نعنع

مدير انجمن: pejuhesh237

صور دارویی

پستتوسط pejuhesh237 » جمعه آگوست 16, 2013 12:45 pm

.Image


Image
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

ترکیبات شیمیایی

پستتوسط pejuhesh237 » جمعه آگوست 16, 2013 12:46 pm

.از نظر تركيبات شيميايى در گزارشى از بررسيهاى شيميايى آن چنين آمده است:

گل نعنا فلفلى

در گونۀ M. aquatica اسانس روغنى فرار وجود دارد و مقدار اسانس در گياه قبل از گل كردن  ٠٧٩ / ٠  درصد است

كه شامل  ۵۵  درصد از انواع آلدئيدها  ١ مى‌باشد.

در گونۀ M. arvensis در برگهاى آن  ٢ / ٠  درصد اسانس وجود دارد كه شامل  ٨٠  درصد دى-كاروون، ۴ / ۴  درصد كارن  ٢ ،8/3 درصد

دى-سيلوسترن 3و  ٢ / ۶  درصد سيترونلول مى‌باشد.

در گونۀ M. piperata  ۵ / ١ - ۵ / ٠  درصد اسانس وجود دارد كه شامل  ۵۶  درصد فرى‌مانتول و  ۴  درصد از استرها   است.

تجزيه‌هاى ديگرى نشان مى‌دهد كه مقدار مانتول در اسانس اين‌گونه از  ۵۶ - ٣۶  درصد در سنين مختلف گياه تغيير مى‌كند

و همچنين مقدار استرهاى آن نيز از  ٩ / ٩ - ۴  درصد تغيير مى‌كند. اگر برگها  ١۵ - ١٠  روز زيادتر يا ديرتر از موعد مقرر كنده شوند،

مقدار مانتول آنها تا  ٣٠  درصد تغيير مى‌كند و كم و زياد مى‌شود.

در آخر در گونۀ M. spicata مقدار اسانس كمتر از گونه Piperata مى‌باشد

در گزارش بررسى‌هاى شيميايى ديگرى اطلاعات زير آمده است: در گونه‌هاى M. Longifolia Huds و M. spicata مادۀ كاروون وجود دارد.

ولى در گونه‌هاى M. aquatica و M. arvensis و M. piperata و M. pulegium مادۀ كاروون وجود ندارد.

در گونه M. aquatica گياه داراى  ٨ / ٠  درصد اسانس است كه شامل  ۴ / ٢١  درصد از استرها نظير منتيل استات  

 و  ۵٣ / ٢٨  درصد الكلهاى آزاد نظير مانتول و  ٧٧ / ٠  درصد كتون از جمله مانتون و به علاوه 40 درصد منتوفوران

   كه جزء عمدۀ اسانس را تشكيل مى‌دهد مى‌باشد. علاوه بر مواد فوق در اسانس، مواد پيپريتون و مانتون و پولگون مشخص شده است.

در گونه M. arvensis مقدار اسانس در حدود مقدار اسانس در گونه‌هاى Piperata بوده و شامل پولگون و دى-ايزومانتون   است.

در گونه M. spicata در اسانس آن مادۀ كارواكرول وجود ندارد.

مقدار محصول اسانس در حدود  ٨٠  كيلوگرم در هكتار است كه مقدار كاروون  ۶ آن  ٧ / ۶٨ - ۶۶  درصد مى‌باشد.

نمونه‌هايى از اسانس اين‌گونه كه مقدار آن در گياه  ٢۵ / ٠ - ٢ / ٠  بوده است تجزيه شده

و داراى  ۵ / ١٧  درصد ليمونن و ديپانتن 7و 3/55 درصد ال-كاروون  ٨ و  ٧ / ۶  درصد ديهايدروكاروئول 9و  ۵ / ١١  درصد از استرها بوده است

در گزارش بررسى‌هاى شيميايى ديگرى چنين آمده است:

در گونه M. arvensis اسانس روغنى فرار، مانتول و پولگون و مانتون و مانتونون  ١٠ و ليمونن وجود دارد

مقدار مواد فوق در واريته‌هاى مختلف آن كمى متفاوت است.کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 292-293
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

قبلي

بازگشت به ن


Aelaa.Net