طيبات غذايي

طيبات غذايي

پستتوسط najm134 » شنبه مارس 27, 2010 12:27 pm

عناوين گزارشاتي كه تا كنون در اين باره منتشر شده است: وضعيت محصولات ارگانيك (نه كود شيميائي و نه سمباشي و نه تغيير زنتيك) در ايران - با خوردن ماکارونی سوياذرت؛ بيشتر سير بمانيد و ديرتر گرسنه شويد - توليد مرغ اركانيك (بدون هورمون و داروي شيميايي) در ايران
مرسولاتي كه تا كنون جداگانه در اين باره منتشر شده است:
(طيبات غذايي) طيبات1 تا 14
http://aelaa.net/110.aspx?id=587
http://aelaa.net/110.aspx?id=588
http://aelaa.net/110.aspx?id=592
http://aelaa.net/110.aspx?id=593
http://aelaa.net/110.aspx?id=594
http://aelaa.net/110.aspx?id=595
http://aelaa.net/110.aspx?id=597
http://aelaa.net/110.aspx?id=598
http://aelaa.net/110.aspx?id=599
http://aelaa.net/110.aspx?id=600
http://aelaa.net/110.aspx?id=604
http://aelaa.net/110.aspx?id=605
ماهي حلال

تخمير
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط najm134 در چهارشنبه ژانويه 19, 2011 7:12 pm .
najm134
 
پست ها : 1258
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

طيبات غذايي

پستتوسط najm134 » جمعه آپريل 16, 2010 3:05 pm

وضعيت محصولات ارگانيك (نه كود شيميائي و نه سمباشي و نه تغيير زنتيك) در ايران
رئيس انجمن محصولات ارگانيك كشاورزي در گفت‌وگو با فارس: صادرات محصولات ارگانيك، ارزش صادرات را 2 تا 4 برابر مي‌كند
خبرگزاري فارس: رئيس انجمن توسعه ترويج محصولات كشاورزي ارگانيك ايران گفت: توليد و صادرات محصولات ارگانيك (بدون سم و كود شيميايي) كشاورزي ارزش صادرات كشاورزي را 2 تا 4 برابر مي‌كند.
سيد‌رضا نوراني در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، افزود: توليد محصول ارگانيك كه در آن كود و سم شيميايي به كار نرفته‌ باشد، منتهاي مقصود است ،ولي فعلا مراد از آن توليد محصول سالم كشاورزي است نوراني با اشاره به اين كه محصول سالم، محصولي است كه كود و سم در حد مجاز و استاندارد جهاني در آن مصرف شده‌اند،. (با اين وصف به اركانيك بودن محصولات اعلام شده نمي شود اعتماد كرد)
رئيس انجمن ارگانيك ايران افزود: ارزش بازاري محصولات كشاورزي ارگانيك در دنيا، نسبت به محصولات معمولي 7/1 تا 4 برابر است، بنابراين اگر كشاورزان ايراني بتوانند محصول ارگانيك توليد و صادر كنند، ارزش صادرات كشاورزي نيز 2 تا 4 برابر خواهد شد.
وي گفت: براي توليد محصول ارگانيك خاك كشاورزي براي توليد محصول به آزمايشگاه‌هاي مرجع در سال مي شود و لازمه سلامت خاك اين است كه 3 سال بر اساس استانداردها باقيمانده سم و كود در آن وجود نداشته باشد.
نوراني گفت: براي توليد محصولات مختلف ارگانيك، زمان تبديل باقيمانده سموم در خاك متفاوت است و براي محصولات زراعي، باغي، دام و طيور و زنبور عسل طبق استانداردهاي جهاني متفاوت است.
رئيس انجمن ارگانيك ايران گفت: تاكنون 3 كانتينر كشمش و چند محصول ارگانيك صادر شده است.
نوراني گفت: 35 هزار هكتار از زمين‌هاي استهبانات استان‌ فارس زير پوشش باغهاي انجير قرار دارد كه كاملا ارگانيك و طبيعي است.
وي گفت: بخشي از گياهان دارويي در مناطقي مثل اردبيل، آذربايجان غربي، كردستان، سمنان و خراسان و مناطق ديگر كاملا ارگانيك مي‌باشند.
وي افزود: توليد انار و بخشي از صيفي جات ديم، عناب و زرشك جنوب خراسان و بخشي از تاكستانهاي انگور قزوين تا آذربايجان، ميوه‌هاي سردرختي كاشان و گلاب قمصر كاشان ارگانيك و طبيعي است.
رئيس انجمن محصولات ارگانيك ايران گفت: كارگاه آموزشي توليد ارگانيك در آبانماه با همكاري اين انجمن و باحضور هلنديها در تهران برگزار مي‌شود.
نوراني گفت: همكاري اين انجمن با موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي براي تدوين استاندارد محصولات ارگانيك و سازمان حفظ نباتات همچنان ادامه دارد.
نوراني گفت: توليد كنندگان محصول كشاورزي بايد تشويق به توليد محصولات ارگانيك روي آورند تا بتوانند به راحتي در بازار جهاني عرضه كنند.
رئيس انجمن ارگانيك ايران در مورد كشورهاي مصرف كننده محصولات ارگانيك گفت: كشورهاي آمريكا، اروپا و خاور دور بيشترين مصرف‌كننده‌هاي محصولات ارگانيك است.
نوراني گفت: در انگلستان 25 درصد تقاضاي مردم براي محصولات كشاورزي ارگانيك است و در سار كشورهاي پيشرفته هم تقاضاي مصرف محصول ارگانيك رو به افزايش است.
رئيس انجمن محصولات ارگانيك در مورد اهميت مصرف محصول ارگانيك گفت: بيشترين آمار بيماران دنيا مربوط به دستگاه گوارشي و تغذيه است كه باقيمانده سموم و كود شيميايي از عوامل ايجاد بيماري است.
نوراني گفت: توليد محصولات GMO (تغيير ژن يافته) در دنيا جايگاهي ندارد و از سال 2008 ميلادي به بعد آمريكا از فروش شير و گوشت گاوهاي مصرف كننده هورمون رشد جلوگيري مي‌كند.
توضيح: اين در حالي است كه مهمترين آرزوي علمي كادر علمي و فني مراكز توليدي ايران بكاربردن سموم و كود شيميايي و دستيابي و اعمال فنون اصلاح ژنتيك در دامداري و كشاورزي است.
خداكند اكر مي خواهند در اين موضوع تبعيت از غرب كنند واقعي باشد نه به اسم اركانيك همان محصولات را بخورد مردم بدهند.


najm134
 
پست ها : 1258
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

طيبات غذايي

پستتوسط najm134 » جمعه آپريل 16, 2010 3:11 pm

با خوردن ماکارونی سوياذرت؛ بيشتر سير بمانيد و ديرتر گرسنه شويد
دانشمندان کره شمالی موفق به تهیه نوع جدیدی از نودل) رشته/ ماکارونی) شده اند که با خوردن آن شخص دیرتر احساس گرسنگی می کند.
به نوشته یک روزنامه ژاپنی که این خبر را منتشر ساخته، این نودل مخلوطی از دانه های سویا و ذرت است و میزان پروتئین آن دو برابر نودل های معمولی است. میزان چربی موجود در این نودل نیز پنج برابر نودل های معمولی است.
از آنجا که دانه های سویا فاقد نشاسته است تاکنون تهیه نودل از آن بسیار مشکل بوده و به همین جهت دانشمندان کره شمالی تهیه نودل از دانه های سویا را یک موفقیت بزرگ می دانند.
در حال حاضر نودل هایی که از آرد گندم تهیه می شود غذای اصلی مردم کره شمالی است.
با خوردن نودل سویا شخص برای مدت بیشتری احساس سیری می کند و دیرتر گرسنه می شود. تهیه این نودل و ورود آن به بازارهای کره شمالی به زودی شروع خواهد شد.
کره شمالی برای تهیه مواد غذایی خود به شدت وابسته به کمک های بین المللی است و در حال حاضر تغذیه یک چهارم مردم این کشور از طریق کمک های خارجی تامین می شود.
سازمان ملل متحد ماه گذشته هشدار داد که در حال حاضر حدود 6 میلیون نفر از مردم کره شمالی با کمبود فاحش مواد غذایی مواجه بوده و به کمک عاجل نیازمندند.
حادترین مورد کمبود موادغذایی در کره شمالی به اواخر دهه 1990 بازمی گردد که در جریان آن صدها هزار نفر به دلیل قحطی جان خود را از دست دادند
تذكر: ساختن ماكاروني بسيار آسان است؛ زود دست بكار شويد و تا رسيدن محصول ماكاروني سوياذرت به بازار؛ تهيه ماكاروني از آرد كامل با سبوس يا آرد كامل جو را در خانه هايتان كنيد، روزهاى جمعه يا ايام فراغت مي توانيد خودتان اين كار را تجربه كرده و انجام آنرا بر وظايف و مسؤوليتهاى بانوي خانه اضافه نكنيد.
najm134
 
پست ها : 1258
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

طيبات غذايي

پستتوسط najm134 » جمعه آپريل 16, 2010 3:15 pm

توليد مرغ اركانيك (بدون هورمون و داروي شيميايي) در ايران
1- توليد مرغ بدون آنتي‌بيوتيك براي نخستين بار در كشور: ايسنا : رييس سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين با اعلام اينكه استان قزوين براي نخستين بار در كشور موفق به توليد مرغ بدون آنتي‌بيوتيك شده است، افزود: توليد اين مرغ اقدام بسيار بزرگي در كشور در جهت صادرات محسوب مي‌شود كه البته اين پروژه يك پروسه چهار ساله را طي كرده است.
2- وزير جهادكشاورزي گفت: سياست و حركت اين وزارتخانه به سمت كشت ارگانيك و حذف سموم در توليد محصولات كشاورزي و باغي است. كرمانشاه، خبرگزاري جمهوري اسلامي ايرنا -
به گزارش خبرنگار اعزامي ايرنا، محمدرضا اسكندري روز چهارشنبه در بازديد از مركز خدمات كشاورزي شهرستان روانسر اظهارداشت: از مزاياي اين نوع كشت علاوه بر حذف سموم ، جايگزيني مواد آلي به جاي سموم شيميايي است كه نتيجه آن محصولي سالمتر و در خدمت سلامتي شهروندان مي باشد.
با حضور وزير جهاد کشاورزي اولين واحد مرغداري ارگانيک کشور با عنوان «کاني خزران» در شهرستان روانسر از توابع استان کرمانشاه به بهره برداري رسيد. تصوير
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه کرمانشاه، اين واحد نخستين مرغداري است که بدون مصرف آنتي بيوتيک گوشت مرغ توليد و عرضه مي‌كند.
محمدرضا اسکندري، وزير جهاد کشاورزي که به همراه هيات دولت به استان کرمانشاه سفر کرده است، در مراسم افتتاح اين واحد اظهار داشت: اميدواريم بتوانيم مشابه چنين واحدهايي را در ديگر مناطق کشور نيز احداث کنيم.
هم‌چنين احدي مسوول اين واحد توليدي نيز در توضيحاتي در خصوص اين واحد مرغداري اظهار داشت: دراين واحد به جاي استفاده از مواد آنتي بيوتيک و هورمون‌ها، از مواد طبيعي استفاده مي‌شود.
وي کيفيت گوشت اين واحد توليدي را بالاتر از ديگر مرغ داري‌ها دانست.
وي افزايش درآمد تا ميزان ‌5/28 درصد نسبت به مرغداري‌هاي مشابه را از ديگر خصوصيات اين واحد برشمرد.

3- در اين بازديد يكي از كارشناسان مركز ياد شده كه مجري برنامه كشت ارگانيك در شهرستان روانسر مي باشد، در خصوص اجراي اين طرح گفت: كشت ارگانيك در دستور كار دفتر توسعه پايدار سازمان جهادكشاورزي استان كرمانشاه قرار دارد و به همين دليل شهرستان روانسر در راه اجرايي نمودن اين نوع كشت پيشگام شده است.
علي اشرف لطفي با بيان اينكه توليد كمپوست از پسماندهاي كشاورزي و حيواني لازمه حركت به سمت اين نوع كشت مي باشد، افزود: مشكلي كه وجوددارد اين است كه هنوز به تكنولوژي جديد توليد كمپوست موزد نياز براي كشت ارگانيك در شهرستان روانسر مجهز نشده ايم و در صورت خريداري اين دستگاهها اين مشكل حل خواهد شد.
وي گفت: اين شيوه تهيه كمپوست هم اكنون در 25 روستاي شهرستان روانسر در حال اجراست و انتظار داريم در آينده اين كار را به رقم بيشتري از روستاهاي شهرستان اشاعه دهيم.
وي، استفاده بي رويه از اراضي كشاورزي و كشتهاي متناوب را يكي از دلايلي توصيف كرد كه كارايي خاك را از بين مي برد و استفاده از سموم شيمايي را نيز داراي همين كاركرد منفي عنوان كرد.
لطفي گفت: هم اكنون بسياري از محصولات باغي نظير انار، سيب و توت در شهرستان روانسر به شيوه ارگانيك و بدون استفاده از هيچ گونه سمومي توليد مي شود.
وي درخصوص توليد نخود ارگانيك نيز گفت: هم اكنون 200 هزار هكتار از اراضي شهرستان زير كشت ارگانيك است كه برنامه داريم براي آينده نزديك اين رقم را به دو برابر افزايش دهيم.
وي ادامه داد: در منطه اورامانات در سال يك هزار و 126 تن عسل ارگانيك توليد مي شود كه داراي مشتريان بسيار پر و پا قرصي مي باشد.
وي گفت: متاسفانه به دليل ضعف صنعت بسته بندي بسياري از توليدات ارگانيك اين مناطق توسط افراد سودجو از مرزهاي جوانرود و پاوه به خارج از كشور منتقل مي شود و در بسته بندي با برندهاي ساير كشور ها به فروش بسيار بالايي مي رسد كه جفا به توليدكنندگان بومي مي باشد و به همين دليل از وزير جهاد كشاورزي انتظار كمك و مساعدت در راستاي تجهيز توليدكنندگان به صنعت مدرن بسته بندي داريم.
وزير جهاد كشاورزي روز چهارشنبه از مراكزي چون كشتارگاه بهاران زاگرس، طرح انتقال آب سد گاوشان به دشت ميان دربند، كارخانه دام و طيور شهرستان روانسر، مركز خدمات مشاوره فني، پايلوت توليد مرغ ارگانيك، طرح احداث باغات مثمر در اراضي شيب دار و عرصه هاي ملي و طبيعي، مركز خدمات كشاورزي شهرستان روانسر بازديد كرد و در روند مشكلات اين واحدها قرار گرفت.
محمدرضا اسكندري همچنين به بررسي مشكلات دامداران، توليد كنندگان فراورده هاي دامي و كشاورزي و كشاورزاني كه از شهرستانهاي ديگر استان همچون سنقر و كليايي، صحنه، جوانرود، كرمانشاه و... به وي مراجعه كرده بودند پرداخت و در مواردي دستور لازم براي پيگيري صادر كرد.
najm134
 
پست ها : 1258
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

لبو عسلی

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه ژانويه 18, 2014 10:20 pm

لبو عسلی


Image

در کلام خازنان وحی علیهم السلام احادیث زیادی در اهمیت این آفریده الهی آمده است:

امام صادق عليه‌السلام فرمودند: أكلُ السَّلقِ؛ يُؤمِنُ مِنَ الجُذامِ (ترجمه) خوردن چغندر، در برابر جذام ايمني مي‌دهد.

امام صادق عليه‌السلام فرمودند: إنَّ الله جل‌جلاله رَفَعَ اليَهودِ الجُذامَ بِأَكلِهِمُ السَّلقَ وقَلعِهِمُ العُروقَ.
(ترجمه)خداوند، جذام را ميان يهوديان برداشت، بدان سبب كه چغندر مي‌خوردند و رگها از گوشت پخته بيرون مي‌كشيدند.

امام رضا عليه‌السلام فرمودند: أطعِموا مَرضاكُمُ السَّلقَ- يَعني وَرَقَهُ- فَأِنَّ فيهِ شِفاءً ولا داءَ مَعَهُ ولا غائِلَةَ لَهُ، ويُهَدَّيُّ نَومَ المَريضِ، وَاجتَنِبوا أصلَهُ؛ فَإِنَّهُ يُهَيَّجُ السَّوادءَ.
(ترجمه) به بيمارانتان چغندر «يعني برگ آن را» بدهيد؛ چرا كه در آن، درمان است و هيچ بيماري به همراه ندارد و هيچ عارضه‌اي در آن نيست و خواب بيمار را آرام مي‌سازد.

امام رضا عليه‌السلام فرمودند: في ذِكرِ فَوائِدِ السَّلقِ- يَشُدُّ العَقلَ، ويُصَفَّي الدَّمَ.
(ترجمه) در بيان فايده‌هاي چغندر-: عقل را استحكام مي‌بخشد و خون را تصفيه مي‌كند.

رُوِيَ: نِعمَ البَقلَةُ السَّلقُ؛ يَنبُتُ بِشاطِيِ الفِردَوسِ، وفيها شِفاءُ مِنَ الأَوجاعِ كُلَّها، وتَشُدُّ العَصَبَ، وتُظهِرُ الدَّمَ، وتُغَلَّظُ العَظمَ.
(ترجمه)روايت شده است: چغندر، نيكو سبزي‌ است. شفاي همه دردها در آن است، پي را استحكام مي‌بخشد، خون را زياد مي‌كند و استخوان را ستبر مي‌سازد.

معرفی گیاه چغندر

چغندر که به آن شوندر و شمندر و بنجر و چگندر و چندر هم میگویند
گیاهی است با فواید بسیار که پخته ی آن را لبو یا لبلبو می گویند .
بخش های خوراکی این گیاه هم برگ آن است و ،هم ریشه آن.

چغندر دارای انواع مختلفی می باشد:
 ١ . چغندرى كه برگ آن مصرف مى‌شود و معمولا برگ چغندر گفته مى‌شود

 ٢ . چغندرى كه بیشتر ريشه آن مصرف و سه رقم است:

الف) چغندر لبو كه ريشه آن غده گرد و شلغمى شكل است و به رنگهاى سرخ تيره مايل به سياه و يا سفيد مى‌باشد كمى شيرين است ( ٨ - ۵  درصد) قند دارد و به مصرف غذايى به عنوان سبزى مى‌رسد و يا پخته آن به نام لبو خورده مى‌شود.

ب) چغندر علوفه‌اى كه ريشه آن دراز حجيم و شيرينى آن كم و محصول در هكتار آن زياد و به مصرف علوفه دامى مى‌رسد.

ج) چغندرقند كه ريشه آن مخروطى حجيم به رنگ زرد روشن و داراى مقدار زيادى قند است ( ٢٠ - ١۵  درصد) و از آن در كارخانجات قند براى قندگيرى استفاده مى‌شود. این نوع جغندر قند اصالتا يك ثمره طبيعي افريده الهي نبوده و با دستكاري بسيار ژنتيك اروپائيها بدست امده تا جانشين واردات شكر باشد فلذا از نظر پاكزيستي جزو خوراكهاي داراي اولويت نيست


خواص و کاربردهای درمانی چغندر:

از برگ های این گیاه در طول روز قند تولید می شود و هنگام عصر اگر برگ آن را خام بخورید کاملاً شیرین است. این قند به تدریج به ریشه گیاه رفته و درآن ذخیره می گردد.
مصرف شیره ی چغندر نیز از قدیم رواج داشته است و رنگ زیبای آن موجب می شده که آن را مانند خون انسان بدانند.

بیشترین قسمت مور استفاده چغندر ریشه آن است که به صورت پخته مصرف شده و لبو نام دارد و دارای خواص و فواید بیشماری است:

Image

چغندر دارای طبیعتی مرکب القوی (معتدل) با حرارت کم است و فواید بسیار برای ریشه و برگ آن بیان شده است:

* چينى‌هاى قديم ريشه چغندر را به عنوان مقوى براى زنان به كار مى‌بردند و معتقد بودند كه در ريشه چغندر هورمنهاى جنسى زن يافت مى‌شود
به همین خاطر خوردن لبو به همه مبتلايان به مشكلات خوني كم خوني فشار خون قلب و عروق و كردش خون و خصوصا بانوان توصيه مي گردد.

* چغندر دارای مقادیر فراوان آهن در کنار ویتامین ((ث)) و اسید فولیک است که از بروز کم خونی در افراد بویژه دختران جوان ممانعت می کند.

* چغندر به‌طور كلى بندآورنده خون و مقوى معده و براى معالجه اسهال خونى مفيد است

*ريشه چغندر ضد سرفه است.

* چغندر محلل و بازكنندۀ گرفتگى‌ها و انسداد مجارى است

* رنگ ارغوانى چغندر به دلیل وجود ترکیبى به نام بتاسیانین است که خاصیت ضد سرطانى داشته و از بروز سرطان‌ها به خصوص سرطان کولون جلوگیرى مى ‌کند .

* چغندر ملین، نرم کنندۀ و ادرارآور بوده و در رفع یبوست نقش عمده ای را ایفا می کند. همچنین اهمیت به سزایی در دستگاه گوارش خصوصا بهبود عملکرد کبد دارد.

* درمان کننده التهاب مجاری ادرار است.

* آب پخته شده‌ی آن برای درمان التهاب مثانه ، یبوست ، بواسیر و بیماری‌های پوستی مصرف می‌شود.

* چغندر مانند هویج دارای کاروتن است که در معده تبدیل به ویتامینA می شود.

* در طب کهن چيني از چغندر براي بهبود عملكرد قلب، آرامش روان و تصفيه خون استفاده مي‌شده است. در اين طب عقيده بر آن بود كه مصرف چغندر موجب رفع كسالت مي‌شود و افرادي كه دائما از خستگي و ضعف رنج مي‌برند را از اين عارضه رهايي مي‌دهد.


توصیه طبی: كساني كه طبع سرد داشته يا سريع سرديشان شده يا زمينه يكي از عوارض سردي را دارند؛ لبوعسلي جزو محتويات هر روزه سفرشان باشد و مرتبا كمي ميل كنند.

Image

نسخه ها درمانی:
1. خوردن برگ پختۀ آن براى رفع رعشه و تحريك قواى جنسى نافع است، بخصوص اگر برگها با دنبالۀ قرمزرنگ آن خورده شود

2. اگر با سركه و خردل خورده شود براى بازكردن گرفتگى‌هاى طحال و تحليل ورم طحال مؤثر است و درد كليه و مثانه و امراض مقعد را تسكين مى‌دهد

3. آب برگ آن اگر با داروهاى مسهل خورده شود براى خارج ساختن بلغم كمك مى‌كند و درد مفاصل و نقرس را تسكين مى‌دهد

4. اگر آب برگ نيم‌گرم آن را با عسل و روغن بادام مخلوط و چند قطره آن را در گوش بريزند درد گوش را تسكين دهد.

5. اگر با آب برگ آن و يا با آب برگ پختۀ آن حقنه شود براى درد روده و بيرون آمدن مقعد نافع است

6. گذاردن دست و پا در آب پخته برگ آن به‌طور مكرر براى رفع ترك و شقاق كه در اثر سرما به دست و پا عارض شود مفيد است.

7. ماليدن برگ پختۀ آن پس از سرد شدن روى پوست براى سوختگى آتش و سوختگى در اثر آب‌جوش و بادسرخ نافع است.

8. ضماد آب برگ نيم‌گرم آن با بورۀ ارمنى براى جلوگيرى از ريختن مو و استسقا مفيد است

9. آب چغندر خام همراه با ماست اگر هر روز صبح ناشتا مصرف شود از سفید شدن مو جلوگیری می کند.


تذکر مهم: آنچه از کاربردهای درمانی فوق بیان شد؛ صرف عناوین آنها می باشد؛ و جزئیات روش و مقدار مصرف و اجزاء ترکیبی آن با موارد دیگر ذکر نشده است، و صرفا جهت توجه اذهان به برکات این آفریده الهی است. برای کاربرد آنها باید اطلاع از نسخه کامل آنها داشت.


نکات مهم در هنگام خرید چغندر:

1- در هنگام خرید چغندر دقت کنید آنهایی انتخاب شود که از نوع سنتی و قدیمی و پهن و فشرده است
نوع کروی آن محصول بذرهای اصلاح شده است و اولویت خرید ندارد


Image
Image


2- چغندر ارغواني يا قرمز تيره مي خريم رنگ آن هر چه تيتره تر باشد بهتر است

3- چغندر قرمزي كه مي خريم دم و سرش بريده نشده باشد

4- چغندر قرمزي كه مي خريم ريشه اي نباشد، بجز دم و تنه نباشد و ريشه ها از ان بيرون نزده باشد

Image

5.لازم به ذکر است بعضی چغندرها کم رنگ و بعضی دیگر پررنگ هستند.
برای تهیه لبوعسلي از نوع پررنگ آن استفاده کنید. هم خوشرنگ هم خواص اين نوع آن بيشتر است


Image

6- چغندر مورد نظر لبوي قرمز تيره است نه لبوي زرد كه چغندرقند معروف است و شكر از ان استحصال مي شود
اگر چه برخي چغندر قند را پخته و مصرف مي كنند و شيرين تر هم هست؛ اما از انجا كه چغندر قند اصالتا يك ثمره طبيعي افريده الهي نبود
و با دستكاري بسيار ژنتيك اروپائيها بدست امده تا جانشين واردات شكر باشد فلذا از نظر پاكزيستي جزو خوراكهاي داراي اولويت نيست

Image



معرفی امتیازت خوراک لبو عسلی


لبوی داغ و تازه از قدیم در میان مردم رواج داشته است خصوصا در فصل سرما خوراک مرتب روزانه زمشتانی بوده و مورد استقبال اکثر افراد بوده است.

* روشی که امروزه برای طبخ چغندر استفاده می شود طبخ چغندرها به روش آب پز است؛
ولی در روش طبخی که قدیم استفاده می شده و مرسوم بوده آن را بدون آب طبخ می کردند که خیلی خوشمزه تر از روش آب پز است

Image

* با خوردن آن به روشي كه بيان مي شود صبح و شام، كلي صرفه جويي در مصرف انرژي است و مي شود درجه بخاري و شوفاژ را پايین آورد و بدن گرم مي شود

در قديم رسم بود و هنوز هم در نواحي سردسير متداول است كه انرا خشك مي پختند بدون يك قطره اب
البته قبلش انرا خوب مي شستند.

فروشنده هاي لبوی داغ زمستاني يك بار لبو در نانوايي شبها خالي مي كردند و نانوا هم انها را مي ريخت كنار تنورش با حرارت خاكستر و بقيه اتش نرم نرم تا صبح مي پخت و لبوفروش صبح مي امد و تحويل مي گرفت و در ظرفي سربسته با كمي خاكستر اتش زيرش انهار ا سرگذرها مي فروخت

* خوردن يكي دو لبو صبح قبل سركار كفايت از صبحانه و شبها هم همينطور كفايت از شام داشت به علاوه اينكه بدن را گرم مي كرد انچنان كه سردي هوا و گرم نبودن اتاق خانه ضرري نداشت

* در خانه ها هم لبو را مي شستند و لاي خاكستر اتش تنور خانه يا اجاق طبخ و يا منقل كرسي مي گذاشتند تا نرم نرم بپزد تا عصر به بعد و شب براى مصرف اهل خانه چه به عنوان تنقل زمستانه يا شكم سير كن مقوي شبانه مصرف شود.

الان هم مي شود به نانوايي داد و يا ديگر روشهايى قديمي را استفاده کرد

* اما روشي را اينجا معرفي مي كنيم كه بجاي تنور و اجاق و منقل در آپارتمانهاي امروزي هم عملی باشد
و آن پختن به روش
پخت خشك است.

لبوی طبخ شده با این روش خيلي مطبوع و خوشمزه و كلي تفاوت با روش اب پز رايج دارد.
مثل تفاوت طعم رطب شسته با رطب نشسته كه اولي شيريني آن رفته و دومي همانند عسل است.


Image



طرز تهیه خوراک لبو عسلی


مواد لازم:

چغندر قرمز 2 کیلوگرم


Image

مرحله آماده سازي:

1. ابتدا لبوها را خوب با برس مي شوييم تا گل چسبيده به پوست پاك و تميز شود به هيج وجه انرا زخمي نمي كنيم

Image

2.هم چنین سر و ته و دم انرا قطع نمي كنيم و الا سبب مي شود تا عصاره لبو در هنگام طبخ خارج شده و رنگ و شيريني اش را از دست بدهد

Image

3. آنرا قطعه قطعه نكرده و درستي انرا در ظرف طبخ قرار مي دهيم



مرحله طبخ

1. براي طبخ خشك از ظرفي كه مثل زودز درب دار و قابليت محكم بستن دارد استفاده مي كنيم

نکته: دقت شود هدف ما از استفاده اين نوع ظرف پختن سريع با فشار يا بخار يا اب نيست
فقط و فقط حفظ بخار مواد و پخته شدن خشك بدون يك قطره اب است


Image

2. با توجه به اينكه شعله اجاق روي كم تنظيم مي شود ان هم با گذاردن شعله پوش روي ان فلذا بايد منتظر پختن سريع ان نباشيم

Image
Image

نکته: بارگذاشتن لبوها طبق مطلوب در روز قبل اقدام مي شود
فلذا زمانبدي را ملاحظه نماييد، اما خوبي ان این است كه وارسي و سرزدن لازم ندارد
وقتي انرا بارگذاشتيم خودش براي خودش ارام مي پزد و فردا اماده است



3. فردا كه زودپز را باز مي كنيم لبوها همه کاملا پخته اند بدون ته گرفتن يا ...
كمي عصاره هم كف ظرف ترشح كرده كه خيلي مطبوع است خوردن انرا از دست ندهيد...


Image

* قبل از مصرف پوست نازك و تيره رنگ لبو را با دست بگيريد اسان جدا مي شود.

نوش جان

Image
Image

نکته مهم: چون تهيه لبوعسلي به اين روش مقداري زمان بر است
مي توان مصرف هفته يا چند روز را يكجا تهيه كرد
البته پخته لبو بيرون يخچال نمي ماند و در يخچال هم سه روز، مگر كه در زيريخگير يا فريز شود.


البته در فصل سرما كه بخاري در خانه تان روشن است براى طبخ لبو از اجاق گاز استفاده نكنيد
كافي است زودپز حاوي لبو را اول شب روي بخاري بگذاريد
صبح يا بيش از ظهر (برحسب درجه بخاري) كه باز مي كنيد لبوها پخته اند



روشهاي سريع تهيه لبوعسلي:


بخار پز: روش فوق+ كمتر از يك ليوان آب = دو ساعت
تنوري: گذاردن در كنار تنور خانه يا نانوا = حدود سه ساعت (برحسب حرارت تنور و موقعيت لبوها در تنور)
فري: پيچيدن در فويل الومينيوم و گذاردن در فر با تنظيم حرارت روي 180 درجه به مدت دوساعت

Image


انواع شیوه های مصرف لبو عسلی


لبوی عسلی چندین نوع کاربرد مصرف دارد:

1. خوردن داغ و داغ به عنوان صبحانه شام يا بين وعده
Image

2. خوردن قطعات خرد شده مخلوط با ماست:
مقدار يك استكان لبو پخته هم با يك ليوان ماست مخلوط كنيد مطبوع می باشد؛ البته مقدار تركيب دلخواه است


Image

3. رنده انرا داخل ترشي بريزيد و سر سفره بياوريد بدين نحو ديگر ترسي سرديش تاثير نكرده و هضم و معده شما را نيز به هم نمي ريزد
و خوردني مناسبي است همراه و بعد از غذاهاي تند كه شما را بي نياز از اب و مايعات خوردن براى رفع تندي و عطش مي كند و شما را از عوراض سردي انها نجات مي دهد

4. پخته لبو را داخل سركه ريخته 15 روزه ترشي آن اماده است
در عتبات انواع ترشي كه با كباب عرضه مي شود مخلوط است با لبو و شيشه هاي ترشي رنگ ارغواني دارد
مصرف ترشي لبو يا لبو با ترشي عوراض سردي مبتلابه شايع ايرانيان را برطرف مي كند


Image

5. استفاده آن در سالاد

Image

6. کیک لبو

Image

7. ته دیگ لبو

Image


8. لبوپلو: مخلوط رنده لبوی پخته با پلو وقت دم كشيدن پلوي مطبوعي درست مي كند بسيار خوش رنگ و خوش طعم و هم چنین رافع سردي برنج است.
معمولا از پخته لبو نیز برای ته دیگ برنج استفاده می شود اما هم رنگ آن تيره می شود و هم طعم لبو از بين مي رود
اما اگر بعد از گذاشتن ته ديگ که برنج باشد يا سيب زميني در کف قابلمه؛ انوقت رنده لبوی پخته در طبقه بالاتر قرار دارده شود
هم رنگ و هم طعم آن خیلی خوب می شود


Image

والحمدلله رب العالمین
pejuhesh232
 
پست ها : 2325
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

طیبات غذایی : عسل طیب

پستتوسط najm134 » يکشنبه آپريل 27, 2014 9:21 pm

عسل طیب
اهالی یک قبیله نپالی قرن هاست که شغل دشوار و پرخطر اجدادشان را دنبال می کنند: شکار عسل از کوهپایه‌ها! شغلی که خیلی وقت ها به قیمت جانشان تمام می شود اما حتی مرگ هم آنها را از بالا رفتن ارتفاع چند ده متری با طناب باز نمی دارد.
شکارچیان عسل در پای صخره آتش بزرگی برپا می کنند و با دو چوب بلند بامبو از طناب بالا می روند تا با یک چوب زنبورها را از کندو بیرون کرده و با چوب دیگر موقعیت سبدی را که قرار است کندو را در آن بیندازند تنظیم کنند؛ کار دشواری که البته خیلی وقت ها با سقوط شکارچیان عسل، مرگ آنها را بر صخره های کوهپایه ای هیمالیا رقم می زند.

تصوير
تصوير
تصوير
نپالی ها اگرچه دوبار در سال به شکار عسل می روند اما عسل بهاره برای آنها به مراتب پرسودتر از عسل پاییزی است. آنها در بهار می توانند عسل سرخ رنگ مرغوبی را جمع آوری کنند که خاصیت آرامش بخشی و تسکین دهندگی دارد و به قیمت بالایی به فروش می رسد.

تصوير

اما جمع آوری عسل به این شیوه تنها یک شغل پرریسک و پردرآمد نیست. نپالی ها این مراسم را با آداب و رسوم مذهبی شان تلفیق کرده اند و هربار قبل از این مراسم با چیدن ظروف میوه، برنج و گل های فراوان، از خدای صخره ها قدردانی می کنند.

تصوير
تصوير

مراسم شکار عسل در نپال حاشیه های دیگری هم دارد. این مراسم کاملا مردانه است و زنان حتی حق تماشای آن را هم ندارند. در عوض، مردها در تیم های ۱۰تا ۱۲نفره راهی صخره ها می شوند و محصول ۶ماه زنبورهای هیمالیایی را برداشت می کنند.

تصوير

اما جمع آوری عسل به این روش ۲-۳ساعت زمان می برد و بعد از پر شدن سبدها، شکارچیان پایین کشیده می شوند تا نماینده تیم بعدی برای جمع آوری عسل بالا برود.

تصوير

با تمام این ها، خطراتی مثل جنگل زدایی، احتمال انتقال بیماری بین حشرات و انسان و مرگ و میر زیاد شکارچیان باعث شده دولت نپال به فکر مالکیت این صخره ها درآید و برداشت عسل از این صخره ها را قانونمند کند. کاری که البته اهالی بومی و سنتی نپال با آن مخالفند.

تصوير
تصوير
تصوير
najm134
 
پست ها : 1258
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آشنايي با روغن پالم يا نخل

پستتوسط najm134 » جمعه آگوست 08, 2014 3:54 pm


اختلاف بر سر روغن نخل يا پالم يك دعواي رقابتي مافياي تجاري جهاني روغن است كه توسط امريكاييها اداره مي شود


روغن پالم چیست؟

حال که موضوع استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی ثابت شده لازم است بدانیم این افزودنی به محصولاتی که در بین کودکان بیشترین استفاده را دارد، چیست.
تصوير

گیاه پالم یا نخل روغنی از گیاهان بومی آفریقا است. این گیاه اولین بار در کشورهایی مثل انگولا و توگو به عمل آمد. تکثیر و داشت آن در کشورهایی مانند مالزی و اندونزی و فیلیپین از سال 1848 میلادی شروع شد. امروزه روغن پالم دومین روغن نباتی جهان از نظر تولید به شمار می آید ضمن آنکه بالاترین میزان صادرات را در میان روغنهای نباتی به خود اختصاص داده است . کشور مالزی با کمی اختلاف نسبت به رقبا،تولید کننده و صادر کننده تراز اول روغن پالم در جهان است.

روغن پالم روغنی خوراکی است که از قسمت گوشتی میوه درخت نخل روغنی استخراج شده و اما روغن هسته پالم از مغز هسته های میوه پالم استخراج و از نظر ترکیب و خصوصیات فیزیکی با روغن پالم متفاوت و مصارف و بازار جداگانه ای دارد.
تصوير


ترکیبات شیمیایی پالم آفریقایی حاوی بیش از 4% گوشت میوه بوده در صورتیکه پالم آسیایی حاوی 65% گوشت میوه است. گوشت میوه پالم آسیایی در حدود4% روغن دارد. میوه پالم به علت خواص فیزیکی و شیمیایی اش در مدت کوتاه قابل نگهداری است، به همین دلیل باید آنرا در کارخانه های روغن کشی کوچک که در محل برداشت محصول احداث شده ، فرایند نمود.
تصوير


اما هسته میوه پالم را می توان به نقاط دوردست جهت روغن کشی ارسال نمود. روغن پالم سرشار از اسید پالمتیک و اسید اولئیک است. روغن پالم حاوی 8/0 % اسید پالمیتولئیک،اسید لینولئیک و همچنان 1/1% اسید آراشیدونیک است. به علت وجود اسیدهای چرب خاص،روغن پالم در دمای اتاق به 2 بخش مایع و جامد تبدیل می شود. روغن پالم خام دارای ترکیبات ضداکسیداسیون طبیعی یعنی توکوفرولها و توکوتری انل هاست. پس از تصفیه حدود 50% این ترکیات در روغن پالم می ماند.
تصوير

میزان اشباع روغن پالم ۵۰ درصد بوده و درصد اسیدهای چرب تشکیل دهنده آن نیز به قرار زیر است:

الف ـ ۵۰ درصد اسیدهای اشباع (عمدتاُ اسید پالمیتیک)
ب ـ ۴۰ درصد اسیدهای غیراشباع با یک پیوند دوگانه (عمدتاُ اسید اولئیک)
ج ـ ۱۰ درصد اسیدهای غیراشباع با چند پیوند دوگانه

از روغن پالم و محصولات حاصل از آن می توان در سطح وسیعی استفاده کرد. در مالزی و بعضی از کشورها از این روغن برای سرخ کردن مواد غذایی و تهيه شرینی‌جات استفاده می کنند. روغن پالم از مقاومت خوبی در مقابل عوامل اکساينده برخوردار است. به دلیل اینکه سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده است یک روغن مطلوب برای سرخ کردن محسوب می شود.

طرح مطالعاتی جایگزیني روغن پالم به جای سایر روغن‌های وارداتی در کشور ما از سال 1362 آغاز گردید و بالاخره ورود روغن پالم در کشور از سال 1368 آغاز شد. در سال 1368 طبق پیشنهاد اداره نظارت بر مواد غذایی کشور به کارخانه های روغن نباتی کشور مجوز داده شد که روغن پالم پالایش شده را به روغن های جامد نباتی اضافه كنند مشروط به اینکه میزان اسید های چرب اشباع لوریک، استئاریک و پالمتیک بیش از 20% نشود.

رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی ایران گفته است: مقدار کمی روغن پالم در فرآورده های لبنی پر چرب با مجوز سازمان غذا و دارو و پروانه سازمان ملی استاندارد ایران استفاده می شود که این میزان متناسب با استاندارد های جهانی است.

وی افزود: امروزه استفاده از روغن گیاهی پالم در تولید روغن های خوراکی همچون نباتی و گیاهی از جایگاه ویژه ای برخوردار است و روغن پالم پایه اصلی تمام روغن های خوراکی را تشکیل می دهد که هیچ کدام مضر نیستند و مصرف آنها حتی مجاز است. کارخانجات لبنی برای تولید محصولات لبنی پرچرب برای مصرف کنندگانی که با مشکل کلسترول و گرفتگی عروق مواجه هستند، از روغن های گیاهی همچون روغن پالم استفاده می کنند.

باکری یادآور شد: براساس نیاز مصرف کنندگان برای تهیه محصولات لبنی پرچرب به جای پایه چربی حیوانی از پایه چربی گیاهی استفاده می شود که این امر در تمام دنیا مرسوم است و استفاده روغن پالم هیچ مشکلی ندارد. میزان استفاده از این روغن در صنایع لبنی براساس ضوابط تعیین شده از سوی سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد و طبق استانداردهای جهانی است. به طور معمول قیمت روغن گیاهی از روغن حیوانی ارزان تر است اما استفاده از این روغن در صنایع لبنی ربطی به نرخ آن ندارد بلکه این اقدام تنها با هدف پاسخ به تقاضای مصرف کنندگان صورت می گیرد، کیفیت روغن پالم از دیگر روغن های گیاهی کمتر نیست.

به تمام محصولات لبنی روغن پالم اضافه نمی شود

حسین چمنی مشاور انجمن صنایع لبنی نیز در این خصوص گفت: استفاده از روغن نباتی در تولید محصولات لبنی از سال های قبل انجام شده و مشکلی هم نداشته است.

وی افزود: هیچ محصول لبنی بدون مجوز استاندارد و وزارت بهداشت تولید نمی شود هرچند این موضوع که در همه محصولات لبنی پرچرب به جای چربی شیر از روغن استفاده می شود، عمومیت نداشته و حرف نادرستی است. درصد لبنیات پرچرب تولیدی با روغن چندان بالا نیست. در برخی از محصولات لبنی به جای چربی شیر از روغن استفاده می شود که این کار نیز طبق استاندارد و مجوزهای مربوطه انجام می شود و مشتری نیز از طریق اطلاعات درج شده روی بسته بندی از این موضوع آگاه است. در زمینه استفاده از روغن به جای چربی شیر برای تولید لبنیات پرمصرف فقط موضوع قیمت مطرح نیست، بلکه مباحثی مانند طعم و ذائقه موردپسند مشتریان هم مطرح است.

اثرات مثبت تغذیه ای روغن پالم

یک کارشناس تغذیه درخصوص فواید استفاده از این روغن در محصولات غذایی گفته است:

منبع انرژی در رژیم غذایی: این روغن نقش مهمی در برآوردن انرژی و اسیدهای چرب مورد نیاز در بسیاری از مناطق جهان به عهده دارد.

عاری بودن از کلسترول و اسیدهای چرب غیر اشباع ترانس: این روغن به علت اینکه دارای سطح متوسطی از اسیدهای چرب اشباع است، نیاز به هیدروژناسیون ندارد و به همین دلیل فاقد اسیدهای چرب غیراشباع ترانس است که در حین هیدروژناسیون روغن تولید می شود. اسیدهای چرب(ترانس) یکی از عوامل ایجاد بیماری قلبی هستند.

غنی از آنتی اکسیدان ها: روغن پالم قرمز که به مقدار کمی فرآوری شده حاوی توکرفرول و توکوتری انول های طبیعی(ویتامین E) و کاروتنوئیدها می باشد که علت رنگ قرمز روغن است. روغن پالم قرمز حاوی مقداری زیادی آلفا و بتا کاروتن می باشد که حدود 90 درصد کل محتوای کاروتنوئید آن است. آلفا کاروتن دارای اثرات ضد سرطان قوی بوده و به طور کلی کاروتنوئیدها فعالیت پیش سازی ویتامین A را دارند. در بدن کاروتنوئیدها به ویژه بتا کاروتن می تواند به ویتامین A تبدیل شود و از این رو عملکرد سیستم ایمنی را افزایش داده و از کمبود ویتامین A در بدن جلوگیری می کند.

ویتامین E یکی دیگر از ترکیبات آنتی اکسیدانی مهم در ترکیب روغن پالم است که می توان به کاهش LDL و تری گلیسیرید کمک کرده و سطح کلسترول HDL(کلسترول خوب) را افزایش دهد و بدین ترتیب خطر حمله قلبی کاهش می یابد و عملکرد ایمنی و مبارزه با سرطان افزایش می یابد.

آنتی اکسیدان های طبیعی به عنوان پاک کننده های رادیکال آزاد اکسیژن عمل می کنند و نقش محافظتی در برابر پیری سلولی، آترواسکلروز، سرطان، التهاب مفاصل و بیماری آلزایمر دارند.

ترکیب متعادل اسیدهای چرب: روغن پالم حاوی مخلوطی از اسیدهای چرب با چند پیوند دوگانه، یک پیوند دوگانه و اسیدهای چرب اشباع هستند.

تری گلسیرید: تری گلسیریدهای روغن پالم حامل اسید لینولئیک هستند که جذب و دسترسی آن را برای بدن آسان می کند.

جلوگیری از تشکیل لخته در خون: تحقیقات نشان داده که موش هایی که با رژیم غذایی غنی از روغن پالم تغذیه شدند، تشکیل لخته در خون آنها کمتر است.

ضد و نقیض گویی اظهارات مسئولان در خصوص مضرات و فواید استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی باعث سردرگمی مصرف کنندگان شده چرا که وزیر بهداشت با توصیف این اقدام با لفظ "تخلف"، از ارجاع آن به رئیس جمهور خبر داده است اما "درصورتی که استفاده از پالم غیر قانونی و تخلف باشد" دیگر چه نیازی به اقدام خاص رئیس جمهور خواهد بود؟

در این فرض، ادامه فعالیت این کارخانه های لبنی نشان از عدم برخورد نهادهای نظارتی قانونی است.

نظرات مخالفين روغن نخل مستند به برخي منابع امريكايي و غربي است كه توسط مافياي جهاني روغن اداره مي شود
و نظرات موافقين مستند به منابع علمي ازاد و غير وابسته به امريكا و غرب مي باش

وزير بهداشت وقتي درباره ايكه شيرهاى موجود بازار عمدتا از شيرخشك است و مورد سؤال قرار مي كيرد طفره مي رود كويا اين امر بي اهميت است :
هاشمی در واکنش به اینکه بخش عمده شیرهای موجود در بازار را شیرخشک تشکیل می‌دهد، گفت: نمی‌گویم شیر خشک خوب است اما روغن پالم به مراتب بدتر از آن است.!!!
شيرخشك وارداتي از كاوهاى غربي با انواع خطرات الودكي جنون كاوي ووو !!
=========
*ماجرای مخلوط شدن شیر خشک با آب

از باکری سؤال شد که گفته می‌شود کارخانه‌ها یک کیلوگرم شیرخشک را با 10 کیلوگرم آب مخلوط کرده و به مردم می‌دهند، گفت: معمولاً از 100 کیلوگرم شیر طبیعی گاو بعد از گرفتن3.2 کیلوگرم چربی خالص 8.5 کیلوگرم پودر شیرخشک تولید می‌شود.

وی افزود: برای تبدیل شیرخشک به شیر نیز باز همین پروسه به صورت برعکس تکرار می‌شود و اگر 8 و نیم کیلوگرم پودر شیرخشک را با 3.9 کیلوگرم چربی مخلوط کرده و حدود 88 کیلوگرم آب به آن اضافه کنیم 100 کیلوگرم شیر باز ساخته به دست می‌آید.

*از شیر خشک فقط در تولید ماست استفاده می‌شود

دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی در پاسخ به اینکه چه بخشی از نیاز کشور به لبینات از طریق شیرهای بازساخته حاصل از شیر خشک تأمین می‌شود، گفت: در کشور فقط برای تغلیظ ماست 1.5 درصد از آن استفاده می‌شود و در مورد شیرطبیعی استفاده نمی‌شود.

باکری در پاسخ به این سوال که چرا به رغم ظرفیت 12 میلیون تنی کارخانه‌های لبنی که عنوان می‌کنید تنها با 6.5 میلیون ظرفیت کار می‌کند از شیرخشک استفاده نمی‌کنید، گفت: نیاز کشور به 8.5 میلیون تن شیر است که 6.5 میلیون تن آن در داخل تولید می‌شود. سال 90 و 91 نه تنها افزایش تولید شیر خام در کشور نبود بلکه با کاهش هم همراه بود اما برای تأمین نیاز 2 میلیون تنی نمی‌توان به شیرخشک متکی شد.

وی در پاسخ به اینکه از کجا مطمئن هستید شیرخشک‌های وارداتی از شیر گاو هستند مثلا از شیر خوک یا سایر حیوانات نمی‌باشند گفت: همه اینها از شیر گاوهای نژاد اصیل تولید می‌شود.
معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این باره گفت: مصرف شیر خشک در سایر محصولات غذایی مثل شکلات، بستنی و بیسکویت و... انجام می‌گیرد، گفت: استفاده از شیر‌خشک در محصولات لبنی در حد بسیار ناچیز و تنها برای قوام و کیفیت است. طبق اعلام وزارت بهداشت استفاده از این ماده در تولید ماست تنها تا هفت درصد مجاز است.
در حالی‌ که معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی استفاده از شیر خشک در تولید محصولات لبنی را تکذیب می‌کند که واردات بی رویه و بی در و پیکر شیر خشک که با آن ماست و لبنیات درست می‌کنند از ابتدای سال گذشته صدای دامپروران داخلی را درآورد.
ماجرا از این قرار بود که دامداران به دلیل افزایش قیمت نهاده‌های مورد نیاز خود، قیمت شیر تولیدی شان افزایش یافت. دولت هم به واردات شیر خشک در حجم انبوه روی آورد و دامدارانی که از سال گذشته کجدار و مریز خود را به امید سال بهتر کشانده بودند، در ابتدای امسال با کاهش قیمت خرید شیر مواجه و مشکلاتشان چند برابر شد.
یکی از دامداران مشهد در این خصوص گفت: متاسفانه بحث استفاده از شیر خشک به جای شیر تازه و کاهش قیمت خرید شیر از دامپروری‌ها از سال پیش آغاز و همچنان ادامه دارد.
وی گفت: شیر خشک از مبادی مختلف قانونی و قاچاقی وارد می‌شود و هیچ نظارتی بر استفاده آن از سوی کارخانجات تولید لبنیات وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت تعاونی کشاورزی گاوداران صنعتی مشهد نیز با انتقاد از واردات شیر خشک از خارج از کشور گفت:روزانه 250 تا 300 تن شیر در مشهد تولید می‌شود که متاسفانه به واسطه واردات شیر خشک امسال با کاهش قیمت شیر از هر کیلو 460 به 410 تومان مواجه شدیم.
غلامرضا انوری با اشاره به اینکه دامداران بالاجبار شیر خود را با قیمتی پایین‌تر از قیمت تمام شده به فروش می‌رسانند، گفت: شرکت پودر شیر مشهد که در ابتدای تاسیس قرار بود روزانه400 تن شیر تازه از دامداران خریداری و سپس به شیر خشک تبدیل و آن‌را صادر کند، اکنون با واردات شیر خشک از خارج از کشور به صنعت دامپروری استان ضربه‌های جبران‌ناپذیری را وارد کرده است.
وی ادامه داد: گاوداران به واسطه تاسیس کارخانه پودر شیر در مشهد سرمایه‌گذاری خود را در این زمینه افزایش دادند، اما اکنون پس از سه سال اغلب آنان دچار مشکلات مالی قابل توجهی شده‌اند.
وی با اشاره به اینکه با شروع فصل تابستان و تعطیلی مدارس فروش شیر گاوداران نیز کاهش می‌یابد، گفت: در حالی‌که 20 درصد تولید ناخالص ملی مربوط به دامداری‌ها است، متاسفانه دولت با واردات شیر خشک و گوشت‌های بی‌کیفیت خارجی تیشه به ریشه این صنعت می زند

حمیدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت روز گذشته در نشست خبری بیان کرده تا نشان دهد که نه تنها هیچ اشتباهی را در این ماجرا متوجه وزارت خانه تحت امر خود نمی‌داند، بلکه از سلامت محصولاتی که با مجوز این وزارت خانه وارد کشور می‌شود، آگاه است.

وی که به مناسبت هفته دولت در جمع خبرنگاران حضور یافته بود، درباره سوالاتی که پیرامون روغن پالم مطرح شد، گفت: تنها تشخیص داده شد که در داخل محصولات لبنی چربی گیاهی وجود دارد اما این که این چربی از نوع «سویا» یا «پالم» است، معلوم نیست و قرار شده بررسی‌های بیشتری در این زمینه انجام شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان که طی پنج سال گذشته 45 تا 50 درصد از کل واردات روغن خوراکی کشور از نوع روغن پالم بوده، افزود: در سه ماهه امسال این رقم به 29 درصد رسید و قرار است امسال در مجموع فقط 30 درصد از روغن وارداتی کشور از نوع پالم باشد. البته در گذشته، زمانی که مسئول بودم، با امضاء بنده سهم روغن پالم در واردات روغن کشور به 15 درصد نیز رسیده بود.

نعمت زاده در ادامه با طرح این ادعا که «آمریکا تلاش کرد که بگوید روغن پالم مضر است»، گفت: هم اکنون از 170 میلیون تن تولید جهانی روغن، 62 میلیون تن از نوع روغن پالم است. آمریکا تولید کننده عمده روغن سویا بوده و روغن پالم تولید مالزی و اندونزی، رقیب این کشور هستند. موسسات بین‌المللی هم بعد از تحقیقات اعلام کردند که بخشی از ادعاهای آمریکایی‌ها [درباره مضر بودن روغن پالم] درست و برخی دیگر نادرست است.
najm134
 
پست ها : 1258
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

کارگاه تهیه شیرخرما ماه رمضان در افغانستان

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه جولاي 18, 2015 12:56 am

کارگاه تهیه شیرخرما ماه رمضان در افغانستان

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ در افغانستان مردم این کشور آداب و رسوم خاصی در ماه مبارک رمضان دارند. در مناطق مختلف این کشور همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان کارگاه‌های تهیه شیرخرما و زولبیا رونق می‌گیرند.
شیرخرما غذایی است که ترکیب اصلی آن شیر چرخ نکرده، رشته فرنگی، شکر، خرمای خشک و برخی خشکبار است

Image
pejuhesh232
 
پست ها : 2325
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

نان سنگک را چه کسی اختراع کرد؟

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه ژوئن 10, 2016 3:37 pm

نان سنگک را چه کسی اختراع کرد؟


به گزارش گروه تاریخ مشرق؛ در کتاب سال‌نمای کمیته ‌نانوایان تهران که در ۱۹ اردیبهشت سال ۱۳۲۶ شمسی در تهران چاپ شده، درباره‌ تاریخچه و چگونگی پیدایش نانوایی و نان سنگک این گونه آمده است:

Image

شاه عباس برای رفاه حال لشگریان خود که غالباً در سفر احتیاج به نان و خورش موقت و فوری داشتند و لازم بود به هر شهری می‌رسند نانواهایی باشند که بتوانند به قدر مصرف سربازان نان تهیه نمایند و غذایی باشد که خورش نان قرار دهند، درصدد چاره برآمد و حل این مشکل را از «شیخ بهایی» که از دانشمندان ایران بود خواست.

چون در سفر لشکریان مجبور به تهیه آرد از شهرهای مختلف بودند و آرد هر شهر با شهر دیگر از نظر نوع گندم آن تفاوت داشت باید طوری این نان پخته می‌شد که از هم وا نرود و قابل استفاده باشد.

پس آرد آن مخلوطی از انواع آردها بوده و همچنین باید با سبوس گندم نیز برای سهولت در هضم مخلوط می‌شد.

همین است که رنگ آن تیره بوده و به خاطر وجود انواع آرد قدرت چسبندگی آن کم است و باید حتما بصورتی که می‌بینید باید روی سنگ پهن شود تا نریزد.

Image
شیخ بهایی

لذا شیخ بهایی نیز تنور سنگکی را ابداع نمود. این اختراع به قدری با دقت و هوشیاری طراحی و عملی شده که پس از گذشت چند صد سال هنوز به همان صورت اولیه پخته می شود و نانی که از تنور سنگکی بدست می‌آید، محبوب‌ترین نان ایرانی است. این است که شیخ بهایی از علما و دانشمندان قرن دهم هجری را باید مخترع نان سنگک و شکل تنور آن دانست.

Image

Image

رواج نان سنگك در امريكاي لاتين = بوليوي

نخستین نان سنگک در بولیوی به همت یک ایرانی طبخ شد. طبخ این نان در بولیوی حدود یک دلار هزینه دارد
Image

نكته مهم:
البته بجز علم و حكمت شيخ بهايي كه سرمايه طراحي چنين ناني بوده در اجداد ايشان برخي نيز نانوا بوده اند
البته نانواي برتر
شيخ بهايي در کشکول می نویسد که نیاکان ما در فصل سرما خمیر به تنور خاموش میزدند و نان گرم بر می گرفتند
!!!
و ازاين نيز معلوم مي شود
كه توانايي خارق العاده او در گرم نكهداشتن حمام مركز اصفهان با يك شمع
به اعتبار وراثت بوده
و اين دانش و تكنولوزي برتر (حرارت بي اتش) فقط در حمام گرم كردن نبوده در تنور هم داشته و شايد در هر جا
pejuhesh232
 
پست ها : 2325
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

موز پوست سرخ سه برابر موز پوست زرد مقوي است

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه آگوست 27, 2016 9:25 pm

موز پوست سرخ سه برابر موز پوست زرد مقوي است


تابناک: موز قرمز یک میوه کمیاب است. این موز مزه ای ترکیبی از توت و موز زرد دارد. مغز آن بسیار متراکم و پر حجم است. هر موز قرمز به اندازه سه موز زرد مواد مغذی دارد.

Image

موز قرمز سرشار از ویتامین C است و برش کوچکی از آن 15درصد از نیاز بدن به این ویتامین را تأمین می کند. این موز شگفت انگیز از بیماری های قلبی و دیابت نوع دو جلوگیری می کند.

موز قرمز در مناطق استوایی و شبه استوایی می روید و حدود 9ماه طول می کشد تا رسیده شده و قابل چیدن شود.

کاستاریکا و مکزیک و برخی کشورهای آفریقایی مثل تانزانیا و زنگبار، بیشترین موز قرمز را تولید می کنند.

این موز مخلوطی از موز با انواع توت است که کشاورزان با مهارت و هنرمندی آنها را پیوند زده اند و توانسته اند مزه ها و طعم های بسیار خوشمزه ای بدست آورند. این موز به طور متوسط دارای ۴۰۰ میلی گرم پتاسیم و همچنین سرشار از ویتامین c است.

این نوع موز معمولا در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند و تقریبا ۹ ماه طول می کشد تا کاملا رسیده شود.

کشورهایی همچون کاستاریکا، مکزیک و برخی کشورهای آفریقایی مانند تانزانیا و زنگبار محل رشد این موز قرمز رنگ هستند.

در اینجا تصاویری جالب و دیدنی از این میوه خاص و جالب را با هم می بینیم.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
pejuhesh232
 
پست ها : 2325
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

بعدي

بازگشت به پاكيزه شناسى


Aelaa.Net