ماهنامه اردوی 34 سلامت - شوال 1434

ماهنامه اردوی 34 سلامت - شوال 1434

پستتوسط pejuhesh231 » پنج شنبه اکتبر 31, 2013 11:41 pm

تصوير

بسم الله الرّحمان الرّحيم وبه نستعين إنّه خير ناصر ومعين الحمد لله ربّ العالمين
وصلّى الله على محـــمّد و علي و آلهما الطّيّـبـين الطّاهرين ولعنة الله على أعدائهم أجمعين أبدالآبدين

قال الله تعالى في القرآن الكريم : وَإِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْفِينِ



ماهنامه اردوهای سلامت


گزارشات، اظهارات، نکات، تجربیات، نتایج سلامتجویان و پاسخ به سوالات عمومی


اردوی 34؛ گام دوم سلامت


ماه شوال سال 1434

.
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط pejuhesh231 در يکشنبه نوامبر 24, 2013 7:15 pm .
pejuhesh231
 
پست ها : 1192
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:58 pm

ماهنامه اردوی 34 سلامت - فصل اول: گزارشات،نتایج و اظه

پستتوسط pejuhesh231 » شنبه نوامبر 02, 2013 1:19 am

خداوند به کسانی کمک می کند که آنها نیز به خودشان کمک کنند


فصل اول: گزارشات و نتایج و اظهارات


در کلام وحی؛ قران کریم؛ خداوند دانای حکیم تنها طیبات را بر اهل ایمان حلال فرموده و روا داشته است و آنچه ذاتش یا روش تهیه اش طیب نیست را روا ندانسته که اهل حق آنرا مصرف کنند و آنچه برای سلامت شخص مضر است به لحاظ نتیجه غیر طیبش بر ایمانیان منع شده است، همچنان که پلیدیها را بر آنها حرام فرموده است.

حیات و سلامتی و نشاط و توانمندی و موفقیت انسان، ارتباط تنگاتنگی با مصرف صحیح و بجا و کافی طیبات دارد.
مرگهای عارضی و یا بیماریها و بی نشاطی ها و ناتوانی ها و ناموفقیتی ها، ارتباط مستقیمی با مصرف غیر طیبات یا مصرف غلط و نابجا و ناکافی طیبات دارد.
بنابراین همه ما نیاز به دانستن و اجرای صحیح و دقیق برنامه مربوطه در هر دو نوع از شرایط (هم مثبت و هم منفی) داریم.


این برنامه را سفره سلامت نامیده ایم.

برنامه سفره سلامت حاوی برنامه های پیراستن است.
برنامه های پیراستن برنامه هایی است که برای پیراسته نمودن و پاکیزه کردن تن و روان بکار گرفته می شود.
نتیجه این برنامه ها؛ تصفیه و پاکسازی اجزای بدن است، بخصوص آنها که کار هضم و جذب و دفع را بعهده دارند.


افرادی که با بینش وسیعتری در پی تحصیل روشهای پاکزیستی و حفظ و ارتقاء سلامتی "این نعمت الهی" هستند؛ این ضرورت را دریافته و در گامهای سلامت طب جامع حضور پیدا کرده اند.

ما در این فصل ماهنامه؛ به بیان گزارشات و اظهارات سلامتجویان اردوی برگزار شده در ماه شوال 1434؛ گام دوم = سفره سلامت می پردازیم که به نتایج مورد نظر دست یافته اند.





اردوی سی وچهارم؛ گام دوم = سفره سلامت

سلامتجوی اول

شناسه طبی: 010238004

اجرای برنامه های پیراستن و عدم رعایتها: عدم رعایت یکی از برنامه های پیراستن 5 سفره سلامت

انضباط در جلسه حضوری اردو: (ارتباط با متصدی اردو، اجرای توصیه ها، التزام به برنامه های اردو) خیلی خوب

تغییرات حاصله بعد اردو (بهبودي يا رفع ناراحتيها و بيماريها، بهبود علايم): یبوست از بین رفته و بار زبان خیلی کمتر شده

اظهارات سلامتجو براي بهره اش از اردوها: من خيلي خوشحالم كه در این گام دوم اردوی سلامت شرکت نموده ام. چون من در این اردو یاد گرفته ام که چگونه باید یک برنامه غذایی خوب داشت تا بتوانم بدن سالم و نیرومند داشته باشم و آثار و نتایجی که در این گام سلامت در بدن من ایجاد شد خیلی خوب بود و من خوشحالم که با این دستورات و مصرف متعادل همه موارد که در این برنامه گنجانده شده بود آشنا شدم. یکی از تغییراتی که در بدن خودم متوجه شدم احساس گر گرفتگی بود که جدیدا به خاطر یائسگی در من ایجاد شده بود و من از این حالت رنج می بردم و با انجام دادن این گام سلامت بحمدالله برطرف شد.
دیگر اینکه من یبوست شدید داشتم که این مشکلم نیز رفع شده است. هم چنین من قبلا در طول روز زیاد از بایسته 1 استفاده نمی کردم اما حالا طبق روش آن که در برنامه اموزش داده شد سعی می کنم مقدار مورد نیاز بدن را در طول شبانه روز به صورت جرعه جرعه بنوشم. همچنین هر روز راس ساعت 9 صبح؛ بایسته 2 را مصرف می کنم.
از هنگامی که با تنقیه و فواید آن اشنا شدم هفته ای یکبار انجام می دهم. قبلا با بایسته 4 آشنایی کمی داشتم و حالا آنرا در برنامه روزانه ام قرار داده ام چون از خواص درمانی آن اطلاع پیدا کرده ام و فهمیده ام که اثار زیادی بر روی سلامتی دارد.
هم چنین روش طبخ پخته خشک را در برنامه غذایی ام قرار داده ام و از روغنهای سالم مثل بایسته 22 در طبخ غذاها استفاده می کنم. نسخه همگانی یک را با شرایط دقیق آن همراه با روش جویدن به صورت آرام و کامل انجام می دهم و سعی کرده ام این آموزه را در برنامه غذایی ام بگنجانم.



سلامتجوی دوم

شناسه طبی: 010247005

اجرای برنامه های پیراستن و عدم رعایتها: عدم رعایت پیراستن 7 و 8

انضباط در جلسه حضوری اردو: ارتباط داشتن با متصدی اردو؛ رعایت شده - اجرای توصیه ها و التزام به برنامه ها؛ رعایت نشده

تغییرات حاصله بعد اردو (بهبودي يا رفع ناراحتيها و بيماريها، بهبود علايم): از بین رفتن سردرد- بهتر شدن یبوست و درد معده- بار زبان کمتر شده

اظهارات سلامتجو براي بهره اش از اردوها: از هنگامی که با تنقیه اشنا شدم سردردهای مزمن عصبی که داشتم در ایام اردو خیلی بهتر شد و بعد از پایان اردو هم با انجام آن سردردها کمتر شده است و هم چنین مصرف بایسته های 1 و 20 در صبحگاه که باعث شده معده دردی که چند سالی بود داشتم بهتر شود. در این برنامه با روشهای پخت صحیح آشنا شدم و انها را بکار می برم. همچنین با ظروف سالم و طیب و سعی نموده ام که غذاهایم را در این ظروف طبخ کنم. با شرکت در این برنامه با مواد خوراکی و غذایی مفید اشنا شدم که قبلا اطلاعی از انها نداشتم و استفاده نکرده بودم.
با مصرف نسخه همگانی یک در بین الطلوعین سه کیلو از وزنم کم شده است و سعی نموده ام از خوراکهای گیاهی بیشتر استفاده کنم.



سلامتجوی سوم

شناسه طبی: 010259001

اجرای برنامه های پیراستن و عدم رعایتها: عدم رعایت پیراستن 9

انضباط در جلسه حضوری اردو: ارتباط داشتن با متصدی اردو، اجرای توصیه ها و التزام به برنامه ها؛ رعایت شده

تغییرات حاصله بعد اردو (بهبودي يا رفع ناراحتيها و بيماريها، بهبود علايم): بهتر شدن خواب الودگی صبحگاهی- و مشکل معده درد در این مدت اردو نبوده است. بار زبان از بین رفته است و زبان شفاف و قرمز شده است- پلک چشم قرمز تر از قبل شده

اظهارات سلامتجو براي بهره اش از اردوها: از آنجایی که قبل از این اردو نسبتا با مواد و شرایط آن آشنا بودم و آگاهی خوبی از دستاوردهای آن داشتم و از آنجایی که کودکم از جمله شفاجویان است تقریبا خیلی از موارد اردو را اجرا کرده بودم و خیلی از موارد ان جزء برنامه معمول و رایج زندگیمان شده است مثل استفاده از بایسته های 15، 16، 21 و 22 ، عدم مصرف سرخ کردنی. همچنین استفاده از بایسته های 1 و 20 طی هر صبح، استفاده از دم نوشها، رعایت طبع مواد از نظر سردی و گرمی، استفاده از بایسته 1 به مقدار کافی در طول روز و ...
یکی از دوستان که در اردو شرکت کرده بود مائده سلامت 1 را اماده کرده بودند و اوردند همه چشیدیم که خیلی خوب بود.
آنکه به تازگی آموختم روش تنقیه با داروی 5 بود که خیلی جالب بود و تصمیم دارم برای آنهایی که پذیرش چنین مطالب مفیدی را دارند ابزارش را تهیه و به انها نیز آموزش بدهم. دیگر بهره مندی ام از برنامه های اردو؛ از فایلهای آموزشی مختلف به صورت صوتی و تصویری بود.



سلامتجوی چهارم

شناسه طبی: 010268003

اجرای برنامه های پیراستن و عدم رعایتها: عدم رعایت پیراستن 5 در یک روز

انضباط در جلسه حضوری اردو: ارتباط داشتن با متصدی اردو رعایت شده - اجرای توصیه ها و التزام به برنامه ها؛ رعایت نشده

تغییرات حاصله بعد اردو (بهبودي يا رفع ناراحتيها و بيماريها، بهبود علايم): یبوست و مشکلات ادراری همه برطرف شده- 4 کیلو وزن کم کرده است

اظهارات سلامتجو براي بهره اش از اردوها: فایل های صوتی که هر جلسه گوش می دادیم خیلی آموزنده و مفید بود. به نظر من بهترین مطالب ارائه شده ی فایلهای آموزشی که به راحتی قابل اجرا بود؛ فواید و اثرات آب و اشنایی با طبع غذاها و خوراکی ها بود. این دوره باعث شد که بیشتر به غذاها، طبع آنها و نحوه ی طبخ و حتی ظروف مورد استفاده توجه کرده و سعی در بهبود عادات زندگی بکنیم و از همه مهمتر شرایط و اداب غذاخوردن را که قبلا هم تا حدودی با ان اشنا بودیم راحتتر و بهتر اجرا کنیم و این اموخته ها را همه جا و برای همه دوستانم که سلامتیشان برایم مهم است عنوان می کنم



سلامتجوی پنجم

شناسه طبی: 010268004

اجرای برنامه های پیراستن و عدم رعایتها: عدم رعایت پیراستن 5 در یک روز از اردو

انضباط در جلسه حضوری اردو: ارتباط داشتن با متصدی اردو رعایت شده - اجرای توصیه ها و التزام به برنامه ها؛ رعایت نشده

تغییرات حاصله بعد اردو (بهبودي يا رفع ناراحتيها و بيماريها، بهبود علايم): دردهای معده بهتر شده، عمل دفع به راحتی انجام می شود، برطرف شدن حالت تندی و عصبی بودن مزاج، احساس سبکی خاصتا در روز پنجم = پیراستن 9

اظهارات سلامتجو براي بهره اش از اردوها: درطول اردو اطلاعات زیادی دریافت کردیم که همه انها کاربردی و جالب بود ولی انچه که این اردو در زندگی من ایجادکرد توجه به شیوه ی طبخ غذاها، ظروف مناسب و توجه به طبع انها است همچنین با اداب غذاخوردن هم اشنا شدم که سعی میکنم تاحد ممکن همه انها را رعایت کنم اشنایی با خواص اب موجب شد که در مصرف ان اهتمام بیشتری داشته باشم و اموزش تنقیه و تاثیرات مطلوبی که از ان دیدیم باعث شد که استفاده از ان را ادامه دهم و حتی به بسیاری از اطرافیان هم توصیه کنم.
علاقمندم که بعد از اردو گزارشی از روند اجرای برنامه هایمان و نتایج ان بر اساس اندازه گیری پ هاش و نبض و دما به ما داده شود که با متصدی اردو مطرح نمودم و گفتند بعد اردو برای هر سلامتجو کارنامه ایی به نام "کارنامه اردوهای سلامت" به شماره شناسه طبی اش صادر خواهد شد که حاوی چنین مطالبی است.



سلامتجوی ششم

شناسه طبی: 010364001

اجرای برنامه های پیراستن و عدم رعایتها: کاملا رعایت شده

انضباط در جلسه حضوری اردو: ارتباط داشتن با متصدی اردو، اجرای توصیه ها و التزام به برنامه ها؛ رعایت شده

تغییرات حاصله بعد اردو (بهبودي يا رفع ناراحتيها و بيماريها، بهبود علايم): مشکلات قبل اردویشان همچون التها ب و سوزش مثانه، نفح و ترش کردن معده كه با سردرد همراه بوده که با اجرای برنامه های پیراستن بهتر شده است

اظهارات سلامتجو براي بهره اش از اردوها: با شرکت در این گام سلامت و اجرای برنامه های آن احساس آرامش و سبكي داشتم، يبوستم كمتر و تعداد دفع در روز بيشتر شده. با آموزش و اجرای تنقیه حس مي كنم روده هايم خالي شدند و کسا لت روزانه ام ازبین رفته است.



سلامتجوی هفتم

شناسه طبی: 010359002

اجرای برنامه های پیراستن و عدم رعایتها: کاملا رعایت شده

انضباط در جلسه حضوری اردو: اجرای توصیه ها و التزام به برنامه ها؛ رعایت شده - ارتباط داشتن با متصدی اردو رعایت نشده

تغییرات حاصله بعد اردو (بهبودي يا رفع ناراحتيها و بيماريها، بهبود علايم): احساس سبکی و نشاط

اظهارات سلامتجو براي بهره اش از اردوها: در طول حضور در این گام و اجرای برنامه هایش مثل تنقیه؛ احساس شادابی و نشاط يبشتری داشتم و احساس سبکی می کردم. پیراستن 9 یعنی روز پنجم علی رغم ظاهر برنامه ولی خیلی راحت بود و بعد اجرا حال خوبی داشتیم.



سلامتجوی هشتم

شناسه طبی: 010363002

اجرای برنامه های پیراستن و عدم رعایتها: رعایت شده

انضباط در جلسه حضوری اردو: ارتباط داشتن با متصدی اردو، اجرای توصیه ها و التزام به برنامه ها؛ رعایت نشده

تغییرات حاصله بعد اردو (بهبودي يا رفع ناراحتيها و بيماريها، بهبود علايم): سرحالی، سبکی، شادابی

اظهارات سلامتجو براي بهره اش از اردوها: در زمان اجرای گام دوم احساس شادابی و سرحال بودن داشتم. تنقیه خوب بود و از انجام آن راضی بودم. همه موارد انتخاب شده جدول برنامه 24 ساعته به جا و خوب بود
.
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط pejuhesh231 در يکشنبه نوامبر 24, 2013 7:17 pm .
pejuhesh231
 
پست ها : 1192
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:58 pm

فصل دوم: نکات و تجربیات حاصل از عدم اجرای صحیح برنامه

پستتوسط pejuhesh231 » شنبه نوامبر 02, 2013 1:48 am

فصل دوم: نکات و تجربیات حاصل از عدم اجرای صحیح برنامه


نگاه صحیح به گام دوم = سفره سلامت و برنامه های پیراستن لازمه اش دانستن این معناست که پیراستن نوع خاصی مصرف کردن است نه امساک و نخوردن و پرهیز. اصل در تحقق برنامه های پیراستن؛ اجرای خوردن به قدر کافی از نوعی مشخص است.

فلذا اگر شخص تنها به پرهیز از غیر آن نوع اکتفا کند برنامه را اجرا نکرده بلکه از آن بیرون رفته است.
فرد شرکت کننده در برنامه همیشه باید این نکته را مد نظر داشته باشد که؛ اگر نوع مطلوب خوراکی توصیه شده در برنامه سفره سلامت را مصرف نکند؛ پرهیز از آن؛ نفعی ندهد، بلکه مضر می باشد.
باید دقت شود که برنامه های پیراستن با روزه و امساک و رژیمهای پرهیزی اشتباه نشود.


در این بخش ما شما را با تجربیاتی از عدم اجرای صحیح برنامه توسط سلامتجویان اردوی قبل آشنا می نماییم تا هم آنها که تجربه حضور در برنامه را دارند و هم آنها که بار اول حضورشان در برنامه است از این تجربیات استفاده نموده و دچار عوارض ناشی از عدم اجرای صحیح نشوند.

سردرد؛ اگر شخصي بيماري حادي نداشته باشد + آب و نمك و قند خونش كنترل شود +غلبه سردي نداشته باشد + روده ها فعاليت داشته باشند = نه ضعف مي كند نه بيحال می شود و نه سردرد می گیرد ولی اکثرا چون افراد فعاليت خوراكشان كم شده (بخاطر قطع چلوخورشت) و به اندازه لازم نمي خورند (حجم چند كيلويي)؛ روده ها فعاليتش كم شده و سردرد نتيجه آنست لذا بايد فعال نگه داريد آنهم با تنقيه
همچنین باید مصرف سردیجات را کاهش و مصرف گرمیجات را افزایش دهد. مصرف عسل و زنجبیل از جمله این مواد خوراکی گرم و مفید هستند.

ضعف؛ ضمن توجه به پاسخ سوال قبل (استفاده از شربت یا دم نوش زنجبیل، عسل، عصاره آویشن، نمک دریا زیر زبان)؛ در این برنامه با جدا شدن سمومات و مواد زائد بدن، یک احساس گرسنگی یا ضعف کاذب بوجود می آید که نوشیدن یک استکان عرق آویشن برای رفع آن موثر است.

معده درد؛ وقتی ناشی از انباشت مواد غذایی و یبوست باشد تنقیه کمک کننده است و زمانی که ناشی از مصرف زیاد سردیجات و سردی معده است درمان به اضداد و مصرف مواد خوراکی گرم. در صورت احساس اسيدي بودن معده يا دل قش رفتن؛ افراد چاق يا دارای بدن چرب، نيم استكان عرق زيره، يا 16 قطره عصاره زيره (داروخانه ها دارند=باريج) با كمي اب مخلوط و ميل شود. بقيه افراد از عرق اويشن استفاده کنند. بهتر اینکه به متصدی اردو اطلاع داده شود تا نوع و مقدار و نحوه مصرف مواد خوراکی بطور خاص بررسی و راهنمایی یا اقدام لازم صورت پذیرد.
.
pejuhesh231
 
پست ها : 1192
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:58 pm

فصل سوم: پاسخ به سوالات عمومی

پستتوسط pejuhesh231 » شنبه نوامبر 02, 2013 2:23 am

فصل سوم: پاسخ به سوالات عمومی


سوال 1: هنگامی که تنقیه انجام می شود و روده ها تمیز می شود ایا این روش بعلت بهتر شدن جذب مواد غذایی باعث چاقی نمی شود؟

جواب کلینیک طب جامع: انجام تنقیه باعث دفع سموم انباشته شده در بدن و حفظ و تامین سلامتی شخص می گردد نه اینکه باعث چاقی شود و نکته مهم این که تنقیه اصلا باعث برطرف شدن چاقی می شود. یکی از روش های لاغر شدن تخلیه روده هاست. در برخی کتابها و بعضی روشهای لاغری این مطلب توضیح داده شده است که با استفاده از روشها و دارو هایی که رو ده و دستگاه گوارش به کار افتاده چقدر افراد کاهش وزن داشته اند و اتفاقا تنقیه به عنوان یک روش بی ضرر و راحت و آسان در مورد کاهش وزن می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

جاقي نتيجه جذب خوب بدن نيست. جاقي نتيجه جذب غير صحيح بدن است. و هر افزايش وزن و حجمي نتيجه جذب صحيح نيست. جذب صحيح نتيجه اش جربيهاي داخل احشاء و عروق و نيز جربيهاي اضافي اطراف بدن نيست



سوال 2: ایا استفاده از شیاف که پزشکان در حالت بیماری توصیه می کنند هم مثل تنقیه باعث پاکسازی می شود؟

جواب کلینیک طب جامع: اولا: شیافهایی که در طب رایج مورد استفاده قرار می گیرد عموما مواد شیمیایی هستند که خود بار سمی برای بدن دارند
ثانیا: شیافها که اصلا مثل تنقیه عمل نمی کنند. انها اصولا یا مسکن هستند و برای جذب سریعتر دارو، و یا در شرایطی که بیمار نمی تواند از راه دهان چیزی دریافت کند از شیاف استفاده می شود که حتی به خاطر اسیبی که ممکن است به مقعد برساند تا شرایط حاد نباشد توصیه نمی شود


شياف رايج كه به عنوان مسهل است تخليه روده مي كند جون لينت مي دهد ولي پاكسازي بدن و يا تنقيه قهوه لينت نمي دهد هر چند ساعتي روده حالت تخليه مي گيرد و شبيه مصرف مسهل و ملين است



سوال 3: قولنج چگونه اتفاق می افتد؟

جواب: در فایل صوتی آموزشی تنقیه شرح داده شد که: در ادامه عبور مواد غذایی از دستگاه گوارش؛ در جایی که قولون یا کولون (کولون عرضی و کولون نزولی) نامیده می شود لوله گوارشی ابتدا میل به سمت چپ نموده و سپس نزدیک طحال رسیده به پایین می رود. در اینجا بسیار تنگ شده و عبور مواد زائد و دفعی با سختی و کندی بیشتری همراه است و لذا اکثر گرفتگی ها و قولنج ها در آن حادث می شود و قولنج هم برگرفته از نام قولون است.



سوال 4: طرز تهیه شربت جو یا همان ماءالشعیر را که در فایل جو پیغمبری اشاره شده می خواستم بدانم

جواب: تهيه ماءالشعير: جو مقشر و بی پوست را كٌرفته خوب بشويند و آن را در آب جوش دهند و آب آن را بريزند و مجدداً آب تازه در آن بريزند و آن را بپزند تا دانه هاى جو شكفته و دهن آنها باز شود در اين موقع آن را با ثارئه اى صاف و بدون آنكه بمالند آب رد شده را مى كٌذارند كه سرد شود و مى خورند و برای ادامه مصرف باید در یخچال قرار گیرد که دچار شرایط تخمیر نشود



سوال 5: استفاده از دستگاههای تصفبه اب مناسب است یا نه؟

دستگاههاي تصفيه اب انواع بسياري دارد اگر واقعا تصفيه كلر مي نمايد اولين شرط آب خوب را دارد بقيه اوصافش بايد در بررسي رقابتي ماركهاى مختلف لحاظ شود.
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط pejuhesh231 در چهارشنبه نوامبر 27, 2013 12:55 am .
pejuhesh231
 
پست ها : 1192
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:58 pm

فصل چهارم: گزارش رسانه

پستتوسط pejuhesh231 » شنبه نوامبر 02, 2013 2:52 am

فصل چهارم: گزارش رسانه


بسمه تعالی

طب استعماري و تهدید نرم

مقدمه اول :
دلایل زیادی وجود دارد که نشان می دهد امروز طب استعماری تبدیل به تهدیدی جدی برای ملت ما شده است
آنچه در تشریح وضعیت فعلی ما قابل ذکر می باشد این است :


الف) گسترش روزافزون آمار بیماریها و پائین آمدن سن ابتلا به آنها :
• علت نیمی از مرگ و میرها قلبی است ، آمار فشار خون به 20% و سن سکته به 30 سال رسیده است.
• عامل 20% مرگ و میرها سرطان است (سومین علت مرگ) و از هر چهار خانم یکی به سرطان سینه دچار می شود و چشم انداز آن ابتلای 15 میلیون نفر از 75 میلیون جمعیت کشور است
• 50% مردان و70% زنان مبتلا به پوکی استخوان یا کمبود تراکم استخوان هستند، 2 میلیون نفر در معرض شکستگی خود به خود استخوان می باشند، سن طبیعی پوکی استخوان از 70 به 45 سالگی رسیده است و می گویند مفصل زانوی نیمی از زنان بالای 55 سال باید تعویض شود.
• آمار دیابت به 10% و سن ابتلا به آن که در دنیا 65-55 سال است در ایران به 45 رسیده و دومین علت قطع پا در کشور بعد از حوادث است.
• آمار ابتلا به ام اس به 000/50 نفر رسیده (در چند سال اخیر 10 برابر شده) در حالی که طبق آمار جهانی نباید در ایران بیش از 2000 مبتلا وجود داشته باشد. این درحالی است که هزینه ماهیانه درمان ام اس 5 میلیون تومان است و دولت سالیانه 60 میلیارد تومان یارانه بابت آن می دهد.
• سالیانه4000 نفر کلیه های خود را از دست می دهند و تعداد بیماران دیالیزی بیش از 6 برابر دستگاههای دیالیز است. در حال حاضر 15-10میلیون نفر درجاتی از بیماری کلیه را دارند که بیماری در آنها هنوز خاموش است. برابر اعلام وزارت بهداشت در 30 سال آینده به تعداد تختهای بیمارستانی موجود در کشور باید تخت دیالیز داشته باشیم ! این در حالی است که هزینه انجام یک پیوند برای دولت 150-100 میلیون تومان است
• سه میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد و از هر 5 ازدواج یک زوج دچار نا باروری می شوند


ب) سوء مدیریت و عدم نظارت :
نمونه های آن عبارت است از :
• واردات بیش از حد تجهیزات پزشکی: مثلاً تعداد دستگاههای ام آر آی در تهران از کل کشور انگلستان بیشتر است لذا 94% تصویربرداری ها غیرضروری است که این امر باعث تحمیل هزینه فراوان به مردم و تحمل عوارض ناشی از اشعه شده است
• ورود فرآورده های آلوده مانند فاکتور های خونی حاوی ویروس هپاتیت و ایدز از شرکت فرانسوی مریو که صدها نفر بیمار مبتلا به هموفیلی و تالاسمی مبتلا شده و جان خود را از دست دادند. وزارت بهداشت محکوم به پرداخت دیه شد ولی وقتی مقرر شد از شرکت مریو شکایت شود، وزارت بهداشت منکر وجود هرگونه مدرک برعلیه این شرکت شد در حالی که عراق با همه اوضاع نابسامان خود از این شرکت غرامت دریافت کرد
• واردات واکسنهای آنفولانزای مشکوک از شرکت های صهیونیستی نوارتیس و گلاکسو


ج) هزینه های خانمان برانداز:
• به گفته معاونت درمان سالیانه 700 هزار نفر در اثر پرداخت هزینه های درمان همه دارایی خود را از دست می دهند
مثلاً هزینه جراحی قلب در بخش خصوصی 50-30 میلیون تومان است
• هزینه هرنوبت IVF در مراکز دولتی 1.5 میلیون تومان است و زوجهای جوان برای تامین هزینه درمان باید همه دارایی خود را بدهند.
• هزینه درمان ام اس در ماه 5 میلیون تومان است


مقدمه دوم :
هر حرکت موثر توحیدی یک جنبه نفی دارد و یک جنبه اثبات (لااله الاالله) و جنبه نفی آن مقدم و بر جنبه اثبات و مهمتر از آن است (فمن یکفر بالطاغوت و یومن بالله.)
بنظر می رسد این یک اصل اساسی است و هیچ مصلحت اندیشی نمی تواند آن را تعطیل کند. اگر چنین بود پیامبران الهی اینقدر درگیر نمی شدند و حرکت اصلاحی خود را بدون ایجاد حساسیت در مخالفین به پیش می بردند.
ظاهراً نقطه ضعف اساسی علاقمندان طب اسلامی در دانشکده طب سنتی همین اصل مهم است که آنها طب غربی و مظاهر آن را خوب و مورد اعتماد می دانند و مدام صحبت از تعامل این دو مکتب درمانی با هم می کنند و بین آن دو رابطه گرگ و میش قائل نیستند. نتیجه اش این شده که آن استاد معتقد به طب اسلامی، آنچه را که پیشرفت های طب غربی می پندارد، جزء طب اسلامی بر می شمارد و قائل به کلام حضرت امام خمینی (ره) که آن را «طب استعماری» نامید نمی باشد و تهدید هایش را نمی بیند.


بحث:
اولاً:
اگر این آمار و ارقام دروغ است چرا توسط وزارت بهداشت و مسئولین آن اعلام شده و کسی هم آنها را رد نمی کند؟
پس اگر راست است باید وضعیت موجود را یک تهدید ملی و یک وضعیت بحرانی قلمداد کرد.

ثانیاً :
گسترش آمار بیماریها در روستاها که از هوای سالمی برخوردارند و پایین تر بودن سن ابتلا به بیماری ها در ایران نسبت به کشور های غربی نشان دهنده آن است که نمی توان علت این بحران را صرفاً استرس، کم تحرکی، چاقی و آلودگی هوا دانست و قطعاً باید عوامل دیگری را مضاف بر عوامل یاد شده جستجو نمود.

ثالثاً :
به نظر می رسد عوامل ذیل باعث شده تا وضعیت ما از نظر سطح سلامت و گسترش بیماریها و هزینه ها حتی از کشور های غربی بدتر باشد :

الف) مواد غذایی ناسالم :
تولید و مصرف وسیع فست فود و مواد غذایی که حاوی انواع نگهدارنده های صنعتی می باشند (نیتریت،
بنزوات سدیم و ...) و بنابر برخی گزارش ها میزان آنها در اغذیه ما حتی بیش از سایر نقاط دنیاست. و نیز مواد غذایی شبیه سازی شده مثل آبلیموی تهیه شده از کاه یا شیرهایی که بنا به اعتراف برخی مسئولین یک قطره شیر هم ندارند!
و جالب است که که دولت بعضاً برای تبدیل یک ماده غذایی مفید به مضر هزینه می کند، مثلاً شکر سرخ تهیه شده از نیشکر در خوزستان که ضد سودا و مفید برای مزاج است کیلویی 5000 تومان و نایاب می باشد در حالی که همین شکر وارد کارخانه شده بعد از افزودن مواد شیمیایی سفید کننده با حمایت دولت کیلویی1500 تومان عرضه می شود!


ب) استفاده وسیع از کود های شیمیایی در کشاورزی :
چندی قبل وزیر بهداشت اعلام کرد استفاده از این کودها در کشور بیش از حد مجاز است و باعث سرطان می شود. کافی است به این آمار دقت شود تا به عمق فاجعه پی ببریم:
« میزان واردات کود شیمیایی به کشور در اولین سال ورود (1325)، یازده تن بوده که الآن به 4 میلیون تن در سال رسیده»
تاسف بارتر این که دولت برای واردات این حجم کود شیمیایی یارانه هم می پردازد.


ج) مصرف بیش از حد داروهای شیمیایی :
میزان تجویز و مصرف دارو در ایران از کل اروپا بیشتر است ، استاندارد جهانی تجویز دارو در یک نسخه دو قلم است ولی در ایران بعضاً پزشک10 قلم دارو تجویز می کند و هیچ کس او را بازخواست نمی کند. تجویز داروهای کورتونی برای کوچکترین علائم مثل تب و سرماخوردگی به امری معمول تبدیل شده است . حذف طرح ژنریک نیز که از اوایل انقلاب برای مبارزه با سودجویی کارتلهای دارویی اجرا می شد نیز به این آشفته بازار دامن زده است

د) جراحی های غیر ضروری و سودجویانه :
کافی است به این آمار دقت شود که میزان جراحی قلب در ایران با چین که 60 برابر ما جمعیت دارد برابر است. یعنی مردم ما با صرف هزینه فراوان، سلامت خود را می فروشند و هرگز به سطح سلامت قبلی باز نمی گردند. وزیر بهداشت ما متخصص زنان است ولی همچنان زایمان طبیعی امری نادر و تاریخی است

نتیجه:
با دقت در شرایط موجود متوجه می شویم که موضوع پزشکی و سلامت برای ما یک موضوع امنیتی و استراتژیک است و تداوم وضع موجود در آینده ای نزدیک مارا از پای در می آورد و دیگر نیازی به جنگ برای تسلیم شدن ما نیست

آسیب های های موجود در حوزه سلامت را در چهار سطح کلی می توان فهرست نمود :
1-جانی 2- مالی 3- فرهنگی 4- اعتقادی

درک صحیح وضع موجود ما را به این نتیجه می رساند که اولین و مهمترین وظیفه بسیج ، محافظت از جامعه در برابر این تهدید نرم است .
اول ای دل دفع شر موش کن وانگهی در جمع گندم کوش کن
در برابر سونامی سد سازی نمی کنند بلکه مردم را آگاه می کنند تا فرار کنند. ابتدا باید مردم را آگاه کرد تا تهدید های طبی و تغذیه ای آنها را هلاک نکند، حضرت امام خمینی (مبدع واژه طب استعماری) نیز فرمودند هرکجا دیدید مسئولین گوش نمی کنند بروید به مردم بگویید.

بر این اساس به نظر بنده محقق نمودن اهداف طب اسلامی که البته در اساسنامه به خوبی تبیین شده، در اولویت دوم فعالیت بسیج قرار دارد.
این که می بینیم وزارت بهداشت دل ما را به تاسیس چهار تا دانشکده طب سنتی خوش و سر اساتید طب سنتی را به آن گرم می کند، این که شاهدیم موسسه تحقیقات حجامت برای کسب مدرک طب اسلامی به ارمنستان می رود و این که نظاره گریم حوزه های علمیه ما نسبت به این موضوع کاملاً خواب هستند، ناشی از عدم درک شرایط تهدید آمیز فعلی است. در چنین شرایطی، تاسیس پژوهشکده طب اسلامی اگرچه امری مبارک است ولی بخاطر زمانبر بودن اهداف تعیین شده در اساسنامه مربوطه، از جامعه رفع تهدید نمی کند لذا یا باید اهدافی که اولیت دارد در اساسنامه درج شود و یا اگر پژوهشکده طب اسلامی این ظرفیت را در خود نمی بیند که وارد آن شود ، تشکیلات دیگری توسط بسیج برای این مهم راه اندازی شود تا به هر دو موضوع همزمان پرداخته شود.
مشکل امروز ما این نیست که از طب اسلامی یا طب سنتی برخوردار نیستیم، مشکل ما این است که وزارت بهداشت ما از نظر عملکرد و سیاستگذاری کاملاً وابسته است. وزارتخانه ای که اساس آن سکولارست با آمدن دولت اصولگرا و انتخاب وزیری که البته مومن و محجبه است مشکلش حل نمی شود. شخص آقای دکتر لنکرانی وزیر سابق و دکتر علویان معاون ایشان و نیز سایر معاونین بارها اعلام کرده اند که حریف مافیای حاکم بر سیستم پزشکی نمی شوند. و بدیهی است تا وضعیت چنین باشد مردم روی سلامت را نخواهند دید و سایر اقدامات روبنایی است.



نقش بسیج در این راستا:
1- به چالش کشاندن وزارت بهداشت:
قطعاً این که مقام معظم رهبری در مورد کرسیهای آزاد اندیشی فرمودند، 100 بار گفتم و انجام ندادید، حوزه بهداشت و سلامت را هم شامل می شود. در شرایطی که وزارت بهداشت کوچکترین حرکتی در این جهت انجام نمی دهد، جا دارد که بسیج جامعه پزشکی با برقراری این کرسیها، مسئولین وزارتخانه را به جد به چالش بکشد تا موظف شوند علت وضع موجود را توضیح دهند و بگویند برای رفع آن چه کرده اند؟ توضیح دهند که :
چرا آمار پیشرفت بیماریها (بنا بر گزارش خودشان) بیش از هرجای دیگر دنیاست ؟
چرا آمار جراحی قلب ما با چین برابر است ؟
چرا فقط در ایران این تعداد دختر جوان مبتلا به ام اس داریم؟
چرا سن بروز بیماریها در کشور ما پائیین تر است؟
چرا آمار رشد جمعیت را در تنها کشور شیعی، به 1.3 در صد رسانده اند آن هم در کشوری که 6 برابر انگلستان خاک دارد و نصف وسعت اروپا در خاک آن جا می شود و رهبرش فرموده است تا جمعیت به 150 میلیون نرسیده آن را کنترل نکنید؟
چرا شرکتهای دارویی آمریکا ما را تحریم نمی کنند و داروهای آنها به وفور با قیمت گزاف در داروخانه ها عرضه می شود؟
مسئولان وزارت بهداشت و مافیای حاکم بر نظام سلامت باید بدانند که دیگر نمی توانند هر سیاستی را به هر شکل که می خواهند و بدون هیچ مقاومتی پیاده کنند و پاسخگو هم نباشند



2- آگاهسازی عمومی:
- مردم باید آگاه شوند که در معرض تهدید می باشند
- باید بدانند که وزارت بهداشت آنان بدون چون و چرا تابع سیاستهای سازمان جهانی بهداشت است و طبیعتاً همان مقدار که سازمان ملل در جهان صلح را گسترش می دهد، سازمان جهانی بهداشت که شعبه ای از آن است نیز سلامت را توسعه می دهد.
- نباید از آگاه شدن مردم ترسید. آگاهی آنان باعث می شود تا جلوی خیلی از سوء استفاده ها گرفته شود و حتی کارخانه های تولید ساندویچ و سس و روغن صنعتی و پفک مجبور به تغییر خط تولید خود شده تا ورشکسته نشوند.
- باید اصول تغذیه ای قرآنی و اسلامی برای همگان تبیین شود.
از آیه :«فالینظر الانسان الی طعامه» الهام می گیریم که شرط انسان بودن این است که بدانیم چه می خوریم. یعنی فقط چیزی را مجاز به خوردنیم که مفید بودنش بر ما روشن شده باشد در حالی که مردم خیلی هم که اهل دقت باشند، از مواد غذایی مضر پرهیز می کنند ولی اغذیه مشکوک را با این توجیه که نمی دانیم خوب یا بد است می خورند که این برخلاف معیار قرآنی است
- باید بدانند که سیستم پزشکی موجود برایشان ضمانت بخش نیست و ممکن است سلامت خود را همراه با همه دارایی خود از دست بدهند.


بنده در این شرایط، حتی مشغول شدن به امر درمان انفرادی بیماران را نیز در اولویت ندیدم لذا براساس احساس وظیفه مطب شخصی ام را نیز تعطیل کردم تا وقت بیشتری برای آگاه نمودن جامعه صرف کنم. طبیعتا در این راستا و در چارچوبی که بیان کردم از هر کمکی که از دستم بر آید دریغ نخواهم کرد.

والسلام
دکتر رضا منتظر
pejuhesh231
 
پست ها : 1192
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:58 pm


بازگشت به ماهنامه اردوهای سلامت


Aelaa.Net