خروع

مدير انجمن: pejuhesh237

صور دارویی

پستتوسط pejuhesh237 » جمعه آگوست 09, 2013 11:12 am

Image


روغن کرچک در مصارف داخلی به عنوان ملین و به مقدار دو تا ده گرم به حالت معمولی یا درون کپسول

به عنوان مسهل به مقدار 10 تا شصت گرم در اشخاص بالغ دو گرم بر حسب هر یک از سنین عمر در اطفال مصرف می شود .

مقدار فوق گاهی با یک زرده تخم مرغ و 150 تا 200 گرم اب که به شکل امولسیون در امده باشد نیز به صورت تنقیه استعمال می گردد.

به جای افزدون اب میتوان 200 گرم جوشانده ختمی به کار برد.

برای پوشاندن طعم نامطبوع روغن کرچک که گاهی عدم تحمل ایجاد میکند .

معمولا روغن را به صورت امولسیون های قابل مصرف در میاورند و یا به صورت مخلوط در ابجو یا قهوه و یا اب نارنج مصرف میکنند .

در استعمال خارج پماد و لوسیون ان در رفع شوره سر موثر است .

برگ کرچک در چین به مصرف تغذیه نوعی لاروکه که از ان ابریشم بسیار خوب فراهم می شود میرسد .

از روغن کرچک برای تهیه فراورده های داروئی و بهداشتی و هم چنین در صنعت استفاده عمل میاید:

روغن کرچک ازمواد جهت ساختن بعضی فراورده های صنعتی منشائ شیمایی است .

از ان درتهیه اسید سباسیک که در ساختن رزین ها و فیبر های سنتتیک مصرف دارد.استفاده به عمل میاید.

روغن کرچک برای روغن کاری و نرم کردن حرکات ماشین الات و موتورها ،ساختن صابون، تهیه بعضی فراورده های ارایشی و بهداشتی

و به حالت سولفاته در تهیه نوعی روغن به نام tURKEY RED OIL به منظور رنگ کردن الیاف منسوجات و موارد صنعتی دیگر استفاده می شود .

روغن کرچک هیدروژنه به صورت نوعی موم سفید و دارای نقطه ذوب بین 86 تا 88 است.

در اب و غالب حلال های الی به کلی غیر محلو ل است.

از ان برای استر دادن به اشیائ پارچه ایی با کاغذ جهت غیر قابل نوفذ کردن انها در مقابل اب تهیه شمع،

نوعی واکس کفش،کاغذ کربن،پماد های بهداشتی و ارایشی و غیره استفاده به عمل میاورند . گیاهان دارویی دکتر زرگری جلد 4 ص 361

pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

ترکیبات شیمیایی

پستتوسط pejuhesh237 » جمعه آگوست 09, 2013 12:36 pm

.در دانه كرچك مادۀ سفيدرنگ بى‌شكل خيلى سمّى وجود دارد كه در حقيقت پروتئين سمّى يا آلبومين سمّى دانۀ كرچك است.

اين ماده را به انگليسى ريسين  نامند و نوعى توكسالبومين   است.

بعلاوه در دانه كرچك و مقدارى نيز در برگهاى آن يك آلكالوئيد سمّى به نام ريسينين   يافت مى‌شود.

در دانه كرچك روغنى ثابت به نام روغن كرچك وجود دارد كه محصول اصلى اين گياه است و بسته به ارقام مختلف مقدارش از  ۶٠ - ٣۵  درصد وزن دانه را تشكيل مى‌دهد.

در گزارش بررسى ديگرى آمده است كه در دانه و در روغن كرچك ريسين اولئيك اسيد   ، پالميتيك اسيد، اولئيك اسيد، لينولئيك اسيد، دى هايدروكسى استئاريك اسيد  

 و بعلاوه چند گليسريد   يافت مى‌شود . در كنجاله دانه‌هاى كرچك يعنى در باقيماندۀ دانه پس از روغن‌كشى حدود  ۵  درصد گلوتاميك اسيد   وجود دارد .

و بعلاوه كنجاله دارى آرژينين   و ريسين مى‌باشد . ريسين اولئيك اسيد يك اسيد چرب اشباع نشده‌اى به فرمول خام C ١٧ H ٣٢ ) OH(COOH است كه در روغن كرچك به شكل

گليسريد وجود دارد و در حدود  ٨٠  درصد اسيدهاى چرب دانه كرچك را تشكيل مى‌دهد.

اين گليسريد را در شيمى به نام ريسين اولئين   مى‌خوانند. اين اسيد داراى خاصيت مسهلى بسيار قوى است. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 6 ص 416
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

قبلي

بازگشت به خ


Aelaa.Net