كزبره

مدير انجمن: pejuhesh237

كزبره

پستتوسط pejuhesh237 » جمعه ژانويه 18, 2013 10:16 pm

بسم الله الرحمان الرحیم
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

کزبره

پستتوسط pejuhesh237 » جمعه ژانويه 18, 2013 10:27 pm


گياهى است از خانوادۀ Umbelliferae نام علمى آن. Coriandrum sativum L. مى‌باشد.

در امريكا به برگهاى گشنيز Cilantro مى‌گويند.

کزبره:

هندى :دهنيه نامند و ديسقوريدوس فوريون ناميده ،نبات آن را كوته مير گويند

و بعضى گفته ‏اند كزيره اسم نبات جلجلان است كه گشنيز خشك باشد

فارسی:گشنيز

عربی:به ضم كاف و سكون زا و ضم باى موحده و فتح راى مهمله و ها و به فتح كاف و راى مهمله نيز آمده لغت عربى است

یونانی:بردنمائمون و به نبطى فاتره

سريانى :كزبرنا

انگلیسی: Coriander و Coriander seed

فرانسه: Mari de la punaise، Punaise Male، Coriandre cultivee، Coriandre

آلمانی:Wanzendille، Koriander

ایتالیائی:Coriandolo، Coriandro

كزبره صغيره

گياه ديگرى است از خانوادۀ Umbelliferae كه در ايران مى‌رويد.

ميوۀ آن از نظر خواص مشابه گشنيز است و نظير تخم گشنيز به عنوان ادويه مصرف مى‌شود.

اين گياه را در كتب طب سنتى (كزيره صغيره) نام مى‌برند به فرانسوى: Petite coriandre و به انگليسى Small coriander گفته

مى‌شود. نام علمى گياه Bifora testiculata Roth. مى‌باشد.


pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

معرفی گیاه

پستتوسط pejuhesh237 » پنج شنبه نوامبر 07, 2013 10:32 pm

Image
Image
Image
Image
و برى و بستانى می باشد
بري را برگ ريزه و مايل به زردى و تخمش كوچكتر

و هر دو عدد به هم ملاصق می باشد در جميع افعال قويتر از بستانى و از آن زبونتر است

و برى و بستانى او مركب القوى کتاب تحفه حکیم مومن-طبع قدیم-ص220

متن مخزن الادويه مراجعه شد و مطالب آن موافق تحفه بود با اين اضافات:

و نبات بستانى به قدر ذرعى و زياده بر آن با شاخ‏هاى باريك و برگ‏هاى آن شبيه به برگ تره تيزك

و در كوچكى عريض‏تر و بزرگتر مى‏باشد و هر چند بزرگتر مى‏ گردد باريكتر و ريزه‏تر مى‏شود

و گل آن چتردار از چتر شبت كوچكتر و گل آن ريزه سفيد و تخم آن سبز مدور

و پوست آن اندك خياره‏دار و مغز آن دو حصه به هم متصل و حدت و رايحه پوست آن زياده از مغز آن

و بهترين آن تازه باليده بزرگ دانه تند طعم قوى الرايحه آنست.کتاب مخزن الادویه طبع قدیم ص 667



گشنيز گياهى است يكساله به رنگ سبز درخشان ارتفاع بوتۀ گياه تا يك متر مى‌رسد

برگهاى آن سبز درخشان با تقسيمات مكرر كه برگ را به شكل رشته‌هاى باريك و پنجه‌اى درمى‌آورد،

گلهاى آن كوچك به رنگ سفيد مايل به صورتى به طور گروهى چترمانند در انتهاى شاخه گل‌دهنده ظاهر مى‌شود.

تكثير گشنيز با كاشتن تخم گشنيز در اوايل بهار در مناطق معتدل ايران صورت مى‌گيرد.

كاشت بذر روى خطوطى با فواصل  ۶٠ - ۴٠  سانتى‌متر و فاصلۀ بوته‌ها  ٢٠ - ١۵  سانتى‌متر مناسب است.

ميوۀ آن معمولا در اوايل پاييز مى‌رسد و برداشت مى‌شود.

نام لاتين گشنيز (كورياندر) از لغت يونانى Korio منشأ گرفته است و معناى آن بدبو و داراى بويى شبيه سن يا كنه نامطبوع است.

علت آن اين است كه ميوۀ سبز گشنيز در حالت سبزى و نارس و شاخ و برگ آن داراى بوى نامطبوعى مى‌باشد

ولى پس از رسيدن و خشك شدن بوى نامطبوع آن زايل مى‌شود و عطر مطبوعى پيدا مى‌كند.

ميوۀ رسيدۀ گشنيز مدور به قطر حدود  ۵ / ٠  سانتى‌متر است و رنگ آن قهوه‌اى مايل به زرد و كمى صورتى است.

گياه گشنيز بومى جنوب اروپا و مناطق مديترانه‌اى است و در اسيا نيز انتشار دارد.

گشنيز از گياهان قديم است كه از روزگاران كهن مورد شناخت بشر بوده

و مصرى‌ها و مردمان عهد عتيق از  ١۵۵٠  سال قبل از ميلاد آن را به عنوان دارو مصرف مى‌كرده‌اند.

در نوشته‌هاى Ebers papyrus آمده است كه بقراط در حدود  ۴٠٠  سال قبل از ميلاد و ساير اطبا هم‌عصر بقراط گشنيز را به عنوان دارو

براى معالجه بيمارى‌ها تجويز مى‌كرده‌اند.

در سال  ٨١٢  پس از ميلاد به دستور شارلمانى گشنيز در مزارع سلطنتى در اروپاى مركزى كاشته شده است.

در قرون‌وسطى به عنوان داروى عشق مصرف مى‌شده و در داستان هزار و يك شب از آن به عنوان محرك قواى جنسى ياد شده است.

كزبره صغيره :

گياهى است كوچك يكساله برگهاى آن تقسيم شده به قطعات كوچك شبيه گشنيز و دندانه‌دار است. گلهاى آن كوچك و سفيد و به صورت چتر در قسمت بالاى گياه مى‌رويند. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 251-252



الوصف النباتي

نبات عشبي حولي ذو رائحة عطرية قوية يصل ارتفاعه إلى 50 سم له أوراق علوية دقيقة التقطيع

وأزهار صغيرة بيضاء أو قرنفلية اللون وتعطي ثماراً دائرية صغيرة صفراء إلى بنية اللون وتعتبر الكزبرة من التوابل المشهورة.سايت ويكي پديا
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

محل رویش

پستتوسط pejuhesh237 » پنج شنبه نوامبر 07, 2013 10:33 pm

.در ايران در كرمانشاه، آبادان، تبريز، كرمان، بلوچستان، و در بوشهر و برازجان مى‌رويد.

گشنيز به‌طور پرورشى در اغلب مناطق دنيا، امريكا، اروپا، آسيا و افريقا كاشته مى‌شود

در ايران نيز در اكثر مناطق كاشته مى‌شود و به بازار عرضه مى‌گردد.

کربزه صغیره:اين گياه در دامنۀ البرز، در پشند و كرج در ارتفاعات  ١٧٠٠ - ١۵٠٠  متر مى‌رويد. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص252 248-


بلوچستان: سرباز، جنوب غربی ایران، کرمان در 2000 متری،

مرکز ایران: قزوین، یزد: دره افشار در 15 کیلومتری شیر کوه.

پرورش گشنیز در غالب نواحی، به منظور استفاده از آن در تهیه اغذیه و شیرینی معمول است.[color=#FF00FF]كتاب گياهان دارويي دكتر علي زرگري جلد سوم ص 590
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

اجزا مصرفی و سمی گیاه

پستتوسط pejuhesh237 » پنج شنبه نوامبر 07, 2013 10:33 pm

Image
Image
Image
قسمت مورد استفاده گياه كل اندام هوايي گياه مي باشد

.بری: و با سميت مى ‏باشد و به شيرازى اين را قيتره نامند کتاب مخزن الادویه طبع قدیم ص 667

در سرتاسر خاورزمين از جنوب مغولستان تا جنوب شرقى آسيا تخم گشنيز به عنوان ادويه و به عنوان داروى مقوى معده و رفع

سوءهاضمه و بادشكن مصرف مى‌شود.

در چين و ژاپن از تخم گشنيز براى نرم كردن سينه و تونيك و مقوى و براى تبهاى نوبه‌اى استفاده مى‌شود.

براى اين كار جوشاندۀ آن را مى‌خورند و يا بخور آن را به صورت و گردن مى‌دهند.

برگهاى آن بيرون ريختن دانه‌هاى آبله و سرخك را تسريع مى‌كند

جوشانده تمامى گياه اغلب براى رفع سرفه و سرماخوردگى و سرخك به كار مى‌رود.

گياه گشنيز مسكن و آرام‌بخش است و براى مقابله و مبارزه با آثار سموم از ته كه از فساد پروتئينهاى حيوانى و گياهى حاصل مى‌شود

مفيد است. اصطلاحا مسموميت حاصل از سموم از ته فوق را مسموميت پوتاماين   نامند .

در هندوچين تنطور ريشه و برگهاى گشنيز را روى دانه‌هاى سرخك اطفال مى‌مالند

و از تخم گشنيز به عنوان خواب‌آور و قاعده‌آور استفاده مى‌شود .

تخم گشنيز و اسانس آن ضد زكام است و ضد اسپاسم و شيرزا مى‌باشد يعنى ترشح شير را افزايش مى‌دهد.

مصرف عمومى تخم گشنيز در داروسازى اين است كه براى پوشاندن بوى نامطبوع داروها با دارو مخلوط مى‌شود.

در شبه‌جزيرۀ مالايا براى تبهاى روماتيسمى و در استعمال داخلى براى رفع سرفه و ضد قى و داروى مقوى خورده مى‌شود

اسانس ميوۀ گشنيز خاصيت تحريك پوست را دارد.

کربزه صغیره:خواص تخم آن شبيه گشنيز است و محلى‌ها به عنوان ادويه و چاشنى از آن استفاده مى‌كنند. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 252 -250


میوه گشنیز دارای اثر درمانی مشابه انیسون، رازیانه و زیره سیاه است و مانند آنها خاصیت نیرودهنده،

هضم کننده غذا، بادشکن، مدر، ضد تشنج، و بطور ملایم قاعده آور، ضد صرع و ضد کرم دارد.

میوه گشنیز در رفع بلع هوا (آئروفاژی) موثر است.

مصرف میوه گشنیز به عنوان مقوی معده و به منظور معطر ساختن بعضی از اغذیه و شیرینی، در خانواده ها معمول است.

مصرف آن را در بیماریهای عفونی مختلف مانند تب تیفوئید،

و بطور کلی بیماریهای مختلف منشاء کلی باسیل ها و تبهای دانه ای توصیه شده است.

میوه گشنیز در مواردی که مسمومیت بر اثر پیدایش تخمیرهای عفونی در روده پیش می آید،

به علت خاصیت ضد باکتری دارد، اثر مفید ظاهر می کند.

در مصرف میوه گشنیز همواره باید توجه داشت که زیاده از حد و بی رویه بکار نرود

زیرا مصرف زیاد میوه، اسانس میوه و حتی شیره گیاه، نوعی مستی توام با خستگی مفرط منجر به خواب عمیق

و حالاتی نظیر گنگی و بیحسی پیش می آورد که ممکن است خاتما منجر به ورم معده-روده، پیدایش خون در ادرار و نفریت حاد گردد.

تجربیات نشان داد که 45 قطره اسانس گشنیز که معادل 125 گرم میوه گیاه است

اگر صبح ناشتا مصرف گردد، منحصرا یک حالت تحریک در شخص بوجود می آورد که 12 ساعت ادامه دارد بدون آنکه تشنج یا خواب پیش آورد.

مصرف زیاده از حد اسانس گشنیز، سریعا حالت بی حسی کامل و ناراحتی های دیگر مانند عوارض ماهیچه ای پیش آورد.

اسانس گشنیز باید در شیشه های کاملا در بسته، در محل خنک و دور از نور و روشنائی نگهداری شود.كتاب گياهان دارويي دكتر علي زرگري جلد سوم ص 589


مصارف گشنيز در طباخى

از زمانهاى بسيار قديم گشنيز به عنوان ادويه اغذيه مصرف مى شده است .

مصريان و روميان گشنيز را با نان و خورش مصرف مى كرده اند امروز هم گشنيز در طباخى و تهيه اغذيه مصرف مى شود.

در كشورهاى شمال اروپا و كشورهاى انگلوسا كسون گشنيز را با سركه مخلوط مى كنند و در گوشتهاى كنسرو شده مصرف مى نمايند

تا هم آن را معطر كند و هم براى مدت زيادى آنرا حفظ كند.

در انگلستان و آلمان آبجو را با گشنيز معطر مى كنند و نان و نان قندى مخصوصى با تخم گشنيز مى پزند.

در فرانسه كمتر از آلمان و انگليس تخم گشنيز را در نانوايى و شيرينى پزى مصرف مى كنند.

ولى بعضى از نانواهاى فرانسوى براى اينكه مزه آرد كهنه را عوض كنند تخم گشنيز را در نان آن وارد مى كنند.

تخم گشنيز يكى از تركيبات ادويه كارى است و در فرانسه وقتى مى خواهند قارچ را به سبك يونانى بپزند، گرد تخم گشنيز به آن مى زنند.

با تخم گشنيز ليكورهاى زيادى به اسامى مختلف مى سازند، همچنين اسانس گشنيز را در عطر، ادوكلن و صابون سازى مصرف مى كنند.

در الجزيره گرد تخم گشنيز را با فلفل و نمك به گوشت مى پاشند و آن را براى مدتى طولانى نگهدارى مى كنند.

در پايان لازم است گفته شود كه تخم گشنيز وقتى تازه است بوى ساس ‍ مى دهد

وقتى خشك شد بوى مطبوع و معطرى به خود مى گيرد كه همه از آن خوششان مى آيد.سایت خوردنیهای شفا بخش-مهدی نراقی
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

طبع گیاه

پستتوسط pejuhesh237 » پنج شنبه نوامبر 07, 2013 10:34 pm

و نزد بقراط سردى و خشكى او در دويم است

و جالينوس و شيخ الرئيس گرم دانسته‌اند

و تخم او كه گشنيز خشك عبارت از آنست

در دويم سرد و در سيم خشك کتاب تحفه حکیم مومن-طبع قدیم-ص220


متن مخزن الادويه مراجعه شد و مطالب آن موافق تحفه بود با اين اضافات:

مركب القوى و نيز سرد در آخر اول تا سيّم و خشك در دويّم گفته ‏اند

و نزد جالينوس جميع آن مايل به گرمى و با جوهر حار لطيف كه به زودى تحليل مى‏رود و در معده نمى‏رسد كه گرمى آن ظاهر گردد

و الا اكثار آشاميدن عصاره آن قاتل نمى‏بود به تبريد و با جوهر كثيف ارضى بارد بسيار. کتاب مخزن الادویه طبع قدیم ص 667
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

منع مصرف

پستتوسط pejuhesh237 » پنج شنبه نوامبر 07, 2013 10:34 pm

.و مضر صاحب ربو و ضيق النفس و مسكن نعوظ و مقلّل حيض

و زياد او مورث نسيان و اختلاط ذهن و مصلحش تخم نيم برشت و شراب و سكنجبين سفرجلى

و قدر شربتش از پنج درهم تا يكوقيه و بدلش تخم كاهو و خشخاش است.کتاب تحفه حکیم مومن-طبع قدیم-ص220
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

خواص و کاربرد های گیاه

پستتوسط pejuhesh237 » پنج شنبه نوامبر 07, 2013 10:37 pm

و تازهء او با اندك حدة و قاطع باه و نعوظ

و هفت مثقال از آب او با شكر مشهى و منوم و مانع تخمه

و صعود بخار به دماغ خصوصاً با سركه و سماق

و جرم او مسكن صفرا و التهاب معده

و تشنگى و حابس قى و رافع ازلاق معده

و ضماد او مانع انصباب مواد حاره و رافع اورام و باد سرخ

و با نان خشك جهة قروح ساعيه و جرب و حكه و سلاق و رمد

و با شير دختران جهة ضربان چشم

و با آرد جو محلل خنازير و اورام صلبه

و با آرد باقلى رادع خنازير و امثال او

و قطور آب او در چشم جهة بروز آبله و حصبه و رفع زردى چشم مجرب

و چون سرب را با آب گشنيز بسايند

و با روغن گل سرخ طلا كنند جهة سرطان متقرح و غير متقرح مجربست

و مضمضهء با آب او جهة جوشش دهان و سوزش زبان نافع

و قدر شربت از آب او يك وقيه و از جرم او تا سه وقيه

و بدلش برگ خشخاش(+کاهو است)

تخم گشنیز:

و مفرح و مقوى دل و مانع صعود بخار به دماغ

و حابس اسهال دموى خصوصا بو دادهء او رافع خفقان

و هيضه و وسواس حار و خمار و درد سر

و با صندل و انيسون جهة تقوية معده و رفع آروغ

و با مى پخته مولد منى و مسقط كرم معده و مانع تكون او

و ضماد او با عسل و روغن زيتون جهة شرى و نار فارسى و امثال او

و ذرور او قاطع خون جراحات و شربتى كه از آن ترتيب دهند جهة سدد و دوار و منع مستى شراب نافع

و سفوف او كه در سركه خيسانيده باشند همين خاصيت دارد

و خوائيدن او رافع بوى شراب و سرعت مستى است

و مضر صاحب ربو و ضيق النفس و مسكن نعوظ و مقلّل حيض

و زياد او مورث نسيان و اختلاط ذهن و مصلحش تخم نيم برشت و شراب و سكنجبين سفرجلى

و قدر شربتش از پنج درهم تا يكوقيه و بدلش تخم كاهو و خشخاش است.کتاب تحفه حکیم مومن-طبع قدیم-ص220


متن مخزن الادويه مراجعه شد و مطالب آن موافق تحفه بود با اين اضافات:

و سنون آن مقوى لثه و قاطع خون آن

افعال و خواص تخم آن

المضار: زياده آن تا چهار اوقيه از آب تر و تازه آن مورث سباب و بحة الصوت و تقليل منى و ضعف باه و مسكن نعوظ و تقليل حيض

و آمدن بوى كزبره از بدن شارب آن، علاج آن بعد از تنقيه به قى و اسهال خوردن زرده تخم مرغ نيم برشت با فلفل و نمك

و آب گوشت مرغ فربه است به تنهايى و يا با دارچينى .کتاب مخزن الادویه طبع قدیم ص 667-668
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

نسخه ها

پستتوسط pejuhesh237 » پنج شنبه نوامبر 07, 2013 10:37 pm

و تازهء او با اندك حدة و قاطع باه و نعوظ

و هفت مثقال از آب او با شكر مشهى و منوم و مانع تخمه


اگر  ٣٠  گرم از آب آن با شكر خورده شود اشتهاآور و خواب‌آور است و مانع ترش شدن غذا در معده مى‌شود

و صعود بخار به دماغ خصوصاً با سركه و سماق


اگر  ٣٠  گرم آب گشنيز خورده شود خواب‌آور است، بويژه اگر با سركه و سماق خورده شود

و جرم او مسكن صفرا و التهاب معده

و تشنگى و حابس قى و رافع ازلاق معده

و ضماد او مانع انصباب مواد حاره و رافع اورام و باد سرخ



خوردن گشنيز صفرا را تسكين مى‌دهد و تشنگى را رفع مى‌كند و قى و آشفتگى را بند مى‌آورد و تحريك جنسى را نيز رفع مى‌كند.

ضماد آن براى تحليل ورمهاى گرم و باد سرخ و با آرد جو براى تحليل خنازير و ورمهاى سفت و با آرد باقلا براى خنازير نافع است

و با نان خشك جهة قروح ساعيه و جرب و حكه و سلاق و رمد

و با شير دختران جهة ضربان چشم

ضماد آنكه با شير دختران تهيه شود براى رفع ضربان چشم نافع است

و با آرد جو محلل خنازير و اورام صلبه

و با آرد باقلى رادع خنازير و امثال او

و قطور آب او در چشم جهة بروز آبله و حصبه و رفع زردى چشم مجرب

و چون سرب را با آب گشنيز بسايند

و با روغن گل سرخ طلا كنند جهة سرطان متقرح و غير متقرح مجربست


اگر سرب را با آب گشنيز و يا روغن گل بسايند و بر زخم سرطان بمالند بسيار مفيد است.

و مضمضهء با آب او جهة جوشش دهان و سوزش زبان نافع

مضمضه و جويدن آن براى رفع جوشهاى دهان و تسكين سوزش آن و همچنين تسكين درد دندان

و جويدن آن براى رفع بوى شراب نافع است

و قدر شربت از آب او يك وقيه و از جرم او تا سه وقيه

و بدلش برگ خشخاش(+کاهو است)


مقدار خوراك از آب آن تا  ٣٠  گرم است جانشين آن از نظر خواص، برگ خشخاش و كاهو مى‌باشد


تخم گشنیز:

و مفرح و مقوى دل و مانع صعود بخار به دماغ

و حابس اسهال دموى خصوصا بو دادهء او رافع خفقان



خوردن عصارۀ تخم گشنيز يا آب خيس‌كردۀ تخم گشنيز براى اسهال خونى بويژه بو دادۀ آن نافع است

و هيضه و وسواس حار و خمار و درد سر


مفرح و مقوى دماغ و قلب است. خفقان و وسواس را رفع مى‌كند و براى تقويت معده مفيد است.

اسهال و سيلان اسپرم را بند مى‌آورد و براى زخمهاى مجارى ادرار مفيد است.

و با صندل و انيسون جهة تقوية معده و رفع آروغ

و با مى پخته مولد منى و مسقط كرم معده و مانع تكون او


و اگر با دوشاب انگور خورده شود مولد اسپرم است و كرم معده را دفع مى‌كند

و ضماد او با عسل و روغن زيتون جهة شرى و نار فارسى و امثال او

و ذرور او قاطع خون جراحات و شربتى كه از آن ترتيب دهند جهة سدد و دوار و منع مستى شراب نافع


و شرابى كه از آن تهيه شود خواب‌آور است و براى سرفه و تنگى نفس گرم و تر و خفقان مفيد مى‌باشد.

و سفوف او كه در سركه خيسانيده باشند همين خاصيت دارد

و خوائيدن او رافع بوى شراب و سرعت مستى است

و مضر صاحب ربو و ضيق النفس و مسكن نعوظ و مقلّل حيض

و زياد او مورث نسيان و اختلاط ذهن و مصلحش تخم نيم برشت و شراب و سكنجبين سفرجلى

و قدر شربتش از پنج درهم تا يكوقيه و بدلش تخم كاهو و خشخاش است
.کتاب تحفه حکیم مومن-طبع قدیم-ص220


متن مخزن الادويه مراجعه شد و مطالب آن موافق تحفه بود با اين اضافات:

و سنون آن مقوى لثه و قاطع خون آن

ماليدن آن به دندان براى تقويت لثه‌ها و قطع خونريزى آن.

افعال و خواص تخم آن

المضار: زياده آن تا چهار اوقيه از آب تر و تازه آن مورث سباب و بحة الصوت و تقليل منى و ضعف باه و مسكن نعوظ و تقليل حيض

و آمدن بوى كزبره از بدن شارب آن، علاج آن بعد از تنقيه به قى و اسهال خوردن زرده تخم مرغ نيم برشت با فلفل و نمك

و آب گوشت مرغ فربه است به تنهايى و يا با دارچينى
.کتاب مخزن الادویه طبع قدیم ص 667-668


از آب تازۀ آن خورده شود ايجاد فراموشى و اختلال حواس و چرت و تقليل اسپرم و ضعف نيروى جنسى مى‌كند

و علاج آن بعد از تنقيه معده و ايجاد قى و اسهال، خوردن زردۀ تخم‌مرغ نيم‌پز با فلفل و نمك و سوپ مرغ چاق و چرب است

و اگر با دارچين خورده شود بيشتر مؤثر است و ضمنا براى اشخاص مبتلا به نفس‌تنگى و آسم نيز مضر است.
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

تحقيقات و تجربيات براي نتايج كاربرد درماني كزيره

پستتوسط pejuhesh237 » پنج شنبه نوامبر 07, 2013 10:38 pm

.ابداع روش جدید تصفیه آب با گشنیز

محققان روشی ساده و کم هزینه توسعه داده‌اند که از گشنیز برای تصفیه آب آشامیدنی استفاده می‌کند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سبزی گشنیز که در بیشتر کشورهای آسیای جنوبی و مکزیک مورد استفاده قرار می گیرد،

یک راه حل جدید و پایدار برای تصفیه آب محسوب می‌شود.

این سبزی از توانایی بالقوه به عنوان جاذب زیستی برای حذف سرب و سایر فلزات سنگین سمی از آب آلوده برخوردار است.

در سیستم‌های تصفیه آب پیشرفته از کربن فعال استفاده می‌شود که این فناوری برای کشورهای در حال توسعه بویژه در مناطق روستایی بسیار هزینه‌بر است.

دکتر «داگلاس شاور» تحقیقات خود را بر روی جاذب‌های زیستی یا بیوسوربنت‌ها (biosorbents) متمرکز کرده است؛

جاذب زیستی جایگزینی ساده و پایدار محسوب می‌شود که به مواد طبیعی مانند میکروب‌ها و گیاهان متکی است.

بر اساس این طرح، زمانی که فیلتر پارچ تصفیه آب نیاز به تعویض داشته باشد، می‌توان از دسته‌ای گشنیز یا برخی دیگر از گیاهان به عنوان فیلتر استفاده کرد.

موفقیت گشنیز در تصفیه آب، در ساختار دیواره‌های سلولی خارجی گیاه نهفته است که به جذب فلزات سمی مانند سرب کمک می‌کند.

نتایج آزمایشات صورت گرفته در مقیاس محدود در مکزیک، نتایج این تحقیقات را تأیید می‌کنند؛

با توجه به در دسترس بودن گشنیز بویژه مناطق روستایی کشورهای در حال توسعه، می‌توان در آینده از این روش برای تصفیه ساده و کم هزینه آب استفاده کرد.

سرویس: علمي و فناوري - علم و فناوري جهان ،کد خبر: 92062515496
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

بعدي

بازگشت به ک


cron
Aelaa.Net