دستاوردهاي جديد طبي مفيد در طب جامع

کاهش زمان بستری شدن در آی‌سی‌یو با مصرف ویتامین سی

پستتوسط najm134 » يکشنبه آپريل 07, 2019 7:10 pm


کاهش زمان بستری شدن در آی‌سی‌یو با مصرف ویتامین سی


ایرنا نوشت: محققان دانشگاه هلسینکی واقع درفنلاند با همکاری محققان دانشگاه سیدنی استرالیا دریافتند ویتامین C موجب کاهش مدت زمان بستری شدن در بیمارستان می‌گردد.

بر اساس این تحقیقات، مدت زمان بستری شدن بیمارانی که ویتامین C مصرف می‌کنند، در بخش ICU، به میزان 8 درصد کاهش می‌یابد. همچنین مدت زمان بستری شدن افرادی که ویتامین C را به صورت خوراکی مصرف می‌کنند، به میزان 9 درصد کاهش می‌یابد.
معمولا نیاز روزانه یک شخص سالم با دریافت 0.1 گرم ویتامین C برطرف می‌شود؛ اما افرادی که دچار بیماری‌های شدید هستند، به سرعت مقادیر زیادی از ویتامین C را به دلیل سوخت‌وساز بدن، عفونت‌ها، جراحی یا جراحت‌ها از دست می‌دهند و ممکن است روزانه تا 4 گرم ویتامین C مصرف کنند.
بر اساس برخی تحقیقات، بیماران مبتلا به سرماخورگی ممکن است نیازمند روزانه 6 تا 8 گرم ویتامین C باشند. اما تجویز روزانه بیش از 2 میلی‌گرم ویتامین C به بیماران بستری در ICU مستلزم بررسی و تحقیقات بیشتری است.
براساس تحقیقات قبلی، ویتامین C موجب کاهش فشار خون و کاهش میزان قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 می‌شود. این ویتامین یک ماده غذایی ضروری و ارزان قیمت است و مرکبات، گوجه فرنگی، کدو حلوایی، انواع کلم، اسفناج، خربزه و طالبی، شلغم، فلفل دلمه ای، آناناس، نخود فرنگی و کیوی سرشار از ویتامین C هستند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nutrients منتشر شده است.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

تزريق نوعي گياه به مغز برخي جانواران سبب احياي مغز وحيات در

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه مارس 15, 2022 3:28 pm

تزريق نوعي گياه به مغز برخي جانواران سبب احياي مغز و حيات در آنها شد = كشف جديد = رساندن اكسيژن به مغز مثل احياء قلبي عمل مي كند


https://www.eghtesadonline.com/%D8%A8%D ... 8%A7%D9%87

به گزارش العالم، تیمی از دانشمندان توانستند پس از تزریق نوعی گیاه ساده به مغز‌های مرده که در اکثر مرداب‌ها، رودخانه‌ها و نهر‌های آب در سراسر جهان پراکنده شده اند، این مغز‌ها را احیا کنند که این موفقیت انقلابی به شمار می‌رود که ممکن است راه حلی برای تنفس در برخی از محیط‌ها به انسان ارائه دهید.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، دانشمندان جلبک سبز و سیانوباکتریا را به مغز قورباغه‌های پنجه دار آفریقایی (Xenopus laevis) تزریق کردند و دریافتند که این گیاهان ساده قادرند سلول‌های عصبی قورباغه‌هایی که ازفقدان اکسیژن رنج می‌برند را زنده کنند، مانند آنچه هنگام احیای قلبی ریوی داخلی اتفاق می‌افتد.

اندازه گیری‌های انجام شده در داخل مغز قورباغه‌ها، افزایش اکسیژن موضعی را در زمان حضور جلبک‌های سبز یا سیانوباکتریا از طریق فرآیند فتوسنتز نشان داد.

دانشمندان مشاهده کردند که وقتی قورباغه‌ها اکسیژن خود را حتی در نورون هایشان از دست داده اند، میکروارگانیسم‌های موجود در مغز آن‌ها توانستند نورون‌ها را دوباره فعال کرده و آن‌ها را از لبه پرتگاه نجات دهند.

میکرو جلبک‌ها (که گیاهان ساده‌ای هستند) دارای انواع خاصی از میکرو باکتری‌ها هستند که توانایی تولید مقدار زیادی اکسیژن در جو را دارند، زیرا دانشمندان معتقدند که جلبک‌ها دلیل اصلی لذت بردن سیاره ما از هوای اکسیژن دار برای اولین بار در میلیون‌ها سال پیش است.

نویسندگان در مطالعه منتشر شده در مجله iScience نوشتند: در آینده، این میکروارگانیسم‌ها (جلبک ها) ممکن است راهی جدید برای افزایش مستقیم سطح اکسیژن در مغز به صورت کنترل شده تحت شرایط محیطی و فیزیولوژیکی یا پس از ناتوانی‌های پاتولوژیکی ایجاد کنند.

محققان امیدوارند که این روش روزی به انسان کمک کند تا از سکته مغزی رهایی یابد یا در محیط‌های بدون اکسیژن مانند فضا حرکت کند، اما در حال حاضر، این هنوز فاصله زیادی با عملی شدن دارد، زیرا مغز انسان بر خلاف سایر حیوانات یک استثناء واقعی است و ۲۰ درصد اکسیژن بدن را مصرف می‌کند، بنابراین اگر فرد پنج دقیقه یا بیشتر نفس نکشد، نورون‌های سر انسان برای همیشه می‌میرند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

پاک شدن سموم مغز با خواب عميق كه بيشتر در اول شب اتفاق مى اف

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه مارس 15, 2022 3:30 pm

پاک شدن سموم مغز با خواب عميق كه بيشتر در اول شب اتفاق مى افتد


در جدیدترین مطالعاتی که در مورد خواب و عملکرد مغز منتشرشده است ؛ دانشمندان مشاهده کردند که در هنگام خواب غیر REM (عمیق‌ترین مرحله خواب) مایع مغزی-نخاعی روی مغز را شست‌وشو می‌دهد و از این طریق سموم را از مغز پاک می‌کند.
این مرحله خواب بیشتر در ابتدای شب رخ می‌دهد.

http://www.pezeshk.us/%D8%A8%D8%A7%DB%8 ... %8C/101946

‏نوروسافاری | امواج مغزی ایجاد شده در هنگام خواب عمیق باعث آغاز یک سیستم تمیز کننده ای در مغز می شود که از آن در برابر آلزایمر و سایر بیماریهایی استحاله ای عصبی محافظت می کند.

به گزارش نوروسافاری از دانشگاه بوستون، محققان در ژورنال Science گزارش دادند که سیگنالهای الکتریکی معروف به موجهای آهسته درست قبل از پالس شستشوی مغز با مایع مغزی نخاعی، احتمالاً سموم مرتبط با آلزایمر را از بین می برند.

لورا لوئیس، نویسنده این مطالعه و استادیار گروه مهندسی زیست پزشکی در دانشگاه بوستون، گفت:

مغز در هنگام خواب

در هنگام خواب عمیق، امواج مایع مغزی نخاعی (آبی) با کاهش موقت جریان خون (قرمز) همزمان می باشند. خون کمتر در مغز به معنای فضای بیشتر برای مایعات می باشد تا انواع سموم از جمله سموم مرتبط با بیماری آلزایمر را با خود ببرند.

لوئیس می گوید:

برخی اختلالات در نحوه عملکردهای خواب روی مغز به طور بالقوه می تواند در کاهش سلامت مغز نقش داشته باشد.

ویلیام جاگوست، استاد بهداشت عمومی و علوم اعصاب در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، گفت:

این یافته همچنین نشان می دهد که افراد می توانند با اطمینان از داشتن خواب با کیفیت بالا، خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهند.

دانشمندان در حال حاضر برای محافظت از سلامت مغز آزمایش هایی را که شامل تغییر در سبک زندگی است، مانند تغییر در رژیم غذایی و تغییرات ورزشی انجام می دهند. او می گوید، در این فهرست تغییرات, از نظر ارزش اقدامات, خواب باید در صدر فهرست قرار داشته باشد.

این تحقیق پس از چندین دهه سؤال درباره پیوند خواب و آلزایمر انجام شده است.

مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا به آلزایمر اغلب دچار مشکلات خواب هستند. و شواهد فزاینده ای وجود دارد که نشان می دهد افراد دارای مشکل خواب در برابر آلزایمر آسیب پذیرتر هستند. اما هیچ وقت توضیح مناسبی برای این ارتباط ارائه نشده بود.

لوئیس می گوید:

مدتهاست که میدانیم خواب برای سلامت مغز واقعا مهم است، اما چرایی آن تاکنون برایمان رمزآلود بوده است.

لوئیس و تیمی از محققان خواستند این راز را بگشایند.

بنابراین آنها روشی برای استفاده از تکنیک های در مرز دانشی از MRI و دیگر فن آوریهای پیشرفته پیدا کردند تا بتوانند آنچه را که در مغز ۱۱ نفر شرکت کننده در حال خواب میگذرد، مشاهده کنند.

یکی از مواردی که آنها تحت نظر داشتند مایع مغزی نخاعی یا CSF مایعی است که در مغز و نخاع جریان می یابد.

لوئیس می گوید:

و در این زمان بود که کشف کردیم در طول خواب، امواج واقعاً بزرگ و آهسته ای روی میدهند که امکان دارد از این طریق هر ۲۰ ثانیه یک بار CSF (مایع مغزی نخاعی ) بتواند مغز را شستشو نماید.

این امواج اندکی شبیه نوسانات ماشین لباسشویی های بسیار دور کند بودند.

قبلا مطالعات اولیه روی حیوانات نشان داده بودند که جریان CSF در طول خواب افزایش می یابد و به دفع مواد زاید از جمله سموم مرتبط با آلزایمر کمک می کند.

اما تیم لوئیس توانست این روند را در مغز انسان هنگامیکه در مغز افراد در حال رخ دادن بود ببیند. و این منجر به کشف دیگری شد.

لوئیس می گوید:

قبل از هر موج مایع، ما واقعاً موجی از فعالیت الکتریکی را در نورون ها می دیدیم. این موج الکتریکی همیشه اول اتفاق می افتد، و به نظر می رسد همیشه موج CSF چند ثانیه بعد به دنبال موج اولیه الکتریکی روی میدهد.

این یافته پیشنهاد میکند که موج الکتریکی است که هر چرخه شستشو را آغاز می کند.

و موج مغزی مورد نظر بسیار شبیه بود به آنچه که موج آهسته نامیده میشود. وقتی فرد وارد وضعیتی بنام خواب عمیق یا خواب بدون حرکات سریع چشم شود، امواج آهسته ظاهر می شوند.

لوئیس می گوید این امواج آهسته هم در حافظه و هم در بیماری های مغزی نقش دارند.

وی می گوید:

از قبل مشخص شده بود که مبتلایان به آلزایمر از امواج آهسته الکتروفیزیولوژیک کمتری برخوردار هستند، بنابراین آنها امواج آهسته کوچک تر و کمتری دارند.

مطالعه جدید نشان می دهد که این کاهش در امواج آهسته باعث کاهش تعداد چرخه های شستشو در مغز می شود و همین امر باعث می شود توانایی مغز در پاک کردن سموم مرتبط با آلزایمر محدود شود.

لوئیس می گوید:

این معقول است که اگر امواج بزرگی از مایعات مغزی نخاعی (CSF) وجود داشته باشد، به نوبه خود می تواند باعث پخش شدن و درآمیختن با مایعات دیگر در مغز شده و به فرآیند دفع مواد زائد کمک کند.

تیم لوئیس در مورد مغزهای به خواب رفته یک کشف دیگر نیز انجام داد. با افزایش جریان مایعات مغزی نخاعی، جریان خون کاهش می یابد.

خون کمتر در مغز به معنای فضای بیشتری برای CSF است تا بتواند دفع مواد زائد را انجام دهد.

جاگوست می گوید، یافته های این تحقیق با تحقیقات دیگر در مورد خواب و بیماری آلزایمر به خوبی مطابقت دارد.

او بخشی از تیمی بود که رابطه بین امواج آهسته خواب و سمی به نام بتا آمیلوئید را که در مغز افراد مبتلا به آلزایمر جمع می شود، مطالعه کرده بودند.


جاگوست می گوید:

این پدیده منجر به ایجاد دور باطل میشود که در آن آمیلوئید باعث کاهش خواب می شود و کاهش خواب منجر به تجمع آمیلوئید بیشتر می شود.

وی گفت نتایج تحقیق جدید نشان می دهد که افزایش آمیلوئید می تواند نتیجه حذف کمتر مواد زائد از مغز باشد.

جاگوست می گوید، اما آلزایمر هم مانند بیماری های قلبی احتمالاً بیش از یک دلیل دارد.

وی می گوید:

موارد زیادی وجود دارد که احتمالاً در افزایش شانس ابتلا افراد به آلزایمر موثر است و من فکر می کنم خواب یکی از این عوامل می باشد.

ترجمه: الهام مه آبادی پور – وبسایت نوروسافاری

لینک مقاله:

Coupled electrophysiological, hemodynamic, and cerebrospinal fluid oscillations in human sleep
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

درمان ارزان همه بیماران مبتلا به سرطان در خانه

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه سپتامبر 11, 2022 12:16 pm

دستاورد جديد = درمان ارزان همه بیماران مبتلا به سرطان در خانه!؟



دانشمندان برتغال و اسارئيل یک مولکول جدید کوچک و کم‌هزینه ساخته اند می‌تواند ایمنی‌درمانی یا همان ایمونوتراپی را برای همه بیماران مبتلا به سرطان در دسترس قرار دهد و این بیماران دیگر مجبور نخواهند بود برای درمان خود به بیمارستان مراجعه کنند.
https://www.jamaran.news/%D8%A8%D8%AE%D ... 9%86%D9%87

اين فناورى طبي مبتني بر فعال سازى سيستم ايمنى است؛ تا قبل از دسترس شدن آن؛ روش اصلى تقويت و فعال سازي سيستم ايمني را مى توان بكار گرفت


----------------------------------------------------
جی پلاس، به نقل از نیو اطلس، دانشمندان مولکول کوچکی را ابداع کرده‌اند که جایگزین کم هزینه و موثرتری برای آنتی‌بادی یا پادتنی است که می‌تواند انواع مختلف سرطان را درمان کند. این مهم به دست دانشمندان دانشگاه لیسبون (پرتغال) با همکاری یکی از دانشگاه‌های رژیم صهیونیستی انجام شده است.

پژوهشگران یک آنتی‌بادی موجود را به سطح جدیدی ارتقا داده و یافته‌های پژوهش خود را در مجله ImmunoTherapy of Cancer منتشر کرده‌اند.

پروفسور "ساچی فاینارو" (Satchi-Fainaro) می‌گوید: در سال ۲۰۱۸، جایزه نوبل پزشکی به "جیمز آلیسون" و "تاسوکو هونجو" برای کمک آنها در مطالعه ایمونوتراپی و درمان سرطان از طریق فعال کردن سیستم ایمنی اهدا شد. هونجو کشف کرد که سلول‌های ایمنی به نام سلول‌های تی (T Cell)، پروتئین PD-۱ را بیان می‌کنند که فعالیت خود سلول‌های تی را هنگامی که به پروتئین PD-L۱ بیان شده در سلول‌های سرطانی متصل می‌شود، غیرفعال می‌کند. در واقع، تعامل بین پروتئین‌های PD-۱ و PD- L۱ به سلول‌های سرطانی اجازه می‌دهد سلول‌های تی را فلج کنند و از حمله آنها به سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند.

وی افزود: هونجو توانست آنتی‌بادی‌هایی ایجاد کند که PD-۱ یا PD-L۱ را خنثی و در نتیجه سلول‌های تی را برای مبارزه مؤثر با سرطان آزاد می‌کنند.

جایگزینی کوچکتر و در عین حال هوشمندتر

در حالی که کشف برندگان جایزه نوبل ۲۰۱۸ در مبارزه با سرطان، بسیار امیدوارکننده است، اما باید به برخی موانع آن نیز توجه کرد؛ اول اینکه تولید آنتی‌بادی‌ها پرهزینه است. از این رو، آنها برای همه بیماران در دسترس نیستند. دوم اینکه آنتی‌بادی‌ها برای نفوذ در یک تومور جامد، بسیار بزرگ هستند؛ بنابراین درمان نمی‌تواند تمام قسمت‌های سرطان را تحت تاثیر قرار دهد. با این حال، پژوهشگران ابزارهای بیوانفورماتیک و تجزیه و تحلیل داده‌ها را برای دستیابی به یک مولکول جایگزین کوچک‌تر و در عین حال هوشمندتر ترکیب کرده‌اند.

پروفسور ساچی فاینارو می‌گوید: دکتر "ریتا آکورسیو" با هزاران ساختار مولکولی شروع کرد و ما با استفاده از مدل‌ها و پایگاه‌های داده طراحی دارو به کمک رایانه (CADD)، فهرست نامزدها را محدود کردیم تا به بهترین ساختار رسیدیم.ددر مرحله دوم، ما تایید کردیم که این مولکول کوچک، رشد تومور را به همان اندازه آنتی‌بادی‌ها را کنترل می‌کند. این مولکول، پروتئین PD-L۱ را در حیواناتی که برای داشتن سلول‌های تی انسانی مهندسی شده‌اند، مهار می‌کند. به عبارت دیگر، ما مولکولی را توسعه داده‌ایم که می‌تواند اتصال پروتئین‌های PD-۱ و PD-L۱ را مهار و به سیستم ایمنی یادآوری کند که به سرطان حمله کند.

وی افزود: علاوه بر این، این مولکول جدید، مزایای بسیاری نسبت به درمان آنتی‌بادی دارد. اول از همه، هزینه است. از آنجایی که آنتی‌بادی، یک مولکول بیولوژیکی است و نه یک مولکول مصنوعی، برای تولید آن به زیرساخت پیچیده و بودجه قابل توجهی نیاز است که هزینه آن حدود ۲۰۰ هزار دلار در سال برای هر بیمار است. در مقابل، ما این مولکول کوچک را با تجهیزات ساده، در زمان کوتاه و با کسری از این هزینه ساخته‌ایم. مزیت دیگر این مولکول کوچک این است که بیماران احتمالا می‌توانند آن را در خانه به صورت خوراکی و بدون نیاز به تزریق وریدی در بیمارستان استفاده کنند.

آزمایش‌ها نشان می‌دهد که این مولکول جدید و کوچک، به فعال شدن سلول‌های ایمنی درون توده تومور جامد کمک می‌کند.

پروفسور ساچی فاینارو توضیح می‌دهد: سطح تومور جامد، ناهمگن است. اگر رگ‌های خونی کمتری در ناحیه خاصی از تومور وجود داشته باشند، آنتی‌بادی نمی‌تواند به داخل آن نفوذ کند. این در حالی است که مولکول کوچک ما در تمام تومور پخش می‌شود و بنابراین کاملا به رگ‌های خونی تومور وابسته نیست. معتقدم که این مولکول کوچک در آینده، به صورت تجاری در دسترس قرار خواهد گرفت و ایمونوتراپی را برای بیماران سرطانی، مقرون به صرفه خواهد کرد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

قبلي

بازگشت به پاكيزه شناسى


Aelaa.Net