آلودگی ميكروبي

مدير انجمن: najm134

آلودگی ميكروبي

پستتوسط najm134 » شنبه فبريه 27, 2010 9:16 am

عناوين گزارشاتي كه تا كنون در اين باره منتشر شده است: میکروب های روی گوشي تلفن همراه بيشتر از سنگ توالت - صفحه کليد رايانه ها آشيانه ميليون ها باکتري و ميکروب خطرناک - هواكش اجاق كاز و آشبزخانه جزو آلوده‌ترين وسايل خانه - مطمئن باشیم آب شهر سالم است؟! - نگهداری حیوانات در خانه برای کودکان خطرناک است - شيوع سياه زخم در افغانستان كشور ما را تهديد مى كند
najm134
 
پست ها : 1374
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی ميكروبي

پستتوسط najm134 » سه شنبه مارس 30, 2010 6:22 pm

میکروب های روی گوشي تلفن همراه بيشتر از سنگ توالت
تحقیقات جدید نشان می دهد که باکتری و میکروب های موجود روی گوشی تلفن همراه از سنگ دستشویی هم بیشتر است و در حقیقت باکتری موجود روی گوشی تلفن همراه، از هر شیء مستعمل دیگری در این رده بیشتر است.
نکته ی جالب تر اینکه به علت افزایش دمای تلفن های همراه در حین استفاده، این گوشی ها تبدیل به محیط های مناسبی برای کشت و رشد باکتری های خطرناک می شوند، چون باکتری ها برای رشد محلی گرم تاریک را می خواهند و تمامی این امکانات را گوشی که در جیب قرار گرفته است، فراهم می کند. میزان این گونه باکتری ها حتی از دستگیره ی در، صفحه کلید و حتی کف کفش شما بیشتر خواهد بود.
دکتر جووان وران پروفسور میکروبیولوژی دانشگاه متروپولیتن منچستر بیان می کند که علاوه بر آنکه گوشی تلفن همراه مانند دیگر اشیا باکتری دارد به علت محل نگهداری، شرایط مناسبت تری برای ورود و ازدیاد آنها فراهم می سازد.
نکته ی مهم آن است که این وسیله با گوش و دهان ما، یعنی دو راه قوی ارتباط به داخل بدن همواره در تماس است و از این طریق می تواند به راحتی آلودگی را به بدن منقل کند و باعث ایجاد بیماری شود.
najm134
 
پست ها : 1374
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی ميكروبي

پستتوسط najm134 » سه شنبه مارس 30, 2010 6:25 pm

صفحه کليد رايانه ها آشيانه ميليون ها باکتري و ميکروب خطرناک
خبرگزاري انتخاب : نتيجه تحقيقات يک سازمان غير دولتي اروپايي نشان مي دهد که صفحه کليد رايانه ها(کيبورد) مي تواند آشيانه ميليون ها باکتري و ميکروب خطرناک باشد.
بر اساس این گزارش به نقل از خبرگزاری رویترز، اين سازمان غير دولتي اين تحقيقات را بر 33 صفحه کليد رايانه هاي خود انجام داده و مشخص شده است که چهار عدد از کيبورد ها به قدري آلوده بوده که براي سلامت افراد خطرناک بوده است. تصوير
يکي از کيبوردها هم پنج برابر بيشتر از يکي از سرويس هاي بهداشتي اداره ميکروب داشته است. برخي از آن ميکروب ها در بيني و معده انسان يافت مي شوند و مي توانند باعث سرماخوردگي و حتي بروز ورم معده در افراد شوند.
اين تحقيقات نشان مي دهد اکثر افراد کاري براي مبارزه با ميکروب در صفحه کليد رايانه هاي خود نمي کنند؛ حدود 11 درصد افراد هرگز صفحه کليد رايانه خود را تميز نمي کنند و کمتر از 46 درصد از اشخاص فقط ماهي يکبار رايانه خود را تميز مي کنند.
اصلي‌ترين علت وجود ميکروب‌ها و باکتري‌ها، تميز نكردن صفحه کليدها از يك سو و تماس هميشگي دکمه‌ها با انگشتان آلوده کاربران، از سوي ديگر است.
بر اساس اعلام بيولوژيست‌ها و مسئولان بهداشتي ، افراد در حالت عادي، در مدت يک ساعت، بارها دست خود را به دهان و بيني مي‌برند و ميکروب‌هاي موجود در اين نواحي را با زدن کيبورد به دکمه‌هاي آن منتقل مي‌کنند. توصيه مسئولان بهداشتي به عنوان پيشگيري از ابتلا به ميکروب‌هاي صفحه کليد رايانه، شستن دست‌ها با صابون پس از کار کردن با اين وسيله و پيش از غذا و پرهيز از خوردن تغذيه در هنگام كار و نظافت صفحه کليدها در فاصله هاي کوتاه است. تميزکردن صفحه کليد با دستمال آغشته به الکل و تميزکردن آن با دستگاه فشار هوا راهکارهاي ديگري است که به کاربران رايانه توصيه مي شود.
najm134
 
پست ها : 1374
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی ميكروبي

پستتوسط najm134 » سه شنبه مارس 30, 2010 6:28 pm

هواكش اجاق كاز و آشبزخانه جزو آلوده‌ترين وسايل خانه
متخصصان بريتانيايي بر اين باورند که هودهاي آشپزخانه جزو آلوده‌ترين وسايل خانه محسوب مي‌شوند. به گزارش اي‌بي‌سي‌هلث، هودهاي نصب شده در آشپزخانه‌ها محل تجمع آلودگي‌ها و چربي‌هاي سطوح و آشپزخانه و حتي هواي خانه هستند و اگر حداقل ماهي يک بار تميز نشوند، خطر انتقال ميکروب‌ها به ساير نقاط خانه افزايش مي‌يابد.
در عين حال، راه خروج لوله‌هاي هود نيز بايد آزاد باشد تا آلودگي‌ها و ميکروب‌ها از محيط خارج شوند. به همين دليل تميز کردن لوله‌ها با محلول‌هاي ضدعفوني کننده نقش مهمي در حفظ سلامت اعضاي خانه دارد. از طرف ديگر، نتايج اين تحقيق نشان مي‌دهد که علاوه بر هودهاي آشپزخانه، کابينت‌ها، پرده‌ها، سطوح و کف گاز، سينک ظرفشويي، فضاي داخلي و بيروني يخچال و فريزر، درزهاي شوفاژ، کف و سقف آشپزخانه و فرش‌ها از ديگر وسايل آلوده کننده محيط خانه محسوب مي‌شوند.
najm134
 
پست ها : 1374
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی ميكروبي

پستتوسط najm134 » سه شنبه مارس 30, 2010 6:51 pm

[مطمئن باشیم آب شهر سالم است؟!
مجله «زندگي سالم» براي نخستين بار، در شماره اول خود (مرداد-شهريور 1385) به انتشار گزارش «وجود آلودگي در آبهاي اصفهان» پرداخت (فقدان عملكرد سازمانهاي مسئول در نجات جان مردم). اين اقدام خوشبختانه از سوي رسانه‌هاي مسئول و متعهد به مسائل زيست محيطي، تاكنون بازتاب بسيار خوبي داشته و برخي مسئولين را وادار به پاسخگويي كرده است. هرچند پاسخ‌ها تا امروز بسيار كليشه‌اي و غيرعلمي بوده و بر واقعيتهايي كه اكنون آشكار شده استوار نمي‌باشد!
از آنجا كه سياست نشريه «زندگي سالم» پيگيري اخباري است كه منتشر مي‌كند، خبرنگار «زندگي سالم» طي بازديدي از منطقه اصفهان و پس از گفتگو با مردم، مسئولين و كارشناسان بهداشت محيط، آب و فاضلاب و محيط زيست، توانست به نتايج آزمايشهای میکروبی چاه های آب فلمن و كلر باقيمانده نمونه‌هاي آب آشاميدني شهروندان و روستانشينان و همچنين آب مصرفي در شهركهاي صنعتي استان اصفهان دست يابد كه در اين شماره نتايج و تحليل آن را به اطلاع عموم مي‌رسانيم ونسخه ای از آن را نیز به حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ارسال می کنیم. نكته قابل توجه آن است كه آلودگي به اين وسعت رودخانه اصفهان (زاينده‌رود) تنها گريبانگير شهروندان نشده و از طريق سبزيجات و صيفي‌جاتي كه به ناچار با آب فاضلاب زاينده‌رود يا پساب تصفيه‌خانه‌هاي فاضلاب اصفهان آبياري مي‌شود و گندم و محصولاتي كه با آب آلوده به ميكروبهاي بيماريزاي مدفوعي، نفت، مواد آلي محلول، فلزات سنگين و مواد سمي به عمل مي‌آيد و دامي كه از فاضلاب و آب آغشته به فاضلاب انساني و صنعتي سيراب مي‌شود، وارد چرخه زندگي كليه مردم استان اصفهان و شهرهاي مجاور نيز شده است. در نتيجه اگر مردم و مسئولين بدانند كه هيچ يك از آنان از اين آلودگي بي‌نصيب نيستند، شايد خود را در غم اين فاجعه سهيم دانسته و به نوبة خود جهت رفع اين معضل عظيم تلاش كنند. هرچند مسئولان شركت آب و فاضلاب و كارشناس بهداشت محيط استان اصفهان بر سلامت آب شرب تأكيد دارند، با اين حال وجود زمينه برخي بيماريهاي منتقل شونده از طريق آب در ايران و سابقه شيوع وبا در سال گذشته و شيوع چشمگير بيماريهايي از قبيل MS (اصفهان، آلوده‌ترين شهر صنعتي ايران- متن مصاحبه مجله زندگي سالم [شمارة اول] با دكتر اعتمادي‌فر، رئيس انجمن ام. اس اصفهان)، انواع سرطانها و بسياري بيماريهاي ناشناخته طي سالهاي اخير در استان اصفهان، توجه به سلامت آب را افزايش داده است. به ويژه اينكه طي سالهاي اخير آلودگي هوا، آب، خاك و صوت از مهمترين معضلات زيست محيطي براي زندگي در كلانشهر اصفهان بوده است. يك كارشناس محيط زيست در اين باره به خبرنگار «زندگي سالم» گفت: «بطور كلي 80 درصد از بيماريهاي دنيا ناشي از آبهاي آلوده است، به طوري كه آبهاي آلوده براي 75 درصد از مردم كشورهاي در حال توسعه مسأله بسيار جدي است.» وي افزود: «پسابهاي صنعتي، انساني و بيمارستاني، مهترين آلاينده‌هاي رودخانه اصفهان هستند. با اين حال، اين آلايندها‌، بيشترين تأثير را بر آب‌هاي زيرزميني دارند.» در حال حاضر دو سوم آب اصفهان از تصفيه خانه آب باباشيخعلي و يك سوم از چندين حلقه چاه آب فلمن و چاه‌هاي متفرقه وارد شبكه آب شرب مي‌شود. با وجود تأكيد مسئولان شركت آب و فاضلاب و كارشناس بهداشت محيط استان بر سلامت آب شرب اين استان، مشكلات لوله‌كشي آب آشاميدني اصفهان و پرت 25 درصدي آب، فرسودگي و قدمت سيستم لوله‌كشي فاضلاب اصفهان، بهره‌برداري و پمپاژ مستقيم از چاه‌هاي آب سطح شهر و تأمين آب بيمارستانها ، مراکز بهداشت شهرستان و...( بطوريكه مخلوط شدن آب شهر و آب چاه در مخازن ذخيره آب اين گونه مراكز و زمان ماند طولاني، کلر باقيمانده را به صفر يا مقادير بسيار پائين مي‌رساند!)، نحوه تأمين آب مراكز آموزشي و ... از جمله یک مرکز بزرگ آموزشی شهر اصفهان و تغذيه شبكه توزيع آب شهري از چاه‌هاي آب فلمن حاشيه زاينده‌رود، گمانه‌زني‌ها پيرامون آلودگي آب شرب شهروندان را افزايش داده است. در عين حال، شيوع بيماريهاي اسهالي- روده‌اي از قبيل ژيارديوز و افزايش رقم حاملين سالم اين بيماري و همچنين بيماريهاي غيرعفوني ناشي از وجود مواد توكسيك، فلزات سنگين و... در منابع آب مردم (زاينده‌رود، چاه‌هاي فلمن و...) موجبات نگراني كارشناسان بهداشتي و پزشكان از سلامت آب آشاميدني شهر گرديده است. وجود نيروگاه‌ها، پالايشگاه و صنايع آلوده كننده محيط در مناطق حاشيه‌اي اصفهان نيز عاملي است كه در تشديد آلودگي آب و انتقال بيماريها، نقش مهمي دارد. با وجود گذشت سالها از عمر صنايع آلاينده، هنوز آب و خاك مناطق اطراف كارخانجات و صنايع - كه بخش اعظم آن مسكوني است- آلوده بوده و ساكنان اين مناطق را با مشكلات جدي زيست محيطي از نظر آب شرب و خاك كشاورزي مواجه ساخته است. كارشناس محيط زيست و منبع آگاه در امور آب اصفهان با اشاره به اينكه بخش اعظم شهركهاي صنعتي در كشور فاقد تصفيه خانه فاضلاب و آب لوله‌كشي بهداشتي هستند، گفت: «هم اكنون بيش از 300 شهرك صنعتي فعال در كشور وجود دارد كه از اين تعداد فقط 30 شهرك مجهز به تصفيه‌خانه فاضلاب هستند و اين امر فاجعه بسيار بزرگي براي آينده محيط زيست كشور و وضعيت فعلي زيست محيطي مردم به حساب مي‌آيد.» بر اساس اعلام مسئولان شركت آب و فاضلاب و معاونت بهداشتي استان اصفهان، آب اصفهان از پاكيزه‌ترين و سالم‌ترين آب‌هاي جهان است كه نظارت مستمر بر آن، امكان انتقال بسياري از بيماري‌هاي منتقل‌شونده از طريق آب را به ويژه نسبت به ديگر شهرهاي ايران و كشورهاي در حال توسعه، كاهش مي‌دهد. كارشناس امور آب با اشاره به اينكه آلودگي آب بيشتر در مورد آبهاي زيرزميني مطرح مي‌شود و امكان آلودگي آب‌هاي سطحي كه فرايندهاي مختلفي را در تصفيه‌خانه ‌طي مي‌كند كمتر است، گفت: «مركز بهداشت استان اصفهان مدعي است كليه منابع تأمين آب اعم از خروجي تصفيه خانه آب اصفهان، مسير انتقال آب به شهر اصفهان، چاه‌هاي فلمن و كليه شبكه‌هاي توزيع آب آشاميدني را بطور مداوم تحت كنترل بهداشتي (كلرسنجي، نمونه‌برداري ميكروبي و شيميايي) قرار مي‌دهد و اين در حالي است كه ورود لجام گسيخته فاضلاب خانگي و صنايع و سموم و كودهاي كشاورزي مهمترين منابع آلودگي رودخانه اصفهان هستند.همچنین استفاده ازکودهای شیمیایی حاوی نیتریت و نیترات درمزارع اطراف زاینده رود و حتی در منطقه چاههای فلمن درچه و...، خود موجب تهدید آب آشامیدنی چاههای فلمن بوسیله یون نیتریت و نیترات که از مواد شیمیایی خطرناک می باشد، می گردد.» وي تصريح كرد: «افزايش آلودگي نيترات و نيتريت حاصل از فاضلاب در مناطق شهري قابل بررسي بوده و روند رو به رشد آن نگران‌كننده است. افزايش نگران‌كننده آلاينده نيترات و فلزات سنگين در فاضلابهاي شهري و صنعتي به ويژه در اصفهان علاوه بر آب و خاك در بخش شهري، مناطق خارج شهر از جمله آب‌هاي زيرزميني و رودخانه‌ها را نيز در معرض خطر قرار داده است.» كارشناس امور آب گفت: «مهترين تأثير اين آلودگي بر تندرستي انسان‌هاست، چراكه در چرخة آب و خاك، تنها عامل تأثيرپذير، گياهان و به دنبال آن انسان‌ها هستند.» به گفته وي، آلودگي‌هاي نفتي و پسماند كارخانه‌ها و صنايع بخش ديگري از آلودگي فاضلاب‌ها و رودخانه را تشكيل مي‌دهد كه تاكنون اقدام مؤثري براي كنترل آن صورت نگرفته است. در همین حال، هر چند سالهاست كارشناسان نسبت به آلودگي صيفي‌جات شمال و جنوب شرقي اصفهان هشدار مي‌دهند اما نه تنها تا امروز چاره‌اي براي اين ماجرا انديشيده‌نشده بلكه با فروش پساب تصفيه خانه شمال اصفهان به كشاورزان منطقه، احتمال ابتلاي شهروندان به بيماريهاي اسهالي- روده‌اي پررنگ‌تر مي‌شود. سال 83 و در اولين واكنش‌ها نسبت به ادعاي آبياري سبزيجات اطراف اصفهان؛ كارشناسان محيط زيست اصفهان، ماجرا را تأييد و گفتند: سبزي‌هاي كشت شده در مناطق شمالي، جنوب شرقي و ... شهر اصفهان توسط فاضلاب‌هاي شهري و صنعتي آلوده به انواع فلزات سنگين و آلاينده‌هاي محيطي آبياري مي‌شوند. كارشناسان محيط زيست آن روزها با بيان اينكه روزانه بيش از 300 هزار متر مكعب فاضلاب در سطح اصفهان توليد مي‌شده، اظهار كرده بودند: بخش قابل توجهي از فاضلابهاي شهري تصفيه‌خانه شمال اصفهان به شكل غيربهداشتي و نامطلوب به سوي مناطق شمالي شهر اصفهان هدايت شده و در نهايت توسط كشاورزان اين مناطق در كشت و آبياري انواع سبزيجات، صيفي و ميوه‌جات مورد استفاده قرار مي‌گيرد. كارشناسان پيش‌بيني كرده بودند: استفاده از فاضلاب براي محصولات كشاورزي با بار آلودگي بالا كه ميزان فلزات سنگين موجود در آن نيز به طور دقيق مشخص نشده است، سلامتي شهروندان و استفاده كنندگان از اين محصولات را به خطر خواهد انداخت. پيش‌بيني كه انگار به واقعيت بدل شده است. با گذشت 2 سال از ماجرا، هنوز مزارع سبزيجات، صيفي‌و... يا فاضلاب شهري و صنعتي آبياري مي‌شوند! كارشناسان با بيان اينكه آبياري مزارع به ويژه سبزيجات و ميوه‌هاي زميني با فاضلاب شهري و صنعتي سبب انتقال ميكروارگانيسم‌ها و انگل‌ها به برنامه غذايي افراد مي‌شود، اظهار كردند: در طي روند آبياري با آب‌هاي آلوده، برخي از آلاينده‌ها نظير فلزات سنگين جذب سبزيجات و غلات آبياري شده با فاضلاب شهري و صنعتي مي‌شود كه براي سلامتي افراد مضر است و بيماريهايي مثل وبا و انگل آسكاريس به عنوان عوارض ناشي از مصرف سبزيجات آبياري شده با فاضلاب محسوب شده و افزايش فلزات سنگين از عوارض طولاني‌مدت مصرف سبزيجات آبياري شده با فاضلاب شهري و صنعتي است. منابع آگاه با بيان اينكه درصد بالايي از سبزي مصرفي شهروندان اصفهاني از اين مزارع تأمين مي‌شود، اظهار كردند: در ديگر شهرها مثل تهران، قم، بروجرد، اهواز و همدان اين قبيل آلودگيها ديده شده است. رودخانه بيماري؛ زاينده‌رود آلودگي‌ها اين بار اما همزمان با افشاي مجله «زندگي سالم» از چند و چون ورود آلاينده‌ها به زاينده‌رود وسعت بيشتري به خود گرفته است، به شكلي كه خبرنگار «زندگي سالم» از ادامه حساسيت ايجادشده بين مسئولان بهداشتي نسبت به بهداشت آب و سلامت آب آشاميدني شهروندان و سبزيجات آبياري شده با آب فاضلاب زاينده‌رود، صنايع آلاينده و تصفيه‌خانه‌هاي فاضلاب در دانشگاه علوم پزشكي و استانداري اصفهان خبر داد. در حالي كه رودخانه اصفهان (زاينده‌رود) حامل آلودگيهاي بيولوژيكي و ميكروبي و برخي فلزات سنگين مانند: آرسنيك، سرب، روي، نيكل و كروم است، بر اساس اعلام مسئولان و كارشناسان بهداشتي، هكتارها از اراضي سبزي‌كاري و صيفي شهرستان و نواحي حاشيه‌اي اصفهان با آب زاينده‌رود آبياري مي‌شود و مسئولان نيز در اين خصوص تاكنون اقدام مؤثري صورت نداده‌اند. اين در حالي است كه اين امر موجب بروز مسائلي براي ساير سبزيكاران شهرستان اصفهان و حاشيه‌اي شده به گونه‌اي كه آنها نيز در تابستان سال جاري در زمينه فروش محصولات خود دچار مشكل شدند. بررسي‌ها نشان مي‌دهد: زاينده‌رود حامل بار فاضلاب‌هاي خانگي، سطحي ناشي از بارندگي، آبهاي ناشي از سيستم‌هاي خنك‌كننده استخرها، واحدهاي درماني، مجتمع‌هاي مسكوني، هتل‌ها، مراكز تفريحي، رستورانها، تخليه لجن فاضلاب، چاه‌هاي فاضلاب، سپتيك، تانكهاي مناطقي از شهر كه امكان دفع آن را ندارند، فاضلاب و لجن و ضايعات كشتارگاهي، حوضچه‌هاي پرورش ماهي، كودهاي شيميايي مصرفي در مزارع حاشيه‌اي، مواد غذايي فاسد و فاضلاب خام برخي كارخانجات و صنایع، واحدهاي آموزشي، تعدادي از شهركهاي صنعتي و مسكوني است. از سوي ديگر بايد گفت كه برخي تانكهاي فاضلاب‌كش نيز فاضلاب خود را به صورت غيرقانوني در اين رودخانه تخليه مي‌كنند. احمد سادات موسوي، رئيس فراكسيون محيط زيست مجلس شوراي اسلامي با اشاره به گزارش‌هاي رسيده به مجلس دربارة ورود پساب‌هاي صنعتي، شهري و روستايي به زاينده‌رود گفت: «محيط زيست موظف به جلوگيري از ورود پساب‌هاست، اما ما مجلسي‌ها اگر احساس كنيم برخي ملاحظات فراتر از مسئوليت است براي حل مشكل آلودگي زاينده‌رود با بهداشت جهاني و تريبون‌هاي بين‌المللي ارتباط برقرار مي‌كنيم.» خطر آلودگي منابع زيرزميني: اين روزها در حالي سلامت آب آشاميدني شهروندان مطرح مي‌شود كه مشكلات آشكار فاضلاب اصفهان و بار آلودگي بسيار بالاي زاينده‌رود،، باعث گرديده كارشناسان آب و فاضلاب و محيط زيست نسبت به بهره‌برداري از چندين حلقه چاه آب فلمن و همچنين چاه‌هاي موجود در سطح شهر اصفهان يا چاه‌هاي حاشيه زاينده‌رود اظهار نگراني كنند. كارشناس محيط زيست و آگاه به امور آب با اشاره به اينكه با تصفيه نشدن فاضلاب انساني و صنعتي و ورود پسابها به زاينده‌رود، آب‌هاي زيرزميني آلوده شده و بيماري‌ها و مشكلات فراوان رخ خواهد داد، تأكيد كرد: در شرايطي كه بخش عمده آب شرب روستاهاي جنوب شرقي و بخشهاي ديگر استان، آب مصرفي شهركهاي صنعتي جي، مباركه و كوهپايه، باغ تالارها و رستورانهاي حاشيه شهر اصفهان (بعنوان مثال: جاده اصفهان- شهرضا)، آب مصرفي كارخانه‌هاي يخ‌سازي بيرون شهر و يك سوم (30 درصد) آب شرب شهروندان از طريق چاه‌ها و منابع زيرزميني تأمين مي‌شود، تصفيه فاضلاب به عنوان يكي از عوامل آلوده‌كننده منابع آب شرب مردم امري حساس و جدي است چرا كه منابع آب زيرزميني اصفهان حين مصرف و انتقال به شبكه توزيع آب اشاميدني شهر اصفهان (مراكز آموزشي، بيمارستانها، شهركهاي صنعتي و...) هيچ گونه تصفيه‌اي طي نكرده و همين امر باعث آلودگي آب مصرفي مردم گرديده است (ناگفته نماند آب چاه‌هاي فلمن حين انتقال به سيستم آبرساني شهري كلرزني شده و اين فرايند تأثيري در حذف فلزات سنگين و ساير مواد آلاينده نخواهد داشت و تعداد محدودي از كارخانجات مواد غذايي كه در محدوده شهركهاي صنعتي استان مشغول به فعاليت هستند اقدام به نصب دستگاه كلريناتور و كلرزني آب زيرزميني مصرفي مي‌نمايند.). مجله «زندگي سالم» بسيار متأسف است از اينكه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكي اصفهان (معاونت بهداشتي استان اصفهان) بعنوان متولي اصلي و ناظر بر تأمين آب بهداشتي و سالم، اينگونه دلسوزان جامعه مطبوعاتي و كارشناسان بهداشتي كه در راستاي حفظ سلامت شهروندان اقدام به بيان حقايق و مشكلات و ارائه راهكارها مي‌نمايند، مورد اتهام و تهديد به تعقيب قضايي مي‌نمايد !!؟ اين اقدامات در حالي بيان مي‌شود كه آلودگي وسيع و خانمان برانداز رودخانه اصفهان (زاينده‌رود) را شايد بتوان يكي از مهمترين حوادث زيست محيطي استان ناميد. به تدريج با توسعه فله‌اي شهر و شهركهاي صنعتي استان اصفهان، ميزان آلودگيهاي منطقه اعم از آب، هوا، خاك به شدت بالا مي‌رود و شهروندان كه از شيوع بيماريهاي روده‌اي- اسهالي در سال 84 و مرگهاي ناگهاني و مشكوك عزيزان خود هنوز از زير بار خسارات عاطفي و ... كمر راست نكرده‌اند بار ديگر با فاجعة آبياري مزارع صيفي و سبزيجات با پساب تصفيه خانه‌هاي فاضلاب اصفهان يا آب فاضلاب زاينده‌رود مواجه مي‌شوند. از سوي ديگر آلودگي آب در روستاهاي جنوب شرقي و غربي اصفهان، مدت‌هاي مديدي است كه مردم اين منطقه را با نگراني مواجه كرده و براي آنان مشكلات بهداشتي بوجود آورده است. بجاي رسيدگي به شكايت روستائيان در مورد جبران خسارات وارده، آنها را وارد چرخة بوروكراسي بي‌سرانجامي مي‌كنند و شهرداري همچنان به فروش آب آشاميدني ادامه مي‌دهد! بعلاوه هنگامي كه همة مسئولين ذي‌ربط بر آلودگي وسيع آب زاينده‌رود اقرار دارند، بهره‌برداري از چاه‌هاي سطح شهر و استان و همچنين چاه‌هاي فلمن و استفاده از آب منابع زيرزميني به هيچ وجه منطقي به نظر نمي‌رسد و مديريت شهري اصفهان (دانشگاه علوم پزشكي، شركت آب و فاضلاب، سازمان آب منطقه‌اي، اداره كل حفاظت محيط زيست و...) سريعاً بايد خسارات وارده را جبران كرده و با يافتن راهي مناسب، مشكلات شهروندان و روستاهاي همجوار را به دور از هرگونه بوروكراسي‌هاي مرسوم حل نمايند. اگر فكري جدي براي تخريب شتابنده محيط زيست و سه عنصر آب، هوا و خاك نشود و اگر روند آلودگي آبهاي اصفهان با اين بي‌بند و باري و شتاب به ورطه نابودي كامل بيفتد خيانت بزرگي بر سر آب و خاك اصفهان در حال انجام است كه با هيچ توجيهي قابل بخشش نمي‌باشد. زنگهاي خطر اين بار بسيار رسا و جدي به صدا درآمده‌اند! و عاملان اين جرايم بايد به ملت پاسخ دهند: معاونت بهداشتي استان اصفهان به استناد كدام آزمايشات، نتايج، بررسيهاي زيست محيطي و فرايندهاي تصفيه در مورد وضعيت بهداشتي آب چاه‌هاي فلمن و منابع زيرزميني تأمين آب شرب قضاوت مي‌نمايد؟ مركز بهداشت استان بر اساس كدام واقعيتهاي علمي دستاوردهاي چندین ساله پزشكان مجرب ايراني و دنيا در خصوص ارتباط شيوع بيماريهايي از قبيل ام. اس، نارسائيهاي كبدي، انواع سرطانها و ... با آلودگيهاي زيست محيطي را نفي مي‌نمايد؟ آيا اينگونه اظهارنظرها موجب بي‌اعتباري آن معاونت و ايجاد بدبيني در نظر عموم و پزشكان مجرب نمي‌گردد؟ كارشناس بهداشت محيط استان كه خود اينگونه غيرعلمي، غيركارشناسانه، غيرفني و ناآگاهانه به مهمترين مسائل تخصصي- علمي در خصوص شيمي آب و سلامت آب چاه‌هاي فلمن پرداخته، چگونه خود را مسئول پاسخگويي به سؤالات گوناگون مطروحه از جانب مردم مي‌داند؟ معاونت بهداشتي استان اصفهان مدعي است به منظور حفظ سلامت بهداشتي مردم، كيفيت آب آشاميدني را از نقطه آبگير تا مصرف تحت نظارت مستمر قرار مي‌دهد؛ چطور است آلوده نمودن آبهاي جاري زاينده‌رود روز به روز ابعاد جديدي بخود مي‌گيرد؟ در اين راستا مركز بهداشت استان اصفهان و شهرستانها كليه منابع تأمين آب اعم از خروجي تصفيه خانه آب اصفهان، مسير انتقال آب به شهر اصفهان، چاه‌هاي فلمن و كليه شبكه‌هاي توزيع آب آشاميدني را بطور مداوم تحت كنترل بهداشتي (كلرسنجي، نمونه‌برداري ميكروبي و شيميايي) قرار مي‌دهد! آيا اين كنترل بهداشتي شامل منابع آب مراکز آموزشی از جمله این مرکز بزرگ آموزشی شهر اصفهان و شبكه توزيع آب آشاميدني آن، آب بيمارستانها، آب مصرفي در شهركهاي صنعتي استان اصفهان، مسيرهاي بين راهي شهرستانهاي استان اصفهان گرديده است؟ بهره‌برداري مستقيم از چاه‌هاي آب بيمارستانها، چاه‌هاي حاشيه زاينده‌رود و... با چه مجوز و با چه ارزيابي بهداشتي انجام مي‌شود؟! همچنين انتقال آب بدون هرگونه تصفيه و كلرزني به منبع آب مرکز آموزشی فوق و توزيع آن در... با چه مجوز شرعي و بهداشتي انجام مي‌شود؟! معاونت بهداشتي استان اصفهان، نتايج حاصل از انجام آزمايشات باكتريولوژيك، شيميايي و كلرسنجي‌هاي به عمل آمده را حاكي از سلامت آب آشاميدني استان اصفهان مي‌داند. آيا اين آزمايشات، شامل آب مراکز آموزشی از جمله مرکز بزرگ آموزشی شهر که بخشی از آن نیز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است، مراکز بهداشت شهرستان اصفهان که خود متولی و ناظر سلامت آب می باشند، مسيرهاي بين راهي اصفهان، شهركهاي صنعتي استان، شهرستانها و روستاهاي حاشيه زاينده‌رود (بعنوان مثال: لنجان، آب نیل، باغ کومه و شهرک آزادگان) و ساير بخشها، آب بيمارستانها و... گرديده است؟ مجله «زندگي سالم» اميدوار است نتايج كليه آزمايشات از مکانهای یاد شده، ظرف مدت يك هفته از انتشار اين گزارش در اختيار مقام ارشد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مطبوعات و افكار عمومي قرار گيرد!! بار ديگر تكرار مي‌كنيم! دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، شركت آب و فاضلاب و شركت شهركهاي صنعتي پاسخ دهند كه چرا هنگامي كه مسئولين ذي ربط بر آلودگي وسيع زاينده‌رود اقرار دارند، زمينهاي كشاورزي با آب آلوده به فاضلاب بسيار خطرناك آبياري مي‌شود و آب جايگزين داده نمي‌شود؟ تاكنون چه تحقيقاتي در خصوص وجود و غلظت فلزات سنگين در منابع آب سطحي و زيرزمين استان انجام شده است و باقيمانده اين مواد وفلزات روي محصولات كشاروزاني كه از پساب تصفيه خانه‌هاي فاضلاب و رودخانه زاينده‌رود استفاده مي‌كنند، چگونه است؟! چرا رقم واقعي از غلظت BOD و COD فاضلاب خروجي از تصفيه خانه فاضلاب شمال و ... و همچنين صنايع آلاينده ارائه نمي‌شود؟! آيا محصولات كشاورزي آلوده به نفت و آب فاضلاب بسيار خطرناك صنايع و كارخانجات اصفهان از نظر آلودگيهاي سمي، فلزات سنگين و ميكروبي آزمايش مي‌شود و يا بدون هيچگونه آزمايش وارد ميادين ميوه و تره‌بار مي‌شود؟! چرا آمار واقعي از رقم مبتلايان به بيماريهاي اسهالي و روده‌اي و از همه مهمتر ناقلين سالم و مبتلايان به ژيارديوز ارائه نمي‌شود؟ همچنين در خصوص افراد جديدالورود به شهر اصفهان و ابتلاي ناگهاني آنها به نوعي بيماري اسهالي كه احتمالاً ژيارديوز مي‌باشد، ارزيابي شما چيست؟! چرا در نشست خبري كارشناسان آب و فاضلاب (ويژه‌نامه اصفهان روزنامه جام جم- دوشنبه 13/6/85) هيچ اشاره‌اي به فرايند تصفيه آب چاه‌هاي فلمن نگرديد؟! بعلاوه چرا منطقه حفاظت شده چاه‌هاي آب فلمن در تيررس بازديد خبرنگاران جرايد اصفهان قرار نمي‌گيرد و آنها با مراحل و فرايندهاي تصفيه منابع آب زيرزميني شهر و استان اصفهان آشنا نمي‌گردند؟! چرا علي‌رغم تأكيد خبرنگار ويژه‌نامه اصفهان روزنامه جام جم به برگزاري نشست خبري در خصوص مشكلات شبكه‌هاي فاضلاب استان اصفهان، پسماندهاي صنعتي و كشاورزي، نحوه برخورد قانوني و قضايي با متخلفان و ... با حضور نمايندگان شركت آب و فاضلاب استان اصفهان ، شركت! آب منطقه ای اصفهان ومرکز! بهداشت محيط استان، نتايج آن در اختيار افكار عمومي قرار نمي‌گيرد؟!! آزمایشگاه مرکزی شرکت آب و فاضلاب که یکی از 5 آزمایشگاه مرجع کشور نیز می باشد و همچنین آزمایشگاههای مجهز و استاندارد!! آب و فاضلاب مراکز بهداشت استان و شهرستانها تاکنون چه تحقیقاتی در خصوص وجود و غلظت یون برومات، تری هالو متانها، سموم جلبکی، و... در آب تصفیه شده و خروجی تصفیه خانه آب اصفهان انجام داده است؟ بعلاوه چه تحقیقاتی در خصوص وجود و غلظت فلزات سنگین ( از جمله آرسنیک و...)، مواد توکسیک و یونهای نیتریت- نیترات- فسفات در آب آشامیدنی ! چاههای فلمن انجام داده است؟ همچنین اداره كل حفاظت محيط زيست استان اصفهان پاسخ دهد نتايج تشكيل پليس حفاظت از منابع آب استان چه بوده است و تاكنون چه اقداماتي درراستاي جلوگيري از ورود آلاينده‌ها، مواد زايد جامد و فاضلاب مناطق مسكوني و صنايع و كارخانجات به زاينده‌رود و معرفي متخلفين به مردم و مراجع قضايي انجام داده است؟ با وجود آنكه هنوز هيچ پاسخ و ديدگاه روشني در خصوص سؤالات مطروحه در گزارش «وجود آلودگي در آبهاي اصفهان» (مجله زندگي سالم، شماره 1، مرداد- شهريور 1385) در اطلاعيه‌هاي بهداشتي و فني!! معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، نشست‌هاي خبري كارشناسان آب و فاضلاب و متن جوابيه مركز بهداشت استان اصفهان به مجله «زندگي سالم» ارائه نشده باعث شرمندگي مديريت شهري است! همه اين نگراني‌ها در حالي مطرح مي‌شود كه به گفته كارشناسان با روند فعلي معلوم نيست وضعيت فاضلاب اصفهان چه زماني به سرانجام و همچنين بهره‌برداري و پمپاژ مستقيم از منابع آب زيرزميني شهر و استان متوقف مي‌گردد. ناگفته پيداست كه هر روز تأخير در اجراي چنين طرحي عظيم- كه به حق بايد آن را ملي دانست- چه عواقب وخيمي در پي خواهد داشت. مجله «زندگي سالم» به گوشه‌اي از فاجعه‌هاي بهداشتي و زيست محيطي اشاره كرد. اشاره‌اي كه بايد جدي گرفته شود. مشكلاتي كه از سال‌ها پيش نسبت به وقوع آن از سوي كارشناسان و رسانه‌ها هشدار داده شده اما هيچ تصميم عاجلي براي رفع آن گرفته نشده است.
najm134
 
پست ها : 1374
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی ميكروبي

پستتوسط najm134 » سه شنبه مارس 30, 2010 7:02 pm

نگهداری حیوانات در خانه برای کودکان خطرناک است
ایجاد حساسیت به دلیل تماس با حیوانات می تواند مشکلات تنفسی و پوستی متعددی را برای کودکان ایجاد نماید.تصوير
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر تحقیقات دانشمندان نشان می دهد کودکانی که به تماشا و بازی با حیوانات از جمله گربه میپردازند به دلیل تماس با مقدار زیادی مواد آلرژی زای گربه ها در دوسال اول زندگی ممکن است دچار حساسیت نسبت به بقیه مواد آلرژی زا شوند.
این گزارش حاکی است که تنها اجتناب از گربه ها در خانه برای محافظت از کودکان در برابر آلرژی کافی نیست. اما به والدین توصیه می شود از نگهداری حیوانات خانگی حتی پرندگان در محل زندگی کودکان اجتناب نمایند .
چرا که محققان در تحقیق شش ساله بر روی دو هزار و 166 کودک از تولد تا شش سالگی دریافتند چنانچه میزان مواد آلرژی زا از جمله موی گربه یا پر پرندگان اهلی در مجاورت کودکان تا 3 ماهگی بیشتر باشد ، احتمال ابتلا به حساسیت تا دوسالگی در آنها بیشتر می شود.
البته حساسیت به یک ماده آلرژی زا به معنای ابتلا به آلرژی نیست، اما نشان می دهد خطر زیادی متوجه کودکان است. و می تواند مشکلات تنفسی و پوستی متعددی را برای کودکان ایجاد نماید که خوشبختانه بخش قابل ملاحظه ای از آنها تا سن شش سالگی از بین می رود.
najm134
 
پست ها : 1374
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

آلودگی ميكروبي

پستتوسط najm134 » سه شنبه مارس 30, 2010 7:12 pm

شيوع سياه زخم در افغانستان كشور ما را تهديد مى كند
خبرگزاري انتخاب : رئيس جامعه پزشكان متخصص داخلى ايران، نسبت به شيوع بيمارى سياه زخم در برخى مناطق كشور افغانستان و احتمال ورود اين بيمارى به داخل كشورمان هشدار داد. ايرج خسرونيا در گفتگو با مهر اظهارداشت: شيوع بيمارى سياه زخم در برخى مناطق افغانستان از سوى دولت اين كشور و ايران اعلام شده است.
وى با تاكيد بر جدى گرفتن اقدامات پيشگيرى در جلوگيرى از ورود اين بيمارى به كشورمان، افزود: سيستم كنترلى بايد قوى تر شود تا مانع از ورود اين بيمارى از طريق احشام و دامها به داخل كشور شود. خسرونيا با اشاره به راه انتقال سياه زخم از طريق پشم و... گوسفندان و ساير دامها، گفت: سياه زخم در صورت عدم تشخيص مى تواند منجر به مرگ و مير نيز شود. وى ادامه داد: متاسفانه قاچاق زنده دامها نيز مى تواند يكى از راههاى ورود اين بيمارى به داخل كشور باشد كه بايد در اين زمينه نيز مراقبت هاى جدى صورت بگيرد.
رئيس جامعه پزشكان متخصص داخلى ايران گفت: متاسفانه برخى پزشكان جوان و همچنين پزشكانى كه از خارج آمده اند، سابقه اى از اين بيمارى ندارند و در نتيجه ممكن است بيمارى را تشخيص ندهند. وى تاكيد كرد: پزشكانى كه در روستاها خدمت مى كنند بايد از طريق بروشورهاى آموزشى با راهها و علائم تشخيص سياه زخم آشنا شوند تا بهتر بتوانند بيمارى را كنترل كنند. خسرونيا در عين حال درمان اين بيمارى را در صورتى كه به موقع تشخيص داده شود، آسان عنوان كرد.
najm134
 
پست ها : 1374
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

انتشار بيماري كشنده ايكولاي از اروپا به بقيه جهان

پستتوسط najm134 » شنبه جولاي 16, 2011 7:49 pm

انتشار بيماري كشنده ايكولاي از اروپا به بقيه جهان = امتناع جهان از خريد سبزيجات و صيفي جات و ميوه و مواد غذايي اروبا = >واكيري انساني ايكولاي
بروز این بیماری و شیوع گسترده آن در اروپا ضربه سنگینی به اقتصاد کشورهای اروپایی وارد کرده چنانچه روسیه به عنوان بزرگترین وارد کننده محصولات غذایی اروپا از هفته گذشته واردات حبوبات و سبزیجات را از اروپا ممنوع اعلام کرد و بسیاری از کشورهای عربی از جمله عربستان هم که از مهمترین مشتریان محصولات غذایی اروپا بودند، اکنون واردات این محصولات را متوقف کرده‌اند.
تابناک: با گذشت دو هفته از شیوع ویروس «ای کولای» در اروپا افزایش تعداد مبتلایان به این ویروس نگرانی‌های در مورد این موضوع هنوز پایان نیافته و این مسئله ابعاد سیاسی و اقتصادی گسترده‌ای پیدا کرده است.
کمتر از دو هفته پیش بود که با مشاهده چند مورد مشکوک به بیماری «ای کولای» که منجر به مرگ ۴ شهروند آلمانی شد، مسئولان بهداشتی آلمان خیارهای وارداتی از اسپانیا را منشا این بیماری دانست و شوک بزرگی را به بازار میوه و سبزیجات اسپانیا وارد کرد.
ولی اکنون پس گذشت دو هفته و جان باختن ۲۹ تن در اروپا و ابتلای هزاران نفر دیگر در این قاره به این ویروس ابعاد این پدیده مهلک مرزهای آلمان و اسپانیا را در نوردیده و سراسر اروپا را در بر گرفته است؛ چنان که حدود سه هزار نفر در آلمان، به ‌«ای کولای» آلوده شده‌اند و موارد مشکوکی از این بیماری در سوئد، دانمارک، هلند و انگلیس و برخی کشورهای دیگر مشاهده شده است.
تصوير
انهدام هزاران تن خیار در غرب فرانسه، شیوع «ای کولای» مرگبارترین رخداد چند سال گذشته اروپا بود .
بروز این بیماری و شیوع گسترده آن در اروپا ضربه سنگینی به اقتصاد کشورهای اروپایی وارد کرده چنانچه روسیه به عنوان بزرگترین وارد کننده محصولات غذایی اروپا از هفته گذشته واردات حبوبات و سبزیجات را از اروپا ممنوع اعلام کرد و بسیاری از کشورهای عربی از جمله عربستان هم که از مهمترین مشتریان محصولات غذایی اروپا بودند، اکنون واردات این محصولات را متوقف کرده‌اند.
تصوير
کشاورزی در نانت فرانسه از محصولات خود به عنوان کود زمین زراعی استفاده می‌کند. با شیوع بیماری «آی کولای» و عدم فروش محصولات کشاورزی اروپا بسیاری از کشاورزان مجبور شدند از محصولات خود به عنوان کود استفاده کنند.
هرچند در آغاز آلمان خیارهای وارداتی از اسپانیا را منشأ این باکتری معرفی کرده بود، ولی اکنون با تحقیقات صورت گرفته و نظر ویژه اتحادیه اروپا به این مساله، مشخص شد جوانه حبوباتی که در داخل آلمان پرورش یافته، منشاء اصلی آلودگی به باکتری «ای کولای» است. این حبوبات در یکی از مزارع تولید و توزیع مواد غذایی در شهر اولتسن در شمال آلمان پرورش می‌یافته و این مزرعه در حال حاضر به عنوان منشا شیوع این بیماری در معرض اتهام قرار دارد.
مرکز ملی کنترل بیماری‌های آلمان هشدار داد هنوز این احتمال وجود دارد که افراد بیشتری به این باکتری آلوده شوند. حدود سه هزار نفر در آلمان، به باکتری «ای کولای» آلوده شده‌اند و صدها نفر از مبتلایان با عوارضی مثل مشکلات کلیه و آسیب‌های مغزی دست به گریبان هستند.
گفته شده است که تعدادی از این افراد ممکن است هیچ وقت به طور کامل درمان نشوند و تعداد تلفات نیز افزایش یابد.
تصوير
کشاورزی در فرانکفورت محصولات خود را نابود می‌کند، پس از مرگ ۲۹ نفر در اروپا بر اساس شیوع آی کولای فروش محصولات کشاورزی با مشکل مواجه شده است.
رینهارد برگر، رئیس مرکز ملی کنترل بیماری‌های آلمان، به خبرنگاران گفته است: «نتیجه هیچ یک از آزمایش‌هایی که روی محصولات این مزرعه انجام شده‌است، تاکنون مثبت نبوده، هرچند با تحقیقات مربوط به بیماری‌های واگیردار درباره روند شیوع این بیماری، مدارک کافی برای نتیجه‌گیری در این باره به دست آمده است.»

=====================


شیوع ایکلای در اروپا: جولان بیماری عفونی با منشأ فقر بهداشت در کشورهای توسعه یافته!


"سندرم اورمی همولیتیک": HUS) Haemolytic-Uraemic Syndrome) :

علایم و عوارض این بیماری:


- آنمی همولیتیک (بیماری‌ای که در آن در اثر لیز شدن گلبولهای قرمز، فرد بیمار دچار نوعی کم‌خونی می‌شود.)
- نارسایی حاد کلیوی
- کاهش تعداد پلاکت‌ها

۱۰ درصد از افراد مبتلا به سندرم همولیتیک اورمیک، دچار شکل شدید سندرم می‌شوند و در کل ۳ تا ۵ درصد افراد مبتلا فوت می‌کنند.

در شرایط معمول، به جز همه‌گیری اخیر در اروپا، بیماری بیشتر اطفال را متعاقب یک دوره اسهال درگیر می‌کند و عامل عفونی مسئول، معمولا یک ای کولای با نژاد O157:H7 است. شکل کلاسیک بیماری، ۵ تا ۱۰ درصد موارد منجر به مرگ می‌شود و در باقی موارد معمولا بیمار بدون عوارض جانبی بهبود پیدا می‌کند، اما مواردی هم منجر به نارسایی مزمن کلیوی می گردد.


سندرم همولیتیک اورمیک: HUS) Haemolytic-Uraemic Syndrome) جزو دسته بیماری‌های ترومبوتیک میکروآنژیوپاتیک است.

تابلوی روتین بیماری، کودکی است که به دنبال یک دوره اسهال خونی ناشی از سویه‌هایی از ای کولای که توانایی تولید سمی به نام «ورو توکسین» یا توکسین شبیه شیگا را دارند، دچار علایمی مثل کاهش حجم ادرار، خون در ادرار و آنمی همولیتیک میکروآنژیوپاتیک بشود. به این سویه‌ها در اصطلاح EHEC ( Enterohemorrhagic E. coli) گفته می‌شود.

اما در همه‌گیری اخیر در اروپا بیشتر بالغین جوان مبتلا به این بیماری و این سندرم شده‌اند و سویه ای‌کولای مسئول بیماری هم EHEC O104:H4 بوده است.

برای درمان این سندرم باید از آنتی‌بیوتیک مناسب و در صورت لزوم، دیالیز استفاده کرد. به هیچ عنوان نباید از پلاکت برای درمان بیمار استفاده شود، چون وضعیت را بدتر می‌کند.

به هر حال صرفنظر از منشأ و نحوه ی شیوع بیماری، این همه گیری هشداری برای بازگشت آن دسته از بیماری های عفونی به کشورهای توسعه یافته می باشد که تصور می شد اکنون دیگر محدود به کشورهای درحال توسعه و دارای فقر بهداشتی باشد!


==============


یافته‌های جدید درباره باکتری ای کولای

یافته‌های جدید درباره باکتری ای کولای

دانشمندان می‌گویند یک گونه باکتری ای کولای که در کشته شدن چندین نفر در آلمان مقصر دانسته شد، یک آمیزه ژنتیکی است که توانایی چسبیدن آن به دیواره‌های روده ممکن است آنقدر آن را مرگبار کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه گروهی از پژوهشگران به سرپرستی هلگه کارش، استاد دانگشاه مونستر که نتیجه تحقیق آنها در چهارشنبه 22 ژوئن در نشریه لنست منتشر شده است، می‌گویند بررسی DNA نشان داده است که باکتری اشریشیا کولای O104:H4 (عامل این همه‌گیری) یک نوع نادر از این باکتری است که برای اولین بار در یک بیمار جوان در آلمان در سال 2001 شناسایی شد.

به گفته آنها ژن‌ها بیماری‌زای این باکتری از ترکیب دو گونه باکتری به وجود آمده‌اند.

یک گونه، به نام ای کولای آنتروهموراژیک (EHEC) ، سمومی را بنام توکسین شیگا را تولید می‌کنند.

یک گونه دیگر، به نام ای کولای آنترواگرگیتیو (EAEC) به شیوه‌ای مانند "آجرهای چیده‌شده" به سلول‌های اپی‌تلیومی که پوشش داخلی روده را تشکیل می‌دهند، می‌چسبد.

تعیین توالی ژنی این باکتری در آمریکا و چین در ماه گذشته از وجود یک گونه دورگه EHEC-EAEC خبر داده بودند.

این بررس جدید می‌گوید این باکتری دورگه گرچه به شکلی نادر، برای یک دهه در محیط موجود بوده است.

به گفته این پژوهشگران این باکتری جدید نسبت به باکتری سال 2001 از این لحاظ متفاوت است که ژن‌هایی دارد که آن را به یک گروه بزرگ از آنتی‌بیوتیک‌ها به نام بتالاکتام‌ها مقاوم می‌‌کند.

این باکتری به همه پنی‌سیلین‌ها و سفالوسپورین‌ها مقاوم است، اما به آنتی‌بیوتیک‌های کارباپنم حساس است.

به گفته این پژوهشگران این آمیزه خصوصیات می‌توان بیانگر بیماری‌زایی استثنایی این گونه باکتری باشد و نیز اینکه آنتی‌بیوتیک‌های بتالاکتاماز ممکن است با از بین بردن رقبای این باکتری وضع بیماران را بدتر می‌کنند.

حدود یک چهارم از افراد عفونت‌یافته در شیوع اخیر دچار "سندروم همولیتیک یورمیک" (HUS) شدند که شامل نارسایی کلیه، متلاشی شدن سلول‌های قرمز خون و از دست رفتن اجزای لخته‌کننده خون، پلاکت‌ها، است.

این پژوهشگران می‌گویند: "این اتصال تشدیدیافته این گونه باکتری به سلول‌های اپی‌تلیومی روده ممکن است جذب عمومی سم شیگا را تسهیل کند و بیانگر میزان بالای پیشرفت عفونت به این باکتری به سندروم همولیتیک یورمیک است."

"مقاومت به آنتی‌بیوتیک نیز ممکن است نقشی در این وضعیت داشته باشد، زیرا داروهای باکتری‌های بتالاکتام مورد استفاده برای درمان این عفونت سایر میکروب‌های رقیب را مهار می‌کند."

===========

رییس مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت اظهار داشت:
بر اساس اطلاعات به دست آمده از سازمان جهانی بهداشت، هم اکنون سه هزار و500 نفر به ای کولای در اروپا و آمریکا مبتلا شدند.
وی با اشاره به مرگ 40 نفر از مبتلایان ای کولای در این مناطق اضافه کرد:
مسوولان بهداشت و درمان اروپا، علت اصلی شیوع ابتلا به این بیماری را جوانه غلات عنوان کردند که مصرف آن ممنوع شده است.

===========


درباره میکروب ئی کولای و بیماری ناشی از آن بیشتر بدانیم
بیماری شایع شده در آلمان، بر اثر نوعی میکروب روده ای موسوم به اشرشیا کلی یا در اصطلاح ای کولای ایجاد می شود که یکی از علل مهم اسهال های میکروبی است.

همانطور که در خبرها شنیدید به تازگی یکی از گسترده‌ترین موارد شیوع باکتری ای کولا رخ داده که باعث بیمار شدن بیش از هزار نفر دیگر نیز در اسپانیا، سوئد، بریتانیا، دانمارک، فرانسه و هلند شده است.

با افزایش تعداد تلفات بیماری ای کولای در آلمان ، شیوع گسترده این بیماری مقامات بهداشتی این کشور را نگران کرده است.

گرچه هنوز بر اساس اعلام مقامات بهداشتی آلمان هنوز به طور قطع منبع اصلی این باکتری مهلک مشخص نشده است؛ اما چند مورد آزمایش نشان از آلودگی خیارهای اسپانیایی داشته‌اند. انستیتو کخ آلمان در مورد مصرف خیار، گوجه فرنگی و کاهو هشدار داده است.

بیماری شایع شده در آلمان، بر اثر نوعی میکروب روده ای موسوم به اشرشیا کلی یا در اصطلاح ای کولای ایجاد می شود که یکی از علل مهم اسهال های میکروبی است.

اشریشیا کُلی که به ای‌کلای‌ یا کُلی باسیل نیز معروف است، نوعی باکتری است که در سال ۱۸۵۵ کشف شد. این باکتری بی هوازی اختیاری و بدون هاگ است. اشیرشیا کلی‌ها اغلب متحرکند.

ویژگی‌های مهم این باکتری عبارتند از

بزرگترین عامل عفونت‌های ادراری است.(حدود ۸۵%)

دومین باکتری از لحاظ فراوانی در روده است

شاخص آلودگی آب شهری به فاضلاب است

اشریشیا کُلای معمولاً جزء فلور نرمال روده است و در در روده بزرگ انسان به فراوانی یافت می‌شود.

اغلب تیپ های این باکتری در روده بیماریزا نیستند ولی برخی از تیپهای با آسیب مستقیم و تیپ های دیگر با تهاجم بافتی می‌توانند سبب اسهال شوند .

اسهال اغلب خفیف است ولی در تیپهای مهاجم تر می‌تواند خونی باشد. مهمترین عامل اسهال مسافران اشرشیاکلی است . گونه‌های اشریشیا کلی در خارج از روده مثلا در مجاری ادراری، ملتحمه و ... نیز می‌توانند بیماری‌زا باشند.

باکتری اشرشیا کلی به صورت عادی در دستگاه گوارش انسان زندگی می کند و معمولا بیماری زا نیست، ولی سویه های خاصی از این باکتری تحت شرایط خاص می توانند بیماری های مختلفی ایجاد کنند.

این بیماری ها در دو دسته عفونت های روده ای و غیر روده ای قرار دارند. بیشتر موارد آلودگی به عفونت های غیرروده ای و به خصوص عفونت های ادراری درسالمندان دیده شده است.

میزان آلودگی به این باکتری در دهه گذشته دو برابر شده است و سالیانه بیش از 17 هزار مورد ابتلا به این باکتری در بیمارستان ها گزارش می شود.

عفونت های گوارشی ناشی از این باکتری بسته به سویه خاص باکتری به صورت اسهال ساده تا اسهال همراه با خون است و با تأمین آب والکترولیت های مورد نیاز بدن درمان می شود و در اغلب اوقات به مصرف آنتی بیوتیک نیازی نیست.

به طور کلی اشرشیا کلی، علت شایع مسمومیت غذایی است.

این باکتری ها از طریق دست های آلوده به مدفوع، گوشت خام، شیر و آبمیوه غیر پاستوریزه منتقل می شود.

کالباس، سوسیس و کاهو نیز این باکتری را منتقل می کنند.

پس از ورود این باکتری از طریق دهان، این باکتری وارد روده ها می شود و به سلول های مخاط روده می چسبد و شروع به تکثیر میکند و هنگامی که تعداد آنها زیاد شود، همگی شروع به آزاد کردن سم می کنند.

سم ناشی از باکتری ها، مخاط روده را تخریب و دردهای شدید شکمی و اسهال را ایجاد می کند.

مدفوع شل و آبکی، حالت تهوع، استفراغ، فوریت برای رفتن به توالت، تب، سردرد، دفع دردناک و مدفوع خونی ازعلائم شایع این بیماری هستند.انتقال بیماری از طریق ( انسان ـ موادغذایی ـ انسان ) است .

گوشت ـ ماهی ـ شیر ـ آب آلوده در معرض خط آلودگی به این باکتری هستند و مهمترین منبع آلودگی ، سبزی های خام و سالاد است.

تماس مستقیم هنگام خرد کردن گوشت ، ماهی و گوشت خام و غذاهای گوشتی نیمه پخته ، استفاده از آبلیمو و فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه ، خوردن سبزیجات خام بدون ضدعفونی کردن ، استفاده از اب آلوده و یخ های سر راه ( عرضه غیر بهداشتی ) و استفاده از غذای دوره گرد های خیابانی همگی می توانند در انتقال بیماری نقش موثری داشته باشند .

کنترل بهداشت کارگران آشپزخانه ، کنترل آب مصرفی . مصرف نکردن سالاد و سبزی خام در رستورانها به ویژه غذاخوری های بین راهی و شستن دست ها یکی از عوامل عمده پیشگیری از انتقال بیماری است.

سازمان بهداشت جهانی ابعاد عفونت های اخیر را بزرگ و وخیم توصیف کرده و از کشورها خواسته است با یکدیگر همکاری کنند تا منبع اصلی این آلودگی ها کشف شود.

مقامات آلمانی می گویند خیارهای ارگانیک وارداتی از اسپانیا حامل باکتری «ای کولای» بوده است اما اسپانیا این گفته را رد کرده است.

گرچه در اغلب اوقات این میکروب بیماری خفیفی ایچاد می کند اما این نوع خاص میکروب با بروز اختلال در کلیه ها و بروز عارضه ای به نام Hemolytic - uremic Syndrome، مرگ آور است.

این عارضه با ایجاد خونریزی در ادرار و عوارض کلیوی به مرگ بیمار می انجامد.کارشناسان بین المللی می گویند گسترش باکتری مهلک از طریق مواد غذایی بارها باعث تلفات شده است اما نمونه اخیر یکی از بدترین موارد است.

به هر حال نکته مهم برای پیشگیری از این بیماری رعایت کامل بهداشت فردی و شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون و ضدعفونی کردن کامل میوه ها و سبزیجات پیش از مصرف و استقاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت و اجتناب از مصرف سالاد و سبزی در رستوران هاست.
najm134
 
پست ها : 1374
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

خطر میکروب‌های مقاوم به آنتی بیوتیک از تروریسم جدی‌تر است

پستتوسط najm134 » جمعه مارس 29, 2013 11:39 am

اگر به سرعت برای میکروب‌های مقاوم به درمان و ساخته نشدن آنتی بیوتیک‌های جدید در ۲۵ سال گذشته چاره ای جدی اندیشیده نشود، در سالهای آینده هر جراحی ساده‌ای می‌تواند به عفونت‌های مرگبار منجر شود و بیماری‌های عفونی مانند دویست سال پیش جان انسان‌ها را بگیرد.

پروفسور سالی دیویس مشاور ارشد دولت انگلیس در حوزه بهداشت و درمان امروز در گزارش سالانه خود خطر میکروب‌های مقاوم به آنتی بیوتیک را مانند بمب ساعتی خواند و از رهبران سیاسی خواست تا ماه آینده در اجلاس هشت کشور صنعتی جهان (جی ۸) این موضوع را در دستور کار قرار دهند.

پروفسور دیویس این خطر را در رده تروریسم و تغییر آب و هوای کره زمین ارزیابی کرده و آن را نه خطری برای بریتانیا بلکه خطری جهانی خوانده است.

"اگر الان اقدام نکنیم، ممکن است به شرایطی مشابه قرن نوزدهم برگردیم که جراحی‌های ساده به علت عفونت باعث مرگ می شدند؛ به این ترتیب درمان سرطان یا پیوند اعضا را هم نمی توانیم انجام دهیم."

مرگ و میر به علت بیماری‌های عفونی در دهه های اخیر بویژه در کشورهای غربی بسیار کاهش یافته و دلیل این کاهش بهبود بهداشت، گسترش واکسیناسیون، تولید آنتی بیوتیک‌های موثر و ارتقاء بهداشت محیط بوده است.

اما گزارش پروفسور دیویس نشان می دهد هنوز در انگلیس سالانه ۷ درصد مرگ‌ها علت عفونی دارند و ۲۰ درصد موارد غیبت از کار هم به همین دلیل است.

پروفسور دیویس می گوید با اینکه خطر مقاومت به آنتی بیوتیک و توانایی میکروب‌ها در تغییر و جهش ژنتیکی موضوعی کاملا شناخته شده است اما او سعی کرده این موضوع را برجسته کند چون باید این خطر دوباره ارزیابی شود: "من بعنوان پزشک مقاومت به آنتی بیوتیک را می شناختم اما نمی دانستم که وضعیت چقدر بد است و با چه سرعتی پیشرفت می کند".

با بهبود موازین بهداشتی بهتر در بیمارستانهای بریتانیا، میزان عفونت با میکروب‌هایی مثل ام آر اس ای (استافیلوکوک طلایی مقاوم به متی سیلین) و کلستریدیوم دیفیسیل در ده سال گذشته ۸۰ در صد کمتر شده است، اما بجای آن شیوع میکروب‌هایی مثل ای کولای و کلبسیلا در سالهای اخیر بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته و این میکروب‌های گرم منفی تبدیل به مهمترین عوامل عفونت بیمارستانی شده اند.

اما توانایی میکروب‌ها در تغییر تنها دلیل مقاومت به آنتی بیوتیک نیست. "از سال ۱۹۸۷ هیچ رده آنتی بیوتیک تازه ای تولید نشده و در خط تولید شرکتهای داروسازی بزرگ تقریبا هیچ آنتی بیوتیک تازه ای نیست."

برای تولید آنتی بیوتیک جدید انگیزه اقتصادی کافی وجود ندارد چرا که " آنتی بیوتیکها فقط در صورت لزوم برای یک یا دو هفته مصرف می شوند و به دلیل خطر مقاومت میکروب‌ها، مدت استفاده از آنها محدود است" در حالیکه داروهایی مثل داروی فشار خون یا داروی کاهنده قند برای تمام عمر مصرف می شوند. پروفسور دیویس از دولت بریتانیا خواسته تا برای سرمایه گذاری در ساخت آنتی بیوتیکهای جدید با شرکتهای داروسازی همکاری کند.

علاوه بر این پروفسور دیویس از "آموزش افتضاحی" که دانشجویان رشته های پزشکی در مورد آنتی بیوتیکها می بینند نگران است و معتقد است باید پرسنل درمانی و پزشکی در تجویز آنتی بیوتیک نهایت احتیاط را کنند و برای این کار آموزش کافی ببینند.

پوفسور دیویس اولین مشاور دولت بریتانیا نیست که درباره خطر مقاومت به آنتی بیوتیک هشدار داده است.

پیش از او لیام دانلدسون در سال ۲۰۰۸ از پزشکان خواسته بود تا برای درمان سرماخوردگی و سرفه آنتی بیوتیک تجویز نکنند چون اکثر این موارد ویروسی هستند و آنتی بیوتیک بی تاثیر است.

در سال ۱۹۹۹ هم سر کنت کولمن از مردم خواسته بود با رفتاری مسئولانه از پزشکان درخواست تجویز آنتی بیوتیک نکنند
najm134
 
پست ها : 1374
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

روش‌های پیشگیری و درمان تب کنگو

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه ژوئن 02, 2017 2:52 pm

اینفوگرافی: روش‌های پیشگیری و درمان تب کنگو


تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تب‌دار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.

به گزارش جام جم آنلاین، در حیوانات اهلی مثل گاو و گوسفند بیماری علائم مشخصی ندارد و حداکثر باعث تب می‌شود، بنابراین کارکنان کشتارگاه‌ها و سلاخ‌خانه‌ها به احتمال زیاد متوجه بیماری دام نخواهند شد.

شیوع بیماری بیشتر در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت کنه است. علائم بیماری در انسان: سردرد، تب شدید، کمردرد و درد مفاصل و عضلات، دل درد، اسهال، استفراغ، قرمزی چشم و سرخی گونه، خونریزی (مثلا بصورت نقطه‌های ریز مثل سر سوزن یا خونریزی‌های وسیعتر یا خون دماغ)، یرقان.

علائم بیماری یک تا سه روز بعد از نیش کنه آلوده یا پنج تا شش روز بعد از تماس با حیوان آلوده ایجاد می‌شود. بعد از چند روز بیماری وارد مرحله خونریزی می‌شود. خونریزی خطر اصلی برای بیمار است و موارد منجر به مرگ اکثرا به دلیلی خونریزی‌های شدید داخلی است. مرگ و میر بر اثر بیماری زیاد است و به سی درصد می‌رسد.

به دلیل اینکه متأسفانه دام بدون علامت است، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و دام پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای منفی ۱ تا ۴ قرار گیرد تا ویروس‌های آن کشته شوند و پس از آن مصرف شود. از خرید گوشتهای بازرسی نشده بدون مهر دامپزشکی (کشتار غیرمجاز) خودداری کنید.

این بیماری از راه خوردن گوشت حیوان ذبح شده منتقل نمی‌شود، این ویروس بیرون بدن از بین می‌رود بنابراین مگر اینکه فرد بلافاصله گوشگوشتت حیوان تازه ذبح شده را خام بخورد احتمال ابتلا وجود ندارد. گوشتی که مهر سازمان دامپزشکی را دارد می‌توان بدون نگرانی مصرف کرد.

روش عجیب دفن اولین قربانی تب کنگو در ایران

بر اساس گزارش های به دست رسیده اولین قربانی این بیماری خطرناک و واگیر دار در شهر اصفهان مشاهده شده که جنازه بیمارِ از دست رفته درون وکیوم و پس از آن تابوت پلاستیکی پِرِس شده، 3 متر زیر زمین با شفته آهک دفن می شود، میزان سرایت این بیماری مهلک به اندازه ای است که حتی در هنگام دفن این شخص هیچکس تا فاصله 10 متری آن هم حضور نداشت.لازم به ذکر است که مرگ قربانی بر اثر ویروس تب کریمه کنگو در شهرستان دیزچه توسط رئیس مرکز بهداشت شهرستان مبارکه تأیید شده است که ظاهرا 10روز قبل در پی ذبح یک گوسفند به ویروس مبتلا گشته و پس از چند روز بستری شدن در بیمارستان خانواده اصفهان جان خود را از دست داد و در آرامستان دیزچه به روشی عجیب دفن شد. در این روش میت را در یک گور سه متری در یک تابوت لاک و مهرشده دفن کردند.

Image
pejuhesh232
 
پست ها : 2609
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

بعدي

بازگشت به آلوده شناسى


Aelaa.Net