آلودگی دیجیتالی

مديران انجمن: najm134, najm134, najm134

رابطه استفاده زیاد از تلفن همراه و سرطان مغز

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه مه 12, 2017 4:55 pm

رابطه استفاده زیاد از تلفن همراه و سرطان مغز


Image

پژوهش های محققان کلینیک مایو در آمریکا نشان می دهد که احتمال ابتلا به سرطان مغز در افرادی که به طور افراطی از موبایل استفاده می کنند زیاد است.
سرطان مغز

در تحقیقاتی ، بیشتر افرادی مورد بررسی قرار گرفته اند که برای سال ها (بیش از ۲۵ سال) از تلفن همراه استفاده کرده اند و نتایج نشان می دهد که احتمال ابتلای این افراد به گلیوما (glioma)، مرگبارترین نوع سرطان مغز، سه برابر بیشتر از افردیست که از این وسیله استفاده نمی کنند.

در این گزارش آمده است که استفاده از تلفن بی سیم نیز بسیار خطرناک است و افراد باید در نحوه استفاده از آن دقت داشته باشند.متخصصان به افراد توصیه می کنند که هنگام استفاده از تلفن همراه، حتما از بلندگوی تلفن یا هندزفری استفاده کنند.

در سال ۲۰۱۱ میلادی، آژانس بین المللی تحقیقات سرطان که یک آژانس تخصصی سرطان واقع در لیون فرانسه و وابسته به سازمان بهداشت جهانی است، موبایل و تلفن های بی سیم را در گروه عوامل سرطان زا طبقه بندی کرد.

تحقیقات انجام شده توسط موسسه ملی سرطان در مورد استفاده از تلفن همراه هشدار داد و گفت که انرژی فرکانس های رادیویی ناشی از تلفن همراه توسط بدن انسان جذب می شود که سرطان زاست.

در سال ۲۰۱۲ میلادی، یک تاجر ۶۰ ساله ایتالیایی در ناحیه ای از سر که هنگام مکالمه موبایل روی آن قرار می گیرد، به تومور مبتلا شد و تحقیقات نشان داد که این فرد روزانه حدود ۶ ساعت از تلفن همراه خود به مدت ۱۲ سال استفاده کرده است.

تحقیقات در مورد این مرد، ارتباط مستقیم تلفن همراه و سرطان را تایید کرد. تحریک واکنش های آلرژیک و ناباروری مردان از دیگر معایب استفاده از تلفن همراه است.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

اثر انگشتی که می تواند تمام گوشی ها را باز کند

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه مه 18, 2017 12:35 pm

اثر انگشتی که می تواند تمام گوشی ها را باز کند


Image

دنیای فناوری همواره آدم را شگفت زده می کند و گاهی هم می ترساند. دانشمندان به تازگی نوعی اثر انگشت تولید کرده اند که می تواند با استفاده از مشخصات مشترک انگشت انسان ها، قفل هر گوشی هوشمندی را باز کند.

بسیاری ما برای اطمینان خاطر بیشتر از اثر انگشت برای باز کردن قفل گوشی استفاده می کنیم. اما به نظر می رسد این روش هم دیگر چندان امن به نظر نمی رسد. دانشمندان تعدادی «مَستر پرینت» یا الگوهای مشترک تولید کرده‌اند و ادعا می کنند که با این الگوها قادرند قفل هر گوشی هوشمندی را باز کنند.

Image
اثرانگشت‌هایی که با مسترپرینت‌ مقایسه شدند. حاشیه‌ی خاکستری نشان‌دهنده‌ی مطابقت است

اما مستر پرینت چگونه کار می کند؟

به گفته دانشمندان مسترپرینت در واقع تصاویری از بخش های مشترک میان اثر انگشت انسان هاست. با وجود اینکه برآمدگی های سطح انگشتان از الگوی پیچیده ای برخوردار است اما ۳ الگو وجود دارد که در تمامی اثر انگشت های مشترک است.

Image

براساس یافته های محققان بین ۶۰ تا ۶۵ درصد از اثر انگشت ها الگویی مطابق با تصویر میانی دارند. در حالی که ۳۰ تا ۳۵ درصد نیز از تصویر سمت راست تبعیت می کنند. در میان ۵ درصد نادر و کمیاب هم وجود دارند که با الگوی سمت چپ مطابقت دارند. دانشمندان نیز از این الگوها برای تولید مسترپرینت های خود استفاده کرده اند که تا حد زیادی با اثر انگشت واقعی مشابهت دارند. این تصاویر با استفاده از هوش مصنوعی و توسط نرم‌افزار ساخته شده‌اند.

این الگوها برای باز کردن قفل گوشی ها از نحوه کار اسکنرهای تلفن همراه استفاده کرده اند. این اسکنرهای کوچک برای باز کردن قفل گوشی نیاز به چندین تصویر از انگشت دارند. این چندگانه بودن تصاویر امکان خطا را افزایش می دهد.

به این دلیل که اثرانگشت ارائه‌شده تنها باید با یک تصویر ذخیره‌شده مطابقت داشته باشد؛ می‌توان از طریقِ بالا سنسور را به باز کردن قفل مجاب کرد.

پرفسور نصیر ممون از دانشگاه نیویورک می‌گوید: «این فرآیند مشابه این است که هر دستگاه ۳۰ پسورد صحیح داشته باشد و شما به یکی از آن‌ها دست‌ یابید.»

محققان دانشگاه نیویورک و میشیگان دریافته اند که هر یک از این مسترپرینت ها به احتمال ۶۵ درصد می تواند قفل یک گوشی را باز کند. این دانشمندان در گزارش تحقیق خود آورده‌اند: «بسیاری از دستگاه‌های الکترونیکی جدید از اثر انگشت برای شناسایی کاربر استفاده می‌کنند. سنسورهای استفاده‌شده در این دستگاه‌ها بسیار کوچک هستند و به همین دلیل معمولا چندین و چند تصویر کوچک از یک اثر انگشت در اختیار دارند و باید مطمئن شوند که حداقل یکی از آن‌ها با اثرانگشت شخص استفاده‌کننده مطابقت دارد.»

Image

سنسور اثر انگشت امروزه در بسیاری از گوشی های هوشمند وجود دارد. اپل که در تمام مدل های تولیدی خود از آیفون ۵ تاکنون از این سنسور استفاده کرده تا پیش از این ادعا می کرد که احتمال خطای این سنسورها یک در ۵۰ هزار است. به گفته سخنگوی کمپانی اپل، آیفون از راه های مختلفی برای جلوگیری از نفوذ هکرها استفاده می کند. به عنوان مثال در شرایط مختلف از جمله ری استارت کردن گوشی از کاربر درخواست پین کد می کند. با این وجود باید منتظر ماند و دید که سازندگان گوشی های هوشمند برای امنیت بیشتر گوشی های خود چه ترفندهای جدیدی را به کار می گیرند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

تاثیر استفاده والدین از فناوری بر رفتار فرزندان

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه ژوئن 01, 2017 3:10 pm

تاثیر استفاده والدین از فناوری بر رفتار فرزندان


با تشدید وابستگی افراد به تلفن‌های هوشمند کارشناسان به بررسی تاثیر این تکنولوژی و سایر فناورهای دیجیتال بر تربیت و رفتار کودکان پرداخته‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تیک (Tik.ir) ؛ طبق مطالعه انجمن روانشناسی آمریکا در سال ۲۰۱۵ میلادی تقریبا نیمی از مردم این کشور نمی‌توانند زندگی بدون گوشی‌های هوشمند را متصور شوند.

طبق بررسی انجام گرفته در آمریکا تقریبا هر فرد بزرگسال در این کشور مالک یک یا چند وسیله الکترونیکی همچون لپ تاپ، تبلت، گوشی هوشمند و تلویزیون است. علاوه بر این، تعداد افرادی که از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند از ۷ درصد در سال ۲۰۰۵ به ۶۵ درصد در سال ۲۰۱۵ افزایش یافته است.

این انجمن به مطالعات متعددی اشاره کرده که نشان می‌دهند چگونه استفاده از این تکنولوژی‌ها تاثیر منفی بر سلامت روان و جسم افراد بزرگسال می‌گذارد. اما تاثیر این تکنولوژی‌ها بر کودکان چگونه است؟ متخصصان آمریکایی در این مطالعه به بررسی دقیق‌تر این اثرگذاری پرداخته‌اند.

مطالعات پیشین حاکی از وجود ارتباط بین تعامل ضعیف والدین – فرزند و استفاده روزافزون والدین از تکنولوژی‌های دیجیتال بوده است. اما به نظر می‌رسد که تاکنون در هیچ مطالعه‌ای تاثیر استفاده والدین از این تکنولوژی‌ها بر رفتار کودکان مورد بررسی قرار نگرفته است.

در این مطالعه نیز این پرسش مطرح شده که آیا استفاده زیاد والدین از فناوری دیجیتال با اختلال‌های مرتبط با تکنولوژی در تعامل بین والدین و کودک ارتباط دارد.

در این بررسی تعدادی خانواده آمریکایی که صاحب فرزندان بالای سه سال بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. متخصصان از پدران و مادران این کودکان در مورد میزان استفاده‌شان از تلفن‌های هوشمند، لپ تاپ، تبلت و دیگر وسایل تکنولوژیکی پرسش‌هایی مطرح کردند.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، این متخصصان اظهار داشتند: در مجموع بیشتر والدین پذیرفته‌اند که استفاده از این تکنولوژی‌ها تعامل آنان با کودکشان را دچار وقفه و اختلال می‌کند.

این مطالعه آشکار ساخت که حتی سطح پایین یا نرمالی از این وقفه‌های مرتبط با استفاده از تکنولوژی بین کودک و والدین می‌تواند بروز سطح بالایی از مسائل و مشکلات رفتاری در کودک شامل حساسیت بالا، تحریک پذیری، بیش فعالی و گله و شکایت را به همراه داشته باشد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

فراموشی دیجیتال؛ حافظه و نسل خود را از خطر زوال نجات دهیم

پستتوسط pejuhesh232 » چهارشنبه آگوست 30, 2017 10:35 am

فراموشی دیجیتال؛ حافظه و نسل خود را از خطر زوال نجات دهیم


نتایج پژوهش دانشگاه بیرمنگام انگلستان که پاییز 94 منتشر شد و طی آن 6000 نفر در چند کشور اروپای غربی مورد پژوهش قرار گرفتند نشان می دهد 90 درصد افراد بالغ دچار فراموشی دیجیتال "digital amnesia” شده اند.


عصر ایران؛ امیدخزانی- در عصر نوین که عصر تکنولوژی و فناوری است در کنار بهره گیری از فرصت های ایجاد شده با چالش های متنوع و جدی مواجه است.

مزایا و فرصت های فناوری در میدان رقابت های آموزشی خود را تحمیل می کنند اما چالش های ناشی از آن در اثر هیجان بوجود آمده کمی دیرتر مورد توجه قرار می گیرند!

الکساندر پوپ شاعر و نویسنده انگلیسی قرن 18 یکی از مقالات مهم خود را با این جمله شروع کرده بود: " دانش اندک خیلی خطرناک است".

شاید در نگاه نخست این جمله بدیهی به نظر آید که بی دانشی خطرناک است اما این جمله کمی عمیق تر است و به این معناست که دانش اندک بسیار خطرناک تر از بی سوادی و بی دانشی است.

Image

چون دانش اندک توهم دانش ایجاد می کند و صاحب دانش اندک را به پرتگاه جهل مرکب می کشاند که در ادبیات کهن ایران نیز نکوهش شده است.
امروزه به برکت فناوری های نوین تنوع و سطح دسترسی به اطلاعات افزایش چشمگیری داشته، اما در اثر فراموشی دیجیتال عمق این دانش ها در ذهن افراد بشر کاهش یافته است!
کم شدت قدرت حافظه ،سطحی شدن دانش انسان ها ، کلی نگری ، و سست شدن بستر رشد تفکر نقادانه و کاهش تمرکز در دهه گذشته جزو معایب تنکولوژی های ارتباطات عنوان شده اند.

در چند سال گذشته که سرعت تحولات فناوری بیشتر شده است همزمان در مراکز مهم علمی وآموزشی دنیا تحقیق هایی پیرامون تاثیرات منفی تکنولوژی بر زندگی در کنار مزایای آن انجام شده است. "آیا تکنولوژی ما را احمق تر کرده است؟

"آیا تکنولوژی جای حافظه انسان را گرفته است؟ " پیش تر دکتر ابراهیمی دینانی ، فیلسوف و استاد برجسته دانشگاه تهران گفته بود که جامعه و نسل جوان ما به سمت احمق شدن در حرکت است.

این هشدارهای فریختگان کشورمان هر از گاهی مطرح می شود و خیلی زود در هیاهوی خبری و سیاسی مسایل جاری فراموش می شود.

متاسفانه نتایج تحقیق هایی که در کشورهای مختلف در دهه گذشته انجام پذیرفته است این واقعیت تلخ را تایید می کند و لازم است که دو نهاد اصلی متولی آموزش نسل جدید یعنی خانواده و آموزش و پرورش این هشدار را جدی بگیرند و برای آن به طور جد برنامه ریزی کنند.

نتایج پژوهش دانشگاه بیرمنگام انگلستان که پاییز 94 منتشر شد و طی آن 6000 نفر در چند کشوراروپای غربی مورد پژوهش قرار گرفتند نشان می دهد که 90 درصد افراد بالغ دچار فراموشی دیجیتال "digital amnesia” شده اند.

70 درصد افراد شماره تلفن همراه فرزندشان را حفظ نیستند و 49 درصد شماره همسرشان را از حفظ نیستند. تحقیق مشابهی در آزمایشگاه شرکت امنیت سایبری Kaspersky در آمریکا با مطالعه 1000 نفر جوان و افراد میانسال 16 سال به بالا انجام پذیرفت که نتایج مشابهی را نشان داد. در گزارش این شرکت تاکید شده است " اثر گوگل" Google Effectخطرناک و جدی است.

در اثر این پدیده ما با اعتماد به دستگاه های دیجیتال هوشمند از سپردن اطلاعات به حافظه خودداری می کنیم. ما به علم به اینکه اطلاعات فقط یه کلیک با ما فاصله دارند از یادگیری و حافظه سپاری آن خودداری می کنیم و در واقع اینترنت را به بخشی از حافظه خود تبدیل می کنیم!


امروزه عکس گرفتن از پدیده های پیرامون به امری رایج بدل شده است. تحقیق دیگری که چند سال پیش در دانشگاه Fairfield آمریکا انجام شد، نشان داد که عکس گرفتن از پدیده های پیرامون به طور قابل ملاحظه ای حافظه انسان را تضعیف می کند.

از شرکت کنندگان در این تحقیق خواسته شده بود که در یک موزه قدم بزنند و پس از پایان بازدید به سوالاتی پاسخ بدهند. کسانی که عکاسی کرده بودند به طور قابل ملاحظه ای اطلاعات خیلی کمی از جزییات در ذهن شان مانده بود!

در این تحقیق تاکید شده است که با این پدیده های دیجیتالی ما کمتر و کمتر به خود زندگی اهمیت می دهیم و در یادسپاری اتفاقات زندگی خودمان هر روز بدتر می شویم.

دکتر نیکلاس کار نویسنده کتاب "کم عمقی ؛ چگونه اینترنت طرز تفکر ما را تغییر داده است" معتقد است بین حافظه ی انسان و حافظه کامپیوتر تفاوت اساسی وجود دارد چون مکانیزم حافظه ما به گونه است که، از طریق به حافظه سپردن است که ما دانسته ها و احساسات مان را به هم مرتبط می کنیم و بدین ترتیب دانش شخصی ما شکل می گیرد.

اگر ما در ذهنمان و حافظه مان ارتباطات قوی شکل ندهیم در واقع ما دانشی نیز یاد نمی گیریم و علم نوین اثبات کرده است که تقویت حافظه نیازمند توجه و تمرکز است و در این فرایند است که ارتباطات connections شکل می گیرند.

برای فرار از سطحی نگری افزایش تمرکز ضروری است ولی متاسفانه تحقیقات بسیار نگران کننده ای در این زمینه منتشر شده است.

بر اساس تحقیقی که نتیجه اش در ماه می 2015 در کانادا منتشر شد تمرکزذهن انسان از 12 ثانیه در سال 2000 –مقارن با آغاز پیشرفت های چشمگیر در گوشی های هوشمند-به 8 ثانیه در 2015 کاهش پیدا کرده است. بر این اساس بشر 33.5 درصد از قدرت تمرکزش را در 15 سال اخیر از دست داده است که بسیار نگران کننده است.

چالش کشورهای در حال توسعه/ لزوم تحول گرایی همراه با تحولات طوفانی عرصه فناوری اطلاعات

کشورهایی که تولید کننده ی تکنولوژی هستند امکان اینکه به پادزهر هم دست پیدا کنند خیلی بیشتر از کشورهایی است که تا سالها غرق در ذوق بهره گیری از آن فناوری های وارداتی می مانند. عوارضی که در بالا با استناد به نتایج تحقیقات مختلف ذکر شد می تواند اثری به مراتب قوی تر و نامطلوب تر در کشورهای در حال توسعه که برنامه ریزی لازم را از نظر فرهنگ سازی نکرده اند، داشته باشد.

واقیعت این است که سرعت تحولات فناوری بسیار سریع و چشمگیر است. جامعه بشری امروز را شاید بتوان به قایقرانی در رودخانه امواج خروشان تشبیه کرد که در کنار لذتبخش بودن مستلزم مجهز بودن به جلیقه های خاص و کار تیمی سرنشین های قایق است در غیر این صورت برخورد با ضخره های بزرگ و بازماندن از حرکت اجتناب ناپذیر خواهد بود.

یکی از روش های آموزش سنتی در کشور ما که با یافته های جدید علمی نیز سازگار است تشویق بر حفظ برخی از متون کلاسیک ادبی و کانونیکال در سنین پایین به کودکان بود که البته تقریبا منسوخ شده است. امروزه اثبات شده است ذهن انسان برای افزودن به دانش خود اطلاعات قبلی را به طور دایم مبنی قرارداده و تحلیل می کند و از طریق ارتباط دادنchunk های اطلاعاتی تحلیلهای جدید و افکار جدید تولید می کند.

چه باید کرد؟

باید کارگروه هایی در نهادهای آموزشی تشکیل شوند که در مورد پدیده های مخربی چون "فراموشی دیجیتال" "اثر گوگل" و دیجیتال امنیزیا" یا "فراموشی دیجیتال" تحقیق کنند و هشدارهای لازم را اطلاع رسانی نمایند. ""

خانواده ها و نظام آموزشی باید به سرعت خود را با شرایط جدید تطبیق بدهند و با تدابیر آموزشی مناسب حافظه را به چالش بکشند. رویکردی که در 2دهه اخیر در نظام آموزشی نقش بهره گیری از حافظه را کم رنگ کرده است باید به نوعی تعدیل شود. محققان غربی نوعی "روزه اطلاعاتی" را توصیه می کنند. همچنین ضروری است که در ساعاتی از روز تمام ابزار دیجیتالی اعم از تلفن هوشمند ، لپ تاپ را از خود دور کنیم .
یکی از عوامل کاهش حافظه از دست دادن تمرکز است کهnotification آگاه سازی " های مداوم گوشی هوشمند از طرق پیام رسانه ای اجتماعی آن را تشدید می کند که باید به طور جدی کاهش وابستگی ایجاد شود. عادت کنیم ساعاتی از روز گوشی خود را برای افزایش تمرکز بر روی حالت "پرواز" قرار دهیم.
حافظه خود را تمرین روزانه دهید از طریق حفظ اشعار و یا هرنوع که علاقه مند هستید. تمرین کنید که گوشی خود را روزانه یک ساعت از خود جدا کنید و این تمرین را به 24 ساعت در هفته افزایش دهید. سعی کنید روزه دیجیتال بگیرید و در طی ساعاتی که روزه دیجتال گرفته اید فعالیت های متفاوتی مانند پیاده روی در پارک ، یک ساعت نشستن در کافی شاپ ، ورق زدن کتاب فکاهی قدیمی و ... انجام دهید.

اگر ذهن و حافظه خود را نجات ندهید به زودی فراموشی دیجیتال digital amnesia آن را خواهد بلعید و بیماری های مثل آلزایمر و dementia در کمین شما خواهند بود.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

هشدار جدید ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی

پستتوسط najm134 » چهارشنبه ژانويه 24, 2018 6:10 pm

هشدار جدید ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی

هشدار جدید ایلان ماسک در رابطه با خطرات هوش مصنوعی (AI)، مدتی کوتاه پس از پخش ویدیوی حرکات آکروباتیک یک ربات، در قالب چند توییت منتشر شده است.

Image

ایلان ماسک (Elon Musk) سرمایه‌دار و کارآفرینی معروف و همچنین، مدیرعامل دو شرکت بزرگ تسلا و اسپیس ایکس، مدت‌هاست در کنار صاحب‌نظران برجسته دیگری در دنیای تکنولوژی و علم، در مورد مشکلات احتمالی ناشی از توسعه بدون کنترل هوش مصنوعی و امکان ساخت تجهیزات کشتاری مانند ربات های قاتل، اطلاع‌رسانی می‌کند.
به تازگی هم هشدار ایلان ماسک بعد از وایرال شدن ویدیوی حرکات آکروباتیک و پشتک زدن رباتی به نام اطلس (Atlas) از کمپانی بوستون داینامیکس، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. این نابغه‌ی تکنولوژی در توییت اول خود در این رابطه گفت که پیشرفت کنونی ربات‌ها با امکاناتی که این وسایل در چند سال پیش رو به آن‌ها مجهز خواهند بود، قابل‌مقایسه نیست و ربات‌هایی مانند اطلس در آینده نزدیک، توانایی جابه‌جایی با سرعتی را خواهد داشت که ردیابی حرکات آن‌ها با چشم غیرمسلح ممکن نمی‌شود.

Image

تصویر توییت هشدار جدید ایلان ماسک


مدتی بعد، توییت دیگر ایلان ماسک با دقت بیشتری موضوع AI و خطرات توسعه ربات‌ها را موردبررسی قرار داد و از مثال تاسیس سازمان‌هایی مانند اداره هوانوردی فدرال آمریکا که برای کنترل ترافیک هوایی به وجود آمده‌اند،‌ استفاده شد؛ ماسک گفت که هوش مصنوعی پتانسیل بالایی برای به خطر انداختن جان اعضای جامعه را دارد و به همین خاطر، شهروندان باید در کنترل توسعه‌ی آن سهیم باشند.

البته هشدار جدید ایلان ماسک به دنبال صحبت‌های اخیر او در آخرین گردهمایی انجمن فرمانداران ملی (National Governors Association) در ماه جولای مطرح شده است؛ ماسک از این سخنرانی گفت که قانون‌گذاران باید قبل از اینکه ربات‌ها شروع به کشتن انسان‌ها کنند، اقدامات پیشگیرانه‌ای را انجام داده و رسیدگی به این مسئله را بیش از این به تاخیر نیندازند.

Image
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

تغییر شکل جمجمه انسان به‌دلیل استفاده از تلفن‌های هوشمند

پستتوسط najm134 » سه شنبه ژوئن 18, 2019 1:06 pm


تغییر شکل جمجمه انسان به‌دلیل استفاده از تلفن‌های هوشمند


پشت جمجمه، درست قسمت بالای گردنتان را با انگشت لمس کنید. اگر برآمدگی کوچکی احساس کردید، احتمالا جزو آن عده‌اید که بدنتان با اضافه کردن لایه‌های جدیدی از استخوان به پس سر، به استفاده از گوشی‌های تلفن هوشمند واکنش نشان داده است.

Image

پشت جمجمه، درست قسمت بالای گردنتان را با انگشت لمس کنید. اگر برآمدگی کوچکی احساس کردید، احتمالا جزو آن عده‌اید که بدنتان با اضافه کردن لایه‌های جدیدی از استخوان به پس سر، به استفاده از گوشی‌های تلفن هوشمند واکنش نشان داده است.

این پدیده، که به «برجستگی پس‌سری خارجی» معروف است، در واقع رشد استخوان پس‌سری (اکسیپیتال) در پشت جمجمه و با لمس پوست محسوس است. دیوید شاهار، پژوهشگر حوزه سلامت در دانشگاه سان‌شاین کست استرالیا، در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی، به بروز این پدیده در یک دهه اخیر اشاره کرد.

شاهار در بخشی از صحبت‌هایش خاطرنشان کرد در طول بیست سال فعالیت حرفه‌ای، متوجه روند تغییر استخوان پس‌سری مراجعانش شده است. به گفته شاهار، در یک دهه گذشته، تعداد بیمارانی که این برآمدگی در پس سرشان ایجاد شده افزایش یافته و این در حالی است که چنین پدیده‌ای زمانی بسیار نادر و به‌ندرت قابل تشخیص و مشاهده بود.

در مطالعه‌ای که در نشریه پزشکی «آناتومی» (Journal of Anatomy) در سال ۲۰۱۶ منتشر شد، شاهار و همکار پژوهشگرش توضیح داده‌اند در عکس‌های رادیولوژی بیماران نسبتا جوان‌تری که به کلینیک آن‌ها مراجعه کرده‌اند، رشد استخوان پس‌سری کاملا مشهود است.

او و همکارش برای تحقیق بیشتر، ۲۱۸ تصویر حاصل از پرتونگاری ستون فقرات گردن افراد گروه سنی ۱۸ تا ۳۰ سال را به‌دقت بررسی کردند. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد ۴۱ درصد بیمارانی که به کلینیک شاهار مراجعه کردند دست‌کم ۵ میلیمتر رشد استخوان پشت جمجمه داشتند. همچنین، حداکثر رشد برآمدگی یاد‌شده ۲۰ میلیمتر برآورد شده که در ۱۰ درصد بیماران بررسی‌شده در این تحقیق مشاهده شده است.

علاوه بر این، رشد این برجستگی در مردان به‌مراتب شایع‌تر از زنان بوده است. دو مورد نادر در این تحقیق، حداکثر رشد استخوان پشت جمجمه را نشان داده‌اند: یک مرد با ۳۵/۷ میلیمتر و یک زن با ۲۵/۵ میلیمتر برآمدگی جمجمه در قسمت بالای گردن.

نکته اصلی این‌جاست که پیش‌تر، این پدیده بسیار نادر اغلب در افراد مسن شایع بود و از همین رو، بروز آن در یک دهه اخیر میان جوان‌ترها، پدیده‌ای کم‌سابقه و سوال‌برانگیز است. برای مثال، در مطالعه‌ای که سال ۲۰۱۲، روی ۴۰ جمجمه انجام گرفت، نادرترین برآمدگی استخوان پشت جمجمه فقط ۹ میلیمتر بود.

به گفته شاهار و همکارش، استفاده روزافزون از فناوری‌هایی مانند تلفن‌های هوشمند از سنین پایین می‌تواند توضیح یافته‌های این تحقیق باشد. از آن‌جایی که مدام سرمان در گوشی‌های هوشمند و تبلت است، استخوان‌های متصل به گردن که وظیفه حفظ تعادل سر روی بدن را به عهده دارند به‌ناچار تغییر شکل داده‌اند.

این دو پژوهشگر همچنین، بر لزوم یافتن راه‌حلی برای جلوگیری از رشد برآمدگی استخوان پشت جمجمه و درمان این عارضه تاکید کرده‌اند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

ابلهان دیجیتال

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه دسامبر 17, 2020 12:55 pm

ابلهـــــــــــــــــــــــــــان ديجــــــــــــــــيــــــتــــــــال


Image
تاريخ چند هزارساله بشر گواه بالاتربودن ضريب هوشي نسل جديد نسبت به قبلي بوده است
اما در بررسيها و رصد نسل جديد = براى اولين بار نسل جديد ضريب هوشي پائينتري نسبت به نسل قبلي دارد


اشكال در استفاده از فناوري و ديجيتال نيست
اشكال در استفاده از فناوري ديجيتال دوره رشد مغز (كودكي تا جواني) براى سرگرمي بلكه مطلق استفاده از مونيتور از تلويزيون تا رايانه تا مونيتور گوشي موبايل است


دانشمند فرانسوی متخصص ضريب هوشي:
فناوری دیجیتال مانع رشد مغزی کودکان می‌شود
ایرنه ولاسکز هرناندو
میشل دسمورژه ادعا می‌کند افزایش میزان استفاده از ابزارهای دیجیتال در میان کودکان و نوجوانان،‌ به کاهش میانگین بهره هوشی در آن‌ها منجر شده است

میشل دسمورژه، عصب‌شناس فرانسوی می‌گوید:‌ "صرفا هیچ توجیهی برای بلایی که داریم بر سر بچه‌هایمان می‌آوریم، وجود ندارد. ما داریم آینده آن‌ها را به خطر می‌اندازیم."


او ایننظريه را در جدیدترین کتاب خود با عنوان "کارخانه ابلهان دیجیتال" مطرح کرده است. عنوانی که دسمورژه انتخاب کرده شاید دلنشین نباشد اما او می‌گوید نظراتش مستدل هستند.
دسمورژه که مدیر تحقیقات موسسه سلامت ملی فرانسه است و سابقه کار در معتبرترین دانشگاه‌های دنیا (از جمله موسسه فناوری ماساچوست و دانشگاه کالیفرنیا در آمریکا) را هم دارد، با کتاب خود بحث‌های زیادی در رابطه با نحوه فرزندپروری در دنیای امروزی بوجود آورده است.

شبکه‌های اجتماعی باعث افسردگی کودکان می‌شود

کودکانی که بعد از عمومیت یافتن اینترنت به دنیا آمده‌اند، با نام "بومیان دیجیتال" شناخته می‌شوند
او البته بیرون از محیط دانشگاهی هم تا حد زیادی محبوب است؛ کارخانه ابلهان دیجیتال یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌ها در فرانسه است که به زبان‌های ایتالیایی و اسپانیایی هم ترجمه شده.

یکی از تکان‌دهنده‌ترین بحث‌های کتاب دسمورژه این است که "بومیان دیجیتال" - کودکانی که بعد از عمومیت یافتن اینترنت به دنیا آمده‌اند - آی‌کیو یا بهره هوشی پایین‌تری نسبت به والدین خود دارند.

او می‌گوید پیش از دوران ديجيتال و " بومیان دیجیتال"،
همه نسل‌های جدید بهره هوشی بالاتری نسبت به نسل‌های پیش از خود داشتند. او در گفت‌و‌گو با بی‌بی‌سی توضیح می‌دهد چرا چنین چیزی در حال رخ دادن است.

جوانان امروز اولین نسل در تاریخ هستند که نسبت به نسل قبل از خود بهره هوشی پایین‌تری دارند
بهره هوشی از طریق آزمون‌های استاندارد اندازه‌گیری می‌شود
. البته این آزمون ثابت نیست و به طور مداوم بازبینی می‌‌شود. برای مثال آزمون والدین من با من یکسان نبود اما می‌توان یک گروه را با نسخه قدیمی آزمون امتحان کرد.

پژوهشگران در بسیاری نقاط دنیا با استفاده از این روش قبلا متوجه شدند آی ‌کیو از نسلی به نسلی دیگر افزایش یافته است. این پدیده "اثر فلین" نام دارد که اسم روانشناسی که برای اولین بار آن را توضیح داد، روی آن گذاشته شده است.
اما اخیرا این روند در چندین گروه معکوس شده است.

درست است که که عواملی نظیر نظام سلامت،‌ سیستم مدرسه و تغذیه در بهره هوشی تاثیر زیادی دارد. اما اگر به کشورهایی که عوامل اجتماعی- اقتصادی در آن‌ها برای چندین دهه نسبتا پایدار بوده‌اند نگاه کنیم، خواهیم دید " اثر فلین" در آن‌ه رو به کاهش گذاشته است.
در این کشورها، "بومیان دیجیتال" اولین کودکانی هستند که بهره هوشی پایین‌ترین نسبت به والدین خود دارند. این روند در کشورهایی نظیر دانمارک، نروژ، فنلاند، هلند، فرانسه و … به ثبت رسیده است.

به نظر می‌رسد "اثر فلین" یعنی افزایش بهره هوشی از نسلی به نسل دیگر که از دهه ۱۹۴۰ به طور مداوم مشاهده شده، در برخی کشورها روندی معکوس به خود گرفته است
استفاده از فناوری دیجیتال باعث کاهش بهره هوشی شده است

آنچه به طور قطع می‌دانیم این است که استفاده از این ابزار، حتی اگر تنها عامل نباشد، تاثیر قابل توجهی در بهره هوشی کودکان دارد.
برخی مطالعات نشان داده‌اند با افزایش استفاده از تلویزیون و بازی‌های ویدئویی، میزان بهره هوشی و رشد شناختی کاهش می‌یابد.
استفاده از این ابزار پایه‌های اصلی هوش ما یعنی زبان،‌ تمرکز، حافظه و فرهنگ را تحت تاثیر قرار می‌دهد.( این‌‌ها به عنوان مجموعه‌ای از دانش‌ها تعریف می‌شوند که به ما در سازماندهی و درک جهان کمک می‌کنند.)
این تاثیرات در نهایت به افت قابل توجه در عملکرد تحصیلی منجر خواهند شد.

Image
چرا استفاده از ابزارهای دیجیتال چنین تاثیری دارد؟
دلایلش کاملا مشخص هستند: کاهش کمیت و کیفیت تعامل با خانواده که برای رشد کلامی و عاطفی ضروری است. همین‌طور کاهش زمانی که برای فعالیت‌های سازنده‌تر ( انجام تکالیف خانه، موسیقی، هنر، مطالعه و …) اختصاص داده می‌شود، داشتن سبک زندگی بیش از حد بی‌تحرک که علاوه بر رشد جسمی، تکامل ذهنی را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.

محققان می‌گویند میان میزان استفاده از صفحه‌های نمایش و رشد شناختی رابطه‌ای معکوس وجود دارد

صفحه‌های نمایشگر چه آسیبی به سیستم عصبی می‌زنند؟
ذهن یک اندام 'ثابت' نیست و ویژگی‌های 'نهایی' آن بر اساس تجربیات شکل می‌گیرند.
جهانی که در آن زندگی می‌کنیم و چالش‌هایی که با آن‌ها روبرو هستیم هم ساختار و هم عملکرد ذهن ما را تغییر می‌دهند. در این روند بخشی از مناطق مغز برای عملکردی خاص تخصص پیدا می‌کنند،‌ برخی شبکه‌‌ها ایجاد و تقویت می‌شوند، برخی دیگر از بین می‌روند، برخی ضخیم‌تر و برخی نازک‌تر می‌شوند.

طبق مشاهدات، زمانی که برای تفریح و سرگرمی مقابل صفحه نمایش صرف می‌کنیم، تکامل ساختار و عملکرد مغز در درون شبکه‌های شناختی گوناگون مرتبط با زبان و دقت را به تعویق می‌اندازد.
باید تأکید کرد که همه فعالیت‌ها به یک اندازه در تقویت رشد مغزی موثر نیستند.


فعالیت‌های مربوط به مدرسه، مطالعه، موسیقی، هنر، ورزش و … در مقایسه با ابزارهای دیجیتالی که به منظور تفریح و سرگرمی استفاده می‌شوند، قدرت بیشتری برای سازماندهی و تغذیه مغز دارند. مشکل این صفحات نمایش این است که که در روند رشد مغزی کودکان‌مان تغییر ایجاد می‌کنند و باعث ضعف آن می‌شوند.

کارشناس فرانسوی می‌گوید فعالیت‌هایی مثل مطالعه، تحقيق، هنر، ورزش و … تاثیر بسیار سازنده‌تری بر مغز دارند

در یک مطالعه تجربی جالب‌توجه، به کودکانی که درس‌شان خوب بود کنسول‌ بازی داده شد. بعد از ۴ ماه، مشخص شد آن‌ها زمان بیشتری را صرف بازی می‌کنند و وقت کمتری برای انجام تکالیف خود می‌گذارند. نمرات این دانش‌آموزان نزدیک به ۵۰ درصد افت داشت که در طول ۴ ماه میزان زیادی به حساب می‌آید.

در مطالعه‌ای دیگر، کودکان باید فهرستی از کلمات را یاد می‌گرفتند. یک ساعت بعد به برخی از آن‌ها اجازه بازی ویدئویی داده شد. دو ساعت بعد آن‌ها به رخت‌خواب رفتند.
صبح روز بعد، کودکانی که بازی نکرده بودند نزدیک به ۸۰ درصد و آن‌هایی که بازی کرده بودند، ۵۰ درصد از درس را به یاد داشتند.
به این ترتیب پژوهشگران دریافتند که بازی در خواب و قدرت حافظه اختلال ایجاد می‌کند.

آیا همه صفحه‌های نمایش به یک اندازه مضر هستند؟
هیچکس نمی‌گوید "انقلاب دیجیتال" بد است و باید جلویش را گرفت.
آیا مهارت‌های اساسی کار با ابزارهای کامپیوتری را باید به دانش‌آموزان یاد داد؟ شکی در آن نیست.
آیا تکنولو‌ژی دیجیتال می‌تواند ابزاری مرتبط در زرادخانه آموزشی معلمان به حساب بیاید؟
البته، اگر بخشی از یک پروژه آموزشی سازمان‌یافته باشد و همین‌طور اگر بکارگیری برخی نرم‌افزارها در ارتقا کیفیت انتقال مفاهیم آموزشی موثر عمل کند.

با این حال، وقتی یک ابزار دیجیتال در اختیار یک کودک یا نوجوان قرار می‌گیرد، تقریبا همیشه برای سرگرمی‌هایی به کار برده می‌شود که بیشترین اثرات مخرب را دارند. این کاربردها به ترتیب اهمیت عبارتند از: تلویزیون که صفحه نمایش شماره یک برای همه سنین است ( و برای تماشای فیلم‌ها، مجموعه‌های تلویزیونی، کلیپ‌های ویدئویی و … به کار می‌رود )، بعد بازی‌های ویدئویی (که اغلب هیجانی و خشن هستند) و در نهایت موردی که بیشتر در نوجوانان وجود دارد و جنون خودنمایی بیهوده در شبکه‌های اجتماعی است.

محققان می‌گویند طبق مشاهدات آن‌ها مدت استفاده از ابزارهای دیجیتال به منظور تفریح و سرگرمی، در رشد مغز تاخیر ایجاد می‌کند


کودکان تا چه اندازه مجاز به استفاده از ابزارهای دیجیتال به منظور تفریح و سرگرمی هستند؟
باید به آن‌ها گفته شود که استفاده از این ابزارها به مغز آسیب می‌زند،‌ در خواب‌ و فرایند اکتساب زبان اختلال ایجاد می‌کند، باعث افت تحصیلی و اختلال تمرکز می‌شود، خطر چاقی را بالا می‌برد و بسیاری موارد دیگر. برخی مطالعات نشان داده وقتی با ارائه دلیل از کودکان و نوجوانان خواسته شود به مقرراتی عمل کنند، آن‌ها آسان‌تر آن را می‌پذیرند.

قبل از۶ سالگی ایده‌آل این است که کودک به هیچ وجه در معرض صفحه‌های نمایشگر ابزارهای دیجیتال قرار نگیرد. (البته معنایش این است که نمی‌توانید هر از گاهی با کودکانتان کارتون تماشا کنید.)


از ۶ سالگی به بعد کودکان می‌توانند تا نیم ساعت و یا حتی یک ساعت از صفحه‌های نمایشگر استفاده کنند. در صورتی که محتوا مناسب باشد و به اندازه کافی بخوابند، این مساله تاثیر منفی قابل ملاحظه‌ای رویشان نخواهد داشت.
علاوه بر این صبح‌ها پیش از رفتن به مدرسه، شب‌ها قبل از رفتن به رخت‌خواب، وقتی در کنار دیگران هستند و مهم‌تر از همه در اتاق خواب نباید اجازه استفاده از ابزارهای دیجیتالی را داشته باشند.

اما پدر و مادرهایی که خودشان به طور مداوم به گوشی‌های تلفن همراه و کنسول‌های بازی چسبیده‌اند،‌ احتمالا برای فهماندن مشکلات استفاده از این ابزارها به کودکان‌ خود کار سختی پیش رو خواهند داشت.

برخی کشورها روند وضع مقررات برای محدود کردن استفاده کودکان از ابزارهای دیجیتال را آغاز کرده‌اند
ظاهرا برخی کشورها شروع به وضع قوانینی در رابطه با استفاده از ابزار دیجیتال کرده‌اند؟
بله، به خصوص در آسیا.
به عنوان مثال در تایوان استفاده بیش از حد از صفحه نمایش نوعی کودک‌آزاری تلقی می‌شود. این کشور قانونی تصویب کرده که بر اساس آن والدینی که کودکان زیر ۲۴ ماه خود را در معرض هرگونه ابزار دیجیتال قرار می‌دهند‌، جریمه‌های سنگینی دریافت خواهند کرد. همین‌طور والدینی که زمان استفاده از این ابزارها را برای کودکان بین ۲ تا ۱۸ سال خود محدود نمی‌کنند.

در چین هم تدابیر سختگیرانه‌ای برای نظارت بر میزان استفاده از بازی‌های ویدئویی در میان افراد زیر سن قانونی، اعمال شده است. کودکان و نوجوانان دیگر شب‌ها (از ساعت ۱۰ شب تا ۸ صبح) اجازه بازی ندارند و در طول روز هم طی هفته تا ۹۰ دقیقه می‌توانند از ابزارهای دیجیتال استفاده کنند که البته در آخر هفته‌ها و روزهای تعطیلی مدارس این میزان تا ۱۸۰ دقیقه افزایش می‌یابد.

واضح است که گزینه‌های آموزشی فقط در صورتی می‌توانند به شکلی آزادانه اعمال شوند که اطلاعات صادقانه و جامعی در اختیار والدین قرار بگیرد.
به نظر من کارزاری که به شکلی منصفانه در رابطه با تاثیر استفاده از ابزارهای دیجیتال بر رشد، اطلاع‌رسانی کند و دستورالعمل‌های واضحی داشته باشد، یک شروع خوب به حساب می‌آید. از جمله این که استفاده از صفحه‌های نمایش برای کودکان زیر ۶ ممنوع شود و سنین بالاتر هم اجازه نداشته باشند بیشتر از ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در روز از آن‌ها استفاده کنند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

قبلي

بازگشت به آلوده شناسى


Aelaa.Net