انتشار بيماري كشنده ايكولاي از اروپا به بقيه جهان = امتناع جهان از خريد سبزيجات و صيفي جات و ميوه و مواد غذايي اروبا = >واكيري انساني ايكولاي
بروز این بیماری و شیوع گسترده آن در اروپا ضربه سنگینی به اقتصاد کشورهای اروپایی وارد کرده چنانچه روسیه به عنوان بزرگترین وارد کننده محصولات غذایی اروپا از هفته گذشته واردات حبوبات و سبزیجات را از اروپا ممنوع اعلام کرد و بسیاری از کشورهای عربی از جمله عربستان هم که از مهمترین مشتریان محصولات غذایی اروپا بودند، اکنون واردات این محصولات را متوقف کردهاند.
تابناک: با گذشت دو هفته از شیوع ویروس «ای کولای» در اروپا افزایش تعداد مبتلایان به این ویروس نگرانیهای در مورد این موضوع هنوز پایان نیافته و این مسئله ابعاد سیاسی و اقتصادی گستردهای پیدا کرده است.
کمتر از دو هفته پیش بود که با مشاهده چند مورد مشکوک به بیماری «ای کولای» که منجر به مرگ ۴ شهروند آلمانی شد، مسئولان بهداشتی آلمان خیارهای وارداتی از اسپانیا را منشا این بیماری دانست و شوک بزرگی را به بازار میوه و سبزیجات اسپانیا وارد کرد.
ولی اکنون پس گذشت دو هفته و جان باختن ۲۹ تن در اروپا و ابتلای هزاران نفر دیگر در این قاره به این ویروس ابعاد این پدیده مهلک مرزهای آلمان و اسپانیا را در نوردیده و سراسر اروپا را در بر گرفته است؛ چنان که حدود سه هزار نفر در آلمان، به «ای کولای» آلوده شدهاند و موارد مشکوکی از این بیماری در سوئد، دانمارک، هلند و انگلیس و برخی کشورهای دیگر مشاهده شده است.
انهدام هزاران تن خیار در غرب فرانسه، شیوع «ای کولای» مرگبارترین رخداد چند سال گذشته اروپا بود .
بروز این بیماری و شیوع گسترده آن در اروپا ضربه سنگینی به اقتصاد کشورهای اروپایی وارد کرده چنانچه روسیه به عنوان بزرگترین وارد کننده محصولات غذایی اروپا از هفته گذشته واردات حبوبات و سبزیجات را از اروپا ممنوع اعلام کرد و بسیاری از کشورهای عربی از جمله عربستان هم که از مهمترین مشتریان محصولات غذایی اروپا بودند، اکنون واردات این محصولات را متوقف کردهاند.
کشاورزی در نانت فرانسه از محصولات خود به عنوان کود زمین زراعی استفاده میکند. با شیوع بیماری «آی کولای» و عدم فروش محصولات کشاورزی اروپا بسیاری از کشاورزان مجبور شدند از محصولات خود به عنوان کود استفاده کنند.
هرچند در آغاز آلمان خیارهای وارداتی از اسپانیا را منشأ این باکتری معرفی کرده بود، ولی اکنون با تحقیقات صورت گرفته و نظر ویژه اتحادیه اروپا به این مساله، مشخص شد جوانه حبوباتی که در داخل آلمان پرورش یافته، منشاء اصلی آلودگی به باکتری «ای کولای» است. این حبوبات در یکی از مزارع تولید و توزیع مواد غذایی در شهر اولتسن در شمال آلمان پرورش مییافته و این مزرعه در حال حاضر به عنوان منشا شیوع این بیماری در معرض اتهام قرار دارد.
مرکز ملی کنترل بیماریهای آلمان هشدار داد هنوز این احتمال وجود دارد که افراد بیشتری به این باکتری آلوده شوند. حدود سه هزار نفر در آلمان، به باکتری «ای کولای» آلوده شدهاند و صدها نفر از مبتلایان با عوارضی مثل مشکلات کلیه و آسیبهای مغزی دست به گریبان هستند.
گفته شده است که تعدادی از این افراد ممکن است هیچ وقت به طور کامل درمان نشوند و تعداد تلفات نیز افزایش یابد.
کشاورزی در فرانکفورت محصولات خود را نابود میکند، پس از مرگ ۲۹ نفر در اروپا بر اساس شیوع آی کولای فروش محصولات کشاورزی با مشکل مواجه شده است.
رینهارد برگر، رئیس مرکز ملی کنترل بیماریهای آلمان، به خبرنگاران گفته است: «نتیجه هیچ یک از آزمایشهایی که روی محصولات این مزرعه انجام شدهاست، تاکنون مثبت نبوده، هرچند با تحقیقات مربوط به بیماریهای واگیردار درباره روند شیوع این بیماری، مدارک کافی برای نتیجهگیری در این باره به دست آمده است.»
=====================
شیوع ایکلای در اروپا: جولان بیماری عفونی با منشأ فقر بهداشت در کشورهای توسعه یافته! "سندرم اورمی همولیتیک": HUS) Haemolytic-Uraemic Syndrome) :
علایم و عوارض این بیماری:
- آنمی همولیتیک (بیماریای که در آن در اثر لیز شدن گلبولهای قرمز، فرد بیمار دچار نوعی کمخونی میشود.)
- نارسایی حاد کلیوی
- کاهش تعداد پلاکتها
۱۰ درصد از افراد مبتلا به سندرم همولیتیک اورمیک، دچار شکل شدید سندرم میشوند و در کل ۳ تا ۵ درصد افراد مبتلا فوت میکنند.
در شرایط معمول، به جز همهگیری اخیر در اروپا، بیماری بیشتر اطفال را متعاقب یک دوره اسهال درگیر میکند و عامل عفونی مسئول، معمولا یک ای کولای با نژاد O157:H7 است. شکل کلاسیک بیماری، ۵ تا ۱۰ درصد موارد منجر به مرگ میشود و در باقی موارد معمولا بیمار بدون عوارض جانبی بهبود پیدا میکند، اما مواردی هم منجر به نارسایی مزمن کلیوی می گردد.
سندرم همولیتیک اورمیک: HUS) Haemolytic-Uraemic Syndrome) جزو دسته بیماریهای ترومبوتیک میکروآنژیوپاتیک است.
تابلوی روتین بیماری، کودکی است که به دنبال یک دوره اسهال خونی ناشی از سویههایی از ای کولای که توانایی تولید سمی به نام «ورو توکسین» یا توکسین شبیه شیگا را دارند، دچار علایمی مثل کاهش حجم ادرار، خون در ادرار و آنمی همولیتیک میکروآنژیوپاتیک بشود. به این سویهها در اصطلاح EHEC ( Enterohemorrhagic E. coli) گفته میشود.
اما در همهگیری اخیر در اروپا بیشتر بالغین جوان مبتلا به این بیماری و این سندرم شدهاند و سویه ایکولای مسئول بیماری هم EHEC O104:H4 بوده است.
برای درمان این سندرم باید از آنتیبیوتیک مناسب و در صورت لزوم، دیالیز استفاده کرد. به هیچ عنوان نباید از پلاکت برای درمان بیمار استفاده شود، چون وضعیت را بدتر میکند.
به هر حال صرفنظر از منشأ و نحوه ی شیوع بیماری، این همه گیری هشداری برای بازگشت آن دسته از بیماری های عفونی به کشورهای توسعه یافته می باشد که تصور می شد اکنون دیگر محدود به کشورهای درحال توسعه و دارای فقر بهداشتی باشد!
==============
یافتههای جدید درباره باکتری ای کولاییافتههای جدید درباره باکتری ای کولای
دانشمندان میگویند یک گونه باکتری ای کولای که در کشته شدن چندین نفر در آلمان مقصر دانسته شد، یک آمیزه ژنتیکی است که توانایی چسبیدن آن به دیوارههای روده ممکن است آنقدر آن را مرگبار کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه گروهی از پژوهشگران به سرپرستی هلگه کارش، استاد دانگشاه مونستر که نتیجه تحقیق آنها در چهارشنبه 22 ژوئن در نشریه لنست منتشر شده است، میگویند بررسی DNA نشان داده است که باکتری اشریشیا کولای O104:H4 (عامل این همهگیری) یک نوع نادر از این باکتری است که برای اولین بار در یک بیمار جوان در آلمان در سال 2001 شناسایی شد.
به گفته آنها ژنها بیماریزای این باکتری از ترکیب دو گونه باکتری به وجود آمدهاند.
یک گونه، به نام ای کولای آنتروهموراژیک (EHEC) ، سمومی را بنام توکسین شیگا را تولید میکنند.
یک گونه دیگر، به نام ای کولای آنترواگرگیتیو (EAEC) به شیوهای مانند "آجرهای چیدهشده" به سلولهای اپیتلیومی که پوشش داخلی روده را تشکیل میدهند، میچسبد.
تعیین توالی ژنی این باکتری در آمریکا و چین در ماه گذشته از وجود یک گونه دورگه EHEC-EAEC خبر داده بودند.
این بررس جدید میگوید این باکتری دورگه گرچه به شکلی نادر، برای یک دهه در محیط موجود بوده است.
به گفته این پژوهشگران این باکتری جدید نسبت به باکتری سال 2001 از این لحاظ متفاوت است که ژنهایی دارد که آن را به یک گروه بزرگ از آنتیبیوتیکها به نام بتالاکتامها مقاوم میکند.
این باکتری به همه پنیسیلینها و سفالوسپورینها مقاوم است، اما به آنتیبیوتیکهای کارباپنم حساس است.
به گفته این پژوهشگران این آمیزه خصوصیات میتوان بیانگر بیماریزایی استثنایی این گونه باکتری باشد و نیز اینکه آنتیبیوتیکهای بتالاکتاماز ممکن است با از بین بردن رقبای این باکتری وضع بیماران را بدتر میکنند.
حدود یک چهارم از افراد عفونتیافته در شیوع اخیر دچار "سندروم همولیتیک یورمیک" (HUS) شدند که شامل نارسایی کلیه، متلاشی شدن سلولهای قرمز خون و از دست رفتن اجزای لختهکننده خون، پلاکتها، است.
این پژوهشگران میگویند: "این اتصال تشدیدیافته این گونه باکتری به سلولهای اپیتلیومی روده ممکن است جذب عمومی سم شیگا را تسهیل کند و بیانگر میزان بالای پیشرفت عفونت به این باکتری به سندروم همولیتیک یورمیک است."
"مقاومت به آنتیبیوتیک نیز ممکن است نقشی در این وضعیت داشته باشد، زیرا داروهای باکتریهای بتالاکتام مورد استفاده برای درمان این عفونت سایر میکروبهای رقیب را مهار میکند."
===========
رییس مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت اظهار داشت:
بر اساس اطلاعات به دست آمده از سازمان جهانی بهداشت، هم اکنون سه هزار و500 نفر به ای کولای در اروپا و آمریکا مبتلا شدند.
وی با اشاره به مرگ 40 نفر از مبتلایان ای کولای در این مناطق اضافه کرد:
مسوولان بهداشت و درمان اروپا، علت اصلی شیوع ابتلا به این بیماری را جوانه غلات عنوان کردند که مصرف آن ممنوع شده است.
===========
درباره میکروب ئی کولای و بیماری ناشی از آن بیشتر بدانیم
بیماری شایع شده در آلمان، بر اثر نوعی میکروب روده ای موسوم به اشرشیا کلی یا در اصطلاح ای کولای ایجاد می شود که یکی از علل مهم اسهال های میکروبی است.
همانطور که در خبرها شنیدید به تازگی یکی از گستردهترین موارد شیوع باکتری ای کولا رخ داده که باعث بیمار شدن بیش از هزار نفر دیگر نیز در اسپانیا، سوئد، بریتانیا، دانمارک، فرانسه و هلند شده است.
با افزایش تعداد تلفات بیماری ای کولای در آلمان ، شیوع گسترده این بیماری مقامات بهداشتی این کشور را نگران کرده است.
گرچه هنوز بر اساس اعلام مقامات بهداشتی آلمان هنوز به طور قطع منبع اصلی این باکتری مهلک مشخص نشده است؛ اما چند مورد آزمایش نشان از آلودگی خیارهای اسپانیایی داشتهاند. انستیتو کخ آلمان در مورد مصرف خیار، گوجه فرنگی و کاهو هشدار داده است.
بیماری شایع شده در آلمان، بر اثر نوعی میکروب روده ای موسوم به اشرشیا کلی یا در اصطلاح ای کولای ایجاد می شود که یکی از علل مهم اسهال های میکروبی است.
اشریشیا کُلی که به ایکلای یا کُلی باسیل نیز معروف است، نوعی باکتری است که در سال ۱۸۵۵ کشف شد. این باکتری بی هوازی اختیاری و بدون هاگ است. اشیرشیا کلیها اغلب متحرکند.
ویژگیهای مهم این باکتری عبارتند از
بزرگترین عامل عفونتهای ادراری است.(حدود ۸۵%)
دومین باکتری از لحاظ فراوانی در روده است
شاخص آلودگی آب شهری به فاضلاب است
اشریشیا کُلای معمولاً جزء فلور نرمال روده است و در در روده بزرگ انسان به فراوانی یافت میشود.
اغلب تیپ های این باکتری در روده بیماریزا نیستند ولی برخی از تیپهای با آسیب مستقیم و تیپ های دیگر با تهاجم بافتی میتوانند سبب اسهال شوند .
اسهال اغلب خفیف است ولی در تیپهای مهاجم تر میتواند خونی باشد. مهمترین عامل اسهال مسافران اشرشیاکلی است . گونههای اشریشیا کلی در خارج از روده مثلا در مجاری ادراری، ملتحمه و ... نیز میتوانند بیماریزا باشند.
باکتری اشرشیا کلی به صورت عادی در دستگاه گوارش انسان زندگی می کند و معمولا بیماری زا نیست، ولی سویه های خاصی از این باکتری تحت شرایط خاص می توانند بیماری های مختلفی ایجاد کنند.
این بیماری ها در دو دسته عفونت های روده ای و غیر روده ای قرار دارند. بیشتر موارد آلودگی به عفونت های غیرروده ای و به خصوص عفونت های ادراری درسالمندان دیده شده است.
میزان آلودگی به این باکتری در دهه گذشته دو برابر شده است و سالیانه بیش از 17 هزار مورد ابتلا به این باکتری در بیمارستان ها گزارش می شود.
عفونت های گوارشی ناشی از این باکتری بسته به سویه خاص باکتری به صورت اسهال ساده تا اسهال همراه با خون است و با تأمین آب والکترولیت های مورد نیاز بدن درمان می شود و در اغلب اوقات به مصرف آنتی بیوتیک نیازی نیست.
به طور کلی اشرشیا کلی، علت شایع مسمومیت غذایی است.
این باکتری ها از طریق دست های آلوده به مدفوع، گوشت خام، شیر و آبمیوه غیر پاستوریزه منتقل می شود.
کالباس، سوسیس و کاهو نیز این باکتری را منتقل می کنند.
پس از ورود این باکتری از طریق دهان، این باکتری وارد روده ها می شود و به سلول های مخاط روده می چسبد و شروع به تکثیر میکند و هنگامی که تعداد آنها زیاد شود، همگی شروع به آزاد کردن سم می کنند.
سم ناشی از باکتری ها، مخاط روده را تخریب و دردهای شدید شکمی و اسهال را ایجاد می کند.
مدفوع شل و آبکی، حالت تهوع، استفراغ، فوریت برای رفتن به توالت، تب، سردرد، دفع دردناک و مدفوع خونی ازعلائم شایع این بیماری هستند.انتقال بیماری از طریق ( انسان ـ موادغذایی ـ انسان ) است .
گوشت ـ ماهی ـ شیر ـ آب آلوده در معرض خط آلودگی به این باکتری هستند و مهمترین منبع آلودگی ، سبزی های خام و سالاد است.
تماس مستقیم هنگام خرد کردن گوشت ، ماهی و گوشت خام و غذاهای گوشتی نیمه پخته ، استفاده از آبلیمو و فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه ، خوردن سبزیجات خام بدون ضدعفونی کردن ، استفاده از اب آلوده و یخ های سر راه ( عرضه غیر بهداشتی ) و استفاده از غذای دوره گرد های خیابانی همگی می توانند در انتقال بیماری نقش موثری داشته باشند .
کنترل بهداشت کارگران آشپزخانه ، کنترل آب مصرفی . مصرف نکردن سالاد و سبزی خام در رستورانها به ویژه غذاخوری های بین راهی و شستن دست ها یکی از عوامل عمده پیشگیری از انتقال بیماری است.
سازمان بهداشت جهانی ابعاد عفونت های اخیر را بزرگ و وخیم توصیف کرده و از کشورها خواسته است با یکدیگر همکاری کنند تا منبع اصلی این آلودگی ها کشف شود.
مقامات آلمانی می گویند خیارهای ارگانیک وارداتی از اسپانیا حامل باکتری «ای کولای» بوده است اما اسپانیا این گفته را رد کرده است.
گرچه در اغلب اوقات این میکروب بیماری خفیفی ایچاد می کند اما این نوع خاص میکروب با بروز اختلال در کلیه ها و بروز عارضه ای به نام Hemolytic - uremic Syndrome، مرگ آور است.
این عارضه با ایجاد خونریزی در ادرار و عوارض کلیوی به مرگ بیمار می انجامد.کارشناسان بین المللی می گویند گسترش باکتری مهلک از طریق مواد غذایی بارها باعث تلفات شده است اما نمونه اخیر یکی از بدترین موارد است.
به هر حال نکته مهم برای پیشگیری از این بیماری رعایت کامل بهداشت فردی و شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون و ضدعفونی کردن کامل میوه ها و سبزیجات پیش از مصرف و استقاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت و اجتناب از مصرف سالاد و سبزی در رستوران هاست.