اصلاح و پاکی اجتماعی

اصلاح و پاکی اجتماعی

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه ژانويه 06, 2017 3:06 pm

.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

تز اسلام اين است كه هرگونه التذاذ جنسي بايد منحصر در كادر خا

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه ژانويه 07, 2017 5:19 pm

فرزند شهيد مطهري:

تز اسلام اين است كه هرگونه التذاذ جنسي بايد منحصر در كادر خانواده باشد و جامعه محيط كار و فعاليت باشد.


زماني كه اصولگرايان نام «علي مطهري» فرزند ايدئولوگ و تئوريسين شهيد انقلاب را در فهرست انتخاباتي خود براي مجلس هشتم مي‌گنجاندند شايد كسي تصور نمي‌كرد كه كمتر از يك دهه بعد علي مطهري به يك جريان سياسي در كشور تبديل شود؛ جرياني كه شايد در روزهاي سخت بخشي از بدنه سياسي جامعه توانست صداي متفاوتي را در جامعه نمايندگي كند و اقبال طيفي از جامعه از اصولگرايان ميانه رو تا اصلاح‌طلبان را به سمت خود جلب كند.

Image

به گزارش پایگاه خبری تیک (Tik.ir) ؛ اگرچه مخالفان علي مطهري از اصولگرايان تندرو تا اپوزيسيون او را فردي سوءاستفاده‌گر از جايگاه خانوادگي‌اش يا سوپاپ اطميناني براي نظام مي‌خوانند اما او مي‌گويد كه حمله‌ها و توهين‌ها به وي در طول اين سال‌ها هيچ تاثيري بر او نداشته است و او به جاي آنكه اپوزيسيون شود، مي‌خواهد انقلاب را به مسير اصلي بر‌گرداند چرا كه معتقد است عده‌اي نااهل با ندانم‌كاري و گاه از روي هواي نفس انقلاب را به انحراف مي‌كشانند و هر روز دايره انقلابيون را محدودتر مي‌كنند و آزادي بيان و حقوق شهروندي را به بهانه حفظ نظام مخدوش كرده‌اند.

ايفاي نقش در استيضاح علي كردان، وزير كشور دولت نهم، طرح سوال از رييس‌جمهور در مجلس و استعفا از سمت نمايندگي مجلس در كنار اظهارات خاص يا ويژه در فضاي خاص سياسي كشور بعد از انتخابات سال ٨٨ و حصر و همچنين نگارش نامه به مسوولان سياسي، قضايي، امنيتي و مذهبي مهم‌ترين مسائلي بود كه نام علي مطهري را بر سر زبان‌ها انداخت. البته برخي اقدامات و اظهارات علي مطهري هم براي او بي‌هزينه نبوده است، همچنانكه كار گذاشتن شنود در دفتر كار وي، اعلام جرم دادستاني عليه او، ردصلاحيت بدوي در انتخابات مجلس و حمله به او در شيراز و لغو سخنراني‌اش در مشهد از اين جمله است.

او پس از ورود به مجلس دهم از ليست اميد در حوزه انتخابيه تهران، به عنوان نايب‌رييس دوم مجلس انتخاب شد و حالا از «راز مطهري بودن و مطهري ماندن» مي‌گويد.

مشروح گفت‌وگوي روزنامه اعتماد با علي مطهري را در زير مي‌خوانيد:

علي مطهري كنشگر ممتاز اين روزهاي جمهوري اسلامي است و به نوعي به نقطه اميد بسياري بدل شده است. سوال اين است علي مطهري، استاد دانشكده الهيات و فرزند شهيد مطهري چگونه از نيمه‌هاي دهه‌هاي ٨٠ و ٩٠ به علي مطهري به عنوان سياستمدار طراز اول تبديل شد؟

اين سوال را مردم و شما خبرنگاران به عنوان ناظران تحولات اجتماعي و سياسي بايد جواب بدهيد. من اگر جواب بدهم ممكن است مستلزم تعريف از خود شود كه دستاويزي براي مخالفان خواهد شد. ولي پاسخ اجمالي به سوال شما اين است كه مبارزه با بي‌عدالتي‌ها و دفاع از حقوق مردم اگر توام با صداقت باشد دل‌ها را به سوي خود جلب مي‌كند. چنين افرادي در واقع با فطرت و وجدان مردم سر وكار دارند و به همين جهت از ميان مخالفان هم سربازگيري مي‌كنند.

بسياري افراد از علي مطهري براي اين كنشگري ممتاز رنجيده و آشفته‌اند. چگونه هنوز سكوت نكرده‌ايد؟

اگر كسي به راه خود ايمان داشته باشد خسته نمي‌شود. ملاصدرا مي‌گويد اگر نفس به انجام كاري ايمان داشته و مصمم باشد، هر مقدار سخت باشد، بدن با او همراهي مي‌كند. شهيد مطهري مي‌گويد مصلح واقعي كسي است كه در مقابل توهين‌هايي كه به شخص او مي‌شود كرخت و بي‌حس است اما در مقابل تضييع حقوق مردم حساس است. در طول اين سال‌ها حمله‌ها و توهين‌هاي زيادي به من شد ولي هيچ تاثيري بر من نداشته است. حمله‌كنندگان را دوست انقلاب مي‌دانم اما دوست نادان.

چطور با اين همه نقد و اعتراض صريح، تبديل به اپوزيسيون نشده و از مدار نظام خارج نمي‌شويد؟ از سوي ديگر، آيا فكر مي‌كنيد فرزند شهيد مطهري بودن يا نمايندگي مجلس، مصونيتي براي شما به همراه داشته است؟

مدعي اصلي انقلاب امثال من هستند و معتقدم عده‌اي نااهل آمده‌اند و با ندانم‌كاري و گاه از روي هواي نفس دارند انقلاب را به انحراف مي‌كشانند و هر روز دايره انقلابيون را محدودتر مي‌كنند، برخي آرمان‌هاي انقلاب اسلامي مثل آزادي بيان و حقوق شهروندي را به بهانه حفظ نظام مخدوش كرده‌اند. ما به جاي آنكه اپوزيسيون شويم، انقلاب را به مسير اصلي برمي‌گردانيم. دليلي براي برخورد با من وجود ندارد چون حرف‌هاي من منطبق بر قانون و از روي نصح و خيرخواهي است. عدم برخورد به دليل فرزند شهيد مطهري بودن يا مصونيت نمايندگي نيست. شما ديديد كه با آقاي صادقي، نماينده شجاع تهران چه برخورد بدي كردند.

با افراطي‌ها و راديكال‌ها چگونه بايد مواجه شد؟ يك مصلح و كسي كه دغدغه اصلاح دارد، با هوچي‌گرها و راديكال‌ها چگونه بايد مواجه شود؟

بايد به اينها آگاهي بخشيد. برخي از اينها را شست‌وشوي مغزي داده‌اند و از نظر روحي و بسته بودن فكر شبيه اعضاي مثلا گروه فرقان يا گروه‌هاي تكفيري امروز شده‌اند. از عواطف مذهبي اينها در راه هدف‌هاي خود استفاده مي‌كنند و مخصوصا قوه تفكر و تجزيه و تحليل آنها را رشد نمي‌دهند. به جاي آنكه افكار و آثار شهيد مطهري را در ميان آنها رواج بدهند كه موجب تقويت قوه تفكر آنها مي‌شود يك سلسله افكار قشري را به آنها تعليم مي‌دهند تا در موقع لزوم از اين افراد به عنوان ابزار استفاده كنند. اين امر با وجود تاكيدهاي زياد امام (ره) و مقام رهبري بر ترويج آثار استاد مطهري است. در عين حال وقتي با همين افراد به صورت منطقي و با استدلال مواجه مي‌شويم نرم و ملايم مي‌شوند چون فطرت و وجدان‌شان زنده است. من تجربه زيادي در اين زمينه دارم. در جلساتي شركت كرده‌ام كه ابتدا برخي حضار با كينه بسيار بوده‌اند و در پايان جذب شده و روبوسي كرده‌اند.

نظارت شوراي نگهبان بر مجلس چقدر قانوني است؟ چگونه بايد از شأن و جايگاه قوه مقننه دفاع كرد؟ چرا سازوكار نظارت بر نمايندگان اينقدر مبهم است؟

شوراي نگهبان طبق قانون، نظارتي بر مجلس ندارد، بلكه نظارت او بر انتخابات است، منتها مواردي را از رفتار و گفتار نمايندگان براي انتخابات بعدي نگهداري مي‌كند و در اين زمينه اطلاعات يكي از نهادهاي نظامي هم او را ياري مي‌كند. مجلس براساس قانون نظارت بر رفتار نمايندگان، خودش بر خودش نظارت دارد.

آيا به عقيده شما، جايگاه مجلس در وضعيت فعلي افول كرده است؟ چرا به زعم برخي افراد، با مجلس قدرتمندي مواجه نيستيم؟

اين مجلس بهتر از مجلس قبل است. افرادي كه به مسائل كلان و ملي اهميت بدهند، بيشتر هستند. هنوز اين مجلس خودش را نشان نداده و زود است كه قضاوت كنيم.

در انتخابات مجلس در ليست اميد بوديد. در مجلس چقدر با فراكسيون اميد همراهي مي‌كنيد؟ اين فراكسيون چه ايرادها و چه نقاط قوتي دارد؟ چقدر به مجلس فعلي و نمايندگان اميد اميدواريد؟

من در برخي جلسات‌شان شركت مي‌كنم. در مجموع فراكسيون اميد موفق بوده و در مواردي مثل راي‌اعتماد به وزرا و انتخاب نمايندگان مجلس در هيات نظارت بر انتخابات شوراها يا انتخاب نمايندگان مجلس در كميسيون ماده ١٠ احزاب توفيقاتي به دست آورده است.

مي‌گويند مطهري آزاديخواه چرا اينقدر با پوشش زنان مشكل دارد؟ پاسخ شما چيست؟

آزادي تفكر و آزادي بيان تلازمي با آزادي‌هاي فردي ندارد، يعني اگر كسي قايل به آزادي بيان است لزوما معتقد به آزادي در امور مربوط به عفاف نيست. استعدادهاي انساني انسان مثل قوه تفكر بايد آزاد باشد و شكوفا شود اما استعدادهاي حيواني انسان مثل غريزه جنسي بايد تحت حكومت عقل و اراده انسان باشد. ما نبايد بيماري برهنگي و عرياني را - كه در دنياي غرب شيوع پيدا كرده و زيان‌هاي آن را هم مي‌بينند به‌طوري كه خانواده در برخي جوامع غربي معني خود را از دست داده است - در كشور خودمان رواج بدهيم. غربي‌ها مسائل مربوط به عفاف و روابط زن و مرد را كوچك مي‌شمارند و چوب آن را هم خورده‌اند ولي قرآن كريم اين مسائل را مهم مي‌داند. سوره نور كه درباره مسائل مربوط به عفاف است با اين آيه شروع مي‌شود: «سور\ انزلناها و فرضناها» يعني سوره‌اي است كه ما نازل كرديم و آن را واجب كرديم. تز اسلام اين است كه هرگونه التذاذ جنسي بايد منحصر در كادر خانواده باشد و جامعه محيط كار و فعاليت باشد. البته ما قايل به سختگيري نيستيم، فقط فلسفه حجاب بايد تامين شود و آن اين است كه زن و مرد نبايد به صورت محرك در جامعه ظاهر شوند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

چند درصد مردم احساس امنیت می‌کنند؟

پستتوسط najm134 » چهارشنبه سپتامبر 27, 2017 2:14 pm

چند درصد مردم احساس امنیت می‌کنند؟


نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) نشان می‌دهد که بیش از ۸۵ درصد مردم در ایران «احساس امنیت» می‌کنند و تنها شش درصد از آنها از حوادث تروریستی «ترس» دارند.
Image
این مرکز سه روز بعد از دو حمله تروریستی در تهران٬ اقدام به انجام یک نظرسنجی کرده که نتایج آن نشان می‌هد ۱۴.۱ درصد مردم ایران در عرصه‌های عمومی و خیابان‌ها احساس امنیت ندارند.
بیش از ۸۰ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی گفته‌اند که عملکرد نیروهای انتظامی و امنیتی کشور در مقابله با تروریست‌ها در حملات اخیر را «خوب و خیلی خوب» می‌دانند.
۶.۵ درصد شرکت کنندگان نیز گفته‌اند عملکرد پلیس و نیرو‌های امنیتی در این حادثه را «متوسط» و ۹.۷ درصد هم «ضعیف و خیلی ضعیف» می‌دانند.
ارزیابی «خوب و خیلی خوب» ۸۶.۳ درصدی از عملکرد نیروی انتظامی، نظامی و امنیتی برای برقرار امنیت در ایران از دیگر نتایج این نظرسنجی است.
این نظر‌سنجی همچنین نشان می‌دهد که ۵.۲ درصد پاسخگویان معتقدند که عملکرد نهاد‌های امنیتی و اطلاعاتی در تامین امنیت کشور را «متوسط» می‌دانند.
۵.۷ درصد پاسخگویان هم گفته‌اند عملکرد نهاد‌های مذکور را «ضعیف و خیلی ضعیف» می‌دانند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

کاهش ساعات کاری؛ راه حل ژاپن برای مقابله با خودکشی

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه اکتبر 05, 2017 7:05 pm

کاهش ساعات کاری؛ راه حل ژاپن برای مقابله با خودکشی


دولت ژاپن قصد دارد طی دهه آینده نرخ مرگ و میرهای ناشی از خودکشی در این کشور را ۳۰ درصد کاهش دهد.
دولت این کشور امروز با لایحه‌ای موافقت کرده که بر اساس آن ساعات کاری "مفرط" کاهش خواهد یافت.

ساعات کاری بیش از حد در ژاپن یکی از عوامل اصلی بالا بودن نرخ خودکشی در این کشور معرفی شده است.
در ژاپن سالانه حدود ۲۰ هزار نفر جان خود را بر اثر خودکشی از دست می‌دهند و این کشور یکی از بالاترین نرخ را در این زمینه در میان کشورهای صنعتی دنیا دارد.

بر اساس آمارهای ارائه شده در سال ۲۰۱۵ میلادی، ۱۸ و نیم نفر در هر صد هزار نفر در ژاپن خود را کشته‌اند.
دولت ژاپن گفته است قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ میلادی این رقم را به زیر ۱۳ خودکشی در هر ۱۰۰ هزار نفر برساند.
تعداد کسانی که در سال ۲۰۱۶ میلادی در این کشور جان خود را گرفتند نزدیک به ۲۲ هزار نفر بود.

* خودکشی یک کارمند از کار زیاد و متهم شدن شرکت ژاپنی
* خسارت ۳۲ میلیارد دلاری خودکشی و افسردگی به اقتصاد ژاپن

بر اساس برنامه دولت ژاپن، به غیر از کاهش ساعات کاری، اقداماتی مانند اجتناب از آزار و اذیت کارمندان توسط مدیرانشان که ممکن است به خودکشی منجر شود هم در دستور کار قرار گرفته است.
وزارت کار ژاپن اخیرا فهرستی از کارفرمایان و شرکت‌هایی منتشر کرده که تخلفاتی در زمینه اضافه کاری "غیرقانونی" داشته‌اند. ۳۰۰ شرکت در این لیست جای گرفته‌اند.

اخیرا هم یکی از آژانس‌های تبلیغاتی شناخته‌شده ژاپن به مسئولیت داشتن در خودکشی یکی از کارمندانش به دلیل حجم زیاد کار متهم شد..

مرگ ناشی از حجم بالای کار در ژاپن امری نسبتا معمول است و در زبان ژاپنی لغت "کاروشی" برای اشاره به آن به کار می‌رود.
بر اساس داده‌های سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۱۵ میلادی بالاترین نرخ خودکشی در جهان مربوط به کشور سریلانکا بوده است.
در این سال نزدیک به ۳۵ نفر در هر صد هزار نفر دست به خودکشی زده‌اند که مجموع زنان و مردان را شامل می‌شود.

Image

افغانستان در مقایسه با ایران و تاجیکستان بالاترین نرخ خودکشی را در سال ۲۰۱۵ داشته است.
در این سال نزدیک به ۱۱ مرد و حدود ۳ زن در صد هزار نفر خودکشی کردند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

ازدواج در سنین پایین = طلاق و مرگ در زایمان کمتر

پستتوسط najm134 » جمعه مارس 08, 2019 9:39 am


دخترانی که در سن پایین ازدواج می‌کنند، كمتر طلاق كرفته و در زایمان کمتر می‌میرند!


حسن نوروزی، نماینده رباط کریم و سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، گفته که نمی‌شود در تجریش بنشینیم و درباره سن ازدواج دختران روستایی نظر بدهیم. متوجه نمی‌شوم چرا عده‌ای اصرار دارند مغایر شرع مقدس اسلام سن ازدواج را بالا ببرند. دخترانی که در سنین پایین ازدواج می‌کنند کمتر طلاق می‌گیرند و در زایمان کمتر مرگ و میر دارند و زندگی بهتری دارند و این موضوعات در آمار‌های مرکز آمار ایران و سازمان ثبت احوال مشهود است.
شرع مقدس اسلامی موضوع “اذن پدر” را برای این در نظر گرفته که پدر سن و تجربه بالاتری دارد و زمانی که ببیند دختر بلوغ جسمی دارد، اما بلوغ فکری ندارد، اذن ازدواج را نمی‌دهد. نباید در تجریش و مناطق تهران بنشینیم برای دختران روستایی تصمیم بگیریم. بالاتر بردن سن ازدواج بیش از ۱۳ سال از اساس قابل پذیرش نیست و متخصصان زنانی از قبیل: خانم دکتر نجار و خزعلی و بسیاری از متخصصان دیگر حتی با سزارین نیز مخالفت کردند، چه رسد به افزایش سن قانونی ازدواج. ازدواج اجباری نداریم و یا اگر باشد بسیار محدود و معدود است و نباید برای این استثناء‌های محدود قانون را تغییر داد.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

Re: اصلاح و پاکی اجتماعی

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه مارس 21, 2019 5:56 pm

تاثير مثبت نوسانات ارزي و كاهش ارزملي در انصراف از طلاق


به گزارش «شیعه نیوز»، معاون توسعه پیشگیری بهزیستی گفت: 9 ماهه نخست سال جاری بیش از 32 هزار زوج متقاضی طلاق در سراسر کشور از خدمات مشاوره سازمان بهزیستی بهره‌مند شده‌اند.

فاطمه عباسی، در خصوص اجرای برنامه کاهش طلاق گفت: بر اساس مواد قانونی ۱۰۲، ۱۰۴ و ۱۱۳ قانون برنامه ششم توسعه کشور، سازمان بهزیستی مکلف به اجرای این برنامه شده است.

وی افزود: برنامه‌های کاهش طلاق، مبتنی بر رویکردهای جامع و انسجام و پیوستگی ارائه خدمات در سطوح مختلف پیشگیری است که این مهم توسط معاونت مشاوره و امور روان‌شناختی در حال اجراست.این اقدامات در سه سطح پیشگیرانه شامل آموزش‌های هنگام ازدواج، پیش از ازدواج و زندگی خانواده، ارائه خدمات تخصصی روانی – اجتماعی به زوجین متقاضی طلاق در مراکز مشاوره و روان‌شناختی و تخصیص یارانه مشاوره طلاق به زوجین نیازمند است.

عباسی در خصوص تربیت نیروی انسانی ماهر در این زمینه گفت: در راستای اجرای این برنامه، معاونت مشاوره و امور روان‌شناختی سازمان بهزیستی کشور، اقدام به تربیت نیروی انسانی (مشاور و روانشناس) به‌صورت تخصصی و استفاده از تکنیک سوپروایزری نموده است.

معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی تصریح کرد: در حال حاضر، تعداد ۱۷۹۵ مرکز مشاوره و روان‌شناختی غیردولتی، ۵۴۷ مرکز مشاوره و روان‌شناختی تخصصی غیردولتی و ۹۰ مرکز مشاوره و روان‌شناختی دولتی؛ تحت نظارت این معاونت مشغول به فعالیت هستند و بر اساس آمار، در ۹ ماهه سال جاری در این مراکز تعداد ۷۱۸ هزار و ۵۵۵ نفر از خدمات تخصصی مشاوره و روان‌شناختی بهره‌مند شده‌اند. از این آمار، بیش از ۳۲ هزار زوج متقاضی طلاق بوده‌اند که در مجموع بیش از ۶۱ هزار جلسه مشاوره دریافت داشته‌اند.

وی افزود: این معاونت علاوه بر خدمات مشاوره حضوری، خدمات تخصصی روان‌شناختی را به‌صورت غیرحضوری (تلفنی و اینترنتی) نیز اجرا می‌نماید که در ۹ ماهه سال جاری تعداد ۶۸۱ هزار ۷۹۲ نفر خدمت مشاوره تلفنی و ۷۷۹۵ نفر نیز خدمات مشاوره اینترنتی دریافت کرده‌اند.

عباسی در خصوص دیگر خدمات بهزیستی برای اجرای برنامه کاهش طلاق، گفت: دوره‌های آموزشی پیش از ازدواج نیز باهدف ارتقای کیفیت و سلامت ازدواج و پیشگیری از آسیب‌های مرتبط با ازدواج برای افراد برگزار می‌شود که بر اساس آمار ۲۱۶ هزار و ۱۱۶ نفر طی ۹ ماهه ابتدای سال جاری این آموزش‌ها را دریافت کرده‌اند.همچنین برنامه آموزشی زندگی خانواده به‌منظور افزایش رضایتمندی خانوادگی و پایداری خانواده‌ها در سال جاری برای بیش از ۱۵۰ هزار زوج اجراشده است.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

آخرين آمار ولادت - جنسيت - سن والدين - وفات - علل وفات

پستتوسط najm134 » شنبه آپريل 27, 2019 6:09 am


آخرين آمار ولادت - جنسيت - سن والدين - وفات - علل وفات


کم‌سن و سال‌ترین پدران و مادران ایرانی/سبقت «مرگ» در مردان بیش از زنان است
طبق آخرین آمار از وضعیت تولد و مرگ و میر در کشور،ولادت‌های ثبت شده امسال یک میلیون و 46 هزار و 99 واقعه بوده و آمار فوتی‌ها 276 هزار و 787 نفر گزارش شده است.

Image
کم‌سن و سال‌ترین پدران و مادران ایرانی/سبقت «مرگ» در مردان بیش از زنان است
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، بر اساس نرخ عمومی ثبت شده از رخداد ولادت در 30 سال اخیر نشان می‌دهد که در سال 65 نرخ ولادت در کل کشور 46.5 درصد بوده و در سال 85 به شدت افت کرده و به 18.2 رسیده است پس از آن در سال 95 به 19.5 درصد رشد رسیده است.

استان‌هایی که کمترین و بیشترین فرزندآوری را دارند

در میان نرخ عمومی تولد که به تفکیک استانی موجود است، استان سیستان و بلوچستان در سال 65 بالاترین نرخ تولد را با 79.7 درصد داشته و آخرین نرخ آن که به سال 95 برمی‌گردد 35.4 را نشان می‌دهد که باز هم بیشترین استان از نظر میزان ولادت است.

اما در طرف مقابل استان گیلان در سال 65 بالاترین نرخ تولد خود را طی 30 سال اخیر داشته که 38 درصد بوده اما با همین میزان، کمترین نرخ تولد را در استان‌های کشور داشته است و در آخرین رخداد ثبت شده در سال 95، 11.9 درصد را داشته که باز هم کمترین میزان تولد را به خود اختصاص داده است.

مطابق قانون ثبت احوال کشور مهلت اعلام ‌کنندگان و خانواده‌ها برای اعلام ولادت به ادارات ثبت احوال، 15 روز پس از رخداد ولادت است و این مهلت برای وفات 10 روز است.

Image

در اجرای طرح پوشش ثبت کامل بهنگام رویدادهای حیاتی برای ارزیابی وضعیت ثبت ولادت و وفات در نظام ثبت‌احوال کشور، نسبت رویدادهای ثبت شده در مهلت قانونی به رویدادهای ثبت شده تا یک سال پس از رخداد محاسبه می‌شود.

ایلام کمترین آمار فوتی را دارد/پایتخت دارای بیشترین آمار مرگ‌ومیر!

استان ایلام در همین 9 ماهه امسال کمترین میزان مرگ و میر را با نرخ هزار و 836 مورد داشته اما تهران با میزان 42 هزار و 278 مورد بیشترین آمار مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.

در مورد تعداد ولادت‌های ثبت شده به تفکیک استانی هم می‌توان گفت که در 9 ماهه اول امسال میزان کل ولادت‌ها در کشور یک میلیون و 46 هزار و 99 مورد بوده است که این میزان نیز در مقایسه با سال‌های 92 تا 96 کمی کاهش را نشان می‌دهد.


Image

تهرانی‌ها در صدر آمار تولد

در این میان استان تهران با 137 هزار و 707 مورد بیشترین آمار تولد و استان سمنان با 7 هزار و 149 تولد در سال جاری کمترین میزان تولد را داشته است.
یکی از شاخص‌های مربوط به ولادت و مرگ و میر شاخص مرکزی است که بیانگر سن والدین در زمان ولادت فرزند و میانگین سن فوت است.

مادران سیستانی و پدران گلستانی کم‌سن وسال‌ترین‌ والدین‌ها


به این ترتیب در سال 97 میانگین سن در زمان تولد فرزند برای پدران 33.1 و برای مادران 28.9 سال بوده است. در همین زمینه استان سیستان و بلوچستان دارای کمترین میانگین سن در مادران است به طوری که 25.4 سال را نشان می‌دهد اما در بین پدران کم سن و سال استان گلستان با 31.5 سال رتبه اول را دارد.
ابوترابی سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور به فارس می‌گوید: نسبت جنسیت‌ در ثبت ولادت به ازا‌ی هر ۱۰۰ دختر ۱۰۶.۱ پسر است که این نسبت در قالب کشورهای دنیا‌ تقریباً یکسان بوده و نسبت ولادت ثبت شده در شهرها ۷۷ درصد و در روستاها ۲۳ درصد است.
وی می افزاید: میزان عمومی ولادت در کشور ۱۸.۸ به از‌ای هر هزار نفر است و بحث فرزند‌آوری به مسائلی از قبیل تعداد ازدواج مؤثر و افراد در سن ازدواج بستگی دارد.
ابوترابی می گوید: ۵ استان دارای بالاترین میزان ولادت در کشور هستند؛ این ۵ استان به ترتیب سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان رضوی، هر‌مزگان و خراسان جنوبی است. همچنین ۵ استان دارای کمترین‌ میزان ولادت در کشور هستند که به ترتیب‌ گیلان، مازندران، استان مرکزی، البرز‌ و سمنان‌ هستند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور اظهار می کند: ولادت‌های ثبت شده امسال یک میلیون و 46 هزار و 99 واقعه بوده،‌ آمار فوتی 276 هزار و 787 نفر گزارش شده است.

سبقت تولد پسران از دختران

طبق آخرین آمار لحظه‌ای سازمان ثبت احوال کشور پسران با نرخ ۷۵۵هزار و ۶۳۰ تولد و دختران با نرخ ۷۲۰ هزارو ۲۱۱ تولد ثبت شده که حاکی از تولد بیشتر پسران در کشور است.

افزایش آمار تولد نسبت به مرگ و میر در ۹ماهه امسال

اگر بخواهیم به نرخ مرگ و میر ثبت شده به تفکیک استانها نگاهی کنیم در 9 ماهه اول سال 97 میزان مرگ و میر کل کشور 276 هزار و 787 مورد بوده که این میزان در سال‌های اخیر رقم‌های بالاتری را نشان می‌داده و بنابراین نشانگر کاهش آمار مرگ و میر در کشور است.

Image

مردان اغلب در ۶۳ سالگی و زنان در ۶۸ سالگی می‌میرند

در مورد میانگین سن فوت نیز در کشور مردان اغلب در سن 63.3 سالگی و زنان در سن 68.3 سالگی فوت کرده‌اند.

مردان بیش از زنان می‌میرند


طبق آخرین آمار لحظه‌ای سازمان ثبت احوال کشور ۱۹۰هزار و ۲۷۸ مورد از فوتی ها به مردان و ۱۶۸هزار و ۷۳۸ مورد از فوتی ها به زنان اختصاص دارد که نشان می دهد مردان بیش از زنان می‌میرند.

آمار بالای ولادت در فصول بهار و تابستان

تغییرات میزان عمومی ولادت در بازه‌های فصلی نیز بررسی می‌شوند به طوری که مثلاً در فصل‌های مختلف سال نشان می‌دهد که آیا آمار ولادت یا مرگ در این فصول سال بیشتر بوده یا کمتر. مثلاً در دو فصل ابتدایی سال 97 میزان ولادت کل کشور در پایان فصل بهار 18.4 درصد و در پایان فصل تابستان 18 درصد بوده است. همین میزان در مقایسه با سال‌های 95 و 96 حاکی از کاهش آمار ولادت در این دو فصل است و معمولاً طبق جدول موجود میزان ولادت در فصول بهار و تابستان بیش از پاییز و زمستان بوده است.

همین شاخص در مورد میزان عمومی مرگ نیز نشان می‌دهد که در پایان فصل بهار و تابستان در سال جاری شاخص عمومی مرگ 4.7 درصد بوده و در مقایسه با سال‌های 95 و 96 تفاوت چندانی نکرده است.

ایرانی‌ها به چه دلایلی می‌میرند؟

بر پایه داده‌های مرگ و میر پایگاه اطلاعات جمعیت کشور در سال گذشته ایرانیان بیش از هر چیز دیگر به دلیل بیماری‌های قلبی و عروقی از دنیا می‌روند. رتبه بعدی به سرطان‌ها، تومورها و پس از آن بیماری‌های دستگاه تنفسی اختصاص دارد. رتبه‌های بعدی کشندگی به حوادث غیرعمدی مانند سوانح رانندگی و بیماری‌های عفونی و انگلی اختصاص می‌یابد.

Image
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am


بازگشت به پاكيزه شناسى


Aelaa.Net