خردل

مدير انجمن: pejuhesh237

صور دارويي

پستتوسط pejuhesh237 » يکشنبه سپتامبر 29, 2013 9:52 pm

.
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

تركيبات شيميايي

پستتوسط pejuhesh237 » يکشنبه سپتامبر 29, 2013 9:53 pm

از نظر تركيبات شيميايى در تخم خردل سفيد وجود چند گليكوزيد

و لعاب فراوان و روغن ثابت ( ٣۵ - ٣٠  درصد) و سينالبين   و اسيدهاى آراشيديك اسيد،

ليگنوسريك اسيد ، اروسيك اسيد   (سمى است) و همچنين لينولئيك اسيد، ليناماراز ، لاكتاز، مايروزيناز   و فسفاتاز گزارش شده است

روغن چرب ثابت موجود در دانۀ خردل سفيد به رنگ زرد طلايى است و داراى بو و طعمى تند و بيشتر مصارف صنعتى دارد

و فقط خالص و سفيدرنگ آن ممكن است در آشپزخانه مصرف شود. از مغز دانۀ خردل هم خميرى درست مى‌شود

كه مخلوط با سركه و ساير ادويه به عنوان چاشنى در آشپزخانه مصرف مى‌شود. .


از نظر تركيبات شيميايى در خردل سياه وجود گلوكوزيد سولفو ازوته‌اى به نام سينيگرين و اسانس روغنى فرّار گزارش شده است.

در تخم آن يك نوع اتر به نام سنفول در حدود  ١ - ٧۵ / ٠  درصد وجود دارد و همچنين قند مايروزين   در آن يافت مى‌شود.

به علاوه مقدار فراوانى لعاب و روغن ثابت (كمتر از خردل سفيد) در تخم آن وجود دارد.

در هريك صد گرم برگهاى خام سبز خردل مواد زير وجود دارد:

آب  ٨٩  گرم، چربى  ۵ / ٠  گرم، پروتئين  ٣  گرم، هيدراتهاى كربن، ۵ / ۴  گرم، كلسيم  ١٨٣  ميلى‌گرم، فسفر  ۵٠  ميلى‌گرم، آهن  ٣  ميلى‌گرم،

سديم  ٣٢  ميلى‌گرم، پتاسيم  ٣٧٧  ميلى‌گرم، ويتامين A  ٧٠٠٠  واحد بين المللى، تيامين  ١١ / ٠  ميلى‌گرم، رايبوفلاوين  ٢٢ / ٠  ميلى‌گرم،

نياسين  ٨ / ٠  ميلى‌گرم و ويتامين C 97 ميلى‌گرم.

در هريك صد گرم برگ پختۀ خردل با آب كم مواد زير وجود دارد:

آب  ٩٢  گرم، پروتئين  ٢ / ٢  گرم، چربى  ۴ / ٠  گرم، هيدراتهاى كربن  ۴  گرم، كلسيم  ١٣٨  ميلى‌گرم، فسفر  ٣٢  ميلى‌گرم، آهن  ٨ / ١ 

ميلى‌گرم، سديم  ١٨  ميلى‌گرم، پتاسيم  ٢٢٠  ميلى‌گرم، ويتامين A  ۵٨٠٠  واحد بين المللى، تيامين  ٠٨ / ٠  ميلى‌گرم،

رايبوفلاوين  ١۴ / ٠  ميلى‌گرم، نياسين  ۶ / ٠  ميلى‌گرم و ويتامين C 48 ميلى‌گرم.

در هر يك‌صد گرم خمير خردل قهوهاى تجارتى تهيه‌شده كه به عنوان ادويه مصرف مى‌شود مواد زير وجود دارد:

آب  ٧٨  گرم، پروتئين  ٩ / ۵  گرم، چربى  ٣ / ۶  گرم، هيدراتهاى كربن  ۴  گرم، كلسيم  ١٢۴  ميلى‌گرم،

فسفر  ١٣۴  ميلى‌گرم، آهن  ٨ / ١  ميلى‌گرم، سديم  ١٣٠٧  ميلى‌گرم و پتاسيم  ١٣٠  ميلى‌گرم.

در هر يك‌صد گرم خمير خردل زرد تجارتى تهيه‌شده كه به عنوان ادويه مصرف مى‌شود مواد زير وجود دارد:

آب  ٨٠  درصد، پروتئين  ٧ / ۴  درصد، هيدراتهاى كربن  ۴ / ۵  درصد، كلسيم  ٨۴  ميلى‌گرم،

فسفر  ٧٣  ميلى‌گرم، آهن  ٢  ميلى‌گرم، سديم  ١٢۵٢  ميلى‌گرم و پتاسيم  ١٣٠  ميلى‌گرم. . کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 2 ص 311-319
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

قبلي

بازگشت به خ


Aelaa.Net