سینوزیت

ثبت و معرفی تجربیات درمانی موفق طب جامع

سینوزیت

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه نوامبر 30, 2013 12:07 am

.
pejuhesh232
 
پست ها : 8726
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

معرفی بیماری

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه نوامبر 30, 2013 12:12 am

نام بیماری:
سینوزیت (ورم درون حفره های سر) = Sinusitis

سینوزیت چیست ؟
سینوزیت حاد باکتریائی، عفونت حفرات سینوس است که به باکتری آلوده شده اند. این بیماری معمولاً در پی یک سرماخوردگی ، حملات حساسیت و با تحریک توسط آلوده کننده های محیطی ایجاد می شود و بر خلاف سرماخوردگی و یا حساسیت ، تشخیص و درمان سینوزیت با پزشک بوده و به آنتی بیوتیک نیاز دارد. تا هم عفونت درمان شده و هم از ایجاد عوارض بعدی جلوگیری شود.
در حالت عادی ترشحات داخل سینوسها به درون فضای بینی تخلیه می شود و در هنگام ابتلا به سرماخوردگی و یا حساسیت ، سینوسها ملتهب شده و در تخلیه ترشحات خود دچار مشکل می شوند که این قضیه می تواند باعث احتقان و سپس عفونت سینوس شود. تشخیص سینوزیت حاد پس از معاینه و پرسشهای پزشک در مورد علائم شما داده می شود ممکن است از عکس رادیولوژیک سینوسها و گاهی نمونه ترشحات سینوس شما برای آزمایش وجود باکتری در آن استفاده شود.

چه موقع سینوزیت حاد تبدیل به سینوزیت مزمن می شود؟
اگر فرد بطور مکرر مبتلا به سینوزیت حاد شود و یا عفونت سینوس او برای مدت ۳ ماه یا بیشتر باقی بماند ممکن است به سینوزیت مزمن تبدیل شود. علائم سینوزیت مزمن ممکن است خفیف تر از نوع حاد باشد ولی عدم درمان سینوزیت مزمن می تواند باعث آسیب و تخریب سینوسها و استخوان گونه شود که گاهی ترمیم آن نیاز به جراحی خواهد داشت.

سیـنوزیت(sinusitis) بـه عـفـونـت، التـهـاب و تـورم مـخـاط یـک یـا تـمام سینوسهای مجاور بینی اطلاق میگردد.

سینوسهای مجاوربینی(paranasal sinuses):
حفره های توخالی و پـر از هـوایی هستـنـد کـه در مـیان استخوانهای صورت و جمجمه قرار گرفته و با حفره بینی در ارتباط می بـاشنـد.
در هـر طــرف صورت ۴ عدد سینوس وجود دارد که عبارتند از:
۱- سینوسهای فکی (maxillary sinuses):در زیر چشمها و در استخوان گونه واقع میباشند.
۲- سینوسهای پیشانی(frontal sinuses):در بالای چشمها و در استخوان پیشانی واقع میباشند.
۳-سینوسهای اتموئید و یا پرویزنی(ethmoid sinuses):بین چشمها و بینی و در استخوان پرویزنی واقع میباشند.
۴- سینوسهای شب پره ای(sphenoid sinuses):در پشت سینوس پرویزنی و چشمها و در مرکز استخوان جمجمه زیر غده هیپوفیز واقع میباشند.

انواع سینوزیت:
۱-سینوزیت فکی:باعث ایجاد درد و احساس فشار در گونه ها میشود (دندان درد و سردرد)
۲-سینوزیت پیشانی: باعث ایجاد درد و احساس فشار در بالای چشمها میشود(سردرد)
۳-سینوزیت پرویزنی: باعث ایجاد درد و احساس فشار بین بینی و چشمها میشود(سردرد)
۴-سینوزیت شب پره ای: باعث ایجاد درد و احساس فشار پشت چشمها میشود.

علائم
علامت اصلی سینوزیت دردهای ضرباندار و احساس فشار در صورت می‌باشد که با خم شدن به جلو بدتر می‌شود. سینوزیت پیشانی باعث درد در بالای ابرو می‌شود و پیشانی در هنگام لمس ممکن است دردناک باشد. سینوزیت فکی باعث درد در فک فوقانی و دندانها و گونه می‌شود و ممکن است با درد دندان اشتباه شود. التهاب سینوسهای اتوئید باعث درد د راطراف و بین چشمها و اطراف بینی می‌شود و التهاب سینوسهای اسفنوئید می‌تواند باعث گوش درد، درد گردن، درد در پشت چشمها و یا در بالای سر و یا ناحیه گیجگاهی شود.

عود مجدد گرفتگی بینی بعد از برطرف شدن علائم سرماخوردگی، ترشحات سبزغلیظ یا زرد از بینی، علائم سرماخوردگی که به درمانهای معمولی جواب نمی‌دهد و بوی بد و دائمی در بینی از علائم دیگر بیماری هستند. همچنین سینوزیت می‌تواند باعث تب بالا، ضعف، احساس خستگی، از بین رفتن حس چشایی، بویایی و سرفه‌های خلط‌دار که هنگام شب بدتر می‌شود، گردد. ممکن است در موارد بسیار نادر عفونت به استخوانهای صورت و یا غشاء پوشاننده مغز (مننژ) سرایت کند و گاهی ممکن است ایجاد آبسه در ناحیه چشم و یا مغز و یا استخوانهای صورت گردد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8726
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

معالجه بیماری در طب رایج

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه نوامبر 30, 2013 12:19 am

درمان در طب رایج:

اقدامات تشخیصی:
۱-معاینات بینی (آندوسکوپی بینی)
۲-سی تی اسکن و ام آر آی.
۳-تستهای آلرژی.
۴-بیوپسی مخاط حفره بینی و سینوسها بمنظور شناسایی عوامل بیماریزای باکتریایی.

درمان سینوزیت:
۱-داروهای ضد درد از جمله آسپرین، استامینوفن، پاراستامول، ایبوپروفین برای تخفیف درد.
۲-آنتی بیوتیک ها: چنانچه علت سینوزیت عفونت باکتریایی باشد آنتی بیوتیک تجویز میگردد. مدت درمان با آنتی بیوتیک ۳ تا ۱۲ هفته بطول می انجامد. ( و یا تا یک هفته پس از ناپدید شدن علایم)
۳-کورتیکواستروئیدها: برای کاهش التهاب سینوسها تجویز میشود. (بصورت اسپری و یا خوراکی)
۴-ضد احتقان ها و آنتی هیستامین ها: به اشکال خوراکی و یا افشانه تجویز میگردند. آنتی هیستامینها میزان ترشح موکوس را کاهش و یا متوقف میکند. ضد احتقان ها نیز گرفتگی بینی را برطرف میکنند. توجه داشته باشید که نباید از ضد احتقان ها بیش از ۳ روز متوالی استفاده شود. چراکه پس از قطع آنها التهاب و تورم بینی افزایش خواهد یافت.
5-عمل جراحی: چنانچه درمان دارویی موثر واقع نشود در موارد نادر بایستی عمل جراحی صورت گیرد.

اهداف عمل جراحی به قرار زیر است:
- برداشتن بافت عفونی، متورم و آسیب دیده.
- برداشتن استخوان و یا غضروف اضافی بمنظور گشاد کردن منافذ سینوسها. (اصلاح ساختار تیغه و شاخک های بینی)
- برداشتن پولیپ.
- خارج کردن اجسام خارجی ای که مجاری بینی و سینوسها را مسدود ساخته اند (در کودکان)

انواع جراحی سینوسها:
۱-جراحی سینوس به کمک آندوسکوپی (Endoscopic Sinus Surgery):
این جراحی توسط آندوسکوپ صورت میگیرد. بنابراین شکافی بروی بینی ایجاد نمیگردد و تمام فرایند جراحی از طریق سوراخهای بینی انجام میگیرد.
۲-ساینوپلاستی (ballon sinuplasty):
ساینوپلاستی روش نوینی است که مشابه آنژیوپلاستی عروق میباشد. قرار دادن یک بادکنک (بالن) و سپس باد کردن آن در حفره سینوس ها که کمتر تهاجمی است، باعث گشاد شدن مجاری تنگ میگردد.
نکته:از خم شدن به سمت جلو پرهیز کنید، چراکه درد و احساس فشار تشدید میشود.
نکته:هنگام فین کردن به آرامی این کار را انجام دهید.
نکته:تا میتوانید استراحت کنید.

درمان سینوزیت
درمان سینوزیت باکتریائی باید با آنتی بیوتیک مناسب صورت گیرد. علاوه بر آنتی بیوتیک گاهی اسپرهای دهان و یا بینی . یا قطره های ضد احتقان ممکن است برای رفع احتقان تجویز شود، گرچه باید از مصرف اسپری بینی و قطره بدون تجویز پزشک به مدت طولانی خودداری کرد. همچنین تنفس در هوای مرطوب و شستشوی بینی با محلولهای استریل نیز می تواند مفید باشد.
گاهی بیمار به یک آنتی بیوتیک جواب نمی دهد.این بعلت مقاومت باکتری به این آنتی بیوتیک است که این پدیده درمان سینوزیت را مشکل می کند . بیماران می توانند با توجه به توصیه های پزشک از بروز این حالت جلوگیری کنند. اگر به هر دلیل برای شما توسط پزشک آنتی بیوتیکی تجویز شد، توجه داشته باشید که در تمام طول مدت تعیین شده باید آنتی بیوتیک را مصرف کنید و اگر پس از چند روز احساس بهبودی کردید، هرگز درمان خود را قطع نکنید چون این کار باعث ایجاد باکتریهای مقاوم می شود.
اما درمان سینوزیت مزمن کمی متفاوت است. گرچه گاهی آنتی بیوتیک درمانی شدید، برای آن انجام می شود ولی گاهی برای درمان نیاز به جراحی است تا انسداد ایجاد شده در مسیر سینوس رفع شود. علاوه بر جراحی باز، امروزه جراحی سینوس با کمک اندوسکوپ نیز میسر شده است. با این وسیله جراح می تواند مستقیماً داخل سینوس را مشاهده کند و همزمان هر عاملی که غیر طبیعی بنظر می رسد مثل بافت بیمار و یا پولیپ را برداشته و یا کانالهای باریک بین سینوسها را پاک کند.

عوارض درمان در طب رایج:

عوارض استامينوفن:
زردي پوست يا چشمها، اسهال، بي‌اشتهايي، تهوع، يا استفراغ ، دردمعده ، درد، تورم يا حساسيت در بالاي شکم، مدفوع سياه و قيري شکل، ادرار خوني يا کدر، کاهش ناگهاني ادرار، کبود شدگي يا خونريزي غيرعادي، بثوارت جلدي، زخمهاي دهاني، يا تب يا گلودردي که پيش از درمان وجود نداشته و ناشي از بيماري اي که بخاطرش تحت درمان قرار گرفته‌ايد، نباشد.
ضمناْ استامينوفن پس از ورود به آبهاي حاوي کلر واکنش مي دهد و حداقل 11 ماده جديد توليد مي کند که 2 ماده آن بسيار سمي است. استامينوفن از پرمصرف ترين داروهاي جهان است و هر روز مقادير زيادي از اين ماده وارد محيط زيست مي شود.

عوارض جانبی آسپرین Aspirin
شایع :وزوز گوش ،فقدان شنوایی،تهوع،دیسترس GI،خونریزی مخفی (OB)،سوء هاضمه ،طولانی شدن زمان خونریزی (BT)

عوارض ايبوپروفن:
خستگي‌ يا خواب‌ آلودگي‌ شديد، درد يا سوزش‌ معده‌، تهوع‌ يا استفراغ‌، مدفوع‌ سياه‌ و قيري، علايم‌ شديد آنفلوآنزا(لرز، تب‌، دردهاي‌ عضلاني‌، به‌ ويژه‌ اگر درست‌ هنگام‌ يا پيش‌ از بروز بثورات‌ جلدي‌ رخ‌ دهند)، افزايش‌ وزن‌، کبودي‌ يا خونريزي‌ غيرطبيعي، بثورات‌ جلدي‌، زخم‌هاي‌ دهاني‌، يا تب‌ يا گلو دردي‌ که‌ پيش‌ از شروع‌ درمان‌ وجود نداشته‌ و با مشکلي‌ که‌ در حال‌ حاضر به‌ خاطرش‌ تحت‌ درمان‌ هستيد ارتباطي‌ نداشته‌ باشد.
بيماران‌ مسن‌ بيشتر از سايرين‌ در معرض‌ خطر مشکلات‌ گوارشي‌ و خونريزي‌ دهنده‌ هستند. يک‌ پاسخ‌ حساسيتي‌ نادر به‌ ايبوپروفن‌ آنافيلاکسي‌ است‌، که‌ به‌ توجه‌ و مراقبت‌ فوري‌ پزشکي‌ نياز دارد.
آنافيلاکسي‌ سريع‌ پيشرفت‌ مي‌کند. در صورت بروز خس‌خس‌ سينه‌ يا مشکل‌ در تنفس‌ مصرف‌ ايبوپروفن‌ را قطع‌ کرده‌ با يک‌ مرکز اورژانس‌ تماس‌ بگيريد.

عوارض جانبی آنتی بيوتيکها:
عمدتاً شامل ناراحتی های ملايم گوارشی ٬ تهوع ٬ اسهال يا مدفوع نرم است. بعضی آنتی بيوتيکها ممکن است باعث حساسيت به نور آفتاب شوند کاهش بازده قلب , کاهش فشار خون , کاهش نسبی ضربان قلب , تضعيف عضله قلب . به همين دليل توصيه می شود که از مصرف خود سرانه داروها اجتناب نماييد .

واکنش های حساسيتی:
بعضی افراد به بعضی گروههای آنتی بيوتيکها (عمدتاً گروه پنی سيلين ها) حساسيت دارند علائم حساسيت شامل جوشهای ريز قرمز ، خارش ، کهير ٬ ورم لب ٬ صورت و زبان و موارد شديدتر مثل سختی در تنفس و کاهش فشار خون می باشد.

در خانمها ٬ علاوه بر موارد فوق بايد به نکات زير توجه شود:
1- ممکن است مصرف آنتی بيوتيک منجر به عفونت قارچی واژن شود ٬ علت اين مساله اين است که در اثر مصرف اين داروها ٬ باکتريهای معمول که در واژن زندگی می کنند ٬ کشته ميشوند و در نتيجه قارچ بسرعت رشد ميکند. علائم ٬ شامل يکی يا بيشتر از اين حالتهاست: خارش ٬ سوزش ٬ درد در زمان نزديکی و ترشحات واژن

2- آنتی بيوتيک ممکن است باعث شود تاثير قرصهای خوراکی جلوگيری از بارداری کم شود ٬ چه بسا در طول دوره درمان با آنتی بيوتيک استفاده ازروشهای ديگر ضد بارداری لازم باشد که در اين موارد بايد از داروساز يا پزشک مشاوره بگيريد.

3 - درخانمهای باردار ٬ بعضی آنتی بيوتيکها ميتوانند از جفت عبور کنند و به جنين صدمه برسانند.

درصورت داشتن عوارض زير با پزشک تماس بگيريد:
استفراغ ، اسهال آبکی شديد، دردهای شکمی شديد، پلاکهای سفيد بر روی زبان ، وجود ترشح يا خارش واژن ( ناحيه تناسلی خانمها)

عوارض جانبی کورتیکواستروئید
وقتی بیماران کورتیکواستروئید استفاده می‌کنند غده‌های فوق کلیوی (غدد آدرِنال) میزان ترشح کورتیزول طبیعی خود را کم و یا قطع می‌کنند. داروهای کورتیکواستروئید (کورتون) عواض جانبی زیادی دارند مانند تجمع آب و الکترولیت در بدن (ایجاد ظاهر پف آلود و شبه چاق در بیماران)، اختلال در عملکرد غدد فوق کلیوی، ناراحتی‌های گوارشی به ویژه زخم معده، بروز پوکی استخوان، آکنه و پرمویی، آب مروارید چشمی، افزایش فشار خون، تغییرات خلقی، افزایش احتمال عفونت و....
به دلیل عوارض جانبی یادشده تلاش می‌شود از کورتیکواستروئیدها تنها در درمان موارد حاد بیماری‌ها و برای کوتاه‌مدت استفاده کرد و از مصرف درازمدت آنها به‌ویژه به شیوه سیستمیک خودداری کرد. مثلا برای بیماران آسمی امروزه به جای کورتون خوراکی از اسپری استنشاقی استفاده می‌شود تا کورتیکواستروئید موضعی فقط در درمان بیماری موثر باشد و به صورت عمومی در بدن عوارض جانبی ایجاد نکند.

عوارض جانبي انتي هيستامين ها:
سردرد-خشكی دهان-خشكی بینی- سرگیجه- اضطراب- تپش قلب-گلودرد-در مردان مبتلا به بزرگی پروستات مصرف این داروها ممكن است اشكال در ادرار كردن را بدتر كند.احساس سنگینی بر روی قفسه سینه- این عوارض اغلب موقتی هستند و در طول درمان برطرف می شوند.

عوارض ضد احتقان ها Decongestants
از عوارض اين داروها و بخصوص پزودو افدرين بي خوابي - حالتهاي عصبي و افزايش فشارخون يا افزايش قند خون است كه البته با قطع دارو به حالت اوليه برمي گردد .
هشدار: اگر مصرف داروهای ضد احتقان به مدت طولانی ادامه یافته، ناگهان قطع شود، شدت احتقان به طور ناگهانی افزایش می یابد. مثلا به مدت طولانی از قطره های بینی استفاده شود، قطع مصرف دارو موجب گشاد شدن عروق مخاط بینی و تشدید مسئله احتقان خواهد شد.
ضد احتقا نها را با احتياط مصرف كنيد. ضد احتقان ها باعث بالا رفتن قند خون در افراد مبتلا به ديابت مي شوند و حتي ممكن است سبب افزايش فشار خون بشوند. بنابراين استفاده از ضد احتقان ها در افراد مبتلا به ديابت و فشار خون بالا توصيه نمي شود.

همچنين بيماران كليوي، افراد مبتلا به اختلالات صرعي،آسم، آب سياه، بيماري تيروئيد، مشكلات دفع ادرار ناشي از بزرگ شدن پروستات به خاطرتداخل ضد احتقا نها با داروهاي مصرفي در اين بيماران و نيز تشديد وضعيت بيماري آنها نبايد از اين اسپري هاي استفاده كنند.
زنان باردار و زناني كه قصد حاملگي دارند بايد پيش از مصرف اين داروها با پزشك مشورت كنند.
مطالعات صورت گرفته نشان مي دهد ضد احتقا نها ممكن است اثرات مخربي روي جنين بگذارند. همچنين اثرات اين داروها وارد شير مادر شده و به اين طريق مي تواند روي نوزادان شير خوار اثر بگذارد.


هزینه های درمانی: ...
pejuhesh232
 
پست ها : 8726
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

درمان با طب جامع

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه نوامبر 30, 2013 12:24 am

درمان با طب جامع:

این بیماری در کلینیک های طب جامع با استفاده از حجامت، زالو درمانی، گیاه درمانی و اصلاح مزاج درمان شده است.
pejuhesh232
 
پست ها : 8726
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

نمونه های موفق درمان در طب جامع

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه نوامبر 30, 2013 12:26 am

نمونه اول: درمان سینوزیت با انجام حجامت

از آنجائیکه سینوزیت در صورت مزمن شدن به داروهای شیمیائی پاسخ نمی دهد و در صورت جراحی دوباره عود می کند، اما استفاده از روشهای درمانی در طب سنتی بخصوص حجامت ، زالو درماني و گياه درماني می تواند سینوزیت را بطور کامل درمان کند.

اولین کسی که با داروهای طب سنتی ، حجامت وزالو درماني درمان شد خودم ( دکتر حاج طالبی) بودم ، سالها سینوزیت مرا اذیت می کرد تمام آنتی بیوتیک های موجود را استفاده کرده بودم ، سفیکسیم و کوآموکسی کلاو برایم مشکلات گوارشی ایجاد می کرد ، به همین دلیل نمی توانستم از این داروهای استفاده کنم با یک بار حجامت عام ویک بار حجامت از سر ، سینوزیت کاملاً درمان شد و الآن اصلاً مشکل ندارم.

محل درمان: ایران- بجنورد- کلینیک دکتر حسن حاج طالبی
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط pejuhesh232 در شنبه نوامبر 30, 2013 12:31 am .
pejuhesh232
 
پست ها : 8726
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

نمونه های موفق درمان در طب جامع

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه نوامبر 30, 2013 12:30 am

نمونه دوم: درمان سینوزیت با یکبار حجامت عام

در کنارمطبم در وکیل آباد ( سال اول ورود به طب سنتي ) یک الکتریکی بود که جوانی حدود 26 ساله مسئول آن بود دچار سینوزیت شدید شده بود و هر کاری انجام دادیم درمان نشد آموکسی سیلین، کوآکوسی کلاو و سفیکسیم به ترتیب تجویز شد ، اما پاسخ نگرفتیم و بیماری شدیدتر شد، با یک بار حجامت عام سینوزیت درمان شد. و تمامي علائم بر طرف شد.

محل درمان: ایران- وکلیل آباد- کلینیک دکتر حسن حاج طالبی
pejuhesh232
 
پست ها : 8726
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

نمونه های موفق درمان در طب جامع

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه نوامبر 30, 2013 12:34 am

نمونه سوم: درمان سینوزیت با انجام حجامت، اصلاح مزاج و درمان گیاهی

یک بار بیماری داشتم قاضی دادگاه بود از سوزش و خارش چشمها و خلط گلو که ناشی از سینوزیت مزمن بود شکایت داشت با یک بار حجامت عام و حجامت سر و اصلاح مزاج کاملاً درمان شد و تمام علائم بر طرف گردید ضمناً به بیمار به منظور درمان کمکی بخور بابونه هم تجویز شد. ايشان از همان زمان تا بحال به دليل علاقه به طب سنتي و دوستي که بوجود آمد با ما ارتباط دارند و براي هميشه آن بيماريها را فراموش کردند

محل درمان: ایران- کلینیک دکتر حسن حاج طالبی

تابحال بیماران زیادی با سینوزیت مراجعه داشته که ازحجامت ، اصلاح مزاج و زالو درماني برای درمان آنها استفاده کرده ام بخصوص حجامت سر، که به طور کامل درمان شده اند ،
بيماراني در درمان سينوزيت داشته ام که داستان بيماري آنها در حد يک کتاب است، بعضي از اين بيماران مصاحبه ويدئوئي انجام دادند که متن مصاحبه آنها را در آينده در سايت قرارخواهيم داد ( پرونده بيماران موجود است )
pejuhesh232
 
پست ها : 8726
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm


بازگشت به تجربیات درمانی موفق طب جامع


Aelaa.Net