كاكنج

مدير انجمن: pejuhesh237

صور دارویی

پستتوسط pejuhesh237 » دوشنبه سپتامبر 23, 2013 10:12 pm

.صور داروئي
ميوه خام ولي كاملا رسيده به تعداد 10تا 25 عدد در روز (ميوه را بايد هميشه از كاسه گل جدا نمود زيرا بر اثر مجاورت با آن طعم تلخ پيدا مي كند)

شربت ميوه يا مربا و يا ترشي آن (قرار دادن ميوه در سركه) شيره ميوه به مقدار 30 تا 60 گرم در روز در يك پوسيون-

دم كرده 15 تا 60 گرم ميوه در يك ليتر آب-تنطور الكلي 5/1 ميوه به مقدار 8 تا 20 گرم در روز مخلوط در يك تيزان-

عصاره آبي به مقدار 30 ر0 تا 40 ر0 گرم در روز

–جوشانده 60 تا 120 گرم گياه در يك ليتر آب جهت تهيه لوسيون در استعمال خارج.

از جوشاندن 60 گرم ميوه خشك گياه به مدت 5 دقيقه و دم كردن آن به مدت 10 دقيقه،نوعي مشروب مدر مي توان تهيه كرد.

شربت جهت درمان نقرس

عصاره نرم ميوه عروسك پشت پرده 8 گرم
عصاره آبي برگ زبان گنجشك 10 گرم
شربت 5 ريشه بمقدار كافي 400 گرم
به مقدار يك قاشق سوپخوري و 3 مرتبه در روز بين هر دو غذا مخلوط در يك دم كرده كتاب گياهان دارويي دكتر علي زرگري جلد سوم ص 597
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

ترکیبات شیمیایی

پستتوسط pejuhesh237 » دوشنبه سپتامبر 23, 2013 10:13 pm

از نظر تركيبات شيميايى در گياه كاكنج يك مادۀ تلخ و يك آلكالوئيد مشخص شده است.

ميوۀ آن داراى مقدار زيادى ويتامين C (بيش از آب ليمو) و كمى قند و مقدارى سيترون (اسيد سيتريك) مى‌باشد.

در برگهاى آن يك مادۀ تلخ به نام فيزالين   وجود دارد.

معمولا از نظر خواص دارويى ميوه و برگهاى آن مورد توجه است.

ميوۀ آن در حالت تازه بودن شبيه گيلاس است، وقتى كه خشك شود مانند عناب مى‌شود. از نظر طعم كمى ترش است

و برگها و قسمت سبز بن ميوه تلخ است، موقع مصرف بايد بن ميوه را جدا كرد. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 5 ص 40
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

قبلي

بازگشت به ک


Aelaa.Net