مصرف صحيح

مصرف صحيح

پستتوسط najm134 » شنبه مارس 27, 2010 12:38 pm

عناوين گزارشاتي كه تا كنون در اين باره منتشر شده است: بازیافت مواد و سلامت محیط زیست - توليد كفش جادويي! - پخت نان خشک راه حفظ سلامت و منع اسراف - بازيافت بهينه لاستيک ها در کشور - بازيافت بهينه لاستيک ها در کشور - ظروف زباله مخصوص جمع آوري باطريهاي فرسوده
مرسولاتي كه تا كنون جداگانه در اين باره منتشر شده است:
مديريت مصرف
http://aelaa.net/110.aspx?id=581
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط najm134 در سه شنبه ژانويه 18, 2011 3:53 am .
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

مصرف صحيح

پستتوسط najm134 » جمعه آپريل 16, 2010 5:32 pm

بازیافت مواد و سلامت محیط زیست
بسیاری از مواد در طبیعت تجزیه می شوند و به خودی خود بازیافت می شوند این موارد در مورد موجودات زنده ای که می میرند و یا مواد فاسد شدنی پیش می آید. این مواد را مواد زیست فروپاش می گویند. برای مثال کود هایی که در باغات ریخته می شوند و نتیجه کپه کردن موادی مانند غذاهای فاسد شده، آشغال میوه ها، پوست تخم مرغ و دیگر زباله های تجزیه پذیر است که بطور طبیعی توسط حشرات و دیگر جانوران موذی خورده می شوند.
متاسفانه مقادیر بالایی از زباله ها مانند: فلزات، کائوچو و پلاستیک نمی توانند خورده و تجزیه شوند و برای صدها سال تجزیه نشده در طبیعت باقی می مانند. حتی اگر این مواد قطعه قطعه و خورد هم شوند باز هم نمی توانند تجزیه شوند و به مرور جو اتمسفر، زمین و آب را آلوده می کنند.
بعضی از این مواد می توانند بازیافت شوند. زباله هایی که قابل بازیافت نیستند در گودالهایی به نام محل دفن زباله مدفون می شوند. این زباله ها ابتدا تکه تکه و سپس له و خمیر مانند می شوند بنابراین با این کار زباله ها فضای کمتری را اشغال می کنند. اگر نتوانیم به روند بازیافت ادامه دهیم باید روز به روز بر تعداد این گودالها بیافزاییم.
با توجه به مسائل فوق ترغیب و تشویق مردم در امر بازیافت بسیار مهم و اساسی است. یکی از راهها استفاده کمتر از بسته بندی مواد است و یا در صورت نیاز به بسته بندی از موادی استفاده شود که قابل بازیافت باشد. راه دیگر اینکه پول کمتری را برای موادی که از کاغذ های بازیافت شده تهیه می شوند هزینه کنیم. اگر از سطل های بازیافت در همه پارکینگ ها، مراکز خرید، پمپ بنزین ها رستوران ها و مدارس نصب شوند مردم بیشتر تشویق می شوند و این امر بصورت یک عمل عادی روزمره مبدل می شود.
امروزه از 80% زباله های قابل بازیافت فقط میزان 11% آن بازیافت می شوند و این در حالی است که هر خانوار بطور متوسط سالانه 1 تن زباله تولید می کند.
راههای بسیاری است که ما می توانیم با بکارگیری آنها در بازیافت مواد در منزل و مدرسه سهیم باشیم که برخی از آنها در زیر بیان شده اند:
1. برای قوطی های آلمینیومی، بطری های پلاستیکی، شیشه ها و کاغذ و مقوا از سطل های زباله مخصوص بازیافت استفاده کنید.
2. بجای دور انداختن لباس ها در صورت امکان آنها را تعمیر کرده و از آنها استفاده کنید.
3. بعد از یکبار استفاده از کیسه های پلاستیکی آنها را دور نیاندازید، آنها را نگه دارید و برای دفعات بعدی از آنها استفاده کنید.
4. از باطری هایی که دوباره قابل شارژ کردن هستند استفاده کنید.
5. حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف استفاده نکنید.
6. در صورت امکان از مايعات در بسته بنديهاى شیشه ای خریداری کنید.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

مصرف صحيح

پستتوسط najm134 » جمعه آپريل 16, 2010 5:37 pm

توليد كفش جادويي!
به تازگي نوعي كفش بچگانه ساخته شده كه اندازه‌اش با بزرگ شدن پا تغيير مي‌كند و والدين را از خريد گاه به گاه كفش براي كودكان در حال رشد خود بي‌نياز مي‌كند.
به گفته سازندگان، اين كفش كه Inchworm نام دارد تا آخرين شماره پاي كودكان قابليت بزرگ شدن دارد. تصوير
اين نوع كفش مجهز به دكمه‌اي در كنار خود است كه با فشار دادن آن به اندازه شماره پا بزرگ و كوچك مي‌شود.
اين كفش وارد بازارهاي انگليس شده است. پيتر گريگ، مدير كارخانه ساخت كفش Inchworm در اين زمينه مي‌گويد:« طرح ساخت اين نوع كفش فكر بكري است كه مقدار زيادي صرفه‌جويي مالي براي خانواده‌ها به دنبال دارد و والدين را از رجوع مكرر به فروشگاه‌هاي كفش فروشي بي‌نياز مي‌كند.» او مي‌افزايد:«اين كفش براي كودكاني كه پاهايي با شماره‌هاي متفاوت دارند نيز مفيد است.»
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

مصرف صحيح

پستتوسط najm134 » جمعه آپريل 16, 2010 5:44 pm

پخت نان خشک راه حفظ سلامت و منع اسراف
میزان ضایعات نان در کشور ما بسیار قابل توجه است. ضایعات نان در کشور ما به ماهیت نان‌ها برمی‌گردد. نان مصرفی ما اغلب به صورت گرم است و باید تازه‌خوری شود که متاسفانه این‌گونه نان‌ها دورریز بالایی دارند. در این راستا، استفاده از نان‌های خشک سنتی که محدودیت تازه‌خوری ندارند و قابلیت ماندگاری بالایی دارند به جای استفاده از نان‌های تازه برای به حداقل رساندن دورریز نان الزامی به نظر می‌رسد. در راستای فرهنگ‌سازی استفاده از نان سنتی ، آشنایی با نان مسطح خشک که نوعی نان سنتی است ضروری است.
نان مسطح خشک: به نانی گفته می‌شود که از آرد، آب، نمک، مایه خمیر (مخمر)، روغن و شکر طی فرایند پخت تهیه می‌شود. طول این نان‌ها 36 سانتی‌متر، عرض آن 22 سانتی‌متر و ضخامت آن 5/2 ـ 2 میلی‌متر است.تصوير
این نوع نان‌ها قابلیت ماندگاری بالایی دارند (تا 4 ماه) و کیفیت قابل توجهی دارند. در فر تونلی تحت حرارت غیرمستقیم تولید می‌شوند یعنی شعله با خمیر در حال پخت تماس ندارد و حرارت به صورت تشعشعی است که از مزایای آن حذف مضرات ناشی از نشت مواد حاصل از احتراق ناقص سوخت‌های فسیلی در زمان تولید است. پخت در مدت طولانی طوری است که فعل و انفعالات لازم به طور کامل در خمیر انجام و بافت نان مناسب می‌شود. این نان در حرارت غیرمستقیم با حداقل سوخت تولید می‌شود، بدین طریق که نان روی تسمه‌ای حمل شده و از فضای داخلی فر که حرارت آن در قسمت‌هايی قابل تنظیم است عبور می‌کند. سرعت تسمه یا نوار نقاله، قابل تغییر است که بر اساس آن مدت زمان پخت تنظیم می‌شود.
فرهای پخت نان‌های خشک تونلی است و براساس سیستم دوران هوای داغ، گرما به درون فضای داخلی پخت روانه می‌شود. این نوع نان تحت حرارت غیرمستقیم فر تونلی در دمای زیاد تولید شده و طی فرایند پخت، آب زیادی از سطح نان تبخیر شده و در واقع نان خشک تولید می‌شود.
مزایای نان‌های خشک: پس از خروج نان خشک از فر زمانی را برای خنک کردن تدریجی نان از فن‌های روی نوار نقاله متحرک در نظر می‌گیرند تا نان کاملا خشک شده و درون بسته‌بندی بیات نشود و قدرت ماندگاری بیشتری به دست آورد.
روی خمیر این نان‌ها تخمیر اولیه و ثانویه صورت می‌گیرد که باعث می‌شود کلیه گازهای مفید، ویتامین‌ها و مواد اصلی گندم را تا پخت نهایی که نان باشد در خود محفوظ نگه دارد.
نان‌ خشک به دلیل پخت غیرمستقیم و عمل‌آوری صحیح آن با دستگاه گوارش انسان هم‌خوانی دارد. مهم‌ترین مزیت آن قابلیت ماندگاری تا 4 ماه است بدون اینکه تغییري در طعم، بو و خواص ظاهری نان صورت گیرد که این خود مهم‌ترین عامل برای کاهش ضایعات است. نان‌های خشک درصد رطوبت بسیار پایینی دارند و درنتیجه دچار آلودگی میکروبی نمی‌شوند. مهم‌ترین عامل فساد نان کپک‌ها هستند. ضایعات تولید نان از برداشت غلات تا تولید و پخش در ایران 30 درصد تخمین زده می‌شود و نصف این ضایعات مربوط به آلودگی کپک‌ها است. نان کپک‌زده موجب بیمار شدن دام، طیور و آلوده شدن شیر، گوشت و سرانجام بیمار شدن انسان‌ها می‌شود. با یک درصد جلوگیری از ضایعات آرد و نان، بالغ بر 10 میلیارد تومان صرفه‌جویی در نان فاقد بی‌کربنات سدیم می‌شود و با توجه به اینکه امروزه ضایعات نان یکی از معضلات این صنف است، این نوع نان‌های خشک به دلیل قابلیت ماندگاری بالا، اصلا ضایعات ندارند و حتی خرده‌های آن را می‌توان در کتلت هم مورد استفاده قرار داد. یکی از مزایای نان‌های خشک، استفاده از مایه خمیر (مخمر) به عنوان عامل تخمیر است که ضررهای مربوط به جوش شیرین را ندارد بلکه داراری فواید خمیرمایه نیز هست.
نان خشک رژیمی شویدی: در ساختار این نوع نان‌ها از شوید استفاده می‌شود تا بتوان از خواص درمانی آن بهره جست. شوید دارای ویتامین C و تقویت‌کننده معده و رفع‌کننده ضعف معده است. سنگ کلیه و مثانه را خرد می‌کند و مسکن دل‌درد است و مانع فساد غذا در معده می‌شود و عامل کاهش‌دهنده چربی خون و پایین آورنده کلسترول است. مصرف این نوع نان به بیماران مبتلا به چربی خون توصیه می‌شود.
نان خشک رژیمی زیره‌ای: در ساختار این نوع نان‌های خشک از زیره استفاده می‌شود. زیره خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد. ورم طحال و اسهال را معالجه می‌کند. ضدنفخ و مقوی معده و کبد است. استفاده از این نوع نان، عمل هضم غذا را تشدید كرده و برای تقویت معده بسیار مناسب است و در نتیجه مصرف آن به بیماران گوارشی توصیه می‌شود. روش مصرف: با زدن گل‌نم آبی به نان و قراردادن آن در سفره پارچه‌ای، ظرف مدت 10 دقیقه نان نرم شده و آماده مصرف می‌شود. البته ذائقه‌ها متفاوت است و بعضی این نان‌ها را به صورت خشک مصرف می‌کنند.
ارزش غذایی نان خشک سنتی: با مصرف gr 100 از این نان، حدود 300 کیلوکالری انرژی، هفت تا هشت گرم لیپید، پنج گرم کربوهیدرات و دو گرم فیبر مورد نیاز بدن انسان تامین می‌شود
. استاندارد نان‌های خشک سنتی
درصد رطوبت: 65/4 - درصد خاکستر: 03/3 pH: 6 ـ 5 - اسیدیته 4/0 05/0 - کپک و مخمر: فاقد آلودگی میکروبی
نمک: 0.5 – 0.7 - جوش شیرین: فاقد بیکربنات سدیم
محمدرضا خواجه، يكي از كارشناسان نان كشور مي كويد: آرد مصرفي كشور هيچ‌گونه ارزش غذايي ندارد و 85 درصد املاح معدني و ريزمغذي‌هاي گندم در جريان سبوسگيري، جداسازي و دورريز مي‌شود، بنابراين آردي كه در كشور توزيع مي‌گيردد فاقد ارزش غذايي و فقط كنسرو نشاسته است كه سبب شيوع بيماري‌هاي غيرواگيري مانند چاقي، ديابت، فشار خون، كم‌خوني، پوكي استخوان، راشيتيسم و بيماري قلبي و عروقي را به‌دنبال داشته است. در كشور آرد بين 15 تا 20 درصد سبوسگيري مي‌شود و 85 درصد عناصر معدني آن دورريز مي‌گردد.
تذكر: هر جند كزارش فوق مربوط تهيه صنعتي نان خشك بود، ولى از آنجا كه نان خشك سنتي سالم و كامل بوده و قابل مقايسه با نوع صنعتي آن نيست لذا ما به شما توصيه تهيه نان خشك سنتي را مي نمائيم، و كزارش فوق را بر همين اساس ويرايش كرديم، بهترين نان آن ناني است كه با آرد كامل كندم ديم تهيه شده و مرحله تخمير 3 تا 4 ساعته را طي كرده و با آتش ملايم هيزم بخته شود.

najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

مصرف صحيح

پستتوسط najm134 » جمعه آپريل 16, 2010 5:57 pm

ظروف زباله مخصوص جمع آوري باطريهاي فرسوده
مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري مشهد گفت: براي نخستين بار در كشور ظروف زباله مخصوص جمع آوري باطري‌هاي فرسوده در مشهد طراحي و ساخته شد.
خليل الله كاظمي روز شنبه افزود: جنس اين ظروف از آهن بوده و به‌شكل باطري خانگي و به‌ارتفاع ‪ ۱/۵متر و قطر ‪ ۵۰سانتي متر ساخته شده است.
وي بيان كرد : ظروف زباله مخصوص جمع آوري باطري‌هاي فرسوده در مناطق تجاري و خيابان‌هاي اصلي شهر نصب خواهد شد.
او گفت: هزينه ساخت اين ظروف اندك بوده و براساس برنامه ريزي‌هاي انجام شده تا پايان امسال، ‪ ۲۰عدد از اين ظروف در مناطق پرجمعيت و تجاري مشهد نصب خواهد شد.
مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري مشهد افزود : هم‌اينك به دليل عدم تفكيك باطري‌هاي فرسوده اين مواد همراه با زباله‌هاي شهري دفن مي شوند.
كاظمي ادامه داد : باطري‌هاي مصرف شده يك پسماند خطرناك دارند و جزء زباله‌هاي ويژه محسوب مي‌شوند.
هم اكنون هيچ روش و مكانيزم اجرايي براي جمع آوري اين پسماندها وجود ندارد و به ابتكار سازمان بازيافت شهرداري مشهد در تفكيك اين باطري ها مشكلات زيست محيطي و انتقال فلزات سنگين به طبيعت كاهش خواهد يافت.
مسوول ساماندهي پسماندهاي پزشكي و صنعتي سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري مشهد نيز گفت: بر اساس قانون مديريت پسماندها، ضد عفوني كردن زباله‌هاي بيمارستاني و پزشكي در مشهد قبل از دفن ضروري و حياتي است.
الهام رضايي افزود: اين ضدعفوني كردن بايد توسط مراكز بهداشتي و درماني قبل از تحويل براي دفن انجام شود.
وي بيان كرد: طرح استريليزه و ميكروب‌زدايي پسماندهاي ويژه (بيمارستاني و پزشكي) با هدف جلوگيري از انتشار بيماريهاي واگيردار بايد در مراكز بهداشتي، درماني و بيمارستانها انجام گيرد.
او اظهار داشت: بر اساس قانون مديريت پسماندها، بيمارستانها موظف هستند اعتبار ويژه‌اي براي تامين دستگاههاي مخصوص در نظر بگيرند.
وي افزود: هم‌اينك ‪ ۵۰ بيمارستان و مركز بهداشتي، درماني زير پوشش خدمات ويژه شهرداري مشهد قرار دارند.
مسوول ساماندهي پسماندهاي پزشكي و صنعتي سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري مشهد گفت: هم‌اكنون روزانه به طور متوسط ‪ ۱۲تن زباله بيمارستاني در مشهد جمع‌آوري و دفن مي‌شوند.
رضايي بيان كرد: متاسفانه بيمارستانها و مراكز بهداشتي، درماني زباله خود را ضد عفوني نمي‌كنند لذا اين زباله‌ها حاوي ميكروارگانيزيم‌هاي خطرناكي هستند ولي هم‌اكنون اين زباله‌ها جدا از زباله‌هاي خانگي دفن مي‌گردند.
مشهد، ايرنا ‪
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

مصرف صحيح

پستتوسط najm134 » جمعه آپريل 16, 2010 6:53 pm

بازيافت بهينه لاستيک ها در کشور
به همت پژوهشگران پليمر و پتروشيمي محقق شد : بازيافت فرآيندي است که در نتيجه آن مواد زائد جدا شده و به عنوان ماده خام براي توليد محصولات جديد به کار گرفته مي شود . به عبارت ديگر مي توان گفت بازيافت عبارت است از باز گرداندن مواد قابل استفاده به چرخه توليد يا طبيعت .
در نتيجه فرآيند بازيافت ، حجم زباله هاي ورودي به محيط زيست و آلودگي ناشي از آن کاهش خواهد يافت . بنابراين نياز به توليد يا ورود مواد خام از خارج از کشور کاهش و توليد ملي افزايش مي يابد .
لاستيک ها حدود ۵ درصد وزن خودرو را تشکيل مي دهند در ايران سالانه حدود ۷ ميليون حلقه انواع لاستيک سبک و سنگين مصرف مي شود . لاستيک هاي فرسوده از ضايعاتي هستند که به سبب پايداري زياد ، اثرات زيانبار زيست محيطي بسياري
ارند و چهره طبيعت را نازيبا مي کنند .
اگر بدانيم به ازاي توليد يک لاستيک کاميوني معادل ۲۲ گالن نفت مصرف مي شود و در صورت روکش گذاري لاستيک معادل ۷۰ درصد مصرف نفت خام مورد نياز صرفه جويي مي شود ، بيشتر به لزوم بازيافت لاستيک پي مي بريم .
لاستيک هاي فرسوده به صورت روکش مجدد ، پودر يا سوزاندن مورد استفاده مجدد قرار مي گيرند .لاستيک هايي که از شرايط لازم براي بازسازي برخوردار باشند روکش مجدد شده و مورد استفاده قرار مي گيرند . برخي از لاستيک ها نيز خرد شده و پس از آسياب شدن به صورت گرانول براي استفاده در زمين هاي ورزشي ، رنگ ها و کف پوش ها آماده مي شوند .
در روش پيروفير ، لاستيک ها به دور از مجاورت هوا حرارت داده مي شوند و از آنها روغن و کربن به دست مي آيد . براي ايجاد انرژي در نيروگاه ها يا توليد سوخت در کارخانه توليد سيمان ، سوزاندن لاستيک ها در شرايط حفاظت شده اي صورت مي گيرد تا موجب آلودگي هوا نشود . اين روش براي لاستيک هاي قابل بازيافت به کار برده نمي شود . متخصصان بازيافت ، روکش گذاري را مناسب ترين شيوه بازيافت مي دانند . فناوري صنعت روکش با پيشرفت فناوري در صنعت ساخت لاستيک همگام بوده و به شيوه اي مکمل رشد داشته است .
کاهش پيامدهاي زيست محيطي: به گفته دکتر کرابي از محققان پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران و مجري اين طرح افزايش روز افزون مصرف مواد پليمري در دنيا ، علي رغم مزاياي بسيار زياد اين مواد ، مشکلات زيست محيطي فراواني را با خود همراه داشته است . مواد پليمري پس از دور ريخته شدن مدت طولاني در طبيعت باقي مي مانند تا تجزيه شوند ، به همين دليل تلاش هاي زيادي در دنيا براي ساخت پليمرهاي زيست تخريب پذير و توسعه فناوري هاي مربوط در حال انجام است . در حال حاضر سالانه مواد پليمري زيادي دور ريخته مي شوند که بخشي از آنها باز يافت شده و دوباره به چرخه مصرف باز مي گردند . بخش ديگري نيز در طبيعت باقي مانده و علاوه بر ايجاد مشکلات زيست محيطي منجر به از دست رفتن سرمايه مي شوند . به همين دليل ، همراه با شروع توليد مواد پليمري همواره تلاش فراواني براي يافتن روش هاي باز يافت آنها و توسعه اين فناوري ها انجام مي شود . فرايند بازيافت مواد پلاستيکي نسبت به مواد لاستيکي بسيار ساده تر است . لاستيک ها به دليل گرما سختي قابليت ذوب مجدد ندارند و بازيافت آنها کاري دشوار است .
لاستيک اتيلن - پروپلين - دي ان مونومر تقريبا ۷ درصد بازار مصرف لاستيک را در جهان به خود اختصاص داده است که رقم قابل توجهي است . علت اين امر مقاومت عالي اين ماده در برابر ازن ،اکسيژن ، مواد شيميايي و شرايط مختلف آب و هوايي و همچنين پذيرش مقدار زيادي پرکننده و نرم کننده و دارا بودن خواص خوب الکتريکي و مکانيکي است . اين ويژگي ها باعث شده است توليد اين مواد سريع تر رشد را در ميان لاستيک هاي سنتزي داشته باشد . بيشترين کاربرد EPDM در صنايع خودروسازي است که در توليد پروفيل ، شلنگ ها و درزگير ها به کار مي رود .
درخودرو تقريبا ۱۵ درصد قطعات لاستيکي از EPDM تشکيل شده است . در صنايع ساختماني محصولات اين ماده به عنوان عايق بام ، درزگير ، پروفيل و در صنايع کابل سازي به عنوان روکش عايق استفاده مي شود . همچنين اين نوع لاستيک براي تهيه آلياژ مواد پليمري با ساير مواد لاستيکي و پلاستيکي مخلوط شده و باعث بهبود مقاومت در برابر ازن ، شرايط محيطي مختلف و بهبود ضربه پذيري پلاستيک ها مي شود . براي مثال براي بهبود ضربه پذيري پلي پروپيلن ، اتيلن ، پروپيلن ، دي ان مونومر با آن مخلوط شده و آلياژي از ترکيب آنها به دست مي آيد . اين در حالي است که تاکنون توجه زيادي به توسعه فناوري هاي مربوط به بازيافت اين ماده نشده است . در دهه ۹۰ ميلادي شرکت تويوتا ، تلاش هاي گسترده اي را براي باز يافت محصولات ساخته شده از EPDM در مقياس صنعتي آغاز کرد که منجر به ارائه فناوري بازيافت لاستيک به حالت پيوسته شد . با استفاده از اين فناوري امکان فراورش مجدد اين ماده فراهم خواهد شد
کاربرد فناوري هاي نوين: به گفته کرابي در اين طرح تحقيقاتي که بررسي آن حدود يک سال در پژوهشگاه به طول انجاميد EPDM مورد بررسي قرار گرفت و با به کارگيري آنها آلياژ هاي سه تايي تهيه شده که موارد مصرف بسياري در صنايع خودروسازي ، ساختماني ، کابل سازي و .... دارد . براساس نتايج به دست آمده از تحقيقات زائدات اين نوع لاستيک با استفاده از يک مجموعه مارپيچ حلزوني ، تحت فشار و حرارت قرار مي گيرد . در اين فرآيند مقداري دي فنيل دي سولفيد به عنوان عامل ايجاد استحکام مورد استفاده قرار مي گيرد .
بنابراين از EPDM که در نتيجه قرار گرفتن در معرض فشار و حرارت بر استحکام آن افزوده شده است ، به عنوان جايگزين مناسبي براي EPDM خالص استفاده مي شود . از جمله اين کاربردها مي توان به شلنگ ، پروفيل هاي لاستيکي و درزگيرها اشاره کرد .
با استفاده از اين فناوري ها مي توان لاستيک ها را بدون افت خواص اصلي در داخل کشور باز يافت و به اين ترتيب انحصار آن را از برخي کشورهاي صاحب نام جهان خارج کرد .
اگر چه مواد لاستيکي در مقايسه با مواد پلاستيکي براي بازيافت شدن مواد سخت تري محسوب مي شوند ، اما اين لاستيک ها امروزه کاربرد وسيعي دارند و استفاده از آنها در صنعت خودروسازي به شدت مورد توجه قرار گرفته است . اين روش جديد بدون نياز به دماي زياد صورت مي گيرد و از مواد حاصل از آن در آميزه هاي سه تايي استفاده مي شود که در ساخت قطعاتي مانند سپر پژو و هر محصول پليمري ديگر کاربرد دارد . با توجه به اين که اين روش در شرکت معتبري مانند تويوتا در دهه ۹۰ ميلادي ارائه شده و مورد استفاده قرار گرفته است ، پيش بيني مي شود از اين روش نيز بتوان در آينده اي نزديک براي باز يافت پلاستيک با استفاده از فناوري هاي نوين استفاده کرد .
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

ماشين جديد بدن - لباس‌شويی

پستتوسط najm134 » جمعه اکتبر 05, 2012 10:11 am

محققان دانشگاه تركيه سيستم مفهومي طراحي كرده‌اند كه تلفيقي از كابين حمام و ماشين لباس‌شويي براي صرفه‌جويي در مصرف آب است.
مصرف بيش از 150 ليتر آب براي يك استحمام 15 دقيقه‌اي و 38 ليتر آب براي شستن لباس در ماشين لباسشويي با توجه منابع محدود آبي،‌ محققان را به فكر طراحي دستگاهي با تلفيق كابين حمام و ماشين لباسشويي انداخت.
سيستم مفهومي Washit امكان شستن لباسها را با استفاده از آب مصرفي در زمان استحمام فراهم مي‌كند.
تصوير
اين سيستم شامل مخزن آب، دو پمپ آب، هيتر و سه فيلتر كربن، ارگانيك و شيميايي به همراه يك فيلتر فرابنفش است كه مابين كابين استحمام و ماشين لباسشويي قرار مي‌گيرند.
آب مصرفي در زمان استحمام از طريق محفظه‌اي در كف كابين جمع‌آوري و از طريق يك پمپ وارد فيلترهاي سه گانه شده و تصفيه مي‌شود؛ در مرحله آخر نيز آب با فيلتر فرابنفش ضد عفوني و وارد مخزن آب مي شود. پمپ دوم آب را از مخزن خارج كرده و براي استفاده مجدد در حمام يا شست و شوي لباس مورد استفاده قرار مي‌دهد.
تصوير
فرد در زمان قرار گرفتن در كابين استحمام، لباس‌ها را از طريق محفظه ويژه‌اي درون ماشين لباسشويي قرار مي‌دهد و پس از پايان شست‌وشو و خشك شدن لباس‌ها، آنها را از درون محفظه بر مي‌دارد.
سيستم مفهومي Washit‌ كاربرد فراواني براي استفاده در منازل و مراكز عمومي مانند فرودگاه‌ها دارد. اين سيستم همچنين با فناوري شست‌وشوي هوا امكان رفع بو و عرق از روي لباس را در كمترين زمان ممكن فراهم مي‌كند.
تصوير
مبتكران اين طرح خلاقانه براي استفاده مجدد از آب مصرفي، جايزه ويژه iF Concept Design Award 2012 را از آن خود كردند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

دیگر نیازی به پاک کن ندارید

پستتوسط najm134 » شنبه دسامبر 27, 2014 8:20 pm

کاغذ هوشمند که کاربران را در استفاده از پاک‌کن و یا دور انداختن کاغذ باطله بی‌نیاز می‌ کند

یک کاغذ هوشمند دارای تکنولوژی خاصی در ساخت است که کاربران را در استفاده از پاک‌کن و یا دور انداختن کاغذ باطله بی‌نیاز می‌کند.
کارشناسان به تازگی یک کاغذ خارق‌العاده طراحی کرده‌اند که کاربر با استفاده از آن دیگر هرگز نیازی به نوشتن روی کاغذ دیگر نخواهد داشت.
تصوير
گفتنی است، این کاغذ از موادی ساخته شده است که می‌تواند بارها پاک شده و دوباره برای نوشتن مورد استفاده قرار گیرد.

تصوير

بررسی‌ها نشان می‌دهند، در این کاغذ برای نوشتن مجدد مطالب تنها استفاده از نور ماوراء‌بنفش برای ایجاد حرارت و پاک کردن جوهر خودکار یا روان‌نویس کافی است.

کارشناسان سازنده این کاغذ ادعا کرده‌اند که می‌توان آن را 20 بار بدون نیاز به تعویض کاغذ مورد استفاده مجدد قرار داد.

کارشناسان اعتقاد دارند، استفاده از این فناوری باعث کاهش آلودگی محیط زیست خواهد شد.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

تخصص و شغل سطح بالا منافاتي با صرفه جويي ندارد

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه نوامبر 03, 2015 7:20 pm

تخصص و شغل سطح بالا منافاتي با صرفه جويي ندارد
زندگی مهندس شرکت گوگل در یک کامیون!


به گزارش خبرنگار باشگاه شبانه باشگاه خبرنگاران جوان، این مهندس نرم‌افزار 23 ساله در کانتینری که در محوطه این غول جست‌وجوی اینترنتی در مونتین ویوی کالیفرنیا پارک شده، مستقر است.

برندون از تابستان 2014 کار خود را به‌عنوان کارآموز در شرکت گوگل آغاز و به همراه سه مستأجر دیگر آپارتمان دوخوابه‌ای را اجاره کرد. سهم او از اجاره خانه، شبی 65 دلار و ماهیانه تقریبا 2000 دلار بود، اما وی بیشتر روز را خارج از خانه می‌گذراند؛ بنابراین زمانی که موقعیت وی به‌عنوان کارمند تمام‌وقت ثابت شد، با الهام از داستان یک برنامه‌نویس کامپیوتر به نام بِن دیسکو که 13 ماه را در یک ون در پارکینگ شرکت گوگل گذراند، تصمیم گرفت تجربه‌ای مشابه داشته باشد.

او یک ماشین فورد E350 دست‌دوم به قیمت 10،000 دلار خرید و تمام وسایلش را به درون آن منتقل کرد. از آن زمان تا به امروز برندون از سرویس بهداشتی، حمام و رستوران شرکت گوگل استفاده و فقط ماهی 121 دلار بابت بیمه ماشین پرداخت می‌کند. البته بعد از ساعت 7:30 شب دیگر چیزی نمی‌خورد و پیش از خروج از شرکت برای آخرین بار به سرویس بهداشتی شرکت می‌رود و هرچند روز یک‌بار هم وسایل برقی‌اش را در محل کارش شارژ می‌کند.

صرفه‌جویی و توانایی او در استفاده از منابع در دسترسش بسیار مورد تحسین قرارگرفته است، به‌خصوص در چنین شهری که هزینه زندگی در آن بسیار بالاست؛ اما بسیاری معتقدند شرایط برندون استثنایی است زیرا او از امکانات رایگان سازمانی بهره می‌برد که پرسودترین شرکت در کل دنیا محسوب می‌شود و البته هرکسی به خدمات آن دسترسی ندارد.

Image

Image

Image

Image
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

تولید آجر با استفاده از ته سیگار ها

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه جولاي 14, 2016 6:33 pm

تولید آجر با استفاده از ته سیگار ها


Image

بسیاری از افراد به بهانه از بین بردن استرس، سیگار می‌کشند و ته سیگارهای خود را به اطراف پرت می‌کنند که همین عمل کوچک منجر به تولید 1.2 میلیارد تن زباله می‌شود.مصرف سیگار در جوامع امروز بسیار رایج شده است.

محققان تصیم گرفتند از ته سیگارها آجری تولید کنند که تا 58 درصد کمتر انرژی برای ساختش مصرف می‌شود.این ضایعات ارگانیک نیستند و زمانی که با محصولات گیاهی مخلوط شوند، فلزات سنگینی تولید می‌کنند که آب و خاک را آلوده می‌کند.

دکتر عباس مهاجرانی، مهندس دانشگاه RMIT ملبورن، این آجرهای بازیافتی را تولید کرده است.افزایش مصرف سیگارهای الکترونیکی هم این مشکل را برطرف نکرده و محققان پیش‌بینی می‌کنند که تا سال 2025 مصرف این سیگارها تا 50 درصد افزایش خواهد یافت.

این آجرها با الهام از سیمان‌هایی که ته سیگار روی آنها ریخته شده است، طراحی و تولید شده‌اند.این محقق اظهار کرد: سال‌ها این ایده را داشتم که روشی پایدار و عملی برای حل مشکل آلودگی ته سیگار پیدا کنم.

وی عنوان کرد: اگر از ته سیگار برای تولید 2.5 درصد تولید جهانی آجر استفاده شود، مشکل زباله‌های ته سیگار نیز حل می‌شود.آجر تولیدی با استفاده از ضایعات سیگار بسیار ارزان‌تر از آجرهای معمولی است و انرژی کمتری را هم مصرف می‌کند.

انرژی مصرفی برای تولید این آجرها 58 درصد کمتر است که در نتیجه عایق‌تر بوده و هزینه گرمایش و سرمایش را هم کاهش داده و به واسطه وزن اندک به راحتی جابجا می‌شود.این آجرها مشکل آلودگی هوا را نیز اندکی رفع خواهند کرد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

بعدي

بازگشت به پاكيزه شناسى


Aelaa.Net