كشاورزي آلوده

مديران انجمن: najm134, najm134, najm134

کشتار دسته جمعی از بمبهای شیمیایی تا بذرهای تراریخته

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه ژانويه 14, 2017 9:19 pm

مروری بر فعالیت‌های یک شرکت صهیونیستی؛
کشتار دسته جمعی از بمبهای شیمیایی تا بذرهای تراریخته


انحصار بذرهای استراتژیک تراریخته در دست شرکت آمریکایی «مونسانتو» قرار دارد؛ این کمپانی و شرکت‌های اقماری آن بخش اعظم تولید بذرهای ژنتیکی دنیا را در اختیار دارند.

گروه جامعه فرهنگ نیوز؛ محصولات تراریخته یا تغییر ژن یافته، محصولاتی هستند که کار‌شناسان با دستکاری که روی ژنتیک آن انجام می‌دهند، یک خصوصیت ویژه را در محصول ایجاد یا یک خصوصیت را حذف می‌کنند.

Image

خطر مسئله تراریخته‌ها آنجا بیشتر احساس می‌شود که ابداع‌کنندگان و تاجران این فناوری را بشناسیم، روشن است که این فناوری با سرمایه‌گذاری کلان صهیونیست‌ها و برای اهدافی خاص ابداع شده است؛ بخش اعظم تجارت تراریخته در دنیا، در اختیار کمپانی‌های یهودی «راکفلر» و «مونسانتو» است.


کمپانی مونسانتو (Monsanto)

مونسانتو در اصل نام یک خانواده یهودی آمریکایی است، صاحبان این کمپانی، خانواده مونسانتو، از بدنام‌ترین خانواده‌های یهودی صهیونیست در طول تاریخ به‌شمار می‌روند؛ این خانواده از قرن‌ها قبل به مشاغلی چون برده‌داری و تجارت انسان اشتغال داشته‌اند.

کمپانی مونسانتو، بی‌شک یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان رسمی مواد سمی و بمبهای شیمیایی و اتمی طی قرن بیستم میلادی به‌شمار می‌رود.

این کمپانی طی دهه ۱۹۲۰، صنعت شیمیایی خود را گسترش داد، همچنین مونسانتو طی جنگ دوم جهانی، در تحقیقاتی درباره اورانیوم در «پروژه منهتن» مشارکت داشت، که نهایتاً منجر به ساخت بمب اتمی شد.

مونسانتو تا اواخر دهه ۸۰ میلادی در پروژه‌های مرتبط با بمب اتمی به دولت آمریکا کمک می‌کرد. همچنین «عامل نارنجی»، «ددت» و «پی‌سی‌بی» از جمله تولیدات مضر مونسانتو هستند، اعمال ضد انسانی این کمپانی بزرگ سبب شده که جنبش‌های اجتماعی متعددی در کشورهای جهان علیه این کمپانی شکل بگیرد

آنچه در پی می‌آید، معرفی برخی محصولات این کمپانی ضد بشری است.


عامل نارنجی

عامل نارنجی‌‌ همان جنگ‌افزار شیمیایی‌ای است که ارتش امریکا در خلال جنگ ویتنام برای از بین بردن جنگل‌ها و پناهگاههای ویت‌کنگ‌ها از آن استفاده کرد.

این ماده علاوه بر از بین بردن جنگلهای انبوه استوایی، آثار مرگبار فراوانی بر سلامت مردم ویتنام برجای گذاشت که در نسلهای بعدی مردم این کشور نیز دیده می‌شود.

صلیب سرخ اعلام کرد حدود ۴۰۰ هزار نفر به‌دلیل تماس با عامل نارنجی کشته یا فلج شدند؛ همچنین ۵۰۰ هزار کودک ناقص‌الخلقه در اثر این عامل به دنیا آمدند.

تأثیرات این گاز بر سربازان امریکایی نیز قابل توجه است. مونسانتو، در سال ۱۹۸۷ محکوم به پرداخت ۱۸۰ میلیون دلار به سربازان آمریکایی شد که در معرض عامل نارنجی قرار گرفته بودند.


ددت

این ماده به‌عنوان مهم‌ترین آفت‌کش طی چند دهه در سطح گسترده‌ای در جهان مورد استفاده قرار گرفت؛ اما به‌تدریج آثار مخرب این سم در طبیعت آشکار شد؛ اولین نشانه‌ها، شامل تأثیرات منفی این سم بر پرندگان بود.

در ‌‌نهایت مشخص شد ددت روی سیستم عصبی جانداران تأثیر می‌گذارد، فعالیت‌های عادی عصبی را مختل می‌کند و باعث تخلیه پیاپی سیستم عصبی می‌شود؛ که درصورت استمرار می‌تواند منجر به مرگ شود. استفاده از این سم عاقبت بعد از مدت‌ها تأثیر مخرب بر محیط‌زیست و سلامت انسان‌ها، کاملاً ممنوع شد.


پی‌سی‌بی

تولید بی‌فنیلهای‌ پلی‌کلربنه معروف به PCBs در سال ۱۹۲۹ آغاز شد، آزمایش‌های مختلف روی گونه‌های مختلف نشان داد که این ترکیبات روی سیستم ایمنی، تولید مثل، اعصاب و نیز میزان ترشح غدد درون‌ریز بدن حیوانات و انسان تأثیر منفی می‌گذارد؛ ضمن اینکه این مواد سبب بروز انواع سرطان‌ها در این موجودات شد.

اثرات این ترکیبات شامل بروز انواع سرطانهای صفرا، کبد و مغز در افرادی است که در معرض این ماده شیمیایی قرار داشته‌اند.

در پروسه شیردهی بخش عمده‌ای از ترکیبات PCBs از بدن مادران دفع می‌شود؛ مادران شیر‌ده ماهانه حدود ۰. ۸ میلی‌گرم PCBs از طریق شیر از بدن دفع می‌کنند؛ به این ترتیب در نوزادانی که مادران آن‌ها در زمان بارداری در معرض آلودگی به PCBs قرار گرفتند علائمی نظیر، هیپرپلازی لثه، مخاطی شدن پوست، آسیب استخوان‌ها و تولد زود‌رس مشاهده شد؛ ضمن اینکه رشد کند مغزی و تغییرات رفتاری نوزادان تازه متولد شده از مادرانی که شیر آن‌ها دارای ترکیبات PCBs بود از دیگر عوارض این سموم بوده است.


مقاله واشنگتن پست از مخفی کاری مونسانتو

در سال ۲۰۰۲، واشنگتن پست مقاله‌ای تحت عنوان «مونسانتو طی چند دهه‌ آلودگی پی‌سی‌بی را مخفی کرد، اما کسی آگاه نشد» منتشر کرد.

مونسانتو به مدت ۵۰ سال پی‌بی‌سی تولید می‌کرد که اکنون در بافت‌ها و خون میلیون‌ها انسان و حیوان در کره زمین وجود دارد، اسناد داخلی مونسانتو نشان می‌دهد که مسئولان این شرکت از خطرات پی‌بی‌سی‌ها آگاهی داشتند.

آقای کن کوک عضو کارگروه محیط زیست آمریکا می‌گوید براساس اسناد مونسانتو این شرکت همه واقعیت را از‌‌ همان دقیقه اول می‌دانست، نهایتا در سال ۱۹۹۷ پس از ۴ دهه، با اثبات سرطان‌زایی و اشکالات زیست محیطی تولید این مواد سمی ممنوع اعلام شود.


نمایندگی‌های مونسانتو در شصت و یک کشور جهان!

مونسانتو هم‌اکنون در شصت و یک کشور جهان نمایندگی دارد. درآمد این کمپانی در سال ۲۰۱۱ با ۲۰ هزار نفر پرسنل بالغ بر ۱۱ میلیارد دلار بوده است؛ این شرکت بدنام، برای پیشبرد اهداف تجاری خود از هیچ فسادی فروگذار نکرده است.

برای نمونه یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های رشاء و ارتشاء بین‌المللی تاریخ مربوط به این شرکت است؛ ششم ژانویه سال ۲۰۰۵ دادگاههای آمریکا در پرونده‌ای علیه مونسانتو، این شرکت را محکوم کردند؛ این کمپانی برای دستیابی به کشتزار‌ها و منسوجات پنبه و بازار کشور اندونزی، به صد و چهل کارمند عالی‌رتبه و دون‌پایه اندونزی رشوه پرداخته بود؛ که پرداخت این رشوه‌ها در دادگاه به اثبات رسید.


مونسانتو؛ مهم‌ترین شرکت تولید بذرهای دستکاری ژنتیک در جهان

کمپانی چندملیتی مونسانتو، مهم‌ترین شرکت تولید بذرهای دستکاری ژنتیک در جهان است. یکی از متخصصین حوزه زیست فناوری می‌‌گوید: «واقعیت جهانی درمورد محصولات دستکاری شده ژنتیکی این است که با گذشت بیش از ۲۰ سال از تولید تجاری این محصولات، انحصار بذرهای استراتژیک تراریخته همچنان در دست شرکت بزرگ آمریکایی «مونسانتو» قرار دارد؛ این کمپانی و شرکتهای اقماری آن بخش اعظم تولید بذرهای ژنتیکی دنیا را در اختیار دارد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

عمان ۳۰۰ تن هندوانه ایرانی را پس فرستاد

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه ژوئن 30, 2017 1:18 am

عمان ۳۰۰ تن هندوانه ایرانی را پس فرستاد


علت: بالابودن میزان سموم کشاورزی/ وزارت کشاورزی: به ما ربطی ندارد!

فیلم آن را از ادرس زیر مشاهده کنید:
http://as4.asset.aparat.com/aparat-vide ... _44509.mp4
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

راهكار كاهش اثار جانبي محصولات غيرارگانيك (ريشه اي مثل چغندر

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه سپتامبر 12, 2017 4:55 pm

راهكار كاهش اثار جانبي محصولات غيرارگانيك (ريشه اي مثل چغندر)


چغندر حاوی املاحی همچون منیزیم و پتاسیم بوده بنابراین در کاهش فشار خون تاثیر دارد، از طرفی اسید فولیک و بتائین نیز در این ماده غذایی موجود است و برای زنان باردار مصرف آن توصیه می‌شود.
متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مصرف چغندر و سیب‌زمینی بزرگ به دلیل اینکه حاوی نیترات بیشتری هستند احتمال ابتلا به سرطان دستگاه گوارش را افزایش می‌دهد، گفت: مصرف لبو در پاییز و زمستان میزان اشتها را در بدن تنظیم می‌کند.

منصور رضایی، در رابطه با خواص درمانی و تغذیه‌ای چغندر اظهار داشت: چغندر پخته لبو نام داشته و این ماده غذایی در گروه سبزی‌های غده‌ای قرار دارد، لذا حاوی نیترات بوده و مصرف متعادل آن عروق را گشاد کرده و در دراز مدت سبب کاهش فشار خون می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه اعتدال در مصرف مواد غذایی را باید مورد توجه قرار داد، افزود: سبزی‌های غده‌ای همچون چغندر، کلم، شلغم و سیب‌زمینی نیترات زمین را از خاک جذب کرده، لذا استفاده از این سبزی‌ها در اندازه‌های بزرگ به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود چرا که مصرف بالای کودها در زمین‌های کشاورزی احتمال افزایش نیترات در میوه‌ها و سبزی‌های درشت را بیشتر می‌کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: نیترات زمانی که در بدن تبدیل به نیتروزامین شود و از طرفی کمبود ویتامین C داشته باشیم احتمال ابتلا به سرطان دستگاه گوارش در بدن افزایش می‌یابد.

متخصص تغذیه بیان داشت: لبو دارای فیبر مناسبی بوده لذا ملین است و در پاکسازی دستگاه گوارش نقش مهمی را می‌تواند ایفا کند از طرفی فیبر موجود در میوه‌ها سبب می‌شود که مواد قندی میوه و سبزی‌ها آهسته در بدن جذب شود؛ بنابراین به افرادی که مبتلا به دیابت هستند توصیه می‌شود که میوه‌هایی همچون چغندر و هویج را همراه با فیبر آن مصرف کنند و از خوردن آب این میوه و سبزی بپرهیزند.

رضایی عنوان کرد: چغندر حاوی املاحی همچون منیزیم و پتاسیم بوده بنابراین در کاهش فشار خون موثر است، از طرفی اسید فولیک و بتائین نیز در این ماده غذایی موجود است و برای زنان باردار مصرف آن توصیه می‌شود.

به گفته این متخصص تغذیه فیبر موجود در چغندر، شلغم و کلم در فصل زمستان و پاییز احساس ولع به غذا را در بدن کاهش می‌دهد. بنابراین می‌توان گفت این گروه از مواد غذایی به دلیل فیبر موجود در آن تنظیم کننده اشتها محسوب می‌شوند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه بتائین موجود در چغندر توده‌های عضلانی در بدن ایجاد می‌‌کند گفت: مصرف این ماده غذایی برای ورزشکارانی که علاقه‌مند به عضلانی شدن بدنشان هستند توصیه می‌شود.

رضایی ادامه داد: چغندر به دلیل رنگ‌دانه‌های موجود در آن آنتی‌اکسیدان است بنابراین پاک‌کننده رادیکال‌های آزاد محسوب می‌شود.

وی عنوان داشت: رادیکال‌های آزاد سبب پیری، بیماری و التهاب در بدن شده و مصرف میوه و سبزی‌های حاوی آنتی اکسیدان مانع از فعالیت این رادیکال‌ها می‌شود.

رضایی خاطر نشان کرد: چغندر به دلیل فیبر موجود در آن ادرار آور بوده و مشکل امروز بسیاری از افراد را که به دلیل بی‌تحرکی و مصرف زیاد چای دچار یبوست هستند رفع می‌کند، همچنین چغندر مرهم سینه به شمار رفته و برای کاهش سرفه و همچنین دفع سنگ کلیه مصرف آن توصیه می‌شود.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

۸۹درصد محصولات کشاورزی دنیا «غیرتراریخته» است

پستتوسط najm134 » جمعه اکتبر 06, 2017 12:19 pm

۸۹درصد محصولات کشاورزی دنیا «غیرتراریخته» است/ چرایی واردات ذرت تراریخته برای روغن‌گیری در ایران

هماهنگ‌کننده ملی پروتکل ایمنی زیستی گفت: ۸۹درصد محصولات کشاورزی در دنیا کشاورزی غیرتراریخته است و صرفاً ۳درصد کشاورزان دنیا این محصولات (تراریخته) را کشت می‌کنند؛ چرا بازرگان ایرانی دانه‌های تراژنه ذرت را برای روغن‌گیری وارد کارخانه‌ها می‌کند؟

Image

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ داوود حیات‌غیب امروز در همایش امنیت غذایی اظهار کرد: ۹۹ درصد محصولات دستکاری شده ژنتیکی تجاری شده در دنیا مربوط به چهار محصول سویا، ذرت، کانولا و پنبه است و ۱۱ درصد زمین‌های کشت دنیا زیر کشت محصولات GMO یا تراژنه است.
وی افزود: یعنی ۸۹ درصد محصولات کشاورزی که غذای انسان را تأمین می‌کند، کشاورزی رایج و غیرتراریخته است و صرفاً ۳ درصد کشاورزان دنیا این محصولات (تراریخته) را کشت می‌کنند و تنها ۲۸ کشور دنیا محصولات تراژنه را کشت می‌کنند که ۱۰ کشور، ۹۸ درصد محصولات تراریخته را کشت می‌کنند؛ دانستن این آمارها، برای برنامه‌ریزی‌های بعدی بسیار مهم است.
حیات‌غیب تصریح کرد: بر اساس آمار موجود در دنیا، سویا بیشترین سطح زیر کشت محصولات GMO را به خود اختصاص داده و ذرت و کانولا کمترین سطح زیر کشت؛ سؤال اینجاست که چرا بازرگان ایرانی به‌صورت خودآگاه یا ناخودآگاه دانه‌های تراژنه ذرت و کانولا را برای روغن‌گیری وارد کارخانه‌ها می‌کند؟
وی افزود: آگاهی و مشارکت عمومی در پروتکل دیده شده و اطلاعات مربوط به این محصولات باید در اختیار همه وجود داشته باشد و دولتها وظیفه دارند تا به مردم اطلاع دهند که قرار است کدام یک از محصولات دستکاری شده ژنتیکی در سفره غذایی مردم قرار گیرد.
هماهنگ‌کننده ملی پروتکل ایمنی زیستی پروتکل ایمنی زیستی کارتاهنا خاطرنشان کرد: کشور فرانسه تمام اطلاعات و نتایج تحقیقات مربوط به محصولات تراریخته را عمومی محسوب می‌کند و از طریق سایتهای اطلاع‌رسانی عمومی مانند شهرداریها در اختیار عموم مردم قرار می‌دهد.
وی با بیان اینکه در کشور ایران تحقیقات مرتبط با محصولات دستکاری شده ژنتیکی مالکیت معنوی محسوب می‌شوند و در اختیار عموم قرار نمی‌گیرند، متذکر شد: فرار ژنی و مقاوم شدن جمعیت آفات و علفهای هرز از مهمترین چالش‌های محصولات تراژنه (تراریخته) در زمینه محیط زیست است.
حیات‌غیب یادآور شد: برچسب‌گذاری یکی از مواردی است که دولت‌ها باید آن را در نظر بگیرند و اطلاعات مربوط به محصولات تراژنه را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهند؛ اگر دولتها برچسب‌گذاری را به‌دقت انجام دهند، حق انتخاب با مصرف‌کننده است که آیا این محصولات را مصرف کند یا خیر.
هماهنگ‌کننده ملی پروتکل ایمنی زیستی پروتکل ایمنی زیستی کارتاهنا با اشاره به این نکته که برچسب‌گذاری در کشور از سال ۲۰۱۶ برای چند روغن آغاز شد، اما هنوز ایده‌آل نیست، گفت: برخی دولتها سخت‌گیری بسیار مناسبی برای محصولات تراژنه می‌کنند و جزئیات را هم به اطلاع مردم می‌رسانند.
وی افزود: اطلاع‌رسانی به مصرف‌کنندگان باید به‌‌خوبی انجام شود و تمام جنبه‌ها به اطلاع عموم برسد و آگاهی‌های عمومی افزایش یابد.
هماهنگ‌کننده ملی پروتکل ایمنی زیستی پروتکل ایمنی زیستی کارتاهنا تصریح کرد: برای واردات این محصولات باید در کشور خودمان آزمایشگاه‌های تشخیص سریع داشته باشیم و اطلاعات ارسال شده از کشور صادرکننده و تولید‌کننده کافی نیست.

منبع: خبرگزاری تسنیم
برگرفته شده از: سایت جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

بی اطلاعی رئیس کمیسیون کشاورزی از تایید محصولات تراریخته توس

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه دسامبر 03, 2017 3:35 pm

بی اطلاعی رئیس کمیسیون کشاورزی از تایید محصولات تراریخته توسط نهادهای دولتی

/ اکبری: طبق قانون با متخلفان برخورد خواهیم کرد

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس اعلام کرد: تاکنون گزارشی درباره تولید محصولات تراریخته خوراکی به مجلس ارائه نشده بود.

علی اکبری در گفت و گو با خبرنگار جماران، درباره تایید سلامت محصولات تراریخته از سوی وزارت بهداشت، با وجود ممنوعیت تولید آن ها در برنامه ششم توسعه، گفت: در قانون برنامه ششم توسعه تولید محصولات تراریخته با محدودیت هایی همراه شده و تولید آن نیازمند مجوزهای وزارت جهاد کشاورزی است.

وی ادامه داد: باید اثبات شود این محصولات ایمن و قابل مصرف برای جامعه هستند، در غیر این صورت واردات محصولات شبهه ناک خلاف قانون مصوب است؛ ضمن آنکه محصولاتی از این دست باید دارای برچسب باشند و به اطلاع مصرف کننده برسانند که این محصولات تراریخته اند.

رئیس کمیسیون کشاورزی در پاسخ به این پرسش که تاکنون این محصولات بدون برچسب وارد، تولید و توزیع شده اند، چرا مجلس به این مسئله ورود پیدا نکرده است، گفت: این قانون و محدودیت های به تازگی و اخیرا مقرر شده است و اگر نهادهای ذیربط خلاف آن عمل کنند، باید پاسخگو باشند و مجلس نیز با اهرم های نظارتی خود به این ایرادات ورود پیداکند.

اکبری در پاسخ به اینکه رئیس سازمان محیط زیست مدعی شده است اغلب روغن های خوراکی مصرفی از محصولات تراریخته تولید شده، با این وجود چرا مجلس هیچ گاه از مقامات مسئول در دولت قبل توضیح نخواسته است؛ توضیح داد: تاکنون چنین گزارشی به مجلس و کمیسیون کشاورزی ارائه نشده است.

وی درباره اظهارات اخیر رئیس سازمان تحقیقات کشاورزی مبنی بر اینکه اولویت ما محصولات تراریخته غیرخوراکی است اما مقامات دولتی از برنج ها و روغن های خوراکی می گویند، اقدامات احتمالی کمیسیون کشاورزی در مقابل اینها چه خواهد بود ؛ گفت: کمیسیون مربوطه در چارچوب برنامه ششم که تولید و واردات این محصولات را ممنوع کرده و با توجه به اینکه خاستگاه این قانون نیز همین کمیسیون بوده است، وارد عمل خواهد شد و با متخلفان برخورد خواهد کرد.

اکبری در پایان، درباره خبر برگزاری جلسات خصوصی مجلس ها با دولتی ها در روزهای اخیر در این زمینه، گفت: ما تاکنون جلسه خصوصی در این به نداشتیم و هر آنچه به مصلحت کشور باشد ما به صورت علنی مطرح می کنیم.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

دنیا به ما می‌خندد، ارگانیک بدهیم و تراریخت بگیریم

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه دسامبر 26, 2017 3:42 pm

دنیا به ما می‌خندد، ارگانیک بدهیم و تراریخت بگیریم


عبدالله شهبازی،پژوهشگر ایرانی درباره عقد قرارداد با فرانسه درخصوص محصولات تراریخت نوشت:
یعنی چه؟ دنیا به ما می‌خندد. محصولات کشاورزی ارگانیک بدهیم به فرانسه و محصولات از نظر ژنتیک دستکاری شده بگیریم؟

به گزارش مشرق، در یادداشت پیش رو که بولتن نیوز آن را از صفحه شخصی عبدالله شهبازی، نویسنده، مورخ و پژوهشگر ایرانی نقل کرده، آمده است:

محصولات دگرژن‌شده پس از مخالفت‌های گسترده مردم فرانسه و ممنوعیت رسمی در روسیه و اسکاتلند به بازار ایران سرازیر می‌شوند.در ایران مرسوم است که سیاست‌های مخرب را با نام‌های زیبا بزک و قالب کنند.

«اصلاحات ارضی» در «انقلاب سفید شاه و ملت» (دهه 1340 ش.) «اصلاحات ارضی»‌ نبود بلکه تقسیم مزارع بزرگ و یکپارچه زراعی ایران به قطعات کوچک بود بدون توجه به قوانین ارث اسلامی که نسل به نسل این مزارع را کوچک و کوچک‌تر می‌کند و به وضع فاجعه‌بار کنونی می‌رساند. «ملی کردن جنگل‌ها و مراتع» نام زیبایی بود برای استقرار مالکیت دولت بر 84 درصد اراضی کشور و سپردن تولیت آن به دستگاه‌های دولتی که دیوان‌سالاران هر چه بخواهند با آن بکنند و وضع فجیع کنونی را بیافرینند.

این روزها نیز تحت عناوین زیبا فاجعه‌ای بنام واردات انبوه محصولات کشاورزی از نظر ژنتیکی دستکاری شده از فرانسه در جریان است. [1]
زمانی که سفر خرداد 1393 وزیر جهاد کشاورزی به فرانسه را دنبال می‌کردم حیران شدم که چگونه می‌توان با افتخار از انعقاد قرارداد برای صادرات محصولات کشاورزی طبیعی (ارگانیک) ایران به فرانسه و وارد کردن محصولات «اصلاح شده» (دگرژن‌شده) از فرانسه سخن گفت. آن زمان در فیسبوکم نوشتم: «یعنی چه؟ دنیا به ما می‌خندد. محصولات کشاورزی ارگانیک بدهیم به فرانسه و محصولات از نظر ژنتیک دستکاری شده بگیریم؟»
»محصول اصلاح شده» نامی زیبا است که برخی مقامات و کارشناسان دولتی ایران برای «محصولات از نظر ژنتیکی دستکاری شده»، یا به تعبیر من «دگرژن‌شده»، [2] به کار می‌برند. «بازی تغییر نام» شاید برای گمراه کردن ایرانیان مؤثر باشد ولی در رسانه‌های خارجی ممکن نیست. نتیجه، این گزارش انگلیسی پرس تی. وی. و سایر رسانه‌های غیرفارسی‌زبان است که ماوقع را با نام‌های واقعی بیان می‌کند:

هر کس با فضای جهانی آشنا باشد می‌فهمد که اعلام توافق فوق در رسانه‌های غربی تا چه حد برای ایران تحقیرآمیز بود. بیننده و خواننده غربی تصور می‌کرد فرانسه با قبیله‌ای عقب‌مانده، ساکن صحاری دوردست و فاقد هرگونه دسترسی به وسائل ارتباط جمعی، قرارداد کشاورزی منعقد کرده یعنی با کسانی که نه محصول ارگانیک را می‌شناسند و نه با جنبش ضد محصولات دستکاری شده ژنتیکی آشنا هستند. فرانسه مهد یکی از مهم‌ترین جنبش‌های ضد محصولات دگرژن‌شده است.

«بیزنس دگرژن‌سازی»، که در رأس آن «مافیای دگرژن‌ساز» و غول‌هایی چون کمپانی مونسانتو قرار دارد، هر چند در گستره جهانی بسیار قدرتمند است ولی سال‌هاست کارش به رسوایی کشیده. [4] پس از انتشار تحقیقاتی که نشان می‌داد بذرهای دستکاری شده موجب تومورهای سرطانی می‌شود، دولت روسیه ورود بذرهای کمپانی مونسانتو به این کشور را ممنوع کرد و در آوریل 2014 مدودف،‌ نخست‌وزیر روسیه، ممنوعیت ورود هر گونه محصولات دگرژن‌شده را اعلام کرد. [5] افتخار روسیه این است که از طریق گسترش باغچه‌های خصوصی خانوادگی، موسوم به «داچا»، مردم چهل درصد محصولات غذایی مورد نیاز خویش را تأمین می‌کنند.[6]

هم‌زمان با تلاش برای تبدیل ایران به بازار بزرگ محصولات دگرژن‌شده کشاورزی از طریق فرانسه، علاوه بر روسیه، پارلمان و دولت اسکاتلند نیز کشت محصولات دگرژن‌شده را ممنوع اعلام کرد. ریچارد لاکهید، از مقامات اسکاتلند، گفت: دولت [محلی] اسکاتلند تصمیم به ممنوعیت استفاده از محصولات دگرژن شده گرفته زیرا نمی‌خواهد با آینده بخش 14 میلیارد پوندی غذا و نوشیدنی اسکاتلند قمار کند. او افزود: اسکاتلند در سراسر جهان به خاطر طبیعت زیبایش شهرت دارد و ممنوعیت استفاده از بذر دگرژن‌شده از طبیعت سرسبز و تمیز کنونی حفاظت می‌کند و آن را رشد می‌دهد. [7]
تلاش‌هایی چون «کمپین نه به محصولات دستکاری شده ژنتیکی» [8] مفید و قابل ستایش است ولی شاید استفتا از مراجع تقلید مؤثرترین راه باشد برای ممانعت از بروز این فاجعه انسانی و زیست‌محیطی در ایران.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

حذف بند مربوط به ممنوعیت واردات محصولات تراریخته از بودجه سا

پستتوسط najm134 » دوشنبه آپريل 23, 2018 7:04 am


بند مربوط به ممنوعیت واردات محصولات تراریخته از بودجه سال ۹۷ حذف شد

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ گفت: در جلسه کمیسیون تلفیق بند الحاقی ۴ تبصره ۱۱ لایحه بودجه که در آن مقرر شده بود واردات هرگونه محصول تراریخته بدون مجوز وزارتخانه‌های بهداشت، جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان پدافند غیرعامل ممنوع است، از متن لایحه بودجه حذف شد. /خانه ملت

طرح ممنوعیت واردات محصولات تراریخته‌ در لایحه بودجه 97
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: ممنوعیت واردات محصولات تراریخته‌ای که به مصرف مستقیم انسان می‌رسند در لایحه بودجه ۹۷ پیش‌بینی شده که نکته بسیار مثبتی است.
به گزارش تسنیم، علی‌محمد شاعری درباره مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق مجلس در ممنوعیت واردات محصولات تراریخته از سال 97 اظهار داشت: ممنوعیت واردات محصولات تراریخته‌ای که به مصرف مستقیم انسان می‌رسند در لایحه بودجه 97 پیش‌بینی شده که نکته بسیار مثبتی است، همچنین مصرف محصولات تراریخته برای غیرانسان باید صرفا با مجوز سازمان‌های ذیربط و پس از ارزیابی سلامت و اطمینان از بی‌خطر بودن محصولات تراریخته صورت گیرد.
شاعری با ‌اشاره به پیشنهادات خود برای اصلاح لایحه بودجه 97، افزود: طبق احکام برنامه ششم باید سالانه حداقل 400 هزار هکتار آبیاری نوین جایگزین آبیاری سنتی شود و حداقل 5 درصد برخورداری از شبکه فاضلاب شهری در سال 97 نسبت به سال 96 افزایش یابد و حدود 10 درصد میزان مدیریت پسماند در کشور بهبود پیدا کند تا بتوانیم منابع آلاینده خاک، آب و هوا را در کشور کنترل کنیم.
وی ادامه داد: لایحه بودجه 97 یک برش یکساله از برنامه ششم توسعه است که علاوه‌بر دنبال کردن اهداف برنامه ششم؛ نباید مفاد آن هیچ منافاتی با احکام برنامه ششم داشته باشد اما طبق بررسی‌های صورت گرفته توسط نمایندگان مجلس بسیاری از تبصره‌های لایحه بودجه 97 با احکام برنامه ششم انطباق ندارد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه جهت‌گیری لایحه بودجه 97 باید در راستای برقراری عدالت و مقابله با فساد و تبعیض باشد، گفت: لایحه بودجه 97 طبق اولویت‌های روز کشور برنامه‌ریزی نشده بود در حالی که اکنون مهم‌ترین چالش‌های کشور در بخش‌های آب، محیط زیست، ‌اشتغال، تولید، صادرات، کمک به رفاه مردم و توجه به اقشار کم‌درآمد است.

چرا مدافعان تراریخته از ممنوعیت واردات این محصولات احساس خطر می‌کنند


Image
پ‍اسخ به چند شبهه مدافعان تراریخته
در پی بالا گرفتن منازعه بر سر سلامت محصولات دستکاری شده ژنتیکی (تراریخته) و کشیده شدن دامنه این مباحث به مجلس شورای اسلامی به واسطه گنجانده شدن بند مربوط به تولید تجاری محصولات کشاورزی تراریخته در سطح کشور توسط دولت در برنامه ششم توسعه، مسئله تراریخته‌ها ابعاد تازه‌تری به خود گرفته است.
اخیراً و در پی بررسی برنامه ششم توسعه در مجلس، کمیسیون کشاورزی در بررسی بند مربوط به تولید تجاری این محصولات در سطح کشور، مصوبه‌ای مبنی بر «ممنوعیت تولید و واردات محصولات تراریخته»داشت اما در پی این مصوبه، مدافعان تولید تراریخته در کشور که پیشتر مدعی بودند علت ایجاد موج مخالفتها با تراریخته «به خطر افتادن سود هنگفت واردکنندگان تراریخته است» اما حالا و با این مصوبه مجلس ضمن مخالفت با این مصوبه کمیسیون کشاورزی مجلس مدعی شده‌اند که «در صورت اجرایی شدن این مصوبه، قیمت گوشت به کیلویی 100 هزار تومان می‌رسد چرا که عمده خوراک دام کشور، خوراک تراریخته وارداتی است و با ممنوع شدن واردات تراریخته به کشور قیمت اقلامی مانند روغن و گوشت به شدت افزایش می‌یابد!»
اما در پاسخ به چنین شبهاتی که پس از مصوبه مجلس توسط مدافعان تراریخته طرح شده است، کیهان در قالب پرسش و پاسخ به این شبهات پاسخ داده که ادامه آمده است:
آیا در صورت ممنوعیت واردات محصولات تراریخته بحران شدید کمبود روغن و گرانی گوشت به وجود می‌آید؟
خیر! اولا تنها 30 درصد کلزا و ذرت تولیدی جهان تراریخته است و در بدبینانه‌ترین حالت، باید در شرایط حاضر 70٪ روغن مصرفی کشور از منابع غیر تراریخته تامین شود.
ثانیا، مصرف متوسط سالانه روغن در ایران 20 کیلوگرم به ازای هر ایرانی است و حدود 40 درصد از متوسط سرانه جهانی (12/5 کیلوگرم) زیادتر است؛ نخستین وظیفه دولتمردان کاهش مصرف روغن در ایران است.
آنها که تا دیروز معتقد به تولید داخلی محصولات تراریخته بودند و واردات محصولات تراریخته را خیانت به کشاورزی مملکت می‌دانستند، امروز با مصوبه کمیسیون کشاورزی مجلس مبنی بر ممنوعیت تولید و واردات محصولات تراریخته به‌پا خاسته‌اند و گوشت کیلویی 100 هزار تومان را نتیجه ممنوعیت واردات خوراک دام تراریخته عنوان می‌کنند! پس مشخص می‌شود که آنها به فکر اعتلای کشاورزی نیستند و به فکر سود خودشان و شرکت‌هایشان از محل انحصار تولید و واردات تراریخته‌ها هستند.
آیا سازمان بهداشت جهانی سلامت تراریخته‌ها را تایید کرده است؟
این سازمان فقط «تراریخته‌های موجود در بازار» را تایید می‌کند؛ چنانچه ذرت‌های تراریخته Mon810 و Bt176 زمانی در بازار بودند و به دلیل شکایات کشاورزان اروپایی و آمریکایی مبنی بر افزایش مرگ و میر دام‌ها از بازار خارج شدند. پس این جمله سازمان بهداشت جهانی «رافع هرگونه مسئولیتی» از جانب این سازمان است.
* گیاهان تراریخته در ایران از دیدگاه قوانین و اسناد بالادستی:
* اولا باید بررسی کرد که چه کسانی در مشاوره و تدوین این اسناد و قوانین ایفای نقش نموده‌اند و آیا این افراد ذی‌نفع تجاری بوده‌اند یا خیر.
* ثانیا: ماده 22 قانون ایمنی‌زیستی مسئولیت تولید و واردات محصولات تراریخته را برعهده بخش غیردولتی نهاده است لذا هرگونه ورود دولت در این زمینه و ایجاد بار مالی وجاهت قانونی ندارند.
* ثالثا: محصولات تراریخته بخش کوچکی از کاربردهای مهندسی ژنتیک در بیوتکنولوژی کشاورزی است بنابراین تفسیر به رای سند زیست فناوری برای توجیه واردات و کشت تراریخته‌ها مشهود است و انحراف اهداف این سند محسوب می‌شود.
آیا واردات و کشت گیاهان تراریخته با اهداف اقتصاد مقاومتی سازگار است؟
خیر؛ به دلایل زیر:
* ترویج نسل قدیم فناوری
* استفاده از ژن‌ها و ابزار بیگانگان
* عدم مالکیت فکری محصولات تراریخته
* تهدید کشاورزی و امنیت غذایی کشور
* عدم اتکای تراریخته‌ها به دانش درونزا و وابستگی به سموم آمریکایی نظیر راندآپ (گلایفوسیت)
چه کشورهایی کشت محصولات تراریخته را ممنوع کرده‌اند؟
38 کشور نظیر روسیه، آلمان، فرانسه، سوئیس، رژیم اشغالگر قدس، اتریش، ترکیه، عربستان، نروژ، سوئد، هلند، بلژیک، ایتالیا، فنلاند، مجارستان، بلغارستان، یونان، مالزی، دانمارک، نیوزلند،‌اسکاتلند، ایرلند، صربستان، لهستان و...
آیا واردات و تولید محصولات تراریخته در اولویت قرار دارد؟
خیر؛ زیرا بزرگترین مشکل کشاورزی کشور سوء‌مدیریت است؛ برای افزایش تولید، ارتقای عملکرد و مقابله با آفات و بیماری‌ها و پدیده‌هایی نظیر شوری و خشکی روش‌های بسیار کم‌خطرتری وجود دارد که مورد غفلت مدیران و برنامه‌ریزان قرار گرفته است.
آیا گزارش دانشگاه علوم پزشکی یزد، در مورد ارزیابی ایمنی و سلامت تغذیه‌ای برنج تراریخته بی‌طرف است؟
خیر؛ به این دلایل:
* در این گزارش تنها منابع بین‌المللی مورد استناد قرار گرفته که در هیچ کدام از این کشورها برنج تراریخته تجاری نشده است!
* گزارش مذکور فقط برای تایید برنج تراریخته تدوین شده است و گزارش‌های تخلفات برنج طلایی و آنالیز متابولیک برنج تراریخته ایرانی منعکس نشده است.
* اگر واقعا برنج تراریخته بی‌خطر است، چرا کشورهایی که این آزمایشات را انجام داده‌اند تا این لحظه آن را به تولید انبوه و تجاری نرسانیده‌اند.
* اینکه برنج تراریخته تولید شده در سایر کشورها خطرات کمتری دارد، دلیل بر تایید برنج تراریخته ایرانی نیست؛ لازم است آزمایشات مورد به مورد انجام و منتشر شود.
* چرا ارزیابی‌های مخاطرات برنج تراریخته ایرانی منتشر نمی‌شود.
* چرا ایران باید بزرگترین ریسک موجود را قبول کند و تنها کشوری باشد که برنج تراریخته را به سفره‌های مردم کشورش روانه می‌کند.
* چرا علی‌رغم اینکه بیش از 20 سال از تولید برنج تراریخته در کشورهای چین، امریکا و سوئیس می‌گذرد این محصولات کماکان صرفا به عنوان یک دستاورد پژوهشی در کانون توجه قرار دارند و تجاری نشده‌اند.
* چرا به این حقیقت اشاره نمی‌شود که برنج و پنبه تراریخته ایرانی حاوی ژن مقاومت به آنتی‌بیوتیک «آمپی‌سیلین» است و مطابق قوانین سازمان بهداشت جهانی این ژن فقط برای مقاصد تحقیقاتی مجاز است و اجازه تجاری‌سازی و مصرف ندارد.
منبع مقاله: تسنیم نیوز
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آبیاری اراضی کشاورزی تهران با فاضلاب و پساب کارخانه‌ها

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه نوامبر 11, 2018 12:49 pm

آبیاری اراضی کشاورزی تهران با فاضلاب و پساب کارخانه‌ها


Image

مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران از آبیاری اراضی کشاورزی جنوب تهران با 400 میلیون متر مکعب آب آلوده خبر داد. در این آب، فاضلاب خانگی، زباله شهرداری، پساب کارخانه‌ها و ملغمه‌ای از همه آلودگی‌ها وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، سه‌شنبه 9 اکتبر محمدرضا بختیاری مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران درباره آلایندگی اراضی کشاورزی جنوب تهران به وسیله پساب پالایشگاه تهران گفت: «اینکه پالایشگاه باعث برخی آلودگی‌ها شده شکی نیست؛ زیرا خیلی از چاه‌های اطراف را دچار مشکل کرده است، در سال‌های اخیر چاه‌ها مسدود شده و برداشتی از آنها اتفاق نمی‌افتد، کشاورزان هم از این مسئله ناراحت هستند و اکنون از پساب استفاده می‌کنند، خود پالایشگاه هم قراردادی با آبفا بسته و یک خط لوله هم اجرا می‌کند که 700 لیتر بر ثانیه آب را از پساب شهر تهران تامین کند».

وی اما با بیان اینکه مشکل جنوب تهران پالایشگاه نیست، افزود: «اراضی جنوب تهران بحث متفاوتی دارد به نسبت میزان آب‌های آلوده که وارد آن می‌شود تاثیر پالایشگاه تقریبا صفر است که اکنون نیز مهار شده است، مشکل اراضی جنوب روان آب‌هایی است که وارد آن می‌شود».

آبیاری کشاورزی جنوب تهران با 400 میلیون متر مکعب آب آلوده مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران توضیح داد: «7 رودخانه دارآباد، درکه، دربند، سرخه حصار، کن، وردآورد در شمال تهران داریم که وقتی از بالا برف ذوب می‌شود وارد شهر تهران می‌شود، داخل شهر انواع آلودگی‌ها به آنها اضافه می‌شود، شهرداری اینها را در دو رودخانه مجزای سرخه حصار و فیروز آباد تجمیع کرده که با 400 میلیون متر مکعب آب به جنوب تهران می‌روند، متاسفانه اراضی کشاورزی هم از آن استفاده می‌کنند».
امکان رفع آلودگی در مبداء وجود ندارد

وی تاکید کرد: «امکان اینکه آلودگی این آب را از منشاء رفع کرد، وجود ندارد. زیرا به حدی مراکز آلوده کننده زیاد است که امکان کنترل نیست، در این آب فاضلاب خانگی، زباله شهرداری، فاضلاب کارخانه‌ها و ملغمه‌ای از همه آلودگی‌ها وجود دارد».

آبیاری مزارع و زمین‌های کشاورزی با فاضلاب شهری و تصفیه نشده یکی از نگرانی‌هایی است که سالها است در ایران مورد توجه کارشناسان محیط‌ زیست و کشاورزی و برخی مسئولان قرار گرفته است.

در سال 89، هشت هزار هکتار زمین در ایران با فاضلاب آبیاری می‌شد که به دنبال برخورد با چنین تخلفاتی، اکنون به حدود 2 هزار هکتار رسیده است، در حال حاضر بیشترین سطح زیر کشت که با فاضلاب آبیاری می‌شود در تهران است.

براساس مقاله منتشر شده در ژورنال تحقیقات محیطی، حدود 80 درصد محصولاتی که با آب آلوده آبیاری می‌شود در مساحت 29 میلیون هکتار در کشورهایی نظیر ایران، چین، هند، پاکستان و مکزیک تولید می‌شوند.

براساس اعلام سازمان ملل متحد، در آسیا و آفریقا حدود 3.4 میلیون نفر به واسطه بیماری‌هایی که از آبهای آلوده ایجاد می‌شوند، از بین می‌روند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

CGIAR : شبکه کشاورزی راکفلرها

پستتوسط najm134 » يکشنبه اکتبر 18, 2020 10:06 am

CGIAR ؛ شبکه کشاورزی راکفلرها


پرونده ویژه «جنگ جهانی غذا» ؛ قسمت نوزدهم CGIAR

Image
راکفلرها، یک شبکۀ گسترده با ۱۵ نهاد بزرگ بین‌المللی را سامان داده‌اند که در تهران نیز به‌شدت فعال است.

یک نقطۀ عطف تاریخی؛ تشکیل شبکۀ سی‌جی‌آی‌اِی‌آر (CGIAR)

موفقیت اقتصادی حاصل‌شده در مکزیک و بعدتر در پروژۀ ایری در اوایل دهۀ 1960، راکفلرها را واداشت که این شبکه را توسعه دهند.

پیشتر، نسبت راکفلرها با پروژۀ مکزیک {اینجا} و {اینجا}، و با مؤسسۀ «ایری» {اینجا} تبیین شد.

تارنمای راکفلر با درج تاریخچۀ مشروح از ایجاد این شبکه نشان می‌دهد تا چه‌اندازه در ایجاد این شبکه نقش داشته است. این تارنما ذیل عنوان «ایجاد یک شبکه» می‌نویسد:

کامیابی‌های اولیه در ایری موجب پایه‌گذاری مؤسسات تحقیقاتی دیگری، از جمله مرکز بین‌المللی ذرت و بهبود گندم مکزیک (CIMMYT) در سال 1963 شد. مرکز بین‌المللی کشاورزی گرمسیری (CIAT) در کالۀ کلمبیا و مؤسسۀ بین‌المللی کشاورزی گرمسیری (IITA) در اِبادان نیجریه، در سال 1967 راه‌اندازی شدند، با وجود این‌که هر چهار مؤسسه نهادهای مستقل بودند، از شبکۀ نزدیک به متخصصان کشاورزی استفاده می‌کردند که توسط بنیاد راکفلر در کار بود. برنامۀ برنج بنیاد راکفلر در آسیا، به‌سرپرستی ریچارد بردفیلد [1]، که یکی از سه نویسندۀ اصلی گزارش کشاورزی مکزیک بود که گزارش آنها منجر به «برنامۀ مکزیک» شد، پیش می‌رفت. استرلینگ وُرتمن [2]، اولین قائم‌مقام ایری، پرورش‌دهندۀ ذرت بنیاد راکفلر در مکزیک بوده است، همچنین اولین مدیرکل CIAT اولیس جی. گرانت [3]، پرورش‌دهندۀ گیاهان ذیل برنامۀ بنیاد راکفلر در کلمبیا و مدیر سابق کشاورزی بنیاد بود. در IITA نیز محورهای اصلی برنامۀ توسعۀ دانشگاه بنیاد راکفلر، با دانشگاه اِبادان ارتباط نزدیک داشتند. [4]

Image
اولین دور از جلسات فراملی کشاورزی بلاجیو


اولین دور از جلسات فراملی کشاورزی بلاجیو، 1968

اما به‌زودی مشخص شد تأسیس این چهار نهاد، مطامع کمپانی‌داران بنیاد راکفلر را برآورده نمی‌کند، اینجا بود که چند دوره جلسات مشورتی در «بلاجیو» [5] با حضور مسئولان بلندپایۀ نهادهای بین‌المللی به تشکیل یک نهاد فرادستی منجر شد که «سی‌جی‌آی‌ای‌آر» نام گرفت. این نهاد بنا بود بالادست این چهار مؤسسه قرار گیرد و با تجمیع امکانات و ظرفیت‌ها، اتاق فرمان مؤسسات و متولی توسعۀ آنها باشد. تارنمای راکفلر در این زمینه تصریح دارد:

سرانجام، هیئت اجرایی بانک جهانی متقاعد شد تا کمک مالی سالانه به گروه مشورتی تازه‌تأسیس در زمینۀ تحقیقات بین‌المللی کشاورزی (سی‌جی‌آی‌ای‌آر)، که پس از یک سلسله کنوانسیون‌های بلاجیو تأسیس شد، ارائه دهد. اعضای اصلی این گروه، چهار انستیتوی تحقیقاتی بودند که بنیاد راکفلر به ایجاد آنها کمک کرده بود. سی‌جی‌آی‌ای‌آر تا دهۀ 1980 شامل 16 عضو شد. [6]

به این ترتیب نقش راکفلرها در برآمدن مؤسسات و شبکه کردن آنها با یکدیگر ذیل این نهاد خاص کاملاً روشن است. [7]

گزارش یکی از مدعوین بلاجیو از تشکیل CGIAR

یکی از نفرات مهم راکفلرها در سازماندهی و تشکیل شبکۀ فراملی کشاورزی،‌ «رابرت فلینت چندلر جونیور» [8] بود. وی از 1946 در برنامۀ مکزیک [9] شرکت کرد، و به‌مرور در سلسله‌مراتب همین شبکه ارتقا پیدا کرد. [10] چندلر در 1959 در فرایند تأسیس ایری نقش بسزایی داشت و اولین مسئول آن در خلال سال‌های 1959 تا 1972 بود،‌ تا این‌که در این سال بازنشسته شد، گرچه ارتباطات او با این مؤسسه پس از آن تاریخ نیز ادامه یافت؛ از جمله می‌توان به نگارش و مستندسازی تاریخچه‌ای گویا و مهم از تشکیل ایری و برخی نهادهای دیگر در سال 1992 با نام «یک ماجرا در علوم کاربردی: تاریخچۀ پژوهشگاه بین‌المللی تحقیقات برنج» [11] اشاره کرد. [12] چندلر همچنین برندۀ جایزۀ جهانی غذا [13] در سال 1988 نیز بوده است. چندلر در سال 1999 از دنیا رفت. نورمن بورلاگ در جلسۀ یادبود این همکار قدیمی که پس از مرگ او برگزار شد از این عبارت‌ها استفاده کرد:

یکی از پیشگامانی که انرژی و اشتیاق بی‌حد و حصر خود را توأم با فداکاری و ارادت کامل به یک هدف به‌خرج داد و کمک کرد تا برنج برای دسترسی صدها میلیون نفر در جهان توسعه یابد. [14]
Image
شبکۀ همکاران CGIAR


چندلر در صفحۀ 160 از گزارش تشکیل ایری با انتشار عکسی از کنفرانس 1969 بلاجیو، به معرفی تک‌تک مدعوین می‌پردازد و تصریح می‌کند که همین کنفرانس، دو سال بعدتر به تأسیس سی‌جی‌آی‌ای‌آر انجامید. وی می‌نویسد:

رؤسای سازمان‌های مهمِ کمک‌های خارجی، از سوی بنیاد راکفلر برای ملاقات در مرکز همایش بلاجیو، در تاریخ 23 الی 25 آوریل 1969، برای گفت‌وگو در مورد مشکلات توسعۀ کشاورزی دعوت شدند. این جلسات به «میتینگ بلاجیو» شهرت یافت، که آغاز یک سلسله کنفرانس بود؛ این کنفرانس‌ها دو سال بعد منجر به تشکیل سی‌جی‌آی‌ای‌آر شد. [15]
Image
تصویر افراد شرکت‌کننده در کنفرانس بلاجیوی 1969 / سطح بسیار بالای سِمت‌های مدعوین بیانگر سطح اقدامات این نهاد است
[16]

تارنمای راکفلر حجم موفقیت حاصل از تأسیس این نهاد را چنین توصیف می‌کند:

ماندگاری این نهاد و وسعت گستردۀ گروه‌های عضو آن، روال جدیدی را در پاسخ به درس‌های دهۀ 1950 و 1960 فراهم کرده است. تحقیقات در مورد غلات به‌ویژه گندم و حبوبات، که محصولات کلیدی رژیم غذایی بسیاری از کشورهای آفریقایی هستند، گسترش یافته است. [17]


این تارنما ادامه می‌دهد:

زیست‌شناسی مولکولی در نقشه‌برداری ژنومی نقش داشته است، که دانشمندان را قادر می‌سازد محصولات زراعی با بازده بالاتر و مقاومت بیشتر در برابر بیماری‌ها تولید کنند. [18]

به این ترتیب، این نهاد تشکیلاتی مهم تأسیس شد،‌ و یکپارچه‌سازی و هدایت شبکۀ جهانی مطالعه بر اقلام اساسی غذایی را در اختیار گرفت.

«سی‌جی‌آی‌ای‌آر» (CGIAR) چه می‌کند؟

«ایکاردا» یکی از 15 مرکز فعال مرتبط با سی‌جی‌آی‌ای‌آر است. تارنمای ایکاردا، خود را ملزم می‌داند در هر سه «پلت‌فرم مورد نظر سی‌جی‌آی‌ای‌آر» کمک کند. این تارنما بر انجام سه مأموریت زیر در سی‌جی‌آی‌ای‌آر تأکید می‌کند:

ــ تهیۀ «بانک ژن»؛ که این نهاد را قادر می‌سازد وظیفۀ قانونی خود را برای حفظ و دسترسی به محصولات کشاورزی و درختان به‌نمایندگی از جامعۀ جهانی به انجام برساند.
ــ نوسازی برنامه‌های اصلاح نژاد؛ با هدف تأثیر بیشتر بر امنیت غذایی سازگاری با تغییرات آب‌وهوا و توسعه.
ــ داده‌های بزرگ؛ استفاده از رویکرد «بیگ دیتا» برای حل سریع‌تر، بهتر و در مقیاس بزرگ‌تر مشکلات توسعۀ کشاورزی. [19]

Image
برنامۀ گندم؛ که با محوریت سیمیت در این نهاد در حال پیگیری است


به‌عبارت درست، این شبکه با به‌کارگیری فناوری‌های روزآمد و ابزارهای جهانی خود تلاش می‌کند ضمن شناسایی دقیق و گستردۀ «عناصر حیات»ِ گیاهی در سرزمین‌های مختلف، بانک اطلاعاتی جامعی از این داده‌ها فراهم آورد و روند توسعۀ هریک از مناطق دنیا در این حوزه را زیر چتر خود داشته باشد.

این شبکه در ایران نیز به‌شدت فعال است. در گزارش بعد، سرپل‌های فعال این شبکۀ جهانی در تهران را معرفی خواهیم کرد.

پی‌نوشت‌ها و منابع تحقیق:

[1] Richard Bradfield (April 29, 1896 – May 1, 1981), USA
[2] Leo Sterling Wortman (April 3, 1923 ـ 1981), USA وی یک دوره نایب‌رئیس بنیاد راکفلر بود
[3] Ulysses J. Grant

[4] نگاه کنید: (آخرین رؤیت: 5 آذرماه 1398)

https://rockfound.rockarch.org/researchـinstitutes

[5] پیش‌تر، در تشکیل «گاوی» به مرکز راکفلر در این شهر اشاره شد.
[6] نگاه کنید: (آخرین رؤیت: 5 آذرماه 1398)

https://rockfound.rockarch.org/researchـinstitutes

[7] اکنون پانزده مرکز ذیل این نهاد به‌ظرفیت هشت‌هزار محقق کشاورزی در سراسر جهان فعالند، که عبارتند از:

• Africa Rice Center (West Africa Rice Development Association, WARDA), Bouaké, Côte d’Ivoire / Cotonou, Benin
• Bioversity International (International Plant Genetics Resources Institute, IPGRI) Maccarese, Rome, Italy
• Center for International Forestry Research (CIFOR) Bogor, Indonesia
• International Center for Tropical Agriculture (CIAT) Cali, Colombia
• International Center for Agricultural Research in the Dry Areas (ICARDA) Beirut, Lebanon
• International Crops Research Institute for the SemiـArid Tropics (ICRISAT) Hyderabad (Patancheru), India
• International Food Policy Research Institute (IFPRI) Washington, D.C., United States
• International Institute of Tropical Agriculture (IITA) Ibadan, Nigeria
• International Livestock Research Institute (ILRI) Nairobi, Kenya
• International Maize and Wheat Improvement Center (CIMMYT) Texcoco, Mexico State, Mexico
• International Potato Center (CIP) Lima, Peru
• International Rice Research Institute (IRRI) Los Baños, Laguna, Philippines
• International Water Management Institute (IWMI) Battaramulla, Sri Lanka
• World Agroforestry Centre (International Centre for Research in Agroforestry, ICRAF) Nairobi, Kenya
• WorldFish Center (International Center for Living Aquatic Resources Management, ICLARM) Penang, Malaysia

[8] Robert Flint Chandler Jr. (1907 in Ohio ـ March 23, 1991), USA

او بنابر قرائن فراوان یهودی‌زاده است؛‌ ترکیب نام خود و خواهران (استر و آدری) و فرزندانش (دیوید، رالف و سالی) نیز مؤید این مدعاست، ضمن اینکه بسیاری از جزئیات زندگی او (حتی گرایش‌های جنسی‌اش) در بیوگرافی‌ها وجود دارد، اما هیچ تصریحی دربارۀ دین او موجود نیست؛ که این هم، خود، تأییدی بر آن مدعاست. برای دریافت اطلاعات اولیۀ شخصی او نگاه کنید: (آخرین رؤیت: 5 آذرماه 1398)

https://www.nndb.com/people/300/000206679/

[9] Rockefeller’s MexicanAgriculturalProgram (MAP)

[10] نگاه کنید: (آخرین رؤیت: 5 آذرماه 1398)

https://rockfound.rockarch.org/biographical/ـ/asset_publisher/6ygcKECNI1nb/content/robertـfـchandlerـjrـ?inheritRedirect=false

[11] An Adventure in Applied Science: A History of the International Rice Research Institute

[12] نگاه کنید: (آخرین رؤیت: 5 آذرماه 1398)

http://books.irri.org/9711040638_content.pdf

[13] چنان که در فصل‌های آینده خواهد آمد،‌ بنیاد جایزۀ جهانی غذا نیز ساخته و پرداختۀ بنیاد راکفلر است.
[14] نگاه کنید: (آخرین رؤیت: 5 آذرماه 1398)

https://rockfound.rockarch.org/biographical/ـ/asset_publisher/6ygcKECNI1nb/content/robertـfـchandlerـjrـ?inheritRedirect=false

[15] نگاه کنید: (آخرین رؤیت: 5 آذرماه 1398)

http://books.irri.org/9711040638_content.pdf ,p:160

[16] چندلر، ذیل عکس فوق‌آمده، افراد شرکت‌کننده را این‌چنین معرفی می‌کند:
نشسته از چپ به راست:

F.F. Hill, resource person, the Ford Foundation
Robert S. McNamara, president, the World Bank
Robert Gardiner, head, Economic Commission for Africa
J. George Harrar, president, the Rockefeller Foundation
Paul Hoffman, director general, UNDP
Adekke Boerma, director general, FAO
W.M. Myers, vice president, the Rockefeller Foundation and moderator of the conference.

ایستاده از چپ به راست:

Sterling Wortman, resource person, the Rockefeller Foundation
Maurice Strong, president, C.I.D.A. , Canada
John A. Hannah, administrator, USAID
R.F. Chandler, Jr., consultant and director, IRRI
Jose Vallega, consultant, FAO
A.C. Wolfe, president, InterـAmerica Development Bank
Lord Geoffrey Wilson, Ministry of Overseas Development, UK
E. M. Martin, head, OECD
David E. Bell, vice president, the Ford Foundation
W.D. Clark, consultant, the World Bank
Lowell S. Hardin, consultant, the Ford Foundation
Masao Sawaki, Economic Cooperation Bureau, Ministry of Foreign Affairs, Japan
F. Fournier, Office de la Recherche Scientifique et Technique OutreـMer, France
Ernst Michanek, SIDA , Sweden
T. Ohuchi, Asian Development Bank
K.L. Bachman, consultant, FAO

[17] نگاه کنید: (آخرین رؤیت: 5 آذرماه 1398)

https://rockfound.rockarch.org/researchـinstitutes

[18] همان
[19] نگاه کنید: (آخرین رؤیت: 5 آذرماه 1398)

https://www.icarda.org/aboutـus/cgiarـpartnership
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

قبلي

بازگشت به آلوده شناسى


cron
Aelaa.Net