آلودگي الكترونيكي

مديران انجمن: najm134, najm134, najm134

آلودگي الكترونيكي

پستتوسط najm134 » شنبه فبريه 27, 2010 9:15 am


عناوين گزارشاتي كه تا كنون در اين باره منتشر شده است: ضرر تماشاي تلويزيون قبل از خواب براى كودكان - تلويزيون هايتان را خاموش كنيد.بچه هايتان را روشن! - حمله مورچه‌هاي رايانه‌خوار به مركز فضايي ناسا آمريكا - خطر لوازم الكترونيكی برای سلامتی - توليد زباله‌هاي الكترونيكي در كشور روبه افزايش است
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگي الكترونيكي

پستتوسط najm134 » سه شنبه مارس 30, 2010 6:09 pm

تلويزيون هايتان را خاموش كنيد.بچه هايتان را روشن!
بنا به گفته يكي از پژوهشگران دانشكده پزشكي هاروارد؛ تماشاي تلويزيون با كاهش شديد مصرف ميوه و سبزي رابطه مستقيم دارد.
اين محققين 548 دانش آموز را از 4 مدرسه مختلف در ماساچوست مورد تحقيق و مطالعه قرار دادند. در اين طرح تحقيقاتي كه 19 ماه طول كشيد، تمام بچه ها در ابتداي پژوهش 12 ساله بودند و در پايان پا به 13 سالگي گذاشته بودند.
موضوع تحقيق اين بود كه آن كودكان چند ساعت را در روز صرف تماشاي تلويزيون مي كنند و چقدر از وقتشان به خوردن ميوه و سبزيها مي گذرد . تصوير
ابتداي تحقيق، كودكان به طور متوسط 3 ساعت در روز تلويزيون تماشا مي كردند و همان زمان، به جاي اين كه در روز 5 وعده ميوه و سبزي بخورند، حدود 4 وعده مي خوردند كه البته اين ميزان به مرور تا 8 درصد كاهش يافت و با افزايش زمان تماشاي تلويزيون مصرف ميوه و سبزي ها هم كمتر مي شد.
محققان بيان داشتند: وقتي زمان تماشاي تلويزيون را از 3 ساعت، به يك ساعت كاهش داديم، بچه ها باز هم 2وعده كمتر از آنهايي كه اصلاً تلويزيون نگاه نمي كردند، ميوه و سبزي خوردند. نتيجه تحقيق بيان كرد؛ غذاهايي كه در پيامهاي بازرگاني تلويزيون تبليغ مي شوند، جاي ميوه و سبزيهاي مورد نياز كودكان را مي گيرند. بچه ها با ديدن غذاهاي حاضر و آماده كه راحت تر خورده مي شوند، به خوردن ميوه و سبزي رغبت نشان نمي دهند. طبيعي است، خوردن چيپس و پفك و تنقلات، بسيار راحت تر از خوردن ميوه و سبزيها است.
در تلويزيون انواع خوردني ها، بخصوص خوردني هاي چرب و مضر تبليغ مي شوند و جاي ميوه ها و سبزيهاي مقوي در تبليغات بازرگاني خالي است، كذشته از اينها تنبلي و آماده خوري هم به شدت ترويج مي شود، متصديان رسانه بايد در محتواي كارتون و فيلمهاى جذاب روشهاى صحيح را بكنجاند، همه شما كارتون كابيتاني كه با خوردن اسفناج قدرت فوق العاده بيدا مي كرد، اين كارتون براى كودكان جذاب بود و براى تشويق كودكان به خوردن اسفناج كه طبيعتا مطبوع طبع آنها نيست؛ جهت تامين آهن مورد نياز بدن، ساخته شده بود. تا زماني كه رسانه ها درست برنامه ريزي نشده اند؛ نبايد در كاربرد تلويزيزن بي برنامه باشيم.

اليس استالبرگ، متخصص تغذيه معتقد است ؛ اگر چه نتايج اين تحقيق جالب است، اماغيرمنتظره و عجيب نيست. تحقيقات ديگري هم موجود است كه نشان مي دهد تماشاي تلويزيون با چاقي مفرط كودكان رابطه مستقيم دارد. بچه ها هنگام تماشاي تلويزيون بيشتر چيپس، پفك و تنقلات مصرف مي كنند و به اين ترتيب، چربي فراواني جذب بدنشان مي شود و تاثيرات منفي تماشاي تلويزيون به اوج مي رسد.
راهكار چيست؟ پژوهشگران به آگاه كردن والدين اشاره مي كنند. اگر والدين بدانند چرا و چگونه تماشاي تلويزيون به سوء تغذيه و چاقي كودكان منجر مي شود، بچه ها را به خوردن ميوه و سبزي بيشتر تشويق مي كنند. آنها مي توانند براي بچه ها سرگرمي هاي ديگري مانند كتاب خواندن نيز فراهم كنند، تا توجهشان كمتر به تلويزيون جلب شود.
هنگام ديدن بعضي برنامه هاي تلويزيوني مثل پيامهاي بازرگاني و تبليغات خوراكي نيز به كودكانشان يادآور شوند كه براي قوي و زيبا شدن، بايد ميوه و سبزي بخورند كه بسيار خوشمزه تر از پفك و چيپس است.
نكته: البته آنجه از برنامه هاى تلويزيزني يا رفتار محيطهاي همسال مانند مهدكودك و مدرسه تاثيرش بسيار بيشتر از تذكرات خانواده به كودكان است، لذا نمي شود در مقابل هجوم رسانه و محيط آنها رها نموده و به تذكرات اكتفا كرد.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگي الكترونيكي

پستتوسط najm134 » سه شنبه مارس 30, 2010 6:15 pm

حمله مورچه‌هاي رايانه‌خوار به مركز فضايي ناسا آمريكا
اين مورچه‌هاي كه حتي موفق به نفوذ به مركز فضايي «جانسون» در «ناسا» شده‌اند، ضمن گزيدن پرسنل آن مركز، مشغول جويدن رايانه‌ها و ابراز الكترونيك آنجا نيز مي‌باشند.
شهر «هيوستون» آمريكا در تصرف ميليون‌ها مورچه رايانه‌خوار و جونده وسايل الكترونيكي قرار گرفته است.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه «استار» ـ چاپ تركيه ـ اين حشرات كه «مورچه‌هاي ديوانه» نام گرفته‌اند، سريعاً در سطح شهر هيوستون پراكنده شده و زندگي عادي مردم را تحت‌الشعاع قرار داده‌اند. اين گزارش همچنين مي‌افزايد: اين مورچه‌هاي كه حتي موفق به نفوذ به مركز فضايي «جانسون» در «ناسا» شده‌اند، ضمن گزيدن پرسنل آن مركز، مشغول جويدن رايانه‌ها و ابراز الكترونيك آنجا نيز مي‌باشند. گفته مي‌شود كه اين مورچه‌ها از طريق يك كشتي پستي به هيوستون آمده‌اند. از اين‌رو خاستگاه اصلي آنها در حال حاضر معلوم نيست، اما گفته مي‌شود كه نظير آنها در جنوب غرب آمريكا و حوالي درياي كارائيب ديده شده‌ است.
محققان مي كويند: آلودكي الكترونيكي عامل مهم در حمله اين جانوران به ادوات الكترونيكي مهمترين مركز فضايي امريكا مي باشد.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگي الكترونيكي

پستتوسط najm134 » سه شنبه مارس 30, 2010 6:17 pm

خطر لوازم الكترونيكی برای سلامتی
ما لوازم الكترونيك خود را دوست داريم - دستگاه های پخش صوتی، تلفن های همراه، بازی های ويدئويی، منشی های شخصی ديجيتال (PDA) و ديگر معجزه های مدرن جالب در بسته بندی های كوچك با دگمه های ظريف. اكنون محققين هشدار می دهند كه وسايل الكترونيك احتمالا برای سلامتی مضر هستند.
مدت هاست مردم دريافته اند كه بازی های ويدئويی فقط خوشگذرانی و اتلاف وقت و پيدا كردن اضافه وزن و لميدن روی يك مبل راحت نيستند.
كمی بعد از معرفی بازی های ويدئويی خانگی، اولين گزارش ها از صدمات و آسيب ها در مجله های پزشكی ظاهر شدند - "جراحت انگشت آتاری" به دليل حركت تكراری دگمه های فشاری، كه نتيجه آن زخم شدن نوك انگشتان بود؛
"جراحت گردن نين تندو" به دليل نشستن در وضعيت ناجور و بد برای مدت زمان طولانی؛
"جراحت آرنج نين تندو" به دليل نگه داشتن طولانی كنترل كننده های بازی.
ديگر مشكلات پزشكی مربوط به بازی های ويدئويی شامل شب ادراری و حمله های صرع است.
تحقيقات نشان می دهند كه مشكلات سلامتی ناشی از لوازم الكترونيك در حال افزايش و تشديد هستند.
جراحات ناشی از حركت های تكراری هنوز به وسيله پزشكان گزارش می شوند و اين روزها بيشتر معروف به " جراحت انگشت شست شاتوت" و ناشی از PDA های بسيار پرطرفدار هستند.
صفحه كليد كوچك اين دستگاه ها، صاحبان آنها را مجبور می كند كه برای تايپ كردن حروف بارها و بارها از انگشست شست خود، بدون اينكه دامنه حركتی بزرگی داشته باشد، استفاده كنند. اين حركت برای انگشت شست خوب نيست.
جراحت شاتوت در واقع شكلی از تاندونيت و التهاب زردپی ها است. كار كردن مكرر قسمت صدمه ديده موجب می شود كه زردپی التيام نيابد.
برای كاهش خطر مبتلا شدن به جراحت شاتوت، پزشكان توصيه می كنند، به خاطر داشته باشيم PDA ها برای ارسال پيام های كوتاه ساخته شده اند و نبايد در تمام طول روز از آنها استفاده شود. هر بار بيشتر از سه دقيقه از PDA خود استفاده نكنيد. مرتبا مكث كنيد و به انگشت خود استراحت دهيد و به نرمی و آرامی دست ها، بازوها و شانه های خود را بكشيد.
موارد بسيار شديد جراحت های ناشی از حركات تكراری را می توان با استراحت، استفاده از يخ، بستن با تراشه مخصوص شكسته بندی و بالا نگه داشتن منطقه آسيب ديده مداوا كرد. موارد شديدی كه بهبود پيدا نمی كنند، لازم است كه توسط پزشك معاينه شوند.
ضعف بينايی در آينده : انگشست شست شما تنها چيزی نيست كه در رابطه با كامپيوتر و PDA ها بايد نگران آن باشيد. بسياری از افرادی كه از لوازم الكترونيك زياد استفاده می كنند از مشكلات ناشی از فشار زياد به چشم شكايت دارند.
خيره شدن به صفحه های كوچك PDA ها و تلفن های همراه موجب شده است كه ميليون ها نفر از درد چشم شكايت داشته باشند. اگرچه فشار بيش از حد به چشمان موجب ضعف بينايی نمی شود، ولی بسياری از افراد به سردردهای شديد و ديگر مشكلاتی مبتلا شده اند كه ناشی از نگاه كردن زياد به صفحه های كوچك الكترونيكی است.
افرادی كه تمام روز با كامپيوتر سر و كار دارند نيز چنين مشكلاتی را تجربه می كنند، به خصوص به دليل خواندن حروف كوچك روی صفحات مونيتور.
در حاليكه جوانان آسان تر به اين دستگاه ها عادت می كنند، در افراد 40 سال به بالا عدسی چشم شروع به از دست دادن قابليت ارتجاعی خود می كند و اين امر باعث می شود كه خواندن نوشته های كوچك روی صفحه های كوچك در اين سنين مشكل شود. صفحه های جديد و پيشرفت فناوری به طريقی مشكلات بينايی را كمتر كرده است، اما برای بسياری از افراد درد چشم مسئله ای است كه هنوز هم وجود دارد.
كارهای كمی می توان برای كاهش خطر مشكلات بينايی انجام داد. در مورد كامپيوترها می توان فونت اصلی را تغيير داده و بزرگتر كرد. بزرگ كردن فونت، يك يا دو درجه، تفاوت بزرگی ايجاد می كند.
اگر تمام روز با كامپيوتر كار می كنيد، اين امر مهم است كه گاهگاهی استراحت كنيد تا به چشمانتان فشار نيايد. از جلوی كامپيوتر عقب برويد و برای استراحت دادن به چشمانتان آنها را ببنديد. در حين كار كردن، گاهگاهی نگاه خود را از مونيتور برداريد و به شيئی در فاصله دور نگاه كنيد تا ماهيچه های چشم بتوانند استراحت كنند.
افراد در حين نگاه كردن به كامپيوتر كمتر پلك می زنند، به اين ترتيب خيره شدن به مونيتور برای ساعت های متمادی می تواند منجر به خشك شدن چشم ها شود. استفاده از برخی از قطره های چشم كه چشم ها را خيس و ليز نگه می دارند، می تواند به ناراحتی چشم های خشك كمك كند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگي الكترونيكي

پستتوسط najm134 » سه شنبه مارس 30, 2010 6:19 pm

توليد زباله‌هاي الكترونيكي در كشور روبه افزايش است
تهران، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪
رييس كميسيون سخت افزار سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران گفت:
توليد زباله‌هاي الكترونيكي در كشور كه شامل قطعات رايانه‌اي است در حال افزايش است.
"باقر بحري" در گفت‌وگو با خبرنگار آي‌تي ايرنا افزود: بدون توجه به قيمت و كيفيت، كالاهاي سخت افزاري بي‌كيفيت يا داراي كيفيت پايين براي سازمان‌ها خريداري مي‌شود كه اين موضوع توليد زباله‌هاي الكترونيكي را افزايش مي‌دهد.
رييس كميسيون سخت‌افزار سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران گفت:
عمر مفيد وسايل ديجيتالي و كامپيوتري امروزه به ‪ ۳سال كاهش يافته است بنابراين توليد زباله‌هاي اين بخش نيز بيشتر شده است.
بحري خاطرنشان كرد: بخش عمده‌اي از اين زباله‌ها قابل استفاده هستند كه به ساده‌ترين بخش آن يعني پلاستيك و فلز مي‌توان اشاره كرد، به عنوان مثال قطعات الكترونيكي را مي‌توان در مدارهاي الكترونيكي ديگر مورد استفاده قرار داد و يا فلز و پلاستيك آن را جداسازي كرد و مورد استفاده دوباره قرار داد.
وي در مورد استفاده از قطعات الكترونيكي بيان داشت: همچنين از قطعات الكترونيكي مي‌توان در مدارس نيز استفاده كرد، زيرا دانش‌آموزان براي ساخت يك كاردستي نياز به قطعه‌هاي كوچك دارند كه براي خريد آن هزينه زيادي بايد بپردازند.
به گفته وي، در ايران هيچ نهادي براي بازيافت قطعات ديجيتالي وجود ندارد قطعاتي كه بنا به دلايلي همچون روي كار آمدن تكنولوژي‌هاي جديد و يا خرابي، ديگر قابل استفاده نيستند. برنامه محيط زيست سازمان ملل سال گذشته پيش از برگزاري "كنفرانس جهاني زباله‌هاي خطرناك" در كنيا اعلام كرد سالانه ‪ ۲۰تا ‪ ۵۰ ميليون تن زباله الكترونيكي در جهان توليد مي‌شود.
رايانه‌ها، تلفن‌هاي همراه و برخي دستگاهها كه چند ماه پس از توليد بلااستفاده مي‌مانند ، سهم آنها در بين زباله‌هاي شهري در كشورهاي توسعه يافته، به سرعت در حال افزايش است
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

تماشای زیاد تلویزیون و ابتلاي کودکان به بیماریهای قلبی

پستتوسط aelaa.net » سه شنبه مه 17, 2011 7:10 am

تماشای زیاد تلویزیون کودکان را با بیماریهای قلبی مواجه می‌کند
پژوهشگران استرالیایی در بررسیهای خود نشان دادند که تماشای زیاد تلویزیون می تواند کودکان را با خطر بروز بیماریهای قلبی مواجه کند.
به نظر می رسد از میان فاکتورهای بسیاری که می توانند سلامت کودکان را در معرض خطر قرار دهند تماشای زیاد تلویزیون بیشترین تاثیر را دارد.
این جعبه جادو که امروز دیگر از لوله های کاتودی ساخته نشده و از پیشرفته ترین فناوریهای دیجیتال استفاده می کند قادر است آسیبهای بسیاری را به کودکان وارد کند.

تصوير

برای مثال می تواند موجب کاهش قدرت بینایی، بروز تنبلی و افزایش وزن، بی تفاوتی و اختلالات رفتاری شود.
اکنون گروهی از محققان مرکز بینایی دانشگاه سیدنی در بررسیهای خود نشان دادند که تماشای بیش از حد تلویزیون می تواند قلب کودکان را به دلایل فیزیولوژیکی با خطراتی جدی مواجه کند.
به گفته این محققان، تماشای ثابت و مداوم به صفحه نمایشگر کوچک تلویزیون می تواند موجب تنگ شدن رگهایی شود که در پشت چشم قرار دارند.
این اثرات در سن بزرگسالی می توانند منجر به بروز بیماریهای دیابت و قلبی عروقی و همچنین افزایش فشار خون شوند.

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، پژوهشگران استرالیایی محاسبه کردند که هر ساعت نشستن در مقابل تلویزیون، این قدرت را دارد که قطر رگهای شبکیه چشم کودک را 1.53 میلیمتر تنگ کند.
این محققان به منظور دستیابی به این نتایج، قطر رگهای چشم هزار و 500 کودک 6 ساله را که در 34 مدرسه ابتدایی مختلف تحصیل می کردند اندازه گیری کردند.
aelaa.net
Site Admin
 
پست ها : 908
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:21 am

تأثیر ابرهاي اطلاعات ديجيتالي بر تخریب اتمسفر زمين

پستتوسط najm134 » دوشنبه سپتامبر 17, 2012 9:04 am

يک سازمان جهاني به تازگي گزارشي از عملکرد فناوري اطلاعات منتشر کرده و هشدار داده است که "ابرهاي اينترنت" باعث آلودگي بيش از حد هوا و افزايش دي اکسيد کربن اتمسفر زمين مي شوند.
"ابرهاي محاسباتي" (cloud computing) اصطلاحي است که براي "ابرهاي اطلاعات ديجيتالي" به کار مي‏رود. گزارش اخير سازمان جهاني "صلح سبز" (Greenpeace) نشان مي دهد که اين ابرها موجب افزايش بسيار زياد انتشار گازهاي گلخانه اي مي شوند. پيش بيني ها نشان مي دهد که گازهاي گلخانه اي موجود در اتمسفر زمين تا سال 2020 مي توانند به سه برابر ميزان کنوني برسند.
افزايش انتشار دي اکسيد کربن به دست "ابرهاي محاسباتي" نه تنها تمام سرورهاي IT بلکه تمام تلفنهاي همراه هوشمند و لوح- رايانه هايي مثل "آي- پد" اپل را زير اتهام قرار مي دهد.
"صلح سبز" در گزارش خود آورده است: "دوران ديسکهاي سخت رو به افول رسيده است و اکنون همه چيز روي اينترنت ذخيره مي شود و در اينترنت خدمات و کاربردهاي متنوعي براي ذخيره کردن اطلاعات ارائه مي شود اين درحالي است که از نظر فيزيکي تمام اين اطلاعات براي ذخيره شدن به دستگاههاي غول پيکري نياز دارند که انرژي خود را از کربن تهيه مي کنند."
"فناوري اطلاعات سبز بساز" (Make IT green) عنوان گزارش اخير سازمان "صلح سبز" است که به خصوص انگشت اتهام خود را به طرف "فيس بوک" گرفته است. اين شبکه اجتماعي به ساخت يک پايگاه داده اي عظيم در "پراينويل" در اورگان آمريکا متهم است. اين پايگاه داده ها يک منبع آلاينده و منتشرکننده دي اکسيد کربن است.
اين تصميم جديد فيس بوک خشم کاربران اين شبکه اجتماعي را برانگيخته است. به طوري که در چند هفته اخير اين کاربران در بيانيه اي اعلام کرده اند: "مي خواهيم که فيس بوک به طور 100 درصد از انرژي‏هاي تجديدپذير استفاده کند."
گزارش "صلح سبز" نشان مي دهد که شرکت ياهو براي سرور جديدي که در شهر "بوفالو" واقع در ايالت نيويورک ساخته است از انرژي هيدروالکترويک استفاده مي کند.
براساس گزارش کامپيوتر وورد، فناوريهاي اينترنت در مبارزه با تغييرات آب و هوايي هيچ کمکي عرضه نمي کنند. به طوري که اطلاعات آژانس حفاظت از محيط زيست آمريکا نشان مي دهد که مصرف انرژي ابرهاي اينترنت در سرورها و تاسيسات مخابراتي در سال 2010 برابر با يک ميليون و 963 هزار کيلووات بر ساعت خواهد بود که اين رقم در سال 2007 برابر با 622 هزار بود.
اين ابرهاي محاسباتي هزار 34 تن دي اکسيد کربن توليد مي کنند و بيشترين مصرف در کشورهاي فرانسه، آلمان، کانادا و برزيل است.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

خطرناک بودن استفاده از گوشی حین شارژ

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه سپتامبر 03, 2016 9:28 am

خطرناک بودن استفاده از گوشی حین شارژ


Image

شاید در خبرها خوانده باشید که اتفاقات ناخوشایندی از قبیل قطع دست یا زخمی شدن گوش هنگام شارژ موبایل و کار با آن رخ داده است ولی آیا مگر امکان دارد چنین اتفاقی بیفتد؟

وقایعی نظیر پاره شدن گوش تا آسیب خوردن دست به علت ترکیدن باتری موبایل که در حین شارژ شدن رخ داده است مواردی از این دست می باشند.

ولی چرا باتری های موبایل در حین شارژ می توانند آسیب بزنند؟

علت اصلی این امر در یک چیز خلاصه می شود،خرید قطعات و شارژر ارزان قیمت به جای خرید جنس اصلی و ارجینال گوشی که عواقب بسیار بدی را به دنبال دارد.با خرید قطعاتی چون باتری و شارژر فرعی هم احتمال آسیب رسیدن به گوشی شما زیاد می شود و هم احتمال دارد اتفاقات ناخوشایندی برای شما بیفتد. اگر می‌خواهید بدانید چرا این اتفاق می افتد باید بگوییم که علت این امر در آن است که باتری گوشی در مدت زمان خاصی ذره ذره جریان را از شارژر میکشد تا مملو از بار الکتریکی شود و شارژش کامل شود. به عنوان مثال اگر ظرفیت یک باتری ۱۰۰۰ میلی آمپر ساعت باشد این باتری در هر لحظه می تواند ۱۰۰۰ میلی آمپر یا همان ۱ آمپر را به گوشی منتقل نماید.و از همین قسمت جریان مشکل ساز شروع می شود.

شارژر گوشی یک جریان خروجی و یک ولتاژ خروجی دارد. ولتاژی که معمولا ۵ ولت بوده است ولی جریانی که به باتری رسانده می‌شود تا شارژ شود می تواند متفاوت باشد. شارژر های متفرقه یا ارزان قیمت، مقدار جریان کمتری را می توانند تولید کنند . مثلا شارژرهای اصلی ۲ آمپر هستند، اما شارژرهای فرعی ۰٫۸ آمپرن ( ۸۰۰ میلی آمپر ) یعنی شارژر می تواند برای شارژ کردن باتری در یک ساعت ۲ آمپر رو به باتری برساند تا شارژ کامل شود. هرچقدر آمپر شارژر بالاتر باشد، باتری سریع تر شارژ می شود . مثلا باتری با شارژر ۲ آمپر خیلی زودتر از شارژر با ۰٫۸ آمپر شارژ خواهد‌شد.
به همین علت بهتر است در هنگام خرید این قطعات یدکی از محصولات اصل استفاده کنید و بهتر است در هنگام شارژ گوشی از استفاده با آن پرهیز کنید.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm


بازگشت به آلوده شناسى


Aelaa.Net