صفحه 1 از 2
کاذی
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
پنج شنبه ژانويه 17, 2013 9:34 pm
توسط pejuhesh237
بسم الله الرحمان الرحیم
کاذی
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
پنج شنبه ژانويه 17, 2013 9:38 pm
توسط pejuhesh237
کاذی: اسم هندى است و به عربى كدر نامند
فارسی:
عربی:
یونانی:
انگلیسی:
فرانسه:
آلمانی:
ایتالیائی:
معرفی گیاه
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
پنج شنبه نوامبر 07, 2013 2:11 pm
توسط pejuhesh237
شبيه به درخت خرما و برگش صلب و قوى و نرم و طويل و سر برگها تند
و ثمرش مانند غلافى و در غلافى چهار عدد دانه شبيه به دانه خرنوب
و شكوفه او مانند شكوفه خرما و به غايت خوشبو و او را كبوره نامند
و بعد از شكفتن در روغنها پرورش مي دهند و مسمى به دهن الكادى کتاب تحفه حکیم مومن-طبع قدیم-ص-213-214
متن مخزن الادويه مراجعه شد و مطالب آن موافق تحفه بود با اين تفاوت:
نباتى است كثير الوجود و درخت آن فى الجمله شبيه به درخت نخل و كوتاهتر از آن و پراكنده و غير موزون
و ساق و شاخهاى آن پر گره و خاردار و پيچيده و بر روى زمين و برگهاى آن باريك بلند از برگ نخل و نارجيل بلندتر
و عريضتر و نرمتر و اطراف آن مشرف و خاردار مانند دندانههاى اره و باريكتر از آن مانند خار
و دور دور از هم و در زيربادات از برگ آن مانند آنكه از برگ نخل فروش و جاى نماز و غيره مى بافند نيز مىبافند نرمتر و بهتر مىباشد
و گل آن كه طلع نامند شبيه به ذرت بزرگ يعنى خندروس با برگهاى توبرتو و اطراف برگها نيز خاردار
و رنگ آن سفيد مايل به زردى و خوشبو خصوص برگهاى درونى كه سفيدتر و لطيفتر و خوشبوتر است
و در وسط آن خوشهاى مانند خوشه كفرا و بسيار نرمتر از آن و پر گرد و آن گرد و جرم خوشه آن نيز بسيار خوشبو
و گل نوع كوچك آن كه كتيكى نامند كوچكتر و خوشبوتر و لطيفتر
از كبير و در اسد و سنبله گل مى كند و تا ميزان مىماند و از برگ گل آن عرق مىكشند مانند عرق گلهاى ديگر
و آن عرق خوشبو فى الجمله شبيه به بوى بيدمشك مىباشد در اول وهله تندتر و اندك با حدت خصوص مكرر آن
و عطر آن نيز بسيار خوشبو و لذيذ مىباشد و چون دهنيت چندان ندارد با براده صندل
و يا با عطر صندل ضم مى نمايند كه برگ آن را با براده صندل عرق مى كشند
و عطر آن را از روى عرق بعد از سرد شدن مىگيرند و باز آن عطر را در ته قابله و مشربه مىريزند
و بر آن عرق گل تازه مى كشند و عطر آن را از روى عرق برمى دارند و همچنين هر چند زيادتر تكرار نمايند خوشبوتر مى گردد
و يا آنكه اولًا عطر صندل را در ته قابله مىريزند و بر آن عرق گل كاذى مى كشند
و عطر آن را برمى دارند و به دستور تكرار عمل مى نمايند و شراب برگ گل آن كه در آب جوش مى دهند
و ماليده آب آن را با قند به قوام مىآورند نيز خوشبو مى باشد
و شراب آب بيخ و تنه تازه آن و يا خشك نيمكوفته در آب خيسانيده آن را با شكر و يا قند به قوام مى آورند
و آن را ثمرى مى باشد شبيه به انناس در شكل و ظاهر آن صيقلى و باطن آن خشبى و غير مأكول .کتاب مخزن الادویه طبع قدیم ص 647
محل رویش
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
پنج شنبه نوامبر 07, 2013 2:12 pm
توسط pejuhesh237
و در حوالى عمان و يمن كثير الوجود کتاب تحفه حکیم مومن-طبع قدیم-ص-213-214
متن مخزن الادويه مراجعه شد و مطالب آن موافق تحفه بود با اين اضافات:
و هند و دكهن و بنگاله و زيربادات.کتاب مخزن الادویه طبع قدیم ص 647
اجزا مصرفی و سمی گیاه
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
پنج شنبه نوامبر 07, 2013 2:12 pm
توسط pejuhesh237
.
طبع گیاه
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
پنج شنبه نوامبر 07, 2013 2:13 pm
توسط pejuhesh237
و كادى در آخر دويم گرم و خشك
و نزد بعضى معتدل کتاب تحفه حکیم مومن-طبع قدیم-ص-213-214
متن مخزن الادويه مراجعه شد و مطالب آن موافق تحفه بود.
منع مصرف
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
پنج شنبه نوامبر 07, 2013 2:13 pm
توسط pejuhesh237
.
خواص و کاربرد های گیاه
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
پنج شنبه نوامبر 07, 2013 2:15 pm
توسط pejuhesh237
و مقوى بدن و حواس و با تفريح
و رافع خفقان و اعيا و ماشرا و بثور جگر و مسكن دردهاى صعب
و شربت ان كه چوب آن را كوبيده بجوشانند
و آب آن را با شكر به قوام آورند جهة آبله و حصبه بهترين ادويه است
و اهل هند را اعتقاد انكه چون شربت كدر را بنوشند زياده بر نه عدد آبله بر نمى آيد
و خاكستر آن را جهة التيام زخمها مجرب دانستهاند
و دانه او مقوى دل و معده و جگر و رب كدر قويتر از دانه او
و بدلش به وزن او صندل سرخ و مثل او بقم.
و شكوفه او : بعد از شكفتن در روغنها پرورش مي دهند و مسمى به دهن الكادى
و جهة درد كمر و مفاصل و رياح و جذام نافعست کتاب تحفه حکیم مومن-طبع قدیم-ص-213-214
متن مخزن الادويه مراجعه شد و مطالب آن موافق تحفه بود با اين اضافات:
و اهل هند را عقيده آنست كه در موسم آبله هر كه آبله برنياورده باشد چند روز متوالى عرق
و يا شربت آن را و يا هر دو را با هم بياشامند آبله برنياورد و اگر برآورد چند دانه تا به هشت نه دانه و شايد اين مبالغه باشد
و ليكن مخفف عوارض آنست خصوصاً كه با عرق نيلوفر و خبّه سنگشو نموده بنوشند و در ايام ظهور آبله نيز موثر است
و رب آن نيز جهت امراض مذكوره نافع و دهن آن مقوى حواس و مفرح و سرور آورنده و مانع اعيا و رافع خفقان
و مستحكم كننده اعضا شرباً و شمّاً و تمريخاً كه شكوفه آن را قبل از آنكه خوب شكفته گردد در روغن كنجد اندازند.
و تا چهل روز در آفتاب گذارند و در بين اگر دو سه مرتبه شكوفه آن را تبديل نمايند مانند روغن گل و بابونه اقوى مى گردد
و ذرور آن در گوش اطفال مسكن درد آن و التيام دهنده قروح و مجفف رطوبات مستخرج از آن و در فرج باعث نرمى و خشكى و تنگى آن.
و رب و شراب آن به انحاى عرق و عطر آن در قرابادين كبير ذكر يافت.
صاحب اختيارات بديعى نوشته كه در گرمسيرات شيراز درخت كدر بسيار است و آن را گل كبدى نامند.
بوى بسيار خوش دارد تا به حدى كه جامهاى كه بوى آن بگيرد و تا ريزيده گردد بوى از آن زايل نشود و الله اعلم شايد او را شبه شده باشدکتاب مخزن الادویه طبع قدیم ص 648
نسخه ها
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
پنج شنبه نوامبر 07, 2013 2:15 pm
توسط pejuhesh237
و مقوى بدن و حواس و با تفريح
و رافع خفقان و اعيا و ماشرا و بثور جگر و مسكن دردهاى صعب
و شربت ان كه چوب آن را كوبيده بجوشانند
و آب آن را با شكر به قوام آورند جهة آبله و حصبه بهترين ادويه است
و اهل هند را اعتقاد انكه چون شربت كدر را بنوشند زياده بر نه عدد آبله بر نمى آيد
و خاكستر آن را جهة التيام زخمها مجرب دانستهاند
و دانه او مقوى دل و معده و جگر و رب كدر قويتر از دانه او
و بدلش به وزن او صندل سرخ و مثل او بقم.
و شكوفه او : بعد از شكفتن در روغنها پرورش مي دهند و مسمى به دهن الكادى
و جهة درد كمر و مفاصل و رياح و جذام نافعست کتاب تحفه حکیم مومن-طبع قدیم-ص-213-214
متن مخزن الادويه مراجعه شد و مطالب آن موافق تحفه بود با اين اضافات:
و اهل هند را عقيده آنست كه در موسم آبله هر كه آبله برنياورده باشد چند روز متوالى عرق
و يا شربت آن را و يا هر دو را با هم بياشامند آبله برنياورد و اگر برآورد چند دانه تا به هشت نه دانه و شايد اين مبالغه باشد
و ليكن مخفف عوارض آنست خصوصاً كه با عرق نيلوفر و خبّه سنگشو نموده بنوشند و در ايام ظهور آبله نيز موثر است
و رب آن نيز جهت امراض مذكوره نافع و دهن آن مقوى حواس و مفرح و سرور آورنده و مانع اعيا و رافع خفقان
و مستحكم كننده اعضا شرباً و شمّاً و تمريخاً كه شكوفه آن را قبل از آنكه خوب شكفته گردد در روغن كنجد اندازند.
و تا چهل روز در آفتاب گذارند و در بين اگر دو سه مرتبه شكوفه آن را تبديل نمايند مانند روغن گل و بابونه اقوى مى گردد
و ذرور آن در گوش اطفال مسكن درد آن و التيام دهنده قروح و مجفف رطوبات مستخرج از آن و در فرج باعث نرمى و خشكى و تنگى آن.
و رب و شراب آن به انحاى عرق و عطر آن در قرابادين كبير ذكر يافت.
صاحب اختيارات بديعى نوشته كه در گرمسيرات شيراز درخت كدر بسيار است و آن را گل كبدى نامند.
بوى بسيار خوش دارد تا به حدى كه جامهاى كه بوى آن بگيرد و تا ريزيده گردد بوى از آن زايل نشود و الله اعلم شايد او را شبه شده باشدکتاب مخزن الادویه طبع قدیم ص 648
تحقيقات و تجربيات براي نتايج كاربرد درماني
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
پنج شنبه نوامبر 07, 2013 2:15 pm
توسط pejuhesh237
.