سلامت محيط كار

سلامت محيط كار

پستتوسط najm134 » سه شنبه آپريل 13, 2010 7:26 am

گرايش شهروندان به كار در منزل

اقتصاددانان يكى از ويژگى هاى جوامع غيرآلوده (روستايى) را پيوستگى محيط كار با محيط خانه مى دانند.
يكى از ويژگى هاى جوامع كنونى و مدرن تر در كنار تقسيم كار و گسترده تر شدن فعاليت هاى خدماتى به جاى فعاليت هاى توليدى، همين جدايى خانه و محل كار از همديگر بود. امروزه و در عصرى كه دايره وسايل ارتباط جمعى گسترده شده و تكنولوژى هاى نوين جايگزين ابزار هاى سنتى تر شده اند، انسان ها در تعامل با اين تكنولوژى هاى پيشرفته به سمت نوعى تطبيق پذيرى در جهت ارتباط بهتر با آن حركت مى كنند.اينجاست كه ناگهان چشم باز مى كنيم و مى بينيم بخشى از مناسبات ما تغيير كرده و در نگاه ما به زندگى نيز تغييراتى رخ داده است. تغييراتى كه دكتر«بهروز بهارى» تحليلگر موضوعات اجتماعى و مطالعات فرهنگى از آنها به عنوان تغيير در سبك زندگى ياد كرده و مى افزايد : «سبك زندگى ما متأثر از اتفاقاتى كه در حوزه وسايل ارتباط جمعى رخ داده عوض شده است.اين عوض شدن يك امر دو سويه است .
وقتى از كار درون خانه صحبت مى شود، عده اى ممكن است بلافاصله به فكر موضوعاتى مانند خانه دارى بيفتند. حال آن كه مفهوم كار در خانه خيلى متفاوت تر از آن بوده و اساساً در قالبى ديگر معنا پيدا مى كند. همين برداشت تازه است كه اشكان ۲۸ ساله را به سمت انتخاب اين مشاغل كشانده است. او كه مدت دو سال است در خانه به كارهايش رسيدگى مى كند مهندس كامپيوتر است و همراه با همسرش خدماتى در زمينه فناورى كامپيوتر و برنامه نويسى ارائه مى دهد. «اشكان» به گفته خود از وضعيت پيش آمده راضى است و مى گويد: « راستش اينجورى راحتم، هر وقت كه اراده كنم كارم را شروع مى كنم ، هر وقت هم كه خواستم از كارم دست مى كشم. در طول شبانه روز وقتم را به گونه اى تنظيم مى كنم كه به ساير برنامه هايم آسيبى وارد نشود.» «ليلا» همسر وى نيز از اين شغل راضى است و مى گويد: درآمدش بد نيست. ما از بيرون سفارش كار مى گيريم و در خانه آنها را انجام مى دهيم. البته براى اين كه كارتان جا بيفتد به دقت زيادى نياز داريد. ما براى رسيدن به اين دقت برنامه هاى خاص خودمان را داريم. مثلاً هر بار يك نفر موظف است غذا تهيه كند و آن ديگرى به ادامه كار بپردازد.
اين زوج هنگام برشمردن محاسن و معايب اين نحوه كار كردن چنين مى گويند: « ديگر مجبور نيستيم هر روز در خيابان باشيم و ترافيك و آلودگى هوا يا آلودگى صوتى را تحمل كنيم.اما از سوى ديگر چون در خانه خودمان به سر مى بريم اين امكان وجود دارد كه هر از گاه سر و كله يكى از آشنايان پيدا شود. در چنين مواقعى شرايط ادامه كار براى ما دشوار مى شود . آنها نمى دانند كه در اين ساعت ما مشغول انجام كار هستيم و ممكن است به همين دليل وقت ما گرفته شود. (كه البته با اختصاص بخشي از خانه به محيط كار؛ مي توان اين اتفاقات را در بخش داخلي خانه مديريت نمود).
با فراكَيرشدن اينترنت واقعي و سريع بسياري از مشكلات برطرف مي شود هم براى سفارش دهنده هم سفارش كَيرنده.
دسته بندى مشاغلى كه اينگونه انجام مى شود بسيار است.دامنه كارها از مشاغل خدماتى تا توليدى در نوسان است. شهروندانى هستند كه با راه اندازى كارگاه هاى كوچك در خانه خود به ساخت وسايل تزيينى پرداخته و با فروش آنها به مغازه ها از اين طريق امرار معاش مى كنند. يكى از شهروندان تهرانى مى گويد: براى انجام يك سرى معاملات تجارى وكيلى به ما معرفى شد كه دفتر كارش تو خونه اش بود. يه بار هم سراغ يه مهندس معمار رفتم كه يكى از اتاق هاى خونه اش رو تبديل به دفتر كارش كرده بود. خب به نظر من اين تجربه جالبيه، اما من نمى تونم از پس همچين كارى بر بيام. راستش شايد يه جور عادت باشه...
شغل، چه بيرون از خانه و در محيط ديگر صورت بگيرد، چه در درون محيط خانه، بخشى از هويت انسان را مى سازد. از طريق در آمد آن آسايش زندگى برايمان فراهم مى شود. دسته بندى مشاغل و ظهور شغل هاى جديد در يك زندگى شهرى وابسته به نيازهايى است كه ما در زندگى خود داريم.اينكه در يك مقطع به عنوان مثال پيك هاى موتورى به كمك ما مى آيند، از نيازى بر مى خيزد كه شرايط ترافيكى اين شهر به ما تحميل كرده است. فرار از اين شرايط است كه ظهور و شكل گيرى چنين مشاغلى را توجيه مى كنند. مشاغلى كه بدون آنها زندگى ما با اختلال جدى مواجه مى شود. آن كه در خانه كار خود را انجام مى دهد، فردى است كه حضور در خانه را به گرفتار شدن در بن بست ترافيك و آلودگى شهر ترجيح مى دهد.
شهر بزرگ مى شود و ما در آن به فراموشى سپرده مى شويم. جست وجو براى يافتن راهى به منظور گريز از اين فراموشى، براى ما به امرى ضرورى تبديل شده است. در كنار اين جست وجو ما به استفاده از شيوه ها و ابزارهايى روى مى آوريم كه با برنامه ريزى بر روى آنها مى توانيم زندگى خود را با ضرباهنگ شهر هماهنگ كنيم.روى آوردن به مشاغلى كه در خانه انجام مى شود يكى از اين شيوه هاست. شيوه هايى كه ناخودآگاه سبك زندگى ما در شهر را اصلاح مى كنند .
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

محيط كار

پستتوسط najm134 » سه شنبه آپريل 13, 2010 7:27 am

زنان خانه دار كمتر به سرطان مبتلا مي شوند
محققان استراليايي و چيني در تحقيق مشتركي به اين نتيجه رسيدند زناني كه كارهاي منزل را انجام مي دهند بسيار كمتر از زناني كه چنين كارهايي نمي كنند به سرطان تخمدان مبتلا مي شوند. محققان گفتند بررسي ها نشان داده هرچه كار خانگي سخت تر و فعاليت بدني بيشتر باشد احتمال ابتلا به اين سرطان را كمتر مي كند. براساس تحقيق مذكور، انجام كارهاي منزل يك بار در هفته هيچ تاثير مثبتي در اين زمينه ندارد. محققان گفتند زناني كه مايل نيستند به اين سرطان مبتلا نشوند بايد سه تا چهار ساعت در روز در منزل فعاليت داشته باشند.


متخصصان و دانشمندان علوم پزشكي هشدار دادند: شيفت كاري شب به مدت طولاني خطر ابتلا به سرطان سينه را افزايش مي‌دهد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا،‌ با انتشار اين خبر از سوي سازمان ملل،‌ دولت دانمارك تصميم گرفته است به زنان شاغلي كه به دليل كار در شيفت شب به مدت طولاني به اين سرطان مبتلا شده‌اند، خسارت پرداخت كند.
متخصصان در مطالعات گذشته بارها هشدار داده‌اند كه كار كردن در شيفت شب تاثيرات نامطلوبي بر سلامت بدن دارد و شواهد و مدارك علمي در اين زمينه رو به افزايش است. از جمله اين تاثيرات نامطلوب بر بدن عبارتند از افزايش خطر بروز بيماريهاي قلبي عروقي و سوء هاضمه و هم چنين زير وزن بودن نوزادان مادراني كه قبل و بعد از بارداري و وضع حمل در شيفت شب كار مي‌كرده‌اند. هم چنين از جمله اثرات منفي كه شيفت كاري شب بر روي سلامت دارد عبارتند از اختلال در خواب، خستگي مفرط و درعين حال افزايش خطر بروز حادثه در حين كار است.
دكتر وينسنت كوگليانو، كارشناس سازمان ملل بعد از بررسي شمار زيادي از تحقيقات مختلف انجام شده روي نمونه‌هاي حيواني و انسانها به اين نتيجه دست يافته است. يكي از اين تحقيقات كه شرح آن در نشريه موسسه ملي سرطان به چاپ رسيده، نشان داده است: زناني كه بيش از 30 سال در شيفت شب كار مي‌كنند در مقايسه با زناني كه هرگز شيفت كاري شب نداشته‌اند، 36 درصد بيشتر در معرض ابتلا به سرطان سينه هستند.
دانشمندان مي‌گويند: اختلال خواب باعث مي‌شود كه بدن مقدار كمتري ملاتونين توليد كند در حالي كه اين ماده مي‌تواند از بروز سرطان پيشگيري كند و در نتيجه كمبود آن خطر بروز سرطان را افزايش مي‌دهد.
منبع خبر: خبرگزاری دانشجویان ایران - ايسنا
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am


بازگشت به پاكيزه شناسى


Aelaa.Net