آگاهي طبي = خطرات

مدير انجمن: najm134

Re: آگاهي طبي = خطرات

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه ژانويه 21, 2019 10:13 pm

شیوع آنفلوانزای خوکی در انگلیس 41 قربانی گرفت


آمار منتشرشده در انگلیس نشان می‌دهد که از مهرماه گذشته تا کنون 41 نفر در اثر ابتلا به آنفلوانزا عمدتاً از نوع خطرناک خوکی جان خود را از دست‌ داده‌اند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

Image

شیوع آنفلوانزای خوکی در انگلیس 41 قربانی گرفتاداره بهداشت عمومی انگلیس اعلام کرد که شیوع این بیماری در سراسر این کشور در یک هفته گذشته دو برابر افزایش داشته و اینک نزدیک به دو میلیون نفر به آنفلوانزا مبتلا هستند.

گزارش‌ها حاکی است که اکثر بیماران از علائمی همچون درد استخوان، تب و لرز و آب ریزش از بینی رنج می‌برند که اکنون در بیشتر مناطق انگلیس شایع شده است.
مقامات وزارت بهداشت انگلیس می‌گویند که با شروع فصل سرما، شیوع ویروس آنفلوانزا آغاز شده و هشدار های لازم برای تزریق واکسن به مردم داده می شود.
بررسی‌های صورت گرفته حاکی است که ابتلا به این بیماری در کل انگلیس 139 درصد افزایش داشته و در مناطق شمال شرق، شمال غرب و غرب انگلیس بیشتر شایع بوده است.
اداره بهداشت عمومی انگلیس می‌گوید که افزایش ابتلا به این بیماری فشار زیادی را بر مراکز درمانی، به‌ویژه بخش مراقبت‌های ویژه در این کشور گذاشته است. از مهرماه گذشته 666 نفر به دلیل ابتلا به آنفلوانزا در بخش مراقبت‌های ویژه بستری‌شده اند که 205 نفر آن‌ها در یک هفته گذشته پذیرش‌شده‌اند.

در همین حال، دولت انگلیس برای جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری، تزریق واکسن آن را برای دانش آموزان مقطع ابتدایی رایگان اعلام کرده است.
سال گذشته منابع انگلیسی گزارش دادند که آمار مرگ ‌و میر در اثر شیوع آنفلوانزا در این کشور به بالاترین حد در هشت سال گذشته رسیده و 120 تن کشته‌شدند.
با توجه به کسری بودجه بخش خدمات درمانی در انگلیس،بسیاری از بیمارستان‌ها ظرفیت رسیدگی به حجم بالای بیماران اورژانسی را ندارند و سال گذشته گزارش شد که 20 بیمار در انتظار برای ویزیت پزشک جان باختند.

پیش‌تر گزارش‌شده بود که سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس برای کاهش ازدحام و افزایش سرعت رسیدگی به بیماران از دانشجویان رشته پزشکی کمک گرفته بود.
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: آگاهي طبي = خطرات

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه ژانويه 28, 2019 12:19 am

تا اطلاع ثانوی به گرجستان نروید


شنیده شد که وزارت امورخارجه کشورمان در پی شیوع آنفولانزای خوکی در کشور گرجستان، توصیه‌های مسافرتی به شهروندان ایرانی جهت سفر به این کشور ارائه کرد.

در اطلاعیه وزارت امور خارجه در این ارتباط آمده است: با توجه به اخبار مربوط به شیوع آنفولانزای خوکی در کشور گرجستان، به هموطنان عزیزی که قصد سفر به این کشور را دارند، توصیه می‌شود جز در موارد ضروری تا اطلاع ثانوی از سفر به گرجستان خودداری کنند.
تذكر: افرادي كه در معرض ارتباطات و تماسهاي شخصي و ترمينالهاي بين المللي هستند بشدت مراقبت كنند

ذيل كزارش لينك داده شود
به مطالب سابق الانتشار كه درباره نحوه طبيعي درمان و يا حفاظت در برابر انست
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: آگاهي طبي = خطرات

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه فبريه 07, 2019 5:26 pm

برنامه 40 ساله سوئد برای عقیم سازی زنان


تصوير
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: آگاهي طبي = خطرات

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه فبريه 26, 2019 10:47 pm

عوارض وحشتناک خوردن قرص بدون آب!


اگرپس از مصرف قرص احساس درد پشت جناغ سینه، سوزش، تهوع و استفراغ کردید به پزشک مراجعه کنید؛ احتمالا بعد از انجام آندوسکوپی شاهد ایجاد زخم‌هایی در مری خواهیم بود که نشان از آسیب ناشی از مصرف قرص‌هاست.

به گزارش پایگاه خبری تیک (Tik.ir) ؛ یک متخصص گوارش گفت: باز شدن قرص داخل مری، پیش از رسیدن به معده باعث ایجاد اختلالاتی وحشتناک در مری و حتی سوراخ شدن آن می‌شود.

شهرام آگاه متخصص گوارش درباره عوارض خوردن قرص بدون آب و عوارض ناشی از آن اظهار کرد: قرصی پس از بلعیده شدن توسط تحرکات مری به سمت معده هدایت می‌شود؛ با توجه به اینکه قرص‌های مصرفی اغلب شکل مناسبی ندارند و عنصری سخت برای بلعیدن محسوب می‌شود؛ بدیهی است که برای سر خوردن و پایین رفتن از مری نیاز به همراه شدن با مایعاتی مانند آب دارد.

وی بیان کرد: برخی از قرص‌ها مانند قرص‌های آهن، قرص‌های پتاسیم، برخی آنتی بیوتیک‌ها، داروهای تتراسیاکلین و اتی سایکلین و همین طور برخی از داروهای درمان پوکی استخوان به مری آسیب می‌رسانند؛ خطر ایجاد آسیب ناشی از مصرف این داروها بسیار بالاست تا جایی که حتی پزشکان این حوزه به بیماران توصیه می‌کنند حتما این قرص‌ها را ایستاده، با شکم خالی و همراه با آب فراوان مصرف کنید؛ همچنین برخی از پزشکان توصیه می‌کنند یک خوردنی ساده مانند نان را پس از این دارو میل کنید تا از پایین رفتن قرص و باز نشدن آن در مری مطمئن شوید.

آگاه گفت: در بسیاری از موارد مصرف دارو < medicine>باعث ایجاد اختلالات مری می‌شود به‌طوری که می‌توان آن را یکی از عل شایع ناراحتی‌های مری دانست. برخی از قرص‌های خاص مانند مواردی که در بالا ذکر شد باعث زخم شدن مری می شوند؛ البته این اثرات منفی در بسیاری دیگر از قرص‌ها نیز وجود دارد اما هیچ‌کدام به شدت موارد ذکر شده نیست، به همین دلیل حتما باید با آب فراوان مصرف شوند.

علائم آسیب‌ دیدگی مری
این متخصص گوارش گفت: اگرپس از مصرف قرص احساس درد پشت جناغ سینه، سوزش، تهوع و استفراغ کردید به پزشک مراجعه کنید؛ احتمالا بعد از انجام آندوسکوپی شاهد ایجاد زخم‌هایی در مری خواهیم بود که نشان از آسیب ناشی از مصرف قرص‌هاست.

وی درباره راه‌های مقابله با این عارضه گفت: تنها راه مقابله با این عارضه این است که اطمینان پیدا کنیم داروی مصرف شده از مری گذشته و پایین رفته است؛ با توجه به شرایط بیمار عواملی مختلف منجر به گیر افتادن دارو در مری می‌شود؛ برای مثال معمولا کسانی که دیابت دارند با مشکل بلع مواجه می شوند و احتمال گیر افتادن دارو را در آن‌ها بیشتر است،‌ همچنین افرادی که کم تحرک و دراز کش هستند برای عبور دادن دارو از مری دچار مشکل می‌شوند؛ این افراد نیاز به مصرف بیشتر اب دارند یا بعد از دارویک خوردنی ساده داشته باشند تا از پایین رسیدن آن یه معده اطمینان پیدا کنند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

رابطه چای داغ با یک نوع سرطان

پستتوسط najm134 » يکشنبه آپريل 07, 2019 6:57 pm

رابطه چای داغ با یک نوع سرطان


محققان کشور موفق شدند دقیق‌ترین شواهد علمی از تأثیر دمای چای داغ بر افزایش ۹۰ درصدی شانس بروز سرطان مری را ارائه کنند.

به گزارش مشرق به نقل از پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، نتایج یک مطالعه وسیع آینده نگر مبتنی بر جمعیت که توسط محققان ایران و با همکاری جمعی از پژوهشگران بین المللی انجام شده، با اندازه گیری دقیق دمای چای سرو شده در درجات مختلف، برای نخستین بار در جهان، شواهد بی سابقه‌ای از ارتباط مصرف چای داغ در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد و بالای آن با افزایش ۹۰ درصدی خطر بروز سرطان سلول‌های سنگفرشی مری ارائه کرده اند.

این مطالعه با هدف شناسایی علل شیوع بالای سرطان به عنوان داغ‌ترین نقطه سرطان مری، بر روی بیش از ۵۰ هزار نمونه شرکت کننده در مطالعه به اجرا درآمد.

Image
این مطالعه جدید که یافته‌های ارزشمندی را ارائه کرده است، نتیجه ۱۰ سال پیگیری بیش از ۵۰ هزار فرد ۴۰ تا ۷۵ سال شرکت کننده در مطالعه بزرگ کوهورت گلستان در بازه زمانی (۲۰۰۴ تا ۲۰۱۷) توسط دکتر فرهاد اسلامی و همکاران اوست که بر خلاف مطالعات قبلی، برای نخستین در جهان، با اندازه گیری دقیق دمای چای در درجات مختلف با روش‌های اعتبارسنجی، به شکل عینی، ارتباط نوشیدن چای داغ با بروز کارسینوم سلول سنگفرشی مری (ESCC) را اثبات کرده است. طی این دوره بررسی نمونه‌ها، ۳۱۷ مورد جدید سرطان مری ثبت شده است.

بر اساس نتایج مطالعه، نوشیدن ۷۰۰ میلی لیتر یا بیشتر از این مقدار چای (تقریباً دو لیوان) در روز با دمای ۶۰ درجه سانتیگراد و بالاتر در مقایسه با نوشیدن کمتر از ۷۰۰ میلی لیتر چای در روز در دمای کمتر از ۶۰ درجه سانتیگراد، خطر بروز سرطان مری را تا ۹۰ درصد بیشتر افزایش می‌دهد.

اهمیت یافته‌های این مطالعه درحالی است که مطالعات قبلی - به جز سه مطالعه آینده نگر - همگی گذشته نگر بوده اند و ارتباط بین نوشیدن چای داغ و خطر بروز سرطان سلول سنگفرشی مری را با استفاده از اطلاعات ادراکی و ذهنی دریافتی از شرکت کنندگان گزارش کرده بودند.

همچنین به دلیل محدودیت شواهد جهت نتیجه گیری قطعی سرطان زایی نوشیدن چای داغ و متفاوت بودن تأثیر آن در دماهای مختلف، آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، مصرف نوشیدنی‌هایی با دمای بالای ۶۵ درجه سانتیگراد را به عنوان «احتمالا سرطان زا» شناخته بود. اما یافته‌های دکتر فرهاد اسلامی و همکارانش برای نخستین بار، نتیجه نهایی این موضوع علمی را به طور دقیق مشخص کرده است.

آب و چای تنها نوشیدنی‌های مصرفی مردم استان گلستان است؛ جایی که افراد آن عادت به نوشیدن چای بسیار داغ دارند.

پیش از این، مطالعه بزرگ کوهورت گلستان نیز با مطالعه روی بیش از ۵۰ هزار نفر از مردم این منطقه، مصرف نوشیدنی‌های داغ را نخستین عامل خطر برای سرطان مری اعلام کرده و این یافته مهم، با عنوان اثبات «تأثیر مصرف نوشیدنی‌های داغ بر ایجاد سرطان مری به عنوان یکی از دستاوردهای مهم مطالعه بزرگ کوهورت گلستان، توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی ثبت جهانی شد.

اکنون، پس از ۱۰ سال پیگیری شرکت کنندگان مطالعه کوهورت در (بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۷)، دکتر فرهاد اسلامی در مطالعه خود، تأثیر مصرف چای داغ در بروز سرطان مری را با اندازه گیری دقیق دمای آن در درجات مختلف با روش‌های اعتبارسنجی اثبات کرده است.

متوسط مصرف روزانه چای سیاه و چای سبز در کل این مطالعه به ترتیب ۱۱۷۴ و ۴۲ میلی لیتر در روز بوده است.

در این مطالعه وضعیت اجتماعی و اقتصادی بیش از ۵۰ هزار فرد شرکت کننده، همچون سطح سواد، داشتن اتومبیل شخصی، موتورسیکلت، تلویزیون سیاه و سفید، تلویزیون رنگی، یخچال فریزر، یخچال معمولی، جاروبرقی، ماشین لباسشویی، مصرف سیگار، مصرف ناس، تریاک و الکل، در نظر گرفته شده است.

پژوهشگران در این مطالعه، در طول مصاحبه با شرکت کنندگان، چای را با دمای ۷۵ درجه سانتیگراد سرو می‌کردند و سپس از شرکت کنندگان می‌خواستند با نوشیدن آن بگویند آیا دمای آن به دمای مورد علاقه شأن برای نوشیدن چای نزدیک است یا خیر.

برای کسانی که دمای پایین‌تری را ترجیح می‌دادند، پژوهشگران اجازه می‌دادند دمای چای ۵ درجه دیگر کاهش یابد.

نتایج این مطالعه نشان داد افرادی که کمتر از ۷۰۰ میلی لیتر (نزدیک دو لیوان) چای را با دمای بیش از ۶۰ درجه سانتیگراد می‌نوشند در مقایسه با افرادی که چای را در دمای پایین‌تری مصرف می‌کنند شانس ابتلاء به سرطان مری آنها دو برابر بیشتر است.

به گفته دکتر فرهاد اسلامی، محقق پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، بسیاری از مردم، نوشیدن چای، قهوه و نوشیدنی گرم را دوست دارند اما چای داغ خطر بروز سرطان مری را به شدت افزایش می‌دهد.

این پژوهشگر انجمن سرطان آمریکا ( American Cancer Society) گفت: مردم باید توجه داشته باشند که نوشیدنی‌های داغ را ولرم شده مصرف کنند.

وی افزود: نتایج این مطالعه نشان داد که سالمندان، مردان، ساکنین مناطق روستایی، افراد سیگاری (افرادی که قبلاً سیگاری بوده اند یا در حال حاضر سیگار می کشند)، غیر ترکمن‌ها، افراد با سطح تحصیلات یا سطح مالی پایین‌تر، و مصرف کنندگان ناس، مخدر و الکل، چای را در دمای بالاتری می‌نوشند.

اسلامی خاطر نشان کرد: همچنین طبق این یافته‌ها، افرادی که میزان بیشتری چای سیاه می‌نوشیدند، با احتمال بالاتری چای با دمای ۶۵ درجه سانتیگراد یا بیشتر مصرف می‌کردند. تمامی متغیرهای مربوط به دمای چای که در این مطالعه در نظر گرفته شده بودند، با خطر بروز کارسینومای سلول‌های سنگفرشی مری در ارتباط بودند. در مدل‌های کامل تنظیم شده، نسبت خطر (HR) (درصد ۹۵ CI) برای نوشیدن چای با دمای ۶۰ درجه سانتیگراد یا بیشتر، در مقایسه با چای با دمای کمتر از ۶۰ درجه سانتیگراد، ۱.۴۱(۱.۱۰-۱.۸۱) گزارش شد؛ همچنین نسبت‌های خطر برای نوشیدن چای با دمای ۶۰ تا ۶۴ درجه سانتیگراد و ۶۵ درجه سانتیگراد یا بیشتر، قابل مقایسه بودند.

وی بیان کرد: نکته جالب آن که نوشیدن چای بسیار داغ از نظر خود فرد نیز در مقایسه با نوشیدن چای سرد یا ولرم، با خطر بروز کارسینومای سلول‌های سنگفرشی مری در ارتباط بود.

پژوهشگر انجمن سرطان آمریکا عنوان کرد: بر اساس این یافته‌ها، فاصله زمانی کمتر بین ریختن چای در ظرف تا نوشیدن آن، با خطر ابتلای بیشتری در ارتباط بود اگرچه به نظر می‌رسد فقط فواصل زمانی کمتر از ۵ دقیقه گزارش شده توسط خود فرد با افزایش خطر بروز سرطان در ارتباط باشد.

وی با بیان اینکه یافته‌ها همچنین نشان داد مصرف بیشتر چای سیاه، چای سبز، و ترکیب چای سیاه و سبز نیز با خطر بروز کارسینومای سلول‌های سنگفرشی مری در ارتباط است، گفت: مصرف نوشیدنی‌ها و چای داغ باعث نفوذپذیری بیشتر مواد سرطانزا به داخل مجرای مری شده و افزایش احتمال ابتلاء به سرطان را به دنبال دارد.

به گفته این محقق، مصرف نوشیدنی‌های داغ از جمله چای در دمای ۶۵ درجه سانتیگراد در امریکا و اروپا نیز رایج است اما در آمریکای جنوبی، ترکیه، ایران و روسیه بسیار معمول‌تر است.

بر اساس اعلام آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، سرطان مری هشتمین سرطان شایع در جهان است و سالانه ۴۰۰ هزار مرگ به بر اثر آسیب به مری بر اثر علل مختلف رخ می‌دهد

نتایج مطالعه تحت عنوان «A prospective study of tea drinking temperature and risk of esophageal squamous cell carcinoma » که توسط دکتر فرهاد اسلامی، محقق پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، با همکاری تیمی از پژوهشگران ایرانی و بین المللی، انجام و ۲۰ مارس ۲۰۱۹ در مجله بین المللی معتبر سرطان، منتشر شده، از جمله مطالعات پیگیرانه حاصل از مطالعه بزرگ ۲۲ ساله کوهورت گلستان (۱۳۷۶ تا کنون)، بزرگترین مطالعه کوهورت خاورمیانه و شمال آفریقا در ایران است که به سرپرستی دکتر رضا ملک زاده، استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس پژوهشکده گوارش و کبد این دانشگاه، با همکاری جمع بزرگی از محققان علوم پزشکی ایران و محققان بین المللی در تعدادی از معتبرترین مراکز تحقیقاتی جهان، در منطقه شمال شرق ایران به نتیجه رسیده است.
najm134
 
پست ها : 2050
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

Re: آگاهي طبي = خطرات

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه آپريل 27, 2019 1:08 pm

دختری پس از شکستن قولنج گردنش فلج شد


یک دختر لندنی بعد از اینکه قولنج گردن خود را شکست در سمت چپ بدنش احساس بی حسی کرد.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از میرور، یک دختر 23 ساله ساکن لندن قبل از خواب تصمیم می گیرد که قولنج گردن خود را بشکند، او بعد از این کار صدای تق می شنود ولی آن را زیاد جدی نمی گیرد تا اینکه بعد از 15 دقیقه متوجه می شود که دیگر پای سمت چپ خود را حس نمی کند.

دختر به بیمارستان منتقل شد. پزشکان بعد از انجام توموگرافی کامپیوتری متوجه شدند که رگ گردن او به شدت آسیب دیده و این، به نوبه خود، منجر به تشکیل لخته خون در مغز و سکته مغزی شده است.

جراحان عملیاتی را برای باز کردن رگ بیمار انجام دادند تا لخته را از بین ببرند ولی با اینحال سمت چپ بدن بیمار فلج ماند.

از بدترین عوارض شکستن قولنج سکته است. اگرچه این حرکت بی‌ضرر به نظر می رسد اما مانع از خون‌رسانی به قسمتی ازمغز می‌شود. گفته می شود این حالت خطرناکی است که احتمال مرگ سلول‌های مغزرا در عرض 5 دقیقه براثر قطع جریان اکسیژن افزایش می دهد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

یک ساعت نشستن می‌تواند مغز را از بین ببرد

پستتوسط najm134 » يکشنبه آگوست 04, 2019 4:16 pm

یک ساعت نشستن می‌تواند مغز را از بین ببرد


نتایج یک بررسی جدید که توسط محققان کالیفرنیا صورت گرفته نشان می‌دهد، یک ساعت نشستن مداوم می‌تواند سلول‌های مغز را از بین ببرد.

به گزارش مشرق، نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد، یک ساعت نشستن مداوم می‌تواند سلول‌های مغز را از بین ببرد.

محققان این پژوهش تأکید می‌کنند، نشستن به مدت طولانی احتمال مرگ زودرس را افزایش می‌دهد؛ افرادی که بیش از هشت ساعت در روز می‌نشینند لازم است به منظور دفع خطر مرگ، روزانه 60 تا 75 دقیقه ورزش ملایم انجام دهند.

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا می‌گویند:‌ «نشستن طولانی مدت دقیقا بر بخش‌هایی از مغز که مربوط به یادگیری است، تأثیر می‌گذارد و در درازمدت آلزایمر پدید می‌آورد».

مطالعات جدید همچنین حاکی از آن است که نشستن به مدت طولانی خطر ابتلا به دیابت، حملات قلبی عروقی و یا ابتلا به انواع خاصی از سرطان را افزایش می‌دهد.

بررسی‌ها همچنین نشان داده است، نشستن طولانی مدت موجب کاهش جریان خون و کاهش کالری سوزی ، گرفتگی عروق، فشار و کلسترول خون بالا، مشکلات گوارشی، بیماری قلبی عروقی و کبد چرب می‌شود.

این بررسی در دیلی‌میل منتشر شده است.

منبع: فارس
najm134
 
پست ها : 2050
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

Re: آگاهي طبي = خطرات

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه اکتبر 01, 2019 12:17 pm

مضر ترین عادتهای انسان اعلام شد


کارشناسان عادتهای بدی را ذکر کرده اند که می تواند به اندازه سیگار کشیدن به بدن آسیب برساند.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از مدیک فروم، کارشناسان عادتهای بدی را ذکر کرده اند که می تواند به اندازه سیگار کشیدن به بدن آسیب برساند.

از آنجا که 75٪ از سلامتی شخص به سبک زندگی اش بستگی دارد، نشستن طولانی مدت برای بدن بسیار مضر است. طبق تحقیقات دانشمندان کانادایی، یک سبک زندگی بی تحرک باعث احتمال رشد سرطان روده، پستان و همچنین ریه و پروستات می شود. بنابراین متخصصان توصیه می کنند که افراد به طور منظم ورزش های کششی و ژیمناستیک سبک انجام دهند.

همچنین از جمله عادت های بد استفاده مکرر از غذاهای پر پروتئین حیوانی است. به عنوان مثال، این پروتئین می تواند فرآورده های گوشتی و پنیر باشد.

دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی به این نتیجه رسیدند که افرادی که پروتئین حیوانی زیادی در رژیمهای غذایی خود مصرف می کردند، چهار برابر بیشتر از افرادی که به مواد دیگر خوراکی اعتیاد دارند، در اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست می دهند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

بطری های پلاستیکی آب خود را دوباره پر نکنید

پستتوسط najm134 » دوشنبه فبريه 24, 2020 11:03 pm

چرا هرگز نباید بطری های پلاستیکی آب خود را دوباره پر کنید؟


بسیاری از ما عادت داریم بطری های پلاستیکی آب را دوباره پر کرده و استفاد کنیم. اما به نظر می رسد این کار بسیار اشتباه است و پیامدهایی بسیار منفی برای سلامتی ما دارد.

به گزارش سرویس خواندنی های انتخاب، بطری های آب برای بسیاری از افراد محبوب هستند، اما جالب است بدانید این بطری علاوه بر ناسالم بودن برای محیط زیست می تواند برای بدن افراد نیز بسیار خطرناک باشد.

Image

این بطری ها دارای نوعی ماده یمیایی است که معمولاً با نام BPA شناخته می شود. این ماده شیمیایی برای ساخت پلاستیک پلی کربنات استفاده می شود و می تواند به داخل آب نفوذ کند.

محققان BPA را به طیف گسترده ای از موضوعات بهداشتی مرتبط کرده اند. این شامل برخی از اختلالات غدد درون ریز است که بر باروری مردان و زنان تأثیر می گذارد و خطر ابتلا به برخی سرطانهای وابسته به هورمون مانند سرطان پستان و سرطان پروستات و همچنین مشکلاتی مثل سندرم تخمدان پلی کیستیک را در زنان افزایش می دهد.

BPA تنها مسئله آب بطری نیست. یک مطالعه جدید نشان می دهد بطری های آب 93 درصد ذرات ریز از پلاستیک ، معروف به میکروپلاستیک داخل آب بطری می ریزند.با این حال ، بسیاری از تولید کنندگان امروز در حال انتخاب محصولات بدون BPA هستند. براساس تحقیقات سال 2015 که در دیدگاه های بهداشت محیط منتشر شده است ، برخی آن را با BPS یا BPF جایگزین می کنند ، که باز هم هر دو ممکن است سلول های شما را مختل کنند. این تحقیق همچنین توضیح می دهد که چرا پلاستیک یکی از مواردی است که شما هرگز نباید مایکروویو کنید.

بطری های پلاستیکی قابل بازیافت نیز شرایط بهتری ندارند. محققان انواع مختلف بطریهای قابل بازیافت را که توسط ورزشکاران به مدت یک هفته مورد استفاده ورزشکاران قرار گرفتند آزمایش کردند و دریافتند که تعداد باکتریها به بیش از 313 باکتری می رسد. بر این اساس برای هیدراتاسیون بدون آسیب بدن بهتر است از استفاده مجدد از بطری های یکبار مصرف خودداری کنند.
najm134
 
پست ها : 2050
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

Re: آگاهي طبي = خطرات

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه فبريه 25, 2020 11:57 am

وباى جهاني و اپيدمي فراگير (آنفلونزاى خفاشي = كورونا) + راههای پیشگیری و درمان در طب جامع



1- درباره وباى جهاني و اپيدمي فراگير اخير (آنفلونزاى خفاشي = كورونا) حتما شنيده ايد،

2- مطالب تفصيلي را كه خودتان از رسانه ها دسترس داريد،

3- بخاطر اين موضوع سؤالاتي شده طي چند نكته بيان مي شود

4- تا به حال چيزي ننوشتم چون نوشتن واقعي درباره اش بسيار نگران كننده است و نمي خواستم از نقطه هشدار فقط شروع كنم
پيگير بودم راه حلهايي بدست بيايد از انجا شروع كنم

5- متخصصان چینی براساس نتایج آزمایشات بالینی تایید کردند که داروی ضدمالاریا دارای خاصیت درمانی برای بیماری کرونا جدید است.
طبق اعلام متخصصان چینی داروی ضدمالاریا موسوم به «کلروکین فسفات» تأثیر درمانی خوبی بر ویروس کرونا جدید (COVID-19) دارد.
متخصصان درخواست کرده اند که این دارو در دور بعدی دستورالعمل‌های درمانی قرار گیرد و تا حدامکان در آزمایشات بالینی گسترده‌تری بکار گرفته شود.

6- اگرچه به مراقبت بهداشتي و حفاظت در برابر اين وباي جهاني = ظاهرا دخالتي ندارد كه از كجا شروع شده
اما با تامل و تعميق شخص چيز فهم در مي يابد كه مهم است در رويكرد و برنامه ريزي موضوع

7- درباره منشا اين وباي جهاني چه بوده است؛ {خوراك مار يا سوپ خفاش، يا كباب توله گرگ و يا غذاهای دریایی كه منظور بيشتر اختابوس و خرچنگ ووو است} گفته مي شود

خلاصه اش: بدخواركي - ارتباط با حيوانات اهلي ولو خانگي يا بكر و وحشي در طبيعت و مخالطت بسيار مثل روبوسي با غيراهل خانه - زياد اينور انو رفتن و بيجا و غير ضروري پرسه زدن خصوصا در اماكني افراد بيشتر هستند مغازه و بازارها و ترمينالها و از جمله مدارس و مجتمعات اموزشي

يا سلاح بيولوژيك بوده است و جزو اقدامات متوالي چندساله امريكا و غرب براى توقف بيشرفت اقتصادي چين ساخته و پخش شده (خصوصا كه هر ساله نوعي جديد از انفلونزاي مرگبار در ناحيه اى از چين بيدا مي شود و به مجاوران و سپس جهاني مي رسد)

ايجاد انزواي عميق براى كشور چين
https://www.bbc.com/persian/world-51333794
ويروس كورونا سبب رونق اقتصاد امريكا
https://www.bbc.com/persian/world-51310723


فلذا بهترين اقدام بهداشتي مديريت در همينهاست كه چين هم كه در مركز بوده با همين روش توانسته روي انتشار بيشتر در كشور و جهان موفق بشود

8- مطلب درباره عامل انتشار عمدي امريكايي غربي در انتشار ويروس براى ركود اقتصاد چين در شرايطي كه خودشان پيشرفت ندارند
كه بوسيله اين وباي كورونا توانستند كشور چين را فلج و تعطيل و رشد اقتصادش را متوقف كنند
و ادامه مطلب انچه بالا نوشتم و لينكايش

تامل در اين موضوع اين فایده را دارد بجز بصيرت جهاني = اينكه اين عامل در كمين است و الان كه كشورهاى ناتو به اينجور رويكرد افتاده اند يعني خيلي بيچاره شده و خباثت خوشان را ظاهر كرده اند كه حاضرند براى قارون اول ماندن و سلطه اقتصادي به چنين روشهاى كثيفي دست بزنند
و اين به ما مي فهماند كه بطور موردي نبايد به كورونا نگاه كرد و هر روز ممكن است بنحوي چيزي را منتشر كنند ولذا بايد اصلاح عادات رفتاري و خوراكي و مصرفي كرد بطور كلي


10- الحمدلله خوانندگام این مطلب بخاطر تدين اسلامي و معرفتشان آلوده به چنان خوراكهايي نيستند كه لازم به توصيه پرهيز باشد. اما اين گزارشها بايد دقيقتر و حساسترشان كند و در استفاده محصولات غير طيب بيشتر پرهيز كنند

11- در راس امور وقايتي و حفاظتي:
پناه بردن به خداوند و استعاذه و اعتصام و تعويذ و صدقات و توكل و توسل است. و اين امر بايد مثل يك برنامه مراقبتي بهداشتي كه در التزامش جدي هستيم توجه شود

12- براى امادگي بيشتر بايد پيوسته بروز بود
فلدا اطلاعاتتان را پيوسته بروز نماييد

13- در تكميل اطلاعاتتان به رسانه هاى داخلي اكتفا نكنيد
چه اينكه از آداب معمول رسانه حكومتي در هر موضوع كه كم بياورند ابتدا تكذيب است
و در اپيدميهاى سابق داشته ايم كه مثلا متصديان؛ تكذيب شيوع انفلونزاي مرگبار مي كردند در حاليكه مامورين در مرغداريها مشغول معدوم كردن دهها هزار طيور بودند.
خلاصه اول تكذيب مي كنند،
بعد مدتي مي گويند البته گزراشي هست ولى تاييد نشده،
و بعد يكمورد هست و در حال بررسي است
بعد تحت كنترل است وووو

14- اخرين بار ازاينجور رويكردها قبل كرونا
واقعه زدن هواپيماي مسافري بود كه البته ناشي از ترس شديد ماموران بود اما هرچه بود
دوسه روز تكذيب سقوط عمدي
و هركه بگويد يا حتى باور كند وابسته به بيگانه و وووو
تا اينكه ديدند خطر از دست رفتن اثار تشييع جنازه و اطلاع عمومي و تحريك عليه وجود دارد
انوقت شجاعانه اعلام كردند
و حتى ضجه زدند كه اي كاش تكه تكه شده بودند = چيزي كه اصلا لازم نبود
نه ان اتهام سه روزه كه هر كه بگويد حرفي غير اعلاميه تلويزيون وابسته بيگانه است و نه بعد ضجه زدن و اي كاش مرده بودن
خلاصه به وسايل تبليغاتي حكومتي بسنده نكنيد هرچند استفاده هم بكنيد

15- بجز اينها گزارشات دستگاههاى مختلف تكذيب كننده يكديگر است
مثلا در حالي كه وزير كشور اعلام مي كند هيچ موردي از ابتلاي به ويروس كرونا در ايران وجود ندارد،
خبر از تبريز مي رسد كه دو مورد وارد شده است:

محمدحسین صومی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا با تایید ورود دو تبعه چینی مبتلا به ویروس کرونا به ایران گفت: «این دو زن چینی ۳۶ و۳۷ ساله پنج روز قبل از چین وارد جمهوری آذربایجان شده و دیروز از مرز آستارا وارد کشورمان شده‌اند.»

محمدمهدی گویا، رییس مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، شامگاه پنج‌شنبه دهم بهمن در یک برنامه تلویزیونی تایید کرد که دست‌کم شش مورد مشکوک به ویروس کرونا در چهار شهر ایران شناسایی شده و تحت قرنطینه قرار گرفته‌اند و دو نفر در یزد، یک نفر در قم، یک نفر در تهران و دو نفر در تبریز در این خصوص شناسایی شدند. رییس مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اما بلافاصله گفت که در مورد هر شش نفر آزمایش‌ها انجام شد و به مردم اطمینان می‌دهم که نتیجه آزمایش منفی بوده است.


يا انكه اعلام كرده پشت مرزهاي غربي يعني كردستان عراق رسيده = گويا كورونا هم ويزا مي گيرد براى ورود به داخل
يا مرگ هزاران پرنده مهاجر فلامينگو در مازندران و گلستان = كلي تكذيب و گمراه كردن كه سم دستي خوردند و افلاتوكسين ووو
بعد وقتي گزارش مرگ صدها مورد در بجنورد هم هست دست برداشتند و گفتند بخاطر انفلونزاي طيور بسيار حاد وبسيار شديد بوده است

16- وقتي انفلوزاي طيور در كار بيايد تمام مرغداريهاي كشور در خطر واقع مي شود چون عليرغم بقول خودشان مديريت شديد و بهداشتي ووو اما بخاطر تجمع زياد سريعا مبتلا مي شوند و مالك هم نمي ايد اعلام كند و به حساب تصادف و زير دست و با له شدن مي گذارد و ميفرستد بازار
و تا دولت در فاز معدوم كردن محتواي مرغداريها وارد نشود ادامه دارد

17- البته حفاظت در اين رشته اكر كسي عادت مرغ خوردن و سرو كار با مرغ نداشته باشد و تخم مرغ هم فقط جوشيده و سفت شده بخورد مشكلي ندارد

18- فلذا رسانه هاى بين المللى جهاني را هم در نظر بگيريد
مثلا سايت فارسي خبرگزاري اسبوتنيك روسيه بينيد
https://ir.sputniknews.com/
هم معتبر است هم گزارشهاى بروز دارد هم در مواضع نسبت به ايران معتدل است
يا سايت فارسي راديو چين
http://persian.cri.cn/

19- موضوع ديگري كه درباره انتقال محيطي بايد توجه شود اينكه
باچيزي صرفا جلوي دهان بودن كافي نيست و بايد چيز محكمي باشد و يكسره باشد مثل بستن روسري براى زنان و چفيه براى مردان به حالت نقاب جلوي بيني ودهن و الا شل باشد ولو ماسك مخصوص باشد نتيجه اى ندارد
و اينكه وقتي به اشنا مي رسد انرا شل كند يا بدتر روبوسي كند كل چند ساعت مراقبتش را ملغا كرده است


20- اين گزارش درباره ماسك
آیا "ماسک" در جلوگیری از انتقال ویروس کرونا موثر است؟
© Sputnik / Vladimir Smirnov
موضوع:
ویروس کرونا در جهان (144)
کارشناسان استفاده از ماسک برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا را چندان اثر بخش ارزیابی نمی‌کنند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از express، کارشناسان استفاده از ماسک پزشکی برای محافظت در برابر ویروس کرونا را چندان اثر بخش ارزیابی نمی‌کنند.
دکتر جیک دانینگ در این خصوص اظهار داشت:
ماسک ها در محیط های کلینیکی مانند بیمارستان‌ها نقش بسیار مهمی دارند. با این وجود، شواهد بسیار کمی در مورد مزایای استفاده از آنها در خارج از این محیط‌ها وجود دارد.
به گفته این متخصص، اثربخشی چنین ماسکی به روش قرار دادن و برداشتن آن، بازیافت و همچنین زمان تعویض ماسک بستگی دارد.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ایالات متحده استفاده از ماسک را تنها به افراد مشکوک به ابتلای ویروس کرونا و یا افراد مبتلا شده به آن و همچنین به پزشکانی که با این بیماران در ارتباط هستند توصیه می‌کند.
به گفته کارشناسان برای افراد غیر آلوده به این ویروس بهداشت شخصی از ماسک مؤثرتر خواهد بود. در این راستا افراد باید مرتباً دستان خود را با صابون بشویند و آنها را با مواد شوینده الکل‌دار ضد عفونی کنند و از لمس صورت با دستان خودداری کنند.
میخائیل شلکلانوف، ویروس شناس روس همچنین خاطرنشان می‌کند: استفاده از ماسک پزشکی نتیجه صد درصدی نمی‌دهد زیرا بیشتر افراد از ماسک به درستی استفاده نمی‌کنند؛ ماسک باید به صورت صاف و متناسب با صورت باشد و هر ساعت باید ماسک تعویض شود.


يك گزارش علمي ديگر درباره ماسك
https://www.bbc.com/persian/science-51205671

21- وقتي كارشناس متخصص مي گويد اگر ماسك واقعي درست بكار رود با اداب و شرايطش
ديگر وقتي به هم برسند روبوسي كنند از روي ماسك اين يعني بي ماسك و بيخود اين مدت ماسك زده

22- مهمتر از اينها يك اشتباه شايع در باور عوام هست كه پرسنل بهداشتي هم تشديدش مي كنند و ان كمان باطل ورد ويروس و ميكروب فقط از دهان و بیني است
ورودي مهمتر چشمهاست كه مورد غفلت است ولدا ماسكهاى واقعي همانيست كه در اخبار مي بينيد برسنل طبي چين بكار مي برند
و عليرغم مراقبتهاى شديد 1700 نفرشان مبتلا شده اند
مراقبتها يك بسته است و اگر درست و كامل نباشد بقيه اقدامات را ملغا مي كند
قويترين ماسك دهاني كه قسمت چشمش بايد تكميل شود

Image
Image

https://www.entekhab.ir/fa/news/530267/

23- يكي از مهمترين موانع الودگي كه در مواقع اپيدميهاى خطير و مطرح بودن روشهاى گران و سخت ازين روش ساده غفلت مي شود = شستن دستها مرتبا بعد هر تماسي است
ولازم نيست فقط نجاسات باشد نفس رفتن دستشويي و محيطهايي مثل ان بايد متعاقب با شستن صابوني دستها داشته باشد بشرطي اينكه با دست مرطوب اخركار دستگيره و كليد برق را لمس نكنيد
د

24- و مثل دست به سينك و گودال توالت زدن است دست به گوشي موبايل زدن و نيز اسكناس و پول خرد لمس كردن
و لبتاب و كيبورد هم الودگي دارد و با تماس به ان صورت را نخارانيد اگر ضرورتش شد با بشت دست بخارانيد مگر برويد دستتان بشوييد

24- عادت بدهيد كه عطسه و سرفه رها انجا ندهيد و هر وقت پيش مي ايد بيني و دهانتان را در لاي ارنج تان كيپ كنيد و در ان حالت فشردگي عطسه و سرفه كنيد = عطسه وسرفه پرتاب ترشخات تا حدود يكمتر دارد فيلم راديولوزي ان در نت هست ببينيد و باور كنيد

24- بسته هاى پستي هم مي تواند آلوده كننده باشد نحوه باز كردن و عدم تماس و تماس ايمن را توجه كنيد

25- اين هم ماسكهاى كامل و مؤثر دستساخت

Image
Image
Image

https://www.yjc.ir/fa/news/7229021/%D8% ... B%8C%D8%B1

26- دستورالعملهاى طب جامع شامل كهن و اسلامي را كه در جهت تقويت سيستم ايمني است دريافت و عمل كنيد

27- ساده لوحي پرسنل طبي داخلي = در گزارشهاى خبري نشان مي دهد كه چقدر ايران از نظر كنترل مراقبت ورود كرونا مجهز و محكم است = پرسنل در حاليكه شخص دهانش راباز كرده و و تقريبا دستگاه در دهانش است او را معاينه مي كند = اينكه بدتر موجب انتقال است دستگاه كه ضد ويروس ندارد
فلذا معاينه شدن با وسايلي كثيرالاستعمال كه از نزديك معاينه مي كند پرهيز كنيد مگر وسايلي كه از فاصله مطمئن مثلا دماي بدن مي سنجد

28- از برنامه هاى سهل الالتزام و مفيد بإذن الله:
برنامه دهگانه حركت سلامت كه در اردوي يكروز تعليم داده شد
+مصرف روزانه چند برش زنجبيل تازه
+ ليمو
+ ويتامين ث اقلا روزي دو گرم
و اگر بيمار است يا سرماخورده هر وعده دو گرم
+ نسخه حفاظت طبي نبوي در برابر بيماريها = سیاهدانه را شسته بعد چرخ كرده + عسل بقدري كه به هم بچسبد و درشيشه سربسته
و روزي يك قاشق ناشتا خوردن
+داخل ماسك يا روبنده تان يك دستمال تميز اغشته با چند قطره روغن اسطوخودوس = غيرالكلي = ضد ويروس قوي خداآفريده



والحمدلله رب العالمين
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: آگاهي طبي = خطرات

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه مارس 23, 2020 10:34 pm

پنج خوراکی‌ که پوست را پیر می‌کند


Image

شکر، نمک، گوشت فراوری شده، پاپ کورن و چیپس، قهوه (بيش از 25 ليوان)، از جمله خوراکی‌هایی هستند که پوست شما را کسل و پیر می‌کند.

به گزارش ایمنا، فرادید نوشت: کارشناسان ۵ محصول خوراکی را که موجب پیری زودرس پوست می‌شوند، معرفی کردند.

1- آنها بر این عقیده هستند که یکی از مضرترین محصولات شکر است. حضور مداوم آن در رژیم غذایی فرآیند سنتز کلاژن (پروتئینی که وظیفه محافظت از حالت انعطاف‌پذیری پوست را بر عهده دارد) را کند می‌کند.

2- در جایگاه دوم در این لیست گوشت فرآوری‌شده قرار گرفت. کارشناسان خاطرنشان می‌کنند که استفاده بیش از حد از این نوع محصول بر سوخت و ساز بدن تأثیر منفی می‌گذارد، پوست را کسل می‌کند، رنگ آن را خراب کرده و احتمال بروز آکنه را افزایش می‌دهد.

3- همچنین به گفته متخصصان، نمک برای پوست مضر است و موجب بروز ورم و وخامت کیفیت پوست می‌شود.

4- محصولات ذرت از جمله برشتوک ذرت برای صبحانه، چیپس و پاپ کورن قرار دارند. کارشناسان بر این عقیده هستند که مصرف زیاد این محصولات تعادل اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ را در بدن بر هم می‌زنند.

5- قهوه (بيش از 25 ليوان) از دیگر مواد غذایی است که در این لیست دیده می‌شود. تایید شده که مصرف بيش از 25 ليوان این نوشیدنی بدن را کم‌آب کرده و از این طریق در ایجاد چین و چروک در پوست نقش ایفا می‌کند.

لازم به ذکر است که در تاریخ ۳ ژوئن، دانشمندان دانشگاه سلطنتی لندن اعلام کردند هیچ ضرری از مصرف مقادیر زیاد قهوه ایجاد نخواهد شد. به گفته آنها حتی ۲۵ فنجان قهوه در روز تاثیر قابل توجهی روی بدن نمی‌گذارد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

ابلهان دیجیتال

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه دسامبر 17, 2020 12:53 pm

ابلهـــــــــــــــــــــــــــان ديجــــــــــــــــيــــــتــــــــال


Image
تاريخ چند هزارساله بشر گواه بالاتربودن ضريب هوشي نسل جديد نسبت به قبلي بوده است
اما در بررسيها و رصد نسل جديد = براى اولين بار نسل جديد ضريب هوشي پائينتري نسبت به نسل قبلي دارد


اشكال در استفاده از فناوري و ديجيتال نيست
اشكال در استفاده از فناوري ديجيتال دوره رشد مغز (كودكي تا جواني) براى سرگرمي بلكه مطلق استفاده از مونيتور از تلويزيون تا رايانه تا مونيتور گوشي موبايل است


دانشمند فرانسوی متخصص ضريب هوشي:
فناوری دیجیتال مانع رشد مغزی کودکان می‌شود
ایرنه ولاسکز هرناندو
میشل دسمورژه ادعا می‌کند افزایش میزان استفاده از ابزارهای دیجیتال در میان کودکان و نوجوانان،‌ به کاهش میانگین بهره هوشی در آن‌ها منجر شده است

میشل دسمورژه، عصب‌شناس فرانسوی می‌گوید:‌ "صرفا هیچ توجیهی برای بلایی که داریم بر سر بچه‌هایمان می‌آوریم، وجود ندارد. ما داریم آینده آن‌ها را به خطر می‌اندازیم."


او ایننظريه را در جدیدترین کتاب خود با عنوان "کارخانه ابلهان دیجیتال" مطرح کرده است. عنوانی که دسمورژه انتخاب کرده شاید دلنشین نباشد اما او می‌گوید نظراتش مستدل هستند.
دسمورژه که مدیر تحقیقات موسسه سلامت ملی فرانسه است و سابقه کار در معتبرترین دانشگاه‌های دنیا (از جمله موسسه فناوری ماساچوست و دانشگاه کالیفرنیا در آمریکا) را هم دارد، با کتاب خود بحث‌های زیادی در رابطه با نحوه فرزندپروری در دنیای امروزی بوجود آورده است.

شبکه‌های اجتماعی باعث افسردگی کودکان می‌شود

کودکانی که بعد از عمومیت یافتن اینترنت به دنیا آمده‌اند، با نام "بومیان دیجیتال" شناخته می‌شوند
او البته بیرون از محیط دانشگاهی هم تا حد زیادی محبوب است؛ کارخانه ابلهان دیجیتال یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌ها در فرانسه است که به زبان‌های ایتالیایی و اسپانیایی هم ترجمه شده.

یکی از تکان‌دهنده‌ترین بحث‌های کتاب دسمورژه این است که "بومیان دیجیتال" - کودکانی که بعد از عمومیت یافتن اینترنت به دنیا آمده‌اند - آی‌کیو یا بهره هوشی پایین‌تری نسبت به والدین خود دارند.

او می‌گوید پیش از دوران ديجيتال و " بومیان دیجیتال"،
همه نسل‌های جدید بهره هوشی بالاتری نسبت به نسل‌های پیش از خود داشتند. او در گفت‌و‌گو با بی‌بی‌سی توضیح می‌دهد چرا چنین چیزی در حال رخ دادن است.

جوانان امروز اولین نسل در تاریخ هستند که نسبت به نسل قبل از خود بهره هوشی پایین‌تری دارند
بهره هوشی از طریق آزمون‌های استاندارد اندازه‌گیری می‌شود
. البته این آزمون ثابت نیست و به طور مداوم بازبینی می‌‌شود. برای مثال آزمون والدین من با من یکسان نبود اما می‌توان یک گروه را با نسخه قدیمی آزمون امتحان کرد.

پژوهشگران در بسیاری نقاط دنیا با استفاده از این روش قبلا متوجه شدند آی ‌کیو از نسلی به نسلی دیگر افزایش یافته است. این پدیده "اثر فلین" نام دارد که اسم روانشناسی که برای اولین بار آن را توضیح داد، روی آن گذاشته شده است.
اما اخیرا این روند در چندین گروه معکوس شده است.

درست است که که عواملی نظیر نظام سلامت،‌ سیستم مدرسه و تغذیه در بهره هوشی تاثیر زیادی دارد. اما اگر به کشورهایی که عوامل اجتماعی- اقتصادی در آن‌ها برای چندین دهه نسبتا پایدار بوده‌اند نگاه کنیم، خواهیم دید " اثر فلین" در آن‌ه رو به کاهش گذاشته است.
در این کشورها، "بومیان دیجیتال" اولین کودکانی هستند که بهره هوشی پایین‌ترین نسبت به والدین خود دارند. این روند در کشورهایی نظیر دانمارک، نروژ، فنلاند، هلند، فرانسه و … به ثبت رسیده است.

به نظر می‌رسد "اثر فلین" یعنی افزایش بهره هوشی از نسلی به نسل دیگر که از دهه ۱۹۴۰ به طور مداوم مشاهده شده، در برخی کشورها روندی معکوس به خود گرفته است
استفاده از فناوری دیجیتال باعث کاهش بهره هوشی شده است

آنچه به طور قطع می‌دانیم این است که استفاده از این ابزار، حتی اگر تنها عامل نباشد، تاثیر قابل توجهی در بهره هوشی کودکان دارد.
برخی مطالعات نشان داده‌اند با افزایش استفاده از تلویزیون و بازی‌های ویدئویی، میزان بهره هوشی و رشد شناختی کاهش می‌یابد.
استفاده از این ابزار پایه‌های اصلی هوش ما یعنی زبان،‌ تمرکز، حافظه و فرهنگ را تحت تاثیر قرار می‌دهد.( این‌‌ها به عنوان مجموعه‌ای از دانش‌ها تعریف می‌شوند که به ما در سازماندهی و درک جهان کمک می‌کنند.)
این تاثیرات در نهایت به افت قابل توجه در عملکرد تحصیلی منجر خواهند شد.

Image
چرا استفاده از ابزارهای دیجیتال چنین تاثیری دارد؟
دلایلش کاملا مشخص هستند: کاهش کمیت و کیفیت تعامل با خانواده که برای رشد کلامی و عاطفی ضروری است. همین‌طور کاهش زمانی که برای فعالیت‌های سازنده‌تر ( انجام تکالیف خانه، موسیقی، هنر، مطالعه و …) اختصاص داده می‌شود، داشتن سبک زندگی بیش از حد بی‌تحرک که علاوه بر رشد جسمی، تکامل ذهنی را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.

محققان می‌گویند میان میزان استفاده از صفحه‌های نمایش و رشد شناختی رابطه‌ای معکوس وجود دارد

صفحه‌های نمایشگر چه آسیبی به سیستم عصبی می‌زنند؟
ذهن یک اندام 'ثابت' نیست و ویژگی‌های 'نهایی' آن بر اساس تجربیات شکل می‌گیرند.
جهانی که در آن زندگی می‌کنیم و چالش‌هایی که با آن‌ها روبرو هستیم هم ساختار و هم عملکرد ذهن ما را تغییر می‌دهند. در این روند بخشی از مناطق مغز برای عملکردی خاص تخصص پیدا می‌کنند،‌ برخی شبکه‌‌ها ایجاد و تقویت می‌شوند، برخی دیگر از بین می‌روند، برخی ضخیم‌تر و برخی نازک‌تر می‌شوند.

طبق مشاهدات، زمانی که برای تفریح و سرگرمی مقابل صفحه نمایش صرف می‌کنیم، تکامل ساختار و عملکرد مغز در درون شبکه‌های شناختی گوناگون مرتبط با زبان و دقت را به تعویق می‌اندازد.
باید تأکید کرد که همه فعالیت‌ها به یک اندازه در تقویت رشد مغزی موثر نیستند.


فعالیت‌های مربوط به مدرسه، مطالعه، موسیقی، هنر، ورزش و … در مقایسه با ابزارهای دیجیتالی که به منظور تفریح و سرگرمی استفاده می‌شوند، قدرت بیشتری برای سازماندهی و تغذیه مغز دارند. مشکل این صفحات نمایش این است که که در روند رشد مغزی کودکان‌مان تغییر ایجاد می‌کنند و باعث ضعف آن می‌شوند.

کارشناس فرانسوی می‌گوید فعالیت‌هایی مثل مطالعه، تحقيق، هنر، ورزش و … تاثیر بسیار سازنده‌تری بر مغز دارند

در یک مطالعه تجربی جالب‌توجه، به کودکانی که درس‌شان خوب بود کنسول‌ بازی داده شد. بعد از ۴ ماه، مشخص شد آن‌ها زمان بیشتری را صرف بازی می‌کنند و وقت کمتری برای انجام تکالیف خود می‌گذارند. نمرات این دانش‌آموزان نزدیک به ۵۰ درصد افت داشت که در طول ۴ ماه میزان زیادی به حساب می‌آید.

در مطالعه‌ای دیگر، کودکان باید فهرستی از کلمات را یاد می‌گرفتند. یک ساعت بعد به برخی از آن‌ها اجازه بازی ویدئویی داده شد. دو ساعت بعد آن‌ها به رخت‌خواب رفتند.
صبح روز بعد، کودکانی که بازی نکرده بودند نزدیک به ۸۰ درصد و آن‌هایی که بازی کرده بودند، ۵۰ درصد از درس را به یاد داشتند.
به این ترتیب پژوهشگران دریافتند که بازی در خواب و قدرت حافظه اختلال ایجاد می‌کند.

آیا همه صفحه‌های نمایش به یک اندازه مضر هستند؟
هیچکس نمی‌گوید "انقلاب دیجیتال" بد است و باید جلویش را گرفت.
آیا مهارت‌های اساسی کار با ابزارهای کامپیوتری را باید به دانش‌آموزان یاد داد؟ شکی در آن نیست.
آیا تکنولو‌ژی دیجیتال می‌تواند ابزاری مرتبط در زرادخانه آموزشی معلمان به حساب بیاید؟
البته، اگر بخشی از یک پروژه آموزشی سازمان‌یافته باشد و همین‌طور اگر بکارگیری برخی نرم‌افزارها در ارتقا کیفیت انتقال مفاهیم آموزشی موثر عمل کند.

با این حال، وقتی یک ابزار دیجیتال در اختیار یک کودک یا نوجوان قرار می‌گیرد، تقریبا همیشه برای سرگرمی‌هایی به کار برده می‌شود که بیشترین اثرات مخرب را دارند. این کاربردها به ترتیب اهمیت عبارتند از: تلویزیون که صفحه نمایش شماره یک برای همه سنین است ( و برای تماشای فیلم‌ها، مجموعه‌های تلویزیونی، کلیپ‌های ویدئویی و … به کار می‌رود )، بعد بازی‌های ویدئویی (که اغلب هیجانی و خشن هستند) و در نهایت موردی که بیشتر در نوجوانان وجود دارد و جنون خودنمایی بیهوده در شبکه‌های اجتماعی است.

محققان می‌گویند طبق مشاهدات آن‌ها مدت استفاده از ابزارهای دیجیتال به منظور تفریح و سرگرمی، در رشد مغز تاخیر ایجاد می‌کند


کودکان تا چه اندازه مجاز به استفاده از ابزارهای دیجیتال به منظور تفریح و سرگرمی هستند؟
باید به آن‌ها گفته شود که استفاده از این ابزارها به مغز آسیب می‌زند،‌ در خواب‌ و فرایند اکتساب زبان اختلال ایجاد می‌کند، باعث افت تحصیلی و اختلال تمرکز می‌شود، خطر چاقی را بالا می‌برد و بسیاری موارد دیگر. برخی مطالعات نشان داده وقتی با ارائه دلیل از کودکان و نوجوانان خواسته شود به مقرراتی عمل کنند، آن‌ها آسان‌تر آن را می‌پذیرند.

قبل از۶ سالگی ایده‌آل این است که کودک به هیچ وجه در معرض صفحه‌های نمایشگر ابزارهای دیجیتال قرار نگیرد. (البته معنایش این است که نمی‌توانید هر از گاهی با کودکانتان کارتون تماشا کنید.)


از ۶ سالگی به بعد کودکان می‌توانند تا نیم ساعت و یا حتی یک ساعت از صفحه‌های نمایشگر استفاده کنند. در صورتی که محتوا مناسب باشد و به اندازه کافی بخوابند، این مساله تاثیر منفی قابل ملاحظه‌ای رویشان نخواهد داشت.
علاوه بر این صبح‌ها پیش از رفتن به مدرسه، شب‌ها قبل از رفتن به رخت‌خواب، وقتی در کنار دیگران هستند و مهم‌تر از همه در اتاق خواب نباید اجازه استفاده از ابزارهای دیجیتالی را داشته باشند.

اما پدر و مادرهایی که خودشان به طور مداوم به گوشی‌های تلفن همراه و کنسول‌های بازی چسبیده‌اند،‌ احتمالا برای فهماندن مشکلات استفاده از این ابزارها به کودکان‌ خود کار سختی پیش رو خواهند داشت.

برخی کشورها روند وضع مقررات برای محدود کردن استفاده کودکان از ابزارهای دیجیتال را آغاز کرده‌اند
ظاهرا برخی کشورها شروع به وضع قوانینی در رابطه با استفاده از ابزار دیجیتال کرده‌اند؟
بله، به خصوص در آسیا.
به عنوان مثال در تایوان استفاده بیش از حد از صفحه نمایش نوعی کودک‌آزاری تلقی می‌شود. این کشور قانونی تصویب کرده که بر اساس آن والدینی که کودکان زیر ۲۴ ماه خود را در معرض هرگونه ابزار دیجیتال قرار می‌دهند‌، جریمه‌های سنگینی دریافت خواهند کرد. همین‌طور والدینی که زمان استفاده از این ابزارها را برای کودکان بین ۲ تا ۱۸ سال خود محدود نمی‌کنند.

در چین هم تدابیر سختگیرانه‌ای برای نظارت بر میزان استفاده از بازی‌های ویدئویی در میان افراد زیر سن قانونی، اعمال شده است. کودکان و نوجوانان دیگر شب‌ها (از ساعت ۱۰ شب تا ۸ صبح) اجازه بازی ندارند و در طول روز هم طی هفته تا ۹۰ دقیقه می‌توانند از ابزارهای دیجیتال استفاده کنند که البته در آخر هفته‌ها و روزهای تعطیلی مدارس این میزان تا ۱۸۰ دقیقه افزایش می‌یابد.

واضح است که گزینه‌های آموزشی فقط در صورتی می‌توانند به شکلی آزادانه اعمال شوند که اطلاعات صادقانه و جامعی در اختیار والدین قرار بگیرد.
به نظر من کارزاری که به شکلی منصفانه در رابطه با تاثیر استفاده از ابزارهای دیجیتال بر رشد، اطلاع‌رسانی کند و دستورالعمل‌های واضحی داشته باشد، یک شروع خوب به حساب می‌آید. از جمله این که استفاده از صفحه‌های نمایش برای کودکان زیر ۶ ممنوع شود و سنین بالاتر هم اجازه نداشته باشند بیشتر از ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در روز از آن‌ها استفاده کنند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: آگاهي طبي = خطرات

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه دسامبر 14, 2021 7:43 pm

وحشت طاعون در آمریکا/ سنجاب ها قاتلان جدید مردم کالیفرنیا/ آیا یک پاندمی وحشتناک در راه است؟



در کالیفرنیای آمریکا یکی از قدیمی ترین دشمنان بشر که شاید بتوان آن را جد بزرگ همه پاندمی ها دانست مجددا ظهور کرده است. طاعون، قاتل قدیمی انسان ها بعد از مدتی دوباره سر و کله اش پیدا شده است.

Image

https://www.khabarfoori.com/detail/2822806
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: آگاهي طبي = خطرات

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه دسامبر 14, 2021 7:48 pm

جریان "عقیم‌کردن یک ‌میلیون زن ایرانی" در دهه ۷۰ چیست؟!


مرحوم علامه محمد‌حسین حسینی طهرانی(ره) در پی‌ اجرای سیاست‌های کاهش جمعیت در دهه هفتاد، در مقطعی درس خود را تعطیل کرد و به نگارش و تدوین کتاب "کاهش جمعیت ضربه‌ای سهمگین بر پیکر مسلمین" پرداخت.
در این کتاب در بخشی با عنوان "مضرات عمل توبکتومی" (بستن لوله‌های زنان) به اقدام قابل تأملی اشاره شده است که دولت وقت به اسم کاهش جمعیت کشور و به‌طور مخفیانه انجام داده است! اقداماتی که نه توجیه علمی دارند و نه اخلاقی؛ این شد که طی تنها 20 سال ایران در جهان، رکورددار کاهش نرخ باروری از 6 به زیر 2 فرزند شد(!) اقداماتی که واقعاً ضربه‌ای سهمگین بر پیکر جمعیت کشور بود.

جالب است اين سايت وابسته به مركز سخت حاكميت؛ الان روضه عقيم كردن ان هم از كتاب علامه طهراني را مي خواند، اما وقتي اين كتاب منتشر چنان برخورد با آن شد كه فقط در كتابفروشي بيت ايشان پيدا مي شد و مي گفتند نظام را زير سؤال برده و آقا و بي بي زير سؤال مي روند با اين كتاب
در آن وقت كه اين عمل مجرمانه انجام شد، دولت رفسنجاني سركار بود (كه انوقت گفتند هيچكس براى من مثل آقاى هاشمي نمي شود) با وزير غربزده طبي همان كه الان پزشك مخصوص رهبري است

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/05/24/2554385
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

خوراك گوشت با چه چيزهايي نمي سازد

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه دسامبر 14, 2021 8:15 pm

خوراك گوشت با چه چيزهايي نمي سازد:
سيب زميني، سالاد گوجه خيار، شير، قهوه، = با هم يا پشت سره هم خورده نشود


ترکیب سمی گوشت و سیب زمینی را هرگز نخورید

Image

قهوه با شیر و سیب زمینی با گوشت، این ترکیب محصولات معمولی خطرناک است.
به گزارش اسپوتنیک، دکتر سولوماتینا در مقاله ای می نویسد که خوردن سیب زمینی با گوشت هضم را مشکل می کند.

حتی ترکیبات غذایی آشنا می تواند باعث ناراحتی در معده شود. النا سولوماتینا ، متخصص تغذیه می گوید که رژیم غذایی ناسالم چه عواملی را می تواند به دنبال داشته باشد.
گوشت با سیب زمینی، گوجه فرنگی با خیار، قهوه با شیر، انچنان ترکیب خوبی نیستند. همه تصور نمی کنند که چنین ترکیبات غذایی رایج و آشنا می تواند برای هضم مضر باشد. با این حال، بسیاری از مردم پس از خوردن ترکیب این غذاها ناراحتی را تجربه می کنند و دقیقاً به دلیل ناسازگاری برخی از غذاهای آشنا یا مواد تشکیل دهنده آنها، با اختلالاتی در کار دستگاه گوارش مواجه می شوند.
وی گفت: "بسیاری از مردم گوشت با سیب زمینی یا ماکارونی را نمی توانند هضم کنند. یک توجیه برای این وجود دارد: گوشت، محصولی که در معده هضم می شود، نیاز به اسید کلریدریک دارد، اما غذاهای نشاسته ای در معده هیچ واکنشی بر روی انها انجام نمی شود (هضم چنین غذاهایی عمدتا در روده رخ می دهد)".
به همین دلیل، افرادی هستند که پیراشکی گوشت و سیب زمینی برای آنها منع مصرف دارد.
او ادامه داد که برخی از سبزیجات با دیگر مواد غذایی در معده مخلوط نمی شوند. به عنوان مثال، از سالاد گوجه فرنگی و خیار بیش از حد استفاده نکنید.
سولوماتینا می افزاید: "بسیاری نیز گوجه فرنگی با خیار را توصیه نمی کنند. اما همه چیز در اینجا فردی است و بسیاری از مردم سالاد خیار و گوجه را در حجم زیاد می خورند."
این متخصص تغذیه همچنین از نوشیدن زیاد قهوه با شیر به دلیل ویژگی های ترکیب شیمیایی این محصولات منع می نماید.
سولوماتینا توضیح داد: "اگر شما یک فنجان قهوه و شیر بنوشید، چنین چیزی اتفاق نمی افتد. اگر در مقادیر زیاد، قهوه مانند چای قوی به پروتئین های شیر متصل می شود و این امر هضم غذا را پیچیده می کند."

https://ir.sputniknews.com/misc/202110108356525
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

رابطه میان اختلال در حس بویایی و خطر مرگ تا پنج سال!

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه مارس 15, 2022 3:34 pm

رابطه میان اختلال در حس بویایی و خطر مرگ تا پنج سال!


فلذا هرگونه ضعف و اشكال در بويايي را پيگيري كنيد و بى اهميت نباشيد
https://fa.shafaqna.com/news/1251629/

شفقنا- نواندیش نوشت: دانشمندان می‌گویند بویایی در تشخیص خطر مرگ در پنج سال آینده می‌تواند نقش بسیار مهمی داشته باشد.

به گزارش شفقنا، نشریه ساینس به نقل از تحقیقات محققان دانشگاه شیکاگو که اولین بار سال ۲۰۱۶ منتشر شد، نوشت: در تحقیقی که روی سه هزار فرد ۵۷ تا ۸۵ ساله انجام دادند به این نتیجه رسیدند که کاهش قدرت بویایی در سالمندان بیش از هر عامل دیگری از احتمال مرگ در پنج سال آینده خبر می‌دهد.

به اعتقاد این پژوهشگران، این تحقیق نشان می‌دهد این حس خاص و از نظر تکاملی کهن، ممکن است با مکانیسم مهمی در زمینه طول عمر انسان ارتباط داشته باشد.

برای این تحقیق پنج بوی نعنا، ماهی، پرتغال، گل سرخ و چرم را در اختیار شرکت کنندگان قرار دادند.

پنج سال بعد، ۳۹ درصد کسانی که در این تست بو پایین ترین نمره را گرفته بودند، در قید حیات نبودند. از بین آنها که تا حدی بویایی‌شان کم شده بود ۱۹ درصد از دنیا رفته بودند و تنها ده درصد کسانی که بویایی سالم داشتند دیگر زنده نبودند.

پروفسور جایانت پینتو که این تحقیق زیر نظر او انجام شده می‌گوید: معمولا قدر سیستم بویایی به اندازه کافی دانسته نمی‌شود در حالیکه در زندگی روزمره نقش بسیار مهمی دارد.

کاهش بویایی مستقیما باعث مرگ نمی‌شود اما منادی آن است، زنگ خطری که بسرعت درباره آسیب وارده هشدار می‌دهد. محققان فکر می‌کنند اختلال در بویایی نشانگر اختلال در نظام ترمیم سلولی در بدن است چون بویایی سالم به تولید و جایگزینی سلول‌های بنیادی در مخاط بینی بستگی دارد. اختلال بویایی هم پیش از هر چیز دیگر خبر از نقص ترمیم در بدن و شتاب گرفتن پیری می‌دهد.

دستگاه بویایی، این حس منحصر به فرد، وابسته به سلول‌های بنیادی است بنابراین ممکن است نمایانگر قابلیت بازسازی بدن در زمان تغییرات تخریبی پیری و یا علامت توانایی بدن در ترمیم فیزیولوژیک باشد.

علاوه بر این بویایی نخستین سیستمی است که تاثیر یک عمر آسیب سموم و آلاینده‌های محیطی یا عوامل و میکروب‌های بیماری‌زا را بر بدن نشان می‌دهد: عصب بویایی (زوج اول اعصای مغزی) تنها عصب مغزی است که با دنیای بیرون در ارتباط مستقیم است. بنابراین آلودگی، سموم و عوامل بیماری‌زایی که از راه تنفس وارد بدن می‌شوند، از راه این عصب به دستگاه عصبی مرکزی (مغز) می‌رسند و آسیب مستقیمی وارد می‌کنند که منجر به مرگ می‌شود.

محققان معتقدند این آلاینده‌ها، میکروب‌ها و ویروس‌ها بطور غیر مستقیم به عصب بویایی آسیب می‌زنند چون باعث بیماریهایی مثل بیماری‌های ریوی و قلبی عروقی می‌شوند و این بیماری‌ها نیز به عصب بویایی آسیب می‌زنند.

تحقیقات قبلی نشان داده‌اند که آلودگی ذرات معلق، مرگ یا عوارض بیماری افزایش می‌دهد در عین حال که قدرت بویایی را کاهش می‌دهد.

دکتر پینتو می‌گوید نتیجه این تحقیق، یک تست بالینی مفید، سریع و ارزان را برای شناسایی افراد در معرض خطر در اختیار پزشکان می‌گذارد.

او می‌گوید باید اهمیت بیشتری برای سلامت بویایی قائل شد با این حال تاکید می‌کند که ما نمی خواهیم مردم را وحشت زده کنیم. سرماخوردگی، آلرژی و بیماری سینوس می‌توانند بر بویایی تاثیر بگذارند. بنابراین مردم نباید نگران شوند، اما اگر مشکل بویایی مزمن شد باید به پزشک مراجعه کنند.

انتهای پیام
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

تب کریمه کنگو در ایران

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه سپتامبر 11, 2022 12:38 pm

تاخت و تاز تب کریمه کنگو در ایران / چه شد که این بیماری امسال شیوع بیشتری پیدا کرد؟



1- عليرغم اسم غلط انداز خارجي آن كه القا مي كند خارجيها كشف كردند!!!؟ آن هم در افريقا!!!!؟
اما در طب كهن مطرح بوده و نواحي كشورهاى فلات ايران تا ماوراء النهر (آسياي ميانه) هم مبتلا مي شدند نسخه هايي هم در منابع طب كهن از جمله به زبان فارسي هم ذكر شده است

2- نقطه ابتلا بجز محشورين با دام زنده و محيطهاى نگهداري آنها
براى عموم = دست زدن به گوشت گرم تازه ذبح شده يا مصرف آن مي تواند سبب ابتلا شود
كه بايد پرهيز شود و 24 ساعت در جاى سرد گوشت تازه نگهداري شود تا اگر مبتلا باشد بدينوسيله ساده آلودگيش از بين برود


شرح جزئيات و تكميل نكات
https://www.entekhab.ir/fa/news/688825/

آخرین آمار‌ها نشان می‌دهد که تعداد مبتلایان به بیماری تب کریمه کنگو در ایران رو به افزایش است. در حال حاضر بر اساس آخرین آمار اعلام شده توسط وزارت بهداشت ۵۱ نفر در کشور به این بیماری مبتلا شده‌اند که سه نفر از آن‌ها فوت شدند. یکی از فوت شدگان دامپزشکی اهل کرمان بوده که در جریان انجام وظیفه مبتلا شد و جانش را از دست داد. البته مسعود مردانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با رسانه‌ها بر این باور است که آمار مبتلایان چندین برابر آمار‌های رسمی اعلام شده است. موضوع افزایش آمار ابتلا به این بیماری در شرایطی نگران کننده‌تر می‌شود که گزارش‌ها حاکی از توسعه تب کریمه کنگو در عراق و انتقال آن به ایران است. آن‌طور که کارشناسان می‌گویند، شیوع بیماری در کشور‌های همسایه مخاطرات ایران را بیشتر می‌‎کند. اگرچه یگانه نسخه سازمان دامپزشکی برای کنترل این بیماری سمپاشی است، اما حمید ابراهیم زاده دکتر دامپزشک بر این باور است که سمپاشی باید آخرین تجویز باشد، زیرا ممکن است اثر معکوس داشته باشد. آن طور که او می‌گوید با یک برنامه مشترک بین چند دستگاه، علاوه بر اینکه جمعیت دام و کنه و ... باید پایش شود، برنامه‌های آموزشی برای ترک عادت مصرف گوشت تازه نیز باید در دستور کار تصمیم‌سازان قرار داده شود.

آمار‌ها نشان می‌دهد آمار ابتلا به بیماری مهلک و کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در ایران رو به افزایش است. این بیماری اولین بار در سال ۱۳۷۸ به طور رسمی و قطعی در کشور ما تایید و شناسایی شد. از ابتدای شناسایی اولین مورد ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو تا کنون یکهزار و ۶۰۹ مورد بیمار مبتلا در کشور شناسایی و ثبت شده است. از آن زمان تاکنون ۲۰۹ نفر یعنی ۱۳ درصد از جمعیت مبتلا به این بیماری در کشور فوت شده‌اند. در ۱۸ تیر ۱۴۰۱ بهزاد امیری رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با ایسنا از افزایش آمار مبتلایان به تب کریمه کنگو به ۵۱ نفر در کشور خبر داد که سه نفر آن‌ها فوت شدند. یکی از فوت شدگان علی اکبر باقری از دامپزشکان شاغل در استان کرمان بود که در منطقه رفسنجان در حال انجام وظیفه به این بیماری مبتلا شد.

اما مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با رسانه‌ها اعلام می‌کند که سالانه ۵۰ تا ۱۵۰ مورد ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور داریم. به اعتقاد او، مطمئنا تعداد واقعی مبتلایان نسبت آمار‌های اعلامی بیشتر است. به این دلیل که افراد با داشتن علائمی مانند بدن درد و تب، فکر می‌کنند که به کرونا مبتلا شدند. به گفته مردانی ویروس تب کریمه کنگو با توجه به شرایط بین ۳۰ تا ۵۰ درصد ممکن است موجب مرگ‌ومیر شود.

بیماری بومی، نه نوظهور
بیماری کشنده تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و عامل آن ویروسی است که از طریق نیش کنه به انسان منتقل می‌شود و زمینه بروز تب‌های خونریزی دهنده را در انسان فراهم می‌کند. این بیماری از انسان به انسان هم قابل انتقال است و این روز‌ها به جز در ایران، در کشور‌های همسایه هم شیوع آن گزارش شده است. آیا این مسئله می‌تواند برای مردم کشور مخاطرات جدی ایجاد کند؟

آن‌طو رکه حمید ابراهیم زاده دکتر دامپزشک در گفتگو با انتخاب اعلام می‌کند: سابقه این بیماری به امروز و دیروز باز نمی‌گردد. در کتاب ذخیره خوارزم شاه نوشته جوزجانی شاگر ابن سینا، نام این بیماری آورده شده و راه درمان آن شرح داده شده اشت.

به گفته او، در طب سنتی از گل میخک و ... برای درمان تب کریمه کنگو استفاده می‍‌‎‌شده است.

ابراهیم زاده اضافه می‌کند: حدود ۶۰ تا ۷۰ سال پیش خانم دکتر سعیدی در انستیتو پاستور همزمان با روس‌ها در ایران روی این بیماری کار می‌کند و نتایج را به دانشگاه هونولولوی هاوایی به‌عنوان بیمارستان مرجع در ارتباط با تب کریمه کنگو ارسال می‌کند.

او می‌گوید: بر خلاف آنچه این روز‌ها مطرح می‌شود و تب کریمه کنگو را بیماری نوظهور می‌دانند، این بیماری یک بیماری بومی در غرب آسیا و آسیای میانه است.

این دامپزشک به تاریخچه شناسایی بیماری در ایران اشاره کرده و عنوان می‌کند: در دهه هفتاد یک خانم و آقای دکتر در شهرکرد به تب کریمه کنگو مبتلا شده و خانم دکتر فوت می‌کند. چون این بیماری در قشر پزشک دیده شد، شاخک‌های وزارت بهداشت حساس می‌شود. پس از آن دکتر مردانی روی این بیماری کار می‌کند، بورس می‌گیرد و در تگزاس دوره می‌بیند.

به گفته او، دام مخزن این ویروس است. این مخزن تقریبا بدون علائم است و در صورتی که ایمونوگلوبین نداشته باشد، یک هفته تب مختصری کرده و در این زمان ترشحات دام شامل خون، ادرار و ... می‌تواند بسیار خطرناک باشد و بیماری را به انسان منتقل کند.

ابراهیم زاده این بیماری را در انسان دارای سه فاز اولیه معرفی می‌کند که علائمی شبیه به آنفلوانزای و کرونا دارد. فاز نخستین بیماری یک فاز انتقالی است، فاز بعدی با خونریزی نقطه‌ای است که گاهی روی پوست کشیده می‌شود و در نهایت وارد فاز سوم و خونریزی هنده می‌شود. سازمان بهداشت جهانی هم سه تعریف برای این بیمای شامل «فرم محتمل»، «فرم ممکنه» و «فرم تایید شده» تعریف کرده است. فرم محتمل مربوط به افرادی است که در منطقه دارای دام حضور دارند.


اگر علائمی داشته باشند، پزشک باید درباره ابتلا به تب کریمه کنگو شک کند. فرم ممکنه وقتی است که همراه با علائمی مثل تب و خونریزی وجود داشته باشد. در اینجا باید شاخک‌های پزشک حساس شود. فرم تایید شده و ثابت شده علائم اپیدمولوژی بالینی و آزمایشگاهی دارد.

او تاکید می‌‎کند: این ویروس وقتی وارد یک کلونی -در اطراف دام و چراگاه و یا هرچه باشد- شود، تا ۷۵۰ روز باقی می‌ماند.

اثر معکوس سمپاشی
تجویز شایع دامپزشکان برای کنترل تب کریمه کنگو سمپاشی است، اما این دامپزشک تاکید می‌کند که سمپاشی آخرین راه کنترل این بیماری است.

او می‌گوید: این اطلاعاتی که می‌دهند درست نیست. اولین راه کنترل شیوع تب کریمه کنگو پایش است. هر سال باید بررسی شود تا ببینند وضعیت دام، کنه و مرز‌ها به چه صورت است. ورود دام قاچاق به کشور شرایط را دشوار می‌کند البته این پدیده نسبت به یک دهه قبل کاهش یافته است.

ابراهیم زاده عنوان می‌کند: این ویروس سه سیگمنت F و M و L دارد. در این سه تا ممکن است تغییرات جهشی بوجود آید و حدت بیماری‌زایی را بالا ببرد. باید یک برنامه منسجم چند سازمانه بین دامپزشکی و علوم پزشکی و محیط زیست وجود داشته باشد تا دائما این مسئله پایش شود.

او یادآور می‌شود: سمپاشی آخرین مرحله برای مبارزه و کنترل کنه عامل انتقال بیماری است. ما یک دهه قبل در شهرک دام زاهدان سمپاشی کردیم و این کار باعث گسترش بیماری شد، زیرا کنه زنده، لارو و شفیره آن از محل زندگی دام به خانه‌های کارگری منتقل شدند و تماما آنجا را آلوده کردند.

به گفته این دامپزشک، تعدادی از کنه‌ها در زمان سمپاشی از بین می‌روند، اما این حشره به طور کامل از بین نمی‌رود و می‌خواهد از محل سمپاشی شده دور شود به همین دلیل به خانه کارگری می‌روند.

اصلاح فرهنگ، مهمترین راه مقابله با ابتلا
ابراهیم زاده مهمترین راه مقابله با این بیماری را ایجاد فرهنگ عدم استفاده از گوشت تازه معرفی می‌کند. او می‌گوید: استفاده از گوشت تازه یک کار غیر علمی است. گوشت حتما باید ۲۴ ساعت و امعاء و احشا به خصوص کبد (جگر) را باید در دمای یخچالی تا ۷۲ ساعت نگه داریم. تا بعد از مرگ با تغییر درجه اسیدی شدن گوشت، ویروس از بین برود.

او ادامه می‌دهد: راه دیگر این است که کشتار دام قاچاق متوقف شود. کشتار از داخل خیابان‌ها به کشتارگاه‌ها منتقل شود و کارکنان کشتارگاه‌ها هم سیستم خودحفاظتی داشته باشند.

این دامپزشک پایش برای کنترل این بیماری را امری ضروری دانسته و در مرحله آخر سمپاشی را توصیه می‌کند.

بیماری تابستانه به دلیل افزایش فعالیت کنه‌ها
این بیماری کشنده عموما در فصل تابستان بروز می‌کند، اما دلیل آن چیست؟ آراسب دباغ مقدم دامپزشک متخصص بهداشت و کنترل مواد غذایی و عضو کمیته بهداشت عمومی جامعه دامپزشکان ایران در گفتگو با «انتخاب» در این رابطه بیان می‌کند: ناقل این بیماری کنه‌ها هستند و از آنجا که این حشره به‌طور عمده در تابستان فعال می‌شود، این بیماری عموما در این فصل رخ می‌دهد.

او روند ابتلا به تب کریمه کنگو نسبت به سال قبل را افزاینده توصیف کرده و می‌گوید: ما هر سال این بیماری را یک مقدار کمتر یا بیشتر داریم و وضعیت به گونه‌ای نیست که اتفاق غیر عادی در کشور افتاده باشد.

دباغ مقدم درباره دلیل روند افزایشی ابتلا به تب کریمه کنگو عنوان می‌کند: سال گذشته سال خیلی خاصی بود. پارسال تابستان شاهد موج‌های سنگین کرونا بودیم به همین خاطر مسافرت‌ها کاهش پیدا کرد. کشور به شدت درگیر بحث کرونا بود و خیلی از پرسنل مراکز بهداشت متمرکز بر بیماری کرونا بودند به همین دلیل آمارگیری و مبارزه با دیگر بیماری‌ها خیلی کمرنگ شده بود.

او می‌گوید: کاهش فعالیت‌های روزمره و انجام سفر، احتمال گزش توسط کنه یا برخورد با فرآورده‌های دامی را به حداقل رسانده بود. این عوامل در کنترل بیماری بسیار اثرگذار بود. ضمن آنکه شست‌وشوی مرتب دست‌ها فقط بر کرونا تاثیرگذار نبود بلکه هرآنچه بیماری ویروسی و میکروبی هست را کنترل می‌کرد.

چرخه تب کریمه کنگو چگونه است؟
عضو کمیته بهداشت عمومی جامعه دامپزشکان ایران درباره چرخه بیماری تب کریمه کنگو می‌گوید: مخزن ویروس کنه است. کنه، گوسفند و گاو یا برخی حیوانات وحشی که ما کمتر با آن برخورد داریم را نیش می‌زند و ویروس را وارد بدن حیوانات می‌کند. این بیماری در دام علائمی ندارد و به ظاهر دام سالم و فرآورده‌های آن هم سالم است، اما داخل خون آن ویروس هست و ترشحات حیوان آلوده هستند که می‌تواند انسان را مبتلا کند.

او اضافه می‌کند: کنه هم اگر انسان را نیش بزند، این بیماری به انسان منتقل خواهد شد. بیماری از انسان به انسان هم قابل انتقال است. ولی عموما این اتفاق در بیمارستان‌ها رخ می‌دهد.

دباغ مقدم می‌گوید: چند سال پیش در یک بیمارستانی در مشهد، یک انترن پزشکی در جریان مراقبت از یک بیماری که قصاب بود و در حال سقوط از روی تخت بود، مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو شد.

به اعتقاد او از لحاظ دامپزشکی خیلی پایش خاصی برای کنترل تب کریمه کنگو نمی‌توان انجام داد، اما باید تمام کشتارگاه‌ها به سردخانه‌های پیش سرد مجهز شوند و گوشت قبل از ورود به بازار مصرف، ۲۴ ساعت در داخل سردخانه یخچال بماند و سپس وارد بازار شود.

عضو کمیته بهداشت عمومی جامعه دامپزشکان ایران عنوان می‌کند: تا هفت یا هشت سال پیش تمام کشتارگاه‌ها مجهز به اتاق پیش سرد نبودند، اما در حال حاضر این امکانات برای آن‌ها فراهم شده است.

او همچنین آموزش به دامداران و خانواده‌های آن‌ها برای ارتباط با دام و تماس با کنه را یکی دیگر از اقداماتی می‌داند که دامپزشکی باید در دستور کار خود قرار دهد ضمن آنکه این مجموعه باید به شهروندان آموزش دهد تا در هنگام مواجه به فرآورده‌های دامی چگونه برخورد کنند.

افزایش مخاطرات با گزارش تب کریمه کنگو در کشور‌های همسایه
در حال حاضر بیماری تب کریمه کنگو فقط در ایران قربانی نمی‌گیرد. این بیماری در عراق هم گزارش شده است. این مسئله چقدر در شیوع بیشتر بیماری در ایران تاثیرگذار خواهد بود؟ دباغ مقدم در این رابطه می‌گوید: این مسئله مخاطرات را بیشتر می‌کند. متاسفانه در کشور‌های همسایه ایران عموما سطح بهداشت پایین‌تر است و بسیاری از بیماری‌های دیگر مثل وبا که وارد کشور شده است، عموما از کشور‌های همسایه می‌آید.

او ادامه می‌دهد: ما مرز‌های گسترده‌ای داریم و شاید پست‌های قرنطینه سفت و سخت عمل نمی‌کنند یا کنترل‌ها درست انجام نمی‌شود. خیلی وقت‌ها دام قاچاق به خصوص از مرز شرقی می‌آید و تا قلب کشور می‌رسد. این مسئله در سنوات قبل هم بوده است که دامی را در اصفهان کشتار کرده‌اند، اما اصل دام از مرز شرقی سیستان و بلوچستان وارد کشور شده بود و عملا این مسئله باعث می‌شود که بیماری تا قلب کشور ما بیاید و در ایران پخش شود.
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

قبلي

بازگشت به آلوده شناسى


Aelaa.Net