نجوم

نشر گزارشات مفید برای توجه به حیات اعلی

مديران انجمن: najm134, najm134, najm134

نجوم

پستتوسط najm134 » شنبه فبريه 27, 2010 9:33 am

عناوين گزارشاتي كه تا كنون در اين باره منتشر شده است: پهناي كهكشان راه شيري - كشف سياره جديد در منظومه شمسي - فوران خورشيدي با جزئياتي بي‌سابقه مشاهده شد - سطح آكاهي جامعه از اوليات دانش نجوم - ستاره شناسي فوكها؛ ما از اينها كمتر نباشيم! - دسترسي همكاني به تلسکوپ جهاني هابل از راه اینترنت
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

نجوم

پستتوسط najm134 » دوشنبه آپريل 05, 2010 10:03 am

پهناي كهكشان راه شيري
به گفته دانشمندان دانشگاه سيدني در استراليا، كهكشان راه شيري كه كره زمين نيز در آن قرار دارد، 12 هزار سال نوري و يا تصوير000/000/000/000/000 /70 مايل (112630000000000000 كيلومتر) پهنا دارد. اين در حالي است كه پيش از گفته مي‌شد وسعت اين كهكشان شش هزار سال نوري است. دكتر گنسلر و همكاران او دكتر گرگ مدسن، دكتر شامي چترجي و دكتر ان مائو با انجام تحقيقاتي در اين زمينه موفق به محاسبه وسعت واقعي كهكشان راه شيري شدند. از آن دستگاه را نياز داشته باشد.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

نجوم

پستتوسط najm134 » دوشنبه آپريل 05, 2010 10:05 am

كشف سياره جديد در منظومه شمسي
سال هاست كه در كتاب هاي درسي علوم و جغرافيا، با منظومه شمسي آشنا مي شويم و به ما گفته مي شود كه منظومه شمسي، سامانه اي است كه در آن ۹ سياره به دور ستاره فروزنده خورشيد مي چرخند. دو سال پيش، سياره دهم موجود در اين منظومه نيز شناسايي شد، ولي به جهت كامل نبودن اطلاعات علمي در دسترس، نهادهاي معتبر از جمله انجمن بين المللي نجوم از تأييد آن خودداري مي كردند. تا اينكه بالاخره ديروز اين سياره كه قطر آن تقريباً ۳هزار كيلومتر و نام علمي آن «۲۰۰۳ يوبي ۳۱۳» است، تصوير

مورد تأييد قرار گرفت.هرچند اين اكتشاف، كار دانش آموزان را سخت تر خواهد كرد و از اين به بعد بايد ويژگي هاي ده سياره را به ياد داشته باشند، ولي در هر صورت خبر مربوط به آن را در صفحه ۶ بخوانيد.
گروه علمي فرهنگي: انجمن بين المللي نجوم اكتشاف دهمين سياره گردنده به دور خورشيد را كه در مرز منظومه شمسي قرار دارد تأييد كرد.
اين شيء ابتدا در سال ۲۰۰۳ كشف شده بود اما سياره بودن آن اخيراً تأييد شد. فاصله اين شيء از خورشيد بيش از دو برابر فاصله پلوتون از خورشيد است. تاكنون تصور مي شد پلوتون دورافتاده ترين سياره منظومه شمسي است. جرم اين سياره حداقل به اندازه پلوتون است. سياره جديد كه نام علمي آن «۲۰۰۳ يو بي ۳۱۳» و قطر آن تقريباً سه هزار كيلومتر است توسط ستاره شناسان در كاليفرنيا و هاوايي كشف شد. اين بزرگترين جرم آسماني است كه از زمان اكتشاف نپتون در سال ۱۸۴۶ در مدار خورشيد كشف مي شود. هنوز جزييات كاملي در مورد اين جرم آسماني در دست نيست، اما مشخص شده است كه در مداري نامتعارف گردش مي كند و فاصله آن با خورشيد هرگز كمتر از فاصله نپتون با مركز منظومه شمسي نيست و بخش اعظم مدار آن در فاصله اي دورتر از سياره پلوتون قرار دارد. فاصله متوسط نپتون و پلوتون از خورشيد به ترتيب ۱/۳۰ و ۵/۳۹ برابر فاصله متوسط زمين از خورشيد است كه خود به بيش از ۱۵۰ ميليون كيلومتر مي رسد كه آن را يك واحد اخترشناسي (AU) مي نامند.
به گفته اخترشناسان كمابيش مشخص است كه اين سياره از يخ و توده هاي سنگ تشكيل يافته است.
به دليل خاصيت اين جرم در انعكاس نور، اندازه گيري آن با حاشيه خطاي قابل توجهي همراه بوده و هنوز ابعاد واقعي آن مشخص نشده است.
در سال ۲۰۰۴ ، اخترشناسان آمريكايي جرم دوردست ديگري را با قطر حدود ۱۷۰۰ كيلومتر در منظومه شمسي شناسايي كردند و آن را «سدنا» ناميدند.
در حال حاضر، دو گروه از اخترشناسان همزمان كشف اين جرم كيهاني را اعلام داشته اند.
قرار است كاشفان جرم جديد يافته هاي خود را در كنفرانس اخترشناسي كمبريج در ماه سپتامبر (شهريور- مهر ماه) سال جاري ارايه دهند.
به گزارش ايسنا به نقل از بي بي سي، اخترشناسان موسسه اخترفيزيك آندلس در اسپانيا گفته اند كه جرم جديد را در ادامه برنامه بررسي حاشيه منظومه شمسي كشف كرده اند كه از سال ۲۰۰۲ ادامه داشته است. گروه اخترشناسي آندولس اين جرم را EL612300 نام داده است. در همان حال، اخترشناسان آمريكايي كاشف سدنا همين جرم را كشف كرده و آن را K40506A ناميده اند.
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط najm134 در دوشنبه آپريل 05, 2010 10:10 am .
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

نجوم

پستتوسط najm134 » دوشنبه آپريل 05, 2010 10:09 am

فوران خورشيدي با جزئياتي بي‌سابقه مشاهده شد
در فوران نهم آوريل، خورشيد حبابي از گرما را به صورت گاز يونيزه شده به سمت منظومه‌ي شمسي پرتاب كرد. انفجار با جزئياتي بي‌سابقه به وسيله‌ي مجموعه‌اي از فضا‌پيماها مشاهده شد. تصوير
اين جزئيات ويژگي¬‌هاي جديدي را كه با كامپيوتر پيش‌¬بيني شده بود اما مشاهده‌¬ي آنها در تجربه مشكل بود، آشكار كرد.
چنين فوران‌¬هايي كه «فوران تاجي خورشيدي»(CME: Coronal Mass Ejection) ناميده مي‌¬شوند، به صورت دوره‌¬¬اي اتفاق مي‌¬افتند و اگر به سوي زمين باشند تهديدي بالقوه براي فضا¬نوردان و‌ ماهواره‌ها به‌¬حساب ¬مي‌¬آ‌‌‌‌‌يند.‌ تصويرستا‌ر‌ه‌¬شناسان اين فو‌ر‌ا‌ن‌¬ها را با اميد دستيابي به توانايي‌ ‌‌پيش‌¬بيني آ‌ن‌ها‌ و پيش¬بيني شرايط خطرناك در فضا مطالعه مي‌¬كنند. فوران تاج خورشيدي نهم آوريل، آن‌گونه كه از زمين مشاهده شد، در لبه‌ي خورشيد رخ داد. در نتيجه درخشش پرتوهاي گاما (زبانه‌¬ي خورشيدي) كه با وقوع CME هم زمان است، از ديد پنهان شد و فضاپيماي مشاهده‌گر خورشيد را بيش از حد معمول قادر به آشكارسازي و كشف ساختارهاي كم‌¬نور ساخت.
تصوير: يك فوران تاجي خورشيد از ديد سوهو
«اد دلوكا»(Ed DeLuca) مي‌گويد:" مشاهداتي از اين قبيل بسيار نادر است." او يكي از اخترشناسان مؤسسه‌¬ي اسميتسوني(مركز اخترفيزيك هاروارد-اسميتسوني) است كه هم‌¬اكنون اين يافته‌¬ها را در جلسه‌ي مطبوعاتي ارائه مي‌كند.
با به كارگيري تلسكوپ پيشرفته پرتوي گاماي اسميتسوني(XRT) داخل فضاپيماي هينود، ماهواره‌ي مشاهده‌¬گر خورشيد، اختر¬شناسان يك ساختار مغناطيسي مارپيچي¬ را مشاهده كردند. اين ساختار مارپيچي هنگامي كه خورشيد را ضمن وقوع فوران ترك مي‌كند، باز مي‌شود (از شكل مارپيچي خارج مي‌شود). اين باز شدن مي‌¬تواند هنگامي كه ميدان مغناطيسي از حالت پيچ‌¬خوردگي زياد به حالتي با تاب كمتر مي‌¬رود، انرژي آزاد كند و از اين طريق فوران را قو‌ي‌¬تر مي‌كند.
چند ساعت بعد، تلسكوپ XRT جرياني از ماده را به طرف صفحه‌¬ي تلسكوپ آشكار كرد كه به صورت خطي قابل رويت بود. در واقع شيئي كه به عنوان صفحه‌¬ي شناور در لبه ديده ¬مي‌شود، صفحه‌¬ي جاري، صفحه گازي نازك و باردار ¬شده است. در اين صفحه خطوط ميدان مغناطيسي متقابل يكديگر را طي فرآيندي كه اتصال مجدد مغناطيسي ناميده مي‌¬شود، نابود مي‌¬كنند. ادامه‌¬ي مشاهدات XRT نشان داد ميدان‌¬هاي مغناطيسي ساعت‌¬ها پس از فوران به سمت اين صفحه جريان دارند. در ابتدا به سمت صفحه و سپس به سمت پايين و سطح خورشيد حركت مي‌¬كنند.
با وجود اينكه مدل‌هاي كامپيوتري CME چنين حركت¬‌هاي خطوط ميدان مغناطيسي را پيش بيني مي‌¬كنند، اما تاكنون مشاهده‌¬ي آن‌ها به صورت تجربي دشوار بوده¬ است. موقعيت يكتاي اين فوران بر لبه‌ي خورشيد به اخترشناسان امكان اندازه گيري دقيق اين حركت‌¬ها را داد.
اخترشناسان هم چنين تخمين ¬زده‌¬اند كه دماي اين صفحه بين 8/2 تا 10 ميليون درجه‌ي سانتي‌گراد است كه با اندازه گيري‌هاي قبلي، به وسيله‌ي طيف‌سنج ماوراي بنفش تاج‌نگار فضا¬پيماي سوهو، در لايه‌هاي بالاتر تاج توافق دارد.
اين مشاهدات هم‌¬اكنون در نشست اتحاديه‌¬ي ژئو فيزيك آمريكا در حال بحث و بررسي است. قرار است كارگاهي براي بررسي دقيق يافته¬‌هاي تلسكوپ XRT ماهواره‌¬ي هينود و ديگر مشاهدات اين واقعه به وسيله‌ي TRACE، STEREO RHESSI، SOHO و ساير ابزارهاي هينود برگزار شود. جمع‌¬آ‌و‌ر‌‌‌‌ي‌ ‌چنين اطلاعاتي امكان ايجاد تصويري كامل‌¬تر از منبع و تحول CME¬ها را فراهم مي¬‌كند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

نجوم

پستتوسط najm134 » دوشنبه آپريل 05, 2010 10:13 am

سطح آكاهي جامعه از اوليات دانش نجوم
همه از تاكيدات تعاليم وحي بر تدبر در بيكرانه آسمان و مطالعه آيات الهي سماوي مطلع هستيم. ايرانيها از ملتهاى با ديرينه كهن در دانش نجوم هستند، دانستنيهاى اوليه نجومي مانند نام سيارات منظومه شمسي از بيش باافتاده ترين دانسته هاى نحومي است، كه طبيعتا بايد براى همه اقشار معلوم باشد جه برسد به دانشجو (كارداني،كارشناسي، كارشناسي ارشد، دكترا، آن هم كساني كه بخاطر علاقه به نجوم در برنامه هاى نجومي هفته نجوم شركت كرده اند! ولى در سنجشي كه در سطح يكي از استانهاى مهم كشور انجام كرفت نتايج بسيار ناخوشايند بود، كه حكم استانهاى ديكر از آن نيز معلوم مي شود.
در هفته ملي نجوم کارگاههاي متنوعي اعم از کارگاههاي نقاشي نجومي، کارگاه تصوير سازي نجومي، کارگاه پوستر سازي نجومي، کارگاههاي طراحي آرم و ... در اين آموزشکده برگزار شد. همچنين مسابقاتي از قبيل تزيين نجومي کيک، با استفاده از ماکت کمک آموزشي دايره البروج،
همجنين در طول هفته نجوم توسط انجمن نجوم آماتوري .... سنجشي همكاني صورت پذيرفت. فرمهايي را آماده نموديم كه در آنها تنها دو سؤال ساده از مخاطبين پرسيده ‌شد:

1- تعداد سيارات منظومه شمسي چند تاست؟
2- در صورت پاسخ صحيح به سؤال اول، سيارات منظومه شمسي را به ترتيب فاصله از خورشيد نام ببريد.

نتايج حاصله نشان مي‌دهد كه هنوز كارهاي بسياري براي ترويج علم نجوم بايد انجام پذيرد:
تعداد كل افراد مورد سؤال: حدود 700 نفر (از سنين مختلف، حداقل 13 سال و از اقشار مختلف جامعه: دانش آموز، دانشجو (كارداني،كارشناسي، كارشناسي ارشد، دكترا)، عضو هيات علمي دانشگاهها، كارمند، كارگر، شغل آزاد، معلم (رشته هاي مختلف) و ... ،
البته دانشجويان فيزيك كه در كلاسهاي نجوم شركت داشته اند و يا به گونه اي با گروههاي نجومي در ارتباط بوده اند و نيز اعضاي گروههاي نجومي از آمار حذف شده اند..
تعداد پاسخ صحيح به سؤال اول: 37 نفر! يعني حدود 5 درصد از كل!!
تعداد پاسخ صحيح به سؤال دوم: 15 نفر! (حدود 2 درصد از كل!!!
اين درحالي است كه افراد فوق به گونه اي به دليل علاقه به نجوم در يكي از برنامه هاي نجومي هفته و روز نجوم شركت نموده بودند. قضاوت در مورد ساير اقشار جامعه كه شايد حتي سالها فرصت نگريستن به آسمان و مطالعه در نجوم را نمي يابند به شما واگذار مي كنيم .

تصوير
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

نجوم

پستتوسط najm134 » دوشنبه آپريل 05, 2010 10:16 am

ستاره شناسي فوكها؛ ما از اينها كمتر نباشيم!
حيوانات- همشهري آنلاين: تحقیقات جدید دانشمندان دانمارکی نشان داد که فوک‌ها به کمک استعداد ذاتی خود، توانایی شناخت ستارگان را دارند تا از آن‌ها برای جهت یابی استفاده کنند.
حتما شندیده اید که زنبورها برای پیداکردن راه از خاصیت میدان مغناطیسی زمین کمک می‌گیرند، همینطور بعضی گونه های پرندگان برای برگشت به خانه در غروب ، به سمت خورشید حرکت می کنند. تصوير
این موضوع در مورد جانورانی که در دریا زندگی می کنند هم صدق مي كند. بعضی از لاک‌پشت ها هم وقتی می خواهند به خانه بازگردند از نور ماه کمک می گیرند ، در مورد پستاندارانی مثل وال، رفتاری این چنینی موسوم به "skyhopping" مشاهده شده که نشان می دهد وال‌ها هم گاهی که سر از آب بیرون می آورند نیم نگاهی هم به سوی آسمان دارند!
اما فوک های آبی در این مورد یک قدم از همه موجودات جلوتر هستند ، آنها می توانند راه خود را شناسایی و به کمک ستارگان جهت یابی کنند. این کار از اولین روش هايی است که انسان ها در دریانوردی استفاده می کردند تا به کمک صورت های فلکی موقعیت خود را در دریا ها شناسایی کنند. کاشفان به کمک ستاره ها سرزمین های جدید را کشف می کردند ، کاپیتان ها کشتی های جنگی خود را به کمک ستارگان به سوی دشمن رهبری می کردند و ناخدا ها ، داد و ستد های خود را در سرتاسر دنیا مدیون آسمان بودند. مشهور است که پلینزی ها با حرکت به سمت ستاره های مشخصی که در افق طلوع می کردند توانستند جزایر بیشماری در اقیانوس آرام پیدا کنند.
به گزارش آسمان پارس، گروهی از محققان در دانشگاه جنوب دانمارک به سرپرستی بيورن ماك، نشان دادند که فوک ها به طور طبیعی و ذاتی توانایی شناسایی گروهی از ستارگان را دارند و به کمک آنها جهت یابی می کنند. در این تحقیقات، دانشمندان دو فوک تربیت شده را که تاکنون در اقیانوس زندگی نکرده اند در یک استخر بزرگ گرد قرار دادند و سقف استخر را به کمک یک گنبد آسمان نما پوشاندند ، این آسمان نما با استفاده از 6000 نقطه نورانی قادر به شبیه سازی آسمان نیم کره شمالی است.
در ابتدا محققان به کمک یک لیزر به یک ستاره خاص اشاره می کردند و فوک ها می بایست به سوی آن شنا کنند ، اگر فوک ها این کار را درست انجام می دادند غذا می گرفتند. بعد از این مرحله فوک ها خودشان قادر بودند ستاره هایی را که پیش تر شناخته بودند شناسایی کنند و به طرف آن‌ها حرکت کنند.
فوک هایی که در اقیانوس بزرگ می شوند در شب های صاف به سطح آب می آیند و این فرصت را دارند تا به کمک والدین خود در زیر آسمان پر ستاره ، شناسایی ستاره ها را آموزش ببینند. این آزمایش نشان داد که فوک ها حتی اگر تربیت شده هم باشند به طور طبیعی از این ویژگی شگفت انگیز برخوردارند که ستارگان را شناسایی و به کمک آنها جهت یابی کنند .
اگر از این پس فوکی را دیدید که شب هنگام به سطح آب آمده است، یا دارد محیط اطراف را نگاه می کند و یا احتمالا دنبال صورت فلکی جبار می گردد!!
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

نجوم

پستتوسط najm134 » دوشنبه آپريل 05, 2010 10:24 am

دسترسي همكاني به تلسکوپ جهاني هابل از راه اینترنت
شرکت مایکروسافت دوشنبه 12 مه (23 اردیبهشت) برنامه "تلسکوپ جهانی" خود را به راه انداخت .
تلسکوپ جهانی (WorldWide Telescope) یک برنامه اینترنتی رایگان است که به گروه وسیعی از کاربران امکان خواهد داد بر جاهای مختلف کیهان نگاه کنند.
تلسکوپ جهانی که بوسیله شاخه پژوهشی مایکروسافت ایجاد شده است، تصاویر به دست آمده از تلسکوپ فضایی هابل، مرکز رصد پرتو ایکس چاندرا( Chandra X-Ray Observatory Center)، بررسی دیجیتال آسمانی سلون ( Sloan Digital Sky Survey) به هم پیوند می‌دهد.
کاربران کامپیوتر می‌توانند در میان کهکشان در مسیر دلخواه گردش کنند یا گردش‌های هدایت‌شده در مقاصد مختلف در فضای بیرونی را که ستاره‌شناسان ترتیب‌ داده‌اند، انجام دهند.
این سایت به کاربران امکان می‌دهد که از میان شماری تلسکوپ‌های متفاوت دست به انتخاب بزند و میان طول موج‌های مختلف نور جابه‌جا شوند.
بیل گیتس، رئیس مایکروسافت، می‌گوید تلسکوپ جهانی ابزاری قدرتمند برای علوم و آموزش است که به هر فردی امکان می‌دهد کیهان را کاوش کند.
براى استفاده از تلسکوپ جهانی هابل از اين آدرس استفاده كنید :
www.worldwidetelescope.org
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

کره زمین با چه سرعتی می‌چرخد؟

پستتوسط najm134 » دوشنبه مارس 14, 2011 4:26 am

کره زمین با چه سرعتی می‌چرخد؟
همه ما به عنوان مسافران بر روی کره زمین با سرعتی بیش 100 هزار کیلومتر در ساعت به دور خورشید می‌چرخیم.تصوير
و به این دورنمای سرگیجه‌‌آور این حقیقت را هم اضافه کنید که ما مسافران زمین با سرعتی بیش از 1600 کیلومتر در ساعت (در خط استوا) به دور خودمان هم می چرخیم این چرخش باعث برآمده شدن کره زمین به بیرون در استوا می‌شود ) .
البته این سرعت‌ها نسبی هستند (به ترتیب نسبت به خورشید و نسبت به محور قطبی کره زمین) .
دلیل این که ما این سرعت سرگیجه‌آور را حس نمی‌کنیم، همان دلیلی است که باعث می‌شود هنگامی هواپیمایی که ما درون آن نشسته‌ایم با سرعت ثابتی حرکت می‌کند، ما متوجه سرعت آن نشویم.
سرعت تنها در ارجاع به یک جسم دیگری که با سرعت متفاوتی حرکت می‌کند قابل اندازه‌گیری است، و هنگامی که در یک چارچوب ارجاع ثابت قرار داریم، نمي‌توانیم سرعتی را حس کنیم.
بنابراین تعجب نکنید که به شما بگوییم کل منظومه شمسی با سرعت تقریبا باورنکردنی بیش از 900000 کیلومتر در ساعت به دور مرکز کهکشان ما می‌چرخد و خود کهکشان ما نیز نسبت به سایر کهکشان‌های موجود در جهان در حال حرکت است.
و بالاخره اینکه کل جهان نیز در حال حرکت است.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

کامل ترین تصویر جهان با ۴۳ هزار کهکشان

پستتوسط najm134 » شنبه جولاي 16, 2011 3:14 pm

Image
این کامل ترین تصویری است که بشر تا حال حاضر از جهان هستی به دست آورده است. حاصل ۱۰ سال جمع آوری اطلاعات یک تصویر سه بعدی است که شامل ۴۳ هزار کهکشان است و تا ۳۸۰ میلیون سال نوری گسترش دارد. ‏
‏جهت گیری سه بعدی کهکشان ها و اجرام آسمانی نیز در این نقشه مشخص شده بنابراین با اطلاعات خام موجود می توانید یک نسخه سه بعدی از جهان را هم تولید کنید. هر چند شاید نقشه ده سال دیگر چندین برابر شده باشد. چرا که احتمالا هنوز اطلاعات ما از جهان هستی بسیار ناکامل است. اما فعلا تا ۴۳ هزار کهکشان بعدی را بلدیم! ‏
‏اگر می خواهید بدانید ما کجا هستیم باید بدانید که کهکشان راه شیری تقریبا یک نقطه کوچک در وسط های نقشه محسوب میشود. فکر منظومه شمسی را هم نکنید چون که خیلی کوچک تر از آن است که در این تصویر قابل دیدن باشد. ‏
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

تصویری بی‌سابقه از عطارد / عطارد با رنگهای عجیب

پستتوسط najm134 » دوشنبه مارس 24, 2014 12:51 pm

تصویری بی‌سابقه از نزدیک‌ترین سیاره به خورشید/ عطارد با رنگهای عجیب
ناسا برای نخستین بار نقشه ای رنگی از نزدیک‌ترین سیاره به خورشید منتشر کرده که تاکنون این جهان پر از صخره با چنین رنگهای عجیبی رویت نشده بود. Image

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان با استفاه از تصاویری که توسط فضاپیمای مسنجر ناسا گرفته شده یک ویدئو منتشر کرده اند که برای نخستین بار سیاره کوچک عطارد را با چنین ظاهری نمایش می دهد.

فضاپیمای مسنجر ناسا که از سال 2011 برای مطالعه عطارد در مدار این سیاره کوچک قرار گرفته اکنون تصاویر زیبایی از این سیاره را به زمین مخابره کرده است.

در این ویدئو یک نقشه جهانی کامل از عطارد در حالی که این سیاره در حال چرخش در محور خود است، مشاهده می شود. این تصاویر با استفاده از هزاران تصویری فراهم شده که از یک زاویه گرفته شده است.

دانشمندان مأموریت مسنجر در دانشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جان هاپکینز اظهار داشتند که این تصویر تفاوتهای ساختاری و تفاوتهای مدت زمان مشخص بودن مواد در سطح عطارد را نشان می دهد.
Image
فرورفتگی های جوان در سطح این سیاره به رنگهای آبی روشن یا سفید دیده می شوند.

براساس اظهارات محققان، رنگهای عطارد در این ویدئو برای تمایز بهتر میان انوع مختلف زمین در این سیاره ارتقا یافته است. به طور کلی این ویدئو 99 درصد سطح عطارد را با وضوح یک کیلومتر در هر پیکسل نشان می دهد.

دانشمندان مسنجر اعلام کردند که مناطق آبی متوسط تا آبی تیره واحدهای زمین شناسی پوسته عطارد هستند که از آن با عنوان موادی با ضریب انعکاس کم یاد می شود و تصور دانشمندان این است که در این پوسته مواد کانی تیره به وفور یافت می شود.

کانی های تیره آن دسته از کاني هایی هستند که به لحاظ نوع ساختار، آرايش شبکه و نحوه اتصال عناصر به يکديگر، توانایی عبور نور از خود را ندارند.

قسمتهای قهوه ای هم سطوحی هستند که به واسطه فوران گدازه های مایع به این شکل در آمده اند.
Image
فضاپیمای مسنجر ناسا در سال 2004 پرتاب شد و به نخستین فضاپیمایی تبدیل شد که در مدار عطارد حرکت می کند. این فضاپیما در ماه مارس 2011 وارد مدار عطارد شد. مأموریت اصلی این فضاپیمای 446 میلیون دلاری در سال 2012 به پایان رسید و اکنون به پایان دوره نخستین سال مأموریت خود نزدیک می شود.

انتظار می رود طی دو سال حرکت دور مدار عطارد، این فضاپیما بیش از 168 هزار تصویر از این سیاره تهیه کند.

عطارد نزدیک ‌ترین سیاره به خورشید است و به همین علت سطح رو به خورشید آن بسیار داغ و سطح پشت به خورشید آن نیز بسیار سرد است. سیاره عطارد ماه ندارد، این سیاره کوچک ‌ترین سیاره منظومه خورشیدی است و همان‌گونه که یک رخ آن از کره ماه همیشه رو به زمین است، یک رخ از عطارد نیز به حالتی ابدی رو به خورشید و رخ دیگر آن پشت به خورشید است. با وجود اندازه کوچک از میدان مغناطیسی نیرومندی برخوردار است.

عطارد تندروترین سیاره منظومه خورشیدی است که با سرعتی حدود 48 کیلومتر بر ثانیه، هر 88 روز یک بار خورشید را دور می ‌زند. از این رو سیاره‌ای گریزپا است که رصد آن آسان نیست و به همین دلیل است که شاید، ایرانیان باستان آن را "تیر" نامیده اند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

بعدي

بازگشت به نشر گزارشات رسانه حيات اعلى


Aelaa.Net