طب تجاري

مديران انجمن: najm134, najm134, najm134

پشت پرده ام‌ آر آی

پستتوسط najm134 » شنبه جولاي 28, 2018 8:09 am

پشت پرده «ام‌ آر آی»


گزارش «شهروند» از تجارتی پرسود میان بعضی پزشکان و گروهی از مراکز تشخیصی - درمانی
پشت پرده «ام‌آرآی»
برخی پزشکان در قالب قراردادهای نانوشته با مراکز پاراکلینیک برای هر بیماری که به این مراکز می‌فرستند، ‌درصد می‌گیرند

زهرا جعفرزاده| فارسی‌اش می‌شود «تصویرسازی تشدید مغناطیسی»؛ «ام‌آرآی»، همان که چند سالی است عضو ثابت خانواده مراکز تصویربرداری شده و در نسخه بیشتر بیماران با مشکلات عضله‌ای و ارتوپدی جاخوش کرده است. ایرانی‌ها اما خودشان را محدود به این واژه‌ها و معنی آنها نمی‌کنند، هر قسمتی از بدنشان که درد بگیرد، هر جایشان که مشکلی پیدا کند، زودتر از خود پزشک، نسخه می‌پیچند، نوع بیماری را تشخیص می‌دهند، دوا تجویز می‌کنند و خودشان را در صف نوبت‌دهی آزمایشگاه و سونوگرافی و تصویربرداری و... می‌بینند. حالا از چند ‌سال پیش «ام‌آرآی» به لیست روش‌های تشخیصی‌شان اضافه شده. آنها به ام‌آرآی علاقه دارند و این روش تشخیصی پیشرفته را بهترین راه برای اطلاع از دردشان می‌دانند، حتی اگر بابت هر بار ام‌آرآی، بالای ١٠٠‌هزار تومان پرداخت کنند، اما باز هم از پزشک درخواست ام‌آرآی می‌کنند. پزشکان اما این درخواست را بی‌پاسخ نمی‌گذارند. از آن سو مراکز پاراکلینیک (تشخیصی – درمانی)، همان‌ها که خدمات بالینی پزشکی را انجام می‌دهند، از این فضا، نهایت استفاده را کرده‌اند. آنها تنها به این ارجاع‌های گاه و بیگاه از سوی پزشکان، اکتفا نکرده‌اند و با قراردادهای نانوشته‌ای میان خود و برخی از پزشکان، تجارت پرسودی را رقم زده‌اند. پزشک ام‌آر‌آی تجویز می‌کند، بیمار را به مرکز مورد نظرش می‌فرستد و آخر ماه، برای هر نفری که به این مرکز فرستاده، ‌درصدی می‌گیرد. اقدامی که به گفته داریوش طاهرخانی، عضو شورایعالی سازمان نظام پزشکی، براساس آیین‌نامه‌های انتظامی، تخلف است و قابل پیگیری.

Image

اما تخلف‌ها تنها به این موضوع محدود نمی‌شود. برخی از پزشکان، دستگاه ام‌آر‌آی چند‌ میلیارد تومانی را می‌خرند و در فلان بیمارستان یا مرکز مستقرش می‌کنند. بعد از آن است که مقصد بیشتر بیماران همان مرکز یا بیمارستان می‌شود. تجویزی که به گفته یکی از مدیران مرکز تصویربرداری در ٧٠ تا ٩٠‌درصد موارد، ضروری نیست و با یک رادیولوژی ساده بسیاری از بیماری‌ها یا مشکل قابل تشخیص است. تمام آنهایی که در مراکز ام‌آر‌آی فعال هستند، از این ماجرا باخبرند و تعدادی از آنها که وارد این تعامل شده‌اند، از رابطه مالی می‌گویند که به‌هرحال بر روی درآمدشان تأثیر گذاشته: «پزشکانی که همیشه بیمارانشان را به مرکز خاصی برای آزمایش یا رادیولوژی و ام‌آر‌آی می‌فرستند، بابت هر بیمار‌ درصدی می‌گیرند. این هم به صورت یک قرارداد نوشته شده نیست، خود مرکز، در پایان هر ماه، پول را داخل بسته می‌گذارد و برای پزشک موردنظر می‌فرستد.» این را مدیر یکی از همین مراکز ام‌آر‌آی که خودش هم وارد این معامله شده به «شهروند» می‌گوید. کسی که سال‌ها در بخش پاراکلینیک مشغول به کار است و خودش از این تعامل با پزشکان سود می‌کند: «خودم سال‌هاست با پزشکان در ارتباط هستم تا برایمان بیمار بفرستند. البته این تعامل تنها برای ام‌آر‌آی نیست، در بخش آزمایشگاه و سونوگرافی هم ما این روابط را داریم، کلاً در سیستم درمان روش به این صورت است که منشی برخی از پزشکان، تعاملی با مراکز پاراکلینیک برقرار می‌کنند و از این طریق، برای همان مرکز مورد نظر، بیمار می‌فرستند. یعنی بیمار هر خدمت پاراکلینیکی که بخواهد بگیرد را از همان محل مورد نظر دریافت می‌کند و در مقابل آن مرکز بابت هر بیمار، ‌درصدی را به پزشک می‌دهد، مثلا برای هر بیمار بین ١٠ تا ٢٠‌هزار تومان می‌دهند.» او از تجربه‌هایش در این مرکز می‌گوید، از بیمارانی که واقعا نیازی به ام‌آر‌آی ندارند اما به توصیه و تجویز پزشکان نسخه در دست می‌آیند و در صف‌های طولانی انتظار می‌کشند. می‌گویند پزشک سرش شلوغ است، به‌جای رفت‌و آمدهای زیاد بیمار، یک بار ام‌آر‌آی تجویز می‌شود و ریشه بیماری مشخص.

اما مدیر همین مرکز می‌گوید که روش‌های تشخیصی چند مرحله دارد، ابتدا یک گرافی ساده است، بعد رنگی و درنهایت می‌رسد به سی‌تی‌اسکن یا ام‌آرآی. اما حالا همه از همان ابتدا به مراکز ام‌آر‌آی هدایت می‌شوند: «برخی از پزشکان نمی‌خواهند برای معاینه بیماران وقت بگذارند، دلیل دیگر، همان روابط و مسائل مالی است. این موضوع برای آزمایش خون هم صدق می‌کند، از‌ سال ٩٣، تعرفه سونوگرافی و آزمایشگاه، ٢٠٠‌درصد افزایش داشته و بیمار ناچار است هزینه زیادی را تنها برای چند آزمایش پرداخت کند.» یکم مردادماه بود که یکی از اعضای کمیته خود مراقبتی، به معضل کم بودن زمان ویزیت بیمار اشاره کرد. حمیداله بهادر، گفته بود که به‌طور استاندارد پزشک عمومی حداقل ۸ دقیقه و پزشک متخصص ۱۵ دقیقه زمان برای ویزیت بیمار باید اختصاص دهد درحالی‌که گاهی در برخی مراکز پزشکی در ساعت حدود ۲۰ بیمار ویزیت می‌شوند. ایرج خسرونیا، رئیس انجمن متخصصان داخلی هم دراین‌باره به «شهروند» می‌گوید: «برخی پزشکان در ٥ ساعت، ٥٠ بیمار را ویزیت می‌کنند.» شلوغی مطب‌ها خود ماجرای دیگری است. به گفته خسرونیا، تعدادی از پزشکان شهرت زیادی پیدا کرده‌اند و از همه جای کشور مراجعه‌کننده دارند، اما باید توجه کرد که اگر ٢٠‌هزار پزشک در تهران وجود داشته باشد، شاید فقط ‌هزار مطب شلوغ باشند و ١٩‌هزار مطب دیگر، وقت کافی داشته باشند. بیماران خودشان هم گاهی در پروسه چشم و هم‌چشمی قرار دارند.

صف‌های طولانی و شلوغ ام‌آرآی

حالا خیلی‌ها بیمه تکمیلی دارند، بیمه‌ای که هزینه ام‌آر‌آی را به صفر رسانده، اما رایگان بودن ام‌آر‌آی، دلیل موجهی برای تجویز فراوان آن نیست: «پزشک براساس تخصصش روش تشخیصی را تجویز می‌کند، شاید بیمار درخواست‌های زیادی داشته باشد، اما نمی‌شود به آنها پاسخ داد.» بیماران با مشکلات ستون مهره‌ای، کمر و گردن، مشتریان پر و پا قرص مراکز ام‌آر‌آی هستند، مشتریان دستگاه‌هایی که به گفته مدیر این مرکز ام‌آر‌آی، قیمت برخی از آنها به ٨ تا ١٣‌میلیارد تومان می‌رسد: «ما در این مرکزی که هستیم از ٨صبح تا ٤ بامداد روز بعد، ٥٠ تا ٨٠ بیمار را ام‌آر‌آی می‌کنیم، مرکز به صورت ٢٤ ساعته فعال است و تنها برای ٤ ساعت دستگاه خاموش می‌شود. برخی از مراکز در یک روز ١٢٠ بیمار هم دارند، هر بیمار به‌طور متوسط ١٠ تا ١٥ دقیقه معطل می‌شود و شاید یکی از دلایل اقبال مردم از این دستگاه، همین سرعت آن باشد.» به گفته او، برخی مراکز در تهران، همیشه وقت‌شان پر است، مثل مرکز تصویربرداری بابک در بیمارستان پارس. مرکزی که تحت پوشش بیمه نیست و سهامداران آن پزشکان خود بیمارستان پارس هستند. او می‌گوید که ام‌آرآی، مافیایی دارد.

دستگاه‌های انحصاری

خانم «شین» پرستار مرکز تصویربرداری یکی از بیمارستان‌های خصوصی، هم همه اینها را تأیید می‌کند و به «شهروند» می‌گوید: «برخی پزشکان بیمارستان‌ها، سهامدار هستند و دستگاه ام‌آر‌آی را آنها خریده‌اند، همین هم می‌شود تا فقط ام‌آر‌آی همان مرکز را قبول داشته باشند، یعنی اگر بیمار به مرکز دیگری برود، آن را نمی‌پذیرند.» او می‌گوید که برخی پزشکان کاسبی خوبی از مراکز پاراکلینيک به هم زده‌اند. یک ام‌آر‌آی غیرضروری با مقداری دارو و چند تصویربرداری دیگر، کلی پول می‌شود: «این موضوع تنها برای ام‌آر‌آی نیست، الان شما با هر مشکلی به درمانگاه مراجعه کنید، برایتان سرم می‌زنند، ممکن است از شب تا صبح نزدیک به ٢٠٠ سرم تزریق شود و آن درمانگاه هر شب، نزدیک به ٢‌میلیون تومان تنها از طریق سرم به دست آورد.» او در مرکز پرمراجعه‌ای برای ام‌آر‌آی فعال است، اما می‌گوید ٩٠‌درصد بیماران واقعا احتیاجی به این کار ندارند: «وقتی یکی از پزشکان به مرخصی می‌رود، میزان ام‌آر‌آی ما پایین می‌رود، چرا که مثلا آن پزشک، آمار بالایی از بیماران ام‌آرآیی را در مرکزمان دارد، زمانی هم که دستگاه جدید خریده می‌شود، میزان ارجاع بیمار بیشتر هم می‌شود، به‌هرحال باید هزینه خرید آن دستگاه تأمین شود.» ام‌آر‌آی ضرری به بیماران وارد نمی‌کند، مگر این‌که تزریقی باشند: «ام‌آرآیی واقعی است که تزریقی باشد، انواع و اقسام بیماری و ناراحتی‌ها را هم تشخیص می‌دهد، اما معمولا یک روش تشخیصی پیشرفته و برای اطمینان بیشتر از یک بیماری مانند سرطان مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما نکته اینجاست که خیلی از بیماری‌ها را می‌توان با سونوگرافی مشخص کرد، اما باز هم به ام‌آر‌آی ارجاع داده می‌شود.» به گفته او، با ورود دستگاه‌های ام‌آرآی، سونوگرافی خیلی افت کرده است: «به‌هرحال ام‌آرآی، روش دقیقی برای تشخیص است و در جراحی‌ها خیلی کمک می‌کند، مثلا جای یک غده را به خوبی مشخص می‌کند و کاری که با جراحی انجام می‌شود را می‌توان از طریق ام‌آر‌آی بدون جراحی انجام داد.» پرستار این مرکز تصویربرداری از بیمارانی می‌گوید که با دستگاه ام‌آر‌آی سلفی می‌گیرند: «مردم این دستگاه را دوست دارند، برخی‌شان لباس مخصوص را که تنشان می‌کنند، با دستگاه عکس می‌گیرند.»
مریم، دستگاه ام‌آر‌آی را دوست ندارد، با آن هم عکس یادگاری نگرفته، اما وقتی در تصادفی، مچ پایش آسیب دید و با تصویر ام‌آر‌آی به پزشک یکی از بیمارستان‌های تأمین‌اجتماعی مراجعه کرد، متوجه شد که واقعا هم نیازی به این کار نداشته: «پزشک به من گفت که مشکل پیچ‌خوردگی پایم، با یک عکس ساده هم قابل تشخیص بود اما وقتی بعد از تصادف به اورژانس یک بیمارستان خصوصی رفتم، به من گفتند باید ام‌آر‌آی بگیرم.»
مرتضی اما جزو بیمارانی است که از پزشک درخواست ام‌آر‌آی کرده: «گردن
م درد می‌کرد و خودم به پزشک اصرار کردم که برایم ام‌آر‌آی بنویسد، او هم نوشت. می‌خواستم مطمئن بشوم، مشکلی ندارم با این‌که پزشک این اطمینان را داده بود.»

تهران ١٧٠ دستگاه ام‌آر‌آی دارد

تهران، پنج برابر لندن دستگاه ام‌آر‌آی دارد. این را ١٠‌سال پیش رئیس وقت مرکز مدیریت بازرگانی و تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت اعلام کرد که نتیجه یک بررسی بود. با این حال اما رئیس فعلی اداره کارشناسی واردات تجهیزات پزشکی همین وزارتخانه آن را رد می‌کند و رئیس انجمن رادیولوژی ایران می‌گوید که این مقایسه درست نیست، چون نظام سلامت ایران نظام ارجاع ندارد و انگلستان دارد. اما این‌گونه به نظر می‌رسد که از ١٠‌سال پیش، وزارت بهداشت نسبت به رشد قارچ‌گونه مراکز ام‌آر‌آی نگران شد. در همان گزارش بود که ابراهیم متولیان به‌عنوان مسئول وقت تجهیزات پزشکی در وزارت بهداشت اعلام کرده بود که از میان تمام روش‌های تشخیصی و تصویر‌برداری سی‌تی‌اسکن، پزشکی هسته‌ای، رادیولوژی، آنژیو‌گرافی، ماموگرافی، سونوگرافی، دانسیتومتری، تصویر‌برداری دندان و رادیوتراپی، روش تصویر‌برداری از طریق ام‌آر‌آی از بیشترین توزیع نامناسب در سطح کشور به‌خصوص در شهر تهران برخوردار است. این درحالی است که به ازای هر دستگاه ام‌آر‌آی در ایران ٧٠٠‌هزار نفر بهره‌مند می‌شوند اما مثلا در کشور کانادا از هر دستگاه ام‌آر‌آی یک‌میلیون نفر و در کشور سوئد، یک‌میلیون و ٢٠٠هزار نفر بهره‌مند می‌شوند. براساس اعلام وزارت بهداشت در‌ سال ٨٥، بیش از ٢٠٠ درخواست به صورت مشخص برای راه‌اندازی مرکز تصویربرداری «ام‌آرآی»، به وزارت بهداشت رسید، درحالی‌که تعداد دستگاه‌های ام‌آر‌آی در کل اتحادیه اروپا با بیش از ١٣ کشور و ٣٠٠‌میلیون نفر جمعیت در حدود ٣٠٠ دستگاه است. به گفته متولیان، میزان استاندارد این دستگاه‌ها به ازای هر ٥/١‌میلیون نفر یک دستگاه است، یعنی در تهران تنها به ١٥ دستگاه ام‌آر‌آی نیاز است.
تهران به ١٥ دستگاه ام‌آر‌آی احتیاج دارد و جلال جلال شکوهی، رئیس انجمن رادیولوژی به «شهروند» می‌گوید که تنها در پایتخت ١٧٠ تا ١٨٠ دستگاه و در کل کشور ٢٧٠ تا ٣٠٠ دستگاه وجود دارد. با این حال او معتقد است که شاید در مقایسه با کشورهایی مانند استرالیا، کانادا و انگلیس، تعداد دستگاه‌های ام‌آر‌آی تهران زیاد باشد، اما در قیاس با کشورهایی مانند آلمان، آمریکا، کره‌جنوبی و حتی ترکیه، تعداد دستگاه‌های ما کم است، چون شرایط نظام سلامت ما شبیه این کشورهاست. او می‌گوید که برای هر ٥٠٠‌هزار نفر یک دستگاه ام‌آر‌آی لازم است. بنابراین اگر جمعیت استان تهران را ١٣‌میلیون نفر تصور کنیم، تهران با این عظمت تنها به ٢٦ دستگاه نیاز دارد نه ١٧٠ تا ١٨٠ دستگاه. دستگاه‌هایی که با عادی‌ترین کیفیت، ٥‌میلیارد تومان خریده می‌شود. این وضع حاکی از صدور بی‌رویه مجوز ورود دستگاه ام‌آرآی، بدون توجه به میزان جمعیت و توزیع جغرافیایی آن است.
هرچند جمال تولی، رئیس اداره کارشناسی واردات تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت تأکید می‌کند که معاونت درمان وزارت بهداشت، کار صدور مجوز براساس سطح‌بندی را عهده‌دار است و در این زمینه به توزیع جغرافیایی آن توجه می‌کند. او به «شهروند» می‌گوید: «ورود هر یک از این دستگاه‌ها باید از طریق نمایندگی صورت بگیرد و درنهایت از طریق سامانه‌های سازمان تجارت و گمرک دستگاه وارد کشور شود. این‌طور نیست که هرکس بخواهد دستگاه‌های این‌چنینی را وارد کند، چرا که باید هم مجوز آن از معاونت درمان وزارت بهداشت گرفته شود و هم از سوی همین معاونت مشخص شود این دستگاه در چه محلی باید قرار داده شود.» براساس اعلام این مسئول در وزارت بهداشت، سطح‌بندی معاونت درمان، برای توزیع عادلانه و یکسان این دستگاه در کشور است، البته این موضوع تنها محدود به دستگاه ام‌آر‌آی نیست و دستگاه لیزر و سی‌تی‌اسکن و هفت دستگاه دیگر را هم شامل می‌شود.

تحمیل هزینه‌های بالا به بیمه‌ها با تجویز بی‌رویه ام‌آر‌آی

دست‌های پنهان مراکز تصویربرداری را محمد شریفی‌مقدم، قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری تأیید می‌کند. او از تعامل دو سویه مراکز پاراکلینیک و برخی پزشکان خبر دارد و به «شهروند» می‌گوید: «می‌توان گفت که در این حوزه مافیایی وجود دارد اما برای ثابت کردنش باید سندی ارایه داد. به‌هرحال زد و بند در این حرفه زیاد است، نه‌تنها در بخش ام‌آر‌آی که در بخش‌های دیگر. سازمان‌های بیمه‌گر باید بر این هزینه‌کردها اشراف داشته باشند.» شریفی‌مقدم به موضوع دیگری هم اشاره می‌کند، آن هم محدودیت‌هایی است که دولت برای بیمه‌ها ایجاد کرده: «تیرماه امسال هیأت دولت در مصوبه‌ای، برای بیمه محدودیت‌هایی ایجاد کرد، یعنی برای دفترچه‌های بیمه سقف ریالی تعیین شده و بیمار بیشتر از یک مبلغ مشخص نمی‌تواند از بیمه‌اش استفاده کند، اینها بیشتر شامل حال خدمات سرپایی می‌شود.»
قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری می‌گوید که چون در کشور بیمه‌ها دولتی هستند، ارایه‌دهنده و هزینه‌کننده خدمات یک نفر هستند. از این‌رو، نظارت کافی صورت نمی‌گیرد: «برخی خدمات به دلیل بیمه بودن، به میزان زیادی تجویز می‌شود، خدماتی که ٩٠درصدش را بیمه پرداخت می‌کند. همین هم می‌شود تا با تجویز زیاد این خدمات، هزینه‌های فراوانی به نظام سلامت تحمیل شود. مثلا همین ام‌آر‌آی که هزینه بالایی به بیمه‌ها وارد می‌کند.» با این‌که قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری به اعمال برخی محدودیت‌ها برای استفاده از دفترچه‌های بیمه اشاره می‌کند، اما محمد فروزان‌فر، رئیس اداره نظارت و ارزیابی اداره کل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی این موضوع را تأیید نمی‌کند و می‌گوید: «بیماران در استفاده از دفترچه‌های درمانی به‌جز موارد رعایت اندیکاسیون‌های علمی برای تجویز دارو و گرفتن برخی خدمات پاراکلینیک مثل ام‌آر‌آی محدودیتی ندارند.» او در یک مصاحبه مکتوب با «شهروند» از نظارت سازمان تأمین‌اجتماعی بر نسخه‌ها خبر می‌دهد و این را اضافه می‌کند: «سازمان تأمین اجتماعی براساس وظیفه‌ای که در خرید خدمات تشخیصی درمانی دارد از طریق شوراهای علمی – تخصصی دفاتر اسناد پزشکی استان‌های کشور با استفاده از پزشکان متخصص و فوق تخصص با برگزاری جلسات منظم نسبت به بررسی موارد تجویزی پزشکان برای بیماران در حوزه‌های مختلف اقدام و نتایج بررسی‌های خود را از طریق دفاترش به پزشکان اعلام می‌کند.» به گفته او، تعداد درخواست خدمات تشخیصی توسط پزشکان امری نسبی است که با توجه به میانگین‌های استانی و منطقه‌ای قابل تجزیه و تحلیل است.
سازمان تأمین‌اجتماعی با پزشکان متخلف برخورد می‌کند. این برخورد یا به صورت تذکر است یا قطع همکاری یا گرفتن جریمه و معرفی به نهادهای ذیصلاح قانونی. این را فروزان‌فر می‌گوید و تأکید می‌کند که بیشترین میزان تجویز ام‌آر‌آی در کشور، از سوی جراحان متخصص مغز و اعصاب و پزشکان متخصص ارتوپد صورت می‌گیرد.
هدایت بیمار به مرکز خاص، تخلف است
نظام سلامت با مافیای ام‌آر‌آی مواجه است؟ این سوالی است که از داریوش طاهرخانی، عضو شورایعالی سازمان نظام پزشکی پرسیده می‌شود و او به «شهروند» می‌گوید: «نمی‌شود به‌طور قطعی در این‌باره صحبت کرد، اما می‌توان گفت که براساس آیین‌نامه انتظامی نظام پزشکی، ارجاع بیمار به یک مرکز خاص تخلف است.» او ادامه می‌دهد: «یک پزشک چه درخصوص نسخه‌های دارویی و چه در مورد خدمات پاراکلینیکی، نباید بیمار را به یک مرکز خاص هدایت کند. همان‌طور که بیمار در انتخاب پزشک، مختار است، در انتخاب مرکزی که خدمات پاراکلینیک انجام می‌دهد هم آزاد است.» با همه اینها این مسئول در سازمان نظام پزشکی، اعتقادی به دست‌های پنهان در ماجرای ام‌آر‌آی ندارد و معتقد است که میزان عرضه و تقاضا در این بخش، تعادلی ندارد، دلیل آن هم صف‌های طولانی برای ام‌آر‌آی است: «این‌که می‌گویند برخی پزشکان تجویزهای بی‌رویه می‌کنند، نیاز به اثبات دارد. این موضوع باید از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و وزارت بهداشت مشخص و اعلام شود. آنها هستند که باید عملکرد پزشکان را ارزیابی کنند و بگویند تجویز ام‌آرآی، ضروری بوده یا خیر. بنابراین نباید به صرف ادعای برخی افراد و بدون ارایه گزارش رسمی از مراجع ذیصلاح به قضاوت این موضوع پرداخت.»
به گفته او، تنها وزارت بهداشت به‌عنوان متولی درمان است که می‌تواند عملکرد علمی پزشکان را مورد ارزیابی قرار دهد و درنهایت اگر پزشکی، در موارد غیرضروری، درخواست ام‌آر‌آی یا هر خدمت پاراکلینیک دیگری کرده باشد، آن فرد را شناسایی و به سازمان نظام پزشکی معرفی کند: «سازمان‌های بیمه‌گر هم با توجه به ارزیابی ماهانه نسخه پزشکان، اگر با مواردی برخوردند که میزان تجویز روش‌های تشخیصی با استاندارد فاصله داشت، می‌توانند موضوع را به سازمان نظام پزشکی اعلام کنند.» برخی می‌گویند پزشکان برای کوتاه کردن مسیر تشخیص، ام‌آر‌آی را تجویز می‌کنند، یعنی چون زمان کافی برای شنیدن شرح حال بیمار ندارند، ترجیح می‌دهند از این روش‌های تشخیصی پیشرفته استفاده کنند. طاهرخانی درباره این موضوع هم توضیح‌هایی می‌دهد: «این اقدام با اصول علمی فاصله دارد. گرفتن شرح حال بیمار، نخستین قدم است. پزشک پس از اخذ شرح حال، تشخیص‌های مختلف را در ذهنش طبقه‌بندی می‌کند و درنهایت از روش پاراکلینیک کمک می‌گیرد تا به تشخیص صحیح برسد چرا که ممکن است راه دشواری برای رسیدن به تشخیص وجود داشته باشد.»
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

قطار مردگان تشنه‌لب در بیمارستان‌های لندن جنجال آفرید!

پستتوسط najm134 » سه شنبه آگوست 14, 2018 8:33 am

قطار مردگان تشنه‌لب در بیمارستان‌های لندن جنجال آفرید!


Image
[color=#FF0000]روزنامه تلگراف چاپ لندن برای اولین بار پرده از رازی برداشت که به نظر می‌رسد قطره‌ای از دریای واقعیت مدیران بی‌لیاقت و البته اتوکشیده انگلیس باشد. موضوعی که دقیق نشان داد که یک انگلیسی حتى به انگلیسی هم رحم نمی‌کند!
آنقدر به بيماران اهمال مي شود حتى براى آب خوردن دادن كه منجر به مرك مي كردد آن هم مرگ 1000نفر در ماه فقط به خاطر تشنگی[
/color]
این روزنامه در گزارش خود آورده است که عدم اعتنای پرستاران به بیماران بیمارستان به حدی رسیده است که هرماه ۱۰۰۰ نفر فقط براثر تشنگی روی تخت بیمارستان از دنیا می‌روند و هیچ اعتنایی به آن‌ها نمی‌شود.
موضوعی که شاید فکر می‌کردیم فقط در اتیوپی یا صحرای غربی آفریقا با آن مواجه باشیم.

این افراد که به علت جراحات و شبیه آن به‌شدت با کاهش مایعات بدن روبرو بوده‌اند به علت عدم رسیدگی تشنه‌لب از دنیا رفتند. به‌نحوی‌که خود گزارش تصریح می‌کند که در برخی موارد فقط اگر پرستار چند لیوان آب می‌داده که بخورند کافی بوده و حتی نیاز به تزریق مایعات هم نبوده است.
اگر پرستاران به وظایف خود عمل کنند
در ادامه این گزارش اضافه می‌کند سازمان‌های نظارتی بیمه در انگلیس اضافه کرده‌اند که اگر پرستاران به وظایف خود عمل کنند ، قطعاً سالیانه جلوی مرگ ۴۰ هزار نفر در بیمارستان‌های آن کشور گرفته خواهد شد.
در بخش پایانی این گزارش آمده است که این‌ها فقط آمار مرگ‌ومیر ناشی از کمبود آب و غذا در بیمارستان‌ها است و در کمال تعجب ادامه می‌دهد، هرسال ده‌ها هزار تن در بیمارستان‌های انگلیس به خاطر تشخیص اشتباه دکترها فوت می‌کنند که خود آمار دهشت‌آوری است.
اطلاعات محرمانه‌ای در مورد پزشکی در نظام دولتی اروپا
دوستان ما در ۲۰۲۵ در گفتگو با برخی جراح‌های بیمارستان‌های اروپا به اطلاعات بسیار محرمانه‌ای در مورد پزشکی در نظام دولتی اروپا دست پیدا کردند که نشان می‌دهد این مرگ‌های ناشی از تشنگی و تشخیص اشتباه و مانند آن، به‌احتمال بسیار بالا کاملاً عمدی و طبق قراردادهای مخفی و زیرمیزی بین شرکت‌های بیمه و روسای بیمارستان‌ها اتفاق می‌افتد.
قراردادهایی که پول کلانی را به جیب رئیس بیمارستان واریز می‌کند و از آن‌طرف عملاً بیمه را از شر ادامه حمایت از بیمار آسوده‌خاطر می‌سازد.
منبع: Telegraph
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

Re: طب تجاري

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه فبريه 26, 2019 10:26 pm

انفجار دستگاه مانومتر و فوت بیمار در سمنان


انفجار مانومتر کپسول اکسیژن در بیمارستان کوثر باعث شد یک بیمار فوت کند.

Image

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، دکتر گوهری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی سمنان درباره این حادثه گفت: این حادثه ساعتی پیش در حین انتقال یک بیمار 50 ساله از اتاق عمل به بخش ICU رخ داد.

وی در تشریح این حادثه گفت: این بیمار بیست و چهارم بهمن، با سابقه بیماری دیابت، قلبی و نارسایی مزمن کلیوی به علت خونریزی شدید گوارشی به بیمارستان کوثر مراجعه کرد و تحت درمان قرار گرفت.

گوهری افزود: به علت شدت خونریزی، بیمار کاندید جراحی تشخیصی شد ولی در اتاق عمل به علت مشکل قلبی با تشخیص پزشکان و رضایت همراهان بیمار، عمل جراحی کنسل و بیمار برای انتقال به ICU آماده شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی سمنان گفت: درحین انتقال، مانومتر کپسول اکسیژنی که به بیمار متصل بود دچار حادثه و این انفجار سبب فوت بیمار شد.

وی با بیان اینکه کارشناسان برای بررسی حادثه در محل حضور داند گفت: علت انفجار نیاز به کارشناسی دارد و غیر از متوفی به کسی آسیب نرسیده است.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

دکتر همیشه هم محرم نیست!

پستتوسط najm134 » جمعه مارس 08, 2019 12:55 am


دکتر همیشه هم محرم نیست!

حفظ حریم شخصی و شرعی بیماران در زمان حضورشان در بیمارستان‌ دغدغه بسیاری از افراد به خصوص زنان است که به رغم قانون‌های وضع شده در این باره، بازهم مواردی گزارش می‌شود که از عدم رعایت این موازین در بیمارستان‌ها حکایت دارد.

Image
گروه خانواده؛ عطیه‌همتی: «دکتر همیشه محرم نیست» این، جمله کلیدی و مهمی‌ست که بسیاری از زنان و حتی مردانی که مجبور بودند مدتی را در بیمارستان بگذرانند آن را به ما می‌گویند. گله‌ای که در چندین مورد مستقیم و غیرمستقیم همواره مطرح شد و هیچ وقت هم جواب درستی به آن داده نشد. از نبود سونولوژیست‌های خانم در زمان‌های اضطراری مانند شب‌ها، گله از لباس‌هایی که بیمارستان برای پوشش در اختیار بیماران قرار می‌دهد تا حضور بی‌مورد افراد مختلف زمان زایمان زنان و حتی برخی خواسته‌های غیرمتعارف از زنان بعد از زایمان از جمله این موارد است.

در سال 77 به این منظور قانونی به نام «قانون انطباق امور اداری و فنی موسسات پزشکی با موازین شرعی» با قید دو فوریت به تصویب مجلس پنجم رسید و بعد از آن به دولت نیز ابلاغ شد. با وجود بهبود شرایط بعد از تصویب این قانون هنوز با گذشت 20 سال مواردی گزارش می‌شود که بدیهی‌ترین نکات پیرامون حریم شخصی و شرعی بیمار در آن رعایت نمی‌شود. از طرفی مسوولین وزارت بهداشت همواره میان صحبت‌هایشان اعلام کردند که برای اجرایی شدن قطعی این قانون با کمبود پزشک، رادیولوژیست و سونولوژیست خانم مواجه هستند.

برای پرداختن پیرامون این دغدغه با «معصومه بازرگان» مدیر سابق بیمارستان حضرت زینب (ع) شیراز و از اعضای اصلی تنظیم این قانون و بعد از آن بازرس اجرایی این قانون در استان فارس به عنوان یکی از نمونه‌ترین استان‌های کشور که توانستند این قانون را در این استان بزرگ اجرایی کنند گفتگو کردیم.

شما از جمله کسانی هستید که در زمان تنظیم قانون انطباق امور اداری و فنی موسسات پزشکی با موازین شرعی حضور داشتید. آن زمان که این قانون تنظیم شد به چه چیزهایی دقت کردید؟

در اردیبهشت ۷۷ این قانون به تصویب مجلس و شورای نگهبان رسید و به مراکز پزشکی و درمانی ابلاغ شد. دانشگاه علوم پزشکی شیراز از همان سال کمیته‌ای برای اجرای قانون انطباق تشکیل داد. در این کمیته افراد صاحب‌نظری دعوت شدند که می‌توانستند راجع به این موضوعات نظر بدهند. من هم آن موقع مدیر بیمارستان زنان و زایمان زینبیه شیراز بودم. این کمیته ماهی یکبار تشکیل می‌شد. ما در این جلسات مصوباتی داشتیم که ابلاغ و پیگیری می‌شد. تا اینکه سال ۸۹ برای من ابلاغی زدند که مسئول نظارت این قانون در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان فارس باشم. من از تیرماه ۸۹ به عنوان بازرس مشغول کار شدم.

بعد از بازرس شدن به چه نکاتی در بیمارستان‌ها دقت کردید؟

بر اساس آئین‌نامه قانون انطباق، شاخص‌هایی را برای بیمارستان‌ها مشخص کردیم که بر مبنای آنها بیمارستان‌ها را مورد ارزشیابی قرار بدهیم. در طی بازدید‌هایی که انجام می‌دادیم به این دقت می‌کردیم که ببینیم به چه شکل می‌توانیم به رعایت حقوق شرعی بیماران، به خصوص خانم‌ها نزدیک شویم.

در این بازرسی‌ها به چه مواردی بیشتر دقت می‌کردید و سعی کردید مشکلات را چطور و با چه پیشنهاداتی حل کنید؟

اولین وهله این بود که بررسی کنیم مسئولین بیمارستان‌ها خودشان چقدر نسبت به رعایت این قانون حساس هستند؟ آیا بیمارستان بخش‌های خاصی برای بانوان دارند؟ آیا مراقبت‌هایی که برای بانوان نیاز است، توسط بانوان انجام می‌شود یا آقایون هم در آن دخالت دارند؟ توجه به تعداد پزشک‌های آقا و خانم نسبت به مراجعه کننده‌های آقا و یا خانم چقدر است؟ در مورد باقی گروه‌های درمانی مانند فیزیوتراپ، رادیولوژی و آزمایشگاهها بسیار سختگیری داشتیم که حتما برای خانم‌ها از خانم و برای آقایون، از متخصصین آقا استفاده شود. چون می‌دانستیم این ظرفیت وجود دارد. اگر مشاهده می‌کردیم که مثلا رادیولوژی یک خانم را آقا انجام داده، یادداشت می‌کردیم و از امتیاز آن بیمارستان کم می‌کردیم و در نتیجه ممکن بود، خدماتی که قرار بود دانشگاه علوم پزشکی به آن بیمارستان بدهد لغو می‌شد.


Image
در مورد بخش زنان و زایمان نیز خیلی سختگیری داشتیم که حتی ورود خدمه مرد در این بخش مطلقا ممنوع است. اگر به ما گزارش می‌شد که یک آقای خدمه وارد این بخش شده، به هیچ عنوان نمی‌پذیرفتیم. حتی مواردی وجود داشت که ممکن بود یک خانم سنگین وزن باشد و نیاز باشد از یک مرد کمک بگیریم. ما بیمارستان‌ها را ملزم کردیم از شیوه‌ای برای انتقال مریض استفاده کنند که نیاز به حضور آقا نباشد. برای ورود به بخش زنان و زایمان گفتیم یا باید آیفون در بخش زنان و زایمان باشد که مشخص شود، قرار است چه کسی وارد این بخش شود یا اینکه یک نیروی انتظامات خانم در آنجا حضور داشته باشد. برای اتاق عمل هم لباس‌هایی طراحی کردیم که مقنعه‌های کلاه‌دار بود که علاوه بر موی سر گردن مریض هم پوشانده می‌شد. گان‌های پشت باز گله همیشگی زنان و حتی بیماران مرد بود که ما بیمارستان‌ها را ملزم کردیم، از یک گان دوربرگردان استفاده کنند که کاملا برای خانم‌ها پوشش داشت و الان اتاق عمل‌های استان فارس ملزم به استفاده از همین گان‌ها هستند.

استفاده از دکتربیهوشی آقا در اتاق عمل، گله بسیاری از خانم‌هاست و حتی دوست دارند که دکتر بیهوشی آنها هم خانم باشد. باتوجه به اینکه تعداد متخصص بیهوشی خانم زیاد نیست. چاره این کار چیست؟

Image
باتوجه به نوع پوششی که برای مریض مشخص کردیم که دیگر عریانی سابق را ندارد، حل این مساله راحت‌تر شد. باید بگویم که تعداد متخصصین بیهوشی خانم واقعا کم است. ما این مساله را این‌طور حل کردیم که متخصص بیهوشی همراه با یک کارشناس بیهوشی در اتاق عمل حضور پیدا می‌کند. دستورات را به کارشناس بیهوشی خانم می‌دهد و کارشناس آن‌ها را اجرا می‌کند. البته ما در شیراز بیمارستانی به نام حضرت زینب داریم که کاملا زنانه است و اصلا متخصص بیهوشی آقا آن‌جا نداریم.

باتوجه به اینکه قانون در سال ۷۷ تصویب شده‌است به نظر شما این قانون بعد از گذشت ۲۰ سال جامعیت لازم را دارد؟

قانون قانون است. اگر مشکلی هست، مقصر ما هستیم که درست اجرایی‌اش نکردیم. به طور مثال باید اورژانس‌ها را طوری مدیریت کنیم که حریم شخصی بیمار در آن‌جا هم حفظ شود.

زمان بازرسی‌های شما، از طرف بیمارستان یا کادر پزشکی، مواردی وجود داشت که به دغدغه‌های شما خرده بگیرند؟ مثلا بگویند که ما دنبال درمان هستیم شما دنبال چه چیزهایی هستید؟ یا طوری رفتار کنند که انگار اجرا کردن این قانون را لازم ندانند؟

بله، این رفتارها هم بوده، هم هست و هم خواهد بود. نمی‌شود توقع داشت که هر قانونی همیشه صد در صد اجرا شود. اما خوشبختانه رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز پشتیبان این قانون بودند و در صورت تخلف خیلی جدی با افراد برخورد می‌کردند. اما بله بعضی به شوخی و جدی یا پشت سر حتی ما را مورد تمسخر قرار می‌دادند. برای بعضی پذیرش این موضوع سخت بود. ما اجرایی شدن این قانون در شیراز را راحت بدست نیاوردیم.

با این حال بیماران چطور می‌توانند گله‌های‌شان را درباره اجرایی نشدن قانون انطباق مطرح کنند؟ چون این قانون در برخی بیمارستان‌ها ممکن است رعایت نشود و این موضوع خاطره بدی را در ذهن بیماران و همراهان آن‌ها می‌سازد؟

برای همه امور پزشکی ما اداره بازرسی و شکایت در بیمارستان‌ها داریم که بیماران می‌توانند به آنجا مراجعه کنند و به آن‌جا شکایت کنند. اما کتمان نمی‌کنم که برای این موضوع پشتیبانی رئیس بیمارستان و مسئولین وزارت بهداشت خیلی مهم است و رعایت این موضوع برای خیلی‌ها علی‌السویه است. در شیراز اینطور است که ما ماهی یکبار کمیته انطباق را برای بیمارستان‌های بزرگ و دوماه یکبار برای بیمارستان‌های کوچکتر تشکیل می‌دادیم که بیمارستانها مشکلات‌شان را برای اجرای قوانین انطباق با ما در میان می‌گذارند. مثلا موردی داشتیم که آن‌ها را ملزم کرده بودیم که اطراف تخت بیماران بستری شده، باید پرده کشیده شود که حریم خصوصی بیمار حفظ شود تا در صورت کار روی بدن بیمار کسی شاهد عریانی بدن افراد نباشد. مسوولین بیمارستان اعلام کردند که ما از لحاظ بودجه برای تامین پرده مشکل داریم. آن‌ها مشکلات‌شان را با ما مطرح کردند. ما هم درباره این موضوع کمک‌شان کردیم.

بسیاری از خانم‌ها پیش از زایمان و یا حضور در بیمارستان استرس این موضوع را دارند که ممکن است در بیمارستان مواردی از نظر شرعی برایشان اتفاق بیفتد که ناراحت کننده باشد. اگربخواهید به این بیماران و به این مادرانی که چنین دغدغه و نگرانی دارند توصیه‌ای داشته باشید چه می‌‌‌گویید؟

جدای از مسائل شرعی، رعایت همه این موارد اصلا حق بیمار است. از آنها می‌خواهیم روی این مسائل که واقعا حق آنهاست پافشاری کنند. چطور وقتی پولی می‌دهیم و جنسی را می‌خریم دقت می‌کنیم همه معیارهایی را که می‌خواهیم داشته باشد و بعد خرید می‌‌کنیم. اینجا هم همین است مردم برای این امور هزینه می‌دهند، یا اینکه بیمه پول آن را پرداخت می‌کند و افراد باید در ازای این موضوع خدمات درست دریافت کنند. بیمارستان‌ها موظف هستند که این خدمت را که بر پایه قانون انطباق است، درست انجام دهند. اگر هرکدام از ما به سهم خودمان بخواهیم در صورت انجام نشدن این قانون، آن را پیگیری و شکایت کنیم شاید یکباره کن‌فیکون نشود اما به مرور نظارت بر این موضوع روز به روز بهتر خواهد شد و من خودم به شخصه این تفاوت را در چندسال اخیر نسبت به سال‌های قبل می‌بینم. وقتی درجه و ستاره بیمارستان از یک به دو می‌رسد، تعرفه‌هایشان هم تغییر می‌کند و بنابراین مجبورند خواسته‌هایی را که گروه نظارت دارد، اجرا کنند.

Image
اگر مردم این خواسته‌ها را با مسوولین بیمارستان مطرح کردند و تاثیری نداشت، باید چه کنند؟

بله، این امر هم ممکن است. ما در همه جا سلسله مراتب داریم. من به عنوان بیمار اگر در اتاق خودم خطایی دیدم باید به رئیس بیمارستان بگویم. در قدم بعد باید با آن دانشگاه علوم پزشکی که حامی بیمارستان مذکور است حرف بزنم. نمی‌شود که همینطور دست روی دست گذاشت. ما می‌دانیم که مجلس و شورای نگهبان نیز پیگیر این قانون هستند که اجرا شود. عده‌ای می‌گویند این موارد، اولویت وزارت بهداشت نیست. بله چون برای خیلی از ما این دست مسائل عادی شده‌است. اوایل که ما این کار را شروع کردیم عده‌ای به ما گفتند مگر باید اینطوری باشد؟ پزشک محرم است. پزشک محرم اسرار است نه محرم جنسیتی به این شکل رایج! الان که الحمدلله این همه پزشک و رادیولوژیست آقا و خانم داریم باید دیگر این موضوع حل شود. به نظرم مردم باید این موضوع را جدی بگیرند. اینطور نیست که مریض وارد بیمارستان شود هرکسی که روپوش سفید پوشیده به او محرم است. اگر ما خودمان به عنوان بیمار، حساس شویم و حق خودمان را مطالبه کنیم، مسوولین هم موظف به رسیدگی می‌شوند.

Image

خاطره‌ای از دوران بازرسی‌تان از بیمارستان‌ها برای اجرایی شدن این قانون دارید؟

یکبار در یکی از بیمارستان‌های خصوصی، یکی از بیماران خانم را دیدم که در یکی از راهروها با لباس خانگی نامناسب داشت بعد از زایمان قدم می‌زد. به آن بنده‌خدایی که از طرف بیمارستان کنار من حضور داشت گفتم این خانم مگر مریض بیمارستان نیستند؟ گفت چرا. گفتم پس چرا با لباس دیگری در بیمارستان قدم می‌زند؟ مگر شما لباس بیمارستان ندارید؟ گفت چرا ولی این خانم حاضر به پوشیدن این لباس نشده‌است. گفتم اینطوری که نمی‌شود. آن روزها کادر بیمارستان هم خیلی موافق این کار ما نبود و بالاجبار با ما همراهی می‌کرد. یکباره آن مسوول برای اینکه به ما بفهماند که این کار ما شدنی نیست و بگوید ما به چنین افرادی سرکار داریم بلافاصله رفت سراغ بیمار و با تندی به او گفت، بازرس آمده و می‌گوید که این چه لباسی است این خانم پوشیده؟ آن خانم‌ هم با فریاد بلند داد زد: که به این‌ها چه ربطی دارد. من لباس کثیف و زشت بیمارستان را نمی‌پوشم. من گفتم خانم محترم اینکه می‌گوییم لباس بیمارستان را بپوشید، برای حفظ سلامتی خود شماست. به هرحال هرکجایی وارد می‌شوید باید قوانین آنجا را رعایت کنید، بیمارستان خصوصی و دولتی هم ندارد و شما باید آن را رعایت کنید. اینجا بیمارستان است. شما اگر کسی هم به منزل شما بیاید با این لباس می‌آیید؟ شما این لباس را هرجایی نمی‌پوشید. به هرحال این دست موارد وجود دارد و باید با زبان نرم و عدم خشونت و محترمانه همه را به رعایت قانون دعوت کرد. این را هم بگویم قانون انطباق، قانون این کشور است و باید در همه مراکز اجرا شود.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

نسخه‌نویسی در ازای پول و خدمات جنسی

پستتوسط najm134 » سه شنبه ژوئن 18, 2019 12:57 pm

ساقی‌های یقه‌سفید؛
نسخه‌نویسی در ازای پول و خدمات جنسی: افشای توزیع مخدر توسط 53 پزشک و متخصص آمریکایی



Image

350 هزار نسخه برای فروش حدود 32 میلیون قرص حاوی مواد مخدر توسط شبکه‌ای از پزشکان و کادر پزشکی در اختیار بیماران قرار می‌گرفته است.

سرویس جهان مشرق- ظاهراً پرونده‌های جدید در نظام پزشکی آمریکا روز به روز داغتر می‌شود. این بار نوبت به پزشکانی رسید که به صورت غیرقانونی برای بیمارهایشان (بخوانید مشتری‌هایشان) مواد مخدر تجویز می‌کرده‌اند و برخی از آنها در قبال این نسخه اعلا، خدمات جنسی دریافت می‌کرده‌اند!

بنجامین گلسمن دادستان سنسیناتی می‌گوید این یکی از بزرگترین پرونده‌های تجویز مخدر به شمار می‌آید. میلیون‌ها قرصِ مخدر در نسخه‌های این پزشکانِ متخلف عملاً فروخته شده است و بهتر است این پزشکان را به قول دادستان شرق کنتاکی، «ساقی‌های یقه‌سفید» بنامیم.

طبق مندرجات اولیه پرونده، ۳۵۰ هزار نسخه برای فروش حدود ۳۲ میلیون قرص حاوی مواد مخدر توسط شبکه‌ای از پزشکان و کادر پزشکی در اختیار بیماران قرار گرفته است. ۳۱ پزشک، ۷ متصدی داروخانه، ۸ پرستار متخصص و ۷ نفر دیگر از کادر درمانی که مدرک و مجوز داشته‌اند، پایشان گیر است.

هنوز اسمی از این پزشکان بیرون نیامده است اما ظاهراً پزشکان، دارای مأموریت از یک ارگان فدرال بوده‌اند که دستگیر شده‌اند.

یکی از دستگیرشدگان، پرستار متخصصی است که به روی خودش نیاورده تجویز فنتانیل و اکسیکدون چه فاجعه‌ای به بار می‌آورد. دیگری مطبی در تِنِسی داشته با شعار «سخت کار کن، سختتر بازی کن» اما نسخه‌ای که تجویز می‌کرده، بسیار اعتیادآور بوده است. در عوض، مشتریانش باید پول یا خدمات جنسی به او ارائه می‌دادند! یک دکتر دیگر نیز همان غرب تِنِسی متهم است که اگر مشتری حاضر به ارائه خدمات جنسی بوده، برایش «جنس» فراهم می‌کرده است.

Image

اَمی هِس دستیار اجرایی مدیر اف‌بی‌آی در مورد پرونده تاریخی پزشکان و کادر درمانیِ متخلف گزارش می‌دهد.
یکی که کمی از این کارها عذاب وجدان داشته، حاضر نبوده خودش چنین چیزهایی را در نسخه بنویسد؛ در عوض نسخه سفیدامضا در اختیار کادر درمانی قرار می‌داده تا به بیمارانی که مشتری هستند، رسیدگی کنند!

از آن جالبتر دکتری است در کنتاکی که برای افراد در فیسبوک نسخه می‌نوشته و به تدریج آنها را به خانه می‌کشانده تا خدمات مورد نظر خود را دریافت کند. یک دکتر جالب نیز در آلاباما بوده که به عکسِ این روند را اجرا می‌کرده است: ابتدا با فاحشه‌ها رابطه داشته و سپس اجازه می‌داده در کلینیک و منزل وی از مواد مخدرِ دارویی بهره ببرند.

بیشتر دستگیرشدگان در آلاباما، کنتاکی، اوهایو، تنسی و ویرجینیای غربی فعالیت می‌کرده‌اند که برخی از این ایالات‌ها آمار بالای مرگ و میر معتادان را نیز به خود اختصاص داده‌اند. آسوشیتدپرس گزارش کرده است سالانه بیش از ۷۰ هزار مرگ بر اثر مصرف بیش از حد مواد مخدر در ایالات متحده رخ می‌دهد، یعنی ۲۱.۷ نفر در هر ۱۰۰ هزار.

منابع

https://www.bloomberg.com/amp/news/arti ... -crackdown

https://www.cnbc.com/2019/04/17/60-doct ... llers.html

https://www.drugabuse.gov/related-topic ... eath-rates
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

ادعای دروغی به نام "بیکاری پزشکان"/ پزشکانی با درآمد یک میلی

پستتوسط najm134 » چهارشنبه اکتبر 30, 2019 11:01 am


ادعای دروغی به نام "بیکاری پزشکان"/ پزشکانی با درآمد یک میلیارد تومان در ماه!

صنف پزشکان یکی از اقشار پردرآمد کشور طی سال‌های اخیر بوده است؛ بنابر برخی مستندات، طرح ادعای "بیکاری پزشکان" برای مقابله با افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و اصلاحات لازم در نظام سلامت کشور باشد.


Image

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ در پی طرح ادعای مسئله "کمبود پزشک" در کشور شاهد واکنش‌های مختلفی از سوی صنف پزشکان بودیم، برخی با نادیده گرفتن آمارهای سازمان جهانی بهداشت و نظرات کارشناسان حوزه سلامت، مسئله کمبود پزشک را نادرست خواندند.

برخی نیز با پیش کشیدن مسئله بیکاری پزشکان سعی در وارونه نشان دادن ماجرا داشتند؛ طبق آخرین اظهارنظر انجام شده توسط دبیر شورای عالی نظام پزشکی، بسیاری از پزشکان، حرفه خود را رها کرده و در حیطه‌های دیگر مشغول به کار هستند اما حقیقت چیست و آیا با وجود کمبود پزشک در کشور، برخی پزشکان بیکار هستند؟!

پزشکانی با درآمد یک میلیارد در ماه!


اطلاع از درآمد واقعی پزشکان در ایران برخلاف کشورهای غربی بسیار دشوار است و اطلاع دقیقی در این زمینه وجود ندارد؛ شاید به همین دلیل اظهارنظرهای متناقض از قبیل درآمدهای نجومی این قشر و حتی بیکاری برخی پزشکان در جامعه وجود دارد؛ در ادامه به برخی از مواضع اعلام شده درباره درآمد پزشکان کشور اشاره شده است.

ایرج خسرونیا؛ رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، بیشترین درآمد را مربوط به جراحان قلب و مغز و اعصاب دانسته که می‌تواند تا 70 میلیون تومان در ماه هم برسد اما حسن طریقت منفرد؛ وزیر اسبق بهداشت در سال 1392 درآمد پزشکان در بخش دولتی برای 150 ساعت کار ماهانه را 34 میلیون تومان اعلام کرد؛ ایرج ندیمی، نماینده پیشین مجلس در سال 94 به وجود حداقل 300 پزشک با درآمد ماهیانه یک میلیارد تومان اشاره کرد است همچنین طی مطالعات پژوهشی یک پایان‌نامه دکتری در سال 1393، دکتر فوق تخصص جراحی پلاستیک و دکتر فوق تخصص قلب با درآمد سالیانه 8 میلیارد تومان، بیشترین درآمد را نسبت به مشاغل دیگر داشتند.

در برابر این اظهارات، قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت معتقد است در آینده پزشکان بیکار زیادی خواهیم داشت! همچنین علیرضا زالی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران نیز مدعی شده تعداد پزشکان بیکار در ایران بیشتر کشورهای دیگر است!

در سال 1396 مطالعه‌ای تطبیقی در موسسه عالی پژوهش سازمان تأمین اجتماعی درباره میزان درآمد کادر پزشکی به تفکیک گروه‌های درمانی انجام شده است؛ اطلاعات ٤٣ کشور دنیا با کمک سایت‌های معتبر بررسی و درآمد کادر درمانی مشخص شده است؛ طبق این پژوهش، سرانه درآمد پزشکان ایرانی، نسبت به میانگین درآمد پزشکان در آسیا بیشتر بوده است اما همچنان درآمد بالای پزشکان در ایران از سوی برخی از مسئولان نفی می‌شود؛ مهم‌تر از دانستن درآمد پزشکان در کشور، پی بردن به قدرت خرید این قشر در کشور است.

پزشکان ایرانی با بالاترین قدرت خرید در جهان


قدرت خرید بیانگر توان خرید مردم از کالا یا خدمات متفاوت در جامعه است؛ با احتساب نرخ برابری قدرت خرید، می‌توان گفت درآمد پزشکان ایرانی در رتبه تخست و بالاتر از درآمد پزشکان کشورهای توسعه یافته از قبیل آمریکا، هلند، استرالیا، بلژیک، آلمان، کانادا، سوئد، نروژ و ... قرار می‎گیرد.

این بدان معناست که قدرت خرید پزشکان ایرانی به نسبت سایر کشورها بسیار زیاد است و پزشکان ایرانی با یک دلار توان خرید کالا و خدمات بیشتری را در ایران دارند؛ در کنار این موضوع باید به مسائل کیفی از قبیل قدرت خرید پزشکان، میزان درآمد آنها به نسبت سایر اقشار جامعه و مالیات آنها نیز توجه کرد؛ میزان قدرت خرید در پزشکان متخصص در ایران به مراتب بیشتر است و فاصله بیشتری با سایر کشورهای جهان دارد؛ طبق تحقیق پارسا‌ نسب در سال 1388 درآمد پزشکان متخصص ایران نسبت به چند کشور مورد مطالعه و براساس تطبیق با قدرت خرید و میانگین درآمد سالانه پزشکان متخصص، به صورت زیر بوده است:


Image

طبق آمار سازمان بیمه سلامت، هزینه بستری این سازمان در سال 1392 حدود 2115 میلیارد تومان بود که این هزینه در سال 1395 به 7317 میلیارد تومان رسید! همچنین دستمزد پزشکان در سال 1392 حدود 587 میلیارد تومان بوده است که این رقم در سال 1395 نیز این دستمزدها به 2 هزار و 528 میلیارد تومان رسید.


Image

نمودار شماره 2-مقایسه هزینه بیماران و درآمد پزشکان 1392-1395

تعرفه پزشکان طی سه سال از 1392 تا 1395 به طور میانگین 3.2 برابر شده است؛سه برابر شدن تعرفه‌های پزشکان از جمله عوامل اصلی شکست طرح تحول در کاهش هزینه‌های مردم و ورشکستگی بیمه‌های درمان بوده است.

بر این اساس، می‌توان نتیجه گرفت که درآمد پزشکان در ایران نه تنها کم نیست بلکه به نسبت درآمد پزشکان در سایر کشورها، رقم بالاتری است همچنین میزان «اختلاف درآمد پزشکان با سایر اقشار» در ایران به نسبت سایر جوامع عدد بزرگتری را نشان می‌دهد که حاکی از اختلاف بیشتر است؛ از انگیزه‌های اصلی ماندن پزشکان در ایران و حتی بازگشت محصلین پزشکی به داخل کشور، درآمد خوب و قدرت خرید بالا به نسبت سایر کشورها است.

تعارض منافع پزشکان، مانع هرگونه تغییر

طبق اظهارات وزیر بهداشت، اجازه تربیت پزشک در مراکز غیردولتی صادر نشده است و تنها برای برخی از رشته‌های پیراپزشکی، پیشنهاداتی در حال بررسی است؛ از سوی دیگر طبق اعلام ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت کشور کمبود جدی در زمینه پزشک وجود دارد.

اما علت چیست و چرا با وجود نیاز شدید کشور به تربیت پزشک، هیچ اقدامی انجام نمی‌شود؟

برای پی بردن به چرایی عدم افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی باید به "تعارض منافع" موجود در مسئولان این حوزه توجه کرد؛ تصمیم‌گیری درباره ظرفیت رشته‌های پزشکی توسط خود پزشکان در وزارت بهداشت انجام می‌شود و بالطبع تصمیمات اتخاذ شده در راستای منافع خود آنها تلقی می‌شود.

بالا رفتن ظرفیت رشته‌های پزشکی برای پزشکان فعلی به معنای کاهش درآمد این صنف در آینده نزدیک است و طبیعتا مخالف هرگونه افزایش ظرفیت دانشجو در رشته‌های پزشکی هستند!

از سوی دیگر برخی پزشکان برای توجیه عدم نیاز جامعه به پزشک، مدعی نبود زیرساخت و توزیع نامناسب شده‌اند؛ یعنی در صورت بیکاری برخی پزشکان، بیکاری ارادی به حساب می‌آید یعنی با پرداختن به شغل‌های دیگر، درآمد بهتری داشته و پزشکی را کنار گذاشته‌اند.

دلیل این موضوع شرایط کار آماده برای فارغ‌التحصیلان رشته پزشکی است؛ پزشکانی که به تازگی فارغ‌التحصیل شده‌اند صرفاً تنها با ثبت مشخصات خود در وزارت بهداشت می‌توانند با درآمدی حداقل 15 میلیون تومانی به فعالیت مشغول شوند؛ در حال حاضر مطلوب جامعه جذب و تربیت بیش از حد نیاز نیست و افزایش ظرفیت‌ها باید متناسب با نیاز کشور باشد؛ این موضوع با ارائه راهکارهایی از جمله تربیت نیروهای بومی در هر منطقه و گرفتن تعهد خدمت از پزشکان محقق خواهد شد.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

Re: طب تجاري

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه مارس 06, 2020 12:49 pm

آخرين تحقيقات درباره پشت پرده وباي كروناى جديد و آنفلونزاي خفاشي


به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ نشریه گلوبال ریسرچ در مقاله ای به قلم پروفسور مایکل چاسدوفسکی درباره شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان نوشت:

آیا کووید -19 یک بیماری همه گیر جعلی و ساختگی است؟ چه کسی در پشت پرده ی این ویروس قرار دارد؟
ویروس کرونا چه تاثیری از جنبه بی ثباتی اقتصادی، اجتماعی و ژئوپولتیک در سراسر جهان دارد؟



در پی تصمیم سازمان جهانی بهداشت برای اعلام وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در تاریخ سی ام ژانویه سال ۲۰۲۰, تبلیغات رسانه‌ای و انتشار اطلاعات نادرست درباره گسترش ویروس جدید کرونا، باعث ایجاد فضایی از ترس و تردید در سراسر جهان شده است. کارزار وحشت آفرینی همچنان ادامه دارد. ترس و تردید ادامه دارد. دولت‌های ملی و سازمان جهانی بهداشت مشغول گمراه کردن مردم هستند.

بنابر اعلام روزنامه نیویورک تایمز، حدود ۸۴ هزار نفر در حداقل ۵۶ کشور جهان به ویروس کرونا آلوده شده اند و حدود ۲۹۰۰ نفر هم بر اثر ابتلا به بیماری کووید - ۱۹ جان خود را از دست داده اند. چیزی که این رسانه‌ها در بیان آن کوتاهی می‌کنند این نکته است که ۹۸ درصد موارد ابتلا به ویروس کرونا در سرزمین اصلی چین رخ داده است. سازمان جهانی بهداشت در تاریخ ۲۸ فوریه اعلام کرد کمتر از پنج هزار نفر از مبتلایان به کرونا در خارج از چین بسر می‌برند.

جدید‌ترین برنامه رصد شیوع آنفلوآنزا در آمریکا - که در مرکز پیشگیری و کنترل بیماری در آمریکا انجام می‌شود - نشان می‌دهد تا ۱۸ ژانویه ۲۰۲۰ , پانزده میلیون مورد از ابتلا به آنفلوآنزا در آمریکا گزازش شده است که از این تعداد ۱۴۰ هزار نفر در بیمارستان‌ها بستری شدند و ۸۲۰۰ نفر هم جان خود را از دست دادند.

داده‌های مربوط به همه گیری بیماری کووید -۱۹:
سازمان جهانی بهداشت در تاریخ ۲۸ فوریه گزارش داد که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان ۸۳ هزار و ۶۵۲ نفر است که از این تعداد, ۷۸ هزار و ۹۶۱ نفر در سرزمین اصلی چین به این ویروس آلوده شدند. تعداد مبتلایان تأیید شده به این ویروس در خارج از چین ۴۶۹۱ نفر گزارش شده است.
سازمان جهانی بهداشت همچنین دو هزار و ۷۹۱ مورد مرگ بر اثر ابتلا به کرونا را گزارش کرده است که از این تعداد فقط ۶۷ نفر در خارج از چین فوت کردند. این آمار و ارقام تأیید می‌کنند که بخش زیادی از شیوع بیماری کرونا محدود به سرزمین چین است.
همچنین تازه‌ترین گزارش‌ها نشان می‌دهد شیوع کرونا در چین به شدت تحت کنترل قرار دارد. در تاریخ ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۰ , کمیسیون بهداشت ملی چین گزارش داد که ۳۶ هزار و ۱۵۷ فرد مبتلا به کرونا درمان و از بیمارستان‌ها ترخیص شدند.
گزارش‌های منتشر شده از چین تأیید می‌کند که شماری از مبتلایان درمان شدند و درحال بهبود یافتن از عفونت کرونا هستند. هم اکنون تعداد مبتلایان به کرونا درحال کاهش است.
براساس اعلام اداره ملی محصولات پزشکی در چین، بیمارستان‌ها از داروی ضد ویروس موسوم به «فاویلاویر» استفده می‌کنند. این دارو به عنوان دارویی گزارش شده است که کمترین عوارض جانبی را روی بیماران مبتلا به کرونا دارد.

اجازه دهید اندکی آمار‌ها را دقیق‌تر بررسی کنیم:
جمعیت جهان هفت میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر است.
جمعیت چین یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر است.
اگر جمعیت چین را از جمیت کل جهان کم کنیم به عدد شش میلیارد و چهارصد میلیون نفر می‌رسیم. تعداد کل مبتلایان تأیید شده در خارج از چین چهار هزار و ۶۹۱ نفر است و تعداد فوتی‌ها ۶۷ نفر است. اگر نسبت این آمار جهانی به کل جمعیت جهان (من‌های چین) را محاسبه کنیم به رقم ۴۶۹۱ مبتلا از بین شش میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر می‌رسیم. چنین رقمی هرگز یک همه گیری جهانی محسوب نمی‌شود. ابتلای ۶۴ نفر در آمریکا از جمعیت حدود ۳۳۰ میلیون نفری آمریکا نیز هرگز یک همه گیری تلقی نمی‌شود.

اما چرا باید چنین تبلیغاتی انجام شود؟ پاسخ این است که باید علیه چینی‌ها، نژاد پرستی ایجاد شود.
کارزار عامدانه علیه چین شروع شد. رسانه‌های غربی و نیز رسانه‌های دولتی از موج احساسات نژاد پرستانه علیه قومیت چینی به عنوان یک ابزار استفاده می‌کنند.
سانی بنک (واقع در حومه شهر بریسبان) , رانکورن (حومه بریسبان) و «ایت مایلز پلینز» جزو شهر‌هایی در ایالت کوئینزلند استرالیا هستند که درصد زیادی از چینی تبار‌ها در آنجا زندگی می‌کنند. وزارت بهداشت ایالت کوئینزلند در توصیه‌ای به مردم اعلام می‌کند که کلیه چینی تبار‌ها (از جمله کسانی که در استرالیا متولد شدند و هرگز به چین سفر نکردند) به مثابه یک خطربرای بهداشت و سلامت تلقی می‌شوند و ممکن است ویروس کرونا را به سفید پوستان استرالیایی (غیر چینی ها) انتقال دهند. از مردم خواسته می‌شود که به رستوران‌های چینی نروند. همین پدیده درسراسر آمریکا نیز در جریان است.

جنگ اقتصادی بر ضد چین:
راهبرد‌های آمریکا شامل استفاده از ویروس کرونا برای منزوی کردن چین است با وجود آنکه واقعیت نشان می‌دهد اقتصاد آمریکا شدیدا به واردات از چین وابسته است. اخلال کوتاه مدت در اقتصاد چین را می‌توان عمدتا به مسدود شدن موقت کانال‌های تجاری و حمل و نقل نسبت داد. اقدام سازمان جهانی بهداشت در اعلام وضعیت اضطراری برای بهداشت عمومی جهان با انتشار اطلاعات دروغین و مسدود کردن سفر‌های هوایی به چین همراه شده است.

ترس و وحشت در وال استریت:
شوک و ترس در بازار‌های بورس جنبه دیگری از ماجرایی است که انتشار اطلاعات دروغین پیشتاز آن است. ترس ناشی از ویروس کرونا باعث سقوط بازار‌های مالی در سراسر جهان شده است.
براساس گزارش‌ها، حدود شش تریلیون دلار از ارزش بازار‌های بورس از بین رفته است. افت بازار‌های بورس تا این لحظه حدود ۱۵ درصد یا بیشتر است.
از دست رفتن پس انداز‌های شخصی (برای مثال برای مردم عادی آمریکا) درحالی است که به ورشکستگی و زیان‌های شرکت‌ها اصلا اشاره نکردیم.

این مسئله فرصتی بسیار مناسب برای دلالان سازمانی از جمله شرکت‌های فعال در بیمه‌های پوششی است. بحران مالی باعث شده است که حجم قابل توجهی از پول و ثروت مردم به جیب معدودی از موسسات مالی سرازیر شود. تحلیلگران درحالی سقوط بازار‌های مالی را به کرونا ربط دادند که کمتر از ۶۴ مبتلا به کرونا در آمریکا ثبت شده است. در یکی از تحلیل‌ها آمده است افت بازار‌های مالی جای تعجب ندارد، چون ویروس کرونا خیلی سریع گسترش پیدا کرده است.

* آیا پیش بینی سقوط بازار بورس در ماه فوریه امکان پذیر بود؟
اگر تصور شود که بحران مالی صرفا ناشی از «عوامل بازار» بوده است که در واکنش به انتشار ویروس کرونا صورت گرفت، ساده لوحی است. بازار به شیوه‌ای بسیار دقیق تحت نفوذ بازیگران قدرتمندی قرار گرفت که از ابزار‌های بورس بازی در بازار‌ها - مثل ابزار‌های مشتقات مالی و فروش استقراضی – استفاده می‌کنند. هدف پنهانی دراقدام، جمع آوری ثروت است. این مسئله فرصتی طلایی برای کسانی بود که از اطلاعات خاص برخوردار بودند و می‌دانستند که سازمان جهانی بهداشت به زودی تصمیم خواهد گرفت در تاریخ ۳۰ ژانویه وضعیت اضطراری بهداشت عمومی را در سراسر جهان اعلام کند.

* آیا از قبل اطلاعی درباره همه گیر شدن بیماری کووید-۱۹ و عواقب احتمالی آن وجود داشت؟
مرکز امنیت سلامت در بالتیمور آمریکا ویدئویی تهیه کرد که مربوط به شبیه سازی شیوع ویروس کرونا است. در این مدل سقوط ۱۵ درصدی بازار‌های بورس شبیه سازی شده بود. به گفته‌ی سازمان دهندگان و حامیان مالی این رویداد، شامل بنیاد بیل و ملیندا گیتس و نیز مجمع جهانی اقتصاد، هیچ «پیش بینی» انجام نشد بلکه «شبیه سازی» در ماه اکتبر انجام شد و عنوان آن ویروس کرونای جدید ۲۰۱۹ بود. این شبیه سازی حدود دو ماه قبل از شیوع کووید -۱۹ صورت گرفته بود!

مدل شبیه سازی جان هاپکینز درباره همه گیری و کاهش ۱۵ درصدی یا بیشتر از ارزش بازار‌های بورس تا حد زیادی با کاهش واقعی در بازار بورس در اواخر ماه فوریه مطابقت دارد. بسیاری از جنبه‌های این شبیه سازی با اتفاقاتی که پس از تصمیم سازمان جهانی برای اعلام کردن وضعیت اضطراری رخ داده بود، همخوانی دارد. چیزی که ما باید به آن پی ببریم این است که حامیان مالی مدل شبیه سازی جان هاپکینز، بازیگرانی قدرتمند در عرصه بهداشت و سلامت و اقتصاد هستند یعنی بنیاد گیتس در زمینه بهداشت و سلامت جهانی تخصص دارد و مجمع جهانی اقتصاد هم در زمینه اقتصاد تخصص داد.

ذکر این نکته اهمیت دارد که سازمان جهانی بهداشت ابتدا اسم مخففی را برای این بیماری انتخاب کرده بود که در مدل شبیه سازی همه گیری جان هاپکینزبکار گرفته شد و آسم ان ویروس جدید کرونا بود، اما بعدا این اسم را به کووید -۱۹ تغییر دادند.

فساد و نقش سازمان جهانی بهداشت:
چه چیزی باعث شد که تدروس آدهانوم گبریسوس مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در سی ام ژانویه اعلام کند که ویروس جدید کرونا یک وضعیت فوق العاده بهداشتی را در سراسر جهان ایجاد کرده است؟
مدارک و اسناد نشان می‌دهد که مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در خدمت منافع حامیان مالی و شرکت‌های بزرگ و قدرتمند است.
به گفته‌ی ویلیام انگال (یکی دیگر از خبرنگاران و مقاله نویسان گلوبال ریسرچ) , مدیر کل سازمان جهانی بهداشت روابط دیرینه‌ای با خانواده کلینتون و بنیاد کلینتون ایجاد کرده است. وی همچنین روابط نزدیکی با بیل و ملیندا گیتس در بنیاد گیتس داشته است. بنیاد گیتس در کنار مجمع جهانی اقتصاد از حامیان مالی پروژه شبیه سازی ویروس جدید کرونا در ماه اکتبر بودند. تدروس آدهانوم گبریسوم در مقام وزیر بهداشت اتیوپی، همچنین رئیس صندوق جهانی مبارزه با ایدز، سل و مالاریا بود که بنیاد گیتس آن‌ها را ایجاد کرده بود. این صندوق جهانی مملو از فساد و تقلب و رسوایی‌هایی در این زمینه‌ها است.

در طول سه سال مبارزه انتخاباتی تدروس آدهانوم گبریسوس برای تصدی ریاست سازمان جهانی بهداشت، وی متهم بود که در مقام وزیر بهداشت اتیوپی سه مورد همه گیری بزرگ درباره وبا را لاپوشانی کرد و دیگران را در این باره گمراه کرد و از عنوان اسهال شدید به جای مالاریا نام برد. وی این اتهامات را رد کرده بود.
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت دستور پویش گسترده‌ای برای تولید واکسن صادر کرده است. شرکت‌های متعدد داروسازی هم اکنون روی تولید واکسن کرونا کار می‌کنند. جالب است که ذکر کنیم در زمان مدیریت سابق سازمان جهانی بهداشت یعنی دکتر مارگارت چان، وی در جریان شیوع آنفلوآنزای خوکی در سال ۲۰۰۹ (اچ وان ان اوان) گفته بود تولید کنندگان واکسن پتانسیل تولید چهار میلیارد و ۹۰۰ میلیون واکسن برای آنفلوآنزای خوکی را در طول یکسال دارند. در سال ۲۰۱۹ خبری از آنفلوآنزای اچ وان ان وان نبود. طبق گزارش پارلمان اروپا، این طرح یک کلاهبردای برای جمع کردن پول بود.


مرحله بعدی همه گیری کووید -۱۹ چیست؟ آیا جعلی و ساختگی است یا واقعی است؟
فعلا موارد زیر در جریان است:
* کارزار تبلیغاتی علیه چین هنوز تمام نشده است.
* کارزار وحشت آفرینی درباره همه گیری این بیماری در خارج از چین هم خاتمه نیافته است.
* بحران مالی همچنان ادامه دارد.
* اگر روابط عادی تجاری (و حمل و نقل) بین چین و آمریکا به زودی به حالت عادی بازنگردد، انتقال کالا‌های مصرفی صادر شده از چین به آمریکا در خطر قرار خواهد گرفت. این امر به نوبه خود ممکن است باعث بروز بحران در بخش تجارت خرده فروشی در آمریکا شود یعنی محصولات تولید چین بخش اعظم خریده‌های خرد در آمریکا را تشکیل می‌دهند.
* از دیدگاه بهداشت و سلامت عمومی، چشم انداز مطلوبی برای از بین بردن ویروس کووید-۱۹ وجود دارد. هم اکنون هم شاهد پیشرفت در این مورد هستیم.
* تا تاریخ ۲۸ فوریه، برای بقیه کشور‌های جهان به جز چین، حدود سه هزار مورد تأیید شده از ابتلا وجود دارد شیوع این بیماری ادامه دارد.
این گزارش می‌افزاید: کارزار سازمان جهانی بهداشت برای تولید واکنس کرونا در ۲۸ فوریه مورد تأیید مدیر کل این سازمان قرار گرفت. وی گفت در سراسر جهان این تلاش‌ها در حال انجام شدن است و بیش از ۲۰ مورد از تلاش برای تولید واکسن در سراسر جهان درحال انجام شدن است و چندین دارو نیز مراحل آزمایشات بالینی را طی می‌کنند.
نیازی به بیان نیست که تصمیم سازمان جهانی بهداشت سود مالی بزرگ دیگری برای پنج شرکت برتر تولید واکسن در جهان حاصل می‌کند که شامل گلاکسو اسمیث کلاین، نووارتیس، مرک، سانوفی و فایزر هست که ۸۵ درصد تولید بازار واکسن را در اختیار دارند.
این شرکت‌ها وارد عرصه تولید واکسن شدند تا با ویروس مرگبار کرونا مقابله کنند. شرکت سانوفی هم اکنون با دولت آمریکا همکاری می‌کند تا واکسنی برای این ویروس جدید تولید کند و امیدوار است که با استفاده از تجربه شیوع ویروس سارس در سال ۲۰۰۳, روند تولید واکسن را سرعت ببخشد.
شرکت مرک هم در سال ۲۰۱۹ ازمحل تولید واکسن درآمد هشت میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری بدست آورد این بخش (تولید واکسن) از سال ۲۰۱۰ به بعد شاهد رشد ۹ درصدی سالیانه است.
شرکت گلاکسو اسمیث کلاین با «ائتلاف ابتکار عمل آمادگی در برابر بیماری‌های همه گیر» در برنامه تولید واکسن فعالیت می‌کند که در سال ۲۰۱۷ در مجمع جهانی اقتصاد تاسیس شده بود. از «ائتلاف ابتکار عمل آمادگی در برابر بیماری‌های واگی» ر به عنوان سازمانی مهم و کلیدی برای تولید واکسن کرونا نام برده میشود. بنیاد بیل گیتس، بنیاد «ولکام تراست» (انگلیس) و مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۷ این ائتلاف را تشکیل دادند. کشور‌های هند و نروژ که عضو این برنامه هستند وعده دادند کمک مالی به آن ارائه کنند. هم بنیاد بیل گیتس و هم مجمع جهانی اقتصاد از شرکای برنامه امنیت ملی هاپکینز در ماه اکتبر ۲۰۱۹ و شبیه سازی شیوع بیماری کرونا بودند. اکنون همین شرکت‌ها رهبری تولید واکس نبرای کووید -۱۹ را در دست دارند.


نتیجه گیری نهایی:
بیماری کووید -۱۹ یا همان کرونای جدید سال ۲۰۱۹ به مثابه فرصتی چند میلیارد دلاری برای شرکت‌های بزرگ داروسازی است.
این ویروس همچنین بشریت را در وضعیت بی ثبات اقتصادی، اجتماعی و ژئوپولتیک قرار داده است.

---------
تشخيص واقعيت گزارشهاى منتشره در اينترنت توسط
يك سايت معتبر جهاني خاص براى اين موضوع

https://www.snopes.com/
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: طب تجاري

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه دسامبر 14, 2021 11:12 am

نصف دانش آموزان مدارس كشور ايران را داراى مشكل رواني مي داند؟؟!!؟؟


از ۱۳ میلیون دانش آموز در سراسر کشور، پنج میلیون دانش آموز از نظر سلامت روانی مشکل دارند = برايش در مجلس اخسرا بودجه تصويب شد اين يعني محصلان نيمي از جمعيت ايران؟؟!!!؟ / آيا اين آمار راست است؟
اگر نيمي از دانش اموزان كل كشور مشكل رواني داشته باشند احتمالا خانواده هايشان هم طبق اين نگاه طبي مشكل رواني دارند / يا اينكه شكل از مكتب طب تجاري رايج حاكم است كه هر چه بتواند براى خودش بيمار بيشتر تعريف مي كند
https://www.baharnews.ir/news/279528

پاسخ :
براى مردم عوام ما هرچه چيزي را نشناسند هم جدي تر گرفته هم بيشتر هزينه كرده و به اساني و بهتر باور مي كنند
و هرچه بدانند و اشناتر باشد كمتر بهره برده فلذا اشكالي ندارد نسخه اش را بفروشد و نگويد چيست
همين كه پزشك رسمي دارويي را به عنواني مي دهد حتما ضمانت تاثير هم دارد و براى شفاجو بهترا ست از خريد گياهان از عطاري
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: طب تجاري

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه دسامبر 14, 2021 7:39 pm

پشت پرده قاچاق معکوس و کمبود دارویی


پشت پرده قاچاق معکوس و کمبود دارویی/ سوءاستفاده از دلار ۴۲۰۰ به داروخانه‌ها هم رسید/ مجوز‌های میلیاردی داروخانه‌ها از دست سرمایه‌داران خارج می‌شود؟

به دلیل تخصیص ارز ۴۲۰۰ به انسولین، قیمت آن یک پنجم قیمت واقعی می‌شود و حتی کمتر و چون نظارت به طور احسن وجود ندارد و اصلاً سیستم نظارتی نمی‌تواند روی تمام اجزای زنجیره‌ی تأمین نظارت بسیار دقیقی داشته باشد، لذا در بازار شاهد قاچاق معکوس و کمبود دارویی هستیم.

Image

مساله خرید و فروش مجوز داروخانه‌ها در سطح استان‌های مختلف و هزینه‌های سر به فلک کشیده آن، مشکلات بسیاری برای داروسازان جوان ایجاد کرده است. یکی از نشانه‌های اصلی وجود انحصار در مشاغل مختلف، سختی ورود به آن و قیمت میلیاردی مجوز‌هاست. مجوز داروخانه نیز به قیمت‌های بسیار بالایی خریدوفروش می‌شود.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ انحصار و مجوز‌های میلیاردی داروخانه‌ها سبب شده است که بسیاری از داروخانه‌های موجود به دست سرمایه‌داران بیفتد و داروسازان جوان نیز عملا آرزوی تاسیس داروخانه را داشته باشند. با وجود این، با تلاش‌های داروسازان جوان و حکم دیوان عدالت اداری، بالاخره پس از مدت‌ها، آیین‌نامه مجوز تاسیس داروخانه اصلاح و انحصار آن برداشته شد. در همین مورد با دکتر موسوی، کارشناس حوزه سلامت به گفت‌وگو نشستیم.

موسوی در آغاز سخنان خود، با اشاره به آثار مخرب بالا بودن هزینه اخذ مجوزها، عنوان کرد: از گذشته تاکنون با وجود قوانین انحصارگرانه در کسب مجوز تاسیس داروخانه‌ها، خرید و فروش مجوز داروخانه‌ها بعضاً تا چند میلیارد تومان می‌رسد که قیمت مجوز به تنهایی بخشی از هزینه‌های تاسیس داروخانه محسوب می‌شود که باید این هزینه را از محل درآمد‌های داروخانه تامین کند و وقتی این هزینه مجوز حذف شود، از هزینه‌ی تاسیس داروخانه کم خواهد شد.

نکته‌ی بعدی هزینه‌-فرصت افرادی است که سال‌ها در صف انتظار گرفتن مجوز داروخانه نشسته اند تا بتوانند داروخانه تأسیس کنند، بنابراین این افراد همتشان رسیدن هرچه زودتر به درآمد است، که قاعدتا به هزینه‌ی داروخانه اضافه می‌شود، به این شکل که دارو‌هایی که قیمت آن‌ها دقیق توسط سازمان غذا و دارو تعیین نمی‌شود و در بسیاری از مکمل‌ها و مواد آرایشی و بهداشتی که عملاً نظارتی روی فروش آن‌ها نیست، به قیمت بالاتر فروخته می شود و دارو‌هایی که باید با نسخه داده شود، آزاد به فروش می‌رسد، یا در برخی از دارو‌ها مثل انسولین که به یک میزانی با ارز ۴۲۰۰ تومانی و با هزینه‌ی پایین به دست داروخانه رسیده که به دست مصرف‌کننده برسد، ولی این دارو از شبکه‌ی توزیع خارج شده و در بازار سیاه با قیمت چندین برابر فروخته می‌شود.
پشت پرده قاچاق معکوس و کمبود دارویی
وی در ادامه افزود: از آنجا که ارز ۴۲۰۰ به واردات تعلق می‌گیرد، واردات انسولین از سال قبل بیشتر شده، در حالی که کمبود آن نیز بیشتر شده است. به دلیل تخصیص ارز ۴۲۰۰ به انسولین، قیمت آن یک پنجم قیمت واقعی می‌شود و حتی کمتر و چون نظارت به طور احسن وجود ندارد و اصلاً سیستم نظارتی نمی‌تواند روی تمام اجزای زنجیره‌ی تأمین نظارت بسیار دقیقی داشته باشد، لذا در بازار شاهد قاچاق معکوس و کمبود دارویی هستیم. یکی از ریشه مشکلات تأمین دارو همین داروخانه‌ها هستند. وقتی تاسیس داروخانه بسیار سخت و باهزینه زیاد انجام شود، مطمئناً انگیزه‌ی او برای سوءاستفاده از این ارز ۴۲۰۰ و دارو‌های ارزان و بحث خروج از زنجیره و فروش آزاد آن بیشتر است.

دکتر موسوی ادامه داد: این‌که ما گفته شود که داروخانه‌ها زیان‌ده هستند و به داروخانه‌ی جدید مجوز داده نشود، حرف انحصارطلبانه‌ای است. شبیه این است که برای بقالی‌ها مجوز داده و گفته شود که سوپرمارکت‌ها باید این قدر فاصله داشته باشند و تا حاشیه‌ی سود آن‌ها به خطر نیفتد، در حالی که کسی حاشیه‌ی سود او کم است تعطیل کرده و کار دیگری شروع می‌کند و آنکه حاشیه‌ی سود او مناسب است و می‌تواند به مردم خدمات بهتری ارائه کند باقی می‌ماند.

اساسا این‌که ما بخواهیم حاشیه‌ی سود افراد را ملاک مجوز قرار دهیم حرف انحصار‌طلبانه‌ای است و دسترسی مردم است که مهم است. اصلی‌ترین اتفاقی که با آیین‌نامه جدید داروخانه برای داروسازان رخ می‌دهد؛ خروج مجوز‌ها از دست سرمایه‌داران، دسترسی بهتر مردم به خدمات دارویی و رقابت داروخانه‌ها در ارائه خدمت به مردم است. بدون آیین نامه جدید، انحصار و مجوز‌های میلیاردی داروخانه‌ها سبب شده بود که بسیاری از داروخانه‌های موجود به دست سرمایه‌داران بیفتد و داروسازان جوان نیز عملا آرزوی تاسیس داروخانه را داشته باشند.

کارشناس حوزه سلامت درباره منطق ایجاد حاشیه‌ی سود ایمن برای بعضی از کسب و کار‌ها گفت: بازار خودرو نمونه‌ی کاملی از انحصار و عدم رقابت بازار است؟ ایجاد حاشیه‌ی سود ایمن، یک بازار انحصاری ایجاد می‌کند که باعث کاهش کیفیت شده و عملاً رقابت از بین می‌رود. در حالی که وقتی اقتصاد ارتقا کیفیت پیدا می‌کند که ما مجوز ورود را تسهیل کنیم تا بالتبع بنگاه‌های بی‌کیفیت از بازار خارج شوند و آن کسی در بازار بماند که کیفیت داشته باشد. سوپرمارکت‌ها تا موقعی که فروشگاه‌های زنجیره‌ای نبودند بسیار بی‌کیفیت بودند و جواب مشتری را بدرستی نمی‌دادند و همه محصولات در پشت ویترین قرار داشت و وقتی محصولی میخواستی؛ مجبورت می‌کرد که محصول دیگری نیز خریداری کنی، در حالی که هم اکنون با ورود فروشگاه‌های بزرگ، رفتار سوپرمارکت‌ها به کلی تغییر کرده و همه چیز را جلو ویترین قرار داده و با سلیقه خودت هرچه لازم داری انتخاب می کنی و خریدت را انجام می‌دهی و الان آن رفتار گذشته به کل از بین رفته است.

وی در ادامه با اشاره به داروخانه‌های زنجیره ای، افزود: داروخانه‌های زنجیره‌ای نیز باید به زودی ایجاد شوند. در حال حاضر یک سری مخالف داروخانه‌های زنجیره‌ای هستند، حال اینکه داروخانه‌های زنجیره‌ای برند ایجاد کرده و فرد کیفیت خود را در برند خود می‌آورد. اما اگر بخواهیم کیفیت خدمات را با حفظ انحصار ارتقا دهیم، این عملی نشدنی است و در نتیجه کیفیت در سطح پایین مانده و تغییر چندانی نخواهد کرد.

موسوی در پاسخ به اهمیت درگاه واحد صدور مجوز‌ها، اظهار داشت: درگاه ملی مجوز‌ها با این شرط خوب است که شفاف همه‌ی مراحل صدور مجوز‌ها اعلام شود، یعنی در واقع کسی که بخواهد کسب و کاری راه بیندازد، بیاید مجوز خود را آن‌جا ببیند که این پنج تا مجوز را لازم دارد و این هم روند آن است و برود و بگیرد. این طور نباشد که بخواهد با یک سیستم غیر شفافی سروکله بزند تا بعد از دو سال به او مجوز‌های او را بدهند. از این نظر، این خیلی اتفاق خوب و مثبت و رو به جلویی است.

وی در پایان با بررسی اهمیت ارسال داروی بیماران خاص درب منزل ایشان، تشریح کرد: دارویی که از تأمین کننده می‌خواهد به دست مصرف کننده برسد، از یک یا دو واسطه همچون شرکت پخش و خود داروخانه، عبور می‌کند. گاهی برای برخی از این دارو‌ها ارز ۴۲۰۰ تومانی یا یارانه‌ی دیگری مثل بیمه‌ها داده شده است، لذا در این سری از دارو‌ها انگیزه‌ی خروج وجود دارد، تا با فروش در بازار آزاد، آن یارانه‌ای که به آن تخصیص داده شده است، برای خود بردارند؛ بنابراین باید یک سیستم ثبتی تشکیل شود و بیماران خاص و بیماران با دارو‌های گران قیمت در آن ثبت شده باشند و این دارو‌ها درب خانه‌ی آن‌ها ارسال شود. هم اکنون، خرید و تحویل دارو حضوری برای بیماران خاصی که در معرض کرونا هستند، ضرورت و توجیهی ندارد و باید برایشان ارسال شود، درحال حاضر اسنپ آمادگی آن را دارد و این سیاست ارسال دارو هم به رفاه حال بیماران و هم به کاهش خروج دارو از زنجیره کمک می‌کند و اقدام رو به پیشرفتی است.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: طب تجاري

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه مارس 15, 2022 9:15 pm

خالي بندي است يا كيلويي حرف زدن مسؤولان طبي كشور است؟!؟



به گزارش خبرگزاری ایمنا، ایرج حریرچی درباره تعداد پزشک عمومی و متخصص در کشور، گفت: در حال حاضر ۴۲ هزار و ۸۲۲ پزشک عمومی، ۳۹ هزار و ۸۹۲ پزشک متخصص، ۱۴ هزار و ۳۱۴ رزیدنت در حال تحصیل برای تخصص و ۲۰۰۵۱ نفر دندان‌پزشک در کشور مشغول به کار هستند. بر این اساس مجموعا بیش از ۱۱۷ هزار و نفر شاغل در کشور پزشک و دندان‌پزشک عمومی، متخصص، فوق تخصص و یا در حال تحصیل برای تخصص داریم.

https://www.imna.ir/news/337432

وزیر بهداشت : نصف پزشکان ما در کرونا شهید شدند .؟؟!!!؟
https://t.me/tebeslami14/10613


اعتراف بزرگ بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا :
واکسن‌ها از ابتلا و انتشار کرونا جلوگیری نمی‌کنند.
نخست‌وزیر بریتانیا اعتراف کرد که واکسن‌های کرونا آنطور که در ابتدا تبلیغ شده بود، کار نمی‌کنند.

منبع :
https://nationalfile.com/uks-boris-john ... -covid-19/

اين امر بر خلاف آنجه در راديو تلويزيون ايارن تكرار مي شود كه واكسن بزنيد تا ابتلا به كرونا قطع بشود و افراد واكسن نزده موجب ابتلاي ديكران هستند؟!؟ در حاليكه وقتي واكسن زده مي شود تا دو ماه اين شخص مبتلا كننده مي تواند باشد

تجربه مهران رجبی از اربعین امسال در عراق :

نه ماسکی هست نه هیچی

بیمارستان کربلا خالی از بیمار کرونایی

همه با ظروف مشترک آب می‌خوردن
کسی سرفه نمیکند .

دوسال هست اربعین در عراق این چنین برگزار میشود

ويديو مصاحبه در بين الحرمين كربلا
https://t.me/tebeslami14/10426

رئیسی سخنگوی ستاد کرونا :
1- چون فاز چهار (برای تمام انواع واکسنها) نگذشته، تعهدی وجود ندارد که واکسن مشکلی نخواهد داشت .

2-کشورهایی که واکسن میخرند خودشان باید (به شرکت سازنده) تعهد بدهند که نکته ای (و حق شکایت و اعتراضی) متوجه (شرکت) سازنده نیست .

منبع :
https://www.irna.ir/news/84208188
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

قبليبعدي

بازگشت به آلوده شناسى


cron
Aelaa.Net