بسوی طب جامع

بسوی طب جامع

پستتوسط pejuhesh231 » پنج شنبه ژوئن 07, 2012 3:07 am

مواردي كه خودش از نظر طب جامع ايده آل و طبق مبنا نيست
اما با توجه به روشهاى فعلي رايج؛ اين روش يا دستاورد گامي در جهت كاستن اشكال روش رايج است
pejuhesh231
 
پست ها : 1192
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:58 pm

جراحي بدون زخم

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه آپريل 21, 2014 10:59 pm

جراحي بدون زخم

جراحان انگليسي به نتايج موفقيت آميزي در استفاده از تکنيک جديد "مار روباتيک" در جراحيهاي ناحيه شکم دست يافتند.
تحقيقاتي جراحان دانشگاه کالج امپريال لندن به نتايج موفقيت آميزي در استفاده از اين تکنيک جديد جراحي روي خوکهاي آزمايشگاهي دست يافتند.

در اين تکنيک جراحي مي توان از طريق دهان و بدون نياز به بريدگي خارجي و در نتيجه ايجاد زخم، جراحيهاي ناحيه شکمي به خصوص عمل کيسه صفرا و روده را انجام داد.
در حقيقت اين دانشمندان در دسامبر گذشته مار روباتيکي با عنوان iSnake را توسعه دادند که مي تواند از راه دهان وارد معده شود و جراحيهاي داخل شکم را انجام دهد.
براساس گزارش روزنامه تلگراف، در اين خصوص اين دانشمندان خاطر نشان کردند: "ما در آزمايش اين روبات تنها در آغاز راه هستيم به طوري که اين تکنيک مي تواند حتي در جراحي بسياري از تومورها هم مورد استفاده قرار گيرد."

آزمايش iSnake که به طور همزمان در انگليس، آمريکا، فرانسه و هند روي خوکهاي آزمايشگاهي انجام مي شود از مزاياي بسياري برخوردار بوده و مي تواند به روشي موثر خطر عفونت جراحات پس از جراحي را کاهش دهد.

در اين تکنيک، مار روباتيک که از يک لوله بسيار انعطاف پذير ساخته شده و مجهز به موتور، حسگر و دوربين کنترل از راه دور است، وارد دهان مي شود و از راه مري وارد شکم شده و عمل جراحي را انجام مي دهد. در اين جراحي بيمار ممکن است به دليل عبور روبات جراح از گلو تا چند روز در اين ناحيه احساس درد کند.
"جراحي بدون زخم" مي تواند ظرف سه تا چهار سال آينده روي اولين نمونه هاي انساني آزمايش شود
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

ترميم پارگي قلب بدون عمل جراحي

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه آپريل 21, 2014 10:59 pm

ترميم پارگي قلب بدون عمل جراحي

پارگي قلب بيماري ‪ ۷۲‬ساله، بدون عمل جراحي توسط تيمي از متخصصين بيمارستان رضوي در مشهد با موفقيت كامل ترميم شد. به گزارش آستان قدس رضوي، در اين عمل جراحي بيمار كه در پي سكته قلبي دچار عارضه از بين رفتن ديواره بين‌بطني شده بود، از مرگ حتمي نجات يافت. طي اين اقدام، تيم فوق تخصصي بيمارستان رضوي بدون عمل جراحي قلب باز و با استفاده از روش آنژيوگرافي طي مدت ‪ ۳۰‬دقيقه، اين عمل جراحي را با موفقيت كامل انجام دادند.

آستان قدس رضوي كه بيمارستان فوق تخصصي رضوي وابسته به آن است در گزارش خود اعلام كرد مشابه اين عمل پيش از اين طي دو نوبت در تهران انجام شده اما با موفقيت همراه نبوده است. رييس بيمارستان رضوي نيز گفت: اين عمل با استفاده از تجهيزات بسيار مدرن در قالب ورود به قلب از طريق شريان و بطور بسته انجام شد و حال بيمار هم‌اكنون كاملا رضايتبخش است. دكتر سعيد عبدالحسيني در توضيح علت بروز اين پارگي در قلب افزود: به دنبال سكته قلبي و به فاصله چند روز ممكن است كه قلب دچار پارگي شود.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

بسوي طب غير تهاجمي (كاهش تهاجمي)

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه آپريل 21, 2014 11:03 pm

بسوي طب غير تهاجمي (كاهش تهاجمي)

تصوير

محققین نوعی اسفنج برگرفته از جلبک درست کرده‌اند که مواد مورد نظر را جذب می‌کند، بعد حسابی جمع می‌شود و بعد از تزریق، دوباره در بدن باز شده و دارو یا سلول‌های منتقل‌شده را در بدن آزاد می‌کند.

بهنوش خرم‌روز: انتقال مواد مختلف، ‌از جمله داروها،‌ پروتئین‌ها و انواع سلول‌ها و مولکول‌ها به بدن، مدت‌هاست که مورد مطالعه است. دانشمندان همواره می‌کوشند راهی بهتر و موثرتر برای انتقال مواد ضروری به درون بدن پیدا کنند. راهی که مولکول یا سلول موردنظر را به نحوی کاراتر و در زمانی تعیین‌شده، در بدن آزاد کند. در این بین،‌ نکته بسیار مهم این است که روش به کار رفته در انتقال موکول‌ها و سلول‌ها‌ بر بدن تاثیر نگذارد و عوارض جانبی به دنبال نداشته باشد. به نظر می‌رسد، امیدهای تازه‌ای در این راه وجود دارد.

نسل تازه‌ای از اسفنج‌های ساخته شده بر پایه ژل که به هر شکلی می‌توانند تولید شوند، دارو یا سلول‌های بنیادی را درون خود می‌کشند، بعد جمع می‌شوند و می‌توان آن‌ها را به بدن افراد تزریق کرد. درون بدن انسان، این اسفنج‌ها دوباره به اندازه واقعی خود برمی‌گردند و محتویات درون خود را در بدن آزاد می‌کنند.

به گزارش پاپ‌ساینس، مهندسین بیولوژی در هاروارد و کلتک (انستیتو تکنولوژی کالیفرنیا) این اسفنج‌ها را طراحی کرده‌اند و آن‌ها را از آلژینیت، نوعی ژل که از جلبک گرفته می‌شود، ساخته‌اند. این اسفنج‌ها در هر شکل و اندازه‌ای ساخته می‌شوند و منافذ زیادی دارند که به مایعات و مولکول‌های درشت،‌ اجازه می‌دهند که جذب این اسفنج‌ها شوند. همچنین این منافذ می‌توانند سلول‌ها، پروتئین‌ها و مولکول‌های کوچک دارویی را در خود نگه دارند و وقتی آلژینیت در بدن شروع به از هم باز شدن کرد،‌ در بدن آزاد شوند.

به گفته دیوید جی. مونی، استاد مهندسی بیولوژی دانشکده مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه هاروارد، این ابداع جدید می‌تواند در موارد جراحت و عفونت، مفید باشد. این اسفنج‌ها می‌توانند با انتقال سلو‌ل‌های بنیادی، به ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده یا از بین رفته کمک کنند یا حتی سلول‌های سیستم ایمنی را جابه‌جا کنند. چون این اسفنج‌ها در هر شکلی ساخته می‌شوند، همان‌طور که تا به حال به شکل‌های دایره، ستاره،‌ قلب و پنج‌ضلعی ساخته شده‌اند، دست‌کم در تئوری، می‌توان از آن‌ها برای تمامی قسمت‌های بدن،‌ در هر اندازه و شکلی بهره برد.

با گذشت زمان، ژل آلژینیت در بدن بدون هیچ اثر و عارضه‌ای از بین می‌رود و از آن به جز دارو، سلول یا پروتئینی که منتقل کرده، هیچ‌چیز به جا نمی‌ماند.
گروه محققین با استفاده از فرایندی به نام کرایوژلاسیون، این اسفنج‌ها را تولید کرده‌اند. این فرایند باعث می‌شود در دل ژل آلژینیت یخ‌زده، الگوهایی از کریستال‌های یخی به وجود آید. وقتی یخ‌ها ذوب شوند و آب از آن‌ خارج شود، ژل با شبکه‌ای از منافذ باقی می‌ماند. همچنین این فرایند به اسفنج‌ها امکان می‌دهد که نرم و اسفنجی باشند، در حالی که بدون این فرایند، ژل آلژینیت در صورت یخ زدن، شکننده می‌شد.

گروه محققین به سرپرستی سیدی بن‌شریف استادیار آزمایشگاه مونی در اس.ایی.ای.اس و موسسه ویس هاروارد، برای این که ثابت کنند این اسفنج، شکل خود را در حال انتقال حفظ می‌کند، آن را از سرنگ هم عبورداده‌اند.
آزمایش‌های انجام گرفته در آزمایشگاه نشان می‌دهند که سلول‌هایی که به واسطه این اسفنج‌ها منتقل شده‌اند،‌ در مقایسه با سلول‌هایی که با روش استاندارد، یعنی بدون اسفنج، وارد بدن افراد می‌شوند، بهتر جواب می‌دهند. به گفته بن‌شریف گام بعدی در این مطالعه این است که در اسفنج‌ها تغییراتی به وجود بیاورند که بتوانند محتوای خود را در زمانی تعیین‌شده در بدن آزاد کنند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

كاستن ضريب احتمال پيوندهاي با مشكلات ژنتيك

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه آپريل 21, 2014 11:05 pm

كاستن ضريب احتمال پيوندهاي با مشكلات ژنتيك

تصوير

فناوری مچرایت برای تولید جنین‎های مجازی با شبیه‎سازی ترکیب دی‌.ان‌.ای زن و مرد، به والدین امکان می‌دهد که اختلال‌های ژنتیکی فرزندشان را حتی پیش از بارداری تشخیص دهند.

مجید جویا: آیا فرزندم سالم خواهد بود؟ این سوالی است که تمام والدین آینده نگران آن هستند. حال سرویسی ارائه شده که با ترکیب دیجیتالی دی‌.ان‌.ای دو نفر، تصویر روشن‌تری از وضع احتمالی سلامت کودک آینده (و احتمالا چیزهایی خیلی بیشتر از آن) به دست خواهد داد؛ و همه این کارها را قبل از بارداری (و حتی قبل از ازدواج) انجام خواهد داد.

به گزارش نیوساینتیست، فناوری مچرایت (Matchright، نامی که بر این سرویس گذاشته شده) تا آخر ماه آوریل / اوسط اردیبهشت در کلینیک‌های بارداری ایالات متحده در دسترس خواهد بود و به زنان تنها امکان خواهد داد که اهداکنندگان اسپرم را که ترکیب دی‌.ان‌.ای آنها با هم، خطر ابتلای کودک به بیماری‌های ژنتیک را افزایش می‌دهد، از لیست خود حذف کنند. شرکت ژن‌پیکز که این فناوری را ثبت کرده، امیدوار است بتواند محصول خود را جهانی کند.

ولی امتیاز ثبت شده این فناوری، همچنین حاوی فهرستی از ویژگی‌هایی است که لزوما ربطی به سلامت ندارند (ماننند رنگ‌دانه‌های پوست و چشم، قد و دور کمر)، که نگرانی‌ها را در مورد این که بتوان از این فناوری برای انتخاب جنین‌ها بر مبنای خصوصیاتی پیچیده‌تر استفاده کرد، افزایش می‌دهند. لی سیلور از دانشگاه پرینستون و از بنیان گذاران ژن‌پیکز می‌گوید: «این فناوری هر بیماری یا خصوصیتی را که اثری ژنتیکی دارد، پوشش خواهد داد، حتی آنها که هنوز پایه ژنتیک آنها کشف نشده است.»

برای کشف این که چگونه این فناوری می‌تواند بر انتخاب‌های آینده والدین تاثیر بگذارد، امتیاز ثبت شده این فناوری برای برخی از فعالان حوزه سلامت زایمان فرستاده شد.

به گفته مارتینا کورنل از انجمن اروپایی ژنتیک انسانی، اولویت باید مشکلات پزشکی باشد. این چیزی است که ژن‌پیکز می‌خواهد انجام دهد. هدف آن استفاده از سیستم برای تشخیص بیماری‌های نادری مانند سیستیک فیبروز و بیماری تی- ساچز است، که وقتی فرزند دچار آن می‌شود که هر دوی والدین دارای جهشی در یک ژن باشند.

غربال‌گری دیجیتالی
غربال‌گری برای بیماری‌های ژنتیک معمولا مستلزم تعیین توالی دی‌.ان‌.ای والدین آینده است. ژن‌پیکز این را یک گام فراتر می‌برد: این داده‌ها به الگوریتم‌ها داده می‌شوند و از آنها برای باز خلق فرایند بازترکیب ژنتیک (ترکیب داده‌های ژنتیکی بین اسپرم و تخمک) استفاده می‌شود. این کار به آنها امکان می‌دهد که نگاهی به ترکیب ژنتیکی جنین‌های احتمالی بیندازند.

پیش از این که زن، اهدا کننده‌ای را از کلینیک باروری انتخاب کند، الگوریتم‌های مچ‌رایت که سیلور آنها را تولید کرده، هزاران بار برای هر اهدا کننده اجرا می‌شوند. این فرایند، تا 10 هزار جنین شبیه‌سازی شده به ازای هر زوج را تولید می‌کند. توالی اینها تعیین می‌شود تا به دنبال جهش‌هایی در ژن‌ها بگردند که می‌توانند زمینه‌ساز 500 بیماری نادر شوند، و سپس برای محاسبه خطر ابتلای هر بیماری در کودک فرضی که از آن زوج به دنیا بیاید به کار گرفته می‌شوند. زن، که باید 1995 دلار برای این سرویس پرداخت کند، سپس فهرستی از اهدا کنندگان «ایمن‌تر» را دریافت می‌کند که از بین آنها، فرد مطلوب خود را انتخاب کند.

نرم افزار برای دانستن این که باید به دنبال چه جهش‌هایی بگردد، دیتابیس‌های ژن‌های مرتبط با بیماری‌های مختلف را جستجو می‌کند. شرکت برای تایید صحت عملکرد این شیوه از نرم‌افزار برای ترکیب دیجیتالی زوج‌های مرد و زن ناشناسی استفاده کرد که توالی ژنوم‌های آنها در راستای پروژه 1000 ژنوم، تعیین شده بود. ژن‌پیکز سپس جنین‌های مجازی آنها را غربالگری کرد و درصد بروز بیماری پیش‌بینی شده را با جمعیت عادی مقایسه کرد.

آن موریس، دیگر موسس شرکت می‌گوید: «این پژوهش‌ها توانایی سیستم را برای پیش‌بینی دقیق پرونده خطر ابتلای کودک آینده به بیماری‌ها اثبات کرد». با این وجود، قدرت واقعی سیستم وقتی مشخص می‎شود که تعداد کودکان متولدشده با استفاده از این سیستم از حدی بحرانی بیشتر شود. و حتی آن زمان هم این هنوز بازی احتمالات خواهد ماند؛ می‌توانید احتمال انتقال بیماری‌های ژنتیک را از طریق غربالگری برخی اهدا کنندگان احتمالی کاهش دهید، ولی برای حذف اثر جهش‌های خود به خود را که ممکن است بعدا رخ دهند، نمی‌توانید کاری بکنید.

بیماری‌های پیچیده
به گفته یک مشاور باروری به نام جیتا نارگوند از کلینیک باروری Create Fertility در لندن، بیشتر کلینیک‌های آی‌.وی‌.اف هم‌اکنون هم اهدا کنندگان را برای بیش از ده بیماری ژنتیک ناشی از تنها یک جهش ژنتیکی بررسی می‌کنند. آنها همچنین زمینه خانوادگی را هم بررسی می‌کنند و آزمایش‌های عمومی سلامتی را انجام می‌دهند.

شیوه جدید، غربالگری را برای بیماری‌های بیشتری انجام خواهد داد و همه کارشناسانی که از آنها سوال شد، هم عقیده بودند که می‌تواند نجات بخش باشد. داگان ولز از دانشگاه آکسفورد می‌گوید: «این بیماری‌ها نه فقط برای بچه‌ها، که برای خانواده آنها هم می‌توانند فاجعه‌بار باشند».

ولی بیماری‌های ناشی از جهش در تنها یک ژن، فقط بر 4 درصد مردم اثر می‌گذارند. ژن‌پیکز می‌گوید که در مرحله بعد از نرم‌افزار خود برای غربالگری بیماری‌های پیچیده‌ای که ناشی از خوشه‌ای از ژن‌ها هستند، مانند شیزوفرنی، یا بیماری‌های پیچیده با پایه ژنتیک مانند سرطان سینه استفاده خواهد کرد.

به گفته ولز، پیش‌بینی چنین بیماری‌هایی سخت‌تر است. «ما همیشه درک خوبی از نحوه تعامل این ژن‌ها با هم نداریم. و برخی از آنها به نحو معنی‌داری توسط محیط بهینه شده‌اند».

به گفته موریس، در نهایت شرکت به سراغ زوج‌هایی که می‌خواهند به طور طبیعی بچه‌دار شوند خواهد رفت. به گفته او، این بدان معنی است که آنها خواهند توانست ریسک بیماری خود را محاسبه کنند و تصمیم آگاهانه‌ای در مورد آینده خود بگیرند. این امتیاز همچنین این احتمال را هم دربر می‌گیرد که می‌توان از آنها برای کسانی که می‌خواهند از سایت‌های همسریابی، شریک آینده زندگی خود را انتخاب کنند، استفاده کرد.

زنگ خطر؟
این اهداف، در ترکیب با لیست طولانی ویژگی‌های فهرست شده در حق امتیاز، زنگ خطر را برای برخی از دانشمندان به صدا درآورده است.

به گفته مارسی دارنوفسکی از مرکز غیر انتفاعی ژنتیک و جامعه در برکلی کالیفرنیا، چه این فناوری برای بیماری‌های پیچیده‌تر کار کند یا نه، نگرانی این است که تجربیاتی مانند این، انتظارات مردم را در مورد این که بتوانند ویژگی‌های فرزند آینده خود را از قبل انتخاب کنند، بالا ببرد. «این فناوری پتانسیل این را دارد که تجربه مردم را از این که پدر و مادر بودن، به چه معنی است، تغییر دهد».

ولی هنک گریلی، متخصص اخلاق زیست پزشکی در دانشکده حقوق دانشگاه آکسفورد، اشاره می‌کند که صرفا این که برخی چیزهای خاص در این حق امتیاز وجود دارند، به معنای این نخواهد بود که از آنها استفاده خواهد شد. البته، موریس اصرار بر این دارد که شرکت تمایلی به استفاده از این سیستم برای اهداف غیر درمانی نخواهد داشت.

در سال گذشته، امتیاز مشابهی به شرکت ژنتیک شخصی 23andme برای «محاسبه‌گر وراثت» (نرم افزاری که به والدین امکان می‌دهد ببینند که فرزندشان چه ویژگی‌هایی را ممکن است از آنها ارث ببرد) داده شد. آن امتیاز به طور خاص اشاره کرده بود که ممکن است از آن در کلینیک‌های باروری برای اجازه دادن به مشتری‌ها برای انتخاب برخی ویژگی‌های مشخص غیر درمانی در اهدا کننده‌ها استفاده شود. اما به دنبال واکنش شدید جامعه علمی و کارشناسان اخلاق پزشکی، شرکت اعلام کرد که در چنین شرایطی از محصولش استفاده نخواهد شد.

با این حال، موقعیت‌هایی وجود دارند که در آنها، احتمالا برای والدین مفید خواهد بود که برخی ویژگی‌های خاص فیزیکی را انتخاب کنند. کورنل می‌گوید: «شاید جزو علایق کودک آینده باشد که یادآور والدین اجتماعی خود باشد». برای مثال، بخشی از این حق امتیاز توضیح می‌دهد که چگونه از این فناوری ممکن است توسط زوج‌های نابارور برای به دست آوردن تصویری از ویژگی‌هایی که فرزند آنها ممکن است داشته باشد، استفاده شود و به آنها امکان دهد تا اهدا کننده‌ای را انتخاب کنند که فرزند حاصل، بیشترین شباهت را به ایده‌آل‌های آنها داشته باشد.

ولز می‌گوید: «خوب وقتی دامنه کار را از زوج‌هایی که صرفا به دنبال یک اهداکننده هستند، فراتر ببرید و آن را به زوج‌هایی که علاقه‌مند به چیزهای مبتذلی از این دست هستند هم تعمیم دهید، در آن صورت از لحاظ اخلاقی چالش‌ برانگیزتر خواهد بود».

سیلور می‌گوید این که در آینده از امتیاز فوق چه استفاده‌ای شود، یک تصمیم تجاری است. او همچنین می‌گوید که مالکیت امتیاز بدین معنی است که شرکت خواهد توانست جلوی استفاده دیگران از فناوری را در مواردی که مورد تمایل شرکت نباشد، بگیرد.

دارنوفسکی می‌گوید: «این موضوع، بسیار حساس است، چرا که با دانش زیستی که در اختیار ما می‌گذارد، قادر خواهیم بود خیلی کارها را انجام دهیم. این مهم است که مردم بدانند که قابلیت‌های فنی این شیوه چقدر است».

از آنجا که جنین‌های شبیه سازی شده، مفهوم جدیدی هستند، هنوز معلوم نیست که چه کسی باید بر این فناوری نظارت داشته باشد. نارگوند می‌گوید: «باید فرایندها و کارشناسانی باشند که بتوانند با آن کار کنند».

هرچه شود، دارنوفسکی باور دارد که آینده این فناوری باید برای بحث باز باشد: «تا حد زیادی بستگی به این دارد که ما از منظر اجتماعی، چگونه رویکردی در قبال آن اتخاذ کنیم. اگر بخواهیم این مسیر را طی کنیم، ممکن است شاهد نابرابری‌های جدیدی باشیم که حتی روی ژنوم ما نوشته شده است».
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

مقابله با سرطان، به روش گرسنه نگه داشتن تومور

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه مه 09, 2014 7:28 pm

مقابله با سرطان، به روش گرسنه نگه داشتن تومور

تصوير

پژوهشگران دانشگاه ساوت هامپتون انگلیس می‌گویند با جلوگیری از رسیدن مواد غذایی به سلول‌های سرطانی می‌توان آن ها را ازبین برد

به گزارش ایرنا، پژوهشگران دانشگاه ساوت هامپتون انگلیس به راهکار جدیدی برای مقابله با سلول‌های سرطانی دست یافتند.

به گفته این محققان سلول‌های سرطانی بیشتر از سلول‌های سالم بدن نیاز به مواد غذایی دارند. در واقع چون سرعت تکثیر این سلول‌ها بیشتر از سلول‌های طبیعی است، به اکسیژن و مواد غذایی بیشتری نیازدارند.

دانشمندان کشف کردند مکانیسم تغذیه سلول‌های سرطانی توسط پروتئین EEF۲K صورت می‌گیرد. این پروتئین با کاهش مواد غذایی سلول‌ها فعال شده و به سلول اجازه می‌دهد با وجود مواد غذایی کم زنده بمانند.

کریس پرود یکی از محققان این پروژه گفت: جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی سه راه اصلی برای مبارزه با سرطان است. با وجود پیشرفت‌های بسیار، این روش‌ها علاوه برکشتن سلول‌های سرطانی، سلول‌های سالم را هم از بین می‌برند و عوارض جانبی بسیاری به وجود می‌آورند. اما با کشف اخیر دانشمندان و با مسدود کردن فعالیت این پروتئین، می‌توان سلول‌های سرطانی را بدون آسیب به دیگر سلول ها از بین برد.

نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد سلول‌های سرطانی می‌توانند این پروتئین را وادار به ترکیب با خود کنند.

هرچند وجود این پروتئین برای بقای سلول‌های سالم ضروری نیست اما در پیشرفت سلول‌های سرطانی نقش بسیار مهمی دارد.

بر اساس آمار مرکز بین المللی تحقیقات سرطان، ۲۵ میلیون نفر در جهان به سرطان مبتلا هستند و سالانه بیش از ۷ میلیون نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند.

این کشف امیدوار کننده راه را برای توسعه درمان‌های جدید در برابر سرطان هموار می‌کند.

------------------------
مقابله با سرطان، به روش گرسنه نگه داشتن تومور
به پيروى از برنامه هاى خامگياهخواري درمان سرطان
اين روش جديد را طراحي كرده اند

pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

حداكثر اقدامات پذيرفته شده طب رایج برای مشاركت طب جامع

پستتوسط najm116 » شنبه دسامبر 25, 2021 12:44 pm

حداكثر اقدامات پذيرفته شده (در سيستم طبي حاكم ايران) تا كنون براى مشاركت طب جامع در زمينه سلامت و درمان

معرفي:
چون در اين مصاحبه اخبار مقدار پذيرفته شده از طب كهن و اسلامي و طب جامع در ايران مطرح شده بود، و جهت اطلاع علاقمندان اين طب لازم بود تا از واقعيت فضاسازهاي تظاهر به پذيرش و حمايت طب جامع در ايران مطلع شوند
از طرفي هم مطالب ناصحيح يا آنچه تصحيحش بسيار توضيح لازم دارد داشت؛
فلذا اقتباس كرديم
1- بخشهاى قابل قبول را ابقا كرديم = با ملاحظه مطالب داخل پرانتزها
2- و تصحيحات و توضيحات موجب صحت فقرات گوينده را داخل پرانتز آورديم
3- و فقرات مغلوط و مشتبه را در اين اقتباس نياورده ايم
بعد از خواندن دقيق اين اقتباس؛ مي توانيد مطالب مفيد را بدون القاءات اشتباه دريافت كنيد

براى دانستن شيوه القاء نگاه اشتباه و حرفهاى ضعيف براي دفاع از طب جامع؛ و كليد انحرافات طب رايج حاكم مي توانيد:
1- فقرات حذف شده را بيابيد و براى موارد ديگر بشناسيد
2- مطالب داخل پرانتز را تامل كنيد و هم مرزهاى صحيح و ناصحيح را شناخته و هم كليد انحرافات طب رايج بشناسيد


=============================
گروه جامعه خبرگزاری فارس- مریم شریفی؛ دوگانه طب سنتی و طب مدرن، از سالیان قبل در جامعه ما مطرح بوده و جدل و مباحثه میان طرفداران این دو شاخه کهن و جدید علم طب، از آن بحث‌هایی است که هیچ‌وقت رنگ کهنگی و تکرار به خود نگرفته. اما آنچه باعث شد این دوقطبی شدت بگیرد و از سطح متخصصان و فعالان به مردم سرایت کند و به‌اصطلاح به کف جامعه بیاید،‌ شیوع ویروس کرونا بود.
Image
جای خالی بیمارستان تخصصی طب سنتی در این دوره بیش از هر زمان دیگری به چشم آمد و مطالبه ایجاد چنین مرکزی، کم‌کم در میان بخشی از جامعه جدی و جدی‌تر شد. مدتی قبل، مخاطبان خبرگزاری فارس هم با ثبت پویشی با موضوع اختصاص یک بیمارستان برای اطبای طب سنتی در سامانه «فارس من»، به این جریان ملحق شدند؛ پویشی که حدود ۸ هزار نفر پای آن را امضا کردند. داغ شدن این مطالبه، بهانه خوبی بود برای اینکه سری به انجمن علمی طب سنتی ایران بزنیم. شما هم اگر مشتاقید از امکان تأسیس بیمارستان طب سنتی در ایران، مقدمات لازم و موانع موجود بر سر راه تحقق این ایده و همچنین تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید، با گفت‌وگوی ما با دکتر «روشنک مکبری‌نژاد»، پزشک،‌ متخصص طب سنتی، استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس انجمن علمی طب سنتی ایران همراه شوید.
Image

*در دوره سخت شیوع کرونا که برخی کشورها از طب بومی و سنتی‌شان برای کنترل این پاندمی تلخ بسیار کمک گرفتند، یک گلایه جدی مطرح شد که چرا ما با سابقه درخشان در حوزه طب سنتی، چنین رویه‌ای اتخاذ نکردیم؟ چرا ما در کشورمان بیمارستان طب سنتی نداریم که در چنین مواقعی بتواند در کنترل بحران‌های حوزه سلامت ایفای نقش کند؟ به هر صورت، بخشی از جامعه ما به طب سنتی بیش از طب مدرن گرایش و اعتقاد دارند اما با این حال، حاضر نیستند به عطاری‌ها و دکترنماهای (طب سنتي) این حوزه مراجعه کنند. این گروه انتظار دارند یک بیمارستان رسمی و معتبر با متخصصان کاربلد طب سنتی وجود داشته باشد تا در مواقع نیاز بتوانند به آن مراجعه کنند. آیا شما هم درخواست‌هایی از این دست، از طرف مردم داشته‌اید؟
از مدت‌ها قبل چنین درخواستی از متولیان بهداشت و درمان کشور داشته‌ایم. چندین سال است متولیان دانشگاهی طب سنتی، پیگیر تأسیس بیمارستان طب سنتی هستند. ببینید، ادغام طب سنتی در نظام بهداشتی درمانی سلامت کشور که براساس سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری است،‌ باید در سطوح مختلف اتفاق بیفتد. سطح یک و دو، در حد ویزیت در کلینیک‌ها و استفاده از توصیه‌ها و راهکارهای طب سنتی برای پیشگیری از بیماری‌ها در جامعه است. اما سطح سوم این ادغام، ورود طب سنتی به بیمارستان‌هاست که به چند شکل می‌تواند اجرا شود.؟؟؟؟؟
اول اینکه، فقط در حد مشاوره باشد. یعنی در همین بیمارستان‌های موجود که براساس طب رایج اداره می‌شود، متخصص طب سنتی مستقر شود و طبق درخواست پزشک معالج به بیماران مشاوره بدهد. شکل دوم این است که یک بخش ویژه طب سنتی در بیمارستان ایجاد شود و علاقه‌مندان بتوانند برای ویزیت و درمان به آن مراجعه کنند. اما شکل سوم که شکل کامل‌تر و مطلوب‌ترِ ادغام طب سنتی در نظام بهداشتی درمانی کشور است، این است که یک بیمارستان اختصاصی طب سنتی راه‌اندازی شود. اما یک نکته در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد و آن اینکه، ریل‌گذاری برای تأسیس بیمارستان طب سنتی باید در مسیر صحیحی انجام شود. به طور مشخص، این موضوع باید از مسیر قانونی و از طریق وزارت بهداشت پیگیری و اجرایی شود که ما هم به همین صورت پیگیر این موضوع هستیم.

Image

*بیمارستان طب سنتی مطلوب شما – متولیان دانشگاهی و علمی طب سنتی – که از چندین سال قبل پیگیر راه‌اندازی آن هستید، چگونه بیمارستانی است؟ مشتاقیم در این باره بیشتر بدانیم.

- ما در نظر داریم این بیمارستان، به‌صورت integrative (تلفیقی) اداره شود؛‌ یعنی براساس همکاری طب‌های مختلف. این بهترین حالت در ارائه خدمات به بیماران است که در دنیا هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه در بیمارستان تلفیقی، از همکاری طب‌های مختلف (طب رایج، طب سنتی و دیگر طب‌های مکمل مثل طب سوزنی..... طب انرژي طب مغناطيسي، نور و رنگ درماني، گوهر درماني ....) بهره گرفته می‌شود، بیمار بیشترین سود را می‌برد. اصل ماجرا این است که در عرصه پزشکی، نباید تعصب داشت که در درمان بیمار فقط باید از یک روش خاص استفاده شود. با توجه به نیاز بیمار و نوع بیماری‌اش، باید از انواع روش ها استفاده شود. این، بهترین و ایده‌آل‌ترین شکل درمان بیمارستانی است که امیدوارم به آن برسیم.

Image
دکتر «روشنک مکبری‌نژاد»، رییس انجمن علمی طب سنتی ایران

*با این نگاه زیبا و غیرمتعصبانه از سوی شما،‌ چرا ایده تأسیس بیمارستان طب سنتی در این سال‌ها اجرایی نشده؟

- (مانع اصلي سلطه منكرانه طب رايج و غيرعلمي تصور كردن هر چه غير غربي و غير طب تجاري است مي باشد) به طور طبیعی، باید بسترهای لازم برای راه‌اندازی این مدل بیمارستان ایجاد شود و ضوابطش به صورت اصولی تدوین شود. باید بگویم روند پیگیری موضوع در چند سال اخیر،‌ گرچه کند اما بسیار خوب بوده است. مسئولان وزارت بهداشت هم تا امروز همکاری‌های (ناچيز) بسیار خوبی با ما داشته‌اند. شاید مشکلات و حساسیت‌های موجود در جامعه (طب غربي تجاري و انحصار طلبي شان) باعث شده روند اجرایی شدن ساخت بیمارستان طب سنتی به تأخیر بیفتد. در هر صورت، امیدواریم این موضوع تسریع شود.

Image

*سئوالم را به شکلی دیگر مطرح می‌کنم. چه موانعی در مسیر راه‌اندازی بیمارستان طب سنتی وجود داشته که حرکت شما را کند کرده است؟

- ببینید، بزرگ‌ترین مشکل ما در این زمینه، افراط و تفریط است؛ (تفريط همان نگاه غلط طب رايج حاكم بر كشور و افراط حرفهاى ضعيف به اسم دفاع ازطب كهن سبب بهانه جويي و شانتاژ طب رايج حاكم بر كشور است) یعنی هم تأیید مطلق طب سنتی و هم نفی مطلق آن، حرکت اصولی ما را واقعاً کند می‌کند. اتفاقی که می‌افتد، این است که بسیاری از مواردی که امروز در جامعه به اسم طب سنتی یا طب اسلامی وجود دارد، به حساب طب سنتی دانشگاهی گذاشته می‌شود. و خب، برخی از این موارد غیراصولی می‌تواند دیدگاه متولیان امر بهداشت و درمان و سلامت کشور را درباره طب سنتی تغییر داده و زحمات ما را هدر دهد. درواقع، این رفتارهای افراطی می‌تواند تلاش‌های ما برای هدایت قطار طب سنتی در مسیر درست را خنثی کند و باعث شود این قطار یا از ریل خارج شود یا در بهترین حالت، حرکتش کند شود.

Image

*خانم دکتر!‌ حالا که بحث مهم راه‌اندازی بیمارستان طب سنتی در جریان است، خوب است بفرمایید چه کسانی واقعاً واجد صلاحیت و شرایط لازم برای فعالیت در این زمینه هستند؟ یعنی فعالیت اصولی و علمی در حوزه طب سنتی، مستلزم پشت سر گذاشتن چه مقدماتی است؟

- الان تمام افرادی که به شکل آکادمیک در حوزه طب سنتی تخصص گرفته‌اند، یا پزشک بوده‌اند یا داروساز. از این دو حالت خارج نیست و درواقع این، مقدمه کار است. (براى گذران از نگاه منفي حاكم بر سيستم سلامت كشور) یعنی مثل تمام رشته‌های تخصصی حوزه پزشکی، ابتدا باید در رشته پزشکی عمومی تحصیل کنید و بعد در مرحله تخصص، طب سنتی را انتخاب کنید. درخصوص داروسازی سنتی هم، به همین شکل است و باید ابتدا داروسازی عمومی خوانده باشید و بعد، وارد حوزه داروسازی سنتی شوید. بنابراین تکرار می‌کنم؛ برای فعالیت در حوزه طب سنتی باید دید علمی و طبی داشته باشید. حالا این فعالیت، از یک معاینه ساده بیمار شروع می‌شود و تا ساخت دارو و تأسیس بیمارستان را در بر می‌گیرد.
( و ان شاء الله بعد كه بيمارستانها فعال شد و خدمات وسيع ارائه شد و طب رايج مجاب شد به ثبت نمونه هاى موفق بطور سريع و ساده، آنوقت طب كهن و اسلامي مستقلا و بر اساس مباني خودش بيرون از چهارچوب طب رايج و حضور وسيع حكما و حتى عطاران مجرب بطور شمولي هم نيرو بگيرد و كار كند)

حالا چرا این تاکید وجود دارد؟ چون کسی که قرار است سلامت و جان انسان‌ها را به دست بگیرد، باید از سواد و علم کافی در حوزه پزشکی برخوردار باشد، بدن انسان را بشناسد و...

Image

*بنابراین، کسی که می‌خواهد به صورت اصولی و علمی در عرصه طب سنتی فعالیت کند، هرگز نمی‌تواند طب رایج را نفی کند چون این دو، مکمل یکدیگرند...

- دقیقاً همینطور است. ما همیشه می‌گوییم اگر شخصیت‌های بزرگی مانند ابن سینا و زکریای رازی امروز حاضر بودند، حتماً از تمام مزایای طب رایج و روش‌های تشخیصی و درمانی نوین به نفع درمان بیماران استفاده می‌کردند. چرا؟ چون انسان‌های دانشمند، منطقی و اهل علم بودند.
البته این مشکل، یک سوی دیگر هم دارد و آن، نفی مطلق طب سنتی توسط بخش دیگری از جامعه است...
ببینید، دوگانه طب سنتی و طب رایج، اختصاص به ما ندارد. دیگر کشورهایی که تاریخ کهن و به تبع آن،‌ طب سنتی و بومی دارند هم، این چالش را داشته‌اند و تنش‌های میان طب سنتی و طب رایج را تجربه کرده‌اند. برای مثال، کشور چین که یکی از پرچمداران طب سنتی است و امروز طب سوزنی‌اش دنیا را گرفته هم، با این مشکلات دست‌به‌گریبان بود اما توانست با برنامه‌ریزی صحیح و به دور از تعصب، به جایی برسد که در کنار بهره‌گیری از پیشرفت‌های علم پزشکی، امروز طب سوزنی و طب گیاهی‌اش، یکی از مهمترین منابع درآمدش محسوب می‌شود. حتی این کشور در مهار کرونا هم از تمام این ظرفیت‌ها در کنارهم استفاده کرد.

Image
بازدید وزیر بهداشت وقت از بیمارستان طب سنتی در چین(آذر 96)

یعنی هم از روش‌های تشخیصی بسیار دقیق استفاده کرد، هم از درمان‌های طب چینی در کنار راهکارهای طب رایج برای درمان بیماران بهره برد، هم به‌خوبی و در سطح بسیار گسترده از واکسیناسیون کمک گرفت و هم یک قرنطینه همه‌جانبه را اجرا کرد. یعنی به‌جای اینکه طب سنتی و مدرن همدیگر را تضعیف کنند، به نفع سلامت مردم، هم‌افزایی کردند و همین باعث شد چین با اینکه به‌عنوان مبدأ کرونا معرفی شده بود،‌ یکی از موفق‌ترین کشورها در زمینه کنترل و مهار این ویروس باشد. خوب است ما هم از آنها الگو بگیریم.
Image

*مدتی قبل، حرکتی در کشور شکل گرفت که هدفش ایجاد سازمان مستقل طب سنتی بود. با توضیحاتی که ارائه کردید، این سئوال به ذهنم رسید که در آن مقطع، موضع شما در انجمن علمی طب سنتی نسبت به آن حرکت چه بود؟

- بله. در یک مقطع، گروهی از نمایندگان مجلس طرحی ارائه دادند مبنی بر تشکیل سازمان طب سنتی اسلامی و سازمان طب مکمل. در آن طرح، این دو سازمان، موازی با سازمان نظام پزشکی تعریف شده بود و جالب است یکی از موارد ذکر شده در آن، این بود که اعضای این دو سازمان نباید عضو سازمان نظام پزشکی باشند و نباید شماره نظام پزشکی داشته باشند! (چون طب كهن و اسلامي خالص آنست كه از مباني طب كهن و اسلامي نگاه به بيمار و بيماري كند نه اينكه با نگاه طب رايج فقط نگاه كند فقط چند نسخه و يا گياهي بودن دارو برايش كافي باشد مثل برخي پزشكان به اسم طب سنتي، هرچند قطعا حكماى طب كهن و اسلامي امروز در صورت نياز بيمار به طب شميايي يا جراحي يا ابزاري از اين مهارتهاى امروزي استفاده مي كنند)
البته بعضی دغدغه‌های مطرح‌شده در آن طرح،‌ دغدغه‌های درست و بجایی بود اما مسیر تحققش این نیست که یک سازمان مستقل از بدنه وزارتی سلامت کشور یا بدنه نظام پزشکی کشور تأسیس شود

(اما تبليغات و فضاسازي طب حاكم رايج عليه طب كهن و اسلامي) در نهایت با مخالفت‌هایی که صورت گرفت، این طرح از دستور کار مجلس خارج شد.

Image

*دقیقاً چه فعالیتی در رابطه با کرونا انجام دادید؟

- در همان اوایل شیوع کرونا (بهار سال ۹۹)، از طریق ارتباطاتی که با متخصصان طب سنتی چین داشتیم، مقالات مرتبط با درمان‌های طب سوزنی برای کرونا و پروتکل‌های درمانی‌شان را دریافت و مطالعه کردیم. حتی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، چندین جلسه آنلاین با متخصصان طب چینی در شهر ووهان در همین زمینه برگزار کرد تا از تجربیات آنها استفاده کند. همان زمان هم طرف چینی تاکید می‌کرد آنها از طب سنتی‌شان در کنار طب رایج برای درمان بیماران مبتلا به کرونا استفاده کرده‌اند.

Image
یکی از داروهای گیاهی کمک کننده به کاهش عوارض کرونا که موفق به اخذ مجوز شد

*نتایج این تعامل چه بود؟ ما از این همفکری با اهالی طب سنتی چین چه بهره‌ای در دوران سخت کرونا بردیم؟

- مجموعه‌ای از مطالعات تحقیقی انجام شد و در ادامه، حدود ۱۰۰ مورد کارآزمایی بالینی روی داروهای گیاهی برای کرونا برنامه‌ریزی و اجرا شد. خوب است بدانید حدود ۱۷ مورد از این داروها مجوز سازمان غذا و دارو دریافت کرد و از این میان، ۷ داروی گیاهی برای کمک به درمان کرونا الان در داروخانه‌ها موجود است. همانطور که می‌دانید، درمان قطعی برای کرونا وجود ندارد. بنابراین داروهای گیاهی هم مثل داروهای شیمیایی، تا حد امکان به کاهش عوارض کرونا کمک می‌کند. این ۱۰ داروی گیاهی تولیدشده هم، به بیماران در رفع تنگی نفس،‌ رفع مشکلات گوارشی، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش روزهای بستری کمک می‌کند.
Image
از تجربیات متخصصان طب سنتی، در تغذیه بیماران مبتلا به کرونا هم استفاده کردیم. به‌این‌ترتیب که براساس همکاری که با چند بیمارستان در تهران، مشهد، ساری و اصفهان داشتیم، نکاتی درباره تغذیه بیماران بخش کرونا به آنها انتقال می‌دادیم و این دوستان، برنامه غذایی بیماران مبتلا به کرونا را بر همان اساس تنظیم می‌کردند. از خود بنده در یکی دو بیمارستان مشورت خواسته شد و من هم برنامه غذایی بیماران بخش کرونای آن‌ها را براساس دیدگاه طب سنتی اصلاح و برخی مواد مضر را از برنامه غذایی بیماران حذف کردم. اینطور بود که به بیماران کرونایی خوراکی هایی مثل سوپ بلدرچین، آب سیب، آب هویج، دمنوش‌های گیاهی و... می‌دادند. برخی موارد موجود در آن برنامه غذایی را هم که هزینه بیشتری داشت را به خود بیماران اعلام می‌کردند تا در صورت تمایل در خانه آماده و مصرف کنند. البته همکاری ما با بیمارستان‌ها در دوران کرونا، جنبه‌های مختلفی داشت و مقدمه مبارکی برای همکاری‌های آینده شد.

*لطفاً بیشتر توضیح دهید.

- در برخی بیمارستان‌ها، همکاران ما در بخش کرونا حاضر می‌شدند و مشاوره تغذیه‌ای می‌دادند.
در تعدادی دیگر از بیمارستان‌ها، همکاران ما در کنار متخصص عفونی حضور داشتند و وقتی بیماران برای معاینات تشخیصی درخصوص ابتلا به کرونا مراجعه می‌کردند، با مشاوره‌هایشان به این همکاران کمک می‌کردند.
خوب است بدانید متخصصان عفونی از این تجربه مشترک، بسیار راضی بودند و از ما درخواست کردند این همکاری درخصوص سایر بیماری‌ها هم تکرار شود.

ما همین حالا هم با همکاری بیمارستان‌ها، مشغول انجام چند کار تحقیقی در حوزه کرونا هستیم. مجموع این فعالیت‌ها در سطحی بود که به راه‌اندازی «مرکز خدمات طب سنتی ویژه بیماران کرونا» منجر شد.

(و اگر منع طب كهن و اسلامي برداشته شود و رسميت يابد اين طبابت تحولات چشمگير در درمان مي تواند ايجاد كند خصوصا كه تجارت با طبابت بسيار محدود مي شود و مثلا در كرونا آمار بالاي فوت و بستري بسيار پايين مي آيد و ضايعاتي كه سلطه طب رایج ايجاد كرده بسيار كم مي شود)

Image

*مرکز خدمات طب سنتی ویژه بیماران کرونا، چه زمانی راه‌اندازی شد و چه خدماتی ارائه می‌کرد؟

- با وجود مخالفت‌ها و تنش‌هایی که وجود داشت، اولین مرکز خدمات طب سنتی ویژه بیماران کرونا، توسط دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با پشتوانه حمایت‌های دانشگاه و شخص آقای دکتر «زالی» و دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در آبان سال ۹۹ راه‌اندازی شد و همچنان هم فعال است. ما حدود ۳۰ کارشناس را برای مشاوره کرونا با محوریت طب سنتی برای فعالیت در این مرکز آموزش دادیم و بعد از جلسات شبانه‌روزی، یک پروتکل درمانی هم به همین منظور تدوین کردیم. این ۳۰ کارشناس هر روز از ۸ صبح تا ۸ شب پاسخگوی تماس‌های تلفنی مردم بودند و براساس آموزه‌های طب سنتی به مخاطبان در زمینه پیشگیری و کاهش عوارض کرونا مشاوره می‌دادند. علاوه‌براین، یک پزشک متخصص طب سنتی و یک متخصص عفونی هم هر روز در مرکز حضور داشتند و ویزیت حضوری انجام می‌دادند.

در همین مرکز هم، همکاران ما با وجود ارائه مشاوره کرونایی به مخاطبان با محوریت طب سنتی، باز هم از استفاده از ظرفیت‌های طب رایج،‌ غافل نبودند. برای مثال، توصیه به سنجش سطح اکسیژن خون با دستگاه پالس اکسیمتر و گرفتن سی‌تی‌اسکن برای مشخص شدن درگیری ریه،‌ توسط کارشناسان مرکز پیگیری می‌شد و هر زمان هم که شرایط تماس‌گیرندگان به صورتی بود که با مشاوره تلفنی قابل رفع نبود، آن‌ها را به بیمارستان ارجاع می‌دادند. یک بار دیگر تاکید می‌کنم؛ طب سنتی معتقد است آنجا که پای سلامتی و جان انسان‌ها در میان است، باید از تمام ظرفیت‌ها و امکانات موجود کمک گرفت. این رویکرد اختصاص به کرونا ندارد بلکه همیشه و درباره تمام بیماری‌ها وجود دارد.

Image

*الان فرصت مناسبی است برای طرح یک پرسش اساسی. آیا طب سنتی آکادمیک با ادعای برخی فعالان این حوزه که مدعی هستند این طب برای تمام بیماری‌ها از دیابت و ام‌اس گرفته تا سرطان و کرونا درمان قطعی دارد، موافق است؟

این شیوه به هیچ وجه از نظر ما مورد تأیید نیست. وقتی فرد با بیماری سرطان یا هر بیماری و ناراحتی دیگری؛ از کرونا گرفته تا فیبروم، درد مفاصل، کمردرد و... به ما مراجعه می‌کند، بعد از معاینات اولیه اگر لازم باشد، حتماً او را به بیمارستان ارجاع می‌دهیم تا پزشک متخصص هم او را ویزیت کرده و اقدامات تشخیصی لازم را انجام دهد. آنچه اهمیت دارد، این است که از فرصت طلایی موجود برای درمان بیمار،‌ بهترین استفاده را ببریم.

Image

*نظریه‌ای وجود دارد که می‌گوید طب سنتی، بیشتر در زمینه پیشگیری از بیماری‌ها کاربرد دارد و طب مدرن، بیشتر در زمینه درمان سریع بیماری‌ها. این تقسیم‌بندی از نگاه شما مورد تأیید است؟

- خیر. این تقسیم‌بندی درستی نیست. طب سنتی همانطور که در زمینه پیشگیری حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، در درمان بیماری‌ها هم می‌تواند کمک‌کننده باشد. این موضوع درباره طب رایج هم، صادق است. بنابراین طب سنتی کاملاً ظرفیت درمان بیماری را دارد و گاهی لازم است در کنار آن،‌ طب رایج هم برای کمک به بیمار ورود کند. مثل بعضی جراحی‌ها. اما در برخی بیماری ها هرچقدر هم به شکل اصولی با طب سنتی به بهبود بیمار کمک کنیم،‌ تا جراحی موردنیاز برایش انجام نشود، مشکل او رفع نمی‌شود.
(علاوه بر درمانهاى طب كهن واسلامي براى كنترل و بهبود و رفع سرطان كه خودش باب مفصلي است در اين مبحث بيماريها و مي تواند بسياري از بيماران سرطاني را كه طب رايج عليرغم جراحي و شيمي تراپي و پرتوتراپي ووو تحمیل هزينه ها و رنجهاى بسيار بر بيمار سرانجام ناموفق و ناتوان است، بدن اين رنجها و هزينه ها به سمت شفا گرفتن برسانيم)
یا وقتی بیمار مبتلا به سرطان به ما مراجعه می‌کند، شرایط او و میزان پیشرفت بیماری‌اش خیلی تعیین‌کننده است. اگر بیمار در مرحله‌ای است که نیاز به جراحی یا شیمی‌درمانی دارد، ما حتماً او را به پزشک متخصص ارجاع می‌دهیم. اما در همان حال در کنار اقدامات طب رایج، می‌توانیم به بهبود حال او کمک کنیم. برای مثال،‌ توصیه‌های غذایی طب سنتی می‌تواند کمک کند عوارض بیماری و عوارض شیمی‌درمانی برای بیمار کمتر شود و بتواند زندگی راحت‌تری داشته باشد. مثلاً بیمار در جریان شیمی‌درمانی با عوارضی مثل تهوع و بی‌اشتهایی دست به گریبان است. ما می‌توانیم کمک کنیم این عوارض کمتر شود و بیمار در روند درمان، رنج کمتری متحمل شود. این همکاری میان ما و همکاران متخصص طب رایج، در حال حاضر هم وجود دارد و اتفاقاً بسیاری از کارهای تحقیقاتی ما هم در همین راستاست. بنابراین،‌ متخصص واقعی طب سنتی،‌ هرگز طب رایج را انکار نمی‌کند و به محرومیت بیمارش از مزایای این طب رضایت نمی‌دهد.

Image

*برگردیم به موضوع جذاب بیمارستان طب سنتی. کنجکاوم بدانم نحوه فعالیت این بیمارستان چگونه خواهد بود. آیا تمام بخش‌های موجود در بیمارستان‌های فعلی، در آن بیمارستان هم ایجاد خواهد شد و متخصصان طب سنتی در زمینه تمام بیماری‌ها،‌ ویزیت و درمان انجام خواهند داد؟

- لازم است تمام این موارد مورد تحقیق و بررسی قرار بگیرد. البته در ۱۴ سال گذشته که حرکت آکادمیک و تخصصی طب سنتی شکل گرفته، کارهای تحقیقی زیادی در این زمینه انجام و مقالات زیادی نوشته شده است و شواهد فراوانی از موفقیت طب سنتی در درمان بیماری‌ها وجود دارد. اما چنانچه بیمارستانی برای طب سنتی ایجاد شود، ورود به عرصه درمان هر بیماری در آن هم، باید با مستندات علمی و پشتوانه تحقیقاتی صورت بگیرد.

البته باز هم تاکید می‌کنم بیمارستان طب سنتی موردنظر ما، یک بیمارستان تک‌بعدی نخواهد بود. ما در آن بیمارستان حتماً به صورت تلفیقی، از طب سنتی،‌ طب رایج و تمام طب‌های مکمل برای درمان بیماران استفاده خواهیم کرد. شما اگر الان به کشورهایی که پرچمدار طب سنتی هستند - مثل چین - بروید، می‌بینید در بیمارستان‌هایشان از همه این طب‌ها در کنار هم برای درمان بیماران استفاده می‌شود. حتی در کشور آمریکا هم در برخی از بخش‌های بیمارستان، این طب‌ها به صورت تلفیقی به کار گرفته می‌شود.

Image

*برای مثال، بیمارستان طب سنتی در حوزه بیماری‌های عفونی با منشأ ویروسی که قرن‌هاست به یکی از مهمترین دغدغه‌های بشر در حوزه سلامت تبدیل شده، چه رویکرد و راهکاری خواهد داشت؟

- با توجه به خاصیت سرایت‌پذیری ویروس،‌ همیشه درمان بیماری‌های ویروسی با سختی‌ها و محدودیت‌های بیشتری مواجه است. همان‌طور که گفتید، اغلب اپیدمی‌هایی که در سالیان گذشته بشر را به دردسر انداخته هم، منشأ ویروسی و عفونی داشته. با این حال، طب سنتی هم در کنار طب رایج می‌تواند به درمان بیماری‌های ویروسی و عفونی کمک کند.

Image

*خب خانم دکتر! تا تحقق ایده ساخت بیمارستان طب سنتی، علاقه‌مندان از چه طریق می‌توانند از دانش متخصصان این حوزه برای مشاوره و درمان اصولی بهره ببرند؟ همکاران شما و متخصصانی که از دانشکده‌های طب سنتی فارغ‌التحصیل می‌شوند، در چه مراکزی به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند؟

- عزیزانی که دوره تخصص دانشکده‌های طب سنتی و همچنین دوره طرح را به پایان می‌رسانند، هم می‌توانند در سلامتکده‌های وابسته به این دانشکده‌ها و هم در سلامتکده‌های خصوصی فعالیت کنند و هم می‌توانند به طور مستقل مطب دایر کنند. علاوه‌براین، بعضی بیمارستان‌ها هم این امکان را ایجاد کرده‌اند که متخصصان طب سنتی بتوانند در کنار متخصصان طب رایج به بیماران مشاوره بدهند.

*با این حساب، اگر شرایط راه‌اندازی بیمارستان طب سنتی فراهم شود،‌ آیا به لحاظ تأمین نیروی انسانی متخصص موردنیاز، قادر به پاسخگویی خواهید بود؟

- بله. حتماً. ما برای راه‌اندازی بیمارستان طب سنتی، آمادگی لازم را داریم.

*با اشتیاق و اهتمامی که برای تأسیس بیمارستان طب سنتی در شما می‌بینیم، به نظر می‌رسد شما هم یکی از حامیان پویش مخاطبان فارس در این زمینه هستید. نظرتان درباره این حرکت چیست؟

- به نظر من، حرکت مردم در راه‌اندازی این پویش، یک حرکت درست و بجاست. البته همانطور که اشاره کردم، نیازسنجی درخصوص تأسیس بیمارستان طب سنتی از سال‌ها قبل توسط متخصصان دانشگاهی این حوزه صورت گرفته و با جدیت در حال پیگیری است. امیدوارم شرایط اجرایی شدن این طرح هم به‌زودی فراهم شود.

*... و صحبت پایانی؟

- ما در هر حوزه، باید به متخصص آن مراجعه کنیم چراکه بیشترین اشراف را نسبت به مسائل آن حوزه دارد و برای ارائه مشاوره، تمام جوانب را در نظر می‌گیرد. وقتی بحث سلامت و جان انسان مطرح باشد، این موضوع حساسیت بیشتری پیدا می‌کند. بر همین اساس از هموطنان عزیز درخواست می‌کنم در مسائل بهداشتی درمانی - چه در زمینه طب سنتی و چه طب رایج - به دور از تعصب و افراط و تفریط، به متخصصان (جامع) این حوزه مراجعه کنند.

https://www.farsnews.ir/news/14000930000547
najm116
 
پست ها : 530
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 12, 2018 11:16 am


بازگشت به بسوی طب جامع


cron
Aelaa.Net