خادمان آئين اعلى

مديران انجمن: najm134, najm134, najm134

خادمان آئين اعلى

پستتوسط najm137 » سه شنبه سپتامبر 06, 2022 2:47 pm

زندگینامه سرلشکرشهید استوار محمودآبادی


تصوير

سردار عبدالرسول استوار محمودآبادی متولد شهر کوار در استان فارس بود او در شهر شیراز دوران کودکی خود را سپری کرد و از شاگردان آیت الله دستغیب به حساب می آید ایشان در جریان مبارزات انقلابی به عنوان یکی از جوانان انقلابی در تمامی صحنه‌های انقلاب اسلامی حضوری فعال داشت.

حضور در جبهه های دفاع مقدس

سردار عبدالرسول استوار پس از شروع جنگ تحمیلی ایران و عراق در زمان جوانی عازم جبهه های حق علیه باطل شد و به عنوان فرمانده گردان و مسئول اطلاعات و عملیات لشگر فرمانده تیپ در این جبهه ها حضور فعال داشت و بارها مجروح شد و در نهایت مصدوم شیمیایی گردید.

فعالیت ها پس از جنگ

ایشان پس از پایان یافتن جنگ ایران و عراق در سمت های مختلفی از قبیل فرماندهی دانشگاه علوم و فنون موسس نیروی ویژه صابرین سپاه،فرماندهی قرارگاه حمزه سید شهدا در شمال غرب کشور و بسیاری از سمت های دیگر مشغول به فعالیت و دفاع از حریم مرزهای کشور بود.

حضور در نظام آموزشی

سردار شهید عبدالرسول استوار محمودآبادی در زمینه آموزشی مدارس نقش پررنگی داشت ایشان در عرصه فرهنگی کشور به عنوان مسئول مدارس سپاه و همچنین مسئولیت پیاده سازی الگوی طرح تحول و سند چشم‌انداز نظام آموزشی مدارس کشور شد و در این زمینه بسیار ثابت قدم و استوار بود و توانست خدمات ارزنده ای را به کشور و نظام آموزشی ارائه دهد.

همرزم حاج قاسم سلیمانی

شهید سردار عبدالرسول استوار دوشادوش شهید حاج قاسم سلیمانی برای دفاع از حریم اهل بیت علیهم السلام و مقابله با نیروهای تکفیری در جبهه های سوریه و عراق دوشادوش حاج قاسم سلیمانی به نبرد پرداخت
در ماموریت اخیر سردار شهید عبدالرسول استوار در آخرین ماموریت خود در کشور عراق متاسفانه بیماری کرونا مبتلا شد و به علت بیماری زمینه ای و مصدومیت شیمیایی در دوران دفاع مقدس ریه او به شدت درگیر و حالش رو به وخامت گذاشت.

شهادت سردار عبدالرسول استوار

این سردار شهید و پاسدار میهن پس از تحمل سالها درد و عوارض مصدومیت شیمیایی یادگار هشت سال دفاع مقدس روز گذشته به درجه رفیع شهادت نائل شد و به همرزم خود شهید حاج قاسم سلیمانی پیوست.

زندگینامه داستانی سرلشکر شهید عبدالرسول استوارمحمودآبادی با عنوان «به‌سوی ابدیت» نوشته زینب بیش‌بهار توسط مؤسسه فرهنگی آموزشی یاران علم منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، کتاب «به‌سوی ابدیت» زندگینامه داستانی سرلشکر شهید عبدالرسول استوارمحمودآبادی است که توسط مؤسسه فرهنگی آموزشی یاران علم و به قلم زینب بیش‌بهار منتشر شده است.

مجموعه «یاران علم» زندگینامه نخبگان علمی و آموزشی کشور، «مریدان علم» زندگینامه خیرین مدرسه ساز کشور، «همراهان علم» زندگینامه مؤسسان توانمند و متعهد مدارس و مراکز غیر دولتی، «راویان علم» زندگینامه پیشکسوتان عرصه تعلیم و تربیت و «حافظان علم» زندگینامه ایثارگران عرصه علم و دانش از دیگر آثار منتشر شده از سوی موسسه فرهنگی آموزشی یاران علم است.

زینب بیش‌بهار نویسنده کتاب «به‌سوی ابدیت» در کارنامه نوشتاری خود چندین اثر ثبت شده دارد. او در «به‌سوی ابدیت» به بخش کوچکی از تلاش‌ها و پایمردی‌های حاج‌رسول استوارمحمودآبادی اشاره می‌کند؛ مرد گمنام، بی‌ادعا و بی‌قراری که برای آسایش و امنیت این مرزوبوم نه تنها به جبهه‌های جنگ عراق و ایران، جراحت‌های بی‌شمار و زجر شیمیایی اکتفا نکرد، بلکه تا آخرین روزهای زندگی‌اش دوید؛ حتی در جبهه‌ فرهنگی.

تصوير

سرلشکر شهید محمود آبادی از شاگردان و نزدیکان شهید محراب آیت‌الله دستغیب و از جوانان انقلابی شیراز است که در دفاع از حریم اهل‌بیت علیهم السلام در مقابل گروه‌های تکفیری دوشادوش سرداران شهید قاسم سلیمانی و حسین همدانی در سوریه و عراق به مجاهدت پرداخت.

او با شروع دفاع مقدس عازم جبهه‌های غرب و جنوب شد و در لشکر ۱۹ فجر و تیپ مستقل ۳۵ امام حسن علیه السلام به عنوان فرمانده گردان، مسؤول اطلاعات و عملیات لشکر، فرمانده تیپ مستقل به دفاع از کشور پرداخت و بارها مجروح و مصدوم شیمیایی شد. مسؤولیت آموزش و اطلاعات نیروی زمینی سپاه، مؤسس نیروی ویژه صابرین سپاه، فرماندهی قرارگاه مدینه منوره در جنوب کشور و فرماندهی قرارگاه حمزه سیدالشهدا در شمال غرب کشور از جمله عرصه‌های خدمت همرزم سردار سلیمانی پس از دوران دفاع مقدس بوده است. داستان از بغداد آغاز می‌شود. حاج‌رسول که برای مأموریت مستشاری به عراق رفته، به دلیل ابتلا به کرونا همراه همسرش با آمبولانس به ایران برمی‌گردد. درگیری ریه، ۹۵ درصد است و با ریه شیمیایی او امید چندانی به بهبودی نیست‌. به دلیل ایست قلبی به کما می‌رود و بعد از هفتاد و هشت روز با پروازی عاشقانه که رویای همه‌ی لحظات زندگی‌اش بود به جاودانگی می‌رسد.

داستان حاج‌رسول از نوجوانی او، فرماندهی در جنگ، سپاه، صابرین، قرارگاه مدینه و حمزه‌ سیدالشهدا می‌گوید. از پاییز ۹۹ می‌خوانیم. لحظات سخت به کما رفتن و بعد هم... این کتاب با شمارگان هزار نسخه و قیمت ۳۵ هزار تومان عرضه شد که در آغاز انتشار به چاپ سوم رسید.

تصوير

كه اخرين ماموريتش در عراق از مرز تا العماره (از آن مسیر) بود و جانشين ميدانی مرحوم سليمانی بود و با فاصله كمى شهيد شد و بخاطر اينكه دشمن شاد نشود در سكوت تشييع و دفن شد و انعكاس رسانه اى نداشت مناسبت ياد ايشان در اين منطقه يكی از شاهكارهاى ايشان در اين منطقه بود كه وقتی تمام اين منطقه از مرز تا جاده بصره العمارة بغداد سرتاسر بطور رديفی انواع كانالها و موانع و شلكرهاى بسيار عراق رديف به رديف مستقر بودند و از نظر حضور نظامی و نيرو و ابزارتانک و توپ ووو آنقدر منطقه متراكم بود كه آنرا می شد به يک پادگان تشبيه كرد.

ماموريت ايشان اين بود كه يكماه قبل از شروع عمليات ايران، ايشان شخصا نفوذ كند در عمق دشمن و بتواند از لابلای اين مسافت هفتاد كيلومتر لشكرهاى متراكم بگذرد و خودش را برساند به و آنجا آمار نقل و انتقالات نيروى عراقيها را بدست بياورد و سالم برگردد و اطلاعات اكتشافی را به قرارگاه عملياتی سپاه بدهد.

ايشان آنوقت مسؤول اطلاعات عمليات لشكر فجر شيراز بود و اين ماموريت را به افراد نسپرد و شخصا با يكی از دستيارانش توانست از خط جبهه که وارد عمق دشمن شود و از لابلای اين مسافت هفتاد كيلومتر لشكرهاى متراكم عراقی بگذرد و خودش را رساند به جاده بصره العمارة بغداد و 48 ساعت زير يكی از پلهاى زير جاده مخفی شد و آمار نقل و انتقالات نيروى عراقيها را بدست آورد و سالم برگشت و اطلاعات اكتشافی را به قرارگاه عملياتی سپاه رساند مدتی كه طول كشيد از وقتی وارد عرق شد تا بيرون آمد 15 شبانه روز بود!!!؟ و اين همه مدت در عمق دشمن حركت كردن و شناخته و دستگير نشدن از آيات الهی = خلاصه چنين شجاعت و مهارتی داشت و با چنين تلاشهايی عملياتها برگزار می شد و كسی تصور نكند اگر اشكالاتی براى اصل تصميم به عمليات توسط فرماندهان عالی را بيان كرديم به معنای ضعف عملياتی يا بی برنامگی نبوده است و اين خاطره يک نمونه از كارهاى مقدماتی عملياتها بوده است و چنين شخصيتهايی در اين مسير فداكاری كرده اند. خاطراتی از اين قبيل در عمق دشمن و در مواجه با دشمن چه مرزهاى غربی چه مرزهاى شرقی متعدد دارم از ايشان خدا رحمتش كند.

تصوير آن مرحوم در وقت واقعه خاطره فوق
تصوير

================

لینک مطلب فوق:

https://www.farsnews.ir/fars/news/14000 ... 8%B4%D8%AF

لینک فیلم در مورد شهید بزرگوار:

https://www.aparat.com/v/LPqvp

https://www.aparat.com/v/KA6GI

لینک صدای سرلشكر شهيد حاج عبدالرسول استوار محمودآبادى از نجف اشرف:

https://drive.google.com/file/d/1vwFv7- ... wJAPr/view
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

خادمان آئين اعلى

پستتوسط najm137 » چهارشنبه ژانويه 11, 2023 8:13 am

زندگینامه مرجع آيت الله سيد محمد صادق روحانى (پدرداماد علامه آيت عظيمه سيد محمدعلى موحد ابطحى) رضوان الله عليهما


تصوير

سید محمدصادق حسینی روحانی (۱۳۰۵-۱۴۰۱ش) از مراجع تقلید شیعه و استاد درس خارج فقه و اصول در قم. مجموعه ۴۱ جلدی فقه الصادق به‌عنوان دایرة‌المعارفی از مباحث فقهی شیعه از آثار اوست. سید ابوالحسن اصفهانی، سید ابوالقاسم خویی و محمدحسین غروی اصفهانی از استادان او بوده‌اند.

روحانی، تدریس درس خارج فقه و اصول را در سال ۱۳۳۰ش آغاز کرد. مرجعیت او پس از درگذشت سید حسین بروجردی رسمی شد و رساله عملیه وی در سال ۱۳۴۰ش منتشر گردید. نظرات سید محمدصادق روحانی در مواردی همچون تقلید از میت، اجازه پدر دختر در ازدواج و قمه‌زنی، با دیدگاه مشهور فقیهان شیعه تفاوت دارد.

روحانی در دهه ۱۳۴۰ش، مواضع و بیانیه‌هایی علیه حکومت پهلوی در قضایایی مانند: تصویب لایحه کاپیتولاسیون و حمله نظامیان پهلوی به مدرسه فیضیه داشت و قبل از انقلاب اسلامی ایران به فعالان انقلاب کمک می‌کرد.

تصوير

زندگی‌نامه
سید محمدصادق حسینی روحانی در تیر ۱۳۰۵ش در قم به‌دنیا آمد. پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی در سال ۱۳۱۵ش به نجف مهاجرت کرد و پس از تحصیل، در سال ۱۳۲۹ش به ایران بازگشت و در حوزه علمیه قم به تدریس فقه و اصول پرداخت. گفته می‌شود که وی در ۱۴ سالگی به درجه اجتهاد رسیده و اولین دوره تدریس درس خارج فقه و اصول او، سال ۱۳۳۰ش بوده است.

پدرش سید محمود روحانی، مدتی در نجف از شاگردان سید ابوالحسن اصفهانی و میرزای نائینی و در مشهد شاگرد سید حسین‏ طباطبایی قمی بود. سید محمود روحانی از جمله کسانی بوده که برای ورود شیخ عبدالکریم ‏حائری به قم تلاش کرده و همچنین با سید ابوالقاسم کاشانی در جریان ملی‌شدن نفت همکاری داشت.

سید محمدصادق روحانی در ۲۵ آذر ۱۴۰۱ش در قم درگذشت. مراسم تشییع در ۲۷ آذر در قم صورت گرفت و پس از اقامه نماز میت توسط شیخ مصطفی مصری نماینده تام‌الاختیار سید صادق روحانی، در مسجد بالاسر حرم حضرت معصومه سلام الله علیها دفن شد.

تصوير

تصویری از دوران کودکی مرحوم آیت الله سید صادق روحانی:
نبوغ ايشان در سن كودكی و آموزش در سنين كودكی از امتيازات ايشان بوده است و تلاش و پر كار بودن ايشان حتى در سنين كهولت از صفات برجسته شان بوده على رغم موانع و سختیها و تبعيد و بسياری از كتب خود را در همين شرايط اين شهر و آن شهر نوشتند همزمان با تدريس.

اساتید
سید صادق روحانی در سال ۱۳۵۵ق و در سن ۱۱ سالگی وارد حوزه نجف شده و در همان سال، درس خارج فقه و اصول را شروع می‌کند. شیخ کاظم شیرازی، محمدحسین غروی اصفهانی(کمپانی)، محمدعلی کاظمینی، سید ابوالحسن اصفهانی، سید حسین طباطبایی بروجردی از شناخته‌شده‌ترین اساتید وی بوده‌اند. از افراد بسیاری به‌عنوان اساتید سید صادق روحانی نام برده شده، اما بیشترین زمان تحصیل وی به‌مدت ۱۵ سال و نزد سید ابوالقاسم خویی بود.

مرجعیت
رساله عملیه سید محمدصادق روحانی پس از درگذشت آیت‌الله بروجردی، منتشر شد که اولین چاپ آن مطابق موجودی کتابخانه ملی ایران مربوط به سال ۱۳۴۰ش است. برخی معتقدند، او مرجعیتش را زودتر از معاصران خود اعلام کرد، زیرا هنگام اعلام مرجعیت، هنوز بسیاری از اساتید او زنده بودند.

برخی آراء فقهی
برخی از آرای سید محمدصادق روحانی با نظر عموم مراجع تقلید، تفاوت دارد از جمله:
روحانی معتقد است با درگذشت یک مرجع تقلید، مقلدان آن مرجع باید به مرجع تقلید اعلم آن‌زمان مراجعه و در مسائل شرعی از او تقلید کنند و بقا بر تقلید از میت را جایز نمی‌داند.
سید صادق روحانی در رابطه با ازدواج دختر باکره، اجازه و اذن پدر را شرط نمی‌داند و معتقد است، دختر بالغه و رشیده می‌تواند بدون اذن پدرش، ازدواج دائم یا موقت داشته باشد.
روحانی از موافقان قمه‌زنی است و آن را مجاز و نیکو می‌داند.

فعالیت‌های سیاسی
سید محمدصادق روحانی، در دوران مرجعیت، قبل از انقلاب از فعالان علیه حکومت پهلوی بود و در مقاطع مختلف علیه شاه، اعلامیه‌هایی صادر کرد، اما بعدها از مسائل سیاسی کناره‌گیری کرد. از جمله اقدامات وی، صدور پیامی در سال ۴۲ش در ارتباط با حمله نظامیان شاه به مدرسه فیضیه، تحریم انتخابات دوره ۲۱ مجلس شورای ملی بوده است. از دیگر اعلامیه‌‌های او در سال ۴۳ش در مخالفت با تصویب لایحه کاپیتولاسیون است. او در سال ۵۰ش، جشن‌های ۲۵۰۰ساله شاهنشاهی را تحریم می‌کند. در سال ۵۶ش نیز چند پیام صادر می‌کند از جمله، پیامی درباره حادثه کشتار مردم در راهپیمایی ۱۹ دی قم،‌ اعلامیه‌ای در سالگرد واقعه کشف حجاب و اطلاعیه‌ای به مناسبت چهلمین روز کشتار مردم تبریز.

سید محمدصادق روحانی، پس از آنکه حسینعلی منتظری در سال ۱۳۶۴ به‌عنوان قائم‌مقام رهبر جمهوری اسلامی ایران معرفی شد، آذرماه ۱۳۶۴، در مجلس درس خود با این انتصاب مخالفت کرد. درس خارج فقه او به همین دلیل تعطیل و خود او محصور شد. این حصر خانگی تا سال ۱۳۸۰ تداوم یافت.

نامه آیت‌الله خویی درباره ملاقات با فرح
سید ابوالقاسم خویی در یادداشتی خطاب به روحانی درباره ناگهانی و ناخواسته بودن ملاقات فرح دیبا با خویی می‌نویسد: «شدیداً نسبت به حوادث ناگوار و فجایعی که در ایران رخ داده و رفتار ظالمانه شاه را به‌عنوان اعتراض با او مطرح کردم و او هم با ناراحتی خیلی زود از منزل خارج شد.»

نامه‌ای درباره فلسطین
سید محمدصادق روحانی در سال ۱۳۵۲ش نامه‌ای خطاب به انور سادات و حافظ اسد درباره مسئله فلسطین و لزوم اتحاد و یکپارچگی مسلمانان در برابر اسرائیل نوشت.

تصوير

آثار و تألیفات
سید محمدصادق روحانی، دارای ۲۶ اثر به زبان عربی و ۲۱ اثر به زبان فارسی است. این آثار در موضوعات مختلف از جمله فقه، اصول فقه و اعتقادات نگاشته شده‌اند؛ از جمله مهم‌ترین آثار وی:

فقه الصادق:
کتاب فقه الصادق، ابتدا در دوره ۲۶ جلدی چاپ و در دوره بعد در ۴۱ جلد به چاپ می‌رسد. این کتاب به عنوان کتاب مرجع و دایرة المعارفی در تمام ابواب فقه است. نقل شده که آیت‌الله بروجردی دوبار کتاب فقه الصادق را همراه خود به جلسه تدریس‏ برده و به عنوان سند از آن نقل قول و به آن استناد می‌کند. همچنین به نقل از ابوالقاسم خویی می‌گویند: او کتاب فقه الصادق را نزد کاشف الغطاء برده و نزد او از کتاب فقه الصادق تجلیل کرده است. درباره همین اثر نیز تجلیلی از رئیس دانشگاه الازهر نقل کرده‌اند.

منهاج الفقاهة:
منهاج الفقاهة حاشیه‌ای است بر مکاسب شیخ انصاری که به شیوه ای متفاوت تمامی موارد ارائه شده را بحث و بررسی کرده است. این کتاب در ۶ جلد و به زبان عربی نوشته شده است.

نظام حکومت در اسلام:
روحانی در سال ۱۳۵۵ش این کتاب را نوشته و در آن، بحث دولت اسلامی به ریاست فقها یا به عبارتی تشکیل حکومت اسلامی تحت رهبری ولی فقیه را تشریح کرده است. این کتاب تا دی ماه ۱۳۵۷ش سه بار تجدید چاپ شده است.

کتاب نامه‌های تاریخی:
این کتاب مجموعه‌ای از نامه‌هایی است که میان سید محمدصادق روحانی و برخی شخصیت‌ها نگاشته شده و دارای چهار فصل است، فصل اول مجموعه نامه‌های آیت‌الله خویی، فصل دوم، نامه‌های برخی مراجع و علما، فصل سوم، نامه‌های شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی و فصل آخر شامل مجموعه تلگراف‌ها است.

زبدة الاصول:
زبدة الاصول کتابی به زبان عربی و دوره کامل اصول فقه در ۶ جلد، که به صورت بحث استدلالی ارائه شده است.
دیگر اثر وی، المسائل المستحدثه است، این کتاب، شامل ارائه مسائل جدید و مورد ابتلا با ذکر دلایل و مستندات فقهی، روایی و قرآنی است.

رحلت مرجع آيت الله سيد محمد صادق روحانى (پدرداماد علامه آيت عظيمه سيد محمدعلى موحد ابطحى) رضوان الله عليهما را تسلیت عرض می کنیم. ایشان در صدمين سال عمرشان وفات نمودند و محل دفن در رواق بالاسرحضرت معصومه عليها السلام بالای قبر مراجع ثلاث و نزديک قبرمرحوم پدرشان است.

تصوير

تصوير فوق جنازه قبل دفن است تصوير زير محل دفن است

تصوير

تصوير

گزارش تصویری از تشییع پیکر مطهر ایشان در لینک های زیر مشاهده نمایید.

==============

لینک مطالب:

https://fa.wikishia.net/view/%D8%B3%DB% ... 9%86%DB%8C

http://www.rohani.ir/fa

پیام های تسلیت:

https://fa.shafaqna.com/news/1493446/

گزارش های تصویری از مراسم تشییع:

https://fa.shafaqna.com/news/1494064/

https://fa.shafaqna.com/news/1494097/%d ... %84%d9%84/
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

قبلي

بازگشت به برای آئین اعلی


Aelaa.Net