آلودگی محيط زيست

مديران انجمن: najm134, najm134, najm134

آلودگی محيط زيست

پستتوسط najm134 » شنبه فبريه 27, 2010 9:23 am

عناوين گزارشاتي كه تا كنون در اين باره منتشر شده است: نسل 14% از پرندگان تا سال 2100 نابود خواهد شد - ضرورت مديريت زباله‌هاي خانگي - آلودگي وسيع رودخانه جاجرود = تهران در خطر است!! - زباله قابل بازیافت بریتانیا در چین دفن می شود - هشدارهاي خانگي
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی محيط زيست

پستتوسط najm134 » يکشنبه آپريل 04, 2010 7:45 am

نسل 14% از پرندگان تا سال 2100 نابود خواهد شد
محققان آمریکایی اعلام کردند: تا پایان این قرن 10% از گونه های متعدد پرندگان نابود خواهد شد. با انقراض پرندگان دیگر بشر نمی تواند از مزاید این جانوران همچون پاکسازی محیط زیست از لاشه جانوران و پاشیدن بذر گیاهان بر روی زمین بهره گیرد.
تحقیقات وسیع بر روی سرعت انقراض نسل پرندگان و ارتباط آن با محیط زیست و شرائط اقلیمی نشانگر آن است که دست کم 1200 گونه از پرندگان تا سال 2100 منقرض خواهد شد
این یافته ها نتیجه تحقیق یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه استندفورد کالیفرنیا می باشد.این تیم تحقیقاتی در نتایج تحقیقاتشان که در شرح مذاکرات آکادمی علمی و ملی چاپ شد نوشتند که "این در حالی است که از سال 1500 تنها نسل 3/1% پرنده از کل پرندگان جهان نابود شده اند که بر طبق آمار این تعداد به کاهش 20% تا 25% تعداد پرندگان منتهی گردیده است.
این مساله معلول فعالیت های بشر است. در سال 1997ا، 30000 نفر از 35000 تا 50000 مورد مرگ در جهان در هند بر اثر ابتلا به بیماری هاری در هند گزارش شده که این فاجعه در نتیجه وفور سگ های در شهر و رشد بی رویه جمعیت و نابودی پرندگان لاشخور رخ داد.
این پروژه تحقیقاتی گویای این مساله است که تا سال 2100 بیش از 14% از گونه های پرندگان نابود خواهند شد، کاهش 20% تا 25% تعداد پرندگان برابر نابودی یک پرنده از هر چهار پرنده است.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی محيط زيست

پستتوسط najm134 » يکشنبه آپريل 04, 2010 7:46 am

ضرورت مديريت زباله‌هاي خانگي
زباله اصطلاحا به مواد زايد جامد، نيمه‌جامد يا مايعي گفته مي‌شود كه ظاهرا به‌دردنخور بوده و دور ريخته مي‌شود. زباله‌هاي خانگي شايد مهمترين بخش زباله محسوب شوند كه در صورت تفكيك و مديريت صحيح بتوانند بخشي از سرمايه‌هاي ملي را بازگردانند. امروزه به دليل افزايش جمعيت، زباله‌هاي شهرها نيز افزايش يافته است. از آن گذشته رواج فرهنگ مصرف سبب شده است در شهرهاي بزرگي چون تهران هر فرد روزانه 900 گرم زباله توليد كند. زباله‌هاي خانگي عبارتند از پسمانده‌هاي مواد خوراكي، كاغذ، شيشه، فلزات، پلاستيك، پارچه و...
بخش بزرگي از زباله‌هاي خانگي را پسمانده‌هاي گياهي و حيواني مثل پسمانده سبزي‌ها، پوست و ضايعات ميوه و استخوان و ضايعات گوشت و مرغ و ماهي تشكيل مي‌دهند كه زباله تر به حساب مي‌آيد. كاغذ و مقوا اعم از روزنامه، كتاب، دفتر و كاغذ بسته‌بندي نيز بخش بزرگ ديگري از زباله را تشكيل مي‌دهد. انواع پلاستيك، ظروف يك بار مصرف، اسباب‌بازي و قوطي‌هاي فلزي و شيشه‌اي نيز بخشي از زباله‌هاي منازل است. بايد توجه داشت تمام موادي كه از نظر ما به‌دردبخور نيستند، دورريختني نيست. اگر به هزينه‌هاي جمع‌آوري و دفن زباله نگاهي بيندازيم، متوجه مي‌شويم كه با كمي ‌دقت مي‌توان از استهلاك سرمايه قابل توجهي جلوگيري كرد.
هر تن زباله حدود 400 متر مكعب گاز گلخانه‌اي دي‌اكسيد كربن متصاعد مي‌كند و از هر تن زباله 400 تا 600 ليتر شيرابه خارج مي‌شود كه مي‌تواند تاثير خطرناكي روي آب و خاك داشته باشد و محل‌هاي دفن زباله هر روز گسترش بيشتري پيدا مي‌كنند. اگر توليد زباله به همين ترتيب ادامه داشته باشد، مدت زيادي طول نخواهد كشيد كه تمام اراضي اطراف شهرها پر از زباله شده و محلي براي دفن زباله باقي نخواهد ماند. بازگشت به طبيعت در مورد بسياري از مواد موجود در زباله به طول مي‌انجامد و اين مواد سال‌ها باعث آلودگي و آسيب به محيط زيست مي‌شوند. شيشه و قوطي‌هاي فلزي و بويژه آلومينيومي ‌صدها سال روي زمين باقي مي‌مانند. كيسه‌ها و ظروف پلاستيكي كه يك روز به دليل سبكي و دوام آنها ساخته شدند، امروزه عامل بزرگترين مشكلات زيست‌محيطي هستند. چرا كه پلاستيك غيرقابل تجزيه است و كيسه‌هاي نايلوني به طور متوسط 500 سال در محيط باقي مي‌مانند. كيسه‌هاي پلاستيكي همراه باد همه جا پخش مي‌شوند و بيشتر آنها سر از دريا درآورده يا بلعيده شده به وسيله جانداران سبب مرگ آنها مي‌شوند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی محيط زيست

پستتوسط najm134 » يکشنبه آپريل 04, 2010 7:50 am

آلودگي وسيع رودخانه جاجرود = تهران در خطر است!!
يكي از مشكلات جامعه ما آن است كه بعضي از وظايف روزمره خود را در قالب روزهاي خاص تعريف كرده ايم، وقتي آن روز فرا مي رسد به صورت سمبليك، آيين هايي را با شور و هيجان برگزار مي كنيم و دوباره، اصل قضيه در فراموشي مي افتد تا سال ديگر. از قضا در همين تب و تاب مراسم روز هواي پاك، گفت وگويي از خانم دكتر ابتكار رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در روزنامه ها چاپ شده بود كه به گفته وي به دليل احداث ساختمان هاي غيرمجاز در حاشيه رودخانه جاجرود و آلودگي شديد آب اين رودخانه، يكي از منابع مهم تأمين كننده آب تهران با خطري جدي روبه رو شده است. تصوير
وقتي در ساحل يك رودخانه ويلا و خانه هاي ويلايي و در ساليان اخير برج ساخته مي شود به قول رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، فاضلاب خام اين ساختمان ها وارد رودخانه مي گردد، شدت آلودگي به اندازه اي است كه كار پالايش آب را در تصفيه خانه هاي شهر تهران با مشكل روبه رو مي كند. اين يك واقعيت تلخ و تكان دهنده و كابوسي است كه در كنار تهديدهاي زلزله احتمالي در تهران بر ساكنان اين كلان شهر سايه افكنده است. اما آيا مسأله آلودگي آب جاجرود و احداث ساختمان هاي غيرمجاز در حاشيه رودخانه مربوط به امروز و ديروز است؟ مسلماً ساختمان ها يك شبه ساخته نشده اند و اين آلودگي هم به تدريج عارض رودخانه اي شده است كه در گذشته اي نه خيلي دور انواع ماهي ها در آب زلال اش زندگي مي كردند و صفاي ميگون و فشم بستگي به همين صفاي جاجرود داشت.يك حقوقدان برجسته آلماني گفته است، خلاف هاي كوچك زاينده تبهكاري هاي بزرگ خواهندبود. اگر قانون ساخت بنا در حريم رودخانه ها و درياها را ممنوع كرده است، چرا اين همه ساختمان و ويلا در اين حريم ها ساخته شده است. مسافراني كه همين نوروز امسال به شمال و سواحل درياي خزر رفته اند، ديده اند كه چه طور، ديواري از ويلاهاي كوچك و بزرگ ساحل دريا را پوشانده اند و به هيچ مسافر و گردشگري اجازه نزديك شدن به لبه آب را نمي دهند. اين همه ويلا، دور از چشم ضابطان قانون ساخته شده اند.رودخانه جاجرود هم به همچنين! كساني كه دوست داشته اند در لب آب ويلا بسازند و شب را با زمزمه رود به خواب خوش فرو روند هم پولش را داشته اند و هم گوششان بدهكار به دلايل قانوني وزارت نيرو و سازمان حفاظت محيط زيست نبوده است. تعدادي هم شايد از روي ناآگاهي در آن حريم به ساخت و ساز مبادرت كرده اند و عده اي هم شايد از ساكنان بومي باشند كه در ملك آباء اجدادي شان كه از قضا در جوار رودخانه واقع شده، خانه سازي كرده اند، اما به طور حتم اكثريت ويلاها را همان گروه اول بنا كرده اند و امروز خطر آلودگي وسيع آب تهران را دامن زده اند. تا آنجا كه بنده به عنوان يك شهروند ميانسال و نه چندان جوان به ياد دارم، حدود ،۱۰ ۱۵ سالي است كه وزارت نيرو و سازمان حفاظت محيط زيست مدام هشدار مي دهند كه ايهاالناس، ساختن خانه و تأسيسات در كنار رودخانه ها علي الخصوص رودهايي كه تأمين كننده آب تهران اند، ممنوع است اما كساني بي توجه به اين هشدار ها ساخته اند و همچنان مي سازند. تا وضع به اين منوال است، مسئولان بعد از وقوع فاجعه به صحنه مي رسند و هشدار مي دهند كه خطر آلودگي شديد يكي از مهم ترين منابع آب تهران را تهديد مي كند.
بحث ديگر در آلودگي رودخانه جاجرود فاضلاب بعضي از سازمان هاي بزرگ و پرجمعيت در اين نواحي است كه ظاهراً نه شهرداري محل و نه سازمان حفاظت محيط زيست قادر به تفهيم و اجراي قانون براي جلوگيري از انتشار اين فاضلاب ها به رودخانه نشده اند. فردا كه خداي ناكرده، آب تهران با مشكل جدي آلودگي روبه رو شد و مسأله اي كه در ابتدا به راحتي قابل حل بود، به صورت يك مشكل مملكتي درآمد، آن وقت اهرم هاي قانوني در عالي ترين سطوح به كار مي افتند تا راه هر چه فاضلاب خانگي و غيرخانگي و... را ببندند.اما چرا علاج واقعه را قبل از وقوع نمي كنيد. دستگاه هاي مسئول با استفاده از ضوابط قانوني مي توانند، اشخاص حقيقي و حقوقي را كه با آلوده كردن آب رودخانه جاجرود مرتكب جرم شده اند و قانون را زير پا گذاشته اند به محاكم قضايي بكشانند. اگر قرار بود با حرف و هشدار اين مسأله حل شود كه وضعيت جاجرود، چنين اسفبار نمي شد. مسأله فقط محدود به جاجرود نمي شود، در استان گيلان، بهره برداران شن و ماسه، تعداد زيادي از رودخانه ها را از وضعيت طبيعي خارج كرده اند به طوري كه تخم ريزي ماهيان و زندگي آبزيان در آنها ممكن نيست. چرا با آنها برخورد قانوني نمي شود؟! روزهايي كه براي گراميداشت محيط زيست نامگذاري شده اند از جمله روز زمين، روز هواي پاك، روز مبارزه با آلودگي هوا، روز محيط زيست و غيره... بسيار پسنديده و مقدس اند، اما وقتي قوانين محيط زيست در مورد حفظ حريم درياها و رودخانه ها كه بحث مفصل آنها در اينجا مقدور نيست به راحتي زيرپا گذاشته مي شوند آيا از آن روزها، جز حالت سمبليك چيزي باقي مي ماند خودتان قضاوت كنيد.
تحقيق: رفعت وارياني
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی محيط زيست

پستتوسط najm134 » يکشنبه آپريل 04, 2010 7:53 am

زباله قابل بازیافت بریتانیا در چین دفن می شود
محل دفن زباله در بریتانیا- بخش بزرگی از زباله ها، به جای بازیافت، بدون سر و صدا در کشورهای در حال توسعه سوزانده می شود . در حالی که بریتانیایی ها کم کم عادت می کنند زباله های خود را بازیافت کنند، کارشناسان می گویند که میزان مواد قابل بازیافت که به کشورهای خارجی، از جمله چین، هند و اندونزی فرستاده می شود احتمالا تا چند سال آینده دو برابر خواهد شد. اما هفته نامه ساندی تایمز اخیرا در گزارشی در همین ارتباط نوشت که بخش بزرگی از زباله خانوارهای بریتانیایی در کشورهای خارجی بازیافت نمی شود بلکه در کشورهای جهان سوم دفن می شود. از جمله برنامه های محیط زیستی بریتانیا صدور مواد قابل بازیافت به کشورهای خارجی است که میزان آن در سال به دوازده میلیون تن می رسد. اما گزارشگران ساندی تایمز در شهر دهلی در هند و همچنین چین می گویند که بخشی از این مواد صادراتی - که به "فهرست سبز" موسوم است - در کشورهای خارجی سوزانده و یا دفن می شود که عواقب ناگوار محیط زیستی برای این کشورها در بردارد. اما گردانندگان صنعت بازیافت بریتانیا تاکید دارند که بخش عمده مواد صادر شده مورد استفاده قرار می گیرد و تاثیر محیط زیستی آنها از نزدیک تحت نظر است.
به نوشته این هفته نامه ناظران ضمن قانونی دانستن تجارت مواد بازیافتی ابراز نگرانی کرده اند که بسیاری از مواد صادراتی "فهرست سبز" به درستی تفکیک نمی شود یا از یک جنس واحد تشکیل نشده که به آسانی قابل بازیافت باشد.
به نوشته ساندی تایمز در حالی که آمار و ارقام رسمی صادرات مواد بازیافتی شهرداری های انگلستان و ولز با آنچه واقعا صادر می شود تناقضی ندارد اما بخش بزرگی از زباله ها، به جای بازیافت، بدون سر و صدا در کشورهای در حال توسعه سوزانده می شود، در گورستان زباله دفن می شود یا در خیابان ها پراکنده می شود. یکی از دانشگاهیان ارشد چین، دولت بریتانیا را متهم کرده است که از کشورش به عنوان یک سطل آشغال بزرگ، "محلی برای صادر کردن آلاینده ها و در عین حال کسب درآمد از آن" استفاده می کند. در بریتانیا از مردم خواسته شده زباله های خود را تفکیک کنند اما برخی از زباله های این کشور تقریبا هیچ خواهانی ندارد مثل بسته بندی ساندویچ، ظرف ماست یا ظروف پلاستیکی؛ اما همین اقلام در بازارهای جهانی داد و ستد می شود.
پرفسور "کریس کاگینز"، مدیر یکی از سازمان های مشاوره ای در زمینه زباله، به ساندی تایمز گفت: "در بریتانیا زباله ظروف مواد غذایی، اغلب باید راهی گورستان زباله شود (چون قابل استفاده نیستند) بنابراین آن را به خارج صادر می کنند. این که این کار قانونی است یا برای آن بازاری وجود دارد، بحث جداگانه ای است."
راهول کومار، دلال زباله پلاستیک در هند، در حیاط منزل خود کوهی از این زباله ها را دارد. او به این هفته نامه بریتانیایی گفت: "برای این زباله ها پول چندانی نمی گیرم و فروش آنها سخت است. بطری های پلاستیکی خریدار بیشتری دارد و قیمت هر نیم کیلو، پانزده پنس (تقریبا 30 سنت) است."
بازیافت پلاستیک معمولا از طریق آب کردن آن یا خرد کردن آن به قطعات بسیار ریز صورت می گیرد و بعد از آن مقوا یا پلاستیک برای بسته بندی درست می کنند. اما برخی از این زباله ها عملا قابل بازیافت نیست چون یا خیلی کثیف است یا خیلی صدمه دیده یا از جنسی است که اصلا قابل بازیافت نیست." در بریتانیا برخی از شرکت های فعال در زمینه بازیافت، مراحل بعدی مصرف این مواد پس از صادرات را با دقت دنبال می کنند اما برخی دیگر، این مواد را به آژانسها و دلالان می فروشند و از سرنوشت آنها خبری ندارند.
ساندی تایمز می نویسد برخی از محموله هایی که به خارج فرستاده می شود زباله های تفکیک نشده است. اداره محیط زیست بریتانیا شرکت های مسئول ارسال این گونه محموله ها را تحت پیگرد قانونی قرار داده است اما گفته می شود که ابعاد معضل آلودگی مواد صادراتی بسیار گسترده است. بریتانیا زباله های قابل بازیافت خود را از جمله به هنگ کنگ صادر می کند و این مواد معمولا از هنگ کنگ راهی چین می شود. در چین مواد بازیافتی تفکیک می شود. یکی از استان های چین که به مرکز این مواد تبدیل شده استان "مای" در کنار رودخانه پرل است. "مای" یک زمان روستایی کوچک بود اما اکنون به شهری صنعتی تبدیل شده؛ صنعت زباله قابل بازیافت. در کارخانه های بتونی کوچکی که در این منطقه ساخته شده کاغذها از زباله ها تفکیک می شود و پلاستیک برای بازیافت به قطعات کوچک تبدیل می شود.
به نوشته ساندی تایمز پس از آنکه دولت چین دستور داد تجارتخانه ها از شهر "نانهای" (مرکز قبلی مواد قابل بازیافت) خارج شوند، دهها کارخانه که زباله خانگی بریتانیایی را وارد می کنند امسال به مای نقل مکان کرده اند. خشم ساکنان شهر نانهای از آلودگی محیط زیست باعث شد تا دولت چین چنین دستوری را صادر کند.
کارگران مهاجر در مای برای یک روز کار تفکیک زباله نزدیک چهار دلار دستمزد دریافت می کنند. کیسه های نایلونی فروشگاه های زنجیره ای بریتانیا در خیابان ها پراکنده است و آبراه های مای با پلاستیک و کاغذهای کثیف مسدود شده است.
گزارشگر ساندی تایمز از چین می نویسد موادی که از بریتانیا وارد این کشور می شود به ندرت تفکیک شده است در حالی که قانون بریتانیا می گوید که این مواد باید کاملا تفکیک شده باشد.
ژانگ وولانگ، کارگر نوزده ساله در روستای مای می گوید: "محموله ای که دست ما می رسد کثیف و قاطی است. آنهایی که قابل بازیافت نیست به گورستان زباله فرستاده می شود."
یکی دیگر از کارگران جوان این روستا می گوید که بسیاری از کارگران به طمع پیدا کردن پول انگلیسی این زباله را تفکیک می کنند: "من شنیدم یک کارگر زن یک دسته پول بریتانیایی در میان زباله ها پیدا کرده. من هم وقتی پول پیدا کنم به روستای خودم بر می گردم."
به نوشته این هفته نامه ساکنان روستای مای شکایت داشته اند که صنعت بازیافت تاثیر مخربی بر محیط زیست این منطقه داشته است. آنها می گویند که "همه چیز در این روستا آلوده شده در حالی که تا چند سال پیش آب نهرها و مزارع پاک و پاکیزه بوده است اکنون آب کثیف و مملو از زباله و آلاینده های شیمیایی است. سبزیجات هم قابل کاشت نیستند چون مزارع از پلاستیک و زباله پوشیده شده است."سازمان های بریتانیایی فعال در عرصه صنعت بازیافت می گویند چین به مواد خام قابل بازیافت نیاز زیادی دارد اما به نوشته ساندی تایمز هزینه آن برای محیط زیست چین خشم بسیاری را برانگیخته است.
اما مارپ سازمان ترویج دهنده بازیافت در بریتانیا، می گوید این کشور در کل مواد قابل بازیافت با کیفیت بالا را به خارج صادر می کند: "چین برای خرید این مواد هزینه زیادی را تحمل می کند و خیلی عجیب و غیرمنطقی است که آنها را بسوزاند یا در گورستان زباله دفن کند."
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی محيط زيست

پستتوسط najm134 » يکشنبه آپريل 04, 2010 8:00 am

هشدارهاي خانگي
متخصص بيماري‌هاي ريوي در مورد انواع خطرناك آلاينده‌هاي موجود در هواي خانه توضيح مي‌دهد.
همه ما تا به حال در مورد خطرات ناشى از هواى آلوده شهر زياد شنيده‌ايم. منشأ تمام آلودگى‌هاى هوا را هم كم و بيش مى‌دانيم ولى چاره‌اى نداريم جز اينكه پا به اين آلودگى‌ها بگذاريم و هيچ گريزى هم از آن‌ها نيست. با اين‌حال آلودگى داخل خانه هم بخش ديگرى از آلودگى‌هاى اطراف ماست.
نكته‌اى كه بسيارى از ما نمى‌دانيم اين است كه به گفته كارشناسان، خطر آلودگى هواي منزل مي‌تواند بسيار بيشتر از خارج خانه باشد، حداقل بخاطر اين‌كه بسيارى از ما بيشتر وقتمان يعنى چيزى حول و حوش ۸۰ تا ۹۰ درصد از زمان شبانه روز را در خانه هستيم؛‌به‌خصوص اين روزها و هفته‌ها كه بحث خانه‌تكاني و نظافت آخر سال هم مطرح است.
دكتر حميد سهراب‌پور، متخصص بيماري‌هاي داخلي، فوق تخصص بيماري‌هاي ريوي و رئيس بيمارستان لبافي‌نژاد به آلاينده‌هاي خانگي و عوارض و بيماري‌هاي ناشي از آن‌‌ها توضيح مي‌دهد.
• آقاي دكتر، نوع آلاينده‌هاي داخل خانه با نوع آلاينده‌هاي محيط بيرون متفاوتند. با اين حال و با وجود عدم آگاهي مردم نسبت به اين آلاينده‌ها، كدام نوع آن‌ها بخصوص در داخل خانه شناخته‌شده‌تر است؟
درست است كه خيلي از مردم هنوز با آلاينده‌هاي خانه آشنا نيستند، ولي فكر كنم الان ديگر همه با خطرات سيگار آشنا هستند. هنوز هم از نظر ما در خانه‌ها شايعترين آلاينده و در صدر همه آلاينده‌ها دود سيگار است. چون دود سيگار آلاينده بسيار قوي است و در حدود 5 هزار ماده سمي در آن وجود دارد كه تعداد زيادي از آن‌ها سرطان‌زا هستند و براي همين است كه امروزه در اكثر كشورهاي پيشرفته سيگار كشيدن به‌طور كامل ممنوع شده است.
• از دود سيگار كه بگذريم خيلي از آلاينده‌هاي ديگر هستند كه مردم كمتر با آنها آشنا هستند.
بله، ببينيد الان شايد با وجود سرماي اخير و اعلام آمار تعداد كشته شدگان در اثر مسموميت با گاز مونوكسيد كربن و همچنين هشدارهاي مكرر كارشناسان مبني بر استفاده از وسايل گرمايشي استاندارد، تقريبا اكثر مردم بخصوص در تهران با خطرات وسايل گرمايشي غير استاندارد و حتي بوي ناشي از سوخت آن‌ها آشنا هستند، چون منهاي توليد گاز مونو، سوخت نادرست اين وسايل در كساني كه حساسيت‌هاي تنفسي دارند منجر به بروز اختلالات شديد ريوي مي‌شود.
ولي يكي از آلاينده‌هايي كه در ساختمان‌ها بخصوص در طبقات پايين و زيرزمين‌ها ايجاد مي‌شوند، اشعه رادون است. اين اشعه يكي از عوامل بروز سرطان ريه است. البته اين اشعه مقدار مجاز دارد كه اگر از اين مقدار بالاتر رود، احتمال بروز سرطان ريه در كساني كه با آن در تماسند وجود دارد.
• خب علاوه بر شناخت ناكافي مردم نسبت به آلاينده‌‌هاي اينچنيني، موادي وجود دارد كه مثلا استفاده از آن منسوخ شده باشد ولي در كشور ما هنوز مردم با آن سروكار داشته باشند؟
اين نكته بسيار مهمي است. ببينيد، يكي ديگر از آلاينده‌ها كه امروزه در تمام دنيا منسوخ است ولي متأسفانه هنوز در كشور ما از آن استفاده مي‌شود، آزبست است. اين يك ماده معدني است كه در عايق كاري‌ها و در ساخت مصالح ساختماني بكار مي‌رود. اين ماده منجر به بروز بيماري به نام آزبستوزيس مي‌شود و در نسج ريه تغييراتي ايجاد مي‌كند، چون اليافي كه در اين ماده وجود دارد استنشاق شده و از اين طريق وارد ريه شده و آن را ملتهب مي‌كند كه اين واكنش التهابي شديد بعدا به فيبروز يا همان تغيير نسج ريه تبديل مي‌شود.
• عوارض اين ماده در همان تغيير بافت ريه خلاصه مي‌شود؟
علائم عمده ناشي از استنشاق اين ماده همان تنگي نفس، سرفه و خس خس سينه است ولي مهم‌تر از آن اين است كه اين ماده سرطان‌زا هم هست و در كساني كه به‌طور مداوم با آن سر و كار دارند، ايجاد سرطان مي‌كند. حتي ما موارد زيادي از كارگران ساختماني داريم كه در تماس با اين ماده دچار تومورهاي بسيار بدخيم شدند چون اين ماده هنوز متأسفانه در صنايع ما ممنوع نشده ولي در كشورهاي ديگر از سال 1990 به بعد كاملا حذف شد حتي خيلي از ساختمان‌هايي كه در ساخت آن‌ها از اين ماده استفاده شده بود، كاملا تخليه شده‌اند مثل ساختمان‌ دويچه‌وله آلمان.
• سؤال آخر، مسلما ضربه‌پذير‌ترين افراد در مقابل عوارض آلاينده‌ها كودكان هستند. نه؟
دقيقا همين‌طور است. آلاينده‌هاي داخل منزل شامل انواع سوخت‌هاي فسيلي كه گاز مونواكسيد كربن توليد مي‌كنند، سيگار و... علاوه بر عملكرد جسمي، بر روي عملكرد فكري افراد منزل اثرات سوئي دارند و در كودكان موجب كاهش بهره هوشي آن‌ها مي‌شوند به‌طوري كه با علائمي همچون سردرد، عدم تمركز و احساس خستگي همراهند. همچنين قبل از بلوغ استعداد ابتلا به بيماري‌هاي تنفسي بيشتر است.
علاوه بر اين در افراد مسن نيز به علت ضعف سيستم دفاعي، علائم سريع‌تر و با شدت بيشتري بروز مي‌كنند. به اين 2 گروه سني در مورد هواي آلوده و انواع آلاينده‌ها هميشه هشدار‌هاي بيشتري داده مي‌شود. گزارش سميه شرافتي .
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

اثر دود سیگار در غیر سیگاری ها

پستتوسط najm134 » چهارشنبه ژوئن 08, 2011 9:20 pm

اخیرا دانشمندان دریافتند قرار گرفتن به مدت پنج دقیقه در معرض دود سیگار می تواند خطرناک باشد و سالیانه عده ی زیادی غیر سیگاری اعم از مادران باردار، کودکان و نوزادانی که هنوز متولد نشده اند، بر اثر بیماری های ناشی از سیگار و دود سیگار در معرض خطر قرار می گیرند و یا جان خود را از دست می دهند.

دود سیگار
خطر تنفس دود سیگار برابر است با سیگار کشیدن
مطالعات جدید نشان داده زندگی در کنار افراد سیگاری به اندازه سیگار کشیدن زیان ‌آور است.
محققان می ‌گویند زنانی که در معرض دود سیگار بوده ‌اند، ممکن است دچار ناباروری شوند یا بارداری آن ها با عوارضی، بیش از سایر زنان همراه باشد. به گزارش رویترز، در مطالعه این محققان در دانشگاه روچستر نیویورک مشخص شده داشتن اطرافیان سیگاری هم به اندازه سیگار کشیدن می ‌تواند برای سلامت فرد زیان‌ آور باشد.
پیش از این انبوهی از مطالعات، خطرهای گوناگون سیگار را به سیگاری ‌ها گوشزد کرده بودند؛ از ابتلا به انواع سرطان ‌ها گرفته تا مشکلات پوستی، دندانی و ...، اما تا به‌ حال پژوهش‌ های کمی در مورد عوارض ناگوار سیگار، برای اطرافیان فرد سیگاری انجام شده یا حداقل نتایج این پژوهش‌ ها به طور گسترده منتشر نشده است.
در این مطالعه جدید که در آن بیش از 4 هزار و 800 زن غیرسیگاری شرکت داشته ‌اند و نتایج این مطالعه در شماره آنلاین 27 نوامبر نشریه کنترل دخانیات منتشر شده، مشخص شده آن هایی که در کودکی در خانه‌ ای با والدین سیگاری زندگی می ‌کرده ‌اند، بیش از دیگر زنان احتمال دارد دچار ناباروری شوند؛ یعنی بیش از یک سال برای بچه ‌دار شدن تلاش کنند و نتیجه مثبت نگیرند.
این در حالی است که تحمل دود دیگران، هم در کودکی و هم در بزرگسالی، می ‌تواند احتمال سقط جنین یا تولد نوزاد مرده را در این زنان، تا 39 درصد افزایش دهد و امکان ناباروری را نیز تا 68 درصد بالا ببرد.
جالب این که هر چه ساعات مواجهه شخص با فرد سیگاری بیشتر بوده، احتمال گرفتار شدن او به این عوارض نیز به صورت تصاعدی بالا می ‌رفته، که این نشان‌ دهنده اثر مستقیم تنفس دود سیگار دیگران بر سلامت است.
به گفته این محققان، سموم متنوع موجود در دود سیگار، سبب از بین رفتن DNA در سلول ‌های حساس جنسی می ‌شود و به این ترتیب احتمال نقائص ژنتیکی در این سلول ‌ها بالا می ‌رود. ناهنجاری‌ های ژنتیکی و کروموزومی، از مهم ‌ترین علل بروز سقط در 3 ماهه سوم به شمار می‌ آیند.
همچنین دود سیگار، کارآیی این سلول‌ ها را از بین می ‌برد و در نتیجه احتمال باروری فرد، به خصوص آقایان پایین می‌ آید. به عنوان مثال، تحقیقات نشان داده مردان سیگاری، تعداد اسپرم‌ های سالم و متحرک و بارور کمتری به نسبت سایر آقایان دارند.
اما تاثیر بر سلول ‌های جنسی و باروری، تنها تاثیر منفی سیگار بر اطرافیان سیگاری‌ ها نیست. به عنوان مثال، در یکی از مطالعات انجام شده در این باره، در موسسه ملی بهداشت ژاپن مشخص شده زنانی که همسر آن ها سیگاری ‌هستند، بیش از سایر زنان در معرض ابتلا به سرطان‌ های مرتبط با سیگار، به ویژه سرطان ریه هستند.
نتایج مطالعاتی از این دست، باعث شده کارشناسان بهداشتی برای تصویب قانون ‌های ممنوعیت سیگار کشیدن در اماکن عمومی، تلاش بیشتری به خرج دهند تا حداقل بتوانند کودکان و افراد غیرسیگاری را از خطرهای آن دور نگه دارند.
جنین
دود سیگار برای نوزادان متولد نشده هم خطرناک است
پدران آینده باید سیگار کشیدن را ترک کنند تا فرزند آن ها با خطر روبه رو نشود.
محققان دانشگاه ناتینگهام متوجه شدند زنانی که در دوره بارداری در برابر دود سیگار قرار می ‌گیرند با احتمال 23 درصد بیشتر فرزندشان مرده به دنیا می ‌آید و با احتمال 13 درصد بیشتر نوزادشان به نقص‌ های مادرزادی دچار می ‌شود.
این نتایج با بازبینی 19 مطالعه مختلف که در سراسر جهان انجام شده بود به دست آمد.
یکی از کارشناسانی که در این طرح شرکت داشته در این باره گفت: زنان باردار باید به طور جدی در مورد خطرات دود سیگار آگاه باشند.
این مطالعات قبلا در کشورهای آمریکای شمالی، آمریکای جنوبیف آسیا و اروپا انجام شده است.
تمام این مطالعات روی زنانی انجام شده بود که خودشان سیگار نمی‌ کشیدند اما در معرض دود سیگار اطرافیان خود مانند همسرشان بودند.
تمام این تحقیقات اثبات می‌ کند که زنانی که همسر یا اطرافیانشان بیش از 10 سیگار در اطراف او می‌ کشند خطر را به طور قابل توجهی افزایش می ‌دهند.
محققان اعلام کردند پدران آینده که سیگار می ‌کشند باید بیشتر در مورد خطرات دود سیگارشان برای نوزادی که هنوز متولد نشده است آگاه باشند.
دود سیگار می ‌تواند خطراتی مانند کاهش شدید وزن در هنگام تولد، تولد زودرس و برخی از انواع دیگر نواقص مادرزادی مانند مشکلات قلبی را افزایش دهد.
د کتر جو بئوناردیبی که این تحقیقات را انجام داده است در این باره گفت: چیزی که ما نمی‌ دانیم، این است که آیا این عوارض در اثر دود سیگاری است که مادر در طول دوره بارداری استنشاق می‌ کند یا عوارضی است که در اثر کشیدن سیگار روی کیفیت اسپرم پدران اثر می ‌گذارد. شاید هم هر دو مورد در این زمینه تاثیرگذار باشند.
او در این باره گفت: هنوز هم باید تحقیقات بیشتری در این باره انجام شود، اما به هر حال نکته مهم این است که مردانی که همسرشان باردار است باید هرچه سریع ‌تر سیگار کشیدن را ترک کنند.
دود سیگار سالانه 26 هزار کودک ایرانی را دچار آسم می‌ کند
دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با دخانیات گفت: دود سیگار باعث می شود هر سال 26 هزار کودک در کشور مبتلا به آسم شوند.
دکتر محمدرضا معدنی اظهارداشت: اگر هر فرد سیگاری روزانه یک پاکت سیگار مصرف کند، سالانه 70 هزار پک سیگار می زند.
وی با عنوان این مطلب که روزانه 200 نفر سیگاری در کشور فوت می کنند، افزود: از هر 10 نفر سیگاری دو نفر معتاد می شوند.
معدنی با اشاره به عوارض ناشی مصرف سیگار در کشور که تبعات مختلفی به دنبال دارد، گفت: مصرف سیگار علاوه بر زیان افتصادی که بر جای می گذارد، باعث هدر رفتن نیروی انسانی کشور می شود.
دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با دخانیات به آسیب های اجتماعی مصرف سیگار در جامعه اشاره کرد و افزود: مرگ یک فرد سیگاری که سرپرست خانواده ای است می تواند آن خانواده را از هم بپاشد. هزینه های درمان عوارض سیگار بعضا به قدری سنگین است که علاوه بر مشکلات اقتصادی، آسیب های روحی و روانی را نیز به دنبال دارد.
وی با اعلام اینکه حدود 12 میلیون نفر در کشور سیگار مصرف می کنند، گفت: هزینه سیگار این تعداد افراد روزانه 4 تا 5 میلیارد تومان است. در حالی که 2 تا 3 برابر این مبلغ نیز توسط دولت صرف هزینه های درمان ناشی از عوارض مصرف سیگار می شود. بنابراین روزانه 20 میلیارد تومان بابت مصرف سیگار در کشور هزینه می شود.

مؤثرترين عامل در رواج و ترك سيكار عملكرد حكومتهاست
رسانه هاي حكومتي بر فضاي تبليغاتي و ذهني ملتشان حاكم هستند
وقتي توصيه ها يا برهيزهاى رسانه اى براى هر موضوع از جمله سيكار مؤثر است كه عملكرد حكومت ناقض مفاد تبليغات نباشد
اكر حكومتي اداره جات مؤسسات كارخانجات توليد و توزيع فروش سيكار داشته باشد
و درآمدهاى هنكفت ميلياردي از راه سيكار داشته باشد
تبليغات رسانه اي او درباره مضرات سيكار و لزوم برهيز از آن تاثيري ندارد
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

وزیر نفت از توزیع بنزین پتروشیمی جلوگیری کند

پستتوسط najm134 » دوشنبه فبريه 10, 2014 12:46 am

بنزین پتروشیمی ترکیب خطرناکی است که به اشتباه در چهار سال گذشته مورد استفاده قرار گرفته که خطرات جانی بسیاری را برای مردم داشته است و به طور رسمی از وزیر نفت خواسته ام این نوع بنزین دیگر عرضه نشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بنزین تولیدی پتروشیمی ترکیب خطرناکی است که به اشتباه در چهار سال گذشته مورد استفاده قرار گرفته که خطرات جانی بسیاری را برای مردم داشته است.

به گزارش تسنیم، معصومه ابتکار در جلسه شورای اداری آذربایجان شرقی، اظهار کرد: متاسفانه در 10 سال گذشته در رده‎بندی دنیا در حفظ و نگهداری محیط زیست، کشور ما 61 پله سقوط داشته است و شاخص‎های ملی ما نیز نشان می‎دهد که کشور در این عرصه در شرایط خوبی قرار ندارد.

وی با اشاره به توجه دولت به مسائل زیست محیطی گفت: یکی از موضوعاتی که در برنامه‎های دولت تدبیر و امید از طرف دکتر روحانی ارائه شد توجه به موضوع محیط زیست بوده است و در همین راستا یک برنامه از 11 برنامه‎ای که رئیس جمهور به مجلس ارائه کرد در خصوص توجه به محیط زیست و اهمیت این موضوع بود.

ابتکار احیای شورای عالی محیط زیست بعد از هفت سال تعطیلی را نوید بخش آغاز حرکت های جدید در عرصه زیست محیطی دانست و افزود: در این شورا باید تهدیدات به درستی احصاء شده و برای آنها راهکارهای کارشناسی ارائه شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، روند خشک شدن پارک ملی دریاچه ارومیه را تلنگری برای دیگر حوزه های زیست محیطی دانست و گفت: میانگذر دریاچه ارومیه یکی از متهمان اصلی وضعیت فعلی آن است و سرنوشت این دریاچه مثال عینی برای دیگر تالاب های کشور است.

ابتکار افزود: اگر قرار است توسعه‎ای در کشور اتفاق بیافتد باید محیط زیست این توسعه را مدیریت کند و با لحاظ کردن پارامتر های زیست محیطی توسعه ممکن خواهد بود.

معاون رئیس جمهور آلودگی هوا را از جمله مشکلات بارز زیست محیطی شهر های بزگ کشور عنوان کرد و افزود: سوخت در کشور یکی از مسائل مهم در آلودگی هوا است و به هرقیمتی شده است باید تنها سوخت استاندارد در کشور استفاده شود.

ابتکار ادامه داد: بنزین پتروشیمی ترکیب خطرناکی است که به اشتباه در چهار سال گذشته مورد استفاده قرار گرفته که خطرات جانی بسیاری را برای مردم داشته است و به طور رسمی از وزیر نفت خواسته ام این نوع بنزین دیگر عرضه نشود.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

جمعيت تهران به 62 مليون نفر رسيد = 12 مليون انسان + 50 مليون

پستتوسط najm134 » سه شنبه دسامبر 30, 2014 5:40 pm

جمعيت تهران به 62 مليون نفر رسيد = 12 مليون انسان + 50 مليون موش زنده خوار نروزي

براساس استانداردهاي جهاني، وجود يك موش به ازاي هرانسان طبيعي و جزء لاينفك اكوسيستم زندگي انساني است اما اگر ادعاي رييس كميسيون محيط زيست شوراحقيقت داشته باشد، به ازاي هر تهراني بيش از چهار موش وجود دارد.
موش‌هايي كه به گفته كارشناسان «رات» ـ موش‌هاي نروژي ـ هستند و نه «موش». درحقيقت «رات»‌هايي كه درپايتخت ديده مي‌شوند، گونه‌يي جهش يافته از موش‌ها هستند كه بسيار پرقدرت‌تر از موش‌ها بوده و خون آشام نيز هستند. به‌طوري كه به راحتي بچه موش‌ها را مي‌خورند و از خوردن لاشه‌هاي موش‌هاي مرده ابايي ندارند. به اين‌ترتيب جاي تعجب ندارد كه اين خزندگان به ساير جانوران و حتي انسان هم حمله كنند. اين يك واقعيت علمي و اثبات شده است نه يك گزارش تخيلي.

براساس آمارهاي اعلام شده از آمار موش‌هاي تهران، به ازاي هر نفر از جمعيت حدود 12 ميليوني اين كلانشهر چهار موش وجود دارد؛ محمد حقاني، رييس كميسيون محيط زيست شوراي شهر پيش از اين از آمار 50 ميليون موش زنده‌خوار درپايتخت خبر داده. تاكنون گزارش‌هاي متعددي در زمينه هجوم موش‌ها منتشر شده است. به عنوان مثال در تاريخ 9 دي‌ماه 1387، ساكنان روستاي «مسكن» درسبزوار با حمله غافلگيرانه تعداد بي‌شماري موش به مزارع و حتي منازل خود روبه‌رو شدند، جمعيت 850 نفري آن مجبور به كوچ از روستا و سكني گزيدن درمحوطه‌يي به شعاع 30 كيلومتري روستاي قبل شدند.

12 درمقابل 50
براساس استانداردهاي جهاني، وجود يك موش به ازاي هرانسان طبيعي و جزء لاينفك اكوسيستم زندگي انساني است اما اگر ادعاي رييس كميسيون محيط زيست شوراحقيقت داشته باشد، به ازاي هر تهراني بيش از چهار موش وجود دارد. موش‌هايي كه به گفته كارشناسان «رات» ـ موش‌هاي نروژي ـ هستند و نه «موش». درحقيقت «رات»‌هايي كه درپايتخت ديده مي‌شوند، گونه‌يي جهش يافته از موش‌ها هستند كه بسيار پرقدرت‌تر از موش‌ها بوده و خون آشام نيز هستند.

به‌طوري كه به راحتي بچه موش‌ها را مي‌خورند و از خوردن لاشه‌هاي موش‌هاي مرده ابايي ندارند. به اين‌ترتيب جاي تعجب ندارد كه اين خزندگان به ساير جانوران و حتي انسان هم حمله كنند. اين يك واقعيت علمي و اثبات شده است نه يك گزارش تخيلي. قاسم علي اكبر، پژوهشگرمبارزه با موجودات مهاجم درمورد صحت ادعاي وجود 50 ميليون موش درتهران گفت: من حتي معتقدم كه تعداد بيشتر از اين ارقام است چرا كه متاسفانه روش‌هاي نادرست براي مقابله با موش‌ها باعث شده تا نه تنها از تعداد آنها كم نشود كه حتي باعث مقاوم شدن و جهش يافتن گونه‌هاي موش‌هاي تهران و درنهايت چند برابر شدن آمار آنها طي سال‌هاي اخير شده است.

وي با ذكر اينكه هر موش مي‌تواند هر سه ماه بين شش تا 20 فرزند به دنيا بياورد، افزود: البته بايد توجه داشت آنچه امروز درتهران به نام «موش» مي‌شناسيم، درحقيقت «رات» است كه علاوه براينكه عامل انتقال بيش از 35 ويروس و مرض خطرناك است، زماني كه گرسنه شود و غذايي براي خوردن پيدا نكند به راحتي به موجودات زنده حمله مي‌كند.

علي اكبر درپاسخ به اين سوال كه 50 ميليون موش ـ رات ـ كجا مخفي شده‌اند؟ گفت: زير زمين. درتونل‌ها، آبراه‌ها و چاه‌هاي آب. وي ادامه داد: مثلا همان‌طور كه مي‌دانيد درتهران دو شاخه قنات شمالي ـ جنوبي و شرقي ـ غربي وجود دارد، چندي قبل خود شهرداري اعلام كرد كه مناطق شش و 20 بيشترين موش‌ها را دارند. اگر دقت كنيد اين دو منطقه محل تلاقي دو شاخه قنات‌هاي تهران هستند. اين خود دليلي است بر اينكه قنات‌هاي تهران به شاهراهي براي تردد موش‌ها بدل شده‌اند.

اين پژوهشگرمبارزه با موجودات مهاجم در بخش ديگري از سخنان خود درمورد ادعاي شهرداري كه عدم رعايت اصول بيرون گذاشتن زباله‌ها و رعايت بهداشت توسط شهروندان را يكي از مهم‌ترين عوامل افزايش تصاعدي آمار موش‌هاي تهران عنوان مي‌كنند، گفت: اتفاقا اين زباله‌ها مهم‌ترين خدمت به شهروندان تهراني را كرده‌اند. چرا؟ چون هرتهراني براساس گزارش شهرداري روزانه بين 700 تا 1000 گرم زباله مصرف مي‌كند، از سويي هر موش به‌طور متوسط روزانه 30 گرم غذا مي‌خواهد، به بياني زباله‌ها امروز به منبع اصلي غذايي موش‌ها بدل شده باعث شده‌اند تا موش‌ها به دليل گرسنگي از زير زمين به روي زمين نيايند و به انسان و جانوران حمله نكنند.

وي با تاكيد مجدد برامكان‌پذير بودن وجود 50 ميليون موش درتهران گفت: اين آمار به هيچ عنوان دور از ذهن نيست، به عنوان مثال پس از توفان «سندي»، بيش از 28 ميليون موش مرده پيدا شد. پس درتهران اين رقم چندان هم دور از ذهن نخواهد بود. ضمن آنكه شيوه جمع‌آوري زباله دراين شهركاملا مكانيزه و بسيار پيش رفته‌تر از ما است، پس چرا بايد اين همه موش داشته باشند‌؟

وي با ذكر اينكه روش‌هاي به كار رفته توسط شهرداري فقط و فقط باعث مقاوم شدن موش‌ها و چند برابر شدن نسل آنها شده است، گفت: حتي روش‌هاي جديدي كه شهرداري مي‌خواهد از آنها استفاده كند، روش‌هاي مردودي هستند كه به راحتي بي‌اثربودن آنها را مي‌توان اثبات كرد.

علي اكبر درادامه با ارايه تاييديه به امضاي شهردارمنطقه پنج مي‌گويد: سال گذشته با موافقت شهردارمنطقه پنج و با هزينه شخصي به روشي ابتكاري و ارگانيك، ناحيه پنج اين منطقه به وسعت 5735 متر مربع را پاكسازي كرديم و به اذعان اين گزارش تمامي موش‌هاي آن را نابود كرديم ولي متاسفانه شهرداري با وجود تاييد شهردار خودش، حاضر نيست از اين روش آزموده شده استفاده كند و همچنان به دنبال روش‌هاي پرهزينه و كم اثر خارجي است.

وي درپاسخ به سوال ديگري مبني براينكه آيا خود شاهد حمله «رات»‌ها به موجودات زنده بوده است؟ گفت: زماني كه درمنطقه پنج درحال پاكسازي بوديم، از صحنه‌هاي جالبي تصويربرداري كرديم. ازجمله درقسمتي از اين فيلم؛ «رات»‌ها، «رات»‌هاي مرده را به دندان مي‌گيرند و آنها را به گوشه‌يي مي‌برند و شروع به خوردن آنها مي‌كنند. يا درموردي ديگر زخم‌هايي درپاي گوساله و گاوهاي چندين دامداري درشهريار و اسلامشهربه ما گزارش شده كه به احتمال قريب به يقين به دليل گازگرفتگي موش‌ها به وجود آمده است.

اين پژوهشگرمبارزه با موجودات مهاجم، «رات»‌ها را موجوداتي «زنده»خوار دانسته درمورد احتمال حمله آنها به مردم گفت: اين اتفاق نه تنها دور از ذهن نيست، كه احتمال آن بسيار قوي نيز هست، چرا كه حيوانات مهاجم كه «رات»‌ها نيز جزو آنها هستند، به دلايل مختلفي مانند تغيير اقليم آب و هوايي، كمبود غذا، دستكاري انسان از محل اختفاي خود بيرون مي‌آيند و وحشي مي‌شوند.

وي با تاكيد براينكه مطرح كردن اين مساله نبايد به معناي تشويش اذهان عمومي تلقي شود، گفت: چند سال قبل شهردارنيويورك پس از حمله موش‌ها به اين شهر به جاي لاپوشاني و پنهان كردن ماجرا مساله را رسانه‌يي كرد و از تمامي كارشناسان جهان كمك خواست. چرا ما فكر مي‌كنيم با پنهان كردن مساله مي‌توانيم از پس آن برآييم؟

علي اكبر درپايان با ذكر اينكه براي «رات»‌ها مهم نيست كه به چه چيز حمله مي‌كنند و چه چيز را مي‌خورند، بلكه زماني‌كه گرسنه مي‌شوند، به هرچيزي حمله مي‌كنند، درجواب اين سوال كه چرا تا امروز موش‌ها به تهران حمله نكرده‌اند؟ گفت: اين لطف خداوند بوده است. شما هر روز از خيابان‌هاي مختلفي رد مي‌شويد، ولي آيا هرروز تصادف مي‌كنيد؟ و اگر نه هرلحظه ممكن است به دلايل مختلف، موش‌ها به سطح شهر بيايند و به شكل ميليوني و البته جدي مردم را تهديد كنند.

حقاني: «رات»‌ها واقعا زنده خوارند
محمد حقاني، رييس كميسيون محيط زيست شوراي شهرنيز درگفت‌وگو با «اعتماد» موش‌هاي تهران را به سه دسته موش‌هاي خانگي، «رات»‌هاي سياه و «رات»‌هاي قهوه‌يي تقسيم كرده گفت: بيشترين موش‌هاي تهران، «رات»‌هاي قهوه‌يي يا نروژي است كه اتفاقا خطرناك‌ترين آنها نيز محسوب مي‌شوند و نوعي موش صحرايي هستند.

وي درمورد سخنان اخير خود درصحن شورا و اعلام آمار 50 ميليوني موش‌هاي پايتخت نيز گفت: دراين مورد آمارمختلفي وجود دارد. گروهي از سازمان‌ها 20، گروهي ديگر 30 و گروهي 60 و حتي 70 ميليون موش را اعلام كرده‌اند. اما آنچه مسلم است تعداد آنها كمتر از 30 ميليون نيست.

وي دليل وجود بيشترين جمعيت موش‌ها درمناطق شش و 20 را به ترتيب رستوران‌ها و فست فودها درمنطقه شش و زمين‌هاي كشاورزي درمنطقه 20 دانسته گفت: از سال 1382، شركت ساماندهي صنايع و مشاغل شهرتهران متولي مقابله با موش‌ها شد كه بعدها اين مسووليت به9 ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري منتقل شد؛ گرچه برخلاف شعارها و گزارش‌هايي كه داده مي‌شود، به دليل عدم شناخت درست و مقطعي و گذرا بودن مقابله، تا امروز شهرداري توفيقي درمهار جمعيت موش‌ها نداشته است.

وي با تاكيد بر اينكه وجود موش‌ها درخيابان‌هاي تهران باعث شيوع بيش از 20 نوع بيماري شده است، گفت: آنچه به عنوان مبارزه با موش‌ها گفته مي‌شود اغلب با كشتن موش‌ها اشتباه مي‌شود درحالي كه هدف اصلي بايد «كنترل» جمعيت آنها باشد چون نمي‌توان آنها را به شكل كامل از بين برد.

حقاني نيز شبكه‌هاي آبراهي و قنات‌ها را مهم‌ترين جولانگاه‌هاي موش‌ها درتهران مي‌داند و مي‌گويد: با از بين بردن قنات‌ها و تلاش براي حذف غذاي موش‌ها يعني زباله‌ها، مي‌توان آنها را كنترل كرد.

اين عضو شوراي شهر با اعلام اينكه براي كشتن هر موش 120 هزارتومان و درنتيجه براي كشتن تمام 30 ميليون موش 3600 ميليارد تومان بودجه لازم است گفت: يكي ديگر از مشكلات ما درمبارزه با موش، نبود مباني قانوني براي اين معضل است به‌طوري‌كه درهيچ كجاي قانون از جمله قانون شهرداري، تكليف صريحي درمورد مقابله با موش نشده است.

رييس كميسيون محيط زيست شوراي شهردرمورد زنده‌خواربودن «رات»‌هاي نروژي گفت: اين مساله كاملا علمي و اثبات شده است. بنابراين احتمال حمله آنها به حيوانات و حتي شهروندان درآينده‌يي دور يا نزديك به دلايل مختلف دور از ذهن نيست.

وي دراثبات ادعاي خود به گزارش دبير كميته دفع آفات شهري و صنعتي شهرداري تهران اشاره كرده كه درآن مهرداد حلوايي آورده است: اگر زلزله‌يي قوي و جدي درتهران رخ دهد، موش‌ها به روي زمين مي‌آيند و در زير آوارماندگان را تا رسيدن نيروهاي امدادي خواهند خورد.

محمد حقاني درپايان مشاركت سازمان‌هاي مختلفي چون وزارت بهداشت، شهرداري و... را تنها راه مقابله با موش‌هاي پايتخت و جلوگيري از فاجعه‌يي قريب‌الوقوع دانسته و گفت: بهتر است به جاي پاك كردن صورت مساله به فكر راه‌حل باشيم. هدف ما ايجاد رعب و وحشت نيست ولي نبايد از واقعيت و ابعاد خطرناك حمله احتمالي موش‌ها نيز غفلت كرد. حمله چند ده ميليون موش به تهران، آن هم موش‌هاي زنده‌خوار چيزي نيست كه بتوان به سادگي از كنار آن به بهانه تشويش اذهان عمومي گذشت.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آرایش خانم‌ها با محصولات صنعتي محیط زیست را نابود می‌کند!

پستتوسط najm134 » جمعه فبريه 06, 2015 12:09 am

آرایش خانم‌ها با محصولات صنعتي محیط زیست را نابود می‌کند!


تحقیقات نشان می دهد محصولات آرایشی به آلودگی محیط زیست را تشدید می کند.

خبرنگار شبکه اول تلویزیون دولتی آلمان، «آ.اِر.دِ» در ابتدا این پرسش را مطرح کرد که براستی آیا ذرات پلاستیکی موجود در محصولات آرایشی و زیبایی معطر می توانند به مرگ ماهی ها و صدفها بینجامند؟ وی با بیان آنکه امروزه ماسکهای زیبایی صورت، خمیر دندان و شامپوی بدن تقریبا در هر دستشویی و حمامی یافت می شوند، افزود: مایه تاسف است که این مواد و ذرات پلاستیکی در نهرها و دریاها نیز وجود دارند. البته مصرف کنندگان، این باصطلاح «میکروپلاستی‌کها» را برای سلامتی بشر زیانبار نمی بینند.

به همین خاطر است که مدتی است حافظان محیط زیست و نمایندگان حزب سبزهای پارلمان آلمان (بوندس تاگ) ممنوعیت کاربرد ذرات پلاستیک در محصولات آرایشی و بهداشتی نظیر کرمهای صورت، ژلهای مو یا روژگونه و محصولات مراقبت از پوست را خواستار شده اند. این مواد و ذرات کوچک پلاستیکی بعد از مصرف شدن، تجزیه نمی شوند و حتی از طریق فاضلاب به نهرها و دریاها وارد می شوند. صنایع آرایشی هم اکنون سالانه، صدها تن «میکروپلاستیک» از خود بجا می گذارند که باید در برابر تولید این مواد تجزیه ناشدنی پاسخگو بود.

خبرنگار این گزارش با بیان آنکه مواد و ذرات تشکیل دهنده محصولات آرایشی و زیبایی، وارد بدن ماهیها و صدفها می شوند و در واقع عامل مرگ آنها به حساب می آیند، افزود: هر چند امروزه تقریبا هر کس پس از استحمام از این مواد ژل مانند برای مراقبت از پوست و موی خود استفاده می کند اما این نهرها و دریاها هستند که در نهایت از وجود ذرات پلاستیکی و شیمیایی این محصولات تحت فشار قرار می گیرند و آسیب می بینند. از منظر مصرف کنندگان این محصولات، این باصطلاح «میکروپلاستیکها» سلامتی را به خطر نمی اندازند؛ مساله ای که البته به زعم حافظان محیط زیست وابسته به حزب سبزهای آلمان، مایه نگرانی است.

نادیا سیبارت از اداره فدرال حفاظت از دریا در اینباره اظهار داشت: ما از تولید کنندگان و همچنین از سیاستمداران می خواهیم که کاربرد «میکروپلاستیکها» در تولید مواد آرایشی را ممنوع کنند. از دو سال گذشته که ما با تولید کنندگان این محصولات صحبت کردیم آنها چنین ادعا کرده اند که «میکروپلاستیکها» را از تولیدات خود حذف کرده اند. اما حقیقت مطلب آن است که معلوم نیست در بلند مدت آنها به قول خود وفادار باشند. در واقع نمی شود به این حرفها اعتماد کرد. آنچه ما می خواهیم مبادله «میکروپلاستیکها» به صنایع دیگر نیست بلکه ما بدنبال ممنوعیت استفاده از این مواد هستیم؛ ممنوعیتی که تنها در سطح ملی نباشد بلکه در سطح بین المللی و در سطح اتحادیه اروپا نیز تعمیم یابد.

خبرنگار این گزارش سپس وارد یک محیط آزمایشگاهی شد و ظرفی را نشان داد که در آن مواد «میکروپلاستیک» پس از شستشوی دندانها با خمیر دندان و یا در حین جداسازی ماسکهای زیبایی صورت در فاضلاب ته نشین شده بود.

تصفیه خانه های فاضلاب تنها بخش کوچکی از «میکروپلاستیکها» را تصفیه می کنند و مابقی این مواد بطور مثال در دریاها وارد و در آنجا طعمه آبزیان می شوند. پژوهشگران تاکنون وجود این ذرات را در بدن ماهی ها، صدفها و حتی فوکها تشخیص داده اند. کارشناسان حتی بر این باورند که این ذرات معلق در آب دریاها حتی به سایر جانوران آبزی نیز آسیب می رسانند.

اشتفان بوریان از موسسه حیات دریا در آلمان در اینباره گفت: طبیعی است که ماهی ها از طریق دهان، مواد غذایی را وارد شکم خود می کنند. در این میان مواد ریز هضم ناشدنی به همراه خوراک وارد شکمشان می شود که در نهایت مرگ بسیاری از ماهیان را موجب می شود. در واقع باید گفت بدن این آبزیان بتدریج به انبانی از زباله های پلاستیکی تبدیل می شود.

مصرف کنندگان، اطلاعات اندکی راجع به «میکروپلاستیکها» دارند و بسختی می توانند به وجود این مواد در محصولاتی که مورد استفاده قرار می دهند، پی ببرند. زیرا این مواد اغلب نامهای متفاوتی دارند. با اینحال هم اکنون نرم افزارهای کاربردی بر روی گوشی های تلفن همراه توسعه یافته است که از طریق خوانش بارکد مندرج بر روی محصولات، محتوا و وجود ترکیبات پلاستیکی آنها را نشان می دهد. شبکه اینترنت، پایگاه مشاوره ای خوبی برای آشنایی بیشتر با «میکروپلاستیکها» می تواند باشد. برخی از این پایگاهها این مواد را خطر غیرقابل رویت برای سلامتی انسان خوانده اند.

بسیاری از تولید کنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی قصد دارند (بطور داوطلبانه) تا پایان سال 2015 از این مواد در تولید محصولات خود استفاده نکنند و بنابراین دیگر نیازی به دستورات صادره سیاسی برای خود نمی بینند. به گفته اتحادیه صنایع شوینده و آرایشی و بهداشتی آلمان، تولید کنندگان محصولات آرایشی باید محصولات ایمنی بخش برای سلامت انسان و محیط زیست در دسترس مصرف کنندگان قرار دهند. بی شک این رسالت در چارچوب مقررات قانونی در گستره جهان محقق خواهد شد.

اکنون مراقبان و فعالان محیط زیست امیدوارند تا بررسی این چالش در کانون توجهات ویژه پارلمان فدرال آلمان قرار گیرد. زیرا بطور مثال هر خمیر دندان این ظرفیت را دارد که ذرات پلاستیکی بیشتری را وارد آب دریاها کند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

بعدي

بازگشت به آلوده شناسى


Aelaa.Net