آگاهی طبی = سلامت

25 چیز كه در يخجال نبايد نگهداري كرد

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه آپريل 18, 2017 9:23 pm

25 چیز كه در يخجال نبايد نگهداري كرد


Image

طبیعی است که ما در نگه داشتن مواد غذایی به مدت طولانی مشتاق باشیم. بنابرین همیشه انها را در یخچال نگهداری می کنیم و معتقدیم که همه مواد غذایی به مدت طولانی در یخچال حفظ می شوند. ولی در حقیقت همه مواد غذایی نمی توانند در یخچال نگهداری شوند زیرا زود فاسد می شوند.

سایت " هلثی لیو " به معنی سلامتی، فهرست 25 نوع از مواد غذایی که قرار دادن آنها در یخچال نادرست است را منتشر کرده است که مشتمل بر موارد زیر است:

1- موز
موز حاوی عناصری است که با قرار گرفتن در یخچال خاصیت خود را از دست می دهد. لذا کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که موز در درجه حرارت اطاق نگه داری شود تا برسد.


2- سیب زمینی
درجه حرارت پایین یخچال به عملیات تبدیل نشاسته به قند در سیب زمینی کمک می کند. لذا کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که سیب زمینی در درجه حرارت اطاق نگهداری شود. جایی که در معرض تهویه خوب باشد.


3- پیاز
هنگامی که پیاز را داخل یخچال قرار می دهیم باعث نرم تر شدن پیاز می شود. کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که پیاز در جاهایی که دارای تهویه مناسب و درجه حرارات معتدل است نگهداری شود. اما اگر پوست پیاز گرفته شد می توان آن را در یک ظرف درب بسته داخل یخچال نگهداری کرد.


4- آووکادو
برخی اووکادو نارس را داخل یخچال قرار می دهند و این باعث می شود که فرایند نضج و رسیدن آن متوقف شود. لذا باید آن را خارج از یخچال نگهداری کنید تا عملیات نضج آن کامل شود. سپس می توانید از آن استفاده کنید.


5- سیر
هنگامی که سیر در یخچال نگهداری شود باعث ایجاد جوانه شده و نرم می شود. لذا باید در درجه حرارت اطاق نگهداری شود.


6- نان
قرار دادن نان در یخچال باعث می شود خشک و سفت شود. لذا بهتر است که در یخچال نگهداری نشود مگر در حالتی که پنیر یا گوشت داخل ان قرار داده شده باشد که بیرون گذاشتن از یخچال باعث خراب شدن مواد داخل آن می شود.


7- قهوه
دانه های قهوه نیازمند مکان خشک و تاریک و معتدل هستند تا عطر و طعم آنها حفظ شود. لذا یخچال مکان مناسبی برای نگهداری دانه های قهوه نیست. و در صورت وجود مقدار زیادی از قهوه می توانید آنها را در کیسه های بدون هوا و خنک نگهداری کنید.


8- گوجه فرنگی
نگهداری گوجه در یخچال باعث می شود که طعم آن از بین برود. و درجه حرارت یخچال باعث متوقف شدن رسیدن گوجه می شود و بر بافت بیرونی گوجه اثر می گذارد. لذا بهتر است که در یخچال گذاشته نشود و در درجه حرارت اطاق نگهداری شود.


9- عسل
عسل را می توان با نگهداری عسل مهر و موم شده در درجه حرارت اطاق نگهداری کرد. اما هنگامی که در یخچال نگهداری می شود قند آن جدا شده و روان بودنش را از دست می دهد.


10- هندوانه
وقتی که هنوز هندوانه قاچ نخورده است نباید در یخچال نگهداری شود. تحقیقات نشان می دهد که هندوانه قبل از بریده شدن باید در درجه حرارت اطاق نگهداری شود تا آنتی اکسیدانهای آن حفظ شود. اما بعد از قطعه قطعه شدن باید حتما در یخچال نگهداری شود.


11- کدو سبز
کدو نیازمند مکانی است که دارای تهویه مناسب و خشک و تاریک باشد تا بشود برای مدت زمانی طولانی آن را نگهداری کرد.


12- روغن زیتون
نگهداری روغن زیتون در یخچال باعث ایجاد لزوجت شده خواصش را از دست می دهد و مانند کره می شود. لذا باید در مکان تاریک و در درجه حرارت معتدل نگهداری شود.


13- ریحان
قرار دادن برگهای ریحان در یخچال باعث می شود که سریعا خشک و پژمرده شود. و باعث می شود که بوی غذاها را به خودش جذب کند. لذا باید مانند برگ گل با آن رفتار کرد. یعنی در فنجان پر آب در درجه حرارت اطاق نگهداری شود تا برای مدت زمانی طولانی باقی بماند.


14- میوه هایی مانند زرد آلو، کیوی، هلو، شلیل و انبه
میوه های فوق مانند گوجه نباید در یخچال نگهداری شوند زیرا فرایند رسیده شدن آنها متوقف می شود. و برخی از خواص غذایی شان را از دست می دهد و هنگامی که در یخچال نگهداری شود باعث می شود که پوست خارجی آن خراب شود.


15- کره بادام زمینی
باید که بیرون از یخچال نگهداری شود، زیرا قوام آن از بین می رود و خشک و سفت می شود. می توان آن را با پوششی داخل کابینت آشپزخانه نگهداری کردتا بافت نرم و لطیف آن باقی بماند.


16- ترشیجات
از اشکالات رایج این است که ترشیجات را داخل یخچال نگهداری می کنند. در حالیکه آنها حاوی مواد نگهدارنده ای است که می تواند برای مدت زمان طولانی بیرون از یخچال نگهداری شود.


17- تخم مرغ
آراء مختلفی در این مورد وجود دارد که آیا گذاشتن تخم مرغ داخل یخچال صحیح است یا نه! ... مطالعات نشان می دهد که نگهداری تخم مرغ بیرون از یخچال تاثیر منفی بر آن ندارد الا اینکه برخی از تحقیقات نشان داده است گذاشتن تخم مرغ بیرون از یخچال بر طعم آن اثر می گذارد. لذا بهتر است ان را خارج از یخچال در درجه حرارت اطاق نگهداری کنید.


18- کنسرو
بیشتر افراد ترجیح می دهند که کنسرو درب بسته را داخل یخچال نگهداری کنند؛ اما حقیقت این است که تا زمانی که کنسرو باز نشده آن را داخل کابینت نگهداری کنید.


19- مرکبات
مرکبات مانند پرتقال و لیمو وقتی داخل یخچال گذاشته شوند سریع فاسد می شوند؛ این مرکبات نیاز به درجه حرارت متوسط دارند تا بخوبی برسند و قرار دادن آنها داخل یخچال مانع از انجام این فرایند می شود و بر پوست بیرونی انها اثر می گذارد.


20- خیار
بهتر است خیار بیرون از یخچال نگهداری شود، چرا که درجه حرارت پایین باعث از بین رفتن سریع پوست خارجی آن می شود و خیار فاسد می شود؛ پس برای اینکه برای مدت زمان طولانی بتوانید آن را نگهداری کنید آن را داخل یک ظرف روی میز در درجه حرارت اطاق قرار دهید.


21- هویج
هویج هم همانند خیار اگر داخل یخچال نگهداری شود سریعا فاسد می شود. بهتر است که آن را در یک مکان تاریک و خشک و دور از نور خورشید نگهداری کنید.


22- شکلات
بیشتر افراد شکلات را داخل یخچال نگهداری می کنند، ولی این روش خوبی نیست و روی طعم و مزه آن اثر می گذارد با این حال اگر آب و هوا گرم باشد چاره ای نیست جز اینکه برای جلوگیری از خراب شدن ان داخل یخچال نگهداری شود.


23- دانه ها و حبوبات
دانه ها و حبوبات برای اینکه مدت زمان طولانی نگهداری شوند باید بیرون از یخچال باشند. درجه حرارت پایین و رطوبت باعث فاسد شدن انها شده و باعث می شود که نرم شده و طعم لذیذ آن از بین می رود.


24- فلفل
از باورهای شایع این است که یخچال از دانه های فلفل نگهداری می کند. ولی حقیقت آن است که یخچال بر پوست بیرونی فلفل اثر می گذارد و باعث فاسد شدن آن می شود؛ لذا بهتر است که آن را در جای خشک و معتدل قرار دهید.


25- ادویه جات
بسیاری بر این باور هستند که نگهداری ادویه جات داخل یخچال باعث حفظ آن برای مدت طولانی می شود؛ ولی این باور اشتباهی است در حالیکه شما می توانید تمام ادویه جات را در کابینت آشپزخانه برای مدت زمان طولانی نگهداری کنید.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

۱۲ خاصیت باورنکردنی نوشیدن آب داغ

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه مه 12, 2017 5:31 pm

۱۲ خاصیت باورنکردنی نوشیدن آب داغ


همه‌ی ما این حقیقت انکارناپذیر را می‌دانیم که آب برای بقای ما حیاتی است. این توصیه‌ی پزشکان را هم زیاد شنیده‌ایم که نوشیدنِ حدود ۸ لیوان آب در روز، ایده‌آل است. با وجود این، چیزی که بیشتر مردم نمی‌دانند این است که آب داغ مزایای منحصربه‌فرد خودش را دارد، مزایایی که در آب سرد یافت نمی‌شود. همراه ما باشید، در این مقاله قصد داریم به ۱۲ خاصیت باورنکردنی نوشیدن آب داغ اشاره کنیم.


۱. کاهش وزن
آب داغ برای حفظِ یک متابولیسم سالم عالی است و اگر در صدد آب کردن چند کیلو از وزن‌تان هستید، آب داغ همان چیزی است که می‌خواهید. بهترین راه برای داشتن یک متابولیسم عالی این است که استارتِ کار خود را با یک لیوان آب داغ و لیموترش بزنید. مزیت دیگر آب داغ، کمک به شکستنِ بافت‌های چربی در بدن است.

۲. رفعِ گرفتگی بینی و گلو
نوشیدن آب داغ، یک راه عالی و طبیعی برای درمان سرماخوردگی، درمان سرفه و رفع گلودرد است. آب داغ، خِلط را حل می‌کند و به خارج کردن آن از دستگاه تنفسی کمک می‌کند. مزیت دیگر آن، باز کردن گرفتگی بینی است.

۳. کاهش دردهای عادت ماهانه
آب داغ می‌تواند به کاهش دردهای عادت ماهانه کمک کند. گرمای آب داغ تسکین‌بخش گرفتگی‌ها و اسپاسم‌های عضلات شکم است.

۴. سم‌زدایی از بدن
آب داغ برای سم‌زدایی از بدن فوق‌العاده مؤثر است. زمانی که آب داغ می‌نوشید، دمای بدن‌تان شروع به بالا رفتن می‌کند و این یعنی آغاز تعریق. هنگام عرق کردن، مواد سمی از بدن خارج می‌شوند و پاکسازی بدن به نحو درستی انجام می‌شود. برای اینکه نتیجه‌ی بهتری بگیرید، قبل از نوشیدن آب، مقداری آب لیموترش به آن اضافه کنید، این‌گونه از خواص لیمو ترش هم بهره‌مند می‌شوید.

۵. پیشگیری از پیری زودرس
یک دلیل مهم برای پاک کردن بدن از مواد سمی این است که وجود این مواد در بدن سبب تسریع فرایند پیری می‌شود. مزیت نوشیدن آب داغ، کمک به ترمیم سلول‌های پوستی است. سلول‌های پوستی، انعطاف‌پذیریِ پوست را افزایش می‌دهند و در برابر رادیکال‌های آزاد مضر، آسیب‌پذیر هستند. با نوشیدن آب داغ پوست آسیب‌دیده‌ی شما لطیف و نرم می‌شود.

۶. پیشگیری از آکنه و جوش
مزایای آب داغ برای پوست همچنان ادامه دارد. آب داغ بدن را عمیقا پاک می‌کند و دلایلِ ریشه‌ایِ عفونت‌های مرتبط با آکنه و جوش را برطرف می‌کند.

۷. سلامتی و شادابی مو
نوشیدن آب داغ برای داشتنِ موهای نرم و براق هم مفید است و به پایانه‌های عصبی در ریشه‌های مو انرژی می‌دهد و آنها را فعال می‌کند. نوشیدن آب داغ برای بازیابی شادابی طبیعی مو‌ها و سالم نگه داشتن آنها مفید است.

۸. افزایش رشد مو
فعال کردنِ ریشه‌های مو مزیت دیگری دارد و آن رشد موهاست! آب داغ، فعالیت عادیِ ریشه‌های مو را بالا می‌برد و در نتیجه سرعت رشد موها را بیشتر می‌کند.

۹. پیشگیری از شوره‌ی سر
آب داغ، پوست سر را هیدراته نگه می‌دارد و به مبارزه با خشکی پوست سر یا شوره‌‌ی سر، کمک می‌کند.

۱۰. تقویت گردش خون و سیستم عصبی
مزیت مهم دیگر نوشیدن آب داغ این است که گردش خون را تقویت می‌کند. گردش خون برای فعالیت درست عضلات و عصب‌ها مهم است. افزون بر این، سیستم عصبی را با شکستن رسوبات چربی اطراف آن، سالم نگه می‌دارد.

۱۱. کمک به هضم بهتر
آب داغ به ویژه برای هضم مفید است. مطالعات نشان داده‌اند که نوشیدن آب سرد حین یا پس از غذا، می‌تواند روغن موجود در غذای مصرف‌شده را سفت کند و این حالت سبب رسوب چربی در دیواره‌ی داخلیِ روده می‌شود و در صورت تداوم این عمل می‌تواند در آینده منجر به سرطان روده شود. با این حال، اگر آب گرم را جایگزین آب سرد کنید، می‌توانید جلوی این مشکل را بگیرید. به علاوه، آب داغ برای هضم غذا مفید است.

۱۲. پیشگیری از یبوست
آب داغ علاوه بر کمک به هضم غذا، برای پیشگیری از یبوست هم مفید است. از دست رفتنِ آب بدن می‌تواند منجر به مشکلاتِ مزمن در خصوص یبوست شود. با تجمع مدفوع در روده، دفع آن آهسته‌تر می‌شود. توصیه می‌شود هر روز صبح یک لیوان آب داغ را با شکم خالی بنوشید تا هرگونه غذای باقی‌مانده تجزیه شود و دفع مواد زائد از بدن آسان‌تر انجام شود.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

٨ گام برای غذا خوردن آگاهانه

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه ژوئن 30, 2017 1:31 am

٨ گام برای غذا خوردن آگاهانه


استفاده از خوراکی های تازه، با اشتها غذا خوردن، استفاده ازلقمه های کوچک، لذت بردن به هنگام غذا خوردن و استفاده ازحس های پنج گانه در زمان خرید مواد غذایی ازجمله هشت گامی است که به انسان درغذا خوردن آگاهانه کمک می کند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی هلپ گاید، غذا خوردن آگاهانه عملی است که آگاهی انسان را در مورد عادات غذا خوردن افزایش می دهد و به انسان اجازه می دهد که با وقفه ایجاد کردن میان محرک ها و اقداماتش،عمل درست را اتخاذ کند.

در مقابل غذا خوردن آگاهانه، غذا خوردن احساسی قرار دارد که به غذاهایی اشاره می کند که برای ایجاد راحتی، کاهش استرس مصرف می شود. بیشتر افرادی که احساسی غذا می خورند در برابر هوس های غذایی خود بی قدرت هستند.

از سوی دیگر غذا خوردن در حین کارکردن، رانندگی، مطالعه کتاب، تماشای تلویزیون یا کار کردن با یک دستگاه الکترونیکی سبب می شود نسبت به غذایی که در حال خوردن آن هستیم آگاه نباشیم.درحالیکه با دقت و توجه کردن به غذایی که می خوریم ممکن است غذاهایی را مانند چیزبرگر یا خوراکی های سرخ کردنی، اغلب کمتر مصرف کنیم.

*** هشت گام برای غذا خوردن آگاهانه

1- اولین اقدام برای کمک به غذا خوردن آگاهانه از فهرست خرید خوراکی ها آغاز می شود؛ دراین فهرست باید به ارزش سلامتی هر خوراکی دقت و از خرید آنی جلوگیری کرد.سبد خرید خود را از خوراکی های تازه پر واز خرید خوراکی های فراوری شده و چیپس و آب نبات پرهیز کرد.

2- اقدام دومی که به غذا خوردن آگاهانه کمک می کند، این است که با اشتها به سر میز غذا بروید اما نگذارید که زیاد گرسنه بشوید؛ چرا که اگر بسیار گرسنه باشید در آن صورت معده خود را با هر چیزی که می بینید پر می کنید و اولویت شما به جای لذت بردن از غذا پر کردن خلاء ایجاد شده در معده خواهد بود.

3- غذا کم بکشید؛ محدود کردن اندازه بشقاب به ٩ اینچ (٢٢,٨٦ سانتی متر) یا کمتر می تواند در این زمینه کمک کننده باشد.

4- از غذای خود لذت ببرید. برای این کار می توانید یک یا دو دقیقه قبل از شروع غذا مکث کنید تا از همه دست اندرکاران تهیه این غذای خوشمزه برای قرار دادن فرصت صرف آن در اختیار شما سپاسگزاری کنید.

5- از حس های پنجگانه خود در هنگام تهیه غذا، کشیدن غذا و مصرف غذا استفاده کنید و به رنگ ، بافت، رایحه و عطر و حتی صدای غذاهای مختلف توجه کنید.زمانی که غذا را می جوید سعی کنید همه مواد تشکیل دهنده آن به ویژه ادویه ها را شناسایی کنید.

6- غذا را به اندازه کم در دهان خود بگذارید زیرا با دهان پر تشخیص مزه غذا کار دشواری است.

7- غذا را بطور کامل بجوید به عبارت دیگر غذا را آنقدر بجوید تا بتوانید مزه و ماهیت غذا را بچشید.

ممکن است مجبور شوید که هر لقمه را میان ٢٠ تا ٤٠ بار بسته به نوع غذا بجوید.

8- هشتمین گامی که به غذا خوردن آگاهانه کمک می کند، غذا خوردن آرام است. کارشناسان توصیه می کنند که دست کم پنج دقیقه به آگاهانه غذا خوردن اختصاص دهید و بعد با کسی که بر سر میز غذای شما نشسته است، صحبت کنید.

این توصیه ها در خبرنامه ماهانه Harvard Women’s Health Watch منتشر شده است.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

آشنايي با گروههاي خوني و درصد گروههاي خوني در استانهاي ايران

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه جولاي 15, 2017 11:15 pm

آشنايي با گروههاي خوني و درصد گروههاي خوني در استانهاي ايران


سخنگوی سازمان انتقال خون ایران گفت: تنوع فعالیت‌های فیزیکی هر گروه خونی به صورت رمز در ژن‌های ما ثبت شده است.

آفتاب‌‌نیوز :
بشیر حاجی‌بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون ایران اظهار کرد: اصطلاح گروه خونی معمولاً به آنتی ژن‌های سطح سلول‌های خونی و عموماً گلبول‌های قرمز محدود می‌گردد و در حال حاضر حدود ۲۷۰ آنتی ژن گروه خونی تایید شده موجود است که اکثر آن‌ها در یکی از ۲۶ سیستم گروه خونی جای می‌گیرند.

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه گروه‌های خونی بهترین مارکرهای ژنتیکی بوده و نقش عمده‌ای را در نقشه برداری از ژنوم انسانی ایفا نموده‌اند، افزود: به طور معمول خون اهدایی در کشور به طور میانگین به این صورت است.۲۷ درصد، مردم گروه خونی A مثبت و ۳ درصد A منفی، ۲۲ درصد، مردم گروه خونی B مثبت و ۲ درصد، B منفی، ۷ درصد، مردم گروه خونی AB مثبت و ۱ درصد، AB منفی، ۳۴ درصد، مردم گروه خونی O مثبت و ۴ درصد، O منفی بوده‌اند.

قدیمی‌ترین گروه خونی و گوشت خوار
گروه خونی O قدیمی‌ترین در تاریخ بشر – گروه گوشت خواران - به گروه خونی O دهنده عمومی گفته می‌شود.

حاجی بیگی متذکر شد: دیرینه‌ترین گروه خونی تاریخ گروه خون O است، در طول زمان وقتی آدم‌ها فقط گوشت می‌خوردند، این گروه خونی رایج‌ترین بود. پزشکان به افرادی که دارای این گروه خونی هستند. ((جنكليها - شکارچیها)) می‌گویند. افرادی که گروه خونی‌شان O است، در صورتی که استفاده از پروتئین‌های حیوانی را بسیار زیاد کرده، ورزش سخت را هم در کنار آن آغاز کنند، می‌توانند سرعت سوخت و ساز کالری را در بدن خود افزایش دهند. گروه خونی O فراوان‌ترین گروه خونی در دنیا می‌باشد. دارندگان گروه خونی O مستعد ابتلا به بیماری‌های هستند که ناشی از اسید بالای معده است.

گروه خونی A اولین گیاه‌خواران تاریخ
تغییر دهنده؛ افراد دارنده این گروه خون به عنوان ((شهرنشينيها - کشاورزها)) شناخته می‌شوند و اولین گیاه‌خواران هستند. دارندگان گروه خونی A از میوه‌ها بهره می‌برند.

وی تصریح کرد: بهتر است اعضای این گروه بیشتر از غذاهای گیاهی مانند سبزیجات و میوه‌ها استفاده کنند و هر چه کمتر غذاهای فراوری بخورند. وقتی پای رژیم غذایی بدون گوشت وسط می‌آید، افراد با گروه خونی A این شانس را دارند که با حذف محصولات سمی از رژیم غذایی شان زودتر وزن کم کنندو به همین خاطر، دارندگان گروه خونی A مستعد ابتلا به بیماری‌های هستند که ناشی از اسید ناکافی در معده است.

گروه خونی B دارای متنوع‌ترین سفره غذا هستند
حاجی بیگی ادامه داد: این گروه خونی در میان افرادی که زندگی کوچ نشینی و چادر نشینی دارند، افزایش پیدا کرده است. افرادی که دارای این گروه خونی هستند به {کوچ نشینها و چادر نشینها} معروفند. سیستم گوارشی این افراد مقاوم است و به همین دلیل غذای شان هم متنوع است. افراد با گروه خونی B باید محصولات لبنی مصرف کنند، کمتر پیش می‌آید که این افراد برای کنترل وزن شان دچار مشکل شوند، اما باید از مصرف محصولات پرکالری بپرهیزند.

گروه خونی AB مرموز
وی اظهار کرد: از آنجا که گروه خونی AB جوان‌ترین نوع گروه خون است مطالب کمی در موردش مشخص شده، است و دانشمندان به دارندگان گروه خونی AB لقب {ناشناخته يا معما} را داده‌اند. افراد این گروه می‌توانند رژیم متنوعی برای خود در نظر بگیرند.

حاجی بیگی ادامه داد: مصرف بیشتر محصولاتی که برای دارندگان گروه‌های خونی A و B لازم نیست، برای دارندگان گروه خونی AB هم ضرورتی ندارد، البته استثناهایی هم در این میان وجود دارد، اگر گروه خونی شما AB است و دوست دارید وزن کم کنید، باید از سبزیجات به عنوان مکمل غذایی خود استفاده کنید. اگر به دنبال یک سنگ صبور یا مشاور خوب یا درمانگر می‌گردید که حتی هنگام ناراحتی‌های از شما دلخور نشود مطمئن باشید آن شخص گروه خونی AB است.

اثر گروه خونی در ازدواج
سخنگوی سازمان انتقال خون درخصوص اثرگروه خونی در ازدواج یادآور شد: در آزمایشات قبل از ازدواج، آزمایش گروه خونی ضرورتی ندارد و معمولاً ازدواج از نظر گروه خونی به صورت اتفاقی است.

وی همچنین تصریح کرد: بیشترین میزان گروه خونی A مثبت در کشور مربوط به استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و ایلام است. بیشترین میزان گروه خونی A منفی در کشور مربوط به استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل و زنجان است. بیشترین میزان گروه خونی B مثبت در کشور مربوط به استانهای یزد، خراسان جنوبی و کرمان است. بیشترین میزان گروه خونی B منفی در کشور مربوط به استانهای یزد، خراسان جنوبی و خراسان رضوی می‌باشد. بیشترین میزان گروه خونی AB مثبت در کشور مربوط به استانهای خراسان جنوبی، خراسان رضوی، یزد و زنجان می‌باشد. بیشترین میزان گروه خونی AB منفی در کشور مربوط به استانهای خراسان رضوی، اردبیل، یزد و سمنان می‌باشد. بیشترین میزان گروه خونی O مثبت در کشور مربوط به استانهای بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان می‌باشد. بیشترین میزان گروه خونی O منفی در کشور مربوط به استانهای ایلام، خراسان جنوبی و یزد است.

حاجی بیگی با بیان اینکه سیستم گروه خون ABO که از گروه‌های اصلی در انسان است ودر سال ۱۹۰۱ توسط کارل لنداستانیر کشف شد، ادامه داد: توزیع گروه‌های خونی اصلی ABO , RH در مناطق مختلف جغرافیایی و با توجه به تفاوت‌های قومی و نژادی در کشورمان متفاوت است. بررسی فراوان گروه‌های خونی اصلی در مناطق مختلف جغرافیایی ایران در بین جمعیت اهداکنندگان خون نشان می‌دهد بیش از ۹۰% مردم کشور ما دارای گروه خونی مثبت و کمتر از ۱۰% درصد مردم دارای گروه خونی منفی هستند.

وی بیان کرد: در سازمان انتقال خون ایران از خون‌های اهدایی مردم جهت تعیین گروه خونی A,B,O,RH (D) به روش سلولی (سل تایپ) و با استفاده از آنتی A و آنتی B و آنتی O و نیز روش تعیین گروه خون سرمی یا بک تایپ استفاده می‌شود.

عوامل تاثیرگذار در شیوع گروه‌های خونی
حاجی بیگی ادامه داد: مهاجرت و ازدواج‌های بین نژاد‌ها و قومیت‌های مختلف عواملی هستند که شیوع گروه‌های خونی را در طول زمان دستخوش تغییرات می‌کنند و موجب بروز تغییرات در شیوع گروه‌های خونی حتی در یک کشور نیز می‌شوند.

وی بیان کرد: نتایج تحقیقات پژوهشگران مشخص کرده که نیاز ما به مواد غذایی مشخص، و نیز تنوع فعالیت‌های فیزیکی به نوع گروه خونی ما بستگی دارد و تمام این موارد به صورت رمز در ژن‌های ما ثبت شده است و برای طراحی یک رژیم غذایی مناسب می‌توان از گروه‌های خونی استفاده کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

معجزه سه گانه ویتامین C

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه جولاي 24, 2017 2:07 pm

معجزه سه گانه ویتامین سی


سلامت نیوز: قدرت آنتی اکسیدانی ویتامین C از DNA، RNA، کربوهیدارت ها، پروتئین ها، و چربی ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند و از این رو، آنها می توانند بار دیگر عملکردهای سوخت و ساز و بدن سازی خود را از سر بگیرند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از عصر ایران، بدن انسان برای ارائه عملکرد درست و بهینه به طیف گسترده ای از مواد مغذی نیاز دارد. اما یک ویتامین وجود دارد که می تواند از هر عملکرد بدن پشتیبانی کند و به طور معجزه آسایی خطر تمام دلایل مرگ - حتی نمونه های جدی مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و سرطان - را کاهش دهد.

به گزارش "ایزی هلث آپشنز"، شاید خود را آماده کرده باشید که درباره ویتامین D صحبت کنیم، زیرا ماده مغذی شگفت انگیزی محسوب می شود، اما گزینه مورد نظر ما ویتامین C است.

چه چیزی درباره ویتامین C خاص است؟ این ویتامین از توانایی بالا برای اهدای الکترون ها به سلول های بدن برخوردار است. این عملکرد سه فایده عمده دارد که شامل قدرت آنتی اکسیدانی، مشارکت کوفاکتور آنزیمی و پشتیبانی قابل اعتماد از سیستم ایمنی می شوند.

قدرت آنتی اکسیدانی

احتمالا تاکنون اصطلاحات استرس اکسیداتیو و رادیکال های آزاد به گوشتان خورده اند. اینها سلول هایی بی ثبات در بدن هستند که آسیب سلول های سالم را موجب شده و به بیماری هایی مانند سرطان منجر می شوند.

ویتامین C آنتی اکسیدان اصلی حاضر در جریان خون محسوب می شود و تمامی بافت های بدن را تغذیه می کند. هنگامی که ویتامین C این سلول های ناپایدار را می یابد، یک الکترون در اختیار آنها قرار می دهد تا پایدار شوند، به طوری که از حالت رادیکال خارج شده و بار دیگر حالت عادی می یابند.

قدرت آنتی اکسیدانی ویتامین C از DNA، RNA، کربوهیدارت ها، پروتئین ها، و چربی ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند و از این رو، آنها می توانند بار دیگر عملکردهای سوخت و ساز و بدن سازی خود را از سر بگیرند.

همچنین، ویتامین C قادر است آنتی اکسیدان های دیگر مانند ویتامین E را بازتولید کند.

مشارکت کوفاکتور آنزیمی

با توجه به توانایی کاهش و اهدای الکترون، ویتامین C به عنوان یک کوفاکتور برای بسیاری از عملکردهای بدن عمل می کند.

ویتامین C از تولید موارد زیر پشتیبانی می کند:

کلاژن - اساس ساختاری تاندون ها، استخوان ها، غضروف ها و پوست محسوب می شود.

کارنیتین - ترکیبی مورد نیاز برای کمک به عبور چربی از غشاهای سلولی و تزریق انرژی به سلول ها است.

کاتکول آمین - ترکیبی که به عنوان یک هورمون یا انتقال دهنده عصبی عمل می کند.

تبدیل کلسترول به اسیدهای صفراوی را ممکن می سازد (یکی از دلایلی که بدن به کلسترول نیاز دارد).

افزون بر این، ویتامین C برای افزایش فراهمی زیستی آهن، یک ماده معدنی کلیدی برای تنظیم عملکرد سلولی و سنتز کدنویسی DNA نیاز است.

پشتیبانی از سیستم ایمنی بدن

مصرف ویتامین C در زمان سرماخوردگی یکی از اقدام های شایع برای مقابله با بیماری است. پشتیبانی از عملکرد درست سیستم ایمنی بدن یکی از عملکردهای شناخته شده این ویتامین محسوب می شود.

در حقیقت، پژوهش ها نشان داده اند که مصرف منظم ویتامین C احتمال بروز سرماخوردگی را نصف می کند و مدت زمان بیماری را حداقل هشت درصد کاهش می دهد.

ویتامین C تولید و کارکرد طیف گسترده ای از سلول های ایمنی را تحریک می کند، از فعالیت تقویت کننده سیستم ایمنی آنها پشتیبانی می کند، و از تبدیل شدن این سلول ها به رادیکال آزاد و آسیب رساندن به سلول های سالم پیشگیری می کند. ویتامین C مولکولی به نام اینترفرون را افزایش می دهد، که از فعالیت ضد ویروسی قوی بهره می برد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

بوکردن غذا هم موجب چاقی می شود

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه جولاي 31, 2017 12:02 am

بوکردن غذا هم موجب چاقی می شود


حس بویایی می تواند به لذت بردن از غذا کمک کرده و به طور ناخودآگاه موجب چاقی شود.

به گزارش مشرق، یافته ها آشکار ساخته است که موش های چاقی که حس بویایی شان را از دست داده بودند با وجود مصرف رژیم غذایی چرب وزن شان کاهش یافت درحالیکه همتایان شان با حس بویای قوی دو برابر وزن عادی شان چاق شدند.

نتایج محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان داد بوی غذایی که می خوریم در نحوه برخورد بدن با کالری ها نیز نقش مهمی دارد.

این یافته ها بر ارتباط کلیدی بین سیستم بویایی و مناطق مغزی تنظیم کننده متابولیسم، بخصوص هیپوکامپ، تاکید دارند اگرچه به گفته محققان، همچنان مدارهای نورونی ناشناخته هستند.

سلین ریرا، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «مطالعه نشان می دهد اگر ما ورودی سیستم بویایی را دستکاری کنیم می توانیم بر نحوه درک مغز از توازن انرژی و نحوه تنظم توازن انرژی از طریق مغز تغییر ایجاد نماییم.»

این یافته ها نشان می دهد از دست دادن حس بویایی هم در انسان های که غالبا دچار اختلال در خوردن می شود، نقش کلیدی دارد.

به عبارت دیگر افزایش وزن صرفا حاصل میزان کالری مصرفی نیست، بلکه با نحوه حفظ این کالری در بدن نیز ارتباط دارد. این نتایج راهگشای تولید داروهایی است که از طریق غیرفعال کردن سیستم بویایی، سوخت و ساز بدن را کنترل می‌کنند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

" آب ماست" بجاي شير بخورید جند برابر كلسيم دارد

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه آگوست 07, 2017 4:28 pm

" آب ماست" بجاي شير بخورید جند برابر كلسيم دارد


رییس اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی با منشاء دامی و دریایی سازمان غذا و دارو گفت: افرادی که به دلیل داشتن پروتئین بالا، از خوردن شیر منع شده‌اند، آب ماست به عنوان یک جایگزین مناسب توصیه می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر علی اکبر دادمهر، درباره آب ماست توضیحاتی ارائه داد و گفت: آب ماست مایعی است که هنگام تهیه ماست از شیر جوشیده و غلیظ شده تشکیل می‌شود و روی سطح ماست قرار می‌گیرد.آب ماست مقدار کمی چربی و پروتئین دارد.

دادمهر اضافه کرد: همچنین آب ماست دارای مقادیر زیادی مواد معدنی خصوصا کلسیم و ویتامین‌های محلول در آب مثل ویتامین ب 2 و ویتامین ب 6 است. به همین دلیل به فردی که باید چربی و پروتئین کمی مصرف کند و در مقابل به مواد معدنی و ویتامین نیاز دارد، توصیه می‌شود آب ماست بیشتری مصرف کند.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی اظهار داشت: آب ماست دارای مقادیر کمی پروتئین است و بدن می‌تواند به راحتی از این مقدار پروتئین به طور مطلوب استفاده کند. بنابراین برای افرادی که به دلیل داشتن پروتئین بالا، از خوردن شیر منع شده‌اند، آب ماست به عنوان یک جایگزین مناسب توصیه می‌شود.
منبع: ایسنا
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

تاثیر وحشتناک 1ساعت از افکار منفی روی بدن

پستتوسط pejuhesh232 » چهارشنبه اکتبر 11, 2017 5:40 pm

تاثیر وحشتناک 1ساعت از افکار منفی روی بدن


تاثیرات تکان دهنده احساسات و افکار منفی روی بدن
عمل و واکنش انسان همیشه مبتنی بر نوع احساس آن می باشد . با هر گونه تجربه ، انسان ها احساساتی مانند شادی ، خوشحالی ، غم و افسردگی را کسب می کنند .
آیا شما می دانستید که هر کدام از احساسات شما باعث ترشح مواد شیمیایی خاصی در بدن شما می شود؟این نظریه بطور کامل توسط محققان ثابت شده است که برای مثال زمانیکه یک انسان احساس خوشحالی می کند ، مغز او مواد شیمیایی مانند اکسیتوسین ( oxytocin) ، دوپامین ( dopamine) و سروتونین ( serotonin) را آزاد می کند .و بلعکس زمانیکه شما احساس ناراحتی می کنید بدن شما کورتیزول را براساس قدرت ناراحتی شما آزاد می کند .

بنایراین ما برای جلوگیری از ترشح این مواد شیمیایی باید چه کارهایی انجام دهیم؟ مواد شیمیایی که در حین ناراحتی شما ترشح می شوند می توانند به بدن آسیب جدی وارد نمایند . آیا می خواهید از این آسیب ها جلوگیری کنید؟ خب ، در ادامه این مطلب از نمناک ما این به بررسی این سوال خواهیم پرداخت .

Image

عوارض خطرناک و تاثیرات افکار منفی بر بدن

روند افکار مثبت و منفی
بطور کل ما هر اتفاقی که برایمان می افتد را بنابرا احساس خود ، مثبت یا منفی برداشت می کنیم . به عنوان مثال در حین رانندگی اگر کسی به شما نزدیک شود احساس بدی خواهید داشت و از این اتفاق به عنوان یک اتفاق منفی به یاد خواهید داشت و در نتیجه مواد شیمیایی مضر که می توانند به شما آسیب برسانند ، تولید می شوند و شما را دچار مشکل خواهند کرد . بجای اینکه شما احساس ناراحتی کنید و از هر اتفاقی به بدی برداشت کنید ، می توانید با آسودگی از کنار آن بگذرید و انگار نه انگار که اتفاقی افتاده است .
بنابراین مهم است که یاد بگیرید که هیچ اتفاقی نه مثبت است نه منفی ، که این تماما به شما بستگی دارد که چگونه از کنار هر اتفاق بگذرید .

این یک بازی ادراکی می باشد!
تصورات نقش مهمی را ایفا می کنند هنگامی که شما به یک اتفاقی واکنش نشان می دهید . نحوه ی تصور شما به هر اتفاق ، تصمیم گیرنده نوع احساس شما خواهد بود .
برای داشتن تصور منطقی و مناسب که به شما آسیب نرساند ابتدا باید تمام عقاید و تجارب بد خود را کنار بگذارید . بعد از این مرحله شما باید نسبت به هر اتفاقی که می افتد بطور خنثی نگاه کنید و برای حل آن عصبی نشوید و یک راه حل مناسب پیدا کنید .

ارتباط ذهن و بدن
شما باید از این موضوع که ارتباط قوی بین ذهن و بدن شما وجود دارد ، آگاه باشید . بر اساس نوع احساسات ، مغز مواد شیمیایی را ترشح می کند که هم می توانند بسیار مفید باشند و هم بسیار مضر که فقط به نوع احساس شما بستگی دارد . شما اغلب احساس کرده اید که در زمانیکه در معرض استرس قرار دارید اغلب احساس سوزش در سر دل یا یبوست رنج می برید .
مطالبی که در بالا ذکر کردیم همگی واکنش بدن شما در مقابل احساست شما می باشد . شما شاید خواستار این باشید که چرا ما این حرف را زدیم؟!خب ابتدا شما باید انواع تجربیات و احساست را درک کنید که این تجربیات و احساسات تاثیر مستقیم بر روی ذهن و بدن ما دارند .

این جالب نیست که در صورتیکه شما می توانید زندگی خوبی داشته باشید و یک شیوه زندگی سالم داشته باشید ولی با افکار و احساسات منفی آنرا خراب کنید و یک زندگی ناسالم را در پی گیرید .
ممکن است که شما شگفت زده شوید ، زمانیکه برخی از دردهای مزمن بدن مانند زانو ، گردن و کمر می توناد مربوط به نوع احساس شما باشند و اتفاق بیوفتند .
بنابراین زمانیکه بیمار می شوید ، باید درک کنید که بدن در حال هشدار دادن به شما است که نیاز به آرامش دارد تا بهبود یابد .

آیا شما این قدرت را دارید؟
در کتاب " the sacred balane" که کتابی از Davis Suzuki می باشد ، بیان شده است که مولکول های بدن از حالت خسته بدن تحت تاثیر قرار می گیرند در حالیکه برای مثال خشم خود را می خورید و به کسی بیان نمی کنید .
اگر به مدت یک ساعت بطور مداوم احساس خشم ومنفی داشته باشید ، مواد شیمیایی تولید شده در بدن می تواند بسیار کشنده باشد . با خواندن این متن ببینید که احساسات شما چقدر قدرتمند هستند و چقدر می توانند به شما آسیب برسانند .
احساسات و افکار منفی واقعا می توانند به بدن آسیب برسانند به نحوی که جبران آن بسیار سخت می باشد و ممکن است بیماری هایی را در شما ایجاد کند . شاید احساس کنید که تاثیرات آنرا نمی فهمید و درک نمی کنید ولی بدانید که با افکار منفی زندگی خودتان را مختل می کنید و بدنتان آسیب می زنید .
واضح است که اگر بتوانید احساسات خود را کنترل کنید ریا، قطعا دچار هیچ مشکلی نخواهید شد و هیچ بیماری شما را تهدید نخواهد کرد . فقط و فقط تنها کاری که باید بیشتر روی آن دقت کنید آن است که دیدگاه خود را به مسائل تغییر دهید .
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

باور می کنید این زن 70 ساله باشد!

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه اکتبر 29, 2017 12:03 pm

باور می کنید این زن 70 ساله باشد!

راز آن در پرهيز مطلق از شكر!!


بين حفظ جوانى و شكر سفيد؛ انتخاب كنيد
کارولین هارتز بانوی ۷۰ ساله ای است که از ۳۰ سال پیش تاکنون هیچگونه قند و شکری مصرف نکرده است!
او زمانی که ۳۰ ساله بود اعتیاد عجیبی به شیرینی جات داشت، اما با خود عهد بست تا آخر عمر خوراکی هایی که حاوی قند و شکر هستند را مصرف نکند.

Image

وی به جای مصرف شکر از شیرین کننده های طبیعی مانند زایلیتول استفاده می کند؛ البته خانم هارتز در کنار این رژیم غذایی برنامه ۸ ساعت خواب در روز را برای تقریبا ۳۰ سال اجرا کرده است.
دوستان:کسانی که او را برای نخستین بار می بینند با شنیدن سن واقعی او حسابی شوکه می شوند، چرا که چهره خانم ارتز نشان نمی دهد که ۷۰ ساله باشد، اما این یک واقعیت است و او توانسته با کمک یک رژیم غذایی چهره خود را مانند یک بانوی۳۰ ,۴۰ ساله نگه دارد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

افسردگی نتیجه فرار از زندگی رنگی

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه نوامبر 04, 2017 3:17 pm

افسردگی نتیجه فرار از زندگی رنگی
چرا ایرانیان از تنوع رنگی فراری هستند؟


Image

بسیاری از مردم ایران در انتخاب رنگ لباس، خودرو و دکوراسیون منازل خود از رنگ های شاد استفاده نمی‌کنند و برعکس رنگ هایی را انتخاب می کنند که نشان دهنده افسردگی یک فرد است.
به گزارش حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شادییک حس است، یک حس درونی که علل و چگونگی دستیابی به آن در هر فردی متفاوت است.
خیلی‌ها با سفر رفتن، ورزش کردن، موفقیت‌های درسی و شغلی، برخی با خوردن، خرید کردن و برخی هم هستند که استفاده کردن از رنگ ها در تونولیته های (طیف رنگ ها) مختلف، آنها را شاد می کند.

از نگاه رفتار شناسی و روان شناسی، عوامل بصری (رنگ ها) بر افزایش نشاط روحی و انرژی روانی، تاثیر مستقیم دارند و زیبایی بخش زندگی است، اما بسیاری از مواقع، بنابر دلایل فردی یا عرفی، بعضی از رنگ ها را برای پوشش، خودرو، دیوار منزل و آپارتمان‌ خود انتخاب نمی کنیم.

اگر شما نسبت به یک رنگ، حس خوبی ندارید و دوست ندارید از آن استفاده کنید، یک دلیل شخصی است که کاملا قابل پذیرش و احترام است، مانند مردانی که 6-7 عدد شلوار سرمه ای دارند، اما خیلی وقت ها، دلیل ما برای استفاده نکردن از بعضی رنگ ها به خاطر افراد جامعه است.

وقتی از رنگ یک لباس خوشمان بیاید، اولین فکری که می کنیم، این است که می توانیم آن را در مکان های عمومی استفاده کنیم؟ مردم چه می گویند؟ نکند مسخره مان کنند؟ آیا برای محیط کاریمان مناسب است؟ خیلی ها هم می گویند: «دیگر برای سن و سال ما مناسب نیست؛ از ما دیگر گذشته». خیلی تصورات ناصحیح و نابجای دیگری هم هست که مانع از خوب بودن حال ما در زندگی می‌شوند. مانع استفاده از رنگ هایی که لبخند را روی لب هایمان بنشاند و به روحِمان نشاط بدهد.

هفته قبل مادر بزرگی را دیدم که عینک صورتی بر چشمانِ دنیا دیده اش داشت. چقدر پسندیده است که به جای تمسخر، به حال خوبی که این عینک صورتی به او می دهد، فکر کنیم؛ به روح شاداب و سالمی که دارد.

تاثیر جامعه بر انتخاب رنگ
محمد رضا ایمانی، مردم شناس در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، می گوید: تنوع رنگی در جامعه نسبت به گذشته، ملموس است؛ اما همچنان در کشور ما تنوع رنگی خیلی محدود است. خصوصا در خودرو، نمای شهری و لباس.

این کارشناس می گوید: چرا فکر می کنیم بعضی رنگ ها ممنوع یا جلف هستند؟
وی درباره سر کردن روسری قرمز به وسیله دختر جوانی، می گوید: نگاه جامعه به او نگاه مناسبی نخواهد بود و همچنین استفاده از شلوارهای رنگی بخشی از امنیت اجتماعی آنها را به خطر می اندازد، در حالی که یک جامعه رنگی، سرشار از امید، پویایی (تحرک) و شادی خواهد بود.همان طور که برخی اقدامات شهرداری مثل پل طبیعت و کاشی کاری دیوار پل ها که بازخوردهای مثبت زیادی داشته است و موجب روحیه شادتر و اعتماد به نفس ملی می شود.

مجید اَبهری، رفتار شناس و آسیب شناس اجتماعی در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، می گوید: متاسفانه بعضی از رفتارهای فردی و اجتماعی نیز در انتخاب رنگ برای پوشش، اثر مستقیم دارد. مثلا افراد زیادی به خاطر آلودگی هوا و نظافت مکان های عمومی مثل مترو، اتوبوس و نیمکت پارک ها، نمی توانند از رنگ های شاد و ملایم استفاده کنند.
الهه 38 ساله کارمند یکی از سازمان ها می گوید: رنگ های تیره برای محیط کاری بهتر است، زیرا پوشیدن رنگ های شاد، شما را نزد همکاران سبک می کند و باعث می شود راحت تر با شما برخورد کنند که به نظرمن برای یک محیط کاری، چیز خوبی نیست. اما خودم خارج از محیط کاری، رنگ های شاد می پوشم. با این حال معتقدم کسی که از اول با لباس های رنگی در جامعه و محل کار حاضر شود به شرطی که حجابش کامل باشد، مشکلی برایش پیش نمی آید و عادی می شود، اما کسی که یک دفعه بخواهد به خودش برسد و رنگی بپوشد، متاسفانه مردم حرف در می آورند، مثلا می گویند:« فلانی دارد از همسرش جدا می شود».
الهه می گوید: فکر می کنم اگر اعلام کنند که رنگ مانتو مهم نیست و می شود رنگ های روشن پوشید، اما کاملا پوشیده باشد؛ به نظرمن همه استقبال می کنند؛ اما به شرطی که سازمان اعلام رسمی کند.

آموزش و پرورش، شهرداری، خودروسازی و رسانه ها دست بکار شوند
ابهری می گوید: 30 درصد افسردگی ها به دلیل استفاده از رنگ های سرد و خنثی مثل آبی، سبز، فیروزه ای، نقره ای، سفید، مشکی و خاکستری است. در این راستا، رنگ آمیزی مراکز آموزشی و درمانی، می تواند اثر مستقیم در کاهش افسردگی و خمودگی جامعه و افزایش سطح سلامت روانی داشته باشد. اما امروزه به این موضوع مهم توجه کمتری می شود.
وی درباره افزایش نشاط در جامعه می گوید: باید بر اساس روان شناسی رنگ ها عمل کنیم؛ آموزش و پرورش در رنگ آمیزی کلاس‌های درس و حیاط مدارس و روپوش دانش آموزان؛ شهرداری برای رنگ آمیزی نماهای شهری، با همراهی و همکاری صاحبان منازل و مغازه ها، از رنگ های گرم استفاده کنند یا در ابتدا برای ایجاد فرهنگ صحیح، الزاماتی را برای استفاده از رنگ های شاد و گرم تعیین کند تا از این طریق نشاط به مردم منتقل شود. ضروری است رسانه در این زمینه، هدایت فکری جامعه را بر عهده گیرد.
حمید فرزادی، روان شناس بالینی در گفتگو با باشگاه خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره برخی الزامات اینگونه توضیح می دهد که افراد تحت تاثیر محیط اجتماعی خود قرار دارند و استفاده از طیف های رنگی، به گروه خاصی مرتبط نیست. هر ساختاری که بتواند از رنگ های شاد استفاده کند، باید پیش قدم شود. مثل یونیفرم کارمندان کلینیک بیمارستان ها که از لحاظ روان شناسی، کار بسیار خوبی بود.

وی افزود: به نظر من بانک ها هم جزء موسساتی هستند که در طی روز با مراجعان زیادی در ارتباطند و این موضوع می تواند گامی بزرگ در مسیر استفاده از رنگ های شاد و گرم باشد تا خُلق بالاتر، صبر بیشتر و روابط عاطفی سالم تری را در جامعه شاهد باشیم.

وقتی از چهار پسر بچه دبستانی پرسیدم دوست دارید بزرگ شدید، ماشین چه رنگی بخرید؟ سه نفر آنها پاسخ دادند: آبی یخی و یک نفر هم صورتی پررنگ؛ اما وقتی به رنگ خودروهای موجود نگاه می کنیم، عمدتا رنگ های سفید، نقره ای و مشکی هستند. اگر هم یک نفر با دل و جرأت پیدا شود که بخواهد ماشین بنفش یا نارنجی بخرد، مردم با تعجب به او و ماشین نگاه می کنند. جدای از این موضوع، خودروسازها اعلام می کنند این رنگ سفارشی است و باید برای آن 3 میلیون بیشتر بپردازید و این خود مانعی برای تنوع رنگی در خودروهاست. درحالی که شرکت های خودرو سازی خارجی، خودروها را بدون هیچ سفارشی، در 36 رنگ تولید می کنند.

افزایش کیفیت رنگ ها سرنخی برای شروع
ضعف کیفیت رنگ ها برای نمای بیرونی ساختمان ها و خودرو ها، مانعی در مسیر جامعه رنگی و با نشاط است.

همتی مهندس معماری نیز در مورد انتخاب نماهای رنگی برای ساختمان ها و بناها می گوید: بنابر قوانین نظام مهندسی، استفاده از رنگ های شیمیایی در نمای ساختمانی ممنوع است.

وی دلیل این قانون را شدت آلودگی هوا در کلانشهرها بیان می کند و می گوید: هنگام بارش باران، آب باران با آلودگی های هوا و گازهای گلخانه ای ترکیب و تبدیل به باران اسیدی می شود. در نتیجه رنگ ساختمان ها با باران اسیدی شسته و وارد فاضلاب شهری و وارد چرخه تصفیه آب می شوند.

وی می گوید: به این دلیل است که ما از آجر و سنگ برای نمای خارجی ساختمان ها استفاده می کنیم.

رابطه افزایش تنوع رنگی با گردشگری
محمدرضا ایمانی، کارشناس مردم شناسی درباره تنوع رنگی در جامعه می گوید: تنوع رنگی در محیط زیست علاوه بر سلامت افراد جامعه می تواند موجب جذب گردشگر شود. مثل مناطق ماسوله، اَبیانه، پالنگان و کندوان که رنگی بودن محیط آنها باعث شده است که جزء میراث ملی و جهانی ثبت شوند یا اُرسی های (شیشه های رنگی) شهر کاشان و یزد.

وی می گوید: متاسفانه «قضاوت کردن» و «برچسب زدن» در فرهنگ زندگی ما شکل گرفته است و به خودمان اجازه می دهیم راجع به همه چیز نظر بدهیم. این رفتار همیشه در آیین ملی و مذهبی ما مورد نکوهش بوده است.
چرا برخی تصور می کنند، خوب نیست یک دختر خانم چادری، کیف صورتی بیاندازد؟ این "خوب نیست" ها را از کجا می آوریم؟ چرا با این جمله "خوب نیست" برای خود و دیگران محدودیت های اَلکی می گذاریم، وقتی اشکال شرعی و قانونی ندارد.در حالی که رواج تنوع رنگی در جامعه اسلامی، نشان شادابی و سلامت افرادِ آن جامعه است و راه را بر عیب جویانِ جامعه اسلامی، می بندد و سخن شهید مرتضی مطهری را یادآور می شود که «حجاب مصونیت است نه محدودیت». کامل بودن پوشش مهم تر از رنگ پوشش است. بنابراین می توان از تمام رنگ ها برای پوشش استفاده کرد به شرطی که حجاب کامل باشد.

حجت الاسلام والمسلمین جعفر اردبیلی، مدیرعامل موسسه فرهنگی خانواده امین نیز در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ می گوید: در دین اسلام توصیه ها بر استفاده از رنگ های روشن و کراهت در استفاده از رنگ سیاه است.
وی در این باره می گوید: روایت شده که یکی از مُریدان امام صادق(ع) به منزل ایشان می روند و می بینند حضرت سراپا قرمز پوشیده اند. آن مرید به حضرت می گوید: یاابن رسول الله چرا لباس جاهلان و اَلوات را پوشیده اید؟ حضرت فرمودند رنگ ها نعمت خدا هستند و با پوشیدن آنها، شکر نعمت کنید. من این لباس را در داخل خانه پوشیده ام تا لذت اش را ببرم.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

قبليبعدي

بازگشت به پاكيزه شناسى


Aelaa.Net