آلودگی محيط زيست

مدير انجمن: najm134

ما متولی کشتن سگ های ولگرد با اسید نیستیم

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه جولاي 16, 2015 11:14 pm

محيط زيست: ما متولی کشتن سگ های ولگرد با اسید نیستیم، و متولی اصلی این امر وزارت کشور است.


پایگاه خبری تحلیلی هدانا (HODANA.IR):

سید مجید خرازیان مقدم در رابطه با کشتن سگ‌های ولگرد با اسید در شیراز گفت: ما متولی محیط زیست هستیم ولی متولی مساله کشتن سگ‌های ولگرد نیستیم. هنوز هیچ خبری مبنی بر کشتن سگ‌های ولگرد با اسید به ما نرسیده است که بخواهیم آن را تایید یا تکذیب کنیم.

وی افزود: بنا به دلایل مختلف لازم است که جمعیت حیوانات بی‌صاحب از قبیل سگ های ولگرد که با نام حیوانات ناقل بیماری به انسان آنها را می‌شناسیم، کنترل شود. در سال 1375 ستادی در وزارت کشور با نام ستاد مرکزی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان در وزارت کشور تشکیل شد و افراد مختلفی از دستگاه‌های گوناگون در این ستاد عضو شدند که معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی هم از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در این ستاد عضو است.

مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه باید اول بدانیم که برای کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان چه سیاستی به کار برده می‌شود، گفت: در سال 87 دستورالعملی برای کنترل سگ‌های ولگرد تهیه شده است که اگر این دستورالعمل اجرا شود هیچ مشکلی پیش نمی‌آید و در تاریخ 18 بهمن 93 نیز نامه‌ای به تمام اداره کل‌های محیط زیست استانی زدیم که بر اجرای این دستورالعمل نظارت کنند و تخلفات را گزارش دهند.

سید مجید خرازیان مقدم در تشریح این دستورالعمل افزود: طبق این دستورالعمل مسئول جمع‌آوری سگ‌های ولگرد دهیاری‌ها و شهرداری‌ها هستند و موقع گرفتن آنها به هیچ نحو نباید سگ را بکشند بلکه باید زنده‌گیری شوند و به محل‌هایی که برای نگهداری آنها تهیه شده است منتقل شوند.

وی ادامه داد: در آن محل دامپزشک حضور می‌یابد و سگ را معاینه می‌کند اگر سگ سالم بود و متقاضی برای واگذاری آن وجود داشت آنها را واگذار می‌کنند و اگر تشخیص داده شود که سگ بیمار است باید تا جائیکه آن محل ظرفیت دارد در آنجا نگهداری شود و اگر ظرفیت وجود نداشت و سگ غیرقابل درمان بود طیق دستورالعمل معدم می‌شود.

مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست نحوه معدوم کردن سگ‌های بیمار را اینگونه مطرح کرد: در ابتدا با استفاده از ماده‌ای مخصوص سگ بیهوش می‌شود و سپس با ماده‌ای دیگر بدون اینکه حیوان درد بکشد معدوم می‌شود.

سید مجید خرازیان مقدم استفاده از سلاح گرم را فقط در یک مورد مجاز دانست و آن هم زمانی است که حیوان بیماری خاصی داشته باشد و به تصویب کارگروه استان و ستاد مرکزی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان برسد که تا به حال هم چنین موردی به وجود نیامده است.

وی با بیان اینکه محیط زیست نامه‌ای برای عقیم‌سازی سگ‌های ولگرد به ستاد مرکزی ارسال کرده است، گفت: ما اقدامی که برای جلوگیری از کشتن سگ های ولگرد با اسید کردیم نامه‌ای بود که در جهت نظارت و گزارش تخلفات به ادارات کل محیط زیست استانی زدیم و متولی اصلی این امر وزارت کشور است.
pejuhesh232
 
پست ها : 8794
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

بوي تعقن ناحيه فرودگاه بدترين استقبال از ميهمانان هوايي پايت

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه نوامبر 09, 2015 3:24 pm

بوي تعقن ناحيه فرودگاه بدترين استقبال از ميهمانان هوايي پايتخت است


پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بوی بد مسیر و اطراف فرودگاه امام خمینی(ره) مربوط به دیروز و امروز نیست؛ بااین‌حال تاکنون اقدام خاصی برای رفع این بوی بد و مشمئزکننده در اطراف فرودگاه که اصلی‌ترین محل ورود و خروج گردشگران و سرمایه‌گذاران خارجی به کشور است انجام نشده. البته مدیرکل محیط‌زیست استان تهران در گفت‌وگویی می‌گوید: «شش ماهی است دنبال منشأ بوی بد می‌گردند و هنوز موفق به یافتن آن نشده‌اند».

محمدهادی حیدرزاده، مدیرکل محیط‌زیست استان تهران دراین‌باره به «شرق» گفت: هنوز منشأ بوی بد مسیر و اطراف فرودگاه امام خمینی (ره) نامعلوم است. پیش‌تر گفته شده بود منشأ این بو گاوداری‌های فعال در این محدوده هستند ما از این گاوداری‌ها بازدید کردیم و حتی فعالیت چند گاوداری را متوقف کردیم اما بوی بد هنوز ادامه داشت. بعد گفتند ممکن است منشأ این بوی بد رودخانه‌ای باشد که اتفاقا فاضلاب مراکز صنعتی این منطقه به آن سرازیر می‌شود. به‌همین‌دلیل پس از بررسی به صنایعی برخوردیم که صنایع آلوده و شیمیایی خود را به این رودخانه سرازیر می‌کردند. متأسفانه پس از پلمپ‌شدن این مجموعه‌های صنعتی متخلف باز هم این بوی بد ادامه داشت.

حیدرزاده تصریح می‌کند احتمالا این بوی بد تلفیقی از چند منشأ با هم است که اتفاقا ماندگاری بالایی هم دارد. پیگیری‌های ما بیش از شش ماه است که ادامه دارد و در این مدت به دنبال منشأ این بوی بد هستیم اما هنوز نتوانسته‌ایم منشأ آن را پیدا کنیم. وی اذعان دارد مسئول شناسایی و پیگیری این موضوع اداره کل محیط‌زیست استان است و در ادامه می‌گوید: در چند ماه اخیر به طور هم‌زمان چند شرکت دانش‌بنیان با ما برای ازبین‌بردن این بوی بد همکاری می‌کنند اما مسئله این است که ابتدا باید بدانیم منشأ این بوی بد کدام‌یک از موارد است تا بتوانیم درباره آن تصمیم بگیریم.

حیدرزاده می‌گوید بوی بدی که از کهریزک استنشاق می‌شود، کم شده اما هنوز هم وجود دارد و می‌توان با برنامه‌ریزی برای این مجموعه، این بو را به حداقل رساند.

اما در همین حال رحیمیان، مدیر روابط‌عمومی شرکت شهر فرودگاهی به «شرق» می‌گوید مجموعه او، نگرانی‌ای از بابت این موضوع ندارند. او می‌گوید جهت وزش باد به سمت شرق است و این بوی بد تنها در بخش‌هایی از مسیر وجود دارد، درنتیجه ما نگرانی نداریم و تاکنون موضوع از سوی فرودگاه پیگیری نشده است. او به میهمانان خارجی فرودگاه اشاره می‌کند و می‌افزاید: از نظر ما بوی بد مربوط به گاوداری‌های نزدیک مسیر است اما رسیدگی به این موضوع مربوط به سازمان محیط‌زیست است و ما به‌عنوان یک مطالبه آن را پیگیری می‌کنیم.عبدالحسین مختاباد، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران یکی از اعضایی بود که نگران آبروی تهران شد و گفت: درست است که محدوده فرودگاه امام خمینی(ره) در حوزه کاری ما نیست اما میهمانان خارجی از همین مسیر به تهران می‌آیند و بوی بدی که در این مسیر وجود دارد، به هیچ‌عنوان قابل تحمل نیست.مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران که قبلا هم دراین‌باره در شورای شهر تهران صحبت کرده بود، به «شرق» گفت: موضوع به ما مربوط نیست و این مسئله در خارج از محدوده شهر تهران رخ می‌دهد و ما تنها به‌عنوان وظیفه انسانی درباره آن پیگیری مختصری داشته‌ایم.

چمران تأکید دارد این بوی بد به دلیل فعالیت گاوداری‌هاست و همه آنها باید ساماندهی یا بسته شوند و می‌گوید: بوی تعفنی که از یک گاوداری به مشام می‌رسد کاملا حسی مشخص است و نیازی به پیگیری ندارد. اگر هم فاضلاب صنعتی وجود داشته باشد مربوط به شهرک صنعتی روبه‌روی فرودگاه است که با محل گاوداری فاصله دارد. بویی که مشکل‌ساز شده در مسیر رسیدن به فرودگاه است و مسئولان مربوطه باید به دنبال رفع آن باشند.میهمانان خارجی که به ایران آمده بودند و رفتند در دسترس ما نبودند تا درباره بوی بدی که در مسیر فرودگاه تا تهران تجربه کرده‌‌اند از آنها بپرسیم اما حتما اتفاق خوبی نبوده و شیشه‌های خودروی‌شان را تا آخر بالا داده‌اند. تجربه مسافران ایرانی که در مسیر رفت یا برگشت به فرودگاه امام خمینی (ره) با این بوی بد مواجه بوده‌‌اند، اگرچه متفاوت است اما می‌تواند به ما کمک کند. یک نقطه اشتراک در صحبت‌های همه افرادی که با آنها صحبت کردیم وجود داشت و اینکه بوی بد تنها در قسمتی از مسیر زیاد است و در باقی مسیر تمام می‌شود.

این یعنی منشأ بو، تقریبا به محدوده خاصی برمی‌گردد. نقطه اشتراک دیگر شدیدبودن بوی بد تعفن است؛ این بو، آن‌قدر شدید است که نمی‌توانید آن را تحمل کنید و نفس عمیق بکشید و فقط باید به‌سرعت از این قسمت بگذرید. یکی از مسافران برخلاف نظر مسئولان فرودگاه امام خمینی(ره) به خبرنگار «شرق»، گفت: در محوطه بیرونی فرودگاه شدت بو آن‌قدر زیاد بود که با عجله پارک کردیم و خودمان را به سالن اصلی رساندیم. بوی بد شبیه بوی زباله و تعفن آن بود. مسافر دیگری می‌گفت من مطمئن‌ام که بوی فضولات گاوداری بود که با بوی تعفن زباله یکی شده بود.یکی از مسافران در کنار بوی گاوداری، بوی سوزاندن زباله و پلاستیک را هم احساس کرده بود و می‌گفت وقتی به همین بخش که بوی بد هم می‌دهد می‌رسید، غبار و دودی هم وجود دارد، قبلا که شب رفته بودم متوجه نشده بودم اما در یکی از سفرهای روزانه‌ام این موضوع کاملا مشخص بود. مخاطب دیگری به خبرنگار «شرق»، گفت: این مشکل مربوط به چند سال اخیر نیست و از همان سال‌های اولی که این فرودگاه، راه‌اندازی شده بود و من از آن استفاده کرده بودم، این بوی بد وجود داشت اما کسی به آن توجه نکرده چون معتقدند این بو برای فضای اطراف فرودگاه است و چون نمی‌توان آنها را حذف کرد، پس بوی بد را هم باید تحمل کرد.چند سال قبل که اوضاع کوه زباله در کهریزک به این شکل نبود، شرایط اسفباری وجود داشت و آنچه امروز با هزینه و تلاش بسیار شهرداری تهران وجود دارد و میزان بوی بد را کم کرده، شرایطی کنترل شده است. پیش از این تعداد پرندگانی که بالای کوه زباله بودند بسیار بیشتر از حالا بود. این پرندگان قاعدتا یک‌جا نمی‌ماندند و بارها خودشان را به نزدیکی فرودگاه و مسیر پروازی هواپیماها می‌رساندند و حتما مسئولان شهری تهران و فرودگاه امام(ره) هشدارهای حضور این پرندگان در نزدیکی فرودگاه و حرف‌وحدیث‌ها برای جابه‌جایی کهریزک را فراموش نکرده‌اند.به‌هرروی فعلا چند شهرک صنعتی ازجمله شمس‌آباد در نزدیکی فرودگاه امام‌خمینی (ره) وجود دارد و برنامه‌های مفصل و بسیاری برای ایجاد مجتمع‌ها و شهرک‌ها و تبدیل این مجموعه‌ها به منطقه‌ ویژه اقتصادی در نزدیکی فرودگاه در دستور کار است. به این شرایط گاوداری‌های صنعتی که در همین محدوده‌ها وجود دارند و کوه ٤٠ متری زباله در کهریزک را هم اضافه کنید و ببینید اگر هر کدامشان آن بویی را که مسافران احساس کرده‌‌اند ایجاد کرده باشند، چه تلفیقی از انواع بوها در آنجا وجود دارد. در این شرایط اگر قرار باشد این محدوده که زمین‌های خالی و مستعد برای تبدیل به فضاهای صنعتی زیاد دارد، هر روز شلوغ‌تر شود و کهریزک همان‌جا بماند و گاوداری‌ها و فاضلاب‌های صنعتی هم راهشان را به آب‌های جاری پیدا کنند و ... دیگر نباید انتظار داشت آنجا اتفاق خوبی بیفتد و بوهای خوبی هم متصاعد شود. شاید بهتر است اداره‌کل محیط‌زیست استان تهران علاوه بر گشتن به‌دنبال منشأ بوی بد، شواهد آشکار اختلالات زیست‌محیطی را در این محدوده ردیابی کند و قبل از آنکه کار از کار این محدوده صنعتی بگذرد، برای این محدوده صنعتی چاره‌ای آبرودار بیندیشد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8794
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

ساعت قیامت به نیمه‌شب نزدیک‌تر شد

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه ژانويه 28, 2016 12:34 pm

ساعت قیامت به نیمه‌شب نزدیک‌تر شد


پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خطرات هسته‌ای و تغییرات آب‌وهوایی، تهدیداتی بزرگ برای زمین محسوب می‌شوند و به نوشته مجله Bulletin of the Atomic Scientists، عقربه ساعت نمادین قیامت در سه دقیقه به نیمه‌شب باقی خواهد ماند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این ساعت، نمادی از عملکرد بشر در از بین بردن زمین است که در سال 2015 به نیمه‌شب نزدیک‌تر شده است.

راشل برانسون، مدیر اجرایی مجله Bulletin of the Atomic Scientists در یک نشست خبری در واشنگتن اظهار کرد: این ساعت نمادین به نزدیکترین فاصله خود به نیمه شب در 20 سال اخیر رسیده است.

بیشتر مردم بر این تصور هستند که بمبهای هسته‌ای که در هیروشیما و ناکازاکی منفجر شدند، قدرتمندترین انفجارات تولید شده توسط بشر هستند، اما در واقع آن‌ها در مقایسه با بمبهای مدرن مانند زمزمه هستند.

لاورنس کاوس، کیهان‌شناس و استاد دانشگاه ایالتی آریزونا در این نشست گفت که گرمای جهانی، ترورسیم، خطرات هسته‌ای و تهدیدات سایبری به عنوان تأثیرات بی‌ثباتی باقی مانده‌اند.

وی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: عوض نشدن ساعت از سال 2015 تاکنون اصلا خبر خوبی نیست.

با وجود اخباری مانند گفت‌وگوهای پاریس در مورد آب‌وهوا، اما کارشناسان در مورد افزایش وعده‌هایی که کاذب خوانده‌اند، همچنان اظهار نگرانی می‌کنند.

تصمیم‌گیری برای حرکت دادن یا ندادن ساعت توسط گروهی از دانشمندان از جمله 16 برنده جایزه نوبل انجام می‌شود.

ساعت قیامت در سال 1947 ایجاد شد و از آن زمان تاکنون 18 بار تغییر کرده است که این تغییرات از دو دقیقه به نیمه شب در سال 1953 تا 17 دقیقه به نیمه شب در سال 1991 متغیر بوده‌اند. آخرین بار، این ساعت، سه دقیقه به نیمه شب را نشان داد، سال 1983 بود که جنگ سرد بین آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی در اوج خود قرار داشت.
pejuhesh232
 
پست ها : 8794
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

كشتار 400 وال توسط ژاپنيها

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه آپريل 23, 2016 12:20 pm

كشتار 400 وال توسط ژاپنيها


Image

شفقنا-سی ان ان نوشت ژاپنی ها در فصل شکار وال ها با دست پر به خانه برگشته اند؛ با جسد ۲۰۰ وال ماده و البته باردار.

شکارچیان وال ژاپنی از نظر گروه های طرفدار حقوق حیوانات و صلح سبز بدترین انسان های روی زمین هستند. حالا آنها قطعا با شنیدن شکار ۳۳۳ وال از دریاهای شمالی خشمگین تر هم می شوند.

شکارچیان ژاپنی که هیچ قاعده و قانون اخلاقی نمی شناسند امسال دست کم ۲۳۰ وال ماده را نیز شکار کرده اند که ۹۰ درصد آنها باردار بودند.

Image
pejuhesh232
 
پست ها : 8794
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

فرانسوی‌ها دریافتند که استفاده از پلاستیک رایگان نیست!

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه مه 17, 2016 10:14 am

فرانسوی‌ها دریافتند که استفاده از پلاستیک رایگان نیست!


سه سال پیش در مطلبی به مناسبت «روز زمین» درباره یکی از آلودگی های بزرگ زمین نوشتیم و تلاش کردیم ثابت کنیم که برخلاف باور عمومی، استفاده از کیسه های پلاستیکی رایگان نیست؛ موضوعی که ظاهرا فرانسوی ها به درستی به آن پی برده‌اند. بخوانید و قضاوت کنید.

به گزارش «تابناک»، دولت فرانسه همه فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها را موظف کرده است که پلاستیک‌های غیرقابل بازیافت را از فروشگاه‌ها حذف کنند؛ اقدامی که معنای آن ارائه پاکت‌هایی از جنس مواد قابل بازیافت یا الزام مردم به همراه داشتن ساک و سبدهای دستی برای حمل خرید‌هایشان است.

این خبری است که رسانه‌های فرانسوی روی خروجی خود قرار داده‌ و آن را بخشی از طرح دولت فرانسه برای کاهش آسیب پاکت‌های پلاستیکی به چرخه طبیعت خوانده‌اند، زیرا پلاستیک‌های غیرقابل بازیافت، یکی از معضلات مهم زیست محیطی جهان امروز شده و تمام فعالان محیط زیستی تلاش‌هایی جهت کاهش و نهایتا حذف استفاده از آن‌ها را در سال‌ها اخیر انجام داده‌اند.

نتیجه تحقیقات گسترده در این خصوص در سطح جهان، حکایت از آن دارد که ۵۰ درصد کیسه‌های پلاستیکی در دنیا تنها یک بار مورد استفاده قرار می‌گیرند و بعد مقدار زیادی شان در مسیر زباله شدن قرار می‌گیرند؛ زباله‌هایی که آنقدر در سطح جهان پراکنده می‌شوند که حتی موجودات دریایی نیز از آسیب‌هایشان در امان نیستند و تحقیقات نشان می‌دهد در ۴۰ درصد گونه‌های جانوری در دریا‌ها، در بخش‌هایی از بدنشان پلاستیک پیدا شده است.

اگر خوب دقت کنیم در کشور ما هم این معضل به وضوح قابل رؤیت است. مقدار زیاد این کیسه‌ها در منازل مشکل‌ساز شده و بسیاری از مردم کیسه‌ها را بلافاصله پس از خرید و حمل اجناس به منزل دور می‌ریزند. اشکالی که بهره‌مندی کشورمان از منابع غنی نفتی و تولیدات پتروشیمی، پر رنگ‌تر شده، چون سالانه مقادیر زیادی لوازم پلاستیکی تولید و با نرخی ارزان عرضه می‌شود.

بر پایه آمارهای جهانی، سهم ایران ۱۵/۱درصد تولید زباله پلاستیکی دنیا بوده و کشور ما از تولید‌کنندگان عمده مواد پلاستیکی در دنیاست و مهم‌ترین علت استفاده از این کیسه‌ها، مسأله مقایسه قیمت آن‌ها با کیسه‌های کاغذی است.

بدون توجه به اینکه چنین مقایسه‌ای ناقص و نادرست است چراکه باید در این قیاس، مخارج جمع آوری و بازیافت این مواد و از همه مهم‌تر هزینه زیان و خسارات زیست محیطی ناشی از پراکندگی آن‌ها در محیط را هم مدنظر قرار داد که در این صورت درخواهیم یافت استفاده از آن‌ها برای ما بسیار گران‌تر است؛ به این دلیل که پلاستیک غیرقابل تجزیه بوده و به گفته محققان تجزیه کیسه‌های زباله به طور متوسط ۵۰۰ سال طول می‌کشد! با این ملاحظه که سوزاندن آن‌ها نیز راهکار خوبی نیست، چون باعث تولید اسید کلریدریک و گاز دیوکسین و در ‌‌‌نهایت آلودگی هوا خواهد شد.

پس اگر اندک علاقه‌ای به محیط زیست داریم، پیش از اینکه دیر شود و مسئولان دولتی مجبور به تنظیم قانون‌های خاص و برخوردهای ویژه یا تعیین جریمه شوند، خوب است خودمان ساک‌های پارچه‌ای یا کاغذی را که در خانه داریم همراهمان به فروشگاه‌ها ببریم و تا جای ممکن از کیسه‌های پلاستیکی و ظرف‌های پلاستیکی استفاده نکرده و از جیب آیندگان هزینه نکنیم.
pejuhesh232
 
پست ها : 8794
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

ریزگردها تا کی بلای جان شهروندان ما هستند؟!

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه ژوئن 23, 2016 2:34 pm

ریزگردها تا کی بلای جان شهروندان ما هستند؟!


شفقنا زندگی- این روزها برخی از شهرهای ایران به جای اکسیژن گرد و خاک را به ریه های خود مهمان کرده اند شهرها خاکستری شده اند و هیچ نشانی از تازگی و زیبایی دیده نمی شود. پدیده ریزگردها که چند سالی است مهمان کشور ما شده و البته این امر در برخی استان ها مهمان همیشگی شده است از این رو پای بسیاری را هم به تخت های بیمارستان ها کشاند.

اگرچه آمار دقیقی از میزان تلفات ناشی از ریزگردها در دسترس نیست اما با یک حساب تخمینی می توان پی برد که این عدد چندان نازل هم نیست.

بخشی از ریزگردها داخلی و حاصل خشک شدن تالاب ها و از بین رفتن آب هاست

پدر علم کویر شناسی ایران در این باره معتقد است: تمامی ریزگردها از خارج از ایران نیست و قسمتی از این ریزگردها در حدود ۵ سال است که در کشور ما ایجاد می شود و حاصل خشک شدن تالاب ها و از بین رفتن آب ها در ایران است.

زمین ها از خوزستان تا عراق کشت نشده است

پرویز کردوانی در گفت و گو با خبرنگار شفقنا زندگی گفت: اندازه ریزگردها کمتر از دو هزارم میلیمتر قطر دارند و دیده نمی شوند به همین دلیل می تواند هزاران متر بالا برود. یکی از علل ریزگردهای خارجی به دلیل کم شدن آب ها در عراق و از بین رفتن رود دجله و فرات است اما از طرف دیگر رفت و آمدها در این منطقه افزایش داشته است و زمین ها از خوزستان تا عراق کشت نشده است.

حضور داعش یکی از عوامل مهم در ایجاد ریزگردها

وی وجود جنگ و حضور داعش در این منطقه را یکی از عوامل مهم در ایجاد ریزگردها عنوان کرد و ادامه داد: ریزگردها در کشور ما هم ایجاد می شود؛ یکی از علل ایجاد این ریزگردها در داخل کشور این است که ما در ابتدا این پدیده را نمی شناختیم و نتوانستیم به موقع عمل کنیم و از بین رفتن تالاب ها و کم شدن آب در کشاورزی و از بین رفتن پوشش های گیاهی به دلیل از بین رفتن آب های زیر زمینی باعث شد تا ریزگردها در هوا معلق شوند.

چاه های قدیمی نفت و مشعل ها موادهای باقی مانده را در هوا معلق می کند

این استاد کویر شناس با اشاره به چاه های قدیمی نفت و مشعل ها تصریح کرد: این دو عامل هم موادهای باقی مانده را در هوا معلق می کند؛ با این حال برای مقابله با پدیده ریزگردها روش مالچ پاشی را انتخاب کرده اند که چون مالچ خود قیر است و خود این مالچ ها به مرور زمان مانند دوده بخاری در هوا معلق می شود؛ و استفاده از این مواد منطقی نیست.

کردوانی ادامه داد: ریزگردها به دو قسمت تقسیم می شوند قسمتی از سنگ ایجاد شده اند که یا تبدیل به خاک رس شده اند و برای سلامتی مضر نیستند اما قسمتی دیگر از سنگ های کوارتز تشکیل می شوند و مانند خرده شیشه هستند و برای سلامتی بسیار مضر است چرا که باعث پارگی در ریه می شود بنابراین ریزگردها به دو دسته کانی و آلی(مواد گیاهی یا نفتی) تقسیم می شوند.

تبعات منفی ریزگردها برای سلامتی

مالچ پاشی به ۱۱ دلیل موثر نیست

وی به تبعات منفی این ریزگردها اشاره کرد و ادامه داد: به جز آنکه ادارات و مدارس در این ایام تعطیل می شوند و متاسفانه استفاده از ماسک هم برای افراد موثرنیست از طرفی دیگر برای فتوسنتز گیاهان و زنبورهای عسل مشکلاتی را ایجاد می کند و زنبورهای عسل مسیرهای خود را گم خواهند کرد.

این استاد دانشگاه راه های در نظر گرفته شده برای از بین رفتن ریزگردها ی خارجی را مانند کاشت درخت و مالچ پاشی مفید ندانست و ادامه داد: ارتفاع درختان نهایتا ۲۰ متر است و در حالی است که این ریزگردها به دلیل ریز بودن بسیار بالا می روند و از طرف دلیل مالچ پاشی به ۱۱ دلیل موثر نیست چرا که سازمان ملل هم اعلام کرده است باید برای انجام هر عملی باید چند فاکتور را در نظر گرفت از جمله؛ زیان محیط زیستی وجود نداشته باشد، در محل موجود باشد ، ارزان باشد و یک بار و برای همیشه باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه مالچ نفتی نه تنها خود به ریزگرد تبدیل می شود بلکه ۱۱ مشکل عمده را ایجاد می کند:

۱. ماده نفتی است و کشورهایی مانند ایران می تواند استفاده های دیگر و مفید تر انجام می دهند ۲. این ماده باید تبدیل به قیر شود و نیازمند کارخانه سازی است ۳. تبدیل قیر به مالچ هم نیاز به کارخانه سازی دارد ۴. بسیار گران است و لیتری تا ۱۰ هزار تومان به فروش می رسد ۵. نیازمند ماشین مخصوص است که این مورد هم هزینه ایجاد می کند ۶. بعد از مالچ پاشی تمام منطقه سوخته می شود و مشکل زیست محیطی ایجاد می کند ۷. از آنجا که این ماده سیاه رنگ است و ضریب حرارتی بالایی دارد منطقه داغ می شود و باد داغ بلند می شود ۸. تمام موجوات خاک را می کشد ۹. بوی بدی می دهد که سرطان زاست ۱۰.آب نفوذ نمی کند وآب های حاصه از باران به هدر میرود و از طرف دیگر تا مدت ها هیچ انسان و حیوانی نباید از این منطقه عبور کند ۱۱. اثر این ماده بعد از ۴ سال از بین می رود و تبدیل به دوده می شود.

به جای مالچ از ریگ استفاده شود

کردوانی افزود: جنگل کاری درایران هم ممکن نیست چرا که وضعیت آب در ایران مناسب نیست و از طرف دیگر بسیار زمان بر است اینها در شرایطی است که در ایران کشاورزی در حال از بین رفتن است به همین دلیل ایده ای که برای عراق و کشور ما می تواند مناسب باشد استفاده از ریگ است چرا که شن و ماسه در کشور ما وجود دارد؛ این راه استفاده از طبیعت است از طرف دیگر ریگ ارزان است و یک بار برای همیشه است و زیبایی هم برای منطقه ایجاد خواهد کرد و در شب ها نسیم خنک را برای روستاهای اطراف ایجاد می کند.

به هر رو به نظر می رسد در حال حاضر نگاه ظریف مسئولین در ایجاد و یا پیشروی مشکلات زیست محیطی خلائی را ایجاد کرده است؛ همیشه استفاده از نظرات جمیع کارشناسان می تواند حاصله بهتری را نصیب مردم کند و از آنجا که مسایل زیست محیطی به صورت مستقیم بر سلامت شهروندان موثر است بار سنگینی را بر دوش مسئولین نهاده تا برررسی دقیق تر راه کاری مناسب را بجویند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8794
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

ریزگردها قاتل خاموش آبسنگ های مرجانی

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه جولاي 28, 2016 10:16 am

ریزگردها قاتل خاموش آبسنگ های مرجانی


تهران- ایرنا- بیش از 50 گونه آبسنگ های مرجانی در خلیج فارس و دریای عمان وجود دارد که عوامل مختلفی مانند آلودگی های نفتی، پساب ها و چند سالی است ریزگردها حیات این گونه های ارزشمند را تحت تاثیر قرار داده اند.

Image

پدیده نوظهور ریزگردها به مرور تاثیر خود را بر تمام پهنه های زیستی نشان می دهد، بعد از ایجاد مشکلات تنفسی برای انسان ها اکنون نوبت به آبزیان رسیده است، به طوری که با نشستن بر روی دریاها به ویژه خلیج فارس که دریایی بسته و شکننده است موجب ته نشین شدن و نشستن بر روی آبسنگ های مرجانی می شود.
همچنین مانع رسیدن نور و اکسیژن به دریا و آبزیان می شود و کدورت آب را نیز به دنبال دارد که این مساله تهدید بزرگی برای حیات آبزیان و آبسنگ های مرجانی است زیرا سفیدشدگی آنها را به همراه دارد و این مساله در نهایت موجب مرگ مرجان ها می شود.

با توجه به اینکه آبسنگ های مرجانی به عنوان جنگل های دریایی و همچنین مامن انواع آبزیان است از این رو حفاظت از آنها باید جدی گرفته شود زیرا نابودی آنها تهدیدی برای دیگر آبزیان خواهد بود.
پروین فرشچی معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست روز چهارشنبه به خبرنگار علمی ایرنا گفت: بروز پدیده ریزگرد یکی از مشکلات بخش دریایی کشور به ویژه در خلیج فارس و دریای عمان است، ریزگردها همیشه بوده اما در چند سال اخیر با توجه به کاهش بارندگی و افزایش خشکسالی بیشتر شده و بیشتر منشاء آن هم خارج از مرزهای کشور است.
وی اظهار کرد: ریزگردها با نشستن بر روی دریا موجب کدر شدن آب و در نتیجه سفید شدگی مرجان ها می شود، همچنین موجب می شود تا اکسیژن کمتری به لایه های زیرین آب برسد که موجب تلف شدن ماهیان و مهاجرت آنها از منطقه می شود.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بیش از 50 گونه آبسنگ های مرجانی در خلیج فارس و دریای عمان وجود دارد، همچنین 7 گونه لاک پشت دریایی در دنیا وجود دارد که 5 گونه آن در خلیج فارس و دریای عمان زیست می کند، 17 گونه علف دریایی، 13 گونه نهنگ، 450 گونه ماهی، 5 تا 7 گونه دلفین و 100 گونه پرنده آبزی و کنار آبزی در این دو پهنه آبی وجود دارد که حیات تمام آنها زنجیروار به هم متصل است.

فرشچی گفت: ورود آلودگی های نفتی هم از دیگر تهدیدات آبسنگ ها و سایر موجودات دریایی خلیج فارس است، بر اساس تخمین راپمی سالانه حدود 1/2 میلیون بشکه نفت به علت نشت های طبیعی، حمل و نقل، تصادفات و قاچاق وارد در خلیج فارس و دریای عمان می شود که تهدیدی برای این پهنه و موجودات موجود در آن است.

همچنین داود میرشکار مدیر کل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست به خبرنگار علمی ایرنا با بیان اینکه ریزگردها از چند جنبه بر روی آبسنگ های مرجانی تاثیر می گذارند، گفت: زمانی که بر روی تالاب های ساحلی می نشینند موجب کدورت آب می شوند و اجازه نمی دهند نور کافی به آبسنگ های مرجانی برسد.
وی افزود: در این صورت فیتوپلانگتون هایی که با آبسنگ های مرجانی همزیستی دارند دیگر قادر به انجام عمل فتوسنتز نیستند از این رو مرجان ها را ترک می کنند که این مساله موجب سفیدشدگی آنها می شود که این تاثیر مستقیم ریزگردها بر روی آبسنگ های مرجانی است.

میرشکار با بیان اینکه گاهی هم به طور غیر مستقیم تاثیر می گذارند گفت: ریزگردها حاوی عناصری هستند که موجب بروز شکوفایی جلبکی می شوند زیرا با گسترده شدن بر روی سطح آب به ویژه آبهای کم عمقی مانند خلیج فارس مانع رسیدن اکسیژن به سطح آب می شود. کاهش اکسیژن در آبهایی با عمق کم در شب بیشتر است.
وی افزود: در روز هم به علت ایجاد لایه ای بر روی آب اجازه نمی دهد نور به مرجان ها برسد ، همچنین ممکن است مرگ و میر آبزیان بر اثر بروز کشند قرمز محیط را برای آبسنگ های مرجانی غیر قابل زیست کند زیرا زمانی که مرگ و میر زیاد شود مانند تلی روی آب قرار می گیرند که ممکن است حاوی میکروب و ویروس باشند و محیط را برای آبسنگ ها ناامن کنند.
میرشکار تاکید کرد: ریزگردها علاوه بر اینکه بر روی آبسنگ های مرجانی تاثیر می گذارند بر روی زیستگاه ها، جنگل های حراء و علف های دریایی نیز تاثیر سوء دارند از این رو پایش آن در دستور کار سازمان است که در صورت تامین اعتبار این کار انجام خواهد شد.

وی گفت: ایستگاه پایش دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در استان هرمزگان به طور مداوم منطقه را پایش می کند اما قطعا اگر تعداد ایستگاه ها بیشتر باشد عملیات پایش و حفاظت بهتر انجام می شود.

مدیر کل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: همچنین موسسه شیلات نیز در گشت های دوره ای خود این مساله را مورد توجه قرار می دهد و اقدام به آنالیز فیتوپلانگتون ها می کند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8794
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

سیاه‌زخمی که زیر پای تهران خشک می‌شود

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه آگوست 04, 2016 5:07 am

سیاه‌زخمی که زیر پای تهران خشک می‌شود


با گذشت چهار سال از بهره برداری تصفیه‌خانه شیرابه کهریزک، رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران از اشتباه محاسباتی دانشگاه تهران در طراحی این تصفیه خانه خبر می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اراضی 1400 هکتاری مجتمع پردازش و دفع آرادکوه واقع در حاشیه جنوبی شهر تهران که به سایت کهریزک شهرت دارد، سالهاست در گوشه و کنار خود میزبان گودال‌هایی به عمق 40 سانتی‌متر تا حداکثر 1.5 متر و مملو از مایعی بدبو، غلیظ و تیره رنگ است که به سیاه‌زخم هایی بر تن زمین داغ کهریزک می‌ماند؛ گودال‌هایی موسوم به حوضچه شیرابه که حاصل بیش از 40 سال دفن سنتی و غیربهداشتی زباله در این مجتمع بوده است. با وجود اینکه شیوه‌های دفع پسماند در سال‌های اخیر به نحوی مدیریت شده که شیرابه جدیدی تولید نمی‌شود، اما بارش برف و باران هم بر حجم این شیرابه‌ها می‌افزاید.

نگرانی‌های جدی نسبت به آثار مخرب نفوذ شیرابه‌های کهریزک به زیرزمین و پیامدهای زیست محیطی به دنبال آن، مدیریت شهری را به اقدام برای حل این معضل واداشت و با همکاری دانشگاه تهران طراحی و ساخت تصفیه‌خانه شیرابه کهریزک در بهمن 1391 به سرانجام رسید. مجتبی عبداللهی، معاون خدمات شهری شهردار تهران در هنگام بهره‌برداری از این تصفیه‌خانه وعده داد با توجه به ظرفیت 1400 مترمکعبی روزانه این سایت، شیرابه‌های کهریزک ظرف مدت 18 تا 24 ماه تصفیه شود. عملکرد تصفیه خانه نیز به نحوی طراحی شد که از مایع تصفیه شده برای آبیاری فضای سبز استفاده و لجن‌های آن نیز به کمپوست تبدیل شود.

تصفیه‌خانه شیرابه کهریزک قرار بود ظرف مدت دو تا سه سال پرونده آلوده‌ترین سیال شناخته شده روی زمین را در اراضی جنوب تهران ببندد و این عارضه را برای همیشه درمان کند. اما اکنون سازمان مدیریت پسماند از اشتباه محاسباتی دانشگاه تهران در طراحی این تصفیه خانه خبر داده و کارایی این سایت به کلی زیر سوال رفته است.

ظرفیت واقعی تصفیه خانه، 10 درصد پیش بینی اولیه است

پس از بازدید رحمت‌الله حافظی، رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران از آرادکوه در سال 93، موضوع بدون استفاده ماندن تصفیه خانه شیرابه از قول وی رسانه‌ای شد. اگرچه معاون خدمات شهری شهرداری تهران این تعطیلی را تایید نکرد اما در عین حال محقق نشدن وعده‌های اولیه و زمان‌بندی پیش‌بینی شده برای تصفیه کامل شیرابه‌ها، مؤید وجود مشکلاتی بر سر راه تحقق این برنامه است.

با این وجود حدود دو هفته پیش مجتبی عبداللهی، معاون خدمات شهری شهردار تهران در یک گفت‌وگوی رسانه‌ای مدعی شد که «در آینده‌ نزدیک چیزی به عنوان دریاچه شیرابه نخواهیم داشت و این دریاچه خشک خواهد شد. ضمن اینکه با تصفیه‌خانه‌ای که احداث شده 90 درصد دریاچه شیرابه خشک و 10 درصد دیگر نیز نهایتاً تا اوایل سال آینده خشک می‌شود».

در این بین رحمت‌الله حافظی به عنوان رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران که از نزدیک کهریزک و مساله‌هایش را رصد می کند، در گفت‌وگو با تسنیم از وجود مشکل در طراحی تصفیه‌خانه خبر داده و توضیح می دهد: شهرداری مدعی است که دانشگاه تهران به عنوان طراح و مجری تصفیه خانه شیرابه، در محاسباتش دچار خطا شده و همین امر دلیل عدم تحقق برنامه تصفیه شیرابه ها در زمان بندی اعلام شده است.

وی می افزاید: بر اساس اظهارات مسئولان شهرداری تهران، کیفیت شیرابه‌های تولید شده در تهران با گونه‌های موجود در کشورهای دیگر با توجه به ترکیب متفاوت زباله‌های پایتخت، تفاوت دارد و غلظت آن بسیار بالاست. بنابراین در صورتی که تمام ظرفیت سایت تصفیه به کار گرفته شود، تنها 10 درصد پیش‌بینی اولیه می‌تواند تصفیه انجام دهد.

رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران از تیم طراحی و اجرای دانشگاه تهران درخواست کرد در این رابطه پاسخگو باشند و از خود دفاع کنند.

شیرابه‌ها ماندنی نیست

حافظی در عین حال از کاهش سه هکتاری شیرابه‌های کهریزک نسبت به سال گذشته خبر می دهد و می‌گوید: سال گذشته حجم شیرابه‌ها حدود هفت هکتار بود که امسال این میزان به چهار هکتار کاهش یافته است.

به گفته وی، تصفیه شیرابه یکی از روش‌های خلاصی از دست این عارضه است و در دنیا روش‌های دیگری نظیر بازچرخانی جواب داده که اکنون در کهریزک نیز مورد استفاده قرار گرفته است. در این روش شیرابه‌های موجود بازچرخانی و دوباره روی زباله‌های دپو شده پمپ می‌شود تا در نهایت خشک شود.

وی با بیان اینکه شهرداری در طول چند ماه اخیر انرژی زیاد برای بکارگیری این روش صرف کرده است، خاطرنشان می کند: بخش اعظم کاهش حجم شیرابه‌های کهریزک با استفاده از روش بازچرخانی میسر شده است.

حافظی ابراز امیدواری می کند که با استفاده از روش بازچرخانی در آینده نزدیک حوضچه های شیرابه کهریزک به طور کامل محو شود.
pejuhesh232
 
پست ها : 8794
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

عدم اقدامات لازم براى حفاظت محيط زيست در ايران

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه آگوست 13, 2016 12:06 pm

عدم اقدامات لازم براى حفاظت محيط زيست در ايران


به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، کم نیست خبرهایی که هر ازچندگاهی قصه بی مهری به طبیعت را برایمان یاداوری می کند و شنیدن آنها قلب هر انسان دوستدار محیط زیست را جریحه دار می کند.

Image

همین دو سال پیش بود که بیش از 2 میلیون قطعه ماهی در فاجعه ای زیست محیطی در سد فشافویه شهرستان ری به دلیل ورود فاضلاب خام شهرک صنعتی به این سد تلف شدند.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان ری در آن برهه دلیل این اتفاق را ورود فاضلاب خام شهرک صنعتی واوان به سد 200 هکتاری فشافویه اعلام کرد و گفت: پیش از این فاضلاب خام شهرک صنعتی واوان با کانال آبی مخلوط و به ترتیب به دریاچه شهرک سینمایی دفاع مقدس و بعد سد فشافویه وارد می شد که با قطع این کانال آب، فاضلاب خام به طور مستقیم وارد این سد و منجر به افزایش شدید آلودگی و ایجاد فاجعه زیست‌محیطی در منطقه شده است.

همچنین ورود حجم بالایی از فاضلاب های صنعتی استان های جنوبی کشور به خلیج فارس، مشکل زیست محیطی اغلب شهرک های صنعتی و کم‌ توجهی به تصفیه فاضلاب و استانداردهای زیست محیطی، ورود فاضلاب ها و پساب های صنعتی به زمین های کشاورزی و از همه دردناک تر ورود فاضلاب های عفونی بیمارستان ها و مراکز درمانی نقاط مختلف کشور به رودخانه ها و دریاها محیط زیست کشورمان را با بحران جدی مواجه کرده است.

اما چند سالی است که دانشمندان و مهندسان علم شیمی برای رفع آلودگی های زیست محیطی به واژه جدیدی تحت عنوان«شیمی سبز» رسیده اند، که بهره گیری از راهکارهای مهندسی و تکنولوژیک ارائه شده در این روش به طور حتم گام مهمی در کاهش هرچه بیشتر معضلات زیست محیطی است.

**دانش مهندسی سبز مرهمی برای دردهای علم شیمی
شیمی یا همان کیمیا به عنوان علم و دانش تبدیل مواد کم ارزش به مواد ارزشمند از قدیم نقش بسیار اثرگذاری در پیشرفت تمدن انسان داشته است و جایگاه این علم در اقتصاد و زندگی آدمی روز به روز پر رنگ تر شده است که البته همزمان با این پیشرفت ها این دانش، آسیب ها و خطراتی نیز برای سلامتی و محیط زیست انسان به همراه داشته است.
شیمیدان ها طی سال ها کوشش و پژوهش، مواد خاصی از طبیعت برداشت و آن را به مواد دیگری تبدیل کرده اند که سلامت انسان و محیط زیست را به چالش کشیده اند، به طوری که این مواد دیگر به سادگی به چرخه طبیعی مواد باز نمی گردد و سال های طولانی بصورت زباله های بسیار مضر و همیشگی در طبیعت باقی خواهند ماند.
شاید امروزه تاثیر علم شیمی در پیشرفت های تکنولوژیکی بشر بخصوص در بخش انرژی هسته ای، نفت، گاز، پتروشیمی، صنعت دارو، پلاستیک، سازه‌های جدید فایبرگلاس و بخش عظیمی از صنایع بر کسی پوشیده نباشد. از سوی دیگر نیز ریشه بسیاری از فجایع زیست محیطی در عصر کنونی نیز در پساب ها و پسماندهای باقیمانده از تولید انواع و اقسام مواد شیمیایی است.
همین دلیل کافی بود که سازمان ملل متحد سال 2011 میلادی را سال جهانی شیمی نامگذاری کند تا ضمن معرفی اهمیت علم شیمی و جذب نخبگان به این علم، تبعات زیانبار مواد شیمیایی برای محیط زیست را به صنایع گوشزد کند.

شیمی سبز یا همان شیمی فلسفه تحقیقاتی شیمی و مهندسی شیمی است که هدف آن طراحی فرایندهایی برای تولید محصولات است که با محیط زیست سازگار بوده و ضمن به حداقل رساندن خطرات ناشی از مواد شیمیایی و آلاینده، به دنبال کاهش و جلوگیری از آلودگی در محیط زیست است، بنابراین هدف نهایی شیمی سبز، افزایش کیفیت زندگی در کره خاکی بصورت تمیزتر و ایمن تر است.

در ایران نیز نظر به اهمیت حفظ محیط زیست از ضایعات مواد پلیمری و ضرورت پرداختن به تحقیقات مرتبط با کاهش خطرات زیانبار آلودگی های ناشی از این مواد جدا از اقدامات اولیه ای که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای معرفی فرایندها شکل گرفته است کمیته ای نیز تحت عنوان کمیته سبز در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران تاسیس شده است.
اما با وجود این که بحث های شیمی و تکنولوژی سبز در بسیاری از کشورها از جمله آلمان، آمریکا، کانادا، چین و سوئد پیشرفت های محسوسی داشته است، این فرایندها در کشورمان که با انواع و اقسام مخاطرات زیست محیطی دست و پنجه نرم می کند، هنوز ناشناخته است.

** ضعف قوانین و نبود فناوری، اصلی ترین مشکل ایران در استفاده از تکنولوژی سبز
استاد دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به این که وضعیت دفع آلاینده ها در کشورمان به هیچ وجه مناسب نیست، ضرورت استفاده مناسب از تکنولوژی سبز را به منظور کاهش هرچه بیشتر مخاطرات زیست محیطی مورد تاکید قرارداد و گفت: ضعف قوانین و نبود فناوری را مشکل ایران در حوزه استفاده از تکنولوژی سبز دانست.
بابک بنکدارپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا، با بیان این که هدف شیمی سبز یا همان مهندسی شیمی طراحی فرایندهایی برای تولید محصولاتی است که با محیط زیست سازگار است، گفت: این فناوری ضمن به حداقل رساندن خطرات ناشی از مواد شیمیایی و آلاینده به دنبال کاهش و جلوگیری از آلودگی در محیط زیست است، بنابراین هدف نهایی شیمی سبز، افزایش کیفیت زندگی در کره خاکی بصورت تمیزتر و ایمن تر است.

وی افزود: در بحث شیمی سبز محصولات شیمیایی باید طوری ساخته شوند که بصورت ایده آل هیچگونه و در شرایط عادی با پساب و پسماند بسیار محدود از صدمه کمتری به محیط زیست برخوردار باشند، مانند محصولات صنایع پتروشیمی و نفتی و تمام محصولاتی که پایه آنها شیمی است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه، چرخه تولید بسیاری از محصولات همراه با مقداری ضایعات، پسماند و پساب است گفت: این گونه مواد نباید در محیط زیست رها شود و تا حد امکان باید بازیافت و رقیق شوند.

وی درادامه با اذعان به این که تنها کاری که در حوزه تکنولوژی سبز در ایران می شود، تصفیه فاضلاب های عمومی برای جلوگیری از آسیب رسانی به طبیعت است، استفاده از این نوع تکنولوژی در کشورمان را در بخش های مختلف صنعتی به منظور کاهش شدت آسیب رسانی به محیط زیست بسیار ضروری دانست.
بنکدار اظهارکرد: بسیاری از مراکز صنعتی کشورمان از یک سو به دلیل نبود قوانین و جرائم سختگیرانه و از یک طرف به جهت نبود بهره مندی از تکنولوژی و فناوری های روز دنیا محیط زیست کشور را آلوده تر می کنند.

این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین گفت: تا زمانی که بخش صنعت کشورمان به دلیل اینکه با مشکلات اساسی تری مواجه و از سودآوری لازم برخوردار نیست، تکنولوژی سبز را فقط یک نیاز ثانویه و حرکت لوکس می داند، انگیزه لازم برای استفاده از این نوع تکنولوژی وجود نخواهد داشت.

**تغییر نکردن دروس دانشگاهی همگام با پیشرفت های صنعتی
این استاد دانشگاه در ادامه با بیان اینکه، تولید علم و فناوری در جهان امروزی یکی از وظایف خطیر دانشگاه ها محسوب می شود، گفت: این وظیفه جامعه علمی کشور است که با توجه به موقعیت خود خارج از مسائل سیاسی، فرهنگی و اقتصادی به دنبال رفع مشکلات کشور باشد.

وی در عین حال با بیان این که دانشگاه ها نیز به منظور اقدامات علمی و پژوهشی خود با مشکلاتی از جمله تامین بودجه مواجه هستند، گفت: با حداقل امکانات نمی توان در حوزه های مختلف علمی از جمله شیمی سبز و تکنولوژی های مربوطه به پیش رفت و این نیازمند ارزش قائل شدن برای پژوهش و تحقیق است.
بنکدارپور با اشاره به این که طی ماه های اخیر یک کار پژوهشی از سوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه آشنایی با واحدهای درسی و ساختار دانشگاه های درجه یک دنیا انجام شده است، گفت: با انجام این کار پژوهشی مشخص شد که همگام با نیازهای جامعه و پیشرفت های صنعتی دروس دانشگاهی نیز متحول شده است.

وی با بیان این که برنامه های درسی و واحدهای دانشگاهی در مقطع کارشناسی یا بالاتر در رشته شیمی نسبت به سایر کشورهای پیشرفته خیلی به روز نشده است، گفت: در طول 30 سال گذشته تنها پس از انقلاب فرهنگی اصلاحات جزئی در تعدادی از واحدها و رفرنس ها صورت گرفت.

بنکدارپور با اشاره به اخذ مدرک کارشناسی رشته مهندسی شیمی از یکی از دانشگاه های انگلیس حدود 30 سال پیش گفت: برنامه ای که دانشگاه های انگلیس در حال حاضر برای سطح کارشناسی مهندسی شیمی تعریف و تنظیم کرده اند، با برنامه دانشگاهی کشورمان بسیار متفاوت است و نظام فعلی آموزشی ایران چندان با 30 سال پیش انگلیس تفاوتی نمی کند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه به عنوان مثال حدود 30 سال پیش بحث شیمی سبز و تکنولوژی آن دردنیا مطرح نبود، گفت: این درصورتی است که دانشجویی که امروز لیسانس مهندسی شیمی می گیرد و می خواهد در صنعت شیمیایی مشغول بکار شود، با این مفهوم و مباحث مربوطه آشنایی کامل دارد و در ذهنش جا افتاده است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در حال حاضر کمیته ای متشکل از کارشناسان و مهندسین شیمی در دانشگاه صنعتی امیر کبیر برای بازنگری و بروز رسانی واحدهای درسی رشته مهندسی شیمی تشکیل شده است.

** نبود انسجام لازم در فعالیت های ایران در فرایندسازی تکنولوژی سبز
در راستای توجه به طراحی فرایندهای مهندسی شیمی در توسعه پایدار و راهکارهای شناسایی بازیافت از پسماند و پساب های صنعتی تاکنون تعدادی همایش و کنفرانس نیز در ایران برگزار شده است که مهمترین آن کنفرانس مهندسی و تکنولوژی های سبز برای آینده پایدار است که آبانماه پارسال (1394) در دانشگاه صنعتی امیر کبیر برگزار شد.

موضوعاتی همچون نحوه بازیافت از پسماند و پساب، لزوم احداث پارک های اکو صنعتی در ایران (همزیستی صنعتی)، خط مشی های محیط زیستی محصول محور به خصوص در صنایع پایین دستی نفت و پتروشیمی و ترویج فرهنگ و دانش مهندسی سبز در صنعت و دانشگاه و ارتباط آنها به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، از جمله اهداف برگزاری این کنفرانس بود.
معاون پژوهشی دانشکده شیمی دانشگاه امیرکبیر که دبیری نخستین کنفرانس مهندسی تکنولوژی های سبز برای آینده پایدار را برعهده داشت، در خصوص چرایی برگزاری این کنفرانس از سوی دانشگاه امیرکبیر با تاکید براینکه نقش و جایگاه مهندسی شیمی در سبز شدن صنایع بسیار اثرگذار و مهم است گفت: شعار دانشگاه امیرکبیر پییشتازی در توسعه پایدار است.
نرگس فلاح در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ادامه داد: امیرکبیر نخستین دانشگاهی است که دفتر توسعه پایدار و پژوهشکده انرژی را با دیدگاه تکنولوژی سبز تاسیس کرد و دانشکده مهندسی شیمی این دانشگاه نیز قدیمی ترین دانشکده در ایران است و می تواند یکی از متولیان اصلی این موضوع باشد.
این استاد دانشگاه بر ارتباط تنگاتنگ صنعت و دانشگاه برای رفع معضلات زیست محیطی تاکید کرد و گفت: این دانشکده های شیمی بودند که در ابتدا فرایندها را معرفی و صنعت نیز از آن استفاده کرد، حالا نیز باید این فرایند ها اصلاح و مجددا معرفی شود.

فلاح در ادامه با تاکید بر اینکه فعالیت های ایران در حوزه تکنولوژی سبز انسجام لازم را ندارد، گفت: بعنوان مثال سازمان بهینه سازی مصرف سوخت در حال کاهش مصرف سوخت است و به نوعی در جهت سبز شدن و کاهش مصرف انرژی و کاهش گازهای گلخانه ای تلاش می کند اما فعالیت های این سازمان با سایر دستگاه ها هماهنگ و جهت دار و سازماندهی شده نیست، مانند یک انجمن که چند تا زیرشاخه وجود دارد و هرکدام یک کار می کنند، آن زیرشاخه ها موجود هستند اما منسجم عمل نمی کنند.

وی با بیان اینکه دومین کنفرانس مهندسی و تکنولوژی های سبز برای آینده پایدار آبانماه امسال برگزار می شود و قرار است بصورت سالانه برگزار شود و یک دبیرخانه دائمی داشته باشد، دعوت از تعدادی از دانشمندان موفق کشورمان که در بخش شیمی سبز در خارج از کشور فعالیت می کنند، اهدا جایزه شیمی سبز، دایر کردن نمایشگاه معرفی محصولات سبز و ارائه مقالات را از جمله برنامه های اصلی این کنفرانس بین المللی عنوان کرد و گفت: امسال این کنفرانس با حمایت وزارت صنعت و معدن وتجارت و همچنین وزارت نفت برگزار می شود.
معاون پژوهشی دانشکده شیمی دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه جامعه هدف ما بیشتر در این کنفرانس بخش صنعت بخصوص صنایع پتروشیمی است گفت: ما بعنوان دانشکده مهندسی شیمی باید در این کنفرانس ها بتوانیم صنعت پتروشمی را در بهبود فرایند دفع پسماندها و پساب های صنعتی مضر برای محیط زیست قانع کنیم.

وی با تاکید بر اینکه صنایع پتروشیمی بزرگترین و تاثیرگذارترین صنعت به دلیل بالابودن اشل آلایندگی شناخته شده است و پس از آن صنایع پایین دستی قرار دارند، برگزاری این کنفرانس ها را در تبیین هرچه بیشتر تکنولوژی سبز را بسیار اثر گذار دانست.

**فرهنگ سازی لازمه مدیریت پسماندهای صنعتی در کشور
معاون پژوهشی دانشکده شیمی دانشگاه امیرکبیر در ادامه، نبود برنامه برای مدیریت پسماندهای ناشی از اجرای برخی طرح های صنعتی در واحدهای تولیدی را مشکل قدیمی و اساسی صنعت کشور می داند و گفت: این مشکل به دلیل گران بودن تجهیزات و دانش فنی نیست، بلکه معضلی فرهنگی است که رفع آن نیاز به فرهنگ سازی دارد.
فلاح افزود: تجربه ثابت کرده است که بازیافت فاضلاب، پساب ها و پسماندهای واحدهای صنعتی که به عنوان پروژه های زیست محیطی نام برده می شوند، به علت هزینه بر بودن و اینکه غالبا محصول محور نبوده و از خروجی اقتصادی برخوردار نیستند، در راهبردهای مدیریتی جایگاهی ندارند.

وی که دبیری نخستین کنفرانس مهندسی و تکنولوژی های سبز برای آینده پایدار را که آبان ماه سال گذشته به همت این دانشگاه و حمایت شرکت ملی پتروشیمی ایران برگزار شد، عهده دار بود، اظهار کرد: مدیران به طور طبیعی برای جلوگیری از هرگونه هزینه بدون سودآوری، ترجیح می دهند در بحث تکنولوژی سبز ورود پیدا نکنند.
فلاح با بیان اینکه پس از گران شدن بنزین در کشور در مصرف آن تغییرات چندانی رخ نداد، افزود: با وجود افزایش آلودگی هوا نه تنها تعداد تردد خودروها در معابر شهری کمتر نشد بلکه افزایش هم پیدا کرد؛ بنابراین توسعه تکنولوژی سبز در صنعت نیز نیازمند فرهنگ سازی در جامعه است.

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: این مشکل فرهنگی در خانواده ها نیز شایع است و کمتر خانواده ای را می توان یافت که زباله های خود را تفکیک کند چرا که با مقداری زحمت همراه است؛ بنابراین رفع این مشکل نیازمند تلاش بیشتر در حوزه فرهنگ سازی است.
وی اضافه کرد: در طول سال های گذشته به هنگام خرید و تهیه فناوری مربوط به راه اندازی طرح های تولیدی هیچگاه نسبت به خرید دانش فنی مربوط به پسماند و خطرات آن حساسیت لازم وجود نداشت چرا که کشور ما نزدیک دریا است و خیلی راحت تمام پساب ها در آن تخلیه می شود.

فلاح با بیان اینکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر یکی از با سابقه ترین موسسه های آموزش عالی کشور در زمینه فنی و مهندسی است، گفت: به دلیل اینکه این دانشگاه یک مرکز علمی صنعتی است، بحث ما بیشتر روی مهندسی سبز متمرکز است چراکه بخش فرایند تولید بسیار مهم است.
وی با تاکید بر این موضوع که درحال حاضر بحث تکنولوژی های سبز در دنیا به سمت اقتصادی شدن حرکت می کند، گفت: اینکه تکنولوژی سبز منجر به بهره وری، محصول بهتر و صرفه جویی در انرژی شود، به عنوان اقدامات تشویقی و حمایتی مورد توجه جدی کارشناسان دنیا قرار گرفته است.

دبیر نخستین کنفرانس مهندسی و تکنولوژی های سبز برای آینده پایدار افزود: اکنون افرادی که می خواهند فرهنگ و تکنولوژی سبز را جا بیندازند، بیشتر به سمتی حرکت می کنند که برای پساب ها، پسماندها و تمام محصولات مازاد صنایع، کاربری جدیدی تعریف و این ضایعات را مجدد در چرخه تولید استفاده کنند.
وی معتقد است هنگامی که استفاده مجدد از پسماندها، فاضلاب ها و پساب های بخش تولید به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد، مدیران نیز در هزینه های بکارگیری تکنولوژی سبز کارشکنی نخواهند کرد، اما تا زمانی که این کار اقتصادی نباشد مشکل همچنان پابرجاست.

فلاح گفت: برای مساله پساب و پسماندهای مجتمع های تولیدی کشورمان نیزکه بسیار برای محیط زیست آسیب زا است، راهکارهای مناسب وجود دارد اما به دلیل اینکه هزینه های آن تاحدودی بیشتر از جریمه های درنظرگرفته شده قانونی است، مدیران ترجیح می دهند که جریمه را پرداخت کنند.
این استاد دانشگاه معتقد است: سطح جریمه های زیست محیطی باید تا حدی افزایش یابد که ضمن بازدارندگی، تولیدکننده را تشویق کند که به سمت مدیریت مناسب پسماند حرکت کند و با صنایع آلاینده نیز به صورت جدی برخورد شود.

وی ضمن تاکید بر وضع قوانین مناسب در اجبار بخش صنعت به خصوص صنایع پتروشیمی در مصرف درصدی از آب پساب ها و فاضلاب های خود در چرخه مجدد تولید به منظور جلوگیری از آسیب رسانی به طبیعت، پیشنهاد کرد که مدیریت آب مصرفی این گونه واحدها به صورت جدی مدیریت شود.
معاون پژوهشی دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، افزود: از یک زمان مشخصی ورودی آب این کارخانه ها باید بسته شود و آنها مجبور به احیای درصدی از پساب ها در چرخه تولید و بازیافت مجدد پسماندها شوند.

** نیاز سازمان حفاظت محیط زیست به اهرم اجرایی قوی
معاون پژوهشی دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی امیر کبیر در ادامه با اشاره به اینکه حیطه کاری سازمان حفاظت محیط زیست با وجود توان محدود این سازمان مقداری گسترده تعریف شده است و این سازمان باید از گونه های حیوانی نایاب تا جنگل ها و مراتع سراسر کشور صیانت کند گفت:این در حالی است که این سازمان به لحاظ اهرم اجرایی و برخی ناهماهنگی های قضائی و انتظامی نمی تواند قوی عمل کند.

فلاح با اشاره به اینکه سازمان حفاظت از محیط زیست نیز وظیفه خود را تنها تعریف استانداردها و نظارت و جریمه تعریف کرده است گفت:اگر جریمه ها دریافتی از صاحبان مشاغل به صندوق محیط زیست وارد شود سازمان حفاظت از محیط زیست می تواند از این سرمایه برای بهبود عملکرد و راه اندازی سیستم تصفیه خانه استاندارد پساب های مجتمع های تولیدی فاقد این سیستم ها بهره گیری کند.

فلاح با تاکید بر اینکه برای تائید فناوری صنایع باید از کارشناسان بهداشت، ایمنی و محیط زیست ( HSE) مربوطه نیز بهره برد گفت: قبلا تنها سازمان محیط زیست بر این تکنولوژی ها نظارت می کرد.

وی افزود: بعنوان مثال تمام درخواست های ارائه شده به سازمان حفاظت از محیط زیست برای فعالیت در تمام حوزه ها از جمله پتروشیمی، غذایی و یا دامداری تنها از سوی کارشناسان محدودی مورد بررسی واقع می شد که گاها نیز از جزئیات طرح ها شناختی نداشتند و اظهارنظر می کردند، اما طبق مقررات جدید تکنولوژی طرح ها باید ابتدا در وزارتخانه مربوطه از سوی کارشناسان تائید شود و این گام مناسبی است.

معاون پژوهشی دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی امیر کبیر با بیان اینکه از این پس مرجع تایید کننده فناوری برای راه اندازی طرح های صنعتی، سازمان مرتبط با طرح صنعتی و سازمان حمایت از محیط زیست است، این موضوع را بسیار امیدوار کننده و گام مهمی در توسعه تکنولوژی سبز در کشور دانست.
وی گفت:طبق مقررات جدید تمام آلاینده های تکنولوژی باید در ابتدای آغاز هر طرحی شناسایی و در ابتدا راهکارهای برخورد با این آلاینده ها نیز مشخص شود و پس از آن به طرح های صنعتی مجوز داده می شود.
گزارش: یوسف درویشی
pejuhesh232
 
پست ها : 8794
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

نوازش گربه‌ها می‌تواند مرگبار باشد

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه اکتبر 16, 2016 12:42 am

نوازش گربه‌ها می‌تواند مرگبار باشد


Image

شفقنا- بچه گربه‌ها موجوداتی دوست داشتنی هستند اما تحقیقات جدید حاکی از آن است که نوازش کردن این موجودات می‌تواند برای انسان مرگبار باشد.
به گزارش ایسنا گربه‌ها موجوداتی دوگانه هستند و گاهی نوازش را با تواضع پذیرفته و گاهی حمله می‌کنند. اکنون تحقیقات انجام شده توسط مراکز کنترل و جلوگیری از بیماری نشان داده که زخمی شدن توسط گربه می‌تواند مشکلات سلامتی جدی را به همراه داشته و حتی در اثر عفونت باکتریایی منجر به مرگ شود.

بیماری خراش گربه یا تب خراش گربه زمانی رخ می‌دهد که حیوان مبتلا به عفونت باکتریایی انسان را گاز گرفته، زخمی کرده یا زخم سرباز وی را لیس می‌زند.
حدود ۴۰ درصد گربه‌ها باکتری هنسله بارتونلا را با خود دارند که در اثر گزیده شدن توسط کنه یا مبارزه با گربه‌های مبتلا به آن‌ها منتقل شده و باعث بیماری می‌شود. گربه‌های مبتلا معمولا هیچ علائمی را نشان نمی‌دهند.

این باکتری در صورت انتقال به انسان باعث تب، سردرد، کاهش اشتها و خستگی می‌شود. اگرچه بیماری خراش گربه یک عفونت ملایم است و به راحتی قابل درمان است، اما در انواع شدید آن می‌توان به عفونت قلبی و تورم مغز منجر شود و حتی مرگبار باشد.

محققان دریافتند بچه گربه‌های کمتر از یک ساله بیشتر ممکن است باکتری مذکور را داشته و آن را منتشر کنند زیرا احتمال چنگ زدن آن بیشتر است.
بهترین روش برای جلوگیری از ابتلا به این عفونت، شستن دستها پس از تماس با این موجودات و کوتاه کردن ناخن‌های آن‌هاست.
pejuhesh232
 
پست ها : 8794
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

قبليبعدي

بازگشت به آلوده شناسى


cron
Aelaa.Net