رباط کریم

مديران انجمن: مزارات, مزارات, مزارات

رباط کریم

پستتوسط najm116 » دوشنبه سپتامبر 02, 2019 3:12 pm

بسم الله الرحمن الرحیم
najm116
 
پست ها : 530
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 12, 2018 11:16 am

Re: رباط کریم

پستتوسط najm116 » پنج شنبه نوامبر 14, 2019 7:20 pm

استان تهران

1.حضرت لوط علیه السلام- رباط‌کریم
قال الله تعالى:كَذَّبَتْ قَومُ لُوطٍ المُرْسَلِيْنَ * إذْ قَالَ لَهُمْ أَخُوهُمْ لُوطٌ أَلا تَتَّقُونَ * إِنِّي لَكُمْ رَسُولٌ أَمِيْنٌ * فَاتَّقُوا اللهَ وَأَطِيْعُونِ* وَمَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ إِنْ أَجْرِيَ إِلاَّ عَلَى رَبِّ العَالَمِيْنَ * أَتَأْتُونَ الذُّكْرَانَ مِنَ العَالَمِيْنَ * وَتَذَرُونَ مَا خَلَقَ لَكُمْ ربُّكُمْ مِّنْ أَزْوَاجِكُمْ بَلْ أَنْتُمْ قَومٌ عَادُونَ * قَالُوا لَئِنْ لَّمْ تَنْتَهِ يَا لُوطُ لَتَكُونَنَّ مِنَ المُخْرَجِيْنَ * قَالَ إِنِّي لِعَمَلِكُمْ مِّنَ القَالِيْن ) (الشعراء: 160-168)
واژه «لوط» در اصل از لاطَ یلُوط گرفته شده و به معنی ارتباط قلبی است، بنابراین این پیامبر خدا كه پیوند محكم قلبی با خدا داشت، با نام لوط خوانده می‌شد
و حضرت لوط مدفن در رباط کریم شهر تهران همان حضرت لوط مذکور در قرآن نیست این مقبره پیامبری با نام مشابه و یا از صلحا می باشد.
مطالب درج از سایت:
بقعه لوط نبی(علیه السلام) در روستای محمد آباد شهرستان رباط کریم واقع شده است. البته درباره محل دفن حضرت لوط نبی(علیه السلام) مکان‌های مختلفی ذکر شده است که در این بین یکی از این مکان‌ها، مرقد لوط نبی را در تهران است که امکان دارد پیامبری با نام مشابه ایشان باشد.
آیت‌الله حسن زاده آملی در کتاب «هزار و یک نشان» قبر لوط پیامبر(علیه السلام) بقعه حاضر در روستای پیغمبررباط کریم را متعلق به حضرت لوط(علیه السلام) می‌داند. با این همه تفاصیل، مدتی است که بنای لوط نبی(علیه السلام) در ایران، و در شهرستان رباط کریم مورد بی‌مهری قرار گرفته و در حال تخریب است؛ بنایی که باید پیش از این ترمیم و بازسازی و توسعه می‌یافت.
و اکنون الحمدالله در حال بازسازی می باشد.

تحقیقاتی میدانی :
ازشهر تهران به طرف ساوه که می ریم روی بروی روستای رباط کریم چندین کیلومتر پیش می رویم به روستای پیغمبر می رسیم در آنجا تابلوی لوط نبی علیه السلام است که آخر روستا می باشد
مرقدی مظلوم و با معنویت خاصی بود خود بنده از حس خوب و انست که آنجا گرفتم پیشنهاد می کنم حتما به زیارت این مزار رفته و در مسیر می باشد

مزارت مشابه اسمی:
1.مزار منوّر حضرت لوط نبی (علیه السلام) معروف در کتب در روستای بنی نعمی واقع گردیده است. روستای بنی نعمی در 8 کیلومتری شمال شرقی الخلیل و در ارتفاع 951 متری از سطح دریا قرار دارد. این مکان در ابتدا آبادی بسیار کوچکی بود، پس از فتوحات اسلامی به «کَفَرْ بِریک» تغییر نام داد و از زمانی که قبیله ی مسلمانان «نَعیمیّین» در جنوب فلسطین استقرار یافت و طایفه ای از آن قبیله در ناحیه ی کفر بریک ساکن شد، این روستا به آن ها منسوب گشت و تاکنون به نام بنی نعیم شناخته می شود. در سال 612 ق، اَلملکُ المُعظَّم عیسی ایوبی قریه کَفَر بِریک و زمین های اطراف آن را بر حرم ابراهیمی وقف کرد.
در کنار حرم حضرت لوط (علیه السلام)، مسجدِ «یقین» قرار دارد و آن ابعاد 10×70 متر است. جغرافی دانان و سفرنامه نویسان مسلمان از این بقعه ی مبارکه و مسجد مجاور آن در آثارشان یاد کرده اند. از جمله ابن بطوطه (درگذشته به سال 779 ق) در سفرنامه اش چنین آورده است: «... تربت لوط (علیه السلام) در نزدیکی حرم ابراهیمی بر فراز تپه ای مُشرف به عورِ شام واقع شده است و بر روی قبرش عمارتی نیکوست با نمایی سفید رنگ... و در نزدیکی تربت لوط (علیه السلام)، مسجد یقین بر فراز تپه ی مرتفعی قرار دارد»
ابن بطوطه همچنین افزوده است که مزار فاطمه، بنت حسین بن علی (علیه السلام) در نزدیکی همین مسجد است و بر بالا و پایین قبرش دو لوح از سنگ مرمر است که با خطی زیبا بر آن نوشته اند: «بِسم الله الرحمن الرحیم. للهِ العِزَّةِ وَ البَقاءِ وَ لَهُ ما ذَرَأ وَ بَرَأَ وَ عَلی خَلقِهِ کَتَبَ الفَناءَ وَ فی رَسولِ اللهِ اُسْوَةٌ. هَذَا قَبْرُ اُمِّ سَلْمَه - فاطمه بنتِ مُحمد بن اَبی سَهلِ النَّقاش فی مِصر» و سه بیت شعر در مدح آن بانوی گرامی نوشته شده است.( رحله ابن بطوطه، 94-)
2.ابن بطوطه نیز آورده است که «می گویند در جنوب جامع اَبْیَضِ این شهر، سیصد تن از پیغمبران را دفن کرده اند».( مجیرالدین حنبلی، الانس الجلیل، 72.) اگرچه در روایت های اسلامی به مدفن حضرت لوط نبی (علیه السلام) تصریح نشده، ولی شواهد و قراین حاکی از آن است که حضرت لوط (علیه السلام) که پس از نزول عذاب بر شهر سدوم همه ی اموالش را رها کرده و از شهر خارج شده بود، نزد ابراهیم (علیه السلام) در الخلیل بازگشت؛ همان گونه که از نوجوانی یار و همراه آن حضرت بود.
3.همچنین نقل دیگری وجود دارد که گفته می‌شود قبر حضرت لوط در کشور عراق قرار دارد

آدرس و لینک نقشه ویکیمپیا:
استان تهران، دهستان منجیل‌آباد، روستای محمدآباد پیغمبر، مقبره حضرت پیغمبر لوط علیه السلام
از تهران به طرف ساوه بعد از شهراسلام شهر به طرف رباط کریم می رویم روبروی رباط کریم جاده ای است فرعی که به طرف روستای پیغمبر می رود در روستای پیغمبر هم تابلوی مقبره حضرت لوط مشخص می باشد
http://wikimapia.org/#lang=fa&lat=35.54 ... 8%A8%D8%B1
najm116
 
پست ها : 530
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 12, 2018 11:16 am


بازگشت به استان تهران


Aelaa.Net