيولوژي دانشگاه پيام نور شهرضا و جمعي از همکارانش انجام شد.
در اين تحقيق 18 موش بالغ (سن حدود دو ماه) و 18 موش نابالغ (سن حدود يك ماه) مورد استفاده قرار گرفت. هر گروه سني به دو گروه كنترل و آزمايش تقسيم شدند.
گروه هاي آزمايش روزانه سه نوبت و هر بار 30 دقيقه طي مدت دو ماه در مجاورت دستگاه مايكروفر با فركانس 2450 مگاهرتز قرار گرفتند. گروه هاي كنترل نيز در شرايط مساوي از نظر نور و دما در محيط آزمايشگاه نگهداشته شدند.
در پايان دوره با خون گيري از قلب، سرم تهيه و با استفاده از روش RIA ميزان تستوسترون سرم ها اندازه گرفته شد و داده هاي حاصل با استفاده از تست T از نظر آماري مقايسه شد.
يافته ها نشان داد ميزان تستوسترون سرم ها در گروه هاي نابالغ كمتر از گروه كنترل مي باشد ولي اين تفاوت از نظر آماري معني دار نبود؛ در حالي كه در گروه هاي بالغ ميانگين تستوسترون در گروه آزمايش به طور معني‌داري كمتر از گروه كنترل مي باشد.

خلاصه اين پژوهش در مجله دانشگاه علوم پزشکي کردستان به چاپ رسيده است.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

سیگار الکترونیکی ؛ پر از مواد سرطان‌زا و بدتر از سیگار عادی

پستتوسط najm134 » جمعه سپتامبر 14, 2012 1:04 am

در اوایل دهه‌ی نخست قرن بیست و یکم بود که فرآورده‌ی نوینی از چین راهی بازارهای اروپایی و امریکایی شد. بدین ترتیب، بسیاری از شهروندان این مناطق، جذب تبلیغات بسیار جذاب کارخانه‌های چینی و پخش کننده‌های اروپایی و امریکایی این فرآورده‌ی به اصطلاح "انقلابی" شدند.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب به نقل از رادیو فرانسه ؛ فرآورده‌ای به نام "سیگار الکترونیکی" که به گفته‌ی سازندگان آن، درست مثل سیگار بود، ولی همواره قابل مصرف و در واقع، بسیار ارزان‌قیمت و خصوصاً بدون اثرات سوء و عواقب مضر سیگار برای مصرف کنندگان، از جمله مواد شیمیایی سرطان‌زا و خصوصاً مسئله‌ی اعتیاد به نیکوتین.
حتی در آغاز ورود سیگار الکترونیکی به بازار، بسیاری معتقد بودند که این شاهکار فن‌آوری چینی می‌تواند به آن‌ها کمک کند که مصرف سیگار را کنار بگذارند. بدین ترتیب، فروش این سیگارهای الکترونیکی در اروپا به شدت افزایش یافت، به طوری که بنا به آخرین آمار و ارقام وزارت بهداشت فرانسه، در این کشور بیش از یک میلیون نفر مصرف کننده‌ی "سیگار الکترونیکی" شده‌اند. گرچه تا به حال جنبه‌های مضر و زیان‌بار "سیگار الکترونیکی" ثابت نشده بود، مقامات بهداشتی با بدبینی به این جایگزین الکترونیکی عامل اصلی بسیاری سرطان‌ها در جهان، یعنی سیگار عادی، چشم دوخته بودند.
بدین ترتیب، سیگار الکترونیکی به دو نوع مختلف در فرانسه تقسیم بندی شده:
گروه اول آن‌هایی که میزان نیکوتین‌شان از ۱۰ میلی‌گرم به بالاست که باید حتماً مورد تأیید آزمایشگاه‌های "آژانس ملی دارویی فرانسه" قرار گیرند و با اخذ مجوز می‌توانند با درج علامت اتحادیه‌ی اروپا به روی پاکت آن، به فروش برسند؛ و اما نوع دوم، یعنی تمام سیگارهای الکترونیکی که حاوی کم‌تر از ۱۰ میلی‌گرم نیکوتین هستند، به عنوان دارو به حساب نمی‌آیند و می‌توانند آزادانه به فروش برسند.
بدین ترتیب، مصرف کنندگان تا به حال به استناد به اطلاعاتی که موجود بود، برای سیگار کشیدن بی‌ضرر و یا برای ترک سیگار، بدون واهمه از سیگارهای الکترونیکی استفاده می‌کردند. ولی روز دوم سپتامبر سال جاری میلادی، در کنگره‌ی سالانه‌ی جامعه‌ی اروپایی بیماری‌های تنفسی، پژوهش‌گران یونانی نتایج تحقیقات خود را پیرامون سیگار الکترونیکی منتشر ساختند و برای نخستین بار مضر بودن این فرآورده برای سلامتی انسان و بهداشت جامعه رسماً به اثبات رسید.تصوير
بنا به نتایج این تحقیقات، زیان‌بارترین اثرات استفاده از سیگار الکترونیکی، در ارتباط با افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی و خصوصاً آسم است و هم‌چنین می‌تواند افراد سالم را به بیماری آسم مبتلا سازد. پژوهش‌گران یونانی برای تحقیقات خود، افراد سیگاری و غیرسیگاری مختلفی را مورد آزمایش قرار دادند.
در این میان، در هر دو گروه، افراد مبتلا به آسم و افرادی بدون ناراحتی تنفسی نیز حضور داشتند. در تمامی این افراد، پس از تنها ۱۰ دقیقه استفاده از سیگار الکترونیکی، مجاری تنفسی افراد تنگ شده، ناگهان در برابر تنفس و استشمام هوا و اکسیژن مقاوم می‌شدند، به طوری که نزد افراد غیرسیگاری و سالم، این مقاومت و کم رسیدن هوا و اکسیژن به شُش، بیش از ۲۰۰درصد حالت طبیعی تنفس عادی افزایش می‌یافت و نزد افراد سیگاری به بیش از ۲۲۰درصد می‌رسید.
بدین ترتیب، پژوهش‌گران یونانی متذکر شدند که به دنبال نتایج حاصله از این تحقیقات، بدون شک می‌توان گفت که باید با سیگار الکترونیکی نیز همانند سیگار عادی مبارزه کرد و نه تنها مصرف این فرآورده‌ی الکترونیکی بهتر و کم‌ضررتر از سیگار نیست، بلکه در ارتباط با بروز مشکلات تنفسی، بیش از سیگار به شُش مصرف کنندگان ضرر می‌رساند و بیش از سیگار عادی، اکسیژن‌رسانی به شش‌ها را کاهش می‌دهد.
از سوی دیگر، در پاسخ به تحقیقات انجام گرفته به درخواست کارخانه‌های ساخت سیگارهای الکترونیکی که حاکی از آن بودند که بر خلاف سیگار عادی، این فرآورده حاوی هیچ‌یک از چهارهزار ماده‌ی مضر موجود در ترکیبات شیمیایی کاغذ، فیلتر و توتون سیگار عادی نیست، جامعه‌ی اروپایی بیماری‌های تنفسی یاد‌آوری می‌کند که حضور مواد شیمیایی دیگر در ترکیبات سیگارهای الکترونیکی، می‌تواند به اندازه‌ی مواد زیان‌بار در سیگار عادی، برای سلامت مصرف کنندگان خطرساز باشد.
به طور مثال، در ترکیبات سیگارهای الکترونیکی که باعث می‌شود نیکوتین استنشاق شده و بخاری که مصرف کنندگان به جای دود سیگار استنشاق می‌کنند، طعم‌های متفاوت داشته باشد، مثل طعم نعنا، میوه‌ای، قهوه، وانیل و یا کارامل، چند ماده‌ی شیمیایی وجود دارد که در این میان حلّال‌هایی مانند "پروپیلن گلیکول" و خصوصاً حّلال "دی‌اتیلن گلیکول" وجود دارد که این حلّال در صنعت برای ساخت ضد یخ استفاده می‌شود و می‌تواند خود عامل سرطان‌زا به حساب آید.
بدین ترتیب، مقامات بهداشتی فرانسه قصد دارند قوانین مربوط به فروش سیگارهای الکترونیکی را نیز تغییر دهند؛ حال که ثابت شده است نه تنها این فرآورده‌ی الکترونیکی بهتر از سیگار عادی نیست، بلکه خود حاوی مواد سرطان‌زای دیگری نیز می‌باشد.
و اما در این ارتباط، بسیاری از کارشناسان و متخصصین امور ترک سیگار معتقدند که سیگار الکترونیکی به دلیل بهره‌مند بودن از تبلیغات مبنی بر بی‌خطر بودن کامل، خود می‌تواند اثر عکس داشته باشد و افراد غیرسیگاری را کم‌کم به مصرف سیگار معتاد سازد.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

کودکان را با تبلت و موبايل و وسايل الكترونيكي آرام نکنيد

پستتوسط najm134 » دوشنبه مه 11, 2015 6:11 pm

کودکان را با تبلت و موبايل و وسايل الكترونيكي آرام نکنيد


محققان هشدار می‌دهند آرام کردن کودکان با تبلت و تلفن هوشمند مانع تکامل مغز و ایجاد اختلال در توانایی یادگیری آنها می‌شود.
به گزارش مشرق، گاردین نوشت: بر اساس نتایج مطالعه محققان دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون آمریکا که در یک مجله تخصصی منتشر شده، اگرچه استفاده از کتاب‌های اینترنتی و فراگیری اپلیکیشن‌ها در بعضی موارد مفید است اما استفاده از آنها برای کودکان زیر سه سال می‌تواند مضر باشد. محققان آمریکایی دبه این نتیجه رسیدند که استفاده از فناوری‌های نو به عنوان یک ابزار آرام‌کننده مانع از این می‌شود که ذهن کودکان پرورش یابد و بتواند روش‌های جدیدی را ابداع کنند.

پیش از این یک تحقیق نشان داده بود که کودکان زیر ۳۰ ماه از برنامه‌های تلویزیونی و فیلم‌های ویدیویی به اندازه‌ای که از تعامل با افراد خانواده فرا می‌گیرند، چیزی یاد نمی‌گیرند و بهترین نحوه فراگیری کودکان نوپا از تجربیات چهره به چهره و لمسی است. استفاده از این ابزارها در دوران کودکی می‌تواند در تکامل مهارت‌های اجتماعی، هم‌دردی و حل مشکلات کودکان اختلال ایجاد کند.

همچنین این دستگاه‌ها می‌توانند جایگزین فعالیت‌های دستی شوند که برای تکامل مهارت‌های حسی و بصری و فراگیری و کاربردهای ریاضی و علوم مهم هستند و از این لحاظ هم می‌توانید کودکان را آسیب‌پذیر کنند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

بعدي

بازگشت به آلوده شناسى


cron
Aelaa.Net