طب تجاري

مديران انجمن: najm134, najm134, najm134

جراحی اشتباهی دست کودک اصفهانی

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه فبريه 04, 2017 11:59 pm

جراحی اشتباهی دست کودک اصفهانی


کودکی 2 ساله چند روز گذشته در یکی از بیمارستان های اصفهان از ناحیه دست چپ تحت عمل جراحی قرار گرفت و این موضوع اعتراض اولیای کودک را در پی داشت.

Image

اولیای کودک مدعی بودند که کودک 2 ساله آنها هنگام تولد از ناحیه تاندون دست راست آسیب دیده بود و براساس توصیه پزشکان باید در 2 سالگی تحت عمل جراحی قرار می گرفت.
این کودک روز گذشته در یکی از بیمارستان های اصفهان تحت عمل جراحی قرار گرفت که پزشک معالج به اشتباه دست چپ او را عمل کرد.

پس از پیگیری ها، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تایید این خبر، جوابیه ای صادر کرد.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این جوابیه با اشاره به اینکه مورد یاد شده شکستگی نبوده و عکس و تصویر نداشته است، تصریح کرد: متاسفانه جراح در اتاق عمل اشتباه کرده است.

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: عمل تاندونی بوده و امروز صبح تصحیح شده و دست مبتلا توسط همان پزشک، جراحی شده است.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره اینکه پزشک جراح، خطای خود را پذیرفته و جبران کرده است، اضافه کرد: این پزشک نیز از اولیای بیمار عذرخواهی نموده و اولیای بیمار نیز بر ناخواسته بودن این اشتباه اذعان کرده و پوزش جراح را پذیرفته اند .

در ادامه این جوابیه که در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است: به رغم این امر، کلیه حقوق اولیای بیمار محفوظ است و هرگونه خسارت احتمالی با تشخیص مراجع ذیصلاح جبران خواهد شد.

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: در این خصوص و برای ارتقای فرآیندهای بالینی و کاهش خطاهای احتمالی، کمیته کاهش خطای بالینی در بیمارستان مذکور تشکیل شده و این موضوع در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در دستور کار قرار گرفته است.

این دانشگاه با اشاره به اینکه خطای بالینی حتی در یک مورد نیز مورد انتظار نیست، اضافه کرد: لکن واقعیت این است که‌ در هیچ جای دنیا، چنین امری قابل پیشگیری کامل نیست و تعداد خطای بالینی اگرچه رو به کاهش هست ولی هیچوقت خطای انسانی به صفر نمی رسد.

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: ضمن درک اولیای بیمار، تلاش مضاعفی برای کاهش این موارد در دستور کار قرار دارد و امیدواریم هر روز شاهد کاهش خطای انسانی در امور پزشکی باشیم.
منبع: خبرگزاری ایرنا
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

داروى گران و تقلبی (روی يک نفر ازمايش شده!!)

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه فبريه 11, 2017 5:44 pm

داروى گران (يك مليون دلار) و تقلبي (روي يك نفر ازمايش شده!!)


یک استارتاپ ژن درمانی به نام Uniqure ادعا کرد که برای اولین بار توانسته تا یک داروی ژن درمانی برای درمان یکی از نادرترین بیماری‌های شناخته شده انسانی را پیدا کند.

این بیماری کمبود لیپوپروتئین لیپاز lipoprotein lipase deficiency نام دارد. این مشکل یک بیماری نادر ژنتیکی است که طی آن پانکراس به علت عدم تولید آنزیم مسئول شکستن چربی، متورم می‌شود.

این دارو پس از اعلام قیمت یک میلیون دلاری توسط کمپانی سازنده، با شکست مواجه شد.

دانشمندان دریافتند که این دارو تنها بر روی یک بیمار اثربخشی داشته است!!!.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

اختاپوس مافياي طبي در كمين ژن‌درمانی

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه فبريه 18, 2017 3:58 pm

اختاپوس مافياي طبي در كمين ژن‌درمانی


ژن‌درمانی در سال ۲۰۱۶= تحول پزشکی نوین

Image

نوشته حمید مقدسی

سال ۲۰۱۶ برای معدود بیماران خوش‌اقبال، دورانی بود که «ژن درمانی» از ایده به عمل تبدیل شد. این فناوری که از مدت‌ها قبل به عنوان روشی برای حذف بیماری‌ها از طریق اصلاح DNA مطرح شده، در سال جاری پیشرفت‌های زیادی را تجربه کرد و به یکی از انقلابی‌ترین و البته پرهزینه‌ترین روش‌های درمانی جهان تبدیل شد.

اما ژن‌درمانی چیست؟ طبق تعریف سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هر فرایند درمانی که در آن یک ژن جایگزین به بدن فرد اضافه شده، یا یک ژن بیماری‌زا در بدن او غیرفعال شود، در زمره‌ی ژن‌درمانی جای می‌گیرد. برای این کار معمولاً از میلیارد‌ها ناقل حاوی رشته‌های DNA اصلاح شده، برای انتقال دستورات جدید به سلول‌ها استفاده می‌گردد.

این فرایند به نظر پیچیده می‌آید، و در واقعیت نیز همینطور است. ژن‌درمانی برای اولین بار در سال ۱۹۹۰ روی انسان آزمایش شد، اما اثرات جانبی وحشتناک آن باعث شد تا نظریه‌ی اصلاح ژن به آزمایشگاه‌های مخفیانه منتقل گردد، و البته تا به امروز نیز تمام مشکلات و عوارض آن رفع نشده است.

نمونه اي از تجارت با درد و رنج انسانها: در سال جاری برای نخستین بار شاهد عرضه‌ی رسمی و تأیید‌شده‌ی داروی ژن‌درمانی موسوم به Glybera بودیم، که می‌تواند یکی از نقایص ارثی در DNA را درمان کند، اما مشکل اینجاست که این دارو به مبلغ سرسام‌آور ۱ میلیون دلار به فروش می‌رسد، ضمن اینکه هنوز سؤالاتی در مورد نتایج و عوارض جانبی این ترکیب در بین جوامع علمی و پزشکی وجود دارد.


Image

اما دانشمندان هیچگاه دست از تلاش بر نداشته‌اند، و کارآفرینان حوزه‌ی زیست‌فناوری نیز به فعالیت خود ادامه می‌دهند تا اثبات کنند که بالاخره به ژن‌درمانی واقعی نزدیک شده‌ایم. در ادامه، تحولات این تکنولوژی را در سال ۲۰۱۶ مرور می‌کنیم.

اولین داروی کامل

رؤیای ژن‌درمانی این است که DNA معیوب را به گونه‌ای اصلاح کند تا فرد دیگر بیمار نباشد، و این کار با نوعی دارو انجام می‌شود. در سال ۲۰۱۶ دانشمندان ایتالیایی در مؤسسه «سن رافائل تلیتون» که در زمینه‌ی ژن‌درمانی فعالیت دارد، گزارشی را منتشر ساخته و از درمان ۱۸ کودک مبتلا به بیماری نادر اما مرگبار نقص ایمنی موسوم به ADA-SCID سخن گفتند.

آن‌ها مغز استخوان این کودکان را بیرون آورده، سپس ژنی را به آن افزودند که آنزیم ADA را در بدن آن‌ها تولید کند، و نهایتاً دوباره مغز استخوان را به جای اولیه بازگرداندند. نحوه‌ی انجام این عملیات در مقاله‌ای اختصاصی تشریح شده است.

این دارو در حال حاضر با نام Strimvelis شناخته شده و مالکیت آن متعلق به کمپانی Glaxo است، محصولی که توسعه و تست آن بیش از ۱۴ سال زمان برده. تأییدیه‌ی این دارو در ماه مه سال جاری در اروپا صادر شد.


نمونه هايي وحشتناك از طب تجاري: تضمین بازگشت پول

ژن‌درمانی چقدر هزینه دارد؟ این سؤال مدت‌هاست که ذهن اقتصاددانان حوزه‌ی سلامت و شرکت‌های سازنده را به خود مشغول کرده. اگر تولیدکنندگان بخواهند از درمان بیماری‌های نادر بوسیله‌ی این داروهای خاص و پرهزینه منفعت کسب کنند، قیمت نهایی سر به فلک خواهد کشید.

قطعاً شرکت‌های بیمه یا نهادهای دولتی هیچ‌گاه زیر بار این هزینه‌ی سرسام‌آور برای عموم مردم نخواهند رفت، و به همین دلیل فعالان این حوزه مجبورند راهکارهای دیگری بیابند.

به عنوان مثال، Glaxo می‌گوید برای درمان با استفاده از Strimvelis مبلغ ۶۶۵,۰۰۰ دلار دریافت خواهد کرد، اما خبر خوب اینکه برای اولین بار، این شرکت نتیجه‌ی ژن‌درمانی را تضمین می‌کند. به عبارت دیگر اگر بیماری فرد درمان نشود، آن‌ها تمام هزینه را به او باز خواهند گرداند.

گام بعدی: درمان هموفیلی

اگر ژن‌درمانی به حوزه‌ی بیماری‌های ارثی رایج‌تر قدم بگذارد، تأثیرات اقتصادی فوق‌العاده‌ای بر جای خواهد گذاشت. برای درک گوشه‌ای از پیامدهای اقتصادی و اجتماعی این روش، کافیست بیماری هموفیلی یعنی نقص در انعقاد خون را در نظر بگیرید.


Image

این بیماری تقریباً از هر ۵,۰۰۰ مَرد، یکی را مبتلا می‌سازد و هزینه‌ی درمان آن بی‌‌‌نهایت زیاد است. بیماران هموفیلی معمولاً از فاکتورهای جایگزین انعقاد خون استفاده می‌کنند که هر ساله بین ۲۰۰ هزار الی یک میلیون دلار برایشان هزینه دارد. بنابراین هموفیلی به منبع درآمد بی‌پایان شرکت‌هایی همچون Bayer تبدیل شده، که سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار از این فاکتور‌ها را به فروش می‌رسانند.

اما در سال ۲۰۱۶ شرکت «اسپارک» در فیلادلفیا لرزه به اندام کمپانی‌های فوق انداخته و نشان دادند تنها با یک دوز ژن درمانی، می‌توان خونریزی بیماران هموفیلی را متوقف کرده و بیماری آن‌ها را به طور کامل درمان نمود.

بینایی مجدد

این موضوع را می‌توان یکی از جذاب‌ترین ایده‌های سال ۲۰۱۶ به شمار آورد. در ماه فوریه، پزشکانی در ایالت تگزاس تصمیم گرفتند با تزریق ژن جلبک‌های حساس به نور داخل چشم یک فرد نابینا، بیماری او را درمان کنند.

Image

این آزمایش یک ماه بعد انجام شد و برای نخستین بار، ژن کامل یک گونه‌ی زیستی دیگر در انسان به کار رفت. عملیات فوق اولین پژوهش در زمینه‌ی اپتوژنتیک، یعنی استفاده از نور و ژن‌درمانی برای کنترل سلول‌های عصبی محسوب می‌شود.

این شرکت اقدام به ساخت دارویی به نام RetroSense نمود که سریعاً از سوی کمپانی داروسازی Allergan خریداری شده و تحت انحصار قرار گرفت.

ویرایش ژن

امروزه ژن‌درمانی صرفاً روی افزودن ژن‌ها تمرکز دارد، یعنی جایگزینی یک ژن معیوب در DNA بیمار با نمونه‌ی سالم. اما اگر لازم باشد یک ژن نابهنجار را حذف کرده یا آن را بازنویسی نماییم، چه کار باید کرد؟ برای انجام این کار، باید روش‌های ویرایش ژن را به کار گرفت.

Image

دانشمندان در سال ۲۰۱۶ از پیشرفت‌های «کریسپر» (CRISPR) حیرت‌زده شدند، روشی انقلابی که دستکاری و تغییر DNA در سلول‌های زنده را با هزینه‌ای ناچیز ممکن می‌سازد، و به احتمال زیاد نسل جدیدی از روش‌ها و ابداعات ژن‌درمانی را به همراه خواهد داشت.

این روش درمانی در سال ۲۰۱۶ برای درمان دیستروفی عضلانی و نجات جان جوانی به نام «بن دوپری» به کار گرفته شد که شرح کامل آن را می‌توانید در این مقاله بخوانید.

انقلاب در عرصه سرطان

اگرچه در ابتدا از ژن‌درمانی به عنوان روشی برای درمان سرطان یاد نمی‌شد، اما در واقع با فرایند مورد بحث می‌توان تحولی در این حوزه ایجاد کرد. پزشکان و پژوهشگران از مهندسی ژنتیک برای برنامه‌ریزی مجدد سلول‌های ایمنی موسوم به «لنفوسیت تی» به منظور درمان انواع خاصی از سرطان استفاده می‌کنند.

Image

ین شیوه درمانی به سرعت جایگاه خود را در دنیای پزشکی پیدا کرده، اما در کنار عملکرد قوی، خطرات زیادی را نیز به همراه دارد. البته روش‌های نوین ویرایش ژن می‌توانند تا حد زیادی این خطر را کاهش دهند.

طی سال ۲۰۱۶ گروهی چینی دست به کار شده و توانستند نخستین مورد استفاده از سلول‌های دستکاری‌شده به روش CRISPR در انسان را به نام خود ثبت نمایند.

بعد از دانشمندان چینی تیمی از محققین آمریکایی تصمیم گرفتند از روش CRISPR برای تقویت سلول‌های لنفوسیت تی و درمان سرطان استفاده کنند، و بعداً مشخص شد «شان پارکر» میلیاردر و کارآفرین عرصه‌ی تکنولوژی سرمایه‌ی مورد نیاز این پژوهش را تأمین می‌کند.


تأییدیه ایالات متحده در سال ۲۰۱۷

با توجه به نتایج متعدد و امیدوارکننده‌ی ژن‌درمانی در سال ۲۰۱۶، می‌توان سال جاری را عرصه‌ی ارتباط بین ژن‌درمانگران و سازمان غذا و داروی آمریکا دانست. قطعاً تأیید دارو‌ها و روش‌های مورد استفاده در این رویکرد درمانی، برگ نوینی در صنعت زیست‌فناوری به شمار می‌رود.

از جمله مواردی که می‌توانند در سال جاری مجوز FDA را دریافت کنند، می‌توان به درمان نابینایی موروثی توسط شرکت اسپارک، داروی Strimvelis متعلق به Glaxo، و درمان سرطان توسط Novartis و Kite Pharma اشاره کرد.

بیم‌ها و امید‌ها

در سال ۲۰۱۶ دیدیم نوجوانی ۱۷ساله برای فرار از نابینایی دائمی، خطرات را به جان خریده و وارد برنامه‌ی آزمایشی ژن‌درمانی شد.

همچنین داستان مادری در ایتالیا را شنیدیم که اشتباهی مرگبار را انجام داد، و نوزاد پسر خود را برای درمان بیماری MLD به دست متخصصین ژن‌درمانی سپرد، اما از دختر کوچکش غافل شد. اکنون پسرش در شش‌سالگی کاملاً سالم است، اما دخترش در سال ۲۰۱۳ از دنیا رفت.

بنابراین باید اعتراف کرد زندگی بیماران خاص، امید و آرزو‌هایشان، داستان‌های تلخ و شیرینشان، همه با دارو‌ها و روش‌های درمانی گره خورده. حال با جهش ناگهانی ژن‌درمانی و نوید خاتمه‌ی بیماری‌های خاص و مهلک، حساسیت ماجرا بسیار بالا رفته و کار برای همه‌ی فعالان این عرصه سخت‌تر شده است.

امیدواریم سال ۲۰۱۷ خبرهای خوبی را در زمینه‌ی ژن‌درمانی و به ویژه رفع سلطه مافياى طب تجاري، و همكاني و بشردوستانه و اقتصادی‌تر شدن این روش درمانی در پی داشته باشد.

منبع: MIT Technology Review به نقل از دیجیاتو
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

جزئیاتی از سقوط مرگبار چراغ اتاق عمل در زاهدان

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه فبريه 25, 2017 9:33 pm

جزئیاتی از سقوط مرگبار چراغ اتاق عمل در زاهدان


پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سقوط چراغ اتاق عمل به قیمت از دست دادن جان پدر ٦٣ ساله تمام شد. این مرد برای درمان آب مروارید چشم زیر تیغ جراحی رفته بود اما پس از این سقوط، ١٢ روز به کما رفت و جان خود را از دست داد. چراغ اتاق عمل دقایقی پیش از جراحی روی شکم این فرد افتاد و باعث عفونت روده‌های بیمار شد.

به گزارش انتخاب، «شهروند» با این مقدمه نوشت: ماجرا از اول دی‌ماه شروع شد. به توصیه پزشکان بیمار باید صبر می‌کرد تا آب مرواریدش برسد. دیگر وقتش شده بود. آن روز صبح از خانه بیرون زد. رفت کلینیک تا برای همیشه از شر آب مروارید چشمش خلاص شود و دوباره شفاف و خوب ببیند اما خبر نداشت که حادثه بدی در اتاق عمل انتظارش را می‌کشد؛ حادثه‌ای که هنوز هم معلوم نیست تقصیر کیست. روی تخت، چشم به سقف دوخته بود و هر از گاهی با چشمانش حرکت پرسنل اتاق عمل را دنبال می‌کرد. با آن ماسک‌های سبزی که همه آنها بر دهان داشتند، تشخیص پزشک معالج برایش سخت بود اما مهم نبود؛ یک جراحی ٣٠ دقیقه‌ای که دیگر این حرف‌ها را ندارد.

پزشک جراح بالای سرش آمد که کمی با او صحبت کند اما یک‌دفعه چراغ اتاق عمل افتاد روی شکمش. چراغ با آن وزنش از سقف سقوط کرد و به پایین افتاد. بر اثر این سانحه و بر اثر شدت ضربه از حال رفت اما با اقدامات پرسنل اتاق عمل، هوشیاری خود را به‌ دست آورد. اتفاق عجیب در این مرکز درمانی به همین جا ختم نشد چراکه بنا بر اظهارات فرزند این بیمار، وقتی او به دلیل جراحت و درد شکم درخواست توقف جراحی را داشت، پزشک جراح برخلاف میل بیمار او را بیهوش کرد و جراحی چشم را انجام داد.

«همراه پدر من بیمار دیگری هم در همان مرکز درمانی برای درمان آب مروارید تحت عمل جراحی قرار گرفت و پس از حدود ٢٠ تا ٣٠ دقیقه عملش به پایان رسید ولی پدر من حدود ٤ ساعت و ٣٠ دقیقه در اتاق عمل بود. طبق بررسی‌هایی که ما داشتیم مدت معمول جراحی آب مروارید حدود ٣٠ دقیقه است و مدت طولانی حضور پدر من در اتاق عمل غیر عادی است که جای سوال دارد.» اینها روایت پسر این بیمار است از اتفاقات آن روز؛ اتفاقی که پشت درهای بسته اتاق عمل افتاد. کسی به جز پرسنل حاضر در اتاق عمل به درستی از جزئیات آن حادثه خبر ندارد و البته بیماری که حالا دیگر در این دنیا نیست اما او پس از خارج‌شدن از اتاق عمل همه اتفاقات را برای اعضای خانواده و پسرش جزء به جزء تعریف کرده است.

با گذشت چند هفته از آن حادثه، پسر این بیمار که حالا چند روزی است پدرش را به دلیل همین حادثه از دست داده است، درباره جزئیات ماجرا می‌گوید: «پدرم پس از انجام عمل وقتی به هوش آمد ما را از این حادثه مطلع کرد و گفت که شکمش خیلی درد می‌کند اما پرسنل کلینیک این اتفاق را تکذیب کردند و گفتند که اینها هذیان است. پس از چند ساعت که پدرم به‌طور کامل به هوش آمد، آثار ضربه روی بدن و شکم او را دیدم و آن‌وقت بود که پرسنل کلینیک به وقوع حادثه سقوط چراغ اعتراف کردند.»

او ادامه می‌دهد: «پدرم از ناحیه شکم احساس درد می‌کرد، به همین دلیل در همان مرکز برای پدرم سونوگرافی انجام شد که به ما گفتند مشکلی ندارد و همان شب هم از بیمارستان مرخص شد. بعد از آن هم از چند نفر از مسئولان کلینیک و صاحبان شرکت وارد‌کننده چراغ اتاق عمل برای عیادت پدرم و دلجویی به منزل ما آمدند.»

او صحبت‌هایش را این‌گونه ادامه می‌دهد: «پس از چند روز درد شکم پدرم بیشتر شد و به پزشک متخصص مراجعه کرد. پس از انجام معاینات مشخص شد که روده کوچکش عفونت کرده است. پدرم بلافاصله در بیمارستان امام علی (ع) بستری شد و به دلیل وخامت حال و تنگی نفس شدید همان شب به اتاق عمل رفت. بعد از جراحی در بخش آی‌سی‌یو این بیمارستان بستری شد اما حالش هر روز بدتر می‌شد. عفونت وارد شکمش شده بود. کلیه‌هایش از کار افتاد، بعد هم ریه‌اش دچار مشکل شد تا جایی که با دستگاه نفس می‌کشید. علایم حیاتی او هر لحظه ضعیف‌تر می‌شد. تقریبا از هوش رفته بود. پزشکان زاهدان از پدرم قطع امید کردند اما ما هنوز امید داشتیم. پدرم را به بیمارستان پیامبران تهران آوردیم. فشار خونش خیلی پایین آمده بود. بعد از ٢ ساعت از بستری شدنش در همین بیمارستان از دنیا رفت.»

او اضافه می‌کند: «پدرم از اول دی‌ماه که این اتفاق افتاد تا ٢٥ دی‌ماه که از دنیا رفت خیلی اذیت شد. چند روز آخر که سطح هوشیاری‌اش خیلی پایین آمده بود. تقریبا ١٢ روز در کما بود.»

این پسر جوان حرف‌های دیگری هم درباره این حادثه دارد: «ما می‌خواهیم از کلینیک و شرکت واردکننده این تجهیزات شکایت کنیم اما چیزی که مهم است تکرارنشدن حوادثی از این دست است. تا جایی که ما اطلاع داریم شرکت واردکننده و نصاب این نوع چراغ اتاق عمل از کشور آلمان است. علت حادثه هم جدا شدن قسمت پرس‌شده این چراغ بوده است؛ یعنی چراغ‌ها درست نصب شده است. مشکل از خود چراغ‌هاست. شرکت واردکننده این چراغ‌ها به ما گفته ٨٠ تا از این چراغ‌ها را در کلینیک‌های مختلف در سطح کشور نصب و راه‌اندازی کرده است و هر لحظه ممکن است این حادثه تلخ برای دیگر هموطنان تکرار شود.»

این صحبت‌ها در حالی از سوی پسر متوفی مطرح می‌شود که محمودرضا میری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در خصوص جزئیات این حادثه می‌گوید: «تاکنون شکایتی در خصوص این حادثه مطرح نشده است. هرچند این حادثه در یک کلینیک خصوصی رخ داده اما پرونده آن در شورای انتظامی نظام پزشکی سیستان ‌و بلوچستان و دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در حال پیگیری است. علاوه بر آن از پزشکی قانونی درخواست شده تا علت دقیق مرگ را به ما اعلام کند. همچنین بررسی علت سقوط چراغ سقفی اتاق عمل (چراغ سیالتیک) به عهده دفتر فنی دانشگاه علوم پزشکی گذاشته شده و نتایج این بررسی‌ها به‌زودی اعلام می‌شود.»

او درباره اقدامات انجام‌شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در خصوص این حادثه هم گفت: «این چراغ در میان پزشکان به اسم چراغ «سیالتیک» شناخته می‌شود. بررسی‌های ما نشان می‌دهد که حادثه سقوط چراغ و برخورد آن با قسمتی از شکم بیمار پیش از آغاز عمل جراحی بیمار رخ داده و در پی آن متخصص جراح عمومی که در اتاق عمل حضور داشته بیمار را معاینه می‌کند تا مطمئن شود آسیب داخلی به مریض وارد نشده باشد. با توجه به اینکه در پی بررسی پزشک، بیمار در آن شرایط زمانی علایم حادی نداشته و علایم حیاتی وی طبیعی بوده، تصمیم به شروع روند جراحی چشم بیمار گرفته شده و این عمل پس از بیهوشی بیمار انجام شده است.»

او درباره علت طولانی‌شدن حضور بیمار در اتاق عمل هم گفت: «به نظر می‌رسد معاینه و بررسی شرایط بیمار جهت حصول اطمینان از وضعیت جسمی مساعد وی سبب طولانی‌شدن حضور بیمار در اتاق عمل شده که البته بررسی‌ها در این زمینه همچنان ادامه دارد.»

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان درباره علت مرگ بیمار هم توضیح داده است: «بیمار به دلیل احساس ناراحتی از ناحیه شکم به پزشک مراجعه می‌کند که پزشک مربوطه متوجه وجود علایم غیرطبیعی در شکم وی شده و در نهایت بیمار را مورد عمل جراحی قرار می‌دهد. متخصص جراحی عمومی مربوطه که از جراحان بسیار باتجربه استان است، هنگام انجام جراحی متوجه می‌شود بخشی از روده بیمار «میکروزه» یعنی جریان خون آن مختل شده، فاقد علایم حیاتی بوده و از بین رفته و طبق قوانین، جراح آن قسمت را برداشته است اما عفونت وارد بدن بیمار شده بود و پس از انتقال به بیمارستانی در تهران فوت می‌کند.»
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

دررفتگي كتف منجر به كوما و مرگ

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه ژوئن 30, 2017 1:16 am

دررفتگي كتف منجر به كوما و مرگ


تیم پزشکی که کتف پسر جوانی را جراحی کرده ‌بودند، در مرگ مغزی او مقصر شناخته شدند و با شکایت اولیای‌ دم، به پرونده این پزشکان رسیدگی می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تیک (Tik.ir) ؛ سجاد سرلک ۲۶ساله با این امید که پس از عمل جراحی کتف، زندگی بهتری خواهد داشت، مهر سال گذشته خود را به تیغ جراح سپرد؛ اما چند ساعت پس از عمل جراحی، ورق برگشت و او به‌جای اینکه از اتاق ریکاوری به بخش منتقل شود، به بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) برده شد؛ به این دلیل که به علت قصور و سهل‌انگاری کادر درمانی و کمبود و نقصان دستگاه‌های آن بخش، دچار اختلال در اکسیژن‌رسانی شد. طبق مندرجات پرونده بالینی بیمارستان، سجاد به ‌دلیل دررفتگی مکرر شانه راست، بستری شده و پس از ۲۴ ساعت با بیهوشی عمومی به دست متخصص بیهوشی، تحت عمل جراحی شانه راست از سوی دکتر ارتوپد قرار گرفت. او پس از اتمام عمل جراحی، به اتاق ریکاوری منتقل شده تا پس از هوشیاری نسبی و تثبیت وضع بالینی به بخش منتقل شود. در آن اتاق بود که پس از مدتی، دچار ایست قلبی - تنفسی شده و به تشخیص پزشک، لوله‌گذاری داخل نای (پتوباسیون) و اقدامات احیای قلبی‌-ریوی برای او انجام شده بود. در ادامه نیز با توجه به وضعیت جسمانی، به بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) منتقل شد و در همان روز نیز به خاطر کمبود امکانات در بیمارستانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته بود، به بیمارستان دیگری منتقل شد تا در بخش ICU مجهزی بستری و تحت اقدامات درمانی قرار گیرد. با وجود اقدامات انجام‌شده، سجاد پس از هشت روز دچار مرگ مغزی شد و خانواده‌اش با اهدای اعضای بدن او به بیماران نیازمند موافقت کردند. بنابراین او به بیمارستان شریعتی منتقل شد. پس از برداشتن ۳۸ عضو و بافت، جسدش به پزشکی قانونی انتقال یافت تا تحت کالبدشکافی قرار گیرد و متخصصان پزشکی قانونی نظر خود را درباره علت مرگ اعلام کنند.

خانواده سجاد با طرح شکایتی، درخواست رسیدگی به موضوع را در دادسرای جرائم پزشکی تهران مطرح کردند تا درباره مرگ او که پس از جراحی کتف جان خود را از دست داده، مشخص شود آیا قصور پزشکی باعث این اتفاق شده است یا مرگ او بر اثر چیز دیگری بوده است.

جلسه کمیسیون پزشکی درباره علت مرگ سجاد که پرونده‌اش از سوی بازپرس شعبه نهم دادسرای ناحیه ۱۹ تهران به این کمیسیون ارسال شده بود، برگزار شد. جلسه با شرکت پنج کارشناس متشکل از یک متخصص پزشکی قانونی، یک پزشکی قانونی، دو متخصص بیهوشی و یک متخصص ارتوپدی برگزار شد. همچنین پدر و برادر متوفی و پزشک ارتوپد، پزشک متخصص بیهوشی، دو کارشناس بیهوشی و مسئول وقت بیمارستانی که عمل جراحی در آن انجام شده بود نیز در جلسه حضور داشتند.

کارشناسان کمیسیون پنج‌نفره پس از شنیدن صحبت‌های طرفین، بررسی سوابق و مدارک پزشکی، بحث و تبادل‌نظر و بررسی نظریه قبلی کمیسیون پزشکی، نظر خود را اعلام کردند. در نظریه آمده است: از‌آنجا‌که عمل جراحی شانه مطابق موازین علمی و فنی انجام شده، متخصص ارتوپدی معالج مرتکب قصوری نشده است؛ اما به تشخیص کمیسیون، مسئول اتاق ریکاوری به علت توجه ناکافی به شرایط و علائم حیاتی بیمار و تأخیر در تشخیص عارضه و انجام اقدامات احیا، مرتکب قصور شده است که قصورش جمعا به میزان ۲۰ درصد در فوت نام‌برده مؤثر بوده است (هرکدام به میزان ۱۰ درصد).

دکتر متخصص بیهوشی به علت توجه ناکافی به عملکرد پرسنل و کادر ریکاوری و مسئول‌بودن بخش ریکاوری و تأخیر در احیای بیمار، مرتکب قصور شده است که به میزان ۳۰ درصد در فوت تأثیر داشته است. همچنین پزشکی که مسئول فنی بیمارستان دیگری بوده، به دلیل نظارت ناکافی و نامناسب بر روند بستری در ریکاوری و دستگاه‌ها، به میزان ۳۰ درصد مرتکب قصور شده است. باقی‌مانده به میزان ۲۰ درصد به عواملی از قبیل نوع عمل جراحی و ریسک بیهوشی و وضعیت بیمار حین عمل مربوط است.

صفیه بهبودی*: طبق قوانین کیفری، قصور پزشکی جزء جرائم غیرعمد است و از طریق دادسرای ویژه جرائم پزشکی رسیدگی می‌شود. پس از تحقیقات در دادسرا و جمع‌آوری مدارک، برای کارشناسی به کمیسیون‌های تخصصی پزشکی قانونی ارجاع می‌شود که لزوما در کمیسیون‌های سه‌نفره، پنج‌نفره، هفت‌نفره، ۹‌نفره و در نهایت ۱۱‌ نفره می‌تواند مطرح شود که در هریک از این کمیسیون‌ها براساس نوع تصور واقع‌شده و متخصصان مربوطه اظهار نظر می‌کنند که درصد قصور یا عدم قصور را تعیین و پس از قطعیت کارشان به دادگاه جهت صدور رأی ارسال می‌شود که دادگاه نیز براساس نظریه کارشناسی رأی لازم را صادر می‌کند. حال می‌خواهیم ببینیم در اقدامات درمانی که از سوی پزشک و کادر درمانی انجام می‌شود، مسئولیت قانونی از کدام نوع است؛ آیا مسئولیت پزشک جنبه مدنی دارد یا مسئولیت جزائی نیز برای آن در نظر گرفته می‌شود؟ اصولا قصور پزشکی بر اثر بی‌احتیاطی،‌ بی‌مبالاتی،‌ نداشتن مهارت و رعایت‌نکردن نظامات دولتی به وجود می‌آید و باعث آسیب به بیمار می‌شود که مشمول مسئولیت مدنی است که همان پرداخت دیه و خسارت است.

ذکر این نکته لازم است که از نظر انتظامی نیز می‌تواند در نظام پزشکی رسیدگی و مشمول مجازات‌های انتظامی که کاملا صنفی و حرفه‌ای هستند، قرار گیرد و از توبیخ شفاهی تا محرومیت از طبابت براساس قوانین پزشکی را شامل می‌شود. اما در موارد خاصی قانون مسئولیت کیفری نیز برای پزشک تعیین کرده است. مواردی مانند سقط جنین جنات، صدور گواهی خطرات واقع- قصور پزشکی منجر به فوت بیمار که طبق قانون مجازات اسلامی، زندان و مجازات‌های جایگزین زندان و جزای نقدی می‌تواند باشد.
*شرق
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۵ برابر اروپا

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه جولاي 24, 2017 2:17 pm

مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۵ برابر اروپا


سلامت نیوز:دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نسبت به روند رو به رشد مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها در کشور هشدار داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، دکتر محمد سیستانی زاد در برنامه «نبض» که با موضوع مقاومت های میکروبی از شبکه خبر روی آنتن رفت، گفت: وقتی میکروب ها در بدن یک فرد مقاوم می شود، می توانند به افراد دیگر و حتی ایالت های دیگر منتقل شوند.

وی با بیان اینکه بر اساس توافقنامه های بین المللی همه کشورها باید بر اساس دوز مصرفی تعریف شده، میزان مصرف آنتی بیوتیک ها را گزارش می دهند، تصریح کرد: در اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۱ همه کشورها میزان مصرف آنتی بیوتیک را گزارش می دهند. بر اساس گزارش های سال ۲۰۰۶ میزان مصرف ۲۰ دی دی دی (واحد سنجش آنتی بیوتیک در هر فرد) بود که اکنون به ۱۵ دی دی دی رسیده است، این یعنی حدود ۲۰ درصد کاهش نشان می دهد.

سیستانی زاد اضافه کرد: در ایران، میزان مصرف ۱۰۲ تا ۱۰۳ دی دی دی است که نشان می دهد ۵ برابر اروپاست.

وی افزود: از سوی دیگر آمار نشان می دهد که اروپا روند کاهشی را تجربه کرده اما در ایران مصرف بی رویه آنتی بیوتیک رو به افزایش است.

این داروساز با بیان اینکه میزان مرگ در اثر ایدز در امریکا ۸۱۰۰ نفر است، اما مرگ در اثر مقاومت های میکروبی ۲۳ هزار نفر است، افزود: هزینه های مستقیم درمان عوارض مقاومت میکروبی در امریکا ۲۰ میلیارد دلار محاسبه شده و هزینه های غیر مستقیم آن نیز بیش از ۳۵ میلیارد دلار است.

سیستانی زاد، موثرترین راه های کاهش مصرف آنتی بیوتیک را فرهنگ سازی و نیز مقابله جدی با ارائه بدون نسخه عنوان کرد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

هزینه‌های درمانی مردم پس از طرح تحول سلامت بیشتر شد

پستتوسط pejuhesh232 » چهارشنبه آگوست 23, 2017 4:11 pm

راهکار جدید پزشکان برای کسب سود بیشتر از بیماران
هزینه‌های درمانی مردم پس از طرح تحول سلامت بیشتر شد


به تازگی خبری منتشر شد که براساس آن پزشکان در برخی مراکز درمانی، برای دریافت سهم بیشتر از بودجه طرح نظام سلامت، به معالجات غیرضروری بیماران روی آورده‌اند.

سرویس اقتصاد مشرق - اواسط اردیبهشت‌ماه سال ۹۳ ، دولت سابق (یازدهم) برنامه‌ای را با هدف بهبود وضعیت بهداشت و درمان مردم اجرا کرد که به طرح تحول سلامت مشهور شد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه پس از اجرای این طرح هزینه های درمان ۳۳ درصد کاهش یافتگفت: در گذشته ۳۸ درصد از هزینه بستری بیماران توسط مردم پرداخت می‌شد اما امروز با اجرای طرح تحول نظام سلامت این میزان به حدود ۵ درصد کاهش یافته است.

ادعای کاهش قیمت و هزینه درمان بیماران اگرچه در برخی موارد حقیقت دارد اما در بسیاری موارد دیگر با واقعیت تطابق ندارد. در این زمینه می‌توان به بررسی آماری دفعات مراجعه مردم به مراکز درمانی و هزینه‌های درمان برخی بیماری‌ها اشاره کرد.

سالانه چند نفر به بیمارستان و مراکز درمانی مراجعه می‌کنند؟

طبق برخی آمار اعلام شده، سالانه حدود ۸۰۰ میلیون بار مردم برای درمان بیماری‌های خود به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشور مراجعه می‌کنند. از این تعداد، هفت میلیون برای درمان بیشتر نیاز به بستری پیدا می‌کنند و بقیه بصورت ویزیت و سرپایی مداوا می شوند. همچنین از کل هزینه بهداشت و درمان، حدود ۴۷ یا ۴۸ درصد مربوط به بستری و حدود ۵۲ یا ۵۳ درصد مربوط به مداوای سرپایی است.

نگاهی به هزینه‌های درمان، نشانگر این است که اگر شخصی برای مداوای یک بیماری ساده نظیر سرماخوردگی به پزشک مراجعه کند باید حدود ۲۰۰ هزار تومان هزینه نماید که این مسئله موجب شده بسیاری از مردم بخاطر هزینه‌های بالای درمان از خیر تحت نظر پزشک قرارگرفتن منصرف شوند.

همچنین مقایسه هزینه‌های بیماران بستری در سال ۹۳ و پیش از اجرای طرح تحول سلامت با سال ۱۳۹۵ نیز نشان دهنده افزایش شدید هزینه‌ها در این بخش است. براساس آمار، متوسط هزینه بستری یک بیمار پیش از آغاز طرح تحول سلامت ۵۶۰ هزار تومان بود که این رقم در سال ۹۵ به حدود ۱ میلیون و پانصد هزار تومان افزایش یافت که نشان از رشد تقریبا سه برابری دارد.

این میزان افزایش قیمت در حالیست که طبق برخی ارقام اعلام شده از سوی مسئولان، اجرای این طرح تا اردیبهشت ماه سال جاری در حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی برای کشور به همراه داشته است.

در واقع علاوه بر اینکه اجرای این طرح باعث افزایش هزینه‌های بستری و درمان بیماران شده است، بدهی سنگین چندین هزار میلیاردی را نیز برای کشور به همراه داشت.

روایت بانک مرکزی از افزایش هزینه‌های بهداشت و درمان در دولت روحانی

بانک مرکزی هرساله گزارشی را از وضعیت بودجه خانوار در سال گذشته منتشر می‌کند که در آن تمامی بخش‌های درآمدی و هزینه‌ای خانوارها مشخص و درصد هرکدام از بخش‌ها در هزینه‌کرد خانوار قابل محاسبه است.

طبق گزارش بودجه خانوار در سال ۹۵، سهم هزینه بهداشت و درمان هر خانواده نسبت به سال ۹۴ ، با رشد ۱۲.۷ درصدی به بیش از ۲ میلیون و ۳۱۵ هزار تومان در سال رسید. این در حالیست که در آغاز سال ۱۳۹۲ سهم هزینه های بهداشت و درمان در سبد خانوار ۱ میلیون و ۱۸۵ هزار تومان بود. در واقع هزینه های این بخش طی دولت روحانی با رشد بیش از ۹۵ درصدی، افزایش یک میلیون و ۱۳۰ هزار تومانی را تجربه کرده است.

افزایش هزینه های بهداشت و درمان در دولت روحانی در حالی روند افزایشی داشته است که در چهارسال گذشته نرخ ارز به قیمت تعمیق رکود،‌ ثابت نگه داشته شده و براساس اظهارات مسئولان دولتی بخشی از تحریم‌های این حوزه نیز برداشته شده است.

Image
قیمت ها به تومان است

براساس این جدول، سهم بخش بهداشت و درمان در دولت روحانی سال به سال روند افزایشی داشته است.
Image

آنچه از این نمودار برداشت می‌شود این است که هزینه های بهداشت و درمان خانوار ها پس از اجرای طرح تحول سلامت با افزایش بیش از 710 هزار تومانی مواجه شده است.

همانطور که پیش از این نیز گفته شد،‌ علاوه بر این میزان افزایش هزینه‌های بهداشت و درمان پس از اجرای طرح تحول سلامت، این سیاست تا کنون بدهی حدود ۳۰ هزار میلیاردی نیز برای کشور به همراه داشته است و علاوه بر آن میزان عظیمی از بودجه کشور نیز برای این طرح اختصاص یافته است که برخی خبرها از هزینه بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد تومانی برای آن حکایت دارد.

از ابتدا بخشی از کارشناسان بر این باور بودند که عمده تمرکز این طرح بر مناطق برخوردار است و مناطق محروم از خدمات آن بهره زیادی نبردند. در واقع مجهز ها مجهز تر شدند و در طرف مقابل بودجه‌های تخصیص یافته به این طرح بسته به میزان جمعیت و نیاز اختصاص نیافته است.

از سوی دیگر، ضعف مدیریت در اجرای این طرح نیز موجب بروز اختلالات بسیاری در روند درمانی مردم شده است بطوریکه پزشکان برای کسب درآمد بالاتر علاج بیماران را با مشکل مواجه می‌کنند. در این زمینه می‌توان به ارسال نامه ای از سوی رئیس کل دادگستری استان لرستان به دانشگاه علوم پزشکی لرستان اشاره کرد که درآن به این موضوع اشاره و تصریح کرده است بر اساس گزارش هایی که به دستگاه قضایی واصل شده است، متاسفانه در برخی مراکز درمانی و بیمارستان ها برای دریافت سهم بیشتر از بودجه طرح نظام سلامت، معالجات غیرضروری توسط برخی پزشکان تجویز می شود که از لحاظ حقوقی اشکال دارد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

سونامی مصرف داروي شيميايي در ایران

پستتوسط najm134 » چهارشنبه سپتامبر 27, 2017 2:17 pm

سونامی مصرف داروي شيميايي در ایران


تصوير
najm134
 
پست ها : 2045
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

سود گرفتن پزشكان براى نوشتن دارو در نسخه بيمار

پستتوسط najm134 » جمعه اکتبر 06, 2017 12:25 pm

سود گرفتن پزشكان براى نوشتن دارو در نسخه بيمار


جوان به دریافت های سنگین برخی پزشکان پرداخته و در گزارشی پیرامون این اتفاق آورده است: «نسخ نجومي نخستين بار اواخر سال گذشته از سوي محسن سرخو، عضو هيأت مديره سازمان تأمين اجتماعي با رسانه‌اي كردن نسخه 6 ميلياردي يك پزشك عمومي مطرح شد و احمد ميدري، معاون رفاه اجتماعي وزارت كار و رفاه اجتماعي از نسخ 37 ميلياردي يك پزشك در طول يك سال خبر داد. چند روز پيش هم عليرضا عبدالله‌زاده، مشاور معاون رفاه اجتماعي وزارت رفاه در توضيحاتي ماجراي پزشكي را كه در سال 23 هزار نسخه به ارزش 37 ميليارد نوشته است با تفصيل بيشتري رسانه‌اي كرد.

يك روي اين ماجرا ضعف نظارتي سازمان‌هاي بيمه‌گر از جمله تأمين اجتماعي در بررسي نسخ پزشكان پيش از رسيدن به اين مبالغ نجومي است، اما روي ديگر اين ماجرا واقعيت‌هاي پشت پرده‌اي است كه اين بار عضو هيئت مديره انجمن داروسازان ايران آن را آشكار مي‌كند. اين واقعيت، اما از يك زخم كهنه در نظام سلامت حكايت دارد؛ ‌پورسانت‌ها و وعده تورهاي خارجي از سوي شركت‌هاي واردكننده دارو كه برخي پزشكان را مجاب مي‌كند براي بيمارانشان نسخه‌هاي ميلياردي از توليدات اين شركت‌ها تجويز كنند. از آنجايي كه اغلب اين داروها در حوزه پوست و مو و زيبايي است، تحت پوشش بيمه هم نيستند تا لااقل حداقل نظارتي بر اين نسخه‌پيچي‌ها صورت بگيرد، زيرا اينجا تمام پول نسخه از جيب بيمار مي‌رود.

در حالي كه در همه جاي دنيا مرسوم است براي شركت در كنگره‌ها و نمايشگاه‌هاي علمي دستاوردهاي دارويي و تجهيزات پزشكي، پزشكان شركت‌كننده خودشان هزينه‌هاي سفرشان را پرداخت مي‌كنند، در ايران اين امر به گونه‌اي ديگر رقم مي‌خورد و دفاتر نمايندگي كمپاني‌هاي دارويي و تجهيزات پزشكي در كشورمان تمامي هزينه‌هاي پزشكاني را كه مي‌خواهند در اين كنگره‌هاي بين‌المللي شركت كنند، پرداخت مي‌كنند؛ هزينه‌اي كه با تجويز داروها و استفاده از تجهيزات پزشكي با برندهاي خاص جبران مي‌شود.

خلاصه اينكه معضلات گريبانگير جامعه پزشكي تنها به فيش‌هاي حقوقي و كارانه‌هاي چند ده تا چند صد ميليون توماني محدود نمي‌شود. پديده تقاضاي القايي خدمات سلامت هم يكي از معضلاتي است كه از سال‌ها قبل گريبانگير جامعه پزشكي كشورمان شده است؛ امري كه موجب مي‌شود برخي پزشكان نمك‌گير شركت‌هاي دارويي و تجهيزات پزشكي شوند و در برابر سفرهاي خارجي يا پورسانت‌هاي قابل‌توجهي كه از سوي اين شركت‌ها دريافت مي‌كنند محصولاتشان را براي بيماران خود استفاده كنند. در برابر اين اما بيمار براي تهيه اين داروهاي گران و غير‌ضروري بايد هزينه‌هاي سرسام‌آوري را متحمل شود...

سيد‌علي فاطمي، عضو هيئت مديره انجمن داروسازان ايران در خصوص مبحث نسخ نجومي كه از سوي برخي پزشكان براي بيماران تجويز مي‌شود، با اشاره به وعده تور سفر‌هاي خارجي كه توسط شركت‌هاي وارد‌كننده دارو و تجهيزات پزشكي به پزشكان داده مي‌شود، تصريح مي‌كند: معمولاً براي نسخ پزشكان عمومي محدوديت‌هايي وجود دارد، اما متخصصان محدوديتي در تجويز اقلام دارويي ندارند و اگر ارتباطي بين برخي از متخصصان با شركت‌هاي وارد‌كننده دارو و محصولات پزشكي و آرايشي باشد در قبال تجويز اقلام دارويي و پزشكي آن شركت كه سود زيادي برايشان دارد، پزشك مربوط را از مزاياي مادي و غيرمادي و سفر‌هاي خارجي بهره‌مند مي‌كنند. به گفته وي در بعضي مواقع، عده‌اي از پزشكان يا متخصصان در قبال مزاياي مادي و غيرمادي كه برخي شركت‌هاي وارد‌كننده دارو و محصولات آرايشي و بهداشتي براي آنها در نظر مي‌گيرند، اقدام به تجويز اقلام دارويي شركت موردنظر براي بيماران مي‌كنند.

در حالي كه عليرضا زالي، رئيس سازمان نظام پزشكي پيچيدن نسخه‌هاي ميلياردي را به پزشكان متخصص سرطان و بيماري‌هاي صعب‌العلاج مرتبط دانسته و گفته بود «اينكه يك پزشك در حوزه شيمي ‌درماني، 37 ميليارد تومان نسخه مي‌نويسد، اين درست بوده چون نسخه بيماران شيمي‌ درماني بسيار ‌گران است» اما آنطور كه دكتر فاطمي مي‌گويد اين نسخه‌ها تنها در حوزه داروهاي شيمي درماني نيست. اين عضو هيئت مديره انجمن داروسازان ايران با تأكيد بر اينكه بايد سازمان نظام پزشكي و وزارت بهداشت روي نسخ تجويزي از سوي پزشكان نظارت بيشتري داشته باشند، بيان كرد: سود فروش دارو براي داروخانه يكسان است، اما نسخ نجومي بيشتر در اقلام پوستي و زيبايي ديده مي‌شود كه عمدتاً ضرورتي براي تجويز آن از سوي پزشك مربوطه وجود نداشته است، اما به دليل وعده‌هاي موجود بين پزشك و شركت وارد‌كننده دارو و محصولات اين نوع نسخ در داروخانه‌ها مشاهده مي‌شود.»
najm134
 
پست ها : 2045
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

مشكلات پرستاران

پستتوسط najm134 » شنبه اکتبر 21, 2017 11:31 am

مشكلات پرستاران


بحث سختی کار پرستاران در ایران و مشکلات آن‌ها موضوع جدیدی نیست، اما اعلام خبر "مرگ ۱۶ پرستار در یک سال و نیم گذشته به دلیل فشار کاری بالا در ایران" باعث شده تا این مساله دو باره مورد توجه قرار گیرد.

علی محمد آدابی، رییس سازمان نظام پرستاری ایران نسبت به بی‌توجهی به مشکلات پرستاران هشدار داده و خواستار رسیدگی به وضعیت شغلی این قشر از جامعه ایران شده است.
رییس سازمان نظام پرستاری درباره این‌که چگونه این آمار تهیه شده است، توضیحی نداده است.
امید که خواهرش پرستار بیمارستان شریعتی است، درباره فشار کاری پرستاران به بی‌بی‌سی فارسی گفت: "خواهرم دو هفته پیش به علت فشار کاری دچار مشکل قلبی شد و یک شب در اورژانس همان بیمارستان بستری شد."

نخسین، پرستار یکی از بیمارستان‌های ایران است و درباره وضعیت شغلی خود اینچنین می‌گوید: "من پرستار مرد بخش هستم و چهار پرستار زن همکار من هستند. این چهار نفر باید ۳۰ مریض را ساپورت کنند و کل کارهای مریض‌های مرد بخش با بنده است، وقتی که شیفتم تمام می‌شود و به خانه می‌روم از خستگی نمی‌توانم زمانی را با خانواده بگذرانم. هر چه قدر هم که می‌گوییم از این وضعیت عذاب می‌کشیم و سختی کار ما زیاد است کسی محلمان نمی‌گذارد."

شغل پرستاری طبق ماده ۱۶ قانون سازمان نظام پرستاری مشمول قانون مشاغل سخت و زیان‌آور می‌شود، اما به گفته علی اشرف پناه، عضو شورای عالی نظام پرستاری ایران، این قانون به دلایل مختلف از قبیل کمبود بودجه و کمبود نیرو تا کنون عملی نشده است.

آقای اشرف پناه سال پیش با انتقاد از عملکرد وزارت بهداشت در این حوزه گفته بود پرستارانی که این حق از آن‌ها سلب می‌شود می‌توانند با مراجعه به کمیسیون اصل ۹۰ و دیوان عدالت اداری شکایت تنظیم کنند تا با این اهرم فشار وزارت بهداشت مجبور به اجرایی کردن این قانون شود.

سحر، پرستار یکی از بیمارستان‌های شهر رشت با تاکید بر فشار کاری می‌گوید: "پرستار ثابت شیفت شب هستم، فشار کاری بالا است و تا صبح پذیرش بیمار داریم. تنها دو نفر هستیم و به جای دو روز تعطیلی، تنها یک روز تعطیل داریم. می‌گویند به خاطر کمبود نیرو است، از لحاظ مالی هم وضعیت مناسبی نداریم و حقوق دریافتی ما منصفانه نیست."
پرستار دیگری از بیمارستانی در مهاباد گفت: "تعداد بیماران نسبت به پرستاران در بخش خیلی زیاد است، برای هر پرستار حدود ۱۲ تا ۱۵ نفر بیمار در بخش وجود دارد، فرصت خدماتی رسانی درست نیست و حتی امکان استراحت کافی هم وجود ندارد، حقوق ما هم نسبت به این حجم کار بسیار کم است."

مساله کمبود نیرو در این بخش به حدی است که محمد شریفی مقدم، قایم مقام سازمان نظام پرستاری با ارایه آماری در این باره گفته است: "۱۵۰ هزار پرستار در ایران وجود دارد که برای ارایه حداقل خدمات باید همین تعداد پرستار به مجموعه اضافه شود."

آقای شریفی مقدم با اشاره به اینکه شاخص موجود در ایران برای هر هزار نفر باید سه پرستار باشد، گفت "با این معیار باید ۲۴۰ هزار پرستار شاغل در مراکز درمانی داشته باشیم. این در حالی است که به دلیل شرایط، آمار مهاجرت پرستاران همچنان در حال افزایش است."

بحث حقوق و پرداخت‌ها به پرستاران نیز از دیگر دغدغه‌های آن‌ها است، ایرج حریرچی، قایم مقام وزیر بهداشت پیشتر درباره حقوق پرستاران به خبرگزاری‌ها گفته بود: "متوسط درآمد پرستاران با ۸۰ ساعت اضافه کار و کارانه ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است."

این در حالی است که تعدادی از پرستاران با تاکید بر اینکه حقوق آن‌ها نسبت به وظایفشان کم است می‌گویند همین حقوق را نیز برخی مواقع سر ماه دریافت نمی‌کنند.
پرستاری با انتقاد از وضعیت حقوقی خود چنین گفت:‌ "حقوق‌ها را معمولا با تاخیر می‌دهند، برای نیروهای جدید نیز تا سه ماه حقوقی پرداخت نمی‌کنند. بعضی بیمارستان‌ها نیز تا ۶ ماه کارانه پرستار را نمی‌دهند، اما پرداخت برای پزشکان همیشه سر موقع است. حقوق پرستاران پایین است و قوانین موجود برای آنها اصلا رعایت نمی‌شود."

پرستاران تا کنون چندین بار در اعتراض به حقوق کم و فشار کار بالا و مشکلات این شغل تجمع کرده‌اند، نهادهای ذیربط هم در بسیاری موارد وعده داده‌اند تا شرایط بهبود یابد، اما پرستاران می‌گویند این وعده‌ها بی‌نتیجه مانده و این میان تنها پرستاران و بیماران هستند که بیش از همه ضرر می‌بینند.
نیکی محجو
najm134
 
پست ها : 2045
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

قبليبعدي

بازگشت به آلوده شناسى


Aelaa.Net