ترکیبات شیمیایی
ارسال شده در:
دوشنبه نوامبر 04, 2013 10:50 am
توسط pejuhesh237
.از نظر تركيبات شيميايى در گزارش يكى از بررسىهاى شيميايى اين گياه چنين آمده است كه در زردچوبه گونۀ C. longa وجود كوركومين،
تورمرون ، زينجىبرون ، و اسانس روغنى فرّار و تورمرول ، فلاندرن، كارون ، كامفور ، كوركومون ، چربى، نشاسته، رزين
و مادۀ رنگى كوركومين در ساقۀ زيرزمين آن تأييد شده است
در گزارش ديگرى آمده است كه در زردچوبه بهطور كلى مادۀ رنگى كوركومين، آلكالوئيد و اسانس يافت مىشود.
در بيخ خشك آن در حدود ٨ / ۵ درصد اسانس است كه شامل يك كتون و يك الكل مىباشد
و در بيخ تازۀ زردچوبه در حدود ٢۴ / ٠ درصد اسانس است كه در آن مادۀ زينجىبرين نيز وجود دارد.
اسانس بيخ زردچوبه داراى اثر كولرتيك مىباشد يعنى ترشح صفرا را از طريق كبد افزايش مىدهد
و اين اثر مديون وجود پى-توليل متيل كاربينول است. مادۀ رنگى زردچوبه مانند يك صفرابر اثر مىكند و موجب انقباض كيسۀ صفرا مىشود.
گرد زردچوبه داراى خاصيت آنتىاكسيدان است و اين اثر مديون اثر فنلى مادۀ كوركوكين مىباشد
در گزارش ديگرى آمده است كه اسانس زردچوبه شامل والريانيك اسيد ، كاپروئيك اسيد ، سابىنن ، بورنئول (از الكلها مىباشد
و به نام كافور بورنئو معروف است) ،
تورمرول، يك ستون به نام كوركومون و در آخر يك مادۀ زرد قابل تبلور و محلول در چربىها به نام كوركومين مىباشد. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 2 ص 337-338