آلودكي بازار توليد و فراوري

مدير انجمن: najm134

آلودكي بازار توليد و فراوري

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه نوامبر 06, 2016 9:14 pm

قيمت ميوه در بازار داخلي 5 برابر بازار صادراتي!


در شش ماهه نخست امسال بیش از ۲۰ قلم انواع میوه به ۴۴ کشورجهان صادرشده است که به ۲۲۱ هزار و ۷۶۴ تن به ارزش ۸۵ میلیون و ۳۲۴ هزار و ۳۶۷ دلار می‌رسد که از نظر وزنی ۱۷۸.۹۸ و از نظر وزنی ۷۱.۵۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است و بر اساس این آمار به راحتی می توان در یافت که هر کیلوگرم میوه صادراتی درجه یک ایرانی به صورت میانگین ۳۸ سنت به کشورهای مختلف صادر شده که با احتساب نرخ ۳۵۰۰ تومانی دلار معادل کیلویی ۱۳۳۰ تومان است.

تصوير

این در حالی است که امارهای رسمی منتشر شده از بازار خرده فروشی تره‌بار نشان می‌دهد که قیمت متوسط هرکیلوگرم میوه در بازار داخلی بیش از ۵۵۰۰ تومان است چرا که بر اساس گزارش‌های هفتگی منتشر شده بانک مرکزی از متوسط قیمت مواد خوراکی در سطح خرده‌فروشی در شهر تهران نشان می دهد که هفته گذشته متوسط قیمت هر کیلوگرم میوه ۵۷۵۸ تومان بوده است که البته این قیمت برای میادین میوه‌وتره‌بار با قدری نوسان پایین‌تر است

اما جای چند سوال در این میان باقی می ماند اینکه اگر قیمت ۱۳۳۰ تومانی برای میوه‌های صادراتی از نظر اقتصاد تولید و اقتصاد آب و مسائل مرتبط با صادرات آب مجازی به صرفه است چرا به این قیمت میوه‌های تولید شده ایرانی در بازار داخلی به دست مردم نمی‌رسد و اگر این قیمت‌ها برای صادرات میوه پایین است، چرا با این قیمت‌های پایین و مشکلات بحران آبی که در کشور وجود دارد این حجم از میوه در داخل تولید می‌شود تا مجبور شویم به هر قیمتی آن‌را صادر کنیم؟

سوال بعدی اینجاست که اگر به عنوان مثال هر کیلوگرم سیب ۱۰۳۰ تومان به مرزهای کشور رفته‌ و به مشتریان فروخته می‌شود به این معنی است که این محصول به هر قیمتی که از باغدار خریداری شده با هزینه‌های برداشت، سورت، فرآوری و بسته بندی، حمل ونقل و احیانا هزینه‌های گمرکی و بازاریابی کیلویی ۱۰۳۰ تومان به تجار خارجی فروخته شده است و این بدین معنی است که میوه‌های درجه یک ایرانی که برای صادرات در نظر گرفته می‌شوند برای تولید کنندگان صرفه اقتصادی داشته که با قیمت بسیار نازل تر از نرخ صادراتی به تجار ایرانی بفروشند تا آن‌ها با هزینه‌های که روی آن برای استاندارد سازی صادرات انجام می‌دهد میوه‌های صادراتی‌ را نهایتا با قیمتی بسیار پایین تر از بازار داخلی به تجار خارجی بفروشند.

نگاهی به میوه‌های صادراتی و تفاوت آن‌ها با قیمت بازار داخلی مبین این مسئله است که اختلاف بالایی در بازار داخلی و خارجی میوه از نظر قیمت وجود دارد و به صورت میانگین قیمت هرکیلوگرم میوه در بازار داخلی پنج برابر بیشتر از بازار صادراتی است.

به عنوان مثال؛ هر کیلوگرم انار صادراتی در شش ماه نخست نهایتا کیلویی ۷۰ سنت صادر شده که معادل ۲۴۵۰ تومان است در حالی که همین مسئول در بازار داخلی و بر سطح خریده فروشی کیلویی ۵۶۰۰ تومان در سطح خرده فروشی به مصرف‌کنندگان داخلی عرضه شده است که البته به این مسئله باید این نکته را نیز اضافه کرد که تفاوت کیفیت واستانداردهای میوه‌های صادراتی بسیار بیشتر از میوه‌هایی است که در بازار داخلی عرضه می‌شود و این تفاوت قیمت برای محصولاتی مانند سیب بیش از پنج برابر بیشتر است. یعنی هرکیلوگرم سیب درجه یک صادراتی نهایتا کیلویی ۱۰۳۰ تومان عرضه می‌شود در حالی که قیمت این محصول در بازار داخلی بر اساس گزارش هفتگی بانک مرکزی در هفته پایانی مهرماه کیلویی حدود ۵۰۰۰ تومان بوده است.

وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید، تامین و تنظیم بازار محصولات کشاورزی موظف است تا قیمت این محصولات را به گونه‌ای کنترل کند که منافع تولیدکنندگان و مصرف‌ کنندگان را به صورت توامان در برداشته باشد و اگر دلالان و واسطه‌های غیرضرور عامل این نگرانی هستند تسهیل در بازار رسانی آن اقدام کنند و بازار میوه را به گونه‌ای تنظیم کنند که مردم بتوانند به بهترین قیمت آن‌ها را خریداری کرده و تولیدکنندگان نیز بیشترین سود منطقی را از فروش محصولاتشان ببرند.
pejuhesh232
 
پست ها : 4083
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

مرغ را رنگ می کنند به جای گوشت می فروشند

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه فبريه 05, 2017 1:20 am

مرغ را رنگ می کنند به جای گوشت می فروشند


Image

مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو با توضیح در خصوص تقلب‌های صورت گرفته در عرضه فراورده‌های گوشت قرمز گفت: متاسفانه عده‌ای از رنگ‌های غیرمجاز برای تقلب و عرضه فرآورده‌های گوشت مرغ به‌جای گوشت قرمز استفاده می‌کنند.

مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو با بیان اینکه صحبت‌هایش با رسانه‌ها صرفا در‌خصوص رنگ کردن فراورده‌های گوشت مرغ و ارائه آن‌ها تحت عنوان فراورده‌های گاو و گوسفند بوده است و نه خود گوشت آنها تصریح کرد: اصولا امکان تبدیل گوشت مرغ تازه به گوشت گرم و مصرفی وجود ندارد.

بهرام دارایی تاکید هم کرد: استفاده از رنگ‌های غیرمجاز در مواد غذایی بویژه استفاده از رنگ برای تقلب در فرآورده های گوشت مرغ بجای گوشت قرمز به واقع وجود دارد.

وی همچنین عنوان کرد: تقلب‌های این‌چنینی بدلیل اختلاف قیمتی است که بین گوشت قرمز و مرغ وجود دارد و متاسفانه توجیه اقتصادی مناسبی برای متقلبانی است که فرآورده‌هایی مثل سوسیس و کالباس را به اصطلاح زیر پله‌ای تولید می‌کنند.

این مقام مسئول در پایان ضمن توصیه به دقت در خرید و رویت شماره پروانه بهداشتی و نشان سازمان غذا و دارو در بسته‌بندی فرآورده‌های گوشتی به مردم این اطمینان خاطر را داد که سازمان غذا و دارو به صورت مستمر سطح عرضه را پایش می‌کند و محصولاتی که در آن‌ها تقلب صورت گرفته باشد را از سطح عرضه خارج می‌نماید بنابراین دلیلی برای نگرانی آنها وجود ندارد.
pejuhesh232
 
پست ها : 4083
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

پرهيز از شكلات و شيريني و نان و محصولات خوراكي داراي ليسيتين

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه آپريل 04, 2017 1:05 pm

پرهيز از شكلات و شيريني و نان و محصولات خوراكي داراي ليسيتين
E322


لسیتین یک لغت یونانی و به معنای زرده تخم مرغ است و علت نام‌گذاری آن، وجود میزان فراوان لسیتین در زرده تخم مرغ و همچنین کشف این ماده برای اولین بار در زرده تخم مرغ بوده‌است. لسیتین، یک گروه از فسفولیپیدها می‌باشند که ترکیب اسید فسفریک، گلیسرول، کولین با اسیدهای چرب هستند مانند فسفاتیدیل کولین، فسفاتیدیل اینوزیتول و فسفاتیدیل اتانل آمین.

ساختار
لسیتین فسفولیپیدی است که در تمام موجودات زنده یافت می‌شود. این ماده مخلوطی از دی گلیسرید اسیدهای چرب استئاریک، پالمیتیک و اولئیک با استر کولین اسید فسفریک است. بدن قادر به ساختن لسیتین است، بعلاوه لسیتین را می‌توان در بسیاری از غذاها یافت.
بیولوژی
فسفاتیدیل کولین (از لسیتین‌ها) به عنوان فسفولیپید غالب (بیش از ۵۰٪) در غشای بیشتر سلولهای پستانداران است. فسفاتیدیل کولین مهمترین فسفولیپید غشاء سلولی بوده و پیش ساز استیل کولین می‌باشد.
فیزیولوژی
لسیتین درتشکیل سلول‌ها عصبی و ساختمان مغزی نقش بسیار مهمی دارد؛ لذا ممکن است مصرف لسیتین کافی در دوران حاملگی هنگام تشکیل سیستم عصبی و مغز جنین مؤثر باشد. (افزایش هوش در بچه‌ها) لسیتین ممکن است در کاهش حافظه نیز نقش پیش گیری کننده داشته باشد.
لسیتین در بدن احتمالاً موجب کاهش سطح کلسترول می‌شود. کاهش سطح کلسترول در پیشگیری از ابتلا به آترواسکلروز عروقی و سنگ کیسه صفرا مؤثر است.
لسیتین همراه ویتامین سی نقش مهمی در سوخت و ساز چربی‌های پوست دارد لذا در بهبود آکنه، سلامت و طراوت پوست و مو ممکن است مفید باشد.
منابع تغذیه‌ای
لسیتین موجود در زرده تخم مرغ منبع غنی از فسفاتیدیل کولین می‌باشد. لسیتین درعدس، ذرت، شیر، زرده تخم مرغ، تخم آفتابگردان، جوانه گندم، بادام زمینی، آرد جو دوسر، جگر گوساله و... وجود دارد ولی از همه بیشتر در لوبیای سویا یافت می‌شود. سایر غذاهای حیوانی نیز فسفاتیدیل کولین دارند. تخمین زده می‌شود که متوسط مصرف کولین از طریق غذاها در بزرگسالان به بیش از ۵۰۰ میلی گرم در روز برسد.
تولید صنعتی
لسیتین تجاری، بعنوان تولیدات غذایی مورد استفاده است که با فسفولیپید ترکیب شده و در روغن گداخته می‌شود. ترکیبات آن وابسته به منبع لسیتین است مانند روغن سوی بین. زیرا EU نیازمند مواد آلرژی زا در غذا است. فسفولیپیدهای مهم در لسیتین از سویا و گل آفتاب گردان هستند. آنها اغلب بدین صورت خلاصه می‌شوند: PC-PI-PE-PA فسفولیپیدهای خالص بوسیله کمپانی‌های تجاری تهیه می‌شوند.
هیدرولیز لسیتین
لسیتین ممکن است بصورت پروتئین هیدرولیز شود. در این هیدرولیز یک پروتئین از فسفولیپیدها، یک اسید چرب را بوسیله فسفولیپاز حذف کرده است که لیزوفسفولیپید نامیده می‌شود. متداولترین آن A2,C2می‌باشند. لسیتین با فرایند تجزیه اجزا، تجریه می‌شود؛ که طی آن لسیتین با الکل ترکیب شده که معمولاً این الکل، اتانول می‌باشد. اتانول از مواد چرب لسیتین جدا شده و سپس بوسیله تبخیر حذف شده و فسفاتیدیل کولین حاصل می‌شود.
لسیتین و سویا
سویا از بهترین منابع لسیتین است. لسیتین تجاری مشتق شده از سویا، که مکمل مواد غذایی است، ترکیبی از ۱۹-۲۱٪ از فسفاتیدیل کولین، ۸-۲۰ درصد فسفاتیدیل اتانولامین، ۲۰-۲۱٪ اینوزیتول فسفولیپیدها، ۳۳-۳۵ درصد روغن سویا ، ۲-۵ درصد استرول، ۵ درصد کربوهیدرات، ۱ درصد رطوبت و ۵ – ۱۱% سایر فسفاتیدها می‌باشد. لسیتین موجود در سویا بویژه برای افزایش حافظه مفید است.
ویژگی‌ها و کاربردها
لسیتین ویژگی امولسیون سازی و روان سازنده (چرب کنندگی) دارد و یک ظاهر کننده می‌باشد؛ که می‌تواند تماماً متابولیزه شود.لسیتین در مواد غذایی انسان‌ها کاربرد دارد و همچنین خوراک حیوانی، داروئی، نقاشی و دیگر کاربردهای صنعتی.
کاربردهای آن شامل: در صنعت داروئی، واکنش‌های مرطوب سازی، پایداری مواد و کمک به امولسیون سازی و کپسول سازی. در خوراک حیوانی، چربی غنی و پروتئین و ... در صنعت نقاشی، فرم‌های پوشش حفاظتی برای سطوح بهمراه نقاشی و جوهر نقاشی و خصوصیات آنتی اکسید دارد. لسیتین همچنین ممکن است بعنوان آزاد کننده برای پلاستیک‌ها و در روان‌سازی موتور مورد استفاده باشد.
افزودنی غذایی
لسیتین غیر اکسیدی در مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین در آماده‌سازی مواد غذایی و مواد غذایی نیازمند به یک امولسیون سازی یا روان‌کننده مورد مصرف می‌باشد. در صنعت شیرینی سازی، کاهش دهنده چسبندگی می‌باشد. لسیتین کنترل کننده میزان شکر و شکلات‌ها است. در خمیر و نانوایی کاهش دهنده تخم مرغ و چربی است و در پایداری تخمیر، افزایش حجم، حفاظت‌های سلول‌های خمیر مایه زمانیکه منجمد است، کمک می‌کند.
سازگاری با مکمل‌های ویژه
لسیتین در اغلب مکمل های غذایی موجود است . لسیتین مشتق شده از تخم مرغ معمولاً برای آنهایی که به تخم مرغ حساسیت دارند آلرژی‌زا نیست لذا بسیاری اوقات لسیتین از تخم مرغ بصورت بالایی خالص سازی شده بکار می رود . در این کار از پروتئین‌های آلرژی زا پرهیز شده است.

لسیتین آفتابگردان

لسیتین (در اینجا لسیتین آفتابگردان)، یک امولسیفایر، تثبیت کننده یا استبیلایزر، حجم دهنده و ژله ساز پر مصرف است. لسیتین ماده ای حاضر در بدن تمام جانداران است و‌ترکیب عمده تشکیل دهنده سلول‌های عصبی و سلولهای مغزی است. لسیتین صنعتی که عمدتاً اصلاح شده است، معمولاً از دانه سویا استخراج می‌گردد و دارای مقادیر معتنابهی از فسفوگلیسیریدها (شامل لسیتین، سفالین [cephalin ] ، فسفاتیدیل اینازیتول [phosphatidyl inositol] ) است. منابع دیگر تولید لسیتین دانه‌های آفتابگردان، زرده تخم مرغ، دانه‌های بادام زمینی و دانه‌های ذرت هستند. گیاهخواران باید در نظر داشته باشند که بخشی از لسیتین خوراکی استفاده شده در مواد غذایی نیز از چربی حیوانات گرفته می‌شود. به عنوان امولسیفایر از لسیتین برای کاهش مقاوت سطحی آب و‌ترکیب بهتر روغن‌ها با آب و چربی در مواد خوراکی مانند شکلات‌ها، بستنی، مارگارین و مایونز بهره گرفته می‌شود.

در صنعت نان و شیرینی نیز، لسیتین باعث افزایش حجم محصول و دیرتر بیات شدن محصول می‌شود و بدین‌ترتیب عمر محصول (شلف لایف) را افزایش می دهد. در تولید مارگارین نیز، لسیتین به عنوان ماده ای برای جلوگیری از نشت آب و به عنوان محافظ بتا کاروتن یا ویتامین A عمل می کند. در تولید شکلات از لسیتین برای کاهش میزان کره کاکائو، جلوگیری از تبلور و کاهش ویسکوزیته استفاده می‌شود. لسیتین سویا قابلیت‌ترکیب دهی (Biding) بسیار شبیه به لسیتین زرده تخم مرغ دارد و در بسیاری موارد می‌توان از آن به جای تخم مرغ استفاده کرد. علاوه بر اینکه لسیتین سویا در‌ترکیب با شیر و آب رفتار بهتری از خود نشان می دهد. برای مدتها این تصور وجود داشت که مصرف لسیتین باعث بهبود آلزایمر می‌شود ولی تا به امروز محققان در اثبات این ادعا موفق نبوده اند.


soya lectin که در ایران به "لسیتین" معروف است پروتئین گیاهی است که به کربوهیدرات خاصی تبدیل میشود و مورد ما همانطورکه پیدا است پروتئین سویا میباشد كه مانند عسل رقیق است. این لسیتین در ایران تولید نمیشود و دارای دوگونه میباشد، صنعتی و خوراکی که نوع خوراکی آن بسیار گران قیمت است و اختلاف قیمت آنها 6 تا 9 برابر است (بستگی به کشور فروشنده دارد) لسیتین خوراکی آن بیشتر در صنعت شکلات سازی استفاده می شود و نوع صنعتی بیشتر در صنعت رنگ به کار میرود و چنانچه انسان آنرا بخورد پس از مدتی باعث بروز سرطان و سایر بیماریها خواهد شد.
در کشور ما تولید شکلات بسیار بالاست در نتیجه مقدار لسیتین بسیار زیادی هم نیاز می باشد، مثلا شركت مینو در ماه حدود 60 تن مصرف دارد. اما شما اگر در اسناد گمرکی کنکاش کنید متوجه میشوید که آخرین پارتی لسیتین خوراکی ترخیص شده از گمرک به تاریخ سال 1365 بوده و از آن تاریخ هزاران تن شکلات و آب نبات با لسیتین صنعتی سرطان زا درست شده است. جالب است که بدانید این لسیتین ها در گمرک تحت نام خوراکی وارد میشود ولی قیمت همه آنها درحد لسیتین صنعتی است.

دكتر مسعود كيمياگر، متخصص تغذيه معتقد است چون تهيه لسيتين طبيعي خيلي هزينه بر است و ممكن است صرفه اقتصادي نداشته باشد بعيد نيست برخي توليدكننده ها اقدام به ساخت تركيبي شبيه لسيتين كنند كه در اين صورت بايد از طرف سازنده مشخص شود تا مصرف كننده از آن مطلع باشد.

وي افزود: مواد غذايي زيادي مانند زرده تخم مرغ، بادام زميني، جوانه گندم، حبوبات و اسفناج حاوي لسيتين هستند كه غشاي سلول هاي بدن را مي سازند. تركيبات كلسترول هم از لسيتين تهيه مي شود كه يكي از مواد مهم در بدن براي تامين انرژي است. به گفته كيمياگر لسيتين طبيعي براي شكل گيري بافت هاي عصبي و مغزي كودكان بسيار مفيد است.
دكتر هدايت حسيني عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي نيز در اين خصوص توضيح داد: لسيتين فرآورده اي است كه از دانه هاي روغني مانند سويا تهيه مي شود و ماده يكنواخت كننده طبيعي است. دو مايع آب و روغن كه براي تهيه خوراكي ها مورد استفاده قرار مي گيرند در حالت عادي با هم مخلوط نمي شوند اما افزودن لسيتين به آنها باعث مي شود اين دو ماده يكنواخت و پايدار با هم تركيب شوند.

شركت مينو در ماه حدود ۶۰ تن لسيتين مصرف مي‌كند. شما اگر در اسناد گمرکی کنکاش کنيد متوجه مي‌شويد که آخرين پارتی لسيتين خوراکی ترخيص شده از گمرک به تاريخ سال ۱۳۶۵ بوده و از آن تاريخ هزاران تن شکلات و آب نبات با لسيتين صنعتی سرطان زا درست شده است. جالب است که بدانيد اين لسيتين ها در گمرک تحت نام خوراکی وارد مي‌شود ولی قيمت همه آنها درحد لسيتين صنعتی است.

نتيجه:

از انجا كه مقدار توليد ليستين خوراكي در داخل و نيز واردات خارجي آن ناچيز است، و هيچ تناسبي با مصرف ليسيتين كارخانجات محصولات خوراكي ندارد
همچنين تنها منبع تاييد ليستين مصرفي اتحاديه صنف شكلات است كه در اين امر ذي نفع است
از طرفي ضد و نقيض در استدلالها و اينكه مثلا نوع صنعتي قابل مصرف خوراكي نيست در حاليكه در منابع علمي نوع صنعتي اصلا براى مصرف مكمل و خوراكي ذكر شده است
عليرغم تكذيب و انكار؛ هيچ توضيح مطمئني بر خوراكي بودن ليسيتين صنعتي در خوراكيها نيست

همچنين برخلاف ادعاى گياهي بودن استحصال ليستين؛ بخشي از منبع استحصال آن چربي حيواني بوده فلذا موضوع شبهه نجس يودن آن خصوصا نوع خارجي وارداتي آن مطرح است
فلذا اگر روي بسته بنديها جزو تركيبات ليسيتين يا E322 نوشته بود مي توانيد انرا شناخته و مصرف نكنيد

برخلاف بحث داخلي و خارجي مطروحه اشكال در اصل مصرف اين ماده است كه بطور صنعتي استخراج مي شود و فرقي بين شكلات و شيريني يا نان خارجي و داخلي ندارد
pejuhesh232
 
پست ها : 4083
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

با کشف ده‌ها میلیون تخم‌ مرغ آلوده در اروپا، میلیون‌ها مرغ د

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه آگوست 18, 2017 10:34 pm

با کشف ده‌ها میلیون تخم‌ مرغ آلوده در اروپا، میلیون‌ها مرغ در بلژیک و هلند در خطر نابودی قرار گرفتند
= سالهاست اين سم در ايران بكار مي رود بى سروصدا!!!


در پی شناسایی آثار "فیپرونیل" در نمونه‌برداری که از تخم‌ مرغ‌ها در اروپا انجام گرفت، میلیون‌ها تخم مرغ از مغازه ها در بلژیک، هلند و آلمان، بیرون کشیده شده‌اند.KRISTOF VAN ACCOM / Belga / AFP

تخم مرغ‌های آلوده به «فیپرونیل» که پیش از این در ٦ ‌کشور اروپائی توزیع شده بود، در ماه ژوئیه توسط یک تولیدکنندۀ هلندی به فرانسه نیز صادر شده است. با این حال، به گفتۀ وزارت کشاورزی فرانسه، نهادهای مسئول اروپا، تنها در ٦ اوت مقامات فرانسوی را از ارسال محصولات آلوده به خاک این کشور آگاه کرده‌اند. «فیپرونیل» یک مادۀ شیمیائی حشره کش است که بصورت «غیرقانونی» برای از بین بردن شپش قرمز در مجتمع‌های پرورش پرندگان در بلژیک و هلند مورد استفاده قرار گرفته است.

واردات تخم مرغ های آلوده به فرانسه، برپایۀ اطلاعات ارائه شده از سوی نهادهای اروپا، بین روزهای ١١ تا ٢٦ ژوئیه صورت گرفته و تحقیقات برای «ردیابی» محصولات وارد شده به منظور کشف چگونگی توزیع و بویژه مصرف احتمالی آنها، تنها از شب شنبه ششم اوت، یعنی هنگامی که نخستین اطلاعات در این زمینه به مقامات فرانسوی داده شد، آغاز گردیده است.
بر اساس اطلاعیۀ وزارت کشاورزی، تخم مرغ‌های آلوده به ٥ مجتمع تولید کنندۀ محصولات غذائی در فرانسه تحویل شده و هنوز معلوم نیست که محصولات ساخته شده با استفاده از تخم مرغ‌های آلوده به بازار عرضه شده باشد. بر‌همین اساس حداقل ٢٠٠ تُن از محصولات تولیدی این واحدها در خطر آلوده بودن قرار دارد. این مواد در تهیۀ غذاهای آماده، کنسروها و شیرینی‌جات مورد استفاده قرار می‌گیرد. وزارت کشاورزی از کلیۀ واحدهای ثانوی خریدار محصولات ٥ مجتمع مزبور و نیز تولید کنندگان مشابه خواسته است، پیش از مصرف با انجام آزمایشات لازم از عدم آلودگی موادِ مصرفی اطمینان یابند. در همین حال آزمایشات برای بررسی میزان خطر این محصولات برای انسان در صورت مصرف توسط «آژانس ملی امنیت بهداشتی و غذائی» فرانسه در حال انجام است.
استفاده از «فیپرونیل» به عنوان حشره‌ کش برای آفت زدائی از پرندگان و حیواناتی که گوشت آنان به مصرف انسان می رسد، در اتحادیۀ اروپا ممنوع است. با این حال دو شرکت آفت زدائی بلژیکی و هلندی از این مادۀ شیمیائی در مجتمع‌های پرورش مرغ در هلند و بلژیک استفاده کرده‌اند. یک مجتمع پرورش پرندگان در «پا دُ کاله» در شمال فرانسه که از مصرف این مادۀ شیمیائی توسط یک شرکت بلژیکی در مزارع پرورش مرغ خود مطلع شده بود، تحت قرنطینۀ بهداشتی قرار گرفت.

در بلژیک و هلند، تحقیقات قضائی جزائی در بارۀ استفاده غیرقانونی از «فیپرونیل» علیۀ شرکت‌های آفت‌زدائی که از این مادۀ شیمیائی استفاده می‌کنند آغاز شده است. انجمن مردم نهاد «فودواچ»، بر اساس اطلاعات بدست آورده، اعلام می کند که خرید «فیپرونیل» برای آفت زدائی در مجتمع‌های پرورش مرغ‌های تخمگذار به سال گذشته باز می گردد. مقامات هلندی صبح چهارشنبه تائید کردند که نخستین اطلاعات در بارۀ استفاده از این ماده به نوامبر سال گذشته بازمی‌گردد.

چنین به نظر می‌رسد که از آن هنگام تا کنون ١٠ میلیون تخم مرغ از هلند به فرانسه وارد شده است. وزارت کشاورزی فرانسه اطمینان می‌دهد که دراین مدت بیش از ٦٠٠٠٠ کنترل و ارزیابی بهداشتی توسط واحدهای مختلف در سراسر زنجیرۀ تولید تا مصرف مواد خوراکی صورت گرفته و هرگز اثرات «فیپرونیل» در آنها کشف نشده است.
تخم مرغ‌های آلوده به «فیپرونیل» پیش از فرانسه در حداقل ٦ کشور دیگر اروپائی، بلژیک و هلند و نیز آلمان، انگلستان، سوئد و سوئیس توزیع شده است.
استفاده از «فیپرونیل» در بسیاری از مجتمع‌های پرورش پرندگان می تواند به آلودگی قطعی میلیون‌ها مرغ تخمگذار منجر شده باشد.

در هلند تا کنون حداقل ٣٠٠ هزار مرغ که محصولات آنها آلوده و غیر قابل مصرف تلقی می شد در دو هفتۀ گذشته کشته و نابود شدند. این سرنوشت اینک ممکن است در انتظار میلیون ها مرغ تخمگذار دیگر در اروپا باشد. تنها در هلند ١٨٠ مجتمع پرورش مرغ با «فیپرونیل» آفت زدائی شده است. در آلمان، سوئد و سوئیس میلیون‌ها تخم مرغ وارداتی از هلند هفتۀ گذشته ضبط و نابود شد.

«آژانسِ امنیت بهداشتی» هلند بالعکس معتقد است که مصرف این محصولات سلامتی انسان را تهدید می‌کند.
کشور کوچک هلند دارای ٥٠ میلیون مرغ تخمگذار است و نخستین صادرکنندۀ محصولات کشاورزی و دامی در اروپا و دومین آنها، پس از آمریکا، در جهان محسوب می شود. این کشوردر سال ٢٠١٦ بیش از ٨٥ میلیارد یورو محصولات کشاورزی و دامی به خارج صادر کرد. فرانسه بزرگترین کشور تولید کنندۀ محصولات کشاورزی و دامی در اروپاست و در سال ٢٠١٥ با تولید ١٤٬٧ میلیارد تخم مرغ، نخستین تولید کنندۀ اروپائی در این زمینه بود.

کمیسیون اروپایی می‌گوید ۱۵ کشور عضو اتحادیه اروپا در کنار هنگ کنگ و سوییس تخم‌مرغ آلوده به سم‌ آفت دریافت کرده‌اند.
این کمیسیون قرار است جلسه‌ای با شرکت وزرای اروپایی برای رسیدگی به این موضوع برپا کند.
مقام مسئول امنیت مواد غذایی در این کمسیون از کشورها خواسته دست از مقصرخواندن یکدیگر بردارند.
بلژیک و هلند برسر اینکه کدام‌یک زودتر از این آلودگی باخبر بودند وارد مجادله شده‌اند.
تخم‌مرغ‌های آلوده که عمدتا از هلند وارد شده‌اند به سم فیپرونیل آلوده‌اند که برای کشتن شپش و کنه در حیوانات استفاده می‌شود و استفاده از آن در صنایع غذایی ممنوع است.
به نظر می‌رسد از این آفت برای کشتن برخی آفات حاضر در مرغداری‌ها استفاده شده که در پی آن تخم‌مرغ‌ها را نیز آلوده کرده است.
ورود میزان بالای این سم به بدن می‌تواند به کلیه، کبد و غده تیروئید آسیب بزند..
مقامات بهداشتی دانمارک شامگاه پنجشنبه خبر توزیع بیش از ۲۰ تن تخم مرغ آلوده در این کشور را تایید کردند. بگفته مسئولان غذا و بهداشت دانمارک تخم مرغ های آلوده به فیپرونیل عمدتا در کافه تریا ها و سالن های غذاخوری شرکت ها و ادارات توزیع شده اند. مصرف زیاد و طولانی مدت چنین تخم مرغ هایی تاثیرات مخربی بر روی کبد، کلیه و غده تیروئید فرد مصرف کننده بر جای خواهد گذاشت.
دنیل روساریو سخنگوی کمیسیون اروپایی روز جمعه گفت در هلند، بلژیک، آلمان و فرانسه مزارعی که از این سم استفاده می‌کنند بسته شده‌اند.
کشورهای اروپایی که این تخم‌مرغ را وارد کرده‌اند بریتانیا، سوئد، اتریش، ایرلند، لوکزامبورگ، لهستان، رومانی، اسلونی، اسلواکی و دانمارک هستند.
سوییس و هنگ کنگ هم از این تخم‌مرغ‌ها دریافت کرده‌اند.
یک نهاد ناظر بر سلامتی مواد غذایی در بریتانیا تخمین زده‌است حدود ۷۰۰ هزار تخم‌مرغ آلوده از هلند به بریتانیا رسیده است.
این میزان قبلا ۲۱هزار تخم‌مرغ اعلام شده بود.
سوپرمارکت‌های بزرگ مثل سینزبری، موریسون، ویتروس و آسدا موادغذایی فرواری شده با این تخم‌مرغ‌ها را مرجوع کرده‌اند.
سوپرمارکت‌های بلژیک، هلند و آلمان نیز میلیون‌ها تخم‌مرغ را از رده فروش خارج کرده‌اند.
استفن تراورت، وزیر کشاورزی فرانسه گفت از ماه آوریل حدود ۲۰۰ هزار تخم‌‌مرغ آلوده در این کشور فروخته شده است. او افزوده که تمام موادغذایی تهیه شده با این تخم‌مرغ‌ها از قفسه فروشگاه‌ها جمع‌ می‌شوند.
در هنگ کنگ مرکز دولتی سلامتی غذا دو نمونه از تخم‌مرغ‌های آلوده واردشده از هلند را شناسایی کرده که به فیپرونیل بالایی آلوده بوده‌اند. این مرکز دستور جمع‌کردن این محصولات را از فروشگاه‌ها صادر کرده است.
به گفته این مرکز، از دو هفته پیش که این نمونه‌ها شناسایی شده‌اند نمونه آلوده دیگری پیدا نشده است.

تحقیقات پلیس به کجا می‌رود؟
روز پنج‌شنبه پلیس هلند درعملیات مشترکی با مقام‌های بلژیک دو نفر را دستگیر کردند.
پولتری ویژن، یک شرکت تولید سم آفت در بلژیک متهم شده است که این سم را به چیکفرند، شرکتی هلندی فروخته است که مرغ‌داری‌ها را تمیز می‌کند.
طی این تحقیقات بیش از ۱۰۰ مرغ‌داری بسته شده‌اند و ۲۶ مظنون شناسایی شده‌اند.
هلند بزرگ‌ترین تولید کننده تخم‌مرغ اروپا و یکی از بزرگترین صادرکنندگان این کالا در جهان است.
این مشکل زمانی علنی شد که اوایل ماه اوت، سوپرمارکت آلدی در آلمان تمام تخم‌مرغ‌های خود را از قفسه‌های جمع کرد.
پس از آن مشخص شد مقام‌های بلژیک از ماه ژوئن از این آلودگی باخبر بودند اما اطلاعات را علنی نکردند.
دنیس دوکارم وزیر کشاورزی بلژیک هلند را متهم کرده که از پاییز گذشته از این ماجرا باخبر بوده اما نهاد ناظر بر سلامتی غذا در هلند این موضوع را رد می‌کند
اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۳ استفاده از ماده فیپرونیل را بجز در موارد خاص در کشاورزی و دامداری ممنوع کرد. از این ماده در کشاورزی برای کشتن موجودات موذی مانند موریانه، مورچه‌ و سوسک‌ استفاده می شود و استفاده از آن در هرگونه ماده غذایی که توسط انسان مصرف می شود در سراسر اروپا ممنوع است. این ماده همچنین موجب مرگ زنبور عسل می شود..
======
در كنار اين جنجال جهاني الودگي تخم مرغهاي اروپايي با سم فیپرونیل كه منجر ربه افتضاح سياسي كشورهاي اروبايي نيز شده است، دو گزارش تكميلي جالب توجه است:

آغاز واردات تخم مرغ از اروپا توسط ايران!!!
كاربرد سم فیپرونیل بطور وسيع در ايران، چه محصولات گياهي مثل برنج چه دامداريها و مرغداريها!!!!


با مطالعه سه مطلب فوق؛ سطح استاندارد ايران؛ از نظر آگاهي و كنترل توليد و بازار مواد غذايي معلوم مي شود
در حالي در گزارشهاي خبري از زهرآگين بودن سم مذكور و محصولات اروپايي سخن گفته مي شود كه در سوي ديگر كاربرد اين سم در مزارع ايران كه موجب الودگي منابع آب و خاك ايران شده است با آرامش و مانند امري معمولي سخن گفته شده و فقط بايد ان سم را از اب و خاك جدا كرد!!!!


نمونه زير خلاصه پايان نامه درباره كاربرد وسيع سم در شاليزارهاى ايران است كه مثل ماده معمولي تلقي شده و براى رفع هرگونه شبهه اي تحقيق دانشگاهي ارائه شده كه مشكلي نيست!!! اين است سطح نگرش علمي و كيفيت كاربردي تكنولوزي و واقعيت ارگانيك و سلامت محصولات كشاورزي ايران

تعیین میزان باقیمانده سم فیپرونیل درآب و خاک شالیزارهای شمال ایران به روش ‏‎RP-HPLC‎‏
پایان‌نامه . دولتی - وزارت علوم، تحقیقات، و فناوری - دانشگاه مازندران . 1381 . کارشناسی ارشد
موضوع: علوم پایه > علوم پایه استاد راهنما: محمدرضا حاج محمدی | استاد مشاور: سیدخلاق میرنیا | دانشجو: محمد نیکو
فیپرونیل حشره کش جدیدی از گروه فنیل پیرازول است . دوزمصرف بسیار کم و کاهش مقاومت جانبی در حشرات سبب شده که مصرف این سم در جهان روبه افزایش باشد!!!! . در سال زراعی 1380 این حشره کش تحت نام تجاری ری جنت در شالیزارهای ایران جهت مبارزه با آفت کرم ساقه خوار برنج مورد استفاده قرارگرفته است!!!!! . به دلیل اثرات زیست محیطی و با توجه به روند تصاعدی مصرف این سم تعیین میزان باقیمانده آن در آب ، خاک و برنج حائز اهمیت است!!!!! . جهت آنالیز این ترکیب از روش کروماتوگرافی مایه با فاز معکوس استفاده شد . سپس در دوره های زمانی مختلف نمونه برداری ازآب وخاک انجام گرفت . استخراج سم ازآب با تکنیک استخراج مایع و با دی کلرومتان انجام گرفت . استخراج فیپرونیل از خاک با استفاده از حلال استون و دی کلرو متان با عمل سوکسله کردن به مدت 8 ساعت انجام شد .در شرایط بهینه مقدار سم درآب و خاک به روش افزایش استاندارد محاسبه گردید . پس از 28 روز هیچ آنالیتی مشاهده نشد . این نتایج نشان می دهند که پس از 28 روز همه آنالیت جذب گیاه شده و یا به مشتقات دیگر تبدیل شده است . !!!!!!!= همين كه سم جذب گياه بشود مسئله حل است و الودگي از بين رفته است!!!!
كافي است نام سم مذكور و كلمه تخم مرغ و كلمه اروپا را در جستجو بگذاريد صدها صفحه مي ايد كه گزارش اين مصيبت عظمى مي كنند كه پوست تخم مرغهاي اروپا به اين سم الوده شده سبب رسوايي سياسي و لطمه اقتصادي براى بيشتر كشورهاى اروپايي شده، اما اگر همين موضوع را درباره ايران جستجو كنيد در كل نتايج جستجو يك مقاله در اين باره در ايران هست و ان هم مقاله فوق و در جهت اينكه مشكلي نيست!!!!
pejuhesh232
 
پست ها : 4083
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

عدم استقبال مردم در ماه مبارک رمضان از زولبیا و بامیه

پستتوسط najm134 » چهارشنبه آگوست 23, 2017 5:57 pm

عدم استقبال مردم در ماه مبارک رمضان از زولبیا و بامیه


رئیس اتحادیه دارندگان قنادی ، شیرینی فروشی و کافه قنادی تهران علی بهره مند گفت:ما هنوز علت این عدم استقبال و کاهش فروش را متوجه نشده ایم اما آنچیزی که واضح است قدرت خرید مردم نسبت به سال گذشته پایین آمده و دیگر مانند قبل خرید نمی کنند.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم نسبت به سال گذشته محاسبه کنیم فروش ما خیلی کمتر شده و این در حالی است که نسبت به سایر مایحتاج غذایی مرسوم در این ماه شیرینی ها از قیمت پایین تری قرار دارند.

وی ادامه داد: اینکه برخی عنوان می کنند قیمت زولبیا و بامیه افزایش زیادی داشته اصلا درست نیست امسال قیمت آش و حلیم حداقل 15 هزارتومان است این درحالیست قیمت خالص بامیه یعنی جدا از وزن جعبه 12 هزار تومان تعیین شده و کاملا متعادل است.

بهره مند تصریح کرد: ما هنوز علت این عدم استقبال و کاهش فروش را متوجه نشده ایم اما آن چیزی که واضح است قدرت خرید مردم نسبت به سال گذشته پایین آمده و دیگر مانند قبل خرید نمی کنند در سالهای گذشته مردم وقتی وارد قنادی می شدند حداقل سه قلم کالا خریداری می کردند اما امروز دیگر این چنین نیست و مردم فقط در مواقعی که مهمانی داشته باشند اقدام به خرید شیرینی می کنند.

وی درخصوص شکایات رسیده به این اتحادیه گفت:خوشبختانه با همکاری اعضا و نظارت مستمر نهاد های نظارتی همچون بهداشت و اماکن تا به امروز شکایتی نداشته ایم و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.
*ایلنا
najm134
 
پست ها : 1946
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

خطر مصرف میوه‌های خشک فله‌ای را جدی بگیرید!

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه سپتامبر 22, 2017 1:49 pm

خطر مصرف میوه‌های خشک فله‌ای را جدی بگیرید!


رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: سلامت میوه‌های خشک تضمین نمی‌شود و اینگونه مواد غذایی می‌تواند به راحتی از طریق تماس بازخم دست تولیدکنندگان هپاتیت را به مصرف‌کنندگان انتقال دهد.

Image

انتقال ویروس ایدز و هپاتیت از زخم دست، به مواد خوراکی/ سلامت میوه خشک های خانگی، تضمین نمی شودبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدحسین عزیزی رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران، گفت: میوه‌های خشک از جمله خشکباری است که با استقبال زیاد مردم روبرو شده است. این در حالی است که تهیه اینگونه خوراکی‌ها به دو روش صنعتی و خانگی انجام می‌شود و بسیارس از آنها به شکل غیربهداشتی تولید می شود.

وی افزود: فروش میوه‌های خشک به شکل فله‌ای و بدون بسته‌بندی مجاز، غیربهداشتی بوده و از سلامت کافی برخوردار نیست. این در حالی است که بسیاری از افراد اقدام به خشک کردن میوه در داخل خانه‌ها کرده و آن را بدون تاریخ انقضا به شکل فله‌ای به مغازه‌های خشکبار فروشی، عرضه می‌کنند.

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطرنشان کرد: روند تهیه میوه‌های خشک شده در داخل منازل قابل کنترل نیست بنابراین اطمینانی به رعایت بهداشت از جانب افراد تولیدکنندگان این محصول وجود ندارد چرا که به علت نیاز به گرما، بسیاری از اینگونه مواد خوراکی را در فضای باز و زیر نور آفتاب خشک می کنند و با مجاورت میوه‌های آبدار در گرد و خاک و آلودگی هوا، مواد خوراکی را آلوده می کنند. بنابراین این خوراکی‌ها علاوه بر اینکه فوایدی ندارند بلکه منجر به ورود بسیاری از میکروب‌ها به بدن مصرف‌کننده می‌شوند.

وی در ادامه یادآور شد: در بسیاری از میوه‌های خشک همچون زردآلو از رنگ استفاده می‌شود و جنبه فوایدی آن را مواد صد در صد مضر تبدیل می‌کند. علاوه بر رنگ، اسید و نمک از جمله دیگر مواد اضافه شده به این گونه خوراکی ها هستند که در مقایسه با نوع طبیعی آن تفاوت‌های بسیاری در ظاهر این مواد ایجاد می‌شود.

عزیزی اذعان داشت: استفاده از رنگ در لعاب‌دار کردن میوه‌های خشک شده منجر به ایجاد سرطان در بدن می‌شود همچنین نمک اضافه شده به این مواد می‌تواند بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد و آلودگی‌های موجود در آن افراد را به اسهال مبتلا می کند.

وی عنوان کرد: علاوه بر فروش میوه‌ها به‌صورت خشک از انواع آن در آب زرشک و آلبالو نیز استفاده می‌شود در این ترکیبات نیز از نمک، اسیدسیتریک و رنگ‌های غیرمجاز استفاده می‌شود. بر این اساس مصرف آن به مردم اصلا توصیه نمی‌شود .

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران در خصوص بیماری‌های قابل انتقال از مواد خوراکی به همراه افزودنی‌های غیرمجاز گفت: بیماری‌های اسهال، وبا، انواع مسمومیت‌ها و سرطان از جمله بیماری‌هایی هستند که براثر مصرف اینگونه مواد غذایی در افراد مصرف‌کننده به‌وجود می‌آید.

وی افزود: وجود انواع زخم و برش بر روی دستان تولیدکنندگان میوه‌های خشک و آلو و لواشک می‌تواند به‌راحتی بیماری هپاتیت را به مصرف‌کنندگان انتقال دهد بنابراین مردم باید در هنگام خرید اینگونه مواد خوراکی دقت لازم را داشته و از نوع کارخانه‌ای و بسته‌بندی شده آن استفاده کنند.
pejuhesh232
 
پست ها : 4083
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

عمان ۳۰۰ تن هندوانه ایرانی را پس فرستاد

پستتوسط najm134 » چهارشنبه سپتامبر 27, 2017 2:44 pm

عمان ۳۰۰ تن هندوانه ایرانی را پس فرستاد

کشور عمان به علت بالابودن میزان سموم کشاورزی این محموله کشاورزی را پس فرستاد.
این درحالی است که وزارت کشاورزی می گوید: به ما ربطی ندارد!

Image

واکنش وزارت جهاد به مرجوع شدن هندوانه‌ها از عمان

سید محمدرضا میر درباره ماجرای مرجوع شدن هندوانه‌ها و خربزه‌های صادراتی از عمان اظهارداشت: این مساله مربوط به سازمان غذا و داروست و ربطی به وزارت جهاد کشاورزی ندارد.
وی اضافه کرد: در واقع مرجع تعیین کننده میزان باقی مانده سموم و یافلزات سنگین در محصولات کشاورزی، سازمان غذا و دارو است.
مشاور رئیس سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه نداشتن گواهی باقیمانده سموم و فلزات سنگین دلیل بر بالا بودن سموم از حد مجاز در محصول نیست، افزود:این احتمال وجود دارد که محصول کاملا سالم باشد و مجوز مربوطه را نداشته باشد؛ ممکن است شرکت صادرکننده با سیر مراحل صادرات به درستی آشنا نبوده و زمانی که اقدام به صادرات کرده به او اعلام شده که باید این مجوز را از سازمان غذا و دارو دریافت کند، در بسیاری از موارد چنین اتفاقاتی رخ می‌دهد.
میر تصریح کرد: ضمن اینکه ما این موضوع را از بنادر جنوبی کشور استعلام کردیم تا این لحظه محموله برگشتی نداشته‌ایم، با این حال نمی‌توان خبر را تکذیب کرد چراکه احتمال دارد محموله مرجوعی هنوز به کشور نرسیده باشد.
به گزارش مهر، طی روزهای گذشته برخی منابع خبری اعلام کرده‌اند: چند محموله هندوانه و خربزه ایرانی به وزن ۳۰۰۰ تن از بندر سلطان قابوس عمان مرجوع شده؛ دلیل عدم مجوز واردات آن، بالا بودن باقیمانده سموم دفع آفات نباتی نسبت به حد مجاز است.
najm134
 
پست ها : 1946
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

دستکاری تاریخ انقضا 500 تن موادغذایی در گناوه

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه اکتبر 05, 2017 6:48 pm

دستکاری تاریخ انقضا 500 تن موادغذایی در گناوه


پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دادستان عمومی و انقلاب گناوه گفت: در اجرای طرح مبارزه با قاچاق کالا 500 تن موادغذایی تاریخ گذشته از یک انبار نگهداری کالای خارجی در گناوه کشف و امحا شد.
به گزارش انتخاب به نقل از ایرنا؛ خدارحم گزدرازی روز شنبه افزود: این میزان کالای قاچاق در پی گزارش ماموران انتظامی مبنی بر وجود انبار کالاهای تاریخ مصرف گذشته، با دستور قضایی کشف و ضبط شد.
وی گفت: در بررسی ها و تحقیقات به عمل آمده مشخص شد که متهمان با وارد کردن انواع اقلام موادغذایی از کشورهای حوزه خلیج فارس نظیر انواع شربت، آب میوه و کنسرو تاریخ گذشته، با استفاده از دستگاههای مخصوص، تاریخ انقضا یافته را پاک و با درج تاریخ جدید به بازار عرضه می کردند.

دادستان عمومی و انقلاب گناوه گفت: در این ارتباط پنج نفر دستگیر که پس از رسیدگی و صدور کیفرخواست حکم قطعی برای آنان صادر شد.
وی بیان کرد: براساس این حکم متهمان درمجموع به پرداخت 61 میلیاردریال جزای نقدی و ضبط کالاها محکوم شدند و 2 تن از آنان نیز به جرم توزیع و فروش موادغذایی فاسد شدنی به ترتیب 2 سال و 6 ماه زندان محکوم شدند.
pejuhesh232
 
پست ها : 4083
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

ماست ما لی مرجوع شدن هندوانه از عمان=استقبال خوب قطری ها از

پستتوسط najm134 » جمعه اکتبر 06, 2017 11:33 am

ماست مالي مرجوع شدن هندوانه از عمان = استقبال خوب قطری ها از میوه های ایرانی


رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران از استقبال خوب قطری ها از صادرات میوه و سبزی ایران به این کشور خبر داد.

به گزارش انتخاب، سید رضا نورانی در گفت و گو با جام جم آنلاین در پاسخ به این پرسش که از آغاز تحریم قطر از سوی برخی کشورهای عربی ، ایران چقدرتوانسته صادرات میوه و سبزی به این کشور داشته باشد اظهار داشت: آمار دقیق را گمرکات باید اعلام کنند . صادرات محصولات کشاورزی هم اینک از بنادر بوشهر،‌بندردیر، بندر لنگه و فرودشگاه شیراز و فرودگاه امام درحال انجام است و علاوه بر آن صادرات لبنیات و بستنی ایران نیز در اولویت است که از طریق این بنادر صادر شود.

وی یکی از مشکلات را در حال حاضر کمبود کشتی و شناور برای حمل محصولات دانست و گفت : زمان حمل بار از بوشهر تا قطر از مسیر دریایی فقط 8 ساعت و از مسیرهای دیگر تا 12 ساعت است، بنابراین مسیر بوشهر مسیر مناسب و کو تاهتری است و منتظر هستیم شرکت کشتیرانی والفجرحرکت خود را از بوشهر شروع کند چون عمده ترین بار از این بندر صورت می گیرد.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران در پاسخ به این پرسش که آیا محصولات صادر شده از نظر کیفیت با استانداردهای مورد نظر قطر مطابقت داشته است گفت: بله رضایت آنها را به همراه داشته و استقبال خوبی صورت گرفته و بازار مصرف در این کشور خوب است، اما صادرات به این کشور باید برنامه ریزی شود تا باعث اشباع بازار مصرف قطر همچون بازار امارات و عراق نشود.

وی افزود: در حال حاضر هر صادر کننده ای برای خودش بازاریابی می کند و اطلاعات درستی از وضعیت بازار موجود نیست و بر این باورم اگر بی رویه صادر شود همان اتفاقاتی که در بازار عراق و امارات افتاد مجدد تکرار می شود.

نورانی در پاسخ به این پرسش که آیا از قطر تاکنون محصولی به دلیل نداشتن کیفیت های لازم برگشت داده شده است گفت : هیچ محصول برگشتی از قطرنداشتیم و همه محصولات صادر شده تخلیه شده و مشکلی نداشته است.

وی خبر برگشت 300 تن هندوانه از کشور عمان را به دلیل وجود سموم خبر غلطی دانست و گفت: انتشار چنین اخباری از سوی برخی رسانه ها علاوه بر اینکه به تولید کنندگان و صادر کنندگان ضربه می زند، بلکه مصرف کنندگان داخلی را نیز با تردید مصرف مواجه می کند ، بنابراین در ج یک خبر باید به درستی باشد.

نورانی درادامه گفت: مرجوع شدن هندوانه ها ازعمان به دلیل وجود سموم نبوده است بلکه به دلیل به همراه نداشتن اسناد و گواهی های لازم در مورد باقیمانده سموم همراه محموله بوده است که چند وقتی است مقررات آن از سوی کشورعمان وضع شده است و عدم اطلاع رسانی درست از سوی وزارت جهاد کشاورزی که باید صادر کنندگان را دراین زمینه آگاه می کرد مشکلاتی را بوجود اورده است. درواقع کشورعمان بعد از مشکل داشتن محموله های وارداتی ازکشور اردن که محصولاتشان سموم بالایی داشت داشتن گواهی عدم باقیمانده سموم همراه محموله را الزامی کرده است.


رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران در پاسخ به این پرسش که آیا صادرات محصولات کشاورزی به قطر کشور را با کمبود و افزایش قیمت مواجه نمی کند گفت : وضعیت تولید محصولات کشاورزی در کشور امسال بسیار مناسب است و کمبودی مشاهده نمی شود و حتی قیمت در عمده فروشی ها سیر نزولی دارد و قیمت ها روز به روز بهتر می شود.
najm134
 
پست ها : 1946
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

جوجه هایی که خیلی زود مرغ می شوند!

پستتوسط najm134 » پنج شنبه اکتبر 12, 2017 12:05 am

گزارش تراز از تزریق آمپولهای هورمونی در مرغداری ها: جوجه هایی که خیلی زود مرغ می شوند!

تراز: خبر های رسیده حاکی از آن است که در بعضی مرغداریها با تزریق آمپولهای هورمونی به جوجه های کوچک در عرض ۴۵ روز آنها را به مرغهای گوشتی ۳ الی ۵ کیلویی تبدیل نموده و وارد بازار مصرف می کنند. این در حالی است که استفاده از این هورمونها برای مصرف کنندگان در میان مدت و دراز مدت اثرات ناخوشایندی در سیستم بدنی خواهد گذاشت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تراز، پس از آنکه از طریق مخاطبین متوجه تزریق آمپول های هرمونی به جوجه های کوچک و تبدیل آنها به مرغ های ۳ تا ۵ کیلویی در برخی از مرغداری های کشور شد، در یک بررسی اجمالی متوجه شد که این هورمون ها متاسفانه دارای عوارض خطرناکی است، از جمله عوارضی که با استفاده از مرغهای هورمونی، مصرف کنندگان به آن مبتلا می شوند می توان به این موارد اشاره کرد:
استفاده از هورمونها ۲۴ ساعت قبل از کشتار در گردن های مرغ سبب اختلالات در سیستم هورمونی افراد می شود همچنین این ترکیبات در بروز انواع سرطان نقش دارند. *
* این هورمون ها از نوع هورمون های جنسی است می توانند در افزایش ترشح واژینال و خون ریزیها، حتی در زنان یائسه نقش بسزایی داشته باشد.
* خیلی ‌ها تصور می‌ كنند كه با حرارت پخت می‌ توان اثرات زیان بار این تركیبات را خنثی كرد، اما این طور نیست چون این تركیبات، اغلب شبه هورمون هستند، در اثر حرارت نیز از بین نرفته و عوارض یاد شده را به همراه خواهند داشت.

در این خصوص پایگاه خبری تراز، در اولین اقدام، به سراغ نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی رفت تا از چند و چون این موضوع و نحوه و میزان اطلاع مجلس از این موضوع با عضوی از نمایندگان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به گفتگو پرداخته است؛
احمد آریایی نژاد در خصوص استفاده از هورمون به خاطر رشد غیر معمولی جوجه ها گفت: متاسفانه نه تنها ما در تزریق هورمون به جوجه ها برای تبدیل آنها به مرغ های ۳ الی ۵ کیلویی دچار مشکل هستیم بلکه در اکثر حوزه مواد غذایی شاهد معضلات غیر وصفی بوده که باید بدرستی نظارت ومدیریت شوند.
وی بیان کرد: یکی از وظایف مجلس نظارت بر اجرای این قانون شکنی هاست ما باید گزارشاتی را از نهادهای اجرایی بر این مبنا گرفته و در کمیسیون بهداشت مطرح و راه کاری برای مبارزه با آن بیابیم.
این نماینده ملایر اظهار داشت : کمیسیون بهداشت و درمان به این موضوع ورود می کند و آن را مورد تحقیق و بررسی قرار می دهد.
آریایی نژاد عنوان کرد: برای حل مشکلات همه گروه ها از تولید کننده گرفته تا مصرف کننده و واسطه و مسئولین باید دست به دست هم داده تا معضلات برطرف شود و برخی سود جویان برای کسب سود بیشتر ودر آمد زایی دست به این اعمال ناخوشایند نزنند.
وی بیان کرد: بارها بنده شاهد بودم که تولید کنندگان مرغداری ها شربت بکمپلکس را از داروخانه ها خریداری و برای مرغداری ها استفاده می کنند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطر نشان کرد: وقتی بعضی اشخاص آگاهانه یا غیر آگاهانه دست در چرخه تولید مواد غذایی می برند وبرای سود آوری بیشتر ساختار طبیعت را برهم میزنند دیگران در میان یا بلند مدت تاوان خودخواهی اشخاص سود جو را پس می دهند، این کار از عدالت بدور است و به ضرر اشخاص تمام می شود.
احمد آریایی نژاد تصریح کرد: نهادهای مسئول در امر اجرا و نظارت دقت کافی را باید مبذول دارند تا هیچ کس اجازه تخلف در هیچ زمینه ای را به خود ندهد.
najm134
 
پست ها : 1946
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

قبليبعدي

بازگشت به آلوده شناسى


Aelaa.Net