صفحه 1 از 2
كريلا
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
يکشنبه آگوست 31, 2014 9:59 pm
توسط pejuhesh237
بسم الله الرحمان الرحیم
Re: كريلا
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
يکشنبه آگوست 31, 2014 10:00 pm
توسط pejuhesh237
كريلا:به فتح كاف و كسر را و سكون يا و فتح لام و الف و بعضى به جاى الف ها مى نويسند
فارسی:
عربی:
یونانی:
انگلیسی:
فرانسه:
آلمانی:
ایتالیائی:
معرفی گیاه
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
يکشنبه آگوست 31, 2014 10:22 pm
توسط pejuhesh237
ثمر نباتى است هندى شبيه به قثا و بر مجاور خود مىپيچد و برگ آن شبيه به برگ قثا و هندوانه بىزغب
و كوچكتر از برگ قثا و هندوانه و گل آن زرد و ثمر آن به قدر خيار كوچكى و خاردار با خارهاى نرم
و طعم آن بسيار تلخ و تخم آن فى الجمله شبيه به تخم كدو و از آن كوچكتر و خشن و تلخ
و ثمر آن در خامى سبز و بعد از رسيدن زرد مىگردد و كسانى كه آن را قثاء الحمار دانسته اند محض توهم است
جهت آنكه رايحه قثاء الحمار بسيار كريه و با حدت است به خلاف
رايحه كريلا و آن نيز مسهل قوى است مانند شحم حنظل بلكه اقوى از آن به خلاف كريلا كه مقوى معده
و قابض و از اغذيه معتاده اهل هند و بنگاله و دكهن است كه پوست آن را كنده و ورق نازك بريده
و تخم دور كرده نمك ماليده سه چهار مرتبه مى شويند كه تلخى آن زايل گردد
و با هم وزن آن پياز را نيز ورق نموده در روغن بريان مى نمايند
و با گوشت و يا بى گوشت پخته مى خورند با نان و يا با چلاو بسيار لذيذ مى شود بعضى خواهند كه تلخى آن كم گردد
نمك بر آن پاشيده بعد از ورق نمودن كه ساعتى مى گذارند پس پاك شسته به نحو مذكور بريان و طبخ مى نمايند لذيذ مى گردد
و بعضى آن را از پهلو چاك كرده تخم را برآورده نمك ماليده به دستور تلخى دور كرده قيمه پر نموده در روغن بريان كرده
و پخته به طريق دلمه طيار مى كنند لذيذ مى شود.کتاب مخزن الادویه طبع قدیم ص 667
محل رویش
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
يکشنبه آگوست 31, 2014 10:23 pm
توسط pejuhesh237
.
اجزا مصرفی و سمی گیاه
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
يکشنبه آگوست 31, 2014 10:23 pm
توسط pejuhesh237
.
طبع گیاه
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
يکشنبه آگوست 31, 2014 10:24 pm
توسط pejuhesh237
در سيّم گرم و خشك.کتاب مخزن الادویه طبع قدیم ص 667
منع مصرف
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
يکشنبه آگوست 31, 2014 10:25 pm
توسط pejuhesh237
.
خواص و کاربردهای گیاه
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
يکشنبه آگوست 31, 2014 10:26 pm
توسط pejuhesh237
محلل رياح و قاطع بلغم و مقوى اعصاب و باه و مولد منى و دافع جريان آن و جهت درد مفاصل و نقرس بارد
و استسقا و طحال و يرقان نافع و دافع كرم شكم خصوصاً كه تلخى آن را زايل نكرده باشند.
مضر محرورين، مصلح آن سكنجبين و مبردات است. کتاب مخزن الادویه طبع قدیم ص 667
نسخه ها
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
يکشنبه آگوست 31, 2014 10:27 pm
توسط pejuhesh237
محلل رياح و قاطع بلغم و مقوى اعصاب و باه و مولد منى و دافع جريان آن و جهت درد مفاصل و نقرس بارد
و استسقا و طحال و يرقان نافع و دافع كرم شكم خصوصاً كه تلخى آن را زايل نكرده باشند.
مضر محرورين، مصلح آن سكنجبين و مبردات است. کتاب مخزن الادویه طبع قدیم ص 667
تحقیقات و تجربیات برای نتایج کاربرد درمانی
![پست پست](./styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif)
ارسال شده در:
يکشنبه آگوست 31, 2014 10:28 pm
توسط pejuhesh237
.