آلودگي صوتي

مديران انجمن: najm134, najm134, najm134

آلودگي صوتي

پستتوسط najm134 » شنبه فبريه 27, 2010 9:22 am

عناوين گزارشاتي كه تا كنون در اين باره منتشر شده است: آلودگي صوتي ، فشار خون را افزايش مي‌دهد - آلودگي صوتي خودروي بنزيني - كري براي شنوندگان موسيقی با كوشي يا صدای بلند - ضرر و خطرات آلودگي صوتي بر روي سلامتي - مواظب گوش هاي خود باشيد؛ در معرض ناشنوايي هستيد - راهكارهاي كاهش آلودگي صوتي
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگي صوتي

پستتوسط najm134 » شنبه آپريل 03, 2010 11:33 am

آلودگي صوتي ، فشار خون را افزايش مي‌دهد
مطالعه‌اي تازه حاكي از آن است كه آلودگي ناشي از صداي هواپيماهاي جت يا راه بندان‌هاي شهري باعث افزايش فشار خون حين خواب مي‌شود. به گزارش روز پنجشبنه شبكه خبري "بي‌بي‌سي"، محققان ‪ ۱۴۰‬داوطلب را حين خواب در خانه هايشان در نزديكي فرودگاه هيتروي لندن و سه فرودگاه ديگر اروپايي زير نظر گرفتند. فشار خون داوطلبان پس از قرار گرفتن در معرض اصواتي بلندتر از ‪۳۵‬ دسيبل، چه اينكه از هواپيماها مي‌آمد يا از كشيدن خرناس، بالا رفت.
دولت بريتانيا در واكنش به اين مطالعه كه در "نشريه اروپايي قلب" (‪ (European Heart Journal‬چاپ شد، گفت كه آلودگي صوتي ناشي از فرودگاه هيترو درحال كاهش است. وزارت راه و ترابري بريتانيا همچنين گفت كه پروازهاي شبانه در فرودگاه لندن به شدت كنترل مي‌شود.
محققان فشار خون داوطلبان را هر ‪ ۱۵‬دقيقه يك بار از راه دور اندازه- گيري كردند. صداي موتور هواپيماها باعث افزايش رقم بالايي فشار خون (سيستول) به اندازه شش و دو دهم ميلي متر جيوه و رقم پايين (دياستول) به اندازه هفت و چهار دهم ميلي متر جيوه شد.
افزايش مشابهي در فشار خون بر اثر منابع ديگر آلودگي صوتي همچون راه بندان مشاهده شد. اين مطالعه همچنين نشان دا كه صدا هرچه بلندتر باشد ميزان افزايش فشار خون هم بيشتر است. به ازاي هر پنج دسيبل افزايش صداي هواپيما، فشار سيستول ‪ ۶۶‬صدم ميلي متر جيوه افزايش يافت. پژوهشگران پيش از اين با آزمايش اثبات كرده بودند، افرادي كه حداقل براي پنج سال در مسير پرواز در نزديكي يك فرودگاه بين‌المللي زندگي كرده اند در مقايسه با افرادي كه در محيطهاي آرام تر زندگي كرده اند، بيشتر با خطر ابتلا به فشار خون بالا روبرو هستند. ساز و كار چگونگي تاثير صداي بالا بر فشار خون نامعلوم است، اما محققان در نظر دارند با آزمايش‌هاي بيشتر اين نظريه را محك بزنند كه مغز با افزايش توليد هورمون كورتيسول (كه به اضطراب ارتباط دارد) به صدا واكنش نشان مي‌دهد.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگي صوتي

پستتوسط najm134 » شنبه آپريل 03, 2010 11:34 am

آلودگي صوتي خودروي بنزيني
آلايندگي صوتي خودرو يکي از مهمترين آلودگي هاي آن است . آلودگي صوتي در شهرهاي بزرگي که حتي آلودگي هواي زيادي هم ندارند از مشکلات مهم زندگي شهري است . در ميان خودروهاي درونسوز و نيز موتور سيکلت ها از آلايندگان صوتي حرفه اي محسوب مي شوند . البته آلودگي صوتي کمتر مورد توجه قرار مي گيرد و در کشور ما قوانين مناسبي براي کنترل آن وجود ندارد . اما جالب توجه اين است که مقدار آلودگي صوتي يک خودروي الکتريکي بسيار کمتر از يک خودروي بنزيني است . به عنوان نمونه شده يک خودروي الکتريکي صدايي در حد صداي يک راديو يا يک تلويزيون را ايجاد مي کند . اگر اين صدا را با صداي يک خودرو مقايسه کنيم مي توانيم تفاوت را بهتر درک کنيم . به عنوان نمونه مي توانيد بلندي صداي خودرو را هنگامي که از تونل عبور مي کند يا درون پارکينگ گاز مي دهد به خوبي حس کنيد . به نظر مي رسد در صورتي که خودروهاي شهر ميزان آلايندگي صوتي خود را به حد آلايندگي صوتي خودروهاي الکتريکي کاهش دهند مي توان کاهش آلودگي صوتي تا ۳۰ دسي بل را به دست آورد .
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگي صوتي

پستتوسط najm134 » شنبه آپريل 03, 2010 12:34 pm

كري براي شنوندگان موسيقی با كوشي يا صدای بلند
انستیتو سلطنتی ملی ناشنوایان در بريتانيا نتايج يک تحقيق بر دهها نفر از استفاده کنندگان دستگاه های پخش موسيقی ام پی تری (MP3) را منتشر کرده که طبق آن هشتاد درصد استفاده کنندگان از اين دستگاه ها به صدایی بیش از80 دیسیبل گوش می دادند.
اين موسسه می گويد باید به جوانان هشدار داد که با گوش دادن به موسيقی با صدای بلند، خود را در معرض خطر مشکلات شنوايی قرار می دهند.
بنا بر اظهارات اين موسسه، پيشنهاد نصب برچسب هشدار دهنده، توجه برخی توليد کنندگان دستگاه های پخش موسيقی ام پی تری را جلب کرده است.
در طول سال گذشته بیش از 6 ميليون و 300 هزار پخش کننده ام پی تری در بریتانیا به فروش رفته است.
گوش دادن به صداهای بسيار بلند برای دوره های طولانی می تواند باعث بروز عارضه کاهش شنوایی شود. وز وز کردن گوش یا شنيدن صدای زنگ در گوش، می تواند "یک علامت خطر" در زمينه بروز آسيب ديدگی شنوايی باشد.
دکتر "جان لو" مدیر اجرایی انستیتوی سلطنتی ملی ناشنوایان می گوید: "ما می دانیم که جوانان در معرض خطر آسیب رساندن به شنوایی خود به دلیل گوش دادن موسیقی با دستگاه های ام پی تری به مدت طولانی و با صدای بلند هستند."
وی می گويد: کارخانه های تولید ام پی تری مسئولیت دارند که مشتریان خود را از خطرات گوش دادن به موسيقی بلند آگاه و آنان را تشويق کنند که موسيقی را با صدای مناسب گوش دهند. ما مصرانه از آن ها می خواهیم که برای الصاق برچسب های هشدار بر روی بسته های محصولاتشان همکاری کنند.
فن آوریهای جدید و قابلیت ذخیره بیشتر موسیقی بر روی محصولات جدید، مشتریان را قادر می سازد تا برای ساعات طولانی بدون وقفه و با صدايی بلندتر به موسیقی گوش بسپارند. "اگر شما عادت به شنیدن موسیقی با ام پی تری و با صدای بلند داشته باشید این امر می تواند به شنوایی شما برای همیشه آسیب وارد آورد."
دکتر لا ادامه می دهد: روشن است که نه تنها جوانان از خطراتی که شنوایی آن ها را تهدید می کند آگاهی ندارند بلکه کارخانه های تولید ام پی تری نیز تاکنون به اندازه کافی برای هشدار دادن به مردم تلاش نکرده اند.
آنجلا کینگ، فوق تخصص شنوایی درانستیتوی سلطنتی ملی ناشنوایان می گوید شیوه های مختلفی برای محافظت در برابر خطراتی که شنوایی را تهدید می کند، وجود دارد. او می گوید: "ما می خواهیم همه کسانی را که از ام پی تری استفاده می کنند تشویق کنیم که کمی صدای آن را از روی آگاهی کم کنند. حتی يک درجه کم کردن صدا می تواند به میزان زیادی خطر آسیب دیدن گوش های شما را کاهش دهد."
میزان صدا :
یک اتاق ساکت در شب: 20 دیسیبل
یک مکالمه معمولی: 60 دیسیبل
یک خیابان شلوغ : 70 دیسیبل
یک مته حفاری: 100 دیسیبل
برخی ادوات موسیقی در بالاترین میزان خود: 105 دیسیبل
هواپیما در حال اوج گیری: 110 دیسیبل

حتی افزایش صدا به مقدار کم هم می تواند سبب آسیب رساندن به گوش شود . در هر ساعت پنج دقیقه وقفه برای استراحت دادن به گوش هایتان در نظر بگیرید
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگي صوتي

پستتوسط najm134 » شنبه آپريل 03, 2010 12:38 pm

ضرر و خطرات آلودگي صوتي بر روي سلامتي
1-آسيب شنوايي: درمعرض مداوم سر و صدا قرار گرفتن باعث از دست رفتن قدرت شنوايي ميگردد. از دست رفتن قدرت شنوايي به تدريج صورت گرفته و فاقد درد ميباشد، اما متاسفانه اثرات آن دائمي و غير قابل برگشت است، چراكه سلولهاي مويي حلزون گوش قابليت بازسازي مجدد ندارند. كري و كاهش قدرت شنوايي برخلاف تصور عموم به علت افزايش سن و پيري نبوده، بلكه قرارگيري در معرض سر و صداهاي ناهنجار علت اصلي آن ميباشد. كاهش قدرت شنوايي، كري، زنگ و وزوز گوش از عوارض سروصداي بلند است.

2-آسيب قلب و عروق:
چنانچه فردي بطور مداوم طي 8 ساعت در معرض سر و صداي بالاي 70 دسي بل قرار گيرد، فشار خون وي تا 5-10 ميل مترجيوه افزايش مي يابد.افزايش فشار خون، انقباض عروق (به علت استرس و افزايش سطح آدرنالين خون)، افزايش خطر ابتلا به امراض قلبي-عروقي ازعوارض سر و صدا ميباشند.

3- استرس، اضطراب، سردرد، خستگي، زخم معده، سرگيجه، اختلال نعوظ در مردان (به علت انقباض عروق)، انقباضات عضلاني، اختلال در سيستم گوارش، افزايش كلسترول و تعداد گلبولهاي سفيد خون، افزايش سرعت تنفس، دل درد، تغيير در عملكرد طبيعي غدد درونريز، سوزش سردل (ترش كردن) از ديگر عوارض سروصدا ميباشند.

4- تحريك رفتارهاي ضد اجتماعي،
خشونت طلبي، افزايش نرخ حوادث كار، مختل شدن رشد شناختي در كودكان، كاهش فراخناي حافظه، اختلالات رواني، تحريك پذيري، پرخاشگري، كاهش تمركز، كاهش بازده كاري از ديگرعوارض سر و صدا ميباشند.

5-آسيب بارداري و سلامت جنين:سر و صدا باعث تولد نوزادان زودرس،كم وزن و داراي نقص عضو ميگردد.جنين قادر به شنيدن صداها وهمچنين پاسخ به آنها ميباشد. زنان باردار نبايستي 15-60 روز پس از لقاح و بارداري در معرض سروصدا قرار گيرند. چراكه در اين بازه زماني ارگانهاي اصلي داخلي و سيستم اعصاب مركزي جنين در حال شكل گيري ميباشند. با انقباض عروق مادر، اكسيژن و مواد غذايي كمتري به جنين ميرسد. همچنين سر و صداي زياد باعث كاهش برخي هورمونهاي مادر، كه بر رشد جنين تاثير گذار است، ميگردد.

6-آزاردهندگي: محتواي سروصدا، تداخل در فعاليت (مثل خواب) و عدم توانايي در كنترل منبع صداي نابهنجار در آزار دهندگي سر و صدا تاثير دارند.

7- تاثير بر حيوانات: تغيير در رفتارهاي تغذيه اي، توليد مثلي و مهاجرت حيوانات. كاهش زيستگاههاي قابل استفاده و نهايتا انقراض برخي گونه ها. مانند مرگ برخي والهاي منقاردار به علت صداي رديابهاي صوتي نظامي كه بيش از 300 دسي بل شدت و بلندي دارند. آسيب به اعصاب شنوايي و خونريزي از گوش نيز در برخي حيوانات مشاهده ميگردد.

8- تشديد اثرات داروها، الكل، منو اكسيد كربن و تسريع روند پيري.

9- كاهش كيفيت و كميت خواب (حتي پس از قطع سروصدا)

9-وارد آمدن فشار و التهاب حنجره
به علت فرياد كشيدن در محيط هاي پر سروصدا.

10- كاهش حس انساندوستي ثابت گرديده كه افراد در محيط هاي پر سر و صدا كمتر به كمك ديگران مي شتابند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگي صوتي

پستتوسط najm134 » شنبه آپريل 03, 2010 12:39 pm

مواظب گوش هاي خود باشيد؛ در معرض ناشنوايي هستيد
آيا اين مطلب را شنيده ايد؟ دستگاه های پخش سی دی، MP3ها و صدای موسيقی بلند در كنسرت و كلوپ های شبانه در حال نابود كردن قدرت شنوايی ميليون ها جوان است.
صداها به وسيله گوش به ساختارهای داخلی هدايت شده و اين ساختارها صدا را به پايانه های عصبی حساس منتقل می كنند. چنانچه اين پايانه ها به وسيله صداهای بلند آسيب ببينند، احتمالا منجر به از دست دادن شنوايی يا صدای زنگ در گوش ( تينيتوس) برای هميشه می شود.
از دست دادن قدرت شنوايی ناشی از صداهای بلند می تواند به دليل قرار گرفتن در معرض صدای بلند برای يكبار و يا همچنين قرار گرفتن در معرض صداهايی باشد كه در يك مدت زمان به طور مكرر و با شدت های مختلف به گوش می رسند. آزمايش ها نشان داده اند كه ميزان صدا در كلوپ های شبانه می تواند به بلندی 10 دسی بل باشند؛ به بلندی موتور يك موتورسيكلت يا صدای كسی كه در گوش شما فرياد بزند. مسئولين پزشكی می گويند كه در معرض صدای 110 دسی بل قرار گرفتن حداكثر تا حدود 5/1 دقيقه بی ضرر است. هر چقدر بيشتر از اين زمان در معرض چنين صدای بلندی قرار بگيريد، در معرض خطر صدمات دائم هستيد.
دستگاه های پخش موسيقی قابل حمل می توانند صدايی به بلندی 75 تا 100 دسی بل ايجاد كنند - يعنی به بلندی يك مته برقی يا دستگاه های دمنده مخصوص جمع آوری برگ. اخيرا شركت اپل گزارش داد كه آی پادهای پرطرفدار خود را به گونه ای اصلاح خواهد كرد كه بلندی صدای آنها محدود شود.
مشكلات ناشی از صدای بلند موسيقی آنچنان فراگير شده است كه بسياری از موسيقيدان ها به ضعف شنوايی دائم مبتلا شده اند – از جمله نوازنده گيتار گروه Who، پيت تاوزند.
يك قاعده اصلی اين است كه اگر لازم باشد فرياد بزنيد تا شخص ديگری صدای شما را بشنود، پس صدای موسيقی زيادی بلند است.
برای كاهش خطر آسيب های شنوايی، در معرض صدای بلند قرار گرفتن خود را محدود كنيد. صدای دستگاه پخش موسيقی خود را كم كنيد و به گوش خود به طور مكرر استراحت دهيد.
اگر نمی توانيد در خانه يا محل كار خود از صدای بلند وسايلی مانند دستگاه چمن زنی يا ابزار های برقی اجتناب كنيد، استفاده از گوشی فكر خوبی است.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگي صوتي

پستتوسط najm134 » شنبه آپريل 03, 2010 12:42 pm

راهكارهاي كاهش آلودگي صوتي
راهكارهاي كاهش سر و صداي خيابانها و جاده ها:
1-ساخت موانع صوتي در كناره جاده ها و خيابانها. برخي از اين موانع باعث بازتابش امواج صوتي به سوي آسمان ميگردند.
2-كنترل سرعت خودروها.
3-انتخاب پوشش مناسب سطح سواره روها. (بهترين گزينه ها بتن، مخلوط بتن و آسفالت و لاستيك بازيافتي ميباشند)
4-ايجاد محدوديت در عبور و مرور وسايل نقليه سنگين.
5-كاشت گونه هاي گياهي در كنار راه ها.
6-نصب تابلوهاي بوق زدن ممنوع در برخي نقاط.

راهكارهاي كاهش سر و صدا در فرودگاهها:

1-طراحي موتورهاي جت كم سر و صدا تر.
2-ايجاد محدوديت در پروازها (ساعات پروازي)
3-استفاده از عايق هاي صوتي در اماكن مسكوني اطراف فرودگاه (پنجره هاي دوجداره و ديوارهاي آكوستيك)

راهكارهاي كاهش سر و صدا در كارخانجات:

1-انتقال واحدهاي صنعتي به خارج شهرها.
2-استفاده از كابين هاي آكوستيك (محصور ساختن ماشين آلات پر سر و صدا).
3-استفاده از لرزه گيرها براي كاهش ارتعاشات ماشين آلات.
4-استفاده از پلاك گوش و گوشي توسط كارگران.

راهكارهاي كاهش سروصدا در اطراف منازل مسكوني:

1-استفاده از پنجره هاي قطور و يا دو جداره.
2-طراحي اصولي ساختار بيروني بنا.
3-استفاده از مصالح پيش ساخته آكوستيك در ديوارها و سقفها.
4-كاشت درخت و بوته ها در مقابل ساختمان بمنظور جذب انرژي صوتي.
5-بنا كردن ساختمان بدور از منبع آلودگي صوتي.
6-طراحي اتاق خواب و اتاق نشيمن بطوري كه در فضاهاي ساكت تر و دورتر از منبع سر و صدا قرار گيرند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی صوتی جیغ ممتد کودکان برابر با آلودگی صوتی صدای جت

پستتوسط najm134 » دوشنبه جولاي 11, 2011 1:40 am

آلودگی صوتی جیغ ممتد کودکان برابر با آلودگی صوتی صدای جت
تصوير
کودکان می‌توانند به اندازه یک هواپیمای جت آلودگی صوتی تولید کنند

پژوهشگران آلمانی می‌گویند جیغ ممتد نوزادان به اعصاب شنوایی آسیب می‌رساند.
نتیجه تحقیقات تازه‌ حاکی از آن است که کودکان می‌توانند به اندازه یک هواپیمای جت یعنی تا ۱۲۰ دسی‌بل، آلودگی صوتی تولید کنند.

جیغ ممتد کودکان خردسال اعصاب والدین را درهم می‌ریزد.
مشتیلد پاپوزک، متخصص نوزدان در دانشگاه مونستر آلمان می‌گوید: «برخی از کودکان می‌توانند هشت ساعت در هر شبانه‌روز، بی‌وقفه فریاد بزنند».
او در ادامه اضافه می‌کند که این کودکان “حنجره طلایی” چندان هم کم‌‌شمار نیستند.

نتیجه تحقیق پژوهشگران آلمانی حاکی از آن است که از هر پنج کودک یکی قادر است با جیغ زدن، آلودگی صوتی تولید کند.
مشتیلد پاپوزک برای شناسایی این کودکان پرکار می‌گوید:«کودکانی در مدت زمانی مشخصی، یعنی سه هفته متوالی، دست‌کم سه روز و در طول هر روز سه‌ساعت تمام فریاد می‌زنند در این دسته جای می‌گیرند».
صدای فریاد این کودکان تا ۱۲۰ دسی‌بل می‌رسد؛ و دسی‌بل مقیاسی است برای اندازه‌گیری صوت.
هر چند که تحمل افراد در مورد بلندی صدا با یکدیگر متفاوت است اما آلودگی صوتی از محدوده‌ی ۵۰ تا ۹۰ دسی‌بل آغاز می‌شود.

بر اساس قانون کار در آلمان، زمانی که آلودگی صوتی از ۸۵ دسی‌بل بیشتر شود استفاده از گوشی محافظ الزامی است.
این شدت از صوت، به رگ‌های بسیار نازکی که خون را به طبله گوش می‌رسانند، آسیب می‌رساند.
در نتیجه بی‌جهت نیست که به برخی از والدین توصیه می‌شود هنگام جیغ‌زدن‌های ممتد کودکانشان از گوشی استفاده کنند!
البته جیغ زدن کودکانی که هنوز قادر به سخن گفتن نیستند، بی‌علت نیست. ف
ریاد یا جیغ‌زدن تنها راه اعلام درد یا ناراحتی است.
جالب اینجاست که پژوهشگران آلمانی اشاره می‌کنند که فریاد زدن به نوعی، نخستین گام در پروسه برقراری ارتباط از طریق سخن ‌گفتن است. ا
این پژوهشگران معتقدند، کودکان هنگام فریاد زدن، آوای زبان مادری‌شان را تقلید می‌کنند.

کودکان آلمانی، آلمانی فریاد می‌زنند!
پژوهشگران کلینیک دانشگاه ورتسبورگ آلمان که فریاد کشیدن نوزدان و کودکان خردسال را بررسی کرده‌اند، معتقدند کودکان هنگام فریاد زدن آهنگ زبان والدینشان را تقلید می‌کنند. به عنوال مثال فریاد کودکان آلمانی متفاوت از فریاد کودکان فرانسوی است.
این پژوهشگران می‌گویند فریاد کودکان فرانسوی با آهنگی همراه است که رفته‌رفته اوج می‌گیرد و بلندتر می‌شود در حالی‌که این منحنی در آهنگ فریاد کودکان آلمانی شنیده نمی‌شود. ولی این آهنگ در زبان فرانسوی هم شنیده می‌شود.
پژوهشگران کلینیک دانشگاه ورتسبورگ اشاره می‌کنند که آوای زبان والدین، در فریاد کودکان محسوس است. این پژوهشگران می‌گویند کودکان در دوران جنینی در شکم مادر آوای صدا را درک می‌کنند و وقتی به دنیا می‌آیند، پیش از آنکه سخن گفتن بیاموزند، آن آوا را در فریادشان تقلید می‌کنند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

روانگردان‌های صوتی به ایران هم رسیده است؟

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه ژانويه 21, 2017 3:03 pm

روانگردان‌های صوتی به ایران هم رسیده است؟


چند سال قبل پدربزرگ بعضی وقت‌ها که از کنار خانه همسایه می‌گذشت سری از روی تاسف تکان می‌داد. در عالم بچگی می‌فهمیدم هر موقع که یک بوی خاص از خانه همسایه بلند می‌شود پدربزرگم اینگونه از خود واکنش نشان می‌دهد. بعدها که پدربزرگ فوت کرد و من بزرگتر شدم فهمیدم این بو کذایی زمانی از خانه کناری به مشام می‌رسد که مرد همسایه دست به وافور می‌شود و به اصطلاح خود را می‌سازد.

مرد همسایه هر چه زمان می‌گذشت رنگ پریده‌تر و خموده‌تر می‌شد و به قول همسایه‌های دیگر چهره‌اش هر روز به «آتقی» سریال آینه عبرت شبیه‌تر، تا اینکه یک روز مرد همسایه دیگر از خانه بیرون نیامد. دوستانش می‌گفتند اوردوز کرده است و تمام. مرد همسایه شاید هیچ وقت گمان نمی‌کرد روزی برسد که مواد مخدر تبدیل به قرص‌های رنگارنگ شود و پای ثابت مهمانی‌های جوانان باشد. تازه داشت گوشمان به نام‌های عجیب و غریب این مواد مخدر جدید آشنا می‌شد که معاون دادستان کل کشور در برنامه‌ای اعلام کرد که روانگردان‌های صوتی در راه ایران است.

روانگردان صوتی در بازار ایران نیست

پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص احتمال ورود روانگردان‌های صوتی می‌گوید: «استفاده از روانگردان یا فایل‌های صوتی که وابستگی‌های روانی ایجاد می‌کنند بحث جدیدی نیست. پاره‌ای از فرکانس‌های صوتی در دسیبل‌های خاص برای افراد وابستگی به وجود می‌آورند.»

او با بیان اینکه این روانگردان‌ها باعث هیجانات و تغییر روحیه افراد می‌شوند، اضافه می‌کند: «جدا شدن این افراد از روانگردان‌های صوتی دشوار است. استفاده از روانگردان صوتی در سنوات اخیر کمی پررنگ‌تر شده است. این روانگردان‌ها در ایران همانند سایر مواد مخدر به وفور قابل دسترسی نیست و فایل‌های صوتی آن در بازار به فروش نمی‌رسد.»

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدربا بیان اینکه در فضای مجازی پاره‌ای از سایت‌ها وجود دارند که آهنگ‌ها یا ریتم‌های خاصی را که باعث وابستگی می‌شود به اشتراک می‌گذارند، عنوان می‌کند: «در اطلاع‌رسانی یا اظهارات مسئولان کشوری از این فایل‌ها تحت عنوان مواد مخدر نام برده می‌شود که این نادرست است زیرا مواد مخدر باید قابل لمس باشد.»

او ادامه می‌دهد: «مواد مخدر در واقع موادی هستند که شبیه مرفین یا مشتقات مرفین و تریاک عمل می‌کنند. روانگردان‌های صوتی آهنگ‌های با ریتمی هستند که باعث تاثیر شیمیایی بر روی مغز می‌شوند و حالاتی را به وجود می‌آورند که این حالات واقعیت ندارد بلکه افراد را به سمت و سوی هیجانات کاذب می‌برد.»

افشار با بیان اینکه تکرار استفاده از این فرکانس‌ها که با دسیبل‌های خاصی است باعث ایجاد وابستگی می‌کند و فرد مجبور می‌شود استفاده از این صوت‌ها را ادامه دهد، می‌افزاید: «پاره‌ای از افراد در کنار مصرف مواد مخدر ممکن است از این فایل‌های صوتی استفاده کنند که اثرات استفاده را تشدید می‌کند و این یک واقعیت غیر قابل انکار است.»

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به اینکه همه آهنگ‌های تندی که استفاده می‌شود فرکانس‌هایشان در جهت ایجاد وابستگی و اعتیاد نیست، می‌گوید: «تحقیقات روی پاره‌ای از فرکانس‌های خاص حاکی از تاثیرات مغزی برای مصرف کننده است. سایت‌های مختلفی در دنیا وجود دارد که این روانگردان‌های صوتی را تبلیغ می‌کند اما بعید می‌دانم که این فایل‌‌ها قابلیت دانلود داشته باشند.»

ورود روانگردان صوتی به ایران شایعه است

سعید صفاتیان، رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم می‌گوید: «برخی گمان می‌کنند گوش دادن به بعضی آهنگ‌ها و فرکانس‌ها باعث اعتیاد می‌شود اما این موضوع از نظر علمی ثابت نشده است و من در هیچ کجا به این موضوع برخورد نکرده‌ام.»

او ادامه می‌دهد: «فقط در برخی از سایت‌های خارجی بحث مواد روانگردان یا مخدر دیجیتالی مطرح شده و در ایران نیز چند وقتی است که این موضوع مطرح شده اما فقط در حد شایعه است.»

صفاتیان می‌افزاید: «در هیچ پروتکل درمانی و پیشگیری، موضوع مخدرها و روانگردان‌های دیجیتالی نیامده و بیشتر یک شایعه و بزرگ‌نمایی است.»

استفاده از روان‌گردان‌های صوتی تنها با یک اتاق تاریک و یک هدفون

این اظهارات در حالی از سوی رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح می‌شود که هفته گذشته معاون اجتماعی ناجا در خصوص نحوه عملکرد این فایل‌های صوتی گفته بود: «این فایل‌های صوتی پالس‌هایی را روی مدارهای مغز ایجاد می‌کنند که با فرکانس‌های متفاوت در مناطق مختلف مغز همان تأثیری را دارند که کوکائین، کراک، تریاک، آمفتامین و مشروبات الکلی روی بدن می‌گذارند. این فایل‌های صوتی اثرات روانی و بدنی دارند و مانند مواد روان‌گردان مادی اثرات ذهنی و روانی خود را باقی می‌گذارند و باعث به وجود آمدن سرخوشی کاذب و توهم در جوانان می‌شوند. برای استفاده از فایل‌های روان‌گردان صوتی تنها به یک اتاق تاریک و هدفون نیاز است.»

منتظرالمهدى معتقد است این روانگردان ها دیر یا زود وارد ایران مى شوند.

علیرضا جزینی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر نیز در واکنش به شایعات جدید در خصوص مخدرهای صوتی و دیجیتالی در کشورمان می‌گوید: «هنوز هیچ موردی از مصرف مخدرهای صوتی و دیجیتالی در ایران مشاهده نشده و گزارشی از مصرف این مواد نیز به دست ما نرسیده است.»
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

آلزایمر از گوش هم وارد می‌شود

پستتوسط pejuhesh232 » چهارشنبه آگوست 30, 2017 10:35 am

آلزایمر از گوش هم وارد می‌شود


Image

شفقنا- افت شنوایی یکی از اختلالات دستگاه شنوایی است که می‌تواند تأثیری مخرب و جبران‌ناپذیر بر زندگی انسان بگذارد. تحقیقات گسترده‌ای که طی چند دهه اخیر روی هزاران نفر انجام شده است، نشان می‌دهد، افت شنوایی می‌تواند عامل خطر بروز برخی بیماری‌ها مانند بیماری آلزایمر یا زوال عقلی باشد. وقتی شما صداها را نشنوید، مغزتان کمتر تحریک می‌شود و سلول‌های عصبی مغز تحلیل می‌روند. این در حالی است که تشخیص بموقع این عارضه و استفاده از سمعک مناسب می‌تواند شما را از همه این خطرات در امان بدارد.
دکتر حمید جلیلوند در گفت‌و‌گو با «ایران» به توضیح این اختلال می‌پردازد: به طور کلی دستگاه شنوایی از سه قسمت گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی تشکیل شده است. اختلال در هریک از این قسمت‌ها باعث ایجاد افت شنوایی خاص آن قسمت می‌شود. به عبارت دیگر اگر در گوش خارجی و میانی اختلالی رخ دهد، افت شنوایی رخ داده را «افت شنوایی انتقالی» می‌نامند، چون در مسیر انتقال صدا افت ایجاد شده است. ولی اگر در گوش داخلی که متشکل از حلزون و عصب شنوایی است، اختلالی رخ دهد، به آن «افت شنوایی حسی – عصبی» می‌گویند، چون در زمینه حس و تشخیص صداها و نیز در زمینه انتقال عصبی صداها اختلال ایجاد شده است.

دبیر علمی انجمن شنوایی شناسی ایران می‌افزاید: دانش بشر تاکنون نتوانسته با درمان‌های ژنتیکی یا سلولی، اختلالاتی را که درون حلزون و عصب شنوایی رخ می‌دهد درمان کند و همه چیز در سطح مقدماتی و آزمایشگاهی است.

وی ادامه می‌دهد: از میان چندین نوع سلول موجود در درون حلزون گوش دو نوع اصلی به نام‌های سلول مویی خارجی و سلول مویی داخلی وظیفه تشخیص صداها و تبدیل آنها با تکانه‌های عصبی را انجام می‌دهند. وظیفه سلول مویی داخلی تشخیص صداها و تبدیل آنها از حالت مکانیکی به حالت الکتریکی و همچنین تکانه‌های عصبی است که به عصب شنوایی تحویل می‌دهد. پس کار اصلی شنیدن را سلول مویی داخلی انجام می‌دهد و آسیب کامل آن باعث ناشنوایی مطلق می‌شود، ولی وظیفه سلول مویی خارجی تشخیص صداهای ضعیف و تقویت آنها و کمک به سلول مویی داخلی برای تفسیر این صداها است. به عبارت دیگر سلول‌های مویی خارجی نوعی تقویت‌کننده زنده هستند که امواج صوتی ضعیف را شناسایی کرده و تقویت می‌کنند تا بدین وسیله سلول مویی داخلی بتواند براحتی وجود آنها را تشخیص دهد.

وقتی فردی دچار افت شنوایی حسی – عصبی است، ممکن است یکی از این دو نوع سلول مویی آسیب دیده باشد. وقتی سلول مویی خارجی آسیب ببیند، فرد کم شنوا می‌شود و صداهای ضعیف و متوسط را نخواهد شنید، ولی با آسیب سلول‌های مویی داخلی، کم شنوایی بیشتری رخ می‌دهد به گونه‌ای که فرد علاوه بر صداهای ضعیف و متوسط، صداهای بلند را نیز نخواهد شنید و حتی نوع آسیب ممکن است به گونه‌ای باشد که فرد کاملاً ناشنوا شود و هیچ صدایی را نشنود.

این ادیولوژیست خاطرنشان می‌کند: معمولاً عوامل مختلفی موجب افت شنوایی می‌شوند که از میان آنها می‌توان علل ژنتیکی و وراثتی، عوامل خطر در هنگام بارداری و تولد، بیماری‌ها، ضربه صوتی ناشی از تیراندازی و انفجار، پیر گوشی، داروهای آسیب رسان به گوش (داروهای سمیت زای گوش یا اتوتوکسیک) و قرارگیری در معرض سر و صدای بلند را برشمرد.
دکتر جلیلوند تأکید می‌کند: شدت افت شنوایی حسی – عصبی متفاوت است، اما می‌توان گفت کم شنوایی متوسط شایع‌تر است. بیشتر افراد مبتلا به این میزان کم شنوایی هنگام گوش دادن به صداها در مکان‌های شلوغ و هنگام گوش دادن به صداها از فواصل دور دچار مشکل می‌شوند. به اعتقاد دبیر علمی انجمن شنوایی شناسی ایران، تنها راه چاره و درمان اصلی بیشتر افت‌های شنوایی حسی – عصبی، استفاده از سمعک است، چراکه سمعک یک نوع تقویت‌کننده یا بلندگویی است که باعث تقویت و بلندتر شدن صدا برای فرد کم شنوا می‌شود به گونه‌ای که بیمار قادر به شنیدن صداها خواهد بود.

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: افت شنوایی در همه سنین ناخوشایند است و علاوه بر مشکلاتی که در زندگی روزمره ایجاد می‌کند زمینه بسیاری از بیماری‌های دیگر را هم فراهم می‌کند. اما این مشکل در بدو تولد می‌تواند زندگی و آینده نوزاد را کاملاً تحت تأثیر قرار دهد،چراکه اگر نوزادی دچار افت شنوایی باشد و درمان نشود، قادر به آموختن زبان و گفتار نخواهد بود. چنین فردی نه تنها در زمینه زبان و گفتار رشد نخواهد کرد بلکه مهارت‌های اجتماعی او نیز گسترش نخواهد یافت. تحصیلات موفقی را نخواهد داشت و به معلولی تبدیل می‌شود که برای رفع نیازهای خود نیازمند دیگران است. این امر آسیب‌های اجتماعی زیادی را نه تنها به او و خانواده‌اش خواهد رساند، بلکه هزینه‌های گزافی را به دولت و جامعه اعمال خواهد کرد.
خوشبختانه در حال حاضر، علم ادیولوژی(Audiolgy) این امکان را دارد که در همان بدو تولد، با استفاده از آزمایش‌های پیشرفته‌ای همچون OAE و ABR دستگاه شنوایی نوزاد را بررسی کند و وجود افت شنوایی یا هر گونه اختلالی را تشخیص دهد. در حقیقت ادیولوژیست می‌تواند هرگونه اختلالی را از همان بدو تولد تشخیص داده و به کمک دیگر متخصصان پزشکی به درمان مناسب آن کمک کند. از این‌رو توصیه می‌کنم والدین نه تنها آزمایش‌های در بدو تولد فرزندان‌شان را جدی بگیرند بلکه از کنار تغییر در میزان شنوایی آنها نیز به سادگی نگذرند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm


بازگشت به آلوده شناسى


Aelaa.Net