شعیر

مدير انجمن: pejuhesh237

صور دارويي

پستتوسط pejuhesh237 » پنج شنبه سپتامبر 19, 2013 8:58 pm

.
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

تركيبات شيميايي

پستتوسط pejuhesh237 » پنج شنبه سپتامبر 19, 2013 8:59 pm

.از نظر تركيبات شيميايى و مواد مختلفه ارقام جو برحسب محل كاشت متفاوت هستند و مقدار مواد از يك رقم تا رقم ديگر كمى تغيير مى‌كند.

جدول زير ميزان مواد مختلفه در  ٣  رقم مختلف جو و كاه جو را نشان مى‌دهد:

مواد مختلفه‌\جو رقم  ١ \جو رقم  ٢ \جو رقم  ٣ \كاه جو

آب‌\ ۴۶ / ١١  درصد\ ١٣  درصد\ ۵ / ١٣  درصد\ ١۴  درصد

مواد ازته‌\ ٩  درصد\ ۴ / ١٣  درصد\ ٩ / ٨  درصد\ ٣  درصد

مواد چرب‌\ ١۴ / ٢  درصد\ ٨ / ٢  درصد\ ٧۶ / ١  درصد\ ۵ / ١  درصد

مواد نشاسته‌اى‌\ ۴ / ۶٠  درصد\ ٧ / ۶٣  درصد\ ٩ / ۴٩  درصد\ ۴١  درصد

مواد غير ازته مختلفه‌\ ٣ / ١٠  درصد\تعيين نشده‌\ ۵۴ / ١٨  درصد\تعيين نشده

سلولز\ ٧۶ / ۴  درصد\ ۶ / ٢  درصد\ ٨ / ۴  درصد\ ٣۶  درصد

خاكستر\ ٨٣ / ١  درصد\ ۵ / ۴  درصد\ ۴۵ / ٢  درصد\ ۴  درصد

تغيير مواد در ارقام مختلف فوق در اثر محل و اقليم كاشت جو و درعين‌حال ارقام نيز مى‌باشد.

از نظر نسبت وزن قسمتهاى مختلف گياه جو نسبت به كل گياه، بررسى زير جالب است:

در يك بوتۀ جو به‌طور متوسط  ۵٠  درصد وزن بوته را دانه تشكيل مى‌دهد و  ٣٨  درصد را ساقه و برگ خشك‌شدۀ آن

و  ۶  درصد را ريشكها و محور خوشه‌ها و در آخر حدود  ١٠  درصد را يقه و ريشه تشكيل مى‌دهد.

در گياه خشك در حدود 55 ميلى‌گرم ارسنيك در هر 100 گرم گياه خشك و 50 ميلى‌گرم ارسنيك در هر 100 گرم گياه تازه وجود دارد.

در اثر خيس كردن جو تحت درجه حرارت خاصى جوانه مى‌زند و از جو جوانه زده پيش از آنكه رشدش از حد معينى تجاوز نمايد

مالت جو به دست مى‌آورند.

مالت جو در داروسازى كاربرد وسيعى دارد زيرا ماده‌اى است كه ضد اسكوربوت مى‌باشد و در موارد كمى ويتامين C بدن خيلى مفيد است

و براى تهيه شيرهاى غليظ مخلوط با مالت و تهيه غذاى اطفال و شيرينى‌ها كاربرد فراوان دارد و بعلاوه از جوانۀ جو جوشانده‌اى تهيه

مى‌شود به نام آب تورايون   .

در جوانۀ جو آلكالوئيدى به نام هوردئين وجود دارد و سولفات هوردئين خاصيت ضدعفونى‌كنندۀ روده دارد.

از عصارۀ مالت جو نيز كه از جوشاندن مالت در آب و غليظ كردن مايع حاصل در حد عصاره به دست مى‌آيد

در داروسازى و معالجۀ بيمارى‌ها استفادۀ وسيعى به عمل مى‌آيد.

عصارۀ مالت جو به‌طور متوسط داراى مقدار زيادى مالتوز (حدود  ۶٠  درصد) ،  ١٠  درصد ساكاروز  ،21 درصد دكسترين

و ساير مواد معدنى است و براى ازدياد ترشح شير مفيد است و داراى ويتامينهاى B ١  و B2 مى‌باشد.

بررسى شيميايى و تجزيۀ ديگرى نشان مى‌دهد كه در هريك صد گرم عصارۀ خشك مالت جو مواد زير موجود است:

آب  ٣  گرم، انرژى  ٣۶٧  كالرى، پروتئين  ۶  گرم، مواد هيدراتهاى كربن شامل قندها و نشاسته  ٨٩  گرم، خاكستر  ۶ / ١  گرم، كلسيم  ۴٨ 

ميلى‌گرم، فسفر  ٢٩۴  ميلى‌گرم، نياسين  ٨ / ٩  ميلى‌گرم، تيامين  ٣۶ / ٠  ميلى‌گرم و رايبوفلاوين  ۴۵ / آهن  ٧ / ٨  ميلى‌گرم، سديم  ٨٠ 

ميلى‌گرم، پتاسيم  ٢٣٠  ميلى‌گرم، ميلى‌گرم.

در هريك صد گرم دانۀ جو خام مواد زير وجود دارد:

آب حدود  ١١  درصد، پروتئين  ٨  درصد، مواد چرب  ١  درصد، هيدراتهاى كربن (قسمت عمده نشاسته) ٧٨  درصد، خاكستر  ٩ / ٠  درصد،

كلسيم  ١۶  ميلى‌گرم، فسفر  ١٨٩  ميلى‌گرم، آهن  ٢  ميلى‌گرم، سديم  ٣  ميلى‌گرم، پتاسيم  ١۶٠  ميلى‌گرم، تيامين  ١٢ / ٠  ميلى‌گرم،

رايبوفلاوين  ٠۵ / ٠  ميلى‌گرم، و نياسين  ٣  ميلى‌گرم، ويتامين C (صفر) . کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 329-330-331
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

قبلي

بازگشت به ش


Aelaa.Net